ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Ιησούς Χριστός νικά!

Ιησούς Χριστός νικά! 

4/1/2012 

Έστω και κάτω από αγχώδεις συνθήκες στο τελευταίο 20άλεπτο και ειδικά στα τελευταία λεπτά, το ποδαρικό ήταν καλό για τον Ολυμπιακό.
Οι ερυθρόλευκοι κρατούν τους βαθμούς της νίκης με το χρυσό γκολ του Ιβάν Μαρκανο.
ΔΕΛΦΑΚΗΣΟ Ολυμπιακός προσπάθησε επιθετικά για 65 λεπτά αγώνα έχοντας απόλυτη υπεροχή με ποσοστό κατοχής μπάλας πάνω από 60 και έως 65%.
Από κει και έπειτα υπέστη καθίζηση, χαλάρωσε, έλειπαν και οι αγώνες από τα πόδια των παικτών, στοιχείο που επηρέασε καθαρά στον τομέα του ρυθμού της ομάδας.
Αν ο Τζεμπούρ έβρισκε δίχτυα έστω τη μία από τις δύο φορές που άγγιξε το γκολ μέσα σε ένα εξάλεπτο (11'-17') τα πράγματα πιθανώς θα ήταν πολύ πιο απλά απόψε για τον Ολυμπιακό, αλλά και γενικά για την εικόνα του αγώνα, την οποία… ταλαιπώρησε ο Ατρόμητος έως το 70ο λεπτό που ήταν «ταμπουρωμένος» σε δύο γραμμές ζώνης μπροστά από την περιοχή του Ιτάνζ.
Σε αυτό το διάστημα δεν υπήρχε ούτε καν ένας επιθετικός της ομάδας του Περιστερίου κάτω από τη σέντρα (ΟΛΟΙ ΠΙΣΩ, ακόμα και ο Αναστασάκος!) όταν οι ερυθρόλευκοι πάσχιζαν να οργανωθούν.
Παρά τις 5 τελικές που είχαν οι πρωταθλητές στο πρώτο 45άλεπτο ήταν ολοφάνερο ότι ήθελαν βοήθειες στον οργανωτικό τομέα υστερώντας στην ανάπτυξή τους.
Ο Ζαν Μακούν παρότι από τις 18 Νοεμβρίου καθηλωμένος στην απραξία ύστερα από τον τραυματισμό του στο ντέρμπι, μπήκε με πολλή διάθεση, πατώντας γερά και ψυχωμένα και βοήθησε σημαντικά για ένα 20άλεπτο στο β' μέρος. Μετά «έπεσε» κι αυτός, παρασυρόμενος από τη γενικότερη καθίζηση αλλά και από τη μακρά αγωνιστική απουσία.
Στο β΄μέρος βοήθησε κι ο Φετφατζίδης, κάτι που δεν είχε καταφέρει στο πρώτο, ενώ επιθετικά, ο Ολυμπιακός δεν έκανε τόσες πολλές φάσεις (καταιγισμό ευκαιρών) όπως σε άλλα παιχνίδια στο Καραϊσκάκη, γιατί οι Τζεμπούρ. Μιραλάς (κυρίως ο πρώτος) δεν ήταν απόψε στα… «καλυτερότερά τους».
Εκτός κλίματος και ο Φουστέρ (σωστά αντικαταστάθηκε), ενώ κι ο Φρανσουά Μοντέστο απείχε από τις γνωστές εξαιρετικές εμφανίσεις του.
Πλην των Μακούν, Φετφατζίδη, ειδικά στο δεύτερο μισό του ματς ξεχώρισε ο Μανιάτης, ενώ κορυφαίος ήταν ο Αβραάμ και πολύ θετικός απόψε (και με το γκολ της νίκης στο ενεργητικό του) ο Ιβάν Μαρκάνο.
Σταθερότατος, φερέγγυος, όποτε χρειάστηκε, ο Μπάλας Μέγιερι.
Για το διαιτητή Δελφάκη τα είπα στη διάρκεια του αγώνα.. Ας είναι ευτυχής που δεν… τίναξε το ματς στον αέρα! Δεν έδωσε πέναλτι στον Φουστέρ στο πρώτο μέρος και από το 70 και μετά που ο Ολυμπιακός είχε υποστεί καθίζηση, έκανε… ό,τι ήταν δυνατό – μαζί με τον πρώτο βοηθό του – για να εκνευρίσει τους ερυθρόλευκους (και στο γήπεδο και στην εξέδρα) και… τα κατάφερε!
Δε θέλω να σκεφτώ τι θα ακολουθούσε αν από μια…στραβοκλοτσιά ισοφάριζε ο Ατρόμητος!..
Τέτοιοι διαιτητές, τόσο»λίγοι» σαν τον Αρκάδα κ. Δελφάκη, είναι «επικίνδυνοι». Αυτό έχω να πω. Αναλογιστείτε να κληθεί να σφυρίξει σε δυσκολότερο αγώνα ή κανένα ντέρμπι. Ιησούς Χριστός νικά…Δε ήταν τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι ο εν λόγω διαιτητής έχει σφυρίξει τρεις φορές σε αγώνες της Λίγκας στο παρελθόν και “εισέπραξε” ισάριθμες τιμωρίες! Ας το σκεφτούν αυτό οι κύριοι που τον ανέβασαν στη Super League και σταματώ εδώ…
Πρωταθλητής χειμώνα δεν υπάρχει παρότι που ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος κι αυτό γιατί εκκρεμούν οι δύο αγώνες που υπολείπονται για τον Παναθηναϊκό.
Ο Ολυμπιακός περνά 6 βαθμούς κι αν νικήσουν και στα δύο ματς οι πράσινοι τότε θα ισοβαθμήσουμε.
ο Θρύλος έχει αυτή τη στιγμή καλύτερη διαφορά τερμάτων (συνολικά) και σε αυτή την περίπτωση θα είναι πάνω από τον ΠΑΟ ακόμα και να πάρει και τα δύο ματς.
Τέλος με το γκολ του Μαρκάνο, όλα καλά απόψε και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ αγαπητοί φίλες και φίλοι με την πρώτη ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ 2012. Ευχές για ανάλογη ερυθρόλευκη συνέχεια και με καλύτερες εμφανίσεις!

www.olympiacos24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου