Καταξιωμένοι πολιτικοί συντάκτες μιλάνε στο gazzetta.gr για τα «καψώνια» του Παπανδρέου όταν είχε ποδόσφαιρο, τις προτιμήσεις του νέου πρωθυπουργού, αλλά και για το πιο χαλαρό δίωρο των τελευταίων ημερών!
Το Σάββατο από τις 19:30 και μετά ολόκληρη η Ελλάδα θα στηθεί μπροστά στις τηλεοράσεις για το ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού. Εξαίρεση δεν θα αποτελέσουν και οι πολιτικοί, παρά τις ραγδαίες εξελίξεις το τελευταίο διάστημα. Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τέσσερις πολιτικούς συντάκτες που αποκαλύπτουν την... πολιτική όψη του ντέρμπι. Μιλάνε για τα καψώνια του Παπανδρέου όταν είχε ποδόσφαιρο, την αγωνία των υπουργών όταν έχουν συνεδρίαση και υπάρχει ματς σε εξέλιξη, για το τι θα κάνει ο Λουκάς Παπαδήμος το απόγευμα του Σαββάτου και για το γεγονός ότι για δύο ώρες θα σταματήσει το πολιτικό ρολόι και όλοι θα ασχοληθούν με τη μάχη των «αιωνίων».


Iορδάνης Χασαπόπουλος (ΜΕGA)

Ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος είναι από το 1994 πολιτικός συντάκτης στο MEGA εδώ και πολλά χρόνια και καλύπτει το ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ. Τις τελευταίες ημέρες, λόγω των πολιτικών εξελίξεων ήταν διαρκώς στο πόδι, αλλά ο ίδιος κρατά χαμηλούς τόνους λέγοντας ότι αυτή είναι η δουλειά του. Πιστεύει ότι θα πάνε αρκετοί πολιτικοί στο «Καραϊσκάκης», αναφέρεται στα υπουργικά συμβούλια του Παπανδρέου που έπεφταν πάνω στα ματς και οι υπουργοί έχαναν τους αγώνες, ενώ συγκρίνει τον πρώην με τον νυν πρωθυπουργό!

-Tι θα κάνεις το απόγευμα του Σαββάτου από τις 19:30 ως τις 21:30;

«Θα ρίχνω κλεφτές ματιές στο ντέρμπι από το μόνιτορ στο στούντιο καθώς θα είμαι live στο δελτίο του MEGA, σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις της επικαιρότητας. Ωστόσο, είμαι σίγουρος ότι όχι μόνο για μένα αλλά για όλους τους πολιτικούς συντάκτες θα είναι το πιο ήσυχο δίωρο του τελευταίου καυτού μήνα, όπου δεν μπορούσαμε κυριολεκτικά να ανασάνουμε από τα καταιγιστικά γεγονότα».

-Και γιατί θα συμβεί αυτό;

«Επειδή και η μεγάλη πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου θα κοιτάει το ποδόσφαιρο. Κάποιοι μάλιστα πρωτοκλασάτα στελέχη όπως ο Λοβέρδος και ο Σκανδαλίδης θα βρουν την ευκαιρία να πάνε στο Καραϊσκάκη και να παρακολουθήσουν διά ζώσης το μεγάλο ματς. Μάλιστα αναμένουν με μεγάλη ανυπομονησία τον αγώνα καθώς τον τελευταίο καιρό είχαν χάσει πολλά ματς του Ολυμπιακού, όπως για παράδειγμα το ματς με την Ντόρτμουντ, αφού συνεχώς ο Παπανδρέου κανόνιζε υπουργικά συμβούλια ή σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας πάνω στους αγώνες, με αποτέλεσμα να τους χάνουν. Είναι πολλές οι περιπτώσεις που ζητούσαν από εμάς ή από συνεργάτες τους με μηνύματα να τους πούνε το σκορ».

-Και πώς έπεφταν οι αγώνες επάνω σε μεγάλα πολιτικά γεγονότα, τουλάχιστον για την κυβέρνηση;

«Ο Παπανδρέου δεν ήξερε από ποδόσφαιρο και όριζε ανά πάσα στιγμή κάποια συνεδρίαση ή οποιαδήποτε άλλη πολιτική συνάντηση. Δεν τον ενδιέφερε εάν έχει μπάλα ή κάτι άλλο και προχωρούσε κανονικά στις συνεδριάσεις. Ήταν και τόσα πολλά τα γεγονότα που έπεφταν πάνω στο ποδόσφαιρο, ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο».

-Πιστεύεις ότι ο νέος πρωθυπουργός, ο Λουκάς Παπαδήμος, θα παρακολουθήσει το ντέρμπι;

«Δεν νομίζω ότι έχει σχέση με το ποδόσφαιρο και δεν πιστεύω ότι θα δει τον αγώνα...»

-Κι αν ορίσει κάποια συνεδρίαση για το απόγευμα του Σαββάτου;

«Ο Παπαδήμος είναι κανονικός άνθρωπος, δεν κάνει τέτοια. Εργάζεται σκληρά, πρωί και βράδυ, αλλά όχι μεσημέρι ούτε Σαββατοκύριακα. Άρα κανένα από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου δεν θα έχει το φόβο να χάσει το μεγάλο παιχνίδι».

-Πολιτικοί θα πάνε στο γήπεδο ή θα φοβηθούν τυχόν αγανακτισμένους φιλάθλους;

«Πιστεύω πως αυτή τη φορά θα πάνε, καθώς μετά τις τελευταίες εξελίξεις έχει ηρεμήσει κάπως ο κόσμος. Πιο πριν φοβούνταν τις αποδοκιμασίες και δεν πήγαιναν στο γήπεδο, αλλά τώρα έχουν ξεθαρρέψει».


Δημήτρης Κοτταρίδης (ΑΝΤ1)

Ο Δημήτρης Κοτταρίδης καλύπτει το ρεπορτάζ της ΝΔ στον Αntenna από το 2000 και ως φίλαθλος περιμένει και αυτός με ανυπομονησία το ντέρμπι του «Καραϊσκάκης».

-Θα παρακολουθήσεις το ντέρμπι;

«Δεν υπάρχει περίπτωση να το χάσω. Θα το παρακολουθήσω, αλλά λόγω δουλειάς δεν θα καταφέρω να πάω».

-Οι πολιτικοί θα το δουν;

«Σαφέστατα, αν και δεν βλέπω να πηγαίνουν στο γήπεδο όπως στο παρελθόν. Ακόμα η κατάσταση είναι λίγο έκρυθμη και δεν πιστεύω ότι θα διακινδυνεύσουν να πάνε στο Καραϊσκάκη, φοβούμενοι τυχόν αντιδράσεις από τον κόσμο. Πάντως θα το δουν από την τηλεόραση».

-Πιστεύεις ότι έχουν την ίδια δίψα με τους απλούς φιλάθλους για ένα ντέρμπι;

«Εννοείται. Θα σας πω ένα χαρακτηριστικό περιστατικό για να καταλάβετε. Προσφάτως την ώρα που έπαιζε ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, ο Παπανδρέου τούς έκανε καψώνι και προγραμμάτισε υπουργικό συμβούλιο, με αποτέλεσμα πολλοί από τους υπουργούς να είναι έξαλλοι επειδή θα έχαναν το ματς. Θυμάμαι ήταν Κυριακή και ψάχναμε στη Βουλή να βρούμε πού έχει NOVA για να δούμε τον αγώνα. Τελικά στο μοναδικό μέρος που υπάρχει ήταν το εντευκτήριο των βουλευτών και πήγαμε όλοι εκεί για το ματς».

-Θα διακινδύνευες κάποια πρόβλεψη για το ντέρμπι;

«Νομίζω ότι θα νικήσει ο Ολυμπιακός. Δεν νομίζω ότι στην παρούσα φάση είναι καλύτερος από τον Παναθηναϊκό, αλλά θα μετρήσει σημαντικά η έδρα και όλοι γνωρίζουμε τη δυναμική που έχει το Καραϊσκάκη».


Πρόδρομος Παπαηλιόπουλος (ΣΚΑΪ)

Ο Πρόδρομος Παπαηλιόπουλος είναι πολιτικός συντάκτης από το 1984, με θητεία στην τηλεόραση σε Αntenna, ΜΕGA, EΡΤ και πλέον στον ΣΚΑΪ. Αυτό που δεν έχει αλλάξει ποτέ, είναι η αγάπη του για τον Ολυμπιακό, για αυτό και κάθε χρόνο δεν παραλείπει να αγοράσει το διαρκείας του.

-Μετά τις τόσο έντονες πολιτικές εξελίξεις, ήρθε η ώρα να χαλαρώσετε για ένα δίωρο;

«Σίγουρα θα είναι το πιο χαλαρό δίωρο της εβδομάδας. Το περιμένουμε σαν όαση μέσα στο τόσο επιβαρημένο πολιτικό σκηνικό που ζούμε το τελευταίο διάστημα».

-Εσύ θα το δεις το ματς;

«Θα είμαι όπως πάντα με το διαρκείας μου στη Θύρα 15 και θα περιμένω με ανυπομονησία τη σέντρα. Μετά με τη λήξη, θα επιστρέψω στη σκληρή πραγματικότητα των πολιτικών εξελίξεων για να συνεχίσουμε τον πολιτικό Γολγοθά. Αλλά τουλάχιστον τα 90 λεπτά του αγώνα δεν θα έχω τίποτα άλλο στο μυαλό μου».

-Ποια πιστεύεις ότι θα είναι η εξέλιξη του ματς;

«Ελπίζω ο διαιτητής να μην κάνει ίδια εγκληματικά λάθη που έγιναν πέρσι και σκότωσαν το ποδόσφαιρο. Να μη δούμε βίαιες καταστάσεις και να χαρούμε το παιχνίδι. Αυτά πραγματικά θέλω και ξέρω ότι είμαι ρομαντικός, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάψω να ελπίζω σε καλύτερες ημέρες».

-Οι πολιτικοί θα το δουν;

«Φυσικά και ναι, αλλά δεν πιστεύω ότι πολλοί από αυτούς θα επιχειρήσουν να φτάσουν ως το Καραϊσκάκη. Η συντριπτική πλειονότητα θα αρκεστεί στην τηλεόραση, με εξαίρεση ενδεχομένως τον Λοβέρδο και τον Τραγάκη της Νέας Δημοκρατίας. Ο Σαμαράς είναι φανατικός Ολυμπιακός, αλλά δεν ξέρω εάν θα πάει στο γήπεδο».

-Λογικά εκείνες τις ώρες θα ησυχάσει κάπως και ο νέος πρωθυπουργός, ο Λουκάς Παπαδήμος;

«Πιστεύω ότι ο Λουκάς Παπαδήμος θα βρει την ευκαιρία να κοιτάξει τις σημειώσεις του για το κρίσιμο ραντεβού που θα έχει τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες με τους Μπαρόζο και Ρομπάι».


Γιάννης Πιτταράς (ALPHA)

O Γιάννης Πιτταράς είναι πολιτικός συντάκτης από το 1998 και πλέον εργάζεται στην τηλεόραση του Alpha. Γνωστός για τα φιλοπαναθηναϊκά του αισθήματα, θα ήθελε να πάει στο Καραϊσκάκη, αλλά δεν το επιχειρεί!

-Στο γήπεδο δεν θα πας, τουλάχιστον θα το δεις το ματς;

«Θα το ακούσω, δεν θα το δω! Έχω την ατυχία να είμαι καλεσμένος σε γάμο στη Γλυφάδα και με το ένα αυτί θα ακούω τον παπά και με το άλλο τη ραδιοφωνική μετάδοση με το ακουστικό του handsfree!»

-Οι πολιτικοί ασχολούνται καθόλου με το μεγάλο ματς του Σαββάτου;

«Είναι τόσο ραγδαίες οι πολιτικές εξελίξεις, που μέχρι τώρα δεν είχαν τον χρόνο. Είχαν το δικό τους ντέρμπι με τη νέα κυβέρνηση και την ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά τώρα που τελείωσαν αυτά, θα επιστρέψουν και αυτοί στον κανονικό ρυθμό με την προσοχή τους φυσικά στο ντέρμπι».

-Είναι γεγονός ότι πολλοί από αυτούς δεν χάνουν ματς;

«Φυσικά και είναι καθώς και αυτοί είναι οπαδοί όπως όλοι μας. Πριν από λίγο καιρό ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε ένα έκτακτο υπουργικό συμβούλιο και κατά τη διάρκειά του όλοι ήταν με το ρολόι στο χέρι για να τελειώσει και να φύγουν, καθώς ακολουθούσε σημαντικό ματς. Είχαν το μυαλό τους περισσότερο στο ποδόσφαιρο παρά στη συνεδρίαση».

-Θα κάνεις κάποια πρόβλεψη για το αποτέλεσμα;

«Στην παρούσα φάση, πιστεύω ότι η ισοπαλία είναι το πιο αναμενόμενο. Επειδή και οι δύο ομάδες είναι άκρως παραγωγικές, πιστεύω ότι θα έχουμε και μεγάλο σκορ, ένα 2-2 για παράδειγμα».
  

www.gazzetta.gr/