ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Άδικο…

Άδικο… 

20/04/2012

Άδικο… 
Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων έμεινε η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια της Σανγκάης, καθώς ηττήθηκε στο προολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης με 9-7 από την Ισπανία στο μεταξύ τους χιαστί παιχνίδι. Τα "χρυσά" κορίτσια –όπως και στο ματς με την Ολλανδία- αντιμετώπισαν δυσκολία στο σκοράρισμα κυρίως στο δεύτερο μέρος (4/15 στην παίκτρια παραπάνω), πράγμα που τους στοίχισε την πρόκριση στο Λονδίνο.

Σκούρα τα βρήκε στο ξεκίνημα η Ελλάδα που αντιμετώπισε πρόβλημα στην παίκτρια παραπάνω (0/3). Τα «χρυσά» κορίτσια της Σανγκάης βρέθηκαν πίσω στο πρώτο οκτάλεπτο (1-0), αλλά δεν το έβαλαν κάτω. Ανέβασαν στροφές, είχαν 4/4 στην παίκτρια παραπάνω και με την Ασημάκη να έχει εξαιρετική απόδοση έφεραν στο ημίχρονο το παιχνίδι στα ίσα (6-6).

Στην αντεπίθεση πέρασαν στο β΄μέρος οι «φούριας ρόχας» και με τις Γκαρθία και Έσπαρ πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων (8-6). Μείωσε ωστόσο η Γερόλυμου στο γκολ (8-7) κρατώντας ζωντανή την Εθνική. Τα πράγματα πάντως δεν βελτιώθηκαν στη συνέχεια. Η Ταράγο έκανε το 9-7 για την Ισπανία και δεδομένου του κάκιστου ποσοστού στην παίκτρια παραπάνω στο β΄μέρος (0/8) οι Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες έμειναν εκτός Ολυμπιακών Αγώνων.

Άδικο το σύστημα της FINA που αφήνει εκτός Ολυμπιακών τις Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες (δεν ισχύει το ίδιο για τους άνδρες καθώς οι παγκόσμιοι πρωταθλητές της Σανγκάης πήραν εισιτήριο για το Λονδίνο). Έτσι οι οκτώ ομάδες που θα δώσουν μάχη για ένα μετάλλιο το καλοκαίρι είναι η Μεγάλη Βρετανία, οι Η.Π.Α., η Κίνα, η Αυστραλία, η Ουγγαρία, η Ρωσία, η Ισπανία και η Ιταλία.

Τα οκτάλεπτα:1-0, 5-6, 2-1, 1-0

Ισπανία: Γκαρθία 2, Πένια 1, Λόπεθ 2, Μπατς 1, Έσπαρ 1, Ταράγο 2

Ελλάδα: Μελιδώνη 1, Ασημάκη 3, Ψούνη 1, Τσουκαλά 1, Γερόλυμου 1

www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου