ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Πανιώνιος - Ολυμπιακός 69-80

Πανιώνιος - Ολυμπιακός 69-80

Σαν... αέρας πέρασε ο Θρύλος από τη Νέα Σμύρνη, καθώς όντας καλύτερος από τον Πανιώνιο σε όλη την διάρκεια του αγώνα, πήρε το "διπλό" με σκορ 69-80, έχοντας για κορυφαίους τους Γλυνιαδάκη, Γκετσεβίτσιους και Πρίντεζη.
Στον Πανιώνιο, παρασκηνιακά, είχαν βγάλει... γλώσσα και ονειρευόντουσαν νίκη επί του Ολυμπιακού στη Νέα Σμύρνη. Τελικά, όμως, οι "πάνθηρες" μετατράπηκαν σε "γατάκια" μπροστά στους αποφασισμένους ΘρυΛέοντες του Ντούσαν Ίβκοβιτς, οι οποίοι επικράτησαν δίκαια και καθαρά με σκορ 69-80 επί των κυανέρυθρων για την 11η αγωνιστική της Α1, όντας ανώτεροι σε ολόκληρη την διάρκεια της αναμέτρησης. Οι Πειραιώτες ήταν ουσιαστικοί στην επίθεση και εξαιρετικοί στην άμυνα, ελέγχοντας τον ρυθμό του παιχνιδιού από την αρχή έως και το τέλος του ματς, παίρνοντας δίκαια, καθαρά και παλικαρίσια το ροζ φύλλο του αγώνα, δίχως τους τραυματίες Σπανούλη, Παπαδόπουλο και Μάντζαρη στην σύνθεση τους.
Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στον τομέα των ριμπάουντ (38-24), πίεσε στην άμυνα (8 κλεψίματα), ήταν αποτελεσματικός στην επίθεση (19/30δ, 63%), βρήκε λύσεις από την περιφέρεια (7/20τρ), ενώ φρόντισε να τρέξει στο γήπεδο, όποτε του δόθηκε η ευκαιρία (3/4 αιφ). Οι ερυθρόλευκοι από το ξεκίνημα του αγώνα είχαν τον προβάδισμα, ενώ όποτε ο Πανιώνιος πλησίαζε πάταγαν... γκάζι, δείχνοντας το ποιος είναι το αφεντικό στο ματς. Καταπληκτικό ματς από τον MVP των ερυθρολεύκων, Ανδρέα Γλυνιαδάκη (17π, 6/7δ, 4ρ, 2κλ, 6 φάουλ υπέρ), πρώτος σκόρερ (19π) του αγώνα ο "μπόμπερ" (4/5τρ) Γκετσεβίτσιους, ενώ ήταν για ακόμη μία φορά πολύτιμος ο Γιώργος Πρίντεζης (14π, 6ρ). Θετική παρουσία από τον Κέιλιν Λούκας (9π, 4ασ, 3ρ, 1λ σε 32 λεπτά), ψύχραιμος και ουσιαστικός στο τέλος ο Κώστας Σλούκας (4π,1κλ).

Το ματς

Με όπλο του την άμυνα έλεγξε το ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι έχοντας για πεντάδα τους Λούκας, Πελεκάνο στο "2", Παπανικολάου, Πρίντεζη και Γλυνιαδάκη, έχοντας για σημείο αναφοράς στην επίθεση τον Κρητικό σέντερ και παίζοντας εξαιρετική άμυνα. Οι Πειραιώτες, πάντως, στην αρχή, πήραν σκορ κυρίως από τους υπόλοιπους παίκτες, με τον Πρίντεζη χάρη σε εύστοχο τρίποντο να "γράφει" το 8-2 στο 4'. Οι ερυθρόλευκοι είχαν περάσει "χειροπέδες" στους κυανέρυθρους στα πρώτα λεπτά, καθώς πίεζαν σωστά τον αντίπαλο και έκλεβαν μπάλες, αναγκάζοντας τους Νεοσμυρνιώτες να κάνουν συχνά λάθη και να επιχειρούν βεβιασμένες προσπάθειες.

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς στην πρώτη περίοδο έλεγχαν απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα, ενώ με έμμεσο τρίποντο του Λούκας στο 6', οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο +9 (4-13), όπως και στο 8' με βολές του Πρίντεζη (8-17). Στα τελευταία δευτερόλεπτα, όμως, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν ρίχνοντας την διαφορά στο +3 (17-20), αλλά ο Χάινς είπε την τελευταία λέξη στην πρώτη περίοδο, καθώς με ατομική προσπάθεια λίγο πριν το τέλος πέτυχε το καλάθι, πήρε το φάουλ, ενώ ευστόχησε και στην βολή (17-23).

Γρήγορος ρυθμός και πολλά τρίποντα

Στη δεύτερη περίοδο οι δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά επέλεξαν να τρέξουν στο γήπεδο, πραγματοποιώντας γρήγορες και άστοχες επιθέσεις. Αν και ο Πανιώνιος μείωσε με τον Γιάνκοβιτς (19-23), ο Γκετσεβίτσιους αφύλαχτος στην περιφέρεια "τιμώρησε" τους γηπεδούχους, φέρνοντας τον Ολυμπιακό στο +7 (19-26) στο 13'. Το παιχνίδι απέκτησε και πάλι γρήγορο ρυθμό, με τον Γιάνκοβιτς στον αιφνιδιασμό με τρίποντο να "γράφει" το 22-26, ενώ με καλάθι του Στίβενσον οι παίκτες του Μπαρτζώκα έριξαν την διαφορά στο σουτ (24-26). Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς στη συνέχεια ζήτησε ηρεμία από τους παίκτες του, με τον Λιθουανό να "πυροβολεί" ξανά από μακριά (24-29).

Οι Νεοσμυρνιώτες, όμως, με νέο 5-0 σερί, χάρη στον Μπάρλο, έφεραν το σκορ στα ίσα (29-29), αλλά οι Πειραιώτες απάντησαν γρήγορα χάρη σε "βόμβα" του Κέσελ (29-32). Ο Λούκας, στη συνέχεια, στον αιφνιδιασμό έφερε τους ερυθρόλευκους και πάλι στο +5 (29-34), αλλά ο Ντιμπλέρ με τρίποντο μείωσε ξανά (32-34) με το παιχνίδι να συνεχίζεται σε φρενήρη ρυθμό. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου βελτίωσαν την αμυντική τους λειτουργία, ενώ αξιοποιώντας στην επίθεση τον Γλυνιαδάκη έφτασαν ξανά στο +9 (32-41), με την ανάπαυλα να βρίσκει τους Πειραιώτες να προηγούνται στο σκορ με 34-41.


 
Έφτασε στο +10 με σούπερ Γλυνιαδάκη και εύστοχο Γκετσεβίτσιους

Στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τους Λούκας, Πελεκάνο, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Γλυνιαδάκη, με τον Κρητικό σέντερ να κάνει... πάρτι κάτω από την ρακέτα του Πανιωνίου, "γράφοντας" το 37-45. Για τους γηπεδούχους, όμως, δραστηριοποιήθηκε ο Κις, ο οποίος πρώτα με σουτ από την περιφέρεια και στη συνέχεια με έμμεσο τρίποντο, διατήρησε κοντά στο σκορ την ομάδα του (40-45) στο 22'. Ο Ντιμπλέρ με τρίποντο έριξε την διαφορά στο +4 (43-47), αλλά ο Ολυμπιακός στη συνέχεια αντέδρασε καταλυτικά, φέρνοντας την διαφορά στη μέγιστη τιμή της, στο +10 (43-53), χάρη στον ανίκητο κάτω από το καλάθι Γλυνιαδάκη, τον μαχητικό Πελεκάνο και τον εξαιρετικό Πρίντεζη στο 24'.

Ο Νάντζφεϊ με τρίποντο (46-53) έδωσε... ανάσα ζωής στον Πανιώνιο, ενώ στη συνέχεια ο Κις με λέι-απ έριξε την διαφορά στο +6 (49-55). Το ματς στα επόμενα λεπτά έγινε κακό, πραγματοποιήθηκαν πολλά φάουλ, με το παιχνίδι να πηγαίνει συχνά στις βολές, αλλά από εκεί ο Γκετσεβίτσιους επί τέσσερις σερί φορές ήταν εύστοχος, φέρνοντας τον Ολυμπιακό ξανά στο +10 (49-59) στο 28'. Ο Πρίντεζης στη συνέχεια χρεώθηκε με τέταρτο φάουλ, με τους γηπεδούχους να παίρνουν θάρρος και να μειώνουν σε 53-59 με τον Ξανθόπουλο. Ο Λιθουανός γκαρντ, όμως, είχε πάρει προσωπικά το ματς και με τρίποντο έφερε τους φιλοξενούμενους στο +9 (53-62), με το 56-62 να είναι το σκορ της 3ης περιόδου.

Δίκαια και καθαρά έφτασε στη νίκη

Στην τελευταία περίοδο ο καταπληκτικός Γλυνιαδάκης συνέχισε να εντυπωσιάζει με τις κινήσεις του, καθώς πρώτα με βολές και στη συνέχεια με μακρινό σουτ, έφτασε τους 17 πόντους στο ματς, φέρνοντας τον Ολυμπιακό στο +9 (57-66) στο 32'. Οι άμυνες στο 4ο δεκάλεπτο πήραν και πάλι... φωτιά, με τον Πανιώνιο να προσπαθεί να κάνει μία τελευταία προσπάθεια ώστε να διεκδικήσει το ματς και τους Πειραιώτες να επιθυμούν να διατηρήσουν μέχρι τέλους το υπέρ τους προβάδισμα. Οι γηπεδούχου στο 35' μείωσαν σε 63-68 με τον Γιάνκοβιτς, ενώ σε εκείνο το σημείο ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έριξε για πρώτη φορά στο ματς τον Σλούκα.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν να πιέζουν, αλλά και να παίζουν "ξύλο" στην άμυνα, με τον ψύχραιμο Σλούκα να ευστοχεί σε μακρινό σουτ, "γράφοντας" το 63-70. Ο Κις αντέδρασε με τρίποντο (66-70), ξεσηκώνοντας το κοινό στο γήπεδο, αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε εις διπλούν με τον ίδιο τρόπο, πρώτα με τον ψύχραιμο Γκετσεβίτσιους, αλλά και με τον Γιώργο Πρίντεζη, με τους ερυθρόλευκος στο 38' να ανεβάζουν την διαφορά ξανά στο +10 (66-76), "παγώνοντας" τη Νέα Σμύρνη. Η διαφορά στα τελευταία δευτερόλεπτα, με καθαρό μυαλό και συγκέντρωση, ανέβασε την διαφορά στο παιχνίδι στη μέγιστη τιμή της, στο +13 (67-80), χάρη σε βολές του Σλούκα και καλάθι του Γκετσεβίτσιους, με το τελικό σκορ να βρίσκει νικητές τους παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς με σκορ 69-80.

Τα δεκάλεπτα: 17-23, 34-41, 56-62, 69-80

Ανά δεκάλεπτο: 17-23, 17-18, 22-21, 13-18

Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 8, Κις 12(2), Αθανασούλας 1, Στίβεσον 6, Ντίμπλερ 14(3), Γιάνκοβιτς 14(1), Καββαδάς 2, Ιωάννου, Σαρικόπουλος, Νάντζφεϊ 6(1), Παραγιός 2, Μπάρλος 4.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 4, Λούκας 9, Άντιτς 1, Χάουαρντ, Κέσελ 7(1), Πελεκάνος 2, Γκετσεβίτσιους 19(4), Γλυνιαδάκης 17, Πρίντεζης 14(2), Παπανικολάου 3, Σλούκας 4, Κατσίβελης.

Αναλυτικά τα στατιστικά των παικτών του Ολυμπιακού στο ματς:


Αναλυτικά τα στατιστικά των παικτών του Πανιωνίου στο ματς:

 
www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου