ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

ΣΟΥΠΕΡ ΘΡΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ (videos)

ΣΟΥΠΕΡ ΘΡΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ (videos)

1/10/2011
ΣΠΑΝΟΥΛΗΣΑν η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, τότε η σεζόν 2011-12, προμηνύεται εξαιρετική για τον Ολυμπιακό. Στο πρώτο του φιλικό με πλήρες ρόστερ, η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς παρουσίασε καταπληκτικό πρόσωπο, απέναντι στη Φενέρμπαχτσέ, η οποία έχει κατά πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ και βεβαίως έχει θέσει ως στόχο την συμμετοχή της στο φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκα. Το τελικό 88-78 μαρτυρά την ανωτερότητα των Πειραιωτών, οι οποίοι το απόγευμα της Κυριακής (4.30 μ.μ. Novasports 4-live από το olympiacos24.gr) θα αντιμετωπίσουν την Εφές Αναντόλου στη δεύτερη μέρα του τουρνουά «2 nations cup».
«Βέλος» ο Λούκας
Ο Ίβκοβιτς ξεκίνησε στη βασική πεντάδα τον Λούκας, τον Γκετσεβίτσιους, τον Κέσελ, τον Χάουαρντ και τον Παπαδόπουλο. Ο τελευταίος έπαιρνε συχνά τη μπάλα στο λόου-ποστ για να παίξει με πλάτη, αν και στο ξεκίνημα του αγώνα, ο Κειλίν Λούκας, ήταν αυτός που πήρε με επιτυχία τις περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες. Είναι χαρακτηριστικό πως όταν στο 7ο λεπτό έγινε αλλαγή με τον Σπανούλη το σκορ ήταν 12-8 και είχε σημειώσει οκτώ πόντους με 2/4 βολές και 3/3 δίποντα! Ανάλογα καλός ήταν και ο Κάιλ Χάινς, ο οποίος πήρε τη θέση του Παπαδόπουλου και πρόλαβε στο τελευταίο τρίλεπτο της περιόδου να σημειώσει επτά πόντους. Αντίθετα ο Ματ Χάουαρντ, αν και ξεκίνησε βασικός έδειξε εκτός κλίματος αναγκάζοντας τον «Ντούντα» να τον αντικαταστήσει με τον Πέρο Άντιτς.
Σούπερ Λάζος
Στο 10' το σκορ 'ήταν 23-18 με πολύ καλές επιλογές στην επίθεση, οι οποίες συνεχίστηκαν και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Με 2/2 τρίποντα από Σλούκα και Άντιτς η διαφορά ανέβηκε σε διψήφιο νούμερο (31-20 στο 12) και έμεινε σε αυτά τα επίπεδα μέχρι την ανάπαυλα. Βασικός λόγος γι' αυτό ήταν η καταπληκτική παρουσία του Λάζαρου Παπαδόπουλου, ο οποίος έκανε ότι ήθελε τους αντίπαλους ψηλούς μέσα στη ρακέτα. Ο Έλληνας σέντερ σημείωσε 13 πόντους ως το 20' χωρίς να χάσει δίποντο (6/6) και με δύο συνεχή καλάθια του, οι Πειραιώτες πήραν τη μεγαλύτερη τυος διαφορά (40-27) στο 18.
Η σκυτάλη στον Χάινς
Οι Τούρκοι πλησίασαν σε 44-38 στο τέλος του ημιχρόνου και σε 50-46 στο 24'. Κάπου εκεί ανέλαβαν δράση οι δύο Αμερικανοί, ο Λούκας και ο Χάινς με συνέπεια ο Ολυμπιακός να αποδώσει θαυμάσιο μπάσκετ, ανεβάζοντας τη διαφορά του. Ο Χάινς συνέχισε από εκεί που τελείωσε ο Παπαδόπουλος κι έδειξε πως με την ταχύτητα και τη δύναμη του, μπορεί να αναπληρώσει τους… πόντους που του λείπουν. Όταν ο Παπαδόπουλος πήρε τη θέση του στο 28', ο Αμερικανός σέντερ είχε προλάβει να φορτώσει το Τουρκικό καλάθι με 18 πόντους, μετρώντας 6/6 δίποντα και 6/9 βολές! Στο 28' ο φωτεινός πίνακας έγραφε 69-54 με τους παίκτες του Ίβκοβιτς να είναι θαυμάσιοι τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Σπουδαίος ήταν και ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε γι' αρκετή ώρα σε θέση «3" με τον Χάουαρντ στο «4".
Ψύχραιμος και ουσιαστικός
Στην τελευταία περίοδο, ο Ολυμπιακός πιστοποίησε την ανωτερότητα του, μένοντας ψύχραιμος κάθε φορά που οι Τούρκοι φάνηκαν απειλητικοί. Όταν πλησίασαν σε 73-68, ο Χάινς με «γκολ-φάουλ» και ο Σπανούλης με ένα έξοχο ντράιβ έκαναν το 78-68 και όταν με τρίποντο του Μπογκντάνοβιτς μείωσαν σε 78-73 στο 36' , η απάντηση ήταν άμεση. Με τρίποντο του Γκετσεβιτσιους, κάρφωμα του Χάινς, λέι-απ του Άντιτς και δύο βολές του Λούκας «καθάρισε» το ματς.
ΦΕΝΕΡ (Σπάχια): Τζέρελς 10, Ονάν 5, Έρογλου 2, Βίντμαρ 10, Πεκέρ 2, Γκιστ 10, Μπογκντάνοβιτς 17 (4), πρέλντζιτς 18 (2), Σαβάς 4.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ίβκοβιτς): Χάινς 24 (6 ριμπ.), Λούκας 15 (1), Σπανούλης 6 (1), Άντιτς 5 (1), Χάουαρντ, Κέσελ, Παπαδοπουλος 13, Γκετσεβίτσιους 8 (2), Πρίντεζης 10, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης, Σλούκας 3 (1).




www.olympiacos24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου