Η επενδυτική εταιρεία «Arboris Capital» κατέθεσε την πρόταση για την αγορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Πρόκειται για μια εταιρεία-κολοσσό με έδρα το Αμπού Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Η «Arboris Capital» είναι μια συμβουλευτική- επενδυτική εταιρεία, η οποία δημιουργήθηκε πριν λίγα χρόνια από μια έμπειρη ομάδα τραπεζιτών, με θητεία σε μεγάλες διεθνείς επιχειρήσεις της επενδυτικής τραπεζικής. Η συγκεκριμένη εταιρεία παρέχει στους πελάτες έναν συνδυασμό της βιομηχανίας και εμπειρογνωμοσύνης στις συναλλαγές, ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών επενδυτικής τραπεζικής και την πρόσβαση στην κορυφή των περιφερειακών φορέων λήψης αποφάσεων.


Παρέχει δημόσιες και ιδιωτικές συγχωνεύσεις και εξαγορές, συγκέντρωση κεφαλαίων, και στρατηγικής εταιρικής συμβουλευτικής των υπηρεσιών με ιδιαίτερη έμφαση στις μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις. Παράλληλα, προτείνει στους πελάτες της κατάλληλες στρατηγικές στον κλάδο της επικοινωνίας και των ΜΜΕ, σε καταναλωτικά αγαθά, σε διαφοροποιημένες βιομηχανίες, στην ενέργεια και τους φυσικούς πόρους, σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, σε μέταλλα και μεταλλεία, στο Real Estate, στην τεχνολογία και τις μεταφορές. Οι αγορές της επεκτείνονται στην Αφρική, στη Ασία και τη Μέση Ανατολή.

Στην τελευταία η ανάπτυξή της είναι τεράστια κάτι το οποίο αναφέρεται και στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας. «Η Μέση Ανατολή έχει γίνει σημαντικό οικονομικό και επιχειρηματικό κέντρο προσέλκυσης εταιρειών από όλον τον κόσμο που έχουν αναπτύξει τις δραστηριότητες του στη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ φιλοξενεί μερικούς από τους πιο πλούσιους επενδυτές του κόσμου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Arboris Capital» είναι μια εταιρεία που έχει πραγματοποιήσει συμφωνίες οι οποίες προκαλούν ιλίγγους αφού τα ποσά για τα οποία μιλάμε είναι υπέρογκα. Πριν από μερικούς μήνες η «Arboris Capital» μεσολάβησε και πέτυχε τη συνεργασία της ινδικής Bharti Airtel» και της «Zain Telecom» από το Κουβέιτ. Η πρώτη θεωρείται η πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία τηλεπικοινωνιών στην Ασία και εξαγόρασε το 100% της δεύτερης έναντι 10,7 δις. δολαρίων. Μεταξύ άλλων έχει πρόσβαση στην Κίνα καθώς φέρεται να έχει προνομιακή σχέση με τις αντίστοιχες με τις δικές μας ΔΕΚΟ της χώρας.

www.gazzetta.gr