ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

«Τσουνάμι» ο Θρύλος, σηκώνει κούπα (video)



«Τσουνάμι» ο Θρύλος, σηκώνει κούπα (video)
 29/4/2011
Κάποτε ο Γιάννης Ιωαννίδης είχε μιλήσει για την καρδιά του Πρωταθλητή. Αυτή η καρδιά μίλησε και απόψε στο κλειστό της Μίκρας, με τον Ολυμπιακό να κάνει «φύλλο και φτερό» τον Ηρακλή, διαλύοντας τον με 3-0, να φτάνει στις δύο νίκες και να θέλει πλέον ακόμα μία για να πανηγυρίσει την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος.
Τα μωρά του Γιάννη Καλμαζίδη για ακόμα ένα παιχνίδι απέδειξαν πως, όχι μόνο το μέλλον, αλλά και το παρών τους ανήκει, και καθοδηγούμενοι από την σταθερή αξία Τζούριτς, τον εξαιρετικό Γιαμπλόνσκι και τον θεόμουρλο Ντεσπέιν, έκαναν «παρέλαση» μπροστά στα μάτια των εμβρόντητων παικτών και οπαδών του Ηρακλή.
Πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ακόμα τρεις ευκαιρίες για να σημειώσουν την μία νίκη που τους χρειάζεται, με την σειρά των τελικών να μεταφέρεται στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη».

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με… φόρα από το ματς της Τετάρτης, και με πρωταγωνιστή τον Ντεσπέιν, ξέφυγε με 5 πόντους στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ (3-8). Στην συνέχεια ο Ηρακλής αντεπιτέθηκε, μείωσε στον πόντο (10-11), όμως και πάλι η συνέχεια άνηκε στον Θρύλο, που με άσο του Τζούριτς, ξέφυγε με 3 πόντους στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ (13-16) και στην συνέχεια πάτησε το γκάζι και εξαφανίστηκε. 15-19 με τον Φιλίποφ, 16-23 με τον Ανδρεάδη, με το σετ να ολοκληρώνεται με άσο του Ντεσπέιν, που έγραψε το 17-25 και το 0-1 για τον πρωταθλητή Ελλάδας.

Σε αντίθεση με το πρώτο σετ, το δεύτερο εξελίχθηκε σε θρίλερ, με τις δύο ομάδες να παλεύουν σώμα με σώμα. 8-7 για τον Ηρακλή στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ, μετά από λάθος σερβίς του Ανδρεάδη, 16-15 στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ, μετά από νέο λανθασμένο «ερυθρόλευκο» σερβίς. Στο κρίσιμο σημείο του δεύτερου σετ, όμως, ο Ολυμπιακός «έτρεξε» ένα 0-3, μετατρέποντας το εις βάρος του 19-18 σε 19-21, με τον Θρύλο να διατηρεί το υπέρ του προβάδισμα των δύο πόντων, και με πρώτο χρόνο του Εστράδα, να φτάνει στο 23-25 και το 0-2.

Παιχνίδι για γερά νεύρα και πολλές διακυμάνσεις στο σκορ είχαμε και στο τρίτο σετ, με τον Ολυμπιακό να προηγείται 4-6, τον Ηρακλή να απαντά με τον Κράβαρικ φτάνοντας στο 8-7 του πρώτου τεχνικού τάιμ άουτ. Τον Ολυμπιακό να περνά και πάλι με 9-10 με τον Ντεσπέιν, τον Ηρακλή, όμως, να απαντά, ξεφεύγοντας με δύο στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ (16-14). Και πάλι ο Θρύλος, με τον Ντεσπέιν, έφερε το ματς στα ίσα (18-18), με τον Γηραιό, όμως, να ξεφεύγει και πάλι με δύο πόντους (20-18). Πλέον το σετ κρεμόταν σε μία κλωστή, με τον Τζούριτς να αναλαμβάνει δράση και με συνεχόμενους πόντους, να ισοφαρίζει σε 22-22. Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο δραματική, καθώς οι δύο ομάδες πάλευαν στήθος με στήθος μέχρι το 29-30. Σε εκείνο το σημείο, ο Ολυμπιακός πέτυχε το 29-31, όμως ο κύριος Μιχελινάκης πήρε πίσω τον «ερυθρόλευκο» πόντο, δωρίζοντας τον στον Ηρακλή, που ισοφάρισε σε 30-30 και στην συνέχεια πέρασε και μπροστά στο σκορ με 31-30. Η καρδιά του Πρωταθλητή, όμως, δεν σταμάτησε δευτερόλεπτο να κτυπά, και με δύο συνεχόμενους πόντους των Τζούριτς και Ντεσπέιν, ο Θρύλος πέρασε και πάλι μπροστά με 31-32. 32-32 μετά από λάθος των παικτών του Ολυμπιακού, 32-33 με τον Ντεσπέιν, 33-33 ,με τον Μπίλιγκς, με τον Ολυμπιακό να κρατά το καλύτερο για το φινάλε. Έτσι, αρχικά ο Τζούριτς και εν συνεχεία ο Ντεσπέιν, έγραψαν το 33-35, χαρίζοντας στον Ολυμπιακό την τεράστια νίκη με 0-3, που τον φέρνει αγκαλιά με την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος, καθώς ο Θρύλος θέλει ακόμα μία νίκη για να φτάσει τις τρεις, με την σειρά να μεταφέρεται, πλέον, στο κλειστό του Ρέντη.

Τα σετ: 17-25, 23-25, 33-35


www.rednews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου