ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Αντίο φίλε Ερνέστο!

Αντίο φίλε Ερνέστο!

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ανακοίνωσε την Πέμπτη (19/4) και επίσημα την απόφαση του να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό στο τέλος της σεζόν, μέσα σε έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα. Δάκρυσαν ο Ισπανός τεχνικός και ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο "αντίο". Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις των δύο ανδρών.
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα αποτελέσει και επίσημα παρελθόν από τον Ολυμπιακό στο τέλος της φετινής σεζόν, όπως ανακοίνωσε επίσημα στην κοινή του δήλωση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, την Πέμπτη το μεσημέρι (19/4, 14:30) από τα γραφεία της πειραϊκής ΠΑΕ.

Από νωρίς και λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι της Πέμπτης (19/4), οι Βαγγέλης Μαρινάκης, Ερνέστο Βαλβέρδε, Ντάρκο Κοβάσεβιτς και Σάββας Θεοδωρίδης βρέθηκαν στα γραφεία του συλλόγου στην πλατεία Αλεξάνδρας.

Μισή ώρα αργότερα ήταν προγραμματισμένη η κοινή δήλωση του προέδρου και του Ισπανού προπονητή, σχετικά με το μέλλον του τελευταίου στον Ολυμπιακό.

Εντέλει και παρά την αρχική πλάκα του Μαρινάκη (ξεκίνησε τις δηλώσεις του λέγοντας πως οι δύο πλευρές ανανέωσαν τη συνεργασία τους για άλλα 2 χρόνια!), οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών επιβεβαιώθηκαν:

Ο Βαλβέρδε ανακοίνωσε πως η επόμενη σεζόν δεν θα τον βρει στον πάγκο του Θρύλου αλλά πιθανότατα πίσω στην πατρίδα του και κοντά στην οικογένεια του.

Μέσα σε έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα ο Ισπανός τεχνικός είπε το "αντίο", ευχαριστώντας δακρυσμένος τους συνεργάτες του, τους ποδοσφαιριστές του, τον κόσμο της ομάδας για την αγάπη του και φυσικά τον - επίσης βουρκωμένο - Βαγγέλη Μαρινάκη.

Βαλβέρδε: "Είναι μια δύσκολη μέρα"

Στις 14:30 ακριβώς όλα ήταν έτοιμα και οι δηλώσεις ξεκίνησαν με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να παίρνει πρώτος τον λόγο και να ανακοινώνει την αποχώρηση του, ενώ βουρκωμένος ευχαρίστησε όλους όσους συνεργάστηκε, τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον κόσμο της ομάδας για τις μαγικές στιγμές που του χάρισε.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

"Σήμερα είναι μία δύσκολη μέρα για μένα. Του χρόνου δεν θα συνεχίσω στον Ολυμπιακό. Είχαμε συμφωνήσει με τον πρόεδρο να μην πούμε τίποτα νωρίτερα, προκειμένου να μην επηρεαστεί η ομάδα. Ο κ. Μαρινάκης μου είχε πει να ανανεώσουμε για 3 ή 4 ή 5 χρόνια, δείχνοντας εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Εγώ το εκτίμησα πολύ αυτό, αλλά ήξερε την απόφασή μου. Απλά περιμέναμε να την ανακοινώσουμε μόλις θα είχαμε εκπληρώσει όλους τους στόχους της ομάδας, δηλαδή την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την παρουσία στον τελικό του Κυπέλλου.

Οι λόγοι είναι πολλοί, αλλά ο κυριότερος είναι προσωπικός. Ο άλλος βασικός λόγος είναι ότι έχω συμπληρώσει τρία χρόνια στον πάγκο του Ολυμπιακού κι έχει κλείσει ένας κύκλος, αφού τρία χρόνια είναι πολλά στο ποδόσφαιρο και στη ζωή. Όταν πρωτοήρθα το 2008 στον Ολυμπιακό, δεν ήξερα που ερχόμουν, αλλά τελικά εξεπλάγην από αυτό που συνάντησα.

Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και για τη συνεργασία, αλλά και για την προσωπική μας σχέση, που ήταν σχέση εμπιστοσύνης ακόμα και μετά από δύσκολες στιγμές. Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες, τους βοηθούς μου και όλο το προσωπικό που εργάζεται στο Ρέντη για το καλό του συλλόγου, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Όλοι είναι υπεύθυνοι για όλες τις επιτυχίες που είχαμε, όσο είμαι κι εγώ.

Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους για τη στήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια και που έπρεπε να συνηθίσουν ένα προπονητή που έχανε πάντα το πρώτο του παιχνίδι. Μου προσέφεραν αξέχαστες στιγμές, τόσο στο "Καραϊσκάκης", όσο και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Θέλω να ευχαριστήσω και τους μη φιλάθλους του Ολυμπιακού για το σεβασμό που μου έδειξαν και κέρδισαν και το δικό μου σεβασμό.

Τέλος, θέλω να πω ότι προσπάθησα να κάνω το καλύτερο για τον Ολυμπιακό από την πρώτη μέχρι την τελευταία μέρα στην ομάδα.

Θέλω να ευχαριστήσω όσους πιστεύετε ότι έχω προσφέρει πολλά στον Ολυμπιακό, αλλά εσείς έχετε προσφέρει περισσότερα σε μένα".


 
Μαρινάκης: "Είναι ένα κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό, που δεν κλείνει σήμερα..."

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε τον Ερνέστο Βαλβέρδε για την διετή τους συνεργασία και την πρόοδο που σημείωσε ο Ολυμπιακός επί των ημερών του Ισπανού τεχνικού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου:

"Ο Ερνέστο είναι πρώτα φίλος και μετά συνεργάτης. Είναι ένα κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό, που δεν κλείνει σήμερα... Κατακτήσαμε δύο πρωταθλήματα, παίξαμε σπουδαίο ποδόσφαιρο, τιμήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη και λειτουργούμε παντού σαν οικογένεια. Με τη συνολική του παρουσία στην Ελλάδα, αναβάθμισε το ελληνικό ποδόσφαιρο κι ελπίζω ότι θα είναι καλός εκπρόσωπος για τον Ολυμπιακό. Σαν πρόεδρος του Ολυμπιακού, σέβομαι απόλυτα την απόφασή του.

Είναι μια απόφαση που δεν έχει να κάνει με χρήματα ή συμβόλαια, ούτε με τυχόν συμφωνία του με άλλες ομάδες. Είναι μια απόφαση που έχει να κάνει με προσωπικούς λόγους και τη σεβόμαστε απόλυτα. Ελπίζουμε ο αποχαιρετισμός του να συμπέσει με την κατάκτηση του νταμπλ. Θα είμαστε σε συνεχή επαφή και συνεργασία μαζί του και η πόρτα του συλλόγου είναι πάντα ανοικτή. Θα χρησιμοποιήσουμε τις συμβουλές του στο μέλλον.

Θα μιλήσουμε για το νέο προπονητή του Ολυμπιακού στις αρχές Ιουνίου. Όσον αφορά την επόμενη μέρα, θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να γίνει η ομάδα καλύτερη και να ανέβει πιο ψηλά. Θα μιλήσουμε για τα υπόλοιπα σε μια συνέντευξη Τύπου που θα κάνουμε στις αρχές Μαΐου. Σήμερα είναι η μέρα του Ερνέστο και τον ευχαριστώ για τις χρυσές σελίδες που χάρισε στην ομάδα".



Δείτε σε βίντεο ολόκληρη την κοινή δήλωση των Βαγγέλη Μαρινάκη και Ερνέστο Βαλβέρδε...

Κοινή Δήλωση Μαρινάκη-Βαλβέρδε | 19/04/2012 από redplanetgr

 www.redplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου