ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Φουστέρ: "Είμαι υπερήφανος που αγωνίζομαι στον Ολυμπιακό"(videos+photos)

Φουστέρ: "Είμαι υπερήφανος που αγωνίζομαι στον Ολυμπιακό"(videos+photos)

5/1/2012

Ο Νταβίδ Φουστέρ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την εμπειρία του στον Ολυμπιακό δηλώνοντας: "μακάρι να ανανεώσω". Η αγάπη του για το τραγούδι, οι ύμνοι σε Βαλβέρδε, το σύνθημα που του αρέσει να ακούει, οι φίλοι του και το πειραχτήρι Τζιμπούρ, το άδειο ΣΕΦ και πολλά άλλα στη συνέντευξη που παραχώρησε σ' εσάς ο Ισπανός μέσω του Sport24.gr!

O Νταβίδ Φουστέρ απαντά σε ερωτήσεις των... από sport24tv

Ο Νταβίδ Φουστέρ φιλοξενήθηκε στο Sport24.gr και μίλησε για όλα όσα αφορούν τον ίδιο και την καριέρα του στον Ολυμπιακό.

Δήλωσε ότι αισθάνεται πολύ καλά στον Ολυμπιακό, αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, εξέφρασε την γνώμη του για τον Βαλβέρδε, ενώ τόνισε ότι δεν έπαιρνε κανένα παίκτη του Παναθηναϊκού στον Ολυμπιακό.  

Μίλησε για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος, τους αγώνες με την Ρουμπίν στο Γιουρόπα Λιγκ, είπε την άποψη του για το ματς Ντόρτμουντ-Μαρσέιγ ενώ αναφέρθηκε και σε θέματα που αφορούν την προσωπική του ζωή.

Μεταξύ άλλων, ο Ισπανός άσος του Ολυμπιακού τόνισε πως ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι ο καλύτερος προπονητής που θα μπορούσε να έχει η ομάδα του Πειραιά, δεν έκρυψε πως θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του στους "ερυθρολεύκους", ήταν κατηγορηματικός πως δεν πήγαινε σε άλλη ομάδα της Ελλάδας, ενώ είπε πως θέλει το πρωτάθλημα για να μην το πάρει ο Παναθηναϊκός!

Φυσικά και δεν παρέλειψε να απαντήσει στις ερωτήσεις σας που αφορούσαν την προσωπική του ζωή και αποκάλυψε πως αν δεν ήταν ποδοσφαιριστής θα ήταν τραγουδιστής, ενώ εξέφρασε την προτίμησή του στις ξανθιές.

Ο νικητής του διαγωνισμού που κερδίζει την υπογεγραμμένη φανέλα του Νταβίδ Φουστέρ είναι ο Λευτέρης Δελέζος (@LeDele99)



Απολαύστε τη δική σας συνέντευξη:


Πως αισθάνεται που παίζει στον Ολυμπιακό: "Από τη στιγμή που έφτασα στην Ελλάδα συνειδητοποίησα πως είμαι σε μια μεγάλη ομάδα, έμαθα πως στον Ολυμπιακό είσαι υποχρεωμένος να κερδίζεις και είμαι περήφανος που αγωνίζομαι σε μια τόσο σημαντική ομάδα και έχω περισσότερη αναγνωρισιμότητα πλέον περισσότερο στην Ελλάδα απ' ότι στην Ισπανία.

Είναι πολύ θετική εμπειρία μέχρι στιγμής. Όταν έφυγα από την Βιγιαρεάλ, υπήρχε η νευρικότητα και η ανησυχία για το μέλλον. Ήταν η πρώτη φορά που πήγα στο εξωτερικό, ήταν μια ξένη χώρα και δεν ήξερα πως θα μου πάνε τα πράγματα. Είχα τη φιλοδοξία να τα καταφέρω και μέχρι στιγμής μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος από την παραμονή μου στον Ολυμπιακό".

Ποια είναι η αγαπημένη του θέση να αγωνίζεται: "Στη θέση του μεσοεπιθετικού, πίσω από τον σέντερ φορ".

Για την πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ και το πρωτάθλημα: "Είναι δύσκολο όταν έχεις πολλές διοργανώσεις, αλλά αν παίξουμε όπως και στο Τσάμπιονς Λιγκ, τότε έχουμε πολλές πιθανότητες να φτάσουμε μακριά στο Europa League. Παρόλα αυτά δεν θα είναι καθόλου εύκολο".



Τι πρέπει να κάνει κάποιος για να παίξει στον Ολυμπιακό: "Πρώτον να είσαι καλός ποδοσφαιριστής, δεύτερον να έχεις τύχη γιατί χρειάζεται σε κάθε επαγγελματία ποδοσφαιριστή, τρίτον να είσαι σταθερός και πάνω απ' όλα να δουλεύεις σκληρά γιατί αυτό είναι που σου δίνει την επιβράβευση".

Έχεις σκοπό να τελειώσεις την καριέρα σου στον Ολυμπιακό;: "Γιατί όχι; Είμαι πολύ καλά και πολύ ικανοποιημένος στον Ολυμπιακό. Έχω ένα χρόνο ακόμα συμβόλαιο κι αν στη συνέχεια μπορέσω να το ανανεώσω θα είναι πάρα πολύ καλό για εμένα".

Για τα ματς με την Ρουμπίν: "Θα είναι δύσκολο. Το θετικό για εμάς είναι πως αυτοί θα βρίσκονται σε περίοδο προετοιμασίας, αλλά το αρνητικό θα είναι οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στο πρώτο παιχνίδι. Το αποτέλεσμα του πρώτου παιχνιδιού, είναι το κλειδί σ' αυτό το ζευγάρι, γιατί αν φύγουμε από κει με κάτι θετικό, τότε θα μπορέσουμε να πάρουμε την πρόκριση.

Σε διοργανώσεις όπως το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ πρέπει να πηγαίνεις σιγά σιγά. Δεν μπορείς να πεις ότι θα φτάσεις στους "8" χωρίς να έχεις περάσει στους "16". Επαναλαμβάνω ότι τα ματς με την Ρουμπίν, η κλήρωση μπορεί να ήταν καλή με την έννοια ότι δεν τύχαμε με ομάδες όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή η Μάντσεστερ Σίτι, αλλά πρέπει να συγκεντρωθούμε στο πρώτο ματς με την Καζάν. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος".

Ποια είναι η αγαπημένη του ομάδα στην Ισπανία: "Όταν ήμουν μικρός υποστήριζα την Ρεάλ, αλλά η αγαπημένη μου ομάδα σήμερα είναι η Μπαρτσελόνα γιατί μου αρέσει πάρα πολύ ο τρόπος του παιχνιδιού της".

Ποιο είναι το καλύτερο στοιχείο του Ολυμπιακού: "Η συνολική λειτουργία του συλλόγου, με τον πρόεδρο, την διοίκηση, το τεχνικό επιτελείο και τους ποδοσφαιριστές να συνεργάζονται άψογα μεταξύ τους, έχοντας όλοι κοινούς στόχους. Και βέβαια, ο κόσμος του Ολυμπιακού, που είναι κάτι το οποίο με εξέπληξε από την πρώτη μέρα που ήρθα στην Ελλάδα".

Ποιο ήταν το πιο ωραίο και πιο σημαντικό γκολ στην καριέρα του έως τώρα στον Ολυμπιακό: "Το πιο ωραίο είναι αυτό που πέτυχα κόντρα στην ΑΕΛ πέρσι και το πιο σημαντικό είναι αυτό που πέτυχα κόντρα στον Άρη πέρσι. Ήταν το ματς πριν το ντέρμπι και ήταν σημαντικό να το κερδίσουμε για να κρατήσουμε τη διαφορά".

Ποια πράγματα θα άλλαζε στο ποδόσφαιρο: "Το θέμα της βίας. Η κατάσταση των περισσότερων γηπέδων, κάτι που θα έπρεπε η ομοσπονδία να κοιτάξει. Να καταργήσω όλα τα μη ποδοσφαιρικά θέματα που βαραίνουν το ποδόσφαιρο, όπως τα στημένα παιχνίδια, το ντόπινγκ".

Ο ύμνος και ο καλύτερος όλων Ερνέστο


Ποιο σύνθημα ξεχωρίζει: "Δεν ξέρω συγκεκριμένα τι λέει το καθένα, αλλά τα αναγνωρίζω όλα. Αν πρέπει να διαλέξω ένα, αυτό είναι ο ύμνος του Ολυμπιακού".

Αν έπρεπε να επιλέξεις έναν παίκτη του Παναθηναϊκού για να έρθει στον Ολυμπιακό, ποιός θα ήταν αυτός; "Δεν θα διάλεγα κανένα, όχι γιατί δεν έχει καλούς παίκτες ο Παναθηναϊκός, αλλά επειδή πιστεύω ότι η ομάδα του Ολυμπιακού δεν χρειάζεται κανέναν άλλον".

Αν θα ήθελε να παραμείνει ο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό: "Φυσικά και θα το ήθελα να παραμείνει ο Βαλβέρδε. Εκείνος είναι που με έφερε στον Ολυμπιακό και μου έδωσε την ευκαιρία να ζήσω αυτή την εμπειρία κι αν θες την γνώμη μου ο Βαλβέρδε είναι ο καλύτερος προπονητής που θα μπορούσε να έχει ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή".



Με ποιον παίκτη έχει την καλύτερη χημεία: "Μέσα στο γήπεδο συνεργάζομαι καλύτερα απ' όλους με τον Ιμπαγάσα. Είναι φυσικό αφού τον ήξερα και από την Βιγιαρεάλ και γνωρίζουμε ο ένας τις κινήσεις του άλλου. Όσο για τους φίλους, κάνω περισσότερη παρέα με τους Χαβίτο, Μαρκάνο και Ορμπάιθ. Αν και έχω πολύ καλή σχέση με όλους".

Ποιοι είναι κατά τη γνώμη του οι πιο φανατικοί οπαδοί στην Ελλάδα: "Εξαιρώντας τον κόσμο του Ολυμπιακού, θέλω να πω ότι η πιο "περίεργη" έδρα είναι αυτή του ΠΑΟΚ. Κάθε φορά που παίζουμε εκεί, η ατμόσφαιρα είναι εχθρική, η κερκίδα είναι όλη μαύρη και γενικά σου προκαλεί ένα συναίσθημα περίεργο".

Πως αισθάνεται όταν αγωνίζεται στο Καραϊσκάκη: "Ανεβαίνεις ψυχολογικά πολύ όταν σκοράρεις. Εκτός από το γεγονός πως είναι σημαντικό για την ομάδα, όταν βλέπω αυτές τις χιλιάδες κόσμου να πανηγυρίζει αισθάνομαι ακόμη καλύτερα".

Σαρκοζί-Μέρκελ εναντίον Ελλήνων


Για τον αγώνα Ντόρτμουντ-Μαρσέιγ: "Ήταν μια ψυχρολουσία για εμάς όταν το πληροφορηθήκαμε από τον πάγκο, γιατί στην ουσία είχαμε εξασφαλισμένη την πρόκριση σ' όλο το παιχνίδι, αφού εμείς κερδίζαμε και οι Γάλλοι έχαναν. Δεν νομίζω να υπάρχει κάτι περίεργο, δεν θέλω να κάνω κακές σκέψεις. Από τη μια μέρα είχαμε μια ομάδα γαλλική και γερμανική, Σαρκοζί και Μέρκελ και από την άλλη είχαμε τους Έλληνες, αλλά αυτό πιστεύω πως ήταν σύμπτωση. Δεν θέλω να κάνω πονηρές σκέψεις. Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο και δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθούμε παραπάνω".

Αν πιστεύει ότι ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ μπορούν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα: "Φυσικά και το πιστεύω. Νομίζω ότι φέτος, η υπόθεση τίτλος θα κριθεί τις τελευταίες αγωνιστικές και θα υπάρξει πολύ μεγαλύτερη μάχη απ' ότι πέρσι. Ο Παναθηναϊκός είναι ανεβασμένος και έχει το "πλεονέκτημα" που είχαμε εμείς πέρσι, να μην παίζει στην Ευρώπη, αλλά και η ΑΕΚ έχει τις δικές της πιθανότητες να φτάσει μέχρι το τέλος και να βρίσκεται μέσα στη μάχη".

Το κλίμα στην ομάδα: "Υπάρχει πολύ καλό κλίμα στην ομάδα. Οι σχέσεις μεταξύ παικτών, διοίκησης και τεχνικών είναι άριστες, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για οποιαδήποτε ομάδα".

Ποιος είναι μέχρι στιγμής ο δυσκολότερος αντίπαλος που έχει αντιμετωπίσει: "Υπάρχουν αρκετές ομάδες, των οποίων οι άμυνες μ' έχουν δυσκολέψει. Δεν θα ήθελα να ξεχωρίσω κάποιον συγκεκριμένο παίκτη. Αυτό που θέλω να πω είναι πως όταν αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό, οι αμυντικοί παίζουν αρκετά σκληρά".

Τι μουσική προτιμάει: "Μ' αρέσει πολύ η μουσική και συγκεκριμένα ισπανικά συγκροτήματα και καλλιτέχνες. Ένα συγκρότημα που μ' αρέσει είναι ο Fito και οι Fitipaldis!".

Ποιο είναι το αγαπημένο του νούμερο και τι του αρέσει περισσότερο στη ζωή σου στην Ελλάδα: "Φοράω το "19" γιατί είναι η ημερομηνία με την οποία ξεκίνησα να βγαίνω με τη γυναίκα μου. Μ' αρέσει να πίνω φραπέ μπροστά από την θάλασσα".

Μέσι κι ας χάσω τη θέση μου


Τι προσθήκη θα έκανε για το φετινό Europa League αν ήταν πρόεδρος του Ολυμπιακού: "Ευχαριστώ πολύ. Είναι μεγάλη ευθύνη αυτή που μου βάζεις να ήμουν πρόεδρος του Ολυμπιακού. Αν μπορούσα να αγοράσω κάποιο παίκτη, αν και αυτή τη στιγμή είναι αδύνατο για οποιαδήποτε ομάδα στον κόσμο, είναι ο Λιονέλ Μέσι. Παρόλο που θα μ' άφηνε έξω, γιατί παίζει στη θέση μου".

Πως ένιωσες όταν φίλησε για πρώτη φορά την φανέλα: "Γενικά δεν είμαι παίκτης, ο οποίος κάνει τέτοιες χειρονομίες, να φιλά το σήμα της φανέλας κτλ, αλλά την ημέρα εκείνη που το έκανα, το ένιωσα πραγματικά, βγήκε από μέσα μου και ήταν σαν να ήμουν στον Ολυμπιακό πάρα πολλά χρόνια".

Ποιον παίκτη αντίπαλης ομάδας θα ήθελε για συμπαίκτη του και ποιον παίκτη είχε πρότυπο όταν ήταν μικρός: "Καλή χρονιά και σε σένα. Όταν ήμουν μικρός το ποδοσφαιρικό μου είδωλο ήταν ο Μίκαελ Λάουντρουπ. Θαύμαζα τον τρόπο με το οποίο διάβαζε το παιχνίδι και τις εξαιρετικές του ασίστ. Ήταν ένας ποδοσφαιριστής με φαντασία. Σίγουρα κάποιον από τους δανεικούς που έχει ο Ολυμπιακός σε άλλες ομάδες θα διάλεγα".



Θα άλλαζες το ποδόσφαιρο για κάτι άλλο στην ζωή σου: "Υπάρχουν πολλά πράγματα πιο σημαντικά στη ζωή από το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο είναι πάθος και η ασχολία μου, αλλά έννοιες όπως η οικογένεια και οι φίλοι, βρίσκονται πολύ πιο ψηλά από την μπάλα. Πολλές φορές ο κόσμος ξεχνά ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι και τίποτα παραπάνω".

Πρωτάθλημα ή καλή πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ: "Είναι πολύ σημαντικό να κερδίζεις κάτι. Μ' αυτή τη λογική το να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, απλά και μόνο για να το στερήσουμε από τον Παναθηναϊκό είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Από την άλλη μεριά, αν καταφέρναμε να κερδίσουμε το Europa League θα ήταν κάτι απίστευτο και φανταστικό".

Η ζωή στην Ελλάδα: "Μ' αρέσει πολύ να ζω εδώ, έχω προσαρμοστεί πολύ εύκολα και γρήγορα. Τόσο εγώ, όσο και η γυναίκα μου περνάμε πολύ όμορφα στην Ελλάδα. Μας αρέσει πολύ η συμπεριφορά του κόσμου απέναντί μας. Όσο για την κρίση, ξέρω ποια είναι η κατάσταση και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Μην ξεχνάμε πως και η Ισπανία δεν είναι σε καμιά καλύτερη κατάσταση. Δεν είμαι πολιτικός για να δώσω συμβουλές για το πως πρέπει να κυβερνηθεί είτε η Ελλάδα, είτε η Ευρώπη, αλλά αυτό είναι σίγουρο είναι πως υπάρχει πολύς κόσμος που περνά άσχημα κι αυτός ο κόσμος είναι που χρειάζεται βοήθεια".

Η Μπάρτσα της Ελλάδας


Με ποια ομάδα θα παρομοίαζε τον Ολυμπιακό: "Όπως στην Ελλάδα οι καλύτερες ομάδες είναι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, έτσι και στην Ισπανία είναι η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα. Θα μπορούσα να παρομοίαζα τον Ολυμπιακό με την Μπαρτσελόνα και τον Παναθηναϊκό με την Ρεάλ Μαδρίτης".

Έχεις κάποιο ιδιαίτερο πανηγυρισμό όταν πετυχαίνεις γκολ: "Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο. Ό,τι μου έρθει εκείνη τη στιγμή. Κάποιες φορές σηκώνω τη γροθιά, κάποιες φορές κάνω το αεροπλανάκι. Τους ιδιαίτερους πανηγυρισμούς, τους αφήνω για τις μεγάλες φιγούρες, που είναι αυτοί που προετοιμάζουν πως θα πανηγυρίσουν κάθε γκολ".

Ποιο είναι το πιο δύσκολο ματς στην σεζόν μέχρι στιγμής: "Πιστεύω ότι το πιο δύσκολο παιχνίδι ήταν με την Μαρσέιγ στο "Καραϊσκάκης". Ήταν αυτό, το οποίο αποδείχθηκε κομβικό για τη μη πρόκρισή μας στη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού δεν είχαμε παιχνίδια στα πόδια μας, λόγω της μη έναρξης του πρωταθλήματος για τους γνωστούς λόγους".



Για τον κόσμο του Ολυμπιακού: "Είναι το πιο σημαντικό όπλο του συλλόγου. Χωρίς την παρουσία τους θα ήταν πιο δύσκολα για εμάς τα πράγματα στο γήπεδο και είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές φορές ακόμα και όταν παίζουμε μακριά από το "Γ. Καραϊσκάκης", ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι περισσότερος από τους γηπεδούχους".

Το τραγούδι και η φανέλα του... ΠΑΟ


Αν δεν ήταν ποδοσφαιριστής τι καριέρα θα ήθελε να ακολουθήσει: "Τραγουδιστής. Μ' αρέσει η ποπ και η ροκ. Αυτό βέβαια θα ήταν ένα όνειρο, γιατί δεν έχω φωνή τραγουδιστή. Ούτως ή άλλως έχω πτυχίο φυσικής αγωγής και όταν ολοκληρώσω την καριέρα μου ως ποδοσφαιριστής, θα μου άρεσε πολύ να γίνω καθηγητής φυσικής αγωγής σε κάποιο σχολείο".

Θα επιδίωκε μία θέση στην εθνική ομάδα μέσω του Γιουρόπα Λιγκ. Η προοπτική της Εθνικής Ελλάδας: "Στο πρώτο σκέλος να πω πως δεν υπάρχει πιθνότητα να με καλέσουν στην εθνική Ισπανίας. Στη θέση μου αγωνίζονται μερικοί από τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο, οπότε μια πιθανή κλήση ισοδυναμεί μόνο με όνειρο. Όσο για το δεύτερο σκέλος, είναι μπερδεμένο γιατί πρέπει να κάτσω πολλά χρόνια στην Ελλάδα για να γίνει αυτό. Όπως και να 'χει, είμαι της άποψης πως ο καθένας πρέπει να παίζει στην εθνική της χώρας τους, γιατί υπάρχει και το συναίσθημα".

Θα άλλαζε ποτέ φανέλα με παίκτη του ΠΑΟ: "Δεν συνηθίζω να ανταλλάζω φανέλες με τους αντιπάλους. Προτιμώ να τις κρατάω και να τις χαρίζω μετά σε φίλους. Έτσι κι αλλιώς, δε νομίζω πως κάποιος παίκτης του Παναθηναϊκού θα μου ζήταγε τη φανέλα".

Αν του λείπει η πατρίδα του: "Αυτό που μου λείπει περισσότερο είναι η οικογένεια κι αυτό που έχω στερήσει εγώ περισσότερο στην οικογένειά μου και με στεναχωρεί κάπως, είναι το γεγονός πως δεν μπορούν να με παρακολουθούν στο γήπεδο".

Αν γνώριζε κάτι για τον Ολυμπιακό πριν του γίνει η πρόταση: "Ναι τον γνώριζα τον Ολυμπιακό. Στην Ισπανία είναι γνωστές ομάδες ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός γιατί κυρίως έχουν παρουσία συνεχόμενη στην Ευρώπη και μάλιστα είχα παρακολουθήσει κάποια παιχνίδια της Ρεάλ με τον Ολυμπιακό. Οπότε ναι, γνώριζα για την τωρινή μου ομάδα πριν έρθω εδώ".

Ο Νταβίδ Φουστέρ αποχαιρετά το κοινό του Sport24... από sport24tv


Ολυμπιακός και Καραϊσκάκης για πάντα


Αν ο Βαλβέρδε πήγαινε στον Παναθηναϊκό και σε ζητούσε, θα πήγαινες; "Θα έμενα στον Ολυμπιακό και θα ευχόμουν καλή τύχη στον Βαλβέρδε".

Έχεις παίξει σε πιο καυτή έδρα από το Καραϊσκάκη: "Όχι".

Για το πρώτο γκολ που σημείωσε στο Τσάμπιονς Λιγκ το γκολ απέναντι στην Άρσεναλ: "Ήταν μια πολύ ωραία αίσθηση να σκοράρεις σ' ένα γήπεδο όπως το "Emirates", ήταν το πρώτο μου ευρωπαϊκό γκολ, αλλά η γεύση που μένει είναι γλυκόπικρή, καθώς σκόραρα αλλά δεν πήραμε θετικό αποτέλεσμα".

Τι γνώμη του για τον Μιραλάς: "Είναι ένας σημαντικός παίκτης για τον Ολυμπιακό, έχει αποδείξει την ποιότητά του και άξιζε την ανανέωση που του έγινε και το γεγονός πως θα συνεχίσει να βρίσκεται εδώ τα επόμενα χρόνια".

Ποια θα ήταν η θέση του Ολυμπιακού στο ισπανικό πρωτάθλημα: "Πιστεύω ότι θα μπορούσε να είναι στην πρώτη πεντάδα. Φυσικά και δεν είναι σε θέση να κοντράρει Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, αλλά πιστεύω πως θα μπορούσε να κερδίσει οποιαδήποτε απ' όλες τις υπόλοιπες ομάδες".

Αν παρακολουθεί άλλα αθλήματα: "Μου αρέσει πολύ το τένις, το μπάσκετ, αλλά και γενικότερα τα διάφορα αθλήματα μου αρέσουν. Μην ξεχνάς πως έχω σπουδάσει φυσική αγωγή και μ' αρέσει πάρα πολύ να κάνω θαλάσσια σπορ".


 
Αν θα ακολουθήσει την καριέρα του προπονητή: "Είναι μια πιθανότητα, αν και τελειώνοντας την καριέρα μου ως ποδοσφαιριστής θα προτιμούσα να μείνω λίγο έξω από το χώρο και να αναπτύξω περισσότερο την πλευρά του γυμναστή".

Αν σου έκανε πρόταση η Ρεάλ θα έφευγες τον Γενάρη: "Δε νομίζω πως θα έρθει καμιά πρόταση από την Ρεάλ Μαδρίτης. Η πρόθεσή μου είναι να ολοκληρώσω το συμβόλαιό μου στον Ολυμπιακό".

Τι θα άλλαζε στον Ολυμπιακό: "Δεν θεωρώ ότι είμαι αυτός που θα αποφασίσει τι θα αλλάξει στον Ολυμπιακό. Παρόλα αυτά, αν θα έπρεπε να επιλέξω κάτι, αυτό θα ήταν τα φυτώρια του συλλόγου. Θα προσπαθούσα να εκμεταλλευτώ περισσότερο τους νέους παίκτες, έτσι ώστε η πρώτη ομάδα να έχει τη συνεχή συνδρομή νέων παικτών με αποτέλεσμα να μην ξοδεύονται πολλά χρήματα για μεταγραφές".



Οι άδειες κερκίδες στο ΣΕΦ


Για το μπάσκετ του Ολυμπιακού: "Πριν λίγο καιρό είδα το ματς με την Κάχα Λαμποράλ, θα μου άρεσε να πηγαίνω σε περισσότερο παιχνίδια γιατί μου αρέσει το άθλημα. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως ήταν άδειο το γήπεδο. Το παιχνίδι όμως το κέρδισε ο Ολυμπιακός".

Η άποψη του για τον Καπίνο και τον Λέτο: "Είναι πολύ καλοί παίκτες και οι δύο. Ο Καπίνο είναι νεαρός σε ηλικία και έχει δείξει πολλές ικανότητες, ενώ ο Λέτο κάνει μια πολύ καλή σεζόν, πετυχαίνοντας πολλά γκολ. Η γνώμη μου και για τους δύο είναι θετική".

Για τον Ντιόγκο: "Δεν το γνώριζα, δεν είναι κάποιος παίκτης που έχουμε παίξει μαζί. Από τη στιγμή που γύρισε είναι ένας ακόμη παίκτης της ομάδας, είναι συνάδελφός μας και ελπίζουμε να μας βοηθήσει στα παιχνίδια που θα έρθουν".

Τι θα έλεγε σε άλλους παίκτες να έρθουν στην Ελλάδα: "Θα τους έλεγα για τη δική μου εμπειρία η οποία είναι πολύ θετική μέχρι στιγμής. Πιστεύω ότι το πρωτάθλημα είναι αρκετά ανταγωνιστικό, παρά το γεγονός πως ο κόσμος πιστεύει ότι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός πρέπει να είναι ψηλά στη βαθμολογία, δεν είναι εύκολα τα παιχνίδια, θέλει προσπάθεια. Το πιο σημαντικό που θα τους έλεγα είναι ότι όταν έρθεις στον Ολυμπιακό πρέπει να μάθεις ότι πρέπει να κερδίζεις πάντα. Αυτό έμαθα πρώτος και εγώ".



Η ενημέρωση και το πειραχτήρι ο Τζιμπούρ


Διαβάζεις περιοδικά, εφημερίδες και αθλητικές ιστοσελίδες: "Μου αρέσει να ενημερώνομαι. Όχι μόνο αθλητικά, αλλά και ειδήσεις και από την Ελλάδα και για τον υπόλοιπο κόσμο. Μου αρέσει να είμαι ενημερωμένος πάντοτε για τις εξελίξεις".

Ποιος είναι το μεγαλύτερο πειραχτήρι στην ομάδα: "Υπάρχουν αρκετοί που κάνουν πλάκες, αλλά αυτός που κάνει τον περισσότερο χαβαλέ είναι ο Τζιμπούρ. Το μεγαλύτερο χαβαλέ τον κάνει με τους φυσικοθεραπευτές και κυρίως με τον Άρη. Δεν καταλαβαίνω πάντοτε τι λένε, γιατί τα λένε στα ελληνικά, αλλά μπορώ να πω με σιγουριά, ότι όλοι ξεραίνονται στα γέλια".

www.sport24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου