ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Τοροσίδης: "Το περιβραχιόνιο σημαίνει πολλά"

Τοροσίδης: "Το περιβραχιόνιο σημαίνει πολλά"

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Τοροσίδης, παραχώρησε συνέντευξη στο επίσημο match programme του αγώνα με τον ΠΑΟΚ και το επίσημο σάιτ του Θρύλου την παρουσίασε. Ο 26χρονος παίκτης μίλησε για την τιμή που φέρει το να είσαι αρχηγός του Ολυμπιακού, καθώς και για το ματς με τον "Δικέφαλο του Βορρά".
Συνέντευξη στο match programme του κυριακάτικου (2/10_ αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ παραχώρησε ο αρχηγός των "ερυθρόλευκων", Βασίλης Τοροσίδης, την οποία και δημοσίευσε το επίσημο σάιτ του συλλόγου.
Ο "Τόρο" τόνισε το πόσο σημαντικό είναι το να φορά κάποιος το περιβραχιόνιο του αρχηγού σε μια ομάδα του μεγέθους του Ολυμπιακού, ενώ μίλησε και για το παιχνίδι της Κυριακής (2/10).

Αναλυτικά η συνέντευξη του Τοροσίδη:


Βασίλη είσαι, μετά την αποχώρηση του Αντώνη Νικοπολίδη, ο αρχηγός της ομάδας. Πολλοί δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία σε αυτό, καθώς λένε ένα περιβραχιόνιο είναι και τίποτε άλλο. Εσύ τι λες;

"Σίγουρα δεν είναι μόνο το περιβραχιόνιο, όμως και μόνο αυτό να είναι αφού το φοράς ταυτόχρονα με τη φανέλα του Ολυμπιακού είναι πολύ σημαντικό. Το να είσαι αρχηγός στον Ολυμπιακό σημαίνει πολλά περισσότερα. Είναι ευθύνη απέναντι στην διοίκηση, τους συμπαίκτες, τον προπονητή και τον κόσμο της ομάδας. Ο αρχηγός πρέπει να είναι ο άνθρωπος που θα πάρει τις πρωτοβουλίες που χρειάζονται τόσο όταν όλα πηγαίνουν καλά, όμως πολύ περισσότερο στα δύσκολα. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το περιβραχιόνιο του αρχηγού το έχουν φορέσει στον Ολυμπιακό πολύ μεγάλες προσωπικότητες θα έλεγα, όπως ήταν και ο Αντώνης".

Φέτος δεν είστε όμως μόνο τρεις, όπως συνηθιζόταν, αλλά πέντε και σίγουρα όλοι είστε μεγάλες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες.

"Παίκτες όπως ο Αβραάμ, ο Μοδέστο, ο Μέλμπεργκ, ο Ιμπαγάσα συνδυάζουν και την προσωπικότητα και την εμπειρία και έτσι μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα πολύ και ως αρχηγοί. Αυτό που μας ενδιαφέρει όλους είναι η ομάδα και πώς μέσα από την δουλειά και την ηρεμία θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας".

Στόχοι που δεν είναι άλλοι από το ντάμπλ και την καλή πορεία στην Ευρώπη.

"Κάθε χρόνο ο Ολυμπιακός έχει τους ίδιους στόχους. Τον Πρωταθλητισμό στην Ελλάδα και την καλή παρουσία στην Ευρώπη. Θέλουμε να συνδυάσουμε την ουσία, που είναι τα αποτελέσματα και οι τίτλοι, με το πολύ καλό θέαμα το οποίο και πέρυσι προσφέραμε με αποτέλεσμα ο κόσμος να φεύγει ικανοποιημένος από το γήπεδο".

Η εμφάνιση και ήττα από την Μαρσέιγ στο ξεκίνημα της φετινής περιόδου προκάλεσε από κάποιους σχόλια για την ομάδα και για τους παίκτες, τα οποία για μια ακόμα φορά ήταν πρόωρα. Εσύ τι έχεις να πεις γι’ αυτά;

"Εμείς κοιτάμε τη δουλειά μας και αυτό γιατί γνωρίζουμε την ομάδα, ξέρουμε τι κάνουμε καθημερινά στις προπονήσεις και την ποιότητα που υπάρχει στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Το να μπορέσεις να βρεις ρυθμό μέσα από φιλικά παιχνίδια ή χωρίς αγώνες και μόνο με προπονήσεις, δεν είναι εφικτό και αυτό θα έπρεπε να το αναγνωρίζουν όλοι. Η ομάδα σαν σύνολο, αλλά και ο κάθε παίκτης ξεχωριστά χρειάζεται το χρόνο του. Ήδη μετά από τέσσερα παιχνίδια, δύο στο Πρωτάθλημα και δύο στο Τσάμπιονς Λιγκ, αρχίζει η ομάδα να βρίσκει ρυθμό, οι καινούργιοι παίκτες να εντάσσονται καλύτερα στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Παιχνίδι με παιχνίδι θα γινόμαστε καλύτεροι".

Πράγμα που φάνηκε αρχικά στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη, όπου η ομάδα είχε ένα αρκετά μεγάλο καλό διάστημα και βέβαια στο «Έμιρεϊτς», όπου μόνο η τύχη μας έλειπε για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε;

"Έτσι είναι. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή και αυτό φάνηκε μόλις μετά από τέσσερα παιχνίδια συνολικά, ενώ θα μπορούσε να έχουμε χρειαστεί και περισσότερα. Σίγουρα στους αγώνες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, έχουμε διαπιστώσει και καλά στοιχεία τα οποία κρατάμε στον τρόπο παιχνιδιού μας, αλλά και πράγματα τα οποία πρέπει να διορθώσουμε και αυτό κάνουμε στις προπονήσεις. Όλοι θα πρέπει να είναι κοντά στην ομάδα και να επιβραβεύουν ακόμα και το λάθος στην προσπάθεια ενός παίκτη.

Ο καθένας από εμάς και όλοι μαζί προσπαθούμε για το καλό της ομάδας, όπως και η διοίκηση και ο προπονητής και ο κόσμος. Πρέπει τόσο στις καλές στιγμές και τις επιτυχίες, αλλά πολύ περισσότερο όταν στραβώσει κάτι σε ένα παιχνίδι να είμαστε όλοι κοντά στην ομάδα. Είδατε με την Ξάνθη παλέψαμε και τα δώσαμε όλα μέχρι το τέλος και πετύχαμε μια νίκη η οποία έμοιαζε να μην έρχεται για 85 λεπτά. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο και γι’ αυτό μας αρέσει".

Για το Πρωτάθλημα και την εξέλιξή του, ποια είναι η γνώμη σου;

"Αν και ακόμα είναι πολύ νωρίς θα ήθελα να πω ότι κανένας δεν χαρίζει σε κανέναν βαθμούς και νίκες. Δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ στο γήπεδο. Όλα αυτά είναι έξω από τις τέσσερις γραμμές του αγωνιστικού χώρου. Μέσα πρέπει να παλέψεις το κάθε παιχνίδι. Είδατε τι έγινε με την Ξάνθη, αλλά και με τον Εργοτέλη. Αν θέλεις να πετύχεις το στόχο σου πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος εκατό τοις εκατό στο κάθε ματς. Όσον αφορά τις ομάδες που μαζί με εμάς θα διεκδικήσουν την κατάκτησή του, είναι ο Παναθηναϊκός και ο Π.Α.Ο.Κ. κατά πρώτο λόγο και μετά η Α.Ε.Κ.".

Μια και αναφέρθηκες στον Π.Α.Ο.Κ., ο οποίος είναι ο σημερινός μας αντίπαλος, ποια είναι η γνώμη που έχεις σχηματίσει βλέποντάς τον μέχρι τώρα;

"Ο Π.Α.Ο.Κ. έχει κρατήσει σχεδόν ίδια την περσινή ομάδα και ως εκ τούτου έχει σε μεγάλο βαθμό ένα ομοιογενές σύνολο, με καλούς παίκτες. Είναι μια ομάδα που μέχρι τώρα παρουσιάζει σημαντική βελτίωση στο παιχνίδι της και σίγουρα θα είναι ένας δύσκολος αντίπαλος, όμως εμείς πρέπει να πάρουμε τη νίκη".

Τι πιστεύεις ότι πρέπει να κάνουμε για να φτάσουμε στη νίκη; Πώς πρέπει να παρουσιαστεί ο Ολυμπιακός;

"Όπως είπα και πριν ο Π.Α.Ο.Κ. είναι ένας δύσκολος αντίπαλος, ωστόσο κανένας δεν πρέπει να ξεχνάει ότι εμείς είμαστε ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Σεβόμαστε τον κάθε αντίπαλο, όμως πιστεύω ότι στο μεγαλύτερο ποσοστό το αποτέλεσμα εξαρτάται από την απόδοση που θα έχουμε εμείς. Εάν είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας και βγάλουμε στο γήπεδο αυτά που δουλεύουμε καθημερινά στις προπονήσεις, πιστεύω ότι θα φτάσουμε στη νίκη. Και αυτό το λέω χωρίς να υποτιμώ σε καμία περίπτωση τον Π.Α.Ο.Κ. ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα".

Να περάσουμε σε σένα και την παρουσία σου στην ομάδα. Πλέον είσαι ο πιο παλιός στην ομάδα. Ποιοι είναι οι στόχοι που έχεις βάλει για το άμεσο μέλλον;

"Κοίταξε, οι στόχοι τόσο οι προσωπικοί, όσοι και οι γενικότεροι συμβαδίζουν πάντα με αυτούς της ομάδας. Ο ποδοσφαιριστής είναι μέρος ενός συνόλου και μέσα από αυτό αναδεικνύει το ταλέντο, τα προσόντα του. Εγώ προσπαθώ πάντα για το καλύτερο και θέλω να βελτιώνομαι όσο μπορώ περισσότερο".

Το καλοκαίρι είχαν ακουστεί και πολλά για ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού;

"Εγώ δεν θέλω να αναφερθώ σε αυτά. Είμαι στον Ολυμπιακό και παίζω για τον Ολυμπιακό και θα δίνω τον καλύτερο εαυτό μου. Εάν έρθει κάποια στιγμή μια πρόταση θα τη δούμε με τη διοίκηση. Τώρα με ενδιαφέρει μόνο η ομάδα και το πώς θα πετύχουμε τους στόχους μας, τίποτε άλλο".

Κεφάλαιο Εθνική ομάδα. Τα δύο παιχνίδια που έρχονται και ιδιαίτερα αυτό με την Κροατία θα καθορίσουν το αποτέλεσμα της προσπάθειας σας.

"Είναι δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια από τα οποία θα εξαρτηθεί το αποτέλεσμα της προσπάθειας που έχουμε κάνει για πρόκριση στο Euro. Πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε την Κροατία στο Καραϊσκάκη, έτσι ώστε τα πάντα να εξαρτώνται από εμάς στον τελευταίο αγώνα με τη Γεωργία. Στο παιχνίδι με τους Κροάτες θα πρέπει και ο κόσμος, με την παρουσία του και την ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσει να «σπρώξει» την Εθνική μας στη νίκη και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε".

Κλείνοντας αυτή τη μικρή συζήτησή μας θα ήθελα να στείλεις το δικό σου μήνυμα στους φιλάθλους του Ολυμπιακού, τόσο σε αυτούς που θα βρεθούν σήμερα στο γήπεδο, όσο και σε όλους τους υπόλοιπους.

"Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι ο δωδέκατος παίκτης της ομάδας αποδεδειγμένα και γι’ αυτό τον χρειαζόμαστε πάντα στο πλευρό μας, πάντα συμπαραστάτη μας. Οι φίλαθλοι πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στην ομάδα και στον κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά γιατί ο καθένας από εμάς προσπαθεί για να παίξει καλά, ανεξάρτητα από τα λάθη που μπορεί να κάνει κάποιες φορές πάνω στο παιχνίδι και στην προσπάθεια".

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου