ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Μόνο η Μπάρτσα!

Μόνο η Μπάρτσα!

29/9/2011
Ο Βενγκέρ το είπε και είχε εν μέρει δίκιο. Μετά το τέλος της αναμέτρησης στο Λονδίνο, ο Αλσατός τεχνικός της Άρσεναλ εκμυστηρεύτηκε στον Βαγγέλη Μαρινάκη ότι ο Ολυμπιακός είναι η μόνη ομάδα που πραγματοποίησε 15 τελικές προσπάθειες από τη στιγμή που οι «κανονιέρηδες» μπήκαν στο νέο τους γήπεδο. Από τη σεζόν 2006/07 δηλαδή.

Ο τεχνικός της λονδρέζικης ομάδας δεν θυμόταν μάλιστα αν η Μπαρτσελόνα είχε κάνει περισσότερες τελικές από τους Πειραιώτες. Εμείς το ψάξαμε και μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι η μοναδική ομάδα που έχει τελειώσει αγώνα στο «Emirates» με περισσότερες προσπάθειες για γκολ από τον Θρύλο είναι η Μπάρτσα. Μόλις για δύο παραπάνω, 17 έναντι 15 των «ερυθρόλευκων».

Ήταν 31 Μαρτίου του 2010, όταν η Άρσεναλ υποδεχόταν την Μπαρτσελόνα στον πρώτο αγώνα για τους «8» του Champions League. Η διαστημική ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα κυριάρχησε των γηπεδούχων και το τελικό 2-2 ήταν… μαγική εικόνα, όπως και η χθεσινή άδικη ήττα του Θρύλου. Οι Καταλανοί τελείωσαν τον αγώνα με 17 τελικές, οι 11 εκ των οποίων εντός εστίας και οι έξι εκτός.

Από εκεί και πέρα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πλησίασε τον συγκριμένο αριθμό στις 6 Μαΐου του 2009, όταν επικράτησε με 3-1 στο Λονδίνο, παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό. Συγκεκριμένα απείλησε 14 φορές την εστία του Αλμούνια ενώ καμία άλλη ομάδα δεν έχει ξεπεράσει τις 10 τελικές. 

Εν κατακλείδι η παράσταση του Θρύλου στο «Emirates» μπορεί να μην συνδυάστηκε με ένα θετικό αποτέλεσμα που είναι και η ουσία, όμως η υπόκλιση του Βενγκέρ και των παικτών της Άρσεναλ είναι μεγάλο παράσημο για τους «ερυθρόλευκους» και γεμίζει αισιοδοξία τον κόσμο του Ολυμπιακού για καλύτερη συνέχεια…

Άρσεναλ - Μπαρτσελόνα 2-2

Arsenal v Barcelona by imorenball


Άρσεναλ - Ολυμπιακός 2-1

Arsenal v Olympiakos Piraeus by wimpeur

www.thrylos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου