ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

«Ευκαιρία να δουν την αγαπημένη τους ομάδα» (video)

«Ευκαιρία να δουν την αγαπημένη τους ομάδα» (video)

21/4/2012

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας μίλησαν στη συνέντευξη Τύπου για το ταξίδι του Ολυμπιακού στην Αυστραλία.


  Ερνέστο Βαλβέρδε
«Αυτό το ταξίδι είναι μία ευκαιρία να γνωρίσουμε ένα μέρος που δεν έχουμε ξαναβρεθεί που είναι αρκετά μακριά και δύσκολο να πας. Είμαστε χαρούμενοι που θα πάμε εκεί, γιατί θα δώσουμε στους Ολυμπιακούς της Αυστραλίας την ευκαιρία να δουν την αγαπημένη τους ομάδα σε ένα μακρινό μέρος. Ξέρουμε πώς η ελληνική παροικία είναι σημαντική εκεί. Είναι πολλοί Έλληνες που δεν είχαν την ευκαιρία να δουν τον Ολυμπιακό και για εμάς είναι σημαντικό το γεγονός ότι από τη στιγμή που τελειώσαμε τις υποχρεώσεις μας, έχουμε τον χρόνο να βρεθούμε εκεί και είμαστε περήφανοι που θα το κάνουμε αυτό για να δώσουμε τη δυνατότητα στον κόσμο του Ολυμπιακού να βρεθούν εκεί».
Αγωνιστικά μπορεί να κερδίσει κάτι από αυτούς τους αγώνες; «Η πραγματικότητα είναι ότι επειδή έχουμε πολλούς διεθνείς ποδοσφαιριστές, πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε σε φόρμα. Πρέπει να προπονούνται μέχρι να αρχίσουν οι αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Αυτό το παιχνίδι βοηθάει. Όπως η περίπτωση του Όλοφ Μέλμπεργκ. Οπότε με αυτή την έννοια βοηθάει αυτό το ταξίδι να συνεχίσουμε τις προπονήσεις μας για να παίξουμε ένα παιχνίδι. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι θα πάμε εκεί για τους ομογενείς της Αυστραλίας που θέλουν να δουν αυτή την ομάδα. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που πρέπει να έχει την ευαισθησία απέναντι σε αυτόν τον κόσμο».
Πέρσι στην Κύπρο είχατε πάρει ποδοσφαιριστές που έπαιζαν δανεικοί. Σκοπεύετε να έχετε στην Αυστραλία κάποιους επιπλέον παίκτες από αυτούς που είχατε πέρσι; «Θα είναι οι παίκτες που συμπεριλαμβάνονται στην ομάδα. Μπορεί να έρθει κάποιος παίκτης μαζί μας για την προπόνηση, αλλά θα πρέπει να λάβουμε υπόψη όλους τους παίκτες που έχουμε».
Πόσο δύσκολο είναι για εσάς να πείσετε τους παίκτες σας να παίξουν ένα καλό ποδόσφαιρο και να παρουσιάσουν μία εικόνα που θα ικανοποιήσει τους ομογενείς; «Κατ' αρχήν θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε καλά, να δούμε στα ρολόγια μας τι ώρα είναι, να προσαρμοστούμε και μετά να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι».

Ροι Κάρολ
«Έχω έρθει εδώ για να μιλήσω για το φιλικό στη Μελβούρνη. Είναι κάτι το οποίο όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία. Είναι η ώρα να παίξουμε καλά για όλο αυτόν τον κόσμο που βρίσκεται εκεί, για το κοινό, όλοι οι ποδοσφαιριστές ξέρω ότι είναι κάτι που το θέλουν. Θα είναι το τέλος της σεζόν, όλοι θέλουμε να παίξουμε καλά και να γυρίσουμε με μία νίκη».
Με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει πάει ποτέ στην Αυστραλία; «Είναι η πρώτη φορά που θα πάω και ανυπομονώ για αυτό».
Κίνητρο για εσάς υπάρχει για ένα τέτοιο παιχνίδι; «Φυσικά θα είναι δύσκολο, γιατί είναι το τέλος της σεζόν. Όμως θέλουμε να το κάνουμε που έχουν τόσο καιρό να μας δουν. Θα πάνε στο γήπεδο για εμάς και επειδή είμαστε επαγγελματίες, οφείλουμε να παίξουμε για αυτούς».

Γιάννης Φετφατζίδης
«Εμείς από την πλευρά μας οι ποδοσφαιριστές είμαστε χαρούμενοι που θα πάμε στην Αυστραλία και θα δώσουμε χαρά στους ομογενείς. Θα δώσουμε και θα πάρουμε χαρά. Θα δώσουμε και τον καλύτερό μας εαυτό για να ευχαριστηθεί ο κόσμος που θα βρεθεί στο γήπεδο».

Τέλος μίλησε και ο εκ των οργανωτών του παιχνιδιού, κ. Χρήστος Γάτσης: «Ουσιαστικά οι πρωταγωνιστές είναι οι ποδοσφαιριστές και το προπονητικό τιμ. Εμείς είμαστε χαρούμενοι που θα κάνουμε χαρούμενους τους ομογενείς. Είναι 600 χιλιάδες οι Έλληνες ομογένειας στην Μελβούρνη και ένα εκ. σε όλη την Αυστραλία. Πάμε για να δώσουμε, αλλά και να πάρουμε χαρά γιατί θα συναντήσουμε ανθρώπους που είναι πολύ συγκινητικό να δουν τον Ολυμπιακό από τόσο μακριά. Δεν πρέπει να υποβαθμιστεί μία τέτοια διοργάνωση. Έχει και κοινωνικό περιεχόμενο η επίσκεψη στην Αυστραλία. Όλοι ανυπομονούν, επειδή έχω καθημερινή επαφή με την Αυστραλία, να δουν τον Ολυμπιακό. Για εμάς είναι τιμή να συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθεια».
www.olympiacos.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου