ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Το "αντίο" του Ερνέστο φέρνει ντόμινο εξελίξεων

Το "αντίο" του Ερνέστο φέρνει ντόμινο εξελίξεων

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε φεύγει από τον Ολυμπιακό όπως άρμοζε στον ίδιο και τον σύλλογο. Με αξιοπρέπεια. Η αποχώρηση του Ισπανού τεχνικού όμως φέρνει και ένα ντόμινο εξελίξεων με ποδοσφαιριστές και συνεργάτες του στο προπονητικό επιτελείο. Τα πιθανά σενάρια.
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα δώσει το τελευταίο του επίσημο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό το Σάββατο 28/4, όταν και οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν στο ΟΑΚΑ τον Ατρόμητο, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Από εκείνο το σημείο και μετά θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις στο τμήμα, οι οποίες θα αφορούν την επόμενη σεζόν.

Ο Ισπανός τεχνικός έδωσε και πήρε πολλά στον Ολυμπιακό, σε αυτά τα τρία συνολικά χρόνια που έμεινε στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Το κυριότερο είναι ο "μπούσουλας" που αφήνει κληρονομιά στους Πειραιώτες για το πως λειτουργούν σε αγωνιστικά θέματα οι σύγχρονες ευρωπαϊκές ομάδες.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει παρά να συνεχίσει να βελτιώνει και να εξελίσσει μια φιλοσοφία η οποία του ταιριάζει "γάντι", όχι μόνο στα παιχνίδια εντός συνόρων αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Διαβάστε τα πεπραγμένα της παρουσίας του Ερνέστο στον Ολυμπιακό και όλα όσα έγιναν αλλά και ακολούθησαν την δήλωση της αποχώρησης του.
Οπότε δεν χρειάζεται να αναλωθούμε στα ίδια. Να προσθέσω μόνο πως ο "Τσινγκούρι" αποχωρεί από το Λιμάνι, όπως άρμοζε στον ίδιο, αλλά και στον σύλλογο: με αξιοπρέπεια!

Και βέβαια ένα ακόμη πολύτιμο συν για τους ερυθρόλευκους θα είναι η έξωθεν καλή μαρτυρία του 48χρονου τεχνικού για τον Θρύλο στο εξωτερικό.

Όμως η ζωή συνεχίζεται και για τον Ολυμπιακό πλέον (όπως και για τον Βαλβέρδε βεβαίως) υπάρχει η επόμενη μέρα. Και αυτή θέλει τους Πειραιώτες να βρίσκονται σε εγρήγορση, καθώς το "αντίο" του Ισπανού τεχνικού φέρνει ένα ντόμινο εξελίξεων σε θέματα που αφορούν παίκτες αλλά και τους συνεργάτες του στο προπονητικό επιτελείο.

Και ας μπούμε κατευθείαν στο ψητό! Τι θα γίνει με Ποθάνκο - Ασπιάθου; Και οι δύο είναι η αλήθεια πως θέλουν να μείνουν στον Ολυμπιακό, πράγμα που γνωρίζουν στη διοίκηση. Πως μπορεί να γίνει αυτό; Αν ο Βαλβέρδε δεν δουλέψει κάπου την επόμενη σεζόν (είναι πιθανό για διάφορους λόγους...) και ο νέος προπονητής να είναι συμπατριώτης του και να συναινέσει στην παραμονή τους.

Πάμε τώρα σε παίκτες... Κατ' αρχήν τελειώνει ο δανεισμός των Μαρκάνο - Ορμπάιθ. Ο πρώτος είναι απίθανο να μείνει. Εκτός του ότι είναι πανάκριβος και τον γλυκοκοιτάζει η Ρουμπίν, είναι πιθανό να αποφασίσει η Βιγιαρεάλ να τον διατηρήσει στο ρόστερ της για τη νέα χρονιά. Πάντως η ρωσική ομάδα τον θέλει για αντικαταστάτη του Σαλβατόρε Μποκέτι (ο οποίος θα πουληθεί αρκετά λεφτά) και τον Γενάρη πρόσφερε 6 (!) εκατομμύρια ευρώ στο "κίτρινο υποβρύχιο" για να τον αποκτήσει.

Γιατί δεν προχώρησε η δουλειά; Διότι ο Ολυμπιακός βάσει συμφωνίας θα έπαιρνε το 50% των χρημάτων εφόσον ο Ιβάν αποχωρούσε στα μέσα της σεζόν. Έτσι η Βιγιαρεάλ δεν τον έδωσε αλλά αν το καλοκαίρι η Ρουμπίν της δώσει 4- 4,5 εκ. ευρώ, τότε θα παραχωρήσει εκεί τον παίκτη.

Όσον αφορά τον Πάμπλο Ορμπάιθ, δύσκολα και αυτός θα παραμείνει. Ωστόσο σημαντικό ρόλο θα παίξουν δύο παράγοντες. Ο πρώτος είναι να φύγει ο Μπιέλσα από την Μπιλμπάο και να πάει εκεί ο Βαλβέρδε. Τότε ο 33χρονος Βάσκος μέσος θα γυρίσει σίγουρα στην Αθλέτικ.

Αν όμως δεν φύγει ο Μπιέλσα και παράλληλα ο νέος τεχνικός που θα προσλάβει ο Ολυμπιακός επιθυμεί την παραμονή του Πάμπλο, τότε μπορεί να γίνει η έκπληξη και να μείνει!

Σίγουρη δεν μπορεί να θεωρείται η παραμονή ούτε του Νταβίδ Φουστέρ. Όχι ότι στον Ολυμπιακό δεν είναι ευχαριστημένοι από τον Ισπανό μεσοεπιθετικό. Κάθε άλλο! Στον Πειραιά έχουν να λένε για τον άψογο χαρακτήρα του Νταβίδ, το πόσο ταπεινός άνθρωπος είναι και την πολύτιμη αγωνιστική προσφορά του στην ομάδα.

Η περσινή αποτελεσματικότητα του Φουστέρ στο πρωτάθλημα και κυρίως τα γκολ που πέτυχε φέτος στην Ευρώπη, έχουν ανοίξει την όρεξη μεγάλων συλλόγων της Τουρκίας (οι ερυθρόλευκοι απέρριψαν ήδη μια προσφορά για τον παίκτη τον Γενάρη) αλλά και ορισμένων λεγόμενων "μικρομεσαίων" της Ισπανίας.

Εφόσον λοιπόν έρθει στον Ολυμπιακό προσφορά για τον παίκτη, οι Πειραιώτες θα την μελετήσουν, θα λάβουν υπόψιν τους και την επιθυμία του Νταβίδ και είναι πιθανό να συμφωνήσουν στην παραχώρηση του.

Ο Βαλβέρδε παρά τη φυγή του, μπορεί να επηρεάσει το μέλλον παικτών που ήταν φέτος δανεικοί σε άλλες ομάδες. Σημαντικό ρόλο θα παίξει η πλήρης έκθεση που θα αφήσει ο 48χρονος τεχνικός φεύγοντας και η οποία θα ληφθεί υπόψιν τόσο από την διοίκηση της ομάδας, όσο και από τον νέο προπονητή! Για παράδειγμα, είναι δεδομένο ότι αν έμενε ο Ερνέστο στον Ολυμπιακό, ο Σουμπίνιο σίγουρα θα έπαιρνε μια ευκαιρία του χρόνου. Και αυτό μπορεί να έχει μεγάλη σημασία...

Είναι κατανοητό λοιπόν πως το προσεχές διάστημα ο Ολυμπιακός θα κληθεί να πάρει αποφάσεις σε πολλά μέτωπα και όχι μόνο σε αυτό για τον αντικαταστάτη του Βαλβέρδε.

Και πρόκειται για περιπτώσεις που απαιτούν γρήγορα αντανακλαστικά και λεπτούς χειρισμούς. Διότι ο χρόνος είναι πολύτιμος και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να τον εκμεταλλευτεί όσο το δυνατόν καλύτερα, αποφεύγοντας παράλληλα λάθη τα οποία μπορεί να τον "ακολουθήσουν" σε όλη τη σεζόν...


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου