ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

EUROPA LEAGUE 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

 EUROPA LEAGUE 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
 29/9/2011

Ευρωπαϊκές αναμετρήσεις για κάθε γούστο περιλαμβάνει η δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League.

Εκτός από τους αγώνες της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, υποχρεώσεις έχουν η ΑΕΚ Λάρνακας, η Σάλκε του Παπαδόπουλου (κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα), η Σέλτικ του Σαμαρά (απέναντι στη Ουντινέζε), αλλά και η Λάτσιο του Τζιμπρίλ Σισέ (αντιμετωπίζει τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας).

Επίσης, ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις, Στόουκ Σίτι-Μπεσίκτας, Αθλέτικ Μπιλμπάο-Παρί Σεν Ζερμέν και Σταντάρ Λιέγης-Κοπεγχάγη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής


1ος Όμιλος

ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ-ΠΑΟΚ (18:00)
ΤΟΤΕΝΑΜ-ΣΑΜΡΟΚ ΡΟΒΕΡΣ (22:05)


Ένα θετικό αποτέλεσμα θα προσπαθήσει να πάρει ο ΠΑΟΚ στην έδρα της Ρούμπιν Καζάν. Η αποστολή του «Δικεφάλου του Βορρά» ταξίδεψε στη Ρωσία χωρίς τους Δημήτρη Σαλπιγγίδη και Πάμπλο Γκαρσία, αφού ο Λάζλο Μπόλονι επέλεξε να ξεκουράσει δύο πολύ σημαντικά «όπλα» του ενόψει της δύσκολης και άκρως σημαντικής αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα. Από την πλευρά τους, οι Ρώσοι θέλουν να κάνουν το «2 στα 2» μετά το 0-3 στην έδρα της Σάμροκ Ρόβερς.

Το απόλυτο φαβορί είναι η Τότεναμ απέναντι στη Σάμροκ Ρόβερς. Τα «σπιρούνια» θέλουν να πετύχουν την πρώτη τους νίκη στους ομίλους μετά το 0-0 στην Τούμπα. Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι αντιμετωπίζουν κάποια αγγλική ομάδα στο Νησί μετά από 50 χρόνια!

Οι επόμενοι αγώνες

ΤΟΤΕΝΑΜ-ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ (22:05)
ΠΑΟΚ-ΣΑΜΡΟΚ ΡΟΒΕΡΣ (22:05)


2ος Όμιλος

ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ-ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ (22:05)
ΒΟΡΣΚΛΑ ΠΟΛΤΑΒΑ-ΑΝΟΒΕΡΟ (22:05)


Το αήττητο σερί της θέλει να διευρύνει η Βόρσκλα Πολτάβα απέναντι στο Ανόβερο. Οι Ουκρανοί δεν έχουν χάσει στα τελευταία τρία παιχνίδια που έχουν δώσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Από την πλευρά της, η γερμανική ομάδα θέλει να «χαλάσει» το συγκεκριμένο επίτευγμα και να πετύχει την πρώτη της νίκη στον δεύτερο όμιλο της διοργάνωσης.

Το πρώτο «τρίποντο» στο… σακούλι της βαθμολογίας θέλει να βάλει η Σταντάρ Λιέγης, η οποία υποδέχεται την Κοπεγχάγη. Στο απέναντι στρατόπεδο θέλουν να φτάσουν τα 200 γκολ στις ευρωπαϊκές διοργανώσει και να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα από το Βέλγιο.

Οι επόμενοι αγώνες

ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ-ΒΟΡΣΚΛΑ ΠΟΛΤΑΒΑ (22:05)
ΑΝΟΒΕΡΟ-ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ (22:05)


3ος Όμιλος

ΛΕΓΚΙΑ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ-ΧΑΠΟΕΛ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (22:05)
ΡΑΠΙΝΤ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ-ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ (22:05)


Τους πρώτους τους πόντους στον τρίτο όμιλο θα προσπαθήσουν να κερδίσουν η Λέγκια Βαρσοβίας και η Χάποελ Τελ Αβιβ στο «Wojska Polskiego». Και οι δύο ηττήθηκαν στην πρώτη αγωνιστική από την Αϊντχόφεν (εκτός έδρας 1-0) και τη Ραπίντ Βουκουρεστίου (εντός έδρας 1-0) αντίστοιχα.

Μια ενδιαφέρουσα αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο Εθνικό Στάδιο του Βουκουρεστίου, όπου η Ραπίντ υποδέχεται την Αϊντχόφεν. Οι Ρουμάνοι παραμένουν αήττητοι σε 16 ματς στις ευρωπαϊκές, ενώ οι Ολλανδοί θέλουν να πετύχουν την πέμπτη τους σερί νίκη στην Ευρώπη.

Οι επόμενοι αγώνες

ΡΑΠΙΝΤ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ-ΛΕΓΚΙΑ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ (22:05)
ΧΑΠΟΕΛ ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ (22:05)


4ος Όμιλος

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ-ΛΑΤΣΙΟ (22:05)
ΒΑΣΛΟΥΙ-ΖΥΡΙΧΗ (22:05)


Συνέχεια στην ισοπαλία (2-2) με τη Λάτσιο του Σισέ θέλει να δώσει η Βασλούι, η οποία υποδέχεται τη Ζυρίχη στη Ρουμανία. Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι θέλουν να ελπίζουν να πάρουν το «διπλό» και να αφήσουν στην άκρη την ήττα από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων.

Να αυξήσει τη διαφορά από τη Λάτσιο, την οποία και φιλοξενεί στη δεύτερη αγωνιστική της διοργάνωσης, ελπίζει η Σπόρτινγκ Λισαβόνας ύστερα από τη νίκη στην Ελβετία. Από την πλευρά τους, ο Σισέ και η παρέα του θέλουν να πάρουν το πρώτο «τρίποντο» στη φάση των ομίλων.

Οι επόμενοι αγώνες

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ-ΒΑΣΛΟΥΙ (22:05)
ΖΥΡΙΧΗ-ΛΑΤΣΙΟ (22:05)


5ος Όμιλος

ΣΤΟΟΥΚ ΣΙΤΙ-ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (22:05)
ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ (22:05)


Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ύστερα από την ήττα (5-1) από την Μπεσίκτας στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League θέλει η Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία υποδέχεται την Ντιναμό Κιέβου. Από την πλευρά τους, οι Ουκρανοί είχαν έρθει ισόπαλοι (1-1) με την Στόουκ Σίτι του Πίτερ Κράουτς.

«Τεστ» αποτελεί για την Μπεσίκτας ο αγώνας με την Στόουκ Σίτι στην Αγγλία. Οι Τούρκοι θέλουν να συνεχίσουν τα νικηφόρα αποτελέσματα και το συγκεκριμένο παιχνίδι καλή ευκαιρία να αποδείξουν τις δυνατότητές τους. Στο απέναντι στρατόπεδο, η αγγλική ομάδα θα κάνει τα πάντα για να πάρει το «τρίποντο» μέσα στην έδρα της.

Οι επόμενοι αγώνες

ΣΤΟΟΥΚ ΣΙΤΙ-ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (22:05)
ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ-ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (22:05)


6ος Όμιλος

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ-ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (22:05)
ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ-ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ (22:05)


Στο «Σαν Μαμές» θα γίνει ένα από τα πιο δυνατά παιχνίδια της δεύτερης αγωνιστικής της διοργάνωσης, αφού θα έρθει αντιμέτωπη η Αθλέτικ Μπιλμπάο με την Παρί Σεν Ζερμέν. Οι δύο ομάδες νίκησαν την Σλόβαν Μπατισλάβας (εκτός έδρας 2-1) και τη Σάλτσμπουργκ (εντός έδρας 3-1), αντίστοιχα, στην πρώτη αγωνιστική και αν κάποια από τις δύο πάρει τη νίκη, τότε θα γίνει το φαβορί για την κατάληψη της πρώτη θέσης στον έκτο όμιλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ισπανοί έχουν αποτύχει να κερδίσουν στα τρία τελευταία παιχνίδια που έχουν δώσει στην έδρα τους.

Τις όποιες ελπίδες έχουν για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης θέλουν να διεκδικήσουν η Σάλτσμπουργκ και η Σλόβαν Μπατισλάβας, οι οποίες θα κονταροχτυπηθούν στην έδρα της πρώτης. Μετά τις ήττες που υπέστησαν στην πρώτη αγωνιστική, οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη για να ελπίζουν πως θα συνεχίζουν να αγωνίζονται μετά τον Δεκέμβριο στη διοργάνωση.

Οι επόμενοι αγώνες

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ-ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ (22:05)
ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ-ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (22:05)


7ος Όμιλος

ΜΑΛΜΕ-ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ (20:00)
ΜΕΤΑΛΙΣΤ-ΑΛΚΜΑΑΡ (20:00)


Μνήμες από τον ημιτελικού του Κυπέλλου Πρωταθλητριών τη σεζόν 1978/79 θα ξυπνήσουν στο «Swedbank Stadion», όπου η Μάλμε υποδέχεται την Αούστρια. Τότε οι Σουηδοί είχαν επικρατήσει (1-0) των Αυστριακών και είχαν πάρει την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης, όμως ηττήθηκαν στον τελικό από τη Νόττινχαμ Φόρεστ. Τώρα 32 χρόνια μετά έχουν ως στόχο την πρόκριση στους «32» του Europa League.

Την πρώτη της εκτός έδρας νίκη θέλει να πετύχει η Άλκμααρ στην έδρα της Μέταλιστ Κάρκιβ. Συγκεκριμένα, η ολλανδική ομάδα δεν έχει κερδίσει στα τελευταία δώδεκα ματς που έχει δώσει στην Ευρώπη και θέλει να το πετύχει στους Ουκρανούς που κατάφεραν να νικήσουν (2-1) την Αούστρια Βιέννης στην πρώτη αγωνιστική της διοργάνωσης.

Οι επόμενοι αγώνες

ΜΑΛΜΕ-ΜΕΤΑΛΙΣΤ (20:00)
ΑΛΜΑΑΡ-ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ (20:00)


8ος Όμιλος

ΜΠΡΑΓΚΑ-ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ (20:00)
ΜΑΡΙΜΠΟΡ-ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ (20:00)


Συνέχεια στο εντός έδρας αήττητο σερί της θέλει να δώσει η Μπράγκα, η οποία υποδέχεται την Κλαμπ Μπριζ. Σε επτά ματς οι γηπεδούχοι δεν έχουν χάσει, ενώ η τελευταία τους ήττα (3-0 από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ) ήταν στις 28 Σεπτεμβρίου 2010 για το Champions League. Από την πλευρά τους, οι Βέλγοι μετρούν μία νίκη, επτά ισοπαλίες και τέσσερις ήττες μακριά από την έδρα τους στο Europa League.

Η Μάριμπορ και η Μπέρμιγχαμ θα προσπαθήσουν να επιστρέψουν στις νίκες μετά τις ήττες που υπέστησαν από Κλαμπ Μπριζ (εκτός έδρας 2-1) και Μπράγκα (εντός έδρας 1-3) αντίστοιχα στην πρώτη αγωνιστική της διοργάνωσης. Οι δύο ομάδες θα έρθουν για πρώτη φορά αντιμέτωπες στην ιστορία τους.

Οι επόμενοι αγώνες

ΜΑΡΙΜΠΟΡ-ΜΠΡΑΓΚΑ (20:00)
ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ-ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ (20:00)


9ος Όμιλος

ΣΕΛΤΙΚ-ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ (20:00)
ΡΕΝ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (20:00)


Τη δεύτερη νίκη της στο Europa League θέλει να πετύχει η Ουντινέζε, η οποία φιλοξενείται από την Σέλτικ στη Σκωτία. Στην πρώτη αγωνιστική οι Ιταλοί νίκησαν 2-1 τη Ρεν και έδειξαν πως είναι ομάδα για μεγάλα πράγματα, αφού βρέθηκαν πίσω στο σκορ (στο 18’). Από την πλευρά της, η Σέλτικ πήγε στη Μαδρίτη – συνοδεία της Σιόν – και έχασε (2-0) από την Ατλέτικο.

Το νικηφόρο σερί της Ρεν στην έδρα της θέλει να σπάσει η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία προέρχεται από την ήττα (5-0) από την Μπαρτσελόνα. Η μοναδική φορά που έχασαν οι «ροχιμπλάνος» από κάποια γαλλική ομάδα ήταν στις 9 Μαρτίου 2000 (4-2) στην έδρα της Λανς.

Οι επόμενοι αγώνες

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (20:00)
ΡΕΝ-ΣΕΛΤΙΚ (20:00)


10ος Όμιλος

ΣΑΛΚΕ-ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ (20:00)
ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ-ΣΤΕΑΟΥΑ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ (20:00)


Την πρώτη της νίκη στη φάση των ομίλων του Europa League θέλει να σημειώσει η ΑΕΚ Λάρνκας, η οποία υποδέχεται τη Στεάουα Βουκουρεστίου στο «ΓΣΠ». Άλλωστε, οι Κύπριοι θέλουν να εκμεταλλευτούν το γεγονός πως η ρουμανική ομάδα δεν έχει κερδίσει στα οχτώ τελευταία παιχνίδια που έχει δώσει μακριά από την έδρα της.

Τον παράγοντα έδρα για να πάρει το πρώτο της «τρίποντο» στη διοργάνωση θέλει να εκμεταλλευτεί η Σάλκε του Κυριάκου Παπαδόπουλου απέναντι στη Μακάμπι Χάιφα. Στην πρώτη αγωνιστική οι Γερμανοί κόλλησαν στο «μηδέν» (0-0) στην έδρα της Στεάουα Βουκουρεστίου.

Οι επόμενοι αγώνες

ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ-ΣΑΛΚΕ (20:00)
ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ-ΣΤΕΑΟΥΑ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ (20:00)


11ος Όμιλος

ΤΒΕΝΤΕ-ΒΙΣΛΑ ΚΡΑΚΟΒΙΑΣ (20:00)
ΟΝΤΕΝΣΕ-ΦΟΥΛΑΜ (20:00)


Τη δεύτερη νίκη της στον ενδέκατο όμιλο και την πρώτη απέναντι σε αγγλική ομάδα θέλει να πετύχει η Οντένσε, η οποία υποδέχεται τη Φούλαμ. Στην πρώτη αγωνιστική οι Δανοί επικράτησαν 3-1 στην έδρα της Βίσλα Κρακοβίας, όμως δεν έχουν πετύχει κάτι ανάλογο στους έξι αγώνες που έχουν δώσει κόντρα σε Άγγλους (σ.σ.: μετρούν δύο ισοπαλίες και τέσσερις).

Συνέχεια στα νικηφόρα αποτελέσματα που έχει στην έδρα της θέλει να δώσει η Τβέντε, η οποία υποδέχεται την Βίσλα Κρακοβίας. Συγκεκριμένα, οι Ολλανδοί μετρούν μόνο μία ήττα (3-1 από τη Βιγιαρεάλ την περσινή σεζόν στα προημιτελικά της ίδιας διοργάνωσης) στα τελευταία εννιά ευρωπαϊκά ματς που έχουν δώσει, έχοντας τρεις νίκες και πέντε ισοπαλίες.

Οι επόμενοι αγώνες

ΒΙΣΛΑ ΚΡΑΚΟΒΙΑΣ-ΦΟΥΛΑΜ (20:00)
ΟΝΤΕΝΣΕ-ΤΒΕΝΤΕ (20:00)

12ος Όμιλος

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΜΟΣΧΑΣ-ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ (19:00)
ΑΕΚ-ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ (20:00)


Την πρώτη της νίκη στο Europa League θα προσπαθήσει να πάρει η ΑΕΚ απέναντι στη Στουρμ Γκρατς. Η «Ένωση» καλείται να δώσει χαρά στους οπαδούς της μετά τις βαριές ήττες από την Άντερλεχτ (4-1 στο Βέλγιο) στην πρώτη αγωνιστική της διοργάνωσης και τον ΠΑΟΚ (3-0 στην Τούμπα) στο πρωτάθλημα.

Συνέχεια σε ό,τι «έχτισαν» στην πρώτη αγωνιστική θέλουν να δώσουν η Λοκομοτίβ Μόσχας και η Άντερλεχτ, οι οποίοι θα «κονταροχτυπηθούν» σε ρωσικό έδαφος. Η προϊστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων είναι με το μέρος των Ρώσων, οι οποίοι τη σεζόν 2001/02 είχαν έρθει ισόπαλοι (1-1) στη Μόσχα και μετά νίκησαν 5-1 μέσα στην έδρα των Βέλγων.

Οι επόμενοι αγώνες

ΑΕΚ-ΛΟΚΟΜΟΤΙΝ ΜΟΣΧΑΣ (19:00)
ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ-ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ (20:00)

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου