ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Ολυμπιακός - Ατρόμητος 1-0 (video)

Ολυμπιακός - Ατρόμητος 1-0 (video)

Την έκτη συνεχόμενη νίκη του στο Πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Ολυμπιακός, ο οποίος κέρδισε τον Ατρόμητο με σκορ 1-0 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Super League. Το χρυσό γκολ σημείωσε ο Ιβάν Μαρκάνο με κεφαλιά στο 53'. Δείτε βίντεο.
Οι ερυθρόλευκοι μπορεί να φάνηκαν επηρεασμένοι από την διακοπή του Πρωταθλήματος, ωστόσο έκαναν το χρέος τους κόντρα στο συγκρότημα του Γιώργου Δώνη.
Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε πανηγύρισε την 6η συνεχόμενη νίκη της στην Super League έχοντας στο ενεργητικό της συνολικά 19-0 τέρματα μέχρι στιγμής.

Έτσι, ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος με τον Ολυμπιακό να είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, καθώς ο ΠΑΟ και να πάρει τα δύο παιχνίδια που χρωστάει το μόνο που θα καταφέρει είναι να ισοβαθμήσει με τους ερυθρόλευκους.

Να σημειώσουμε ότι, το σερί των γκολ σταμάτησε για τον Τζεμπούρ. Ο Αλγερινός είχε φτάσει τα 12 τέρματα, στα εντός έδρας παιχνίδια.

Ο αγώνας

Στο πρώτο ματς του Ολυμπιακού για τη νέα χρονιά, ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε την ομάδα με την αγαπημένη του διάταξη: 4-4-1-1. Την εστία υπερασπίστηκε ο Μέγκιερι. Στην άμυνα, από τα δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο και Χολέμπας. Οι Μανιάτης και Μοδέστο αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων. Ο Φετφατζίδης κάλυψε τη δεξιά πτέρυγα της μεσαίας γραμμής, ο Μιραλάς την αριστερή, ενώ ο Φουστέρ αγωνίστηκε σε ρόλο κρυφού κυνηγού, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Τζεμπούρ.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για τον Πρωταθλητή Ελλάδας. Η ομάδα έδειξε επηρεασμένη αγωνιστικά από τη διακοπή της Super League λόγω των εορτών, αλλά είχε την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων, παίζοντας στο μισό γήπεδο τον αντίπαλο. Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή μπάλας συντριπτικά με το μέρος του (65%-35%). Ο αριθμός των ευκαιριών, όμως, δεν ήταν ενδεικτικός της ερυθρόλευκης υπεροχής.

Μιραλάς και Τζεμπούρ ήταν πιο κεφάτοι παίκτες για τον Θρύλο. Στο 12', ο Βέλγος ελίχθηκε από τα αριστερά και σέντραρε προς το δεύτερο δοκάρι. Ο Τζεμπούρ πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, έκανε την κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Η πρώτη μεγάλη φάση για τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι.

Ο Ατρόμητος ήταν συγκροτημένος στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν πάτησε την αντίπαλη περιοχή στο πρώτο μέρος. Αντίθετα, στο 18' οι ερυθρόλευκοι "άγγιξαν" το γκολ για δεύτερη φορά. Ο Μανιάτης έβγαλε τον Τζεμπούρ σε θέση τετ α τετ, ο Αλγερινός μπήκε στην περιοχή και σούταρε με το αριστερό, αλλά για δεύτερη φορά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καταλήγοντας ξανά ελάχιστα άουτ. Αυτές ήταν οι δύο κραυγαλέες ευκαιρίες του Πρωταθλητή Ελλάδας στο πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα του Πειραιά δεν είχε τον αγωνιστικό ρυθμό των τελευταίων αγώνων της στη Super League.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Ερνέστο Βαλβέρδε προχώρησε σε αλλαγή. Ο Μακούν αντικατέστησε τον Μοδέστο. Ο Καμερουνέζος μέσος επέστρεψε στην αγωνιστική δράση έπειτα από τις 19 Νοεμβρίου 2011 και τον τραυματισμό του στο εντός έδρας ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο Ατρόμητος είχε την πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος, την πρώτη του στον αγώνα. Σε αντεπίθεση στο 51', ο Νάστος μπήκε στην περιοχή από θέση μέσα δεξιά, σούταρε με το δεξί, ωστόσο ο Μέγκιερι ήταν στη σωστή θέση και απομάκρυνε τον κίνδυνο, πέφτοντας στην αριστερή γωνία της εστίας του.

Η φάση αυτή λειτούργησε θετικά για τον Ολυμπιακό, καθώς στο 53' άνοιξε το σκορ! Ο Φετφατζίδης εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Μαρκάνο με γυριστή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Ιτάνζ, νικώντας στον αέρα τον Αναστασάκο. Ο Ισπανός αμυντικός πανηγύρισε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της πειραϊκής ομάδας, που σκόραρε σε κρίσιμο σημείο της αναμέτρησης. Στην πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο...

  Στο 55', ο Χολέμπας δοκίμασε σουτ με το δεξί έξω από την μεγάλη περιοχή και η μπάλα κατέληξε άουτ. Οι ερυθρόλευκοι είχαν πάρει τα πάνω τους...

Οι φιλοξενούμενοι, όμως, δεν το έβαλαν κάτω. Στο 63', Πίτου Γκαρσία εκτέλεσε φάουλ, ο Μέγκιερι δεν έκανε καλή έξοδο και η μπάλα δεν απομακρύνθηκε σωστά. Ο Τόμας πήρε την κεφαλιά στην εξέλιξη της φάσης από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Ούγγρος διόρθωσε το προηγούμενο λάθος του, μπλοκάροντας σταθερά την μπάλα. Στο 64', ο Γέστε πήρε τη θέση του Φουστέρ. Στο 68', ο Μακούν πάσαρε με την μία στον Φετφατζίδη, ο οποίος σούταρε με το αριστερό έξω από την μεγάλη περιοχή, με τον Ιτάνζ να μπλοκάρει την μπάλα. Δέκα λεπτά αργότερα ο Τζεμπούρ έκανε το σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 82' ο Μέλμπεργκ πήρε την θέση του Μιραλάς, ο οποίος είχε κάποιες ενοχλήσεις στον αριστερό δικέφαλο. Δίχως κάτι το αξιοσημείωτα στα τελευταία λεπτά, ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει τη νίκη.
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγκιερι, Μανιάτης, Mοδέστο (46' Μακούν), Τζεμπούρ, Μιραλάς (82' Μέλμπεργκ),  Φετφατζίδης, Φουστέρ (64' Γέστε), Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Τοροσίδης.

Αναπληρωματικοί: Κοστάνσο, Μέλμπεργκ, Πάντελιτς, Μόνχε, Γέστε, Μακούν, Αμπντούν.

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Τόμας, Καραγκούνης (69' Μπρίτο), Νάστος, Αναστασάκος, Γιαννούλης, Σφακιανάκης, Καραμάνος, Δημούτσος (62' Πίτου Γκαρσία), Ζουέλα, Μακρής.

Αναπληρωματικοί: Ράντμαν, Οικονόμου, Φυτανίδης, Επστάιν, Μπρίτο, Μπέλιτς, Πίτου Γκαρσία.

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Γιάννης Δελφάκης (ΕΠΣ Αρκαδίας)

Βοηθοί διαιτητές: Φλώριος Ελευθερίου (ΕΠΣ Αθηνών), Δήμος Αναστόπουλος (ΕΠΣ Αρκαδίας)

Τέταρτος διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (ΕΠΣ Αθηνών)

Παρατηρητής: Μανώλης Γιανναδάκης (ΕΠΣ Λασιθίου)

Κίτρινες κάρτες: 32' Παπαδόπουλος, 86' Χολέμπας, 90' + 2' Τοροσίδης (Ολυμπιακός), 29' Δημούτσος, 67' Ζουέλα, 86' Μπέλιτς (Ατρόμητος)

Κόκκινες κάρτες: -

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου