ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Μοιρασιά ή «ερυθρόλευκη» κορυφή!

Μοιρασιά ή «ερυθρόλευκη» κορυφή! 

5/1/2012

Μοιρασιά ή «ερυθρόλευκη» κορυφή!
Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός να… μοιραστούν την πρώτη θέση στη Σούπερ Λίγκα.

Το 44% αγγίζουν τα γκολ των Πειραιωτών με κεφαλιές!

Ποιο σερί θα προσπαθήσουν να ισοφαρίσουν οι «ερυθρόλευκοι».

43 κίτρινες μοιράστηκαν στην 15η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, ενώ δεν αποβλήθηκε ποδοσφαιριστής από κάποια ομάδα.

Mε τη βοήθεια της γλώσσας των αριθμών η εικόνα της 15ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Τα σημαντικότερα στατιστικά στοιχεία της 15ης αγωνιστικής

  Την κορυφή του πρωταθλήματος θα μοιραστούν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, αν οι «πράσινοι» κερδίσουν τους δύο αγώνες που χρωστούν στο πρωτάθλημα (με Λεβαδειακό και Δόξα στο ΟΑΚΑ). Έτσι δεν θα υπάρξει πρωταθλητής χειμώνα, αφού και το ντέρμπι είχε λήξει ισόπαλο και δεν υπάρχει άλλο κριτήριο ισοβαθμίας. Αν το «τριφύλλι» κάνει έστω μία γκέλα, τότε ο άτυπος τίτλος θα καταλήξει στους Πειραιώτες, οι οποίοι 17 από τις 22 φορές που ήταν πρώτοι με τη λήξη του πρώτου γύρου, έμειναν εκεί μέχρι το τέλος της σεζόν.

  Το 44% αγγίζουν τα γκολ με κεφαλιές που έχει πετύχει ο Ολυμπιακός στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες έχουν σημειώσει συνολικά 18 τέρματα και με κεφαλιές έχουν βάλει 8! Οι... χρυσοκέφαλοι είναι πέντε: από δύο γκολ έχουν πετύχει ο Πάντελιτς, ο Τζεμπούρ και ο Μιραλάς και από ένα ο Φουστέρ και ο Μαρκάνο.

  Την έκτη διαδοχική νίκη του πέτυχε ο Ολυμπιακός, ο οποίος κράτησε ανέπαφη την εστία του (19-0 τέρματα). Μάλιστα, αν συνεχίσει το συγκεκριμένο σερί στους αγώνες με Δόξα στη Δράμα και Λεβαδειακό στο Καραϊσκάκη που ακολουθούν, θα ισοφαρίσει την επίδοση της μεγάλης ομάδας του 1973-74 (8 νίκες με τέρματα 30-0).

  Το τρίτο διαδοχικό «διπλό» πέτυχε η Skoda Ξάνθη, η οποία κατάφερε να ισοφαρίσει ένα δικό της ρεκόρ στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, οι Ακρίτες είχαν πανηγυρίσει τρεις σερί εκτός έδρας νίκες και την περσινή σεζόν (2-1 τον Αστέρα, 2-0 τον Αρη, 2-0 τον Πανιώνιο), όπως και το 1998-99.

  Η Ξάνθη, μάλιστα, νίκησε τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο για το πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά το 2004-05 (2-0).

  Με την ισοπαλία που πήρε η Δόξα Δράμας απέναντι στην ΑΕΚ κατάφερε να βάλει τέλος σ' ένα σερί 15 ηττών εκτός έδρας στην Α' Εθνική! Το αμέσως προηγούμενο θετικό αποτέλεσμα μακριά από την έδρα της ήταν η ισοπαλία (1-1) στην έδρα της Καβάλας στις 4 Ιανουαρίου 1994.

  Επίσης, οι Δραμινοί έβαλαν τέλος σε ακόμη ένα αρνητικό σερί, αφού σε 51 εκτός έδρας αγώνες είχαν δεχθεί τουλάχιστον ένα γκολ! Η Δόξα δεν μπορούσε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της από την 1η Νοεμβρίου 1992, στο 0-0 με τον Αθηναϊκό.

  Το περσινό ατομικό ρεκόρ του ισοφάρισε ο Στέφανος Αθανασιάδης, ο οποίος συμπλήρωσε έξι γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Εκτός απροόπτου, ο διεθνής επιθετικός θα καταρρίψει τη συγκεκριμένη επίδοση. Παράλληλα, ο νεαρός φορ συμπλήρωσε 20 γκολ στη Σούπερ Λίγκα, ενώ είχε να σκοράρει δύο φορές στο ίδιο ματς από το ντεμπούτο του στη βασική ενδεκάδα (Λάρισα - ΠΑΟΚ 4-3 στις 20 Απριλίου 2008).

  Εκατό ισοπαλίες στην Α’ Εθνική συμπλήρωσε ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος κόλλησε στο «μηδέν» (0-0) με τον ΟΦΗ.

  Την 100η συμμετοχή του σε επίσημες διοργανώσεις έφτασε ο Στέφανος Σιόντης. Ο 24χρονος μέσος Παναιτωλικού έχει 38 συμμετοχές στην Α' Εθνική, 53 στη δεύτερη κατηγορία και 9 στο Κύπελλο Ελλάδας.

  Κοντά σε μία ιστορική νίκη θα έφτανε ο Παναιτωλικός, αν δεν σκόραρε ο Τοτσέ κοντά στη λήξη της αναμέτρησης. Συγκεκριμένα, οι Αγρινιώτες έχουν πλέον μόλις τέσσερις ισοπαλίες και 11 ήττες στα 13 ματς εντός και εκτός έδρας με τους τρεις «μεγάλους» και θα αναζητήσουν την πρώτη νίκη στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Μάλιστα, τα τρία από τα τέσσερα «Χ» είναι κόντρα στον Παναθηναϊκό.

  Για πρώτη φορά η Κέρκυρα κατάφερε να κερδίσει τον Άρη. Συγκεκριμένα, οι «Φαίακες» μετρούσαν στο νησί τρεις ισοπαλίες και μία ήττα και εκτός έδρας τα αντίστροφα αποτελέσματα (μία ισοπαλία, τρεις ήττες).

  Τις 300 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις έφτασε ο Φανούρης Γουνδουλάκης. Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός του Πανιωνίου μετράει 199 στην Α', 56 στη Β', 32 στο Κύπελλο, 13 στην Ευρώπη, ενώ πέτυχε 20 γκολ στην πρώτη κατηγορία.

  43 κίτρινες μοιράστηκαν στην 15η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, ενώ δεν αποβλήθηκε ποδοσφαιριστής από κάποια ομάδα.

www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου