ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Η καρδιά του Θρύλου χτυπάει παντού!

Η καρδιά του Θρύλου χτυπάει παντού!

Ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Ολυμπιακού Κοπεγχάγης, ο Γιώργος Βεζυράκης, μίλησε στο RedPlanet.gr για το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όσο και για την αξιέπαινη προσπάθεια που κάνουν στην μακρινή Δανία και διαφημίζουν το όνομα του Θρύλου.
Φίλοι του Ολυμπιακού υπάρχουν σε κάθε γωνιά της γης και αυτό είναι γνωστό. Στην μακρινή Δανία, κάποιοι "άρρωστοι" είχαν την ιδέα να δημιουργήσουν μια ομάδα και να "κατεβούν" στο πρωτάθλημα, υπηρετώντας έστω και έμμεσα την αγαπημένη τους ομάδα. Και το όνομα αυτής: Ολυμπιακός Κοπεγχάγης.
Ένας από αυτούς τους "άρρωστους", ο Γιώργος Βεζυράκης, ήρθε για λίγες ημέρες στην "μαμά" Ελλάδα, με αφορμή το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά και να δει τους δικούς του. Όσο και να ακούγεται απίστευτο, ο 28χρονος παίκτης έκανε όλο αυτό το ταξίδι χωρίς να έχει εξασφαλίσει εισιτήριο. Το RedPlanet.gr τον συνάντησε και μίλησε μαζί του τόσο για το ντέρμπι με τον "αιώνιο", όσο και για την προσπάθεια που κάνουν στην Δανία.

Πώς πήρατε την απόφαση να δημιουργήσετε την ομάδα; Ο κόσμος θέλει να μάθει για εσάς...

"Την απόφαση την πήραμε αρχικώς εγώ με ένα άλλο παιδί (Δημήτρης) που σπουδάζαμε στη Δανία. Εκείνος είχε πάντα την κάψα και, γενικά, ψάχνεται για να γίνει προπονητής. Εγώ από πάντα είχα όνειρο να παίξω στον Ολυμπιακό.  Εκεί που... διαβάζαμε, λοιπόν, λέγαμε γιατί να μην έχουμε μια ομάδα να προπονεί ο Δημήτρης να παίζω εγώ και να βρούμε και διάφορα άτομα από το πανεπιστημιακό κυρίως περιβάλλον για τη συμπλήρωση του ρόστερ. Οπότε το όνομα ήταν το πιο εύκολο πράγμα μετά. Ολυμπιακός Κοπεγχάγης. Μιλήσαμε απευθείας και με έναν τρίτο γαύρο της παρέας το Γιώργο και αρχίσαμε οι τρεις μας να το οργανώνουμε".

Πως πάει μέχρι τώρα η ομάδα;

"Τώρα πρόσφατα στις 6/11 τελείωσε ο πρώτος γύρος. Είμαστε δεύτεροι, ένα βαθμό κάτω από τον πρώτο με 7 νίκες και 2 ήττες. Έχουμε την καλύτερη άμυνα μέχρι τώρα και γενικά πάει καλά. Ευελπιστούμε στο δεύτερο γύρο να περάσουμε πρώτοι και να πανηγυρίσουμε την άνοδο".

-Οι στόχοι του Ολυμπιακού Κοπεγχάγης;

"Ο στόχος με το όνομα που φέρουμε δεν μπορεί να είναι άλλος από την πρωτιά σε κάθε κατηγορία που θα παίζουμε. Μπορείς να τσεκάρεις τη βαθμολογία και στο επίσημο site μας "http://olympiakos-koebenhavn.com/".

-Έχετε κάποια βοήθεια από την Ελλάδα, είτε από τον απλό κόσμο, είτε από την ΠΑΕ;

"Από Ελλάδα υπάρχει μεγάλη στήριξη και ειδικά στη σελίδα μας στο facebook. Ακούγεται πολύ απλό αλλά για μας είναι κάτι το μοναδικό να λαμβάνουμε μηνύματα από τον οποιονδήποτε που έχει κάνει τον κόπο έχει μπει στη σελίδα, έχει ενημερωθεί για κάποιο αποτέλεσμα και θα γράψει κάτι. Από οικονομικής πλευράς βοηθηθήκαμε από αρκετά άτομα και δεδομένης της κατάστασης της Ελλάδας, τα οποία παρήγγειλαν φανέλα της ομάδας μας.

Είχαμε κέρδος 3 ευρώ σε κάθε φανέλα. Δεν ήταν υψηλό το ποσοστό κέρδους αλλά θέλαμε απλά να δώσουμε την ευκαιρία σε κάποιον που ήθελε να πάρει τη φανέλα μας και όχι να αισχροκερδίσουμε χρησιμοποιώντας την εμπορικότητα του ονόματος. Για να καταλάβεις ουσιαστικά ισοφαρίσαμε τα έξοδα της ομάδας σε φανέλες που κάναμε δώρο σε κάποια άτομα τα οποία μας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ και ανιδιοτελώς όπως για παράδειγμα στη Leticia που έκανε το σήμα ή το Βασίλη που έκανε το site κτλ.

Από την ΠΑΕ δεν έχουμε κάποια βοήθεια αλλά δεν είχαμε επιδιώξει και κάτι οπότε οι άνθρωποι μπορεί να μην ξέρουν καν την ύπαρξη μας. Μας φαινόταν λίγο περίεργο και άκομψο να σηκώσουμε το τηλέφωνο να πάρουμε και να πούμε "Γεια σας είμαστε από τον Ολυμπιακό Κοπεγχάγης στείλτε μας χρήματα". Οπότε το έχουμε έτσι προς το παρόν, κυρίως αυτοχρηματοδοτούμαστε και με διάφορες εκδηλώσεις προσπαθούμε επίσης να βελτιώσουμε την οικονομική κατάσταση της ομάδας ώστε να είναι ζωτική και λειτουργική".

-Ο κόσμος εκεί ανταποκρίνεται στην προσπάθεια που έχετε ξεκινήσει; Έρχονται στο γήπεδο να σας δουν; Υπάρχει σύνδεσμος του Ολυμπιακού;

"Ο κόσμος και κυρίως φίλοι μας έχουν ανταποκριθεί και έρχονται στους αγώνες ακόμα και με κρύο η με βροχή. Εννοείται ότι δεν είναι πολλοί αφού όπως ανέφερα είναι κυρίως φίλοι μας αλλά ακόμα που υπάρχουν και κάποιοι που είναι έξω για σένα σου δίνει μεγάλη θέληση να κάνεις ότι καλύτερο μπορείς για να τους ευχαριστήσεις.

Υπάρχουν πάρα πολλοί Έλληνες στην Κοπεγχάγη οι οποίοι μάλιστα κάθε χρόνο πληθαίνουν. Δεδομένου και το κύμα φυγής από την Ελλάδα το τελευταίο καιρό, η Δανία με τα δωρεάν μεταπτυχιακά και την καλή ποιότητα ζωής έχει αποτελέσει επιλογή αρκετών Ελλήνων. Και φυσικά αφού υπάρχουν αρκετοί Έλληνες, υπάρχουν και αρκετοί Ολυμπιακοί. Σύνδεσμος δεν υπάρχει ακόμα αλλά είναι κάτι που το έχουμε στο μυαλό μας για το μέλλον".

-Οι Δανοί τι ξέρουν για τον Θρύλο;

"Οι Δανοί ξέρουν τον Ολυμπιακό αρκετά καλά ως ομάδα και σε αυτό βοήθησε σίγουρα και το γρήγορο πέρασμα του Ρόμενταλ από τον Πειραιά αλλά και του Κρίστενσεν παλαιότερα. Ξέρουν ότι είναι ομάδα που παίζει κάθε χρόνο Champions league. Χαρακτηριστικό παράδειγμα και αληθινό γεγονός όταν είχαμε πάει παρέα κάποια παιδιά στο Κοπεγχάγη- Παναθηναικός (3-1) την περυσινή χρονιά και εκεί που ήμασταν με τους φιλάθλους της Κοπεγχάγης και φορώντας τις μπλούζες του Ολυμπιακού μας αναγνώρισαν αρκετοί, ξέραν και την κόντρα μεταξύ μας και χαρακτηριστικά κάποιος είπε. Είναι τραγική ομάδα αυτός ο Παναθηναϊκός. Εσείς έπρεπε να ήσασταν σε αυτό το επίπεδο και όχι αυτοί. Όπως σου είπα, αληθινό γεγονός. Τώρα για τον Ολυμπιακό Κοπεγχάγης σιγά σιγά θα αρχίσουν να μαθαίνουν αφού ελπίζουμε να ανέβουμε τις κατηγορίες".

-Πάμε στα του ντέρμπι. Πως το βλέπεις το ματς;

"Βλέπω φυσικά νίκη Ολυμπιακού αφού θεωρώ ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά στην ποιότητα των δύο ομάδων. Ένα πολύ θετικό που έχει συμβεί με τα τελευταία καλά αποτελέσματα του Παναθηναϊκού είναι ότι θα έρθει με αέρα να χτυπήσει το παιχνίδι μεσα το "Καραϊσκάκης" οπότε πιστεύω ότι με το ανοιχτό ποδόσφαιρο που ίσως προσπαθήσει να παίξει δεν έχει ελπίδα. Πιο πολύ ανησυχώ όταν μας φοβούνται όπως με την ΑΕΚ φέτος που έπαιξε αντιποδόσφαιρο για να μην χάσει με μεγάλο σκορ. 3-0 με 3-1 βλέπω. Σκόρερ ας είναι οποιοσδήποτε".

-Που πρέπει να "χτυπήσει" ο Ολυμπιακός;

"Ο Θρύλος πρέπει να παίξει απλά τη μπάλα που μπορεί, να πιέσει ψηλά και να φέρει το παιχνίδι σε υψηλό ρυθμό. Δε νομίζω ότι έχει αντιμετωπίσει καμία ομάδα μέχρι τώρα ο Παναθηναϊκός με τέτοια ποιότητα και ρυθμό οπότε και με τη βοήθεια του κόσμου θα τα χάσουν. Αυτό θα ήταν το κλειδί για μένα να μπει και να μην παίξει κλειστό παιχνίδι τακτικής αλλά να προσπαθήσει να τους "πνίξει" με το pressing".

-Λογικά για να έκανες όλο αυτό το ταξίδι, θα πας και γήπεδο, έτσι;

"Για το γήπεδο με χτυπάς λίγο σε άσχημο σημείο. Ψάχνω 2 βδομάδες τώρα. Ταξίδευα 7 μέρες με το αμάξι για να έρθω Ελλάδα και έτσι δεν μπορούσα να έχω επικοινωνία η να πάω στα εκδοτήρια. Κατέβηκα αυτήν την περίοδο για να είμαι και στο ματς και ακόμα δεν έχω βρει δυστυχώς. Έχω μιλήσει με γνωστούς και περιμένω ακόμα και σήμερα απαντήσεις. Είναι και ο Δημήτρης ο προπονητής εδώ Ελλάδα και ψάχνουμε μαζί για να πάμε και οι δύο. Όποιος έχει κάτι, ας μας πει".

-Μακάρι να βρεθεί τίποτα, αν και ξέρεις ότι σε τέτοια ματς το "Καραϊσκάκης" είναι μικρό. Το κλίμα στον Ολυμπιακό Κοπεγχάγης εν όψει ντέρμπι;

"Το κλίμα κυρίως από εμάς που είμαστε άρρωστοι είναι κλίμα αγωνίας να περάσουν οι ώρες για να αρχίσει το ματς. Τώρα οι ξένοι που έχουμε στην ομάδα έχουν ενημερωθεί από μας για την ιστορία της ομάδας και για την μεγάλη κόντρα με τον Παναθηναϊκό, για τις διαφορές και σε αγωνιστική φιλοσοφία αλλά εν μέρει και σε κοινωνικό επίπεδο κτλ. Οπότε πιστεύω ότι έχουν αρχίσει να μπαίνουν στο κλίμα και αρκετοί από αυτούς ίσως δουν με ξεχωριστό ενδιαφέρον το παιχνίδι σε κάποιο link online".

-Για το τέλος... Πως κρίνεις την περίπτωση "Τσάκας";

"H περίπτωση Τσάκα είναι κωμική μπορώ να πω και σίγουρα δεν θα ήθελα να βγαίνει ένας τύπος σαν κι αυτόν και να μιλάει για την δική μου ομάδα. Αλλά είπαμε άλλο Ολυμπιακός και άλλο Παναθηναϊκός, οπότε γι αυτούς μια χαρά είναι και μακάρι να έρθει (σ.σ. δεν θα έρθει) και στο "Καραϊσκάκης" το Σάββατο. Αν και θα εκνευριστώ κάπως να είναι αυτός μέσα και να μην έχω βρει εγώ εισιτήριο (γέλια)".

Το εντυπωσιακό σήμα του Ολυμπιακού Κοπεγχάγης:



Ο Γιώργος Βεζυράκης:


 www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου