ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Το εξώδικο Μαρινάκη!

Το εξώδικο Μαρινάκη! 

28/6/2012

Δεν τους
Στο φώς της δημοσιότητας έρχεται ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα του εξώδικου που απέστειλε  ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Βαγγέλης Μαρινάκης προς τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και τον δ/ντα σύμβουλό του Γιάννη Αλαφούζο, με αφορμή την προσφατη εκοπμπή "ΔΙΚΗ".
Ο κος Μαρινάκης όπως θα διαβάσετε παρακάτω, κατηγορεί τον "επικεφαλής της Παναθηναϊκής συμμαχίας", για "σαφή προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης", αλλά και για το "διάτρητο" της δημοσκόπησης της public issue για τον αριθμό των οπαδών του Ολυμπιακού.
Στο εξώδικο μεταξύ άλλων αναφέρεται:
«Στο πρόσφατο επεισόδιο της εκπομπής της Δίκης εμφανιστήκατε (σ.σ. αναφέρεται στον Γιάννη Αλαφούζο) με την ιδιότητα του επικεφαλής της Παναθηναϊκής Συμμαχίας και επί μακρόν ασχοληθήκατε με την ομάδα του Παναθηναϊκού, την πρωτοβουλία της Παναθηναϊκής Συμμαχίας και την προσωπική σας δραστηριοποίηση στο ζήτημα αυτό, αξιοποιώντας στο έπακρο το φιλόξενο περιβάλλον του δημοσιογράφου που είναι υπάλληλος της εταιρείας, στην οποία επίσης είστε διοικών και βασικός μέτοχος.

Η ανωτέρω εκπομπή συνιστά μία ακόμα απόδειξη και επιβεβαίωση των όσων πολλές φορές (εκ των οποίων η τελευταία μόλις πρόσφατα με αφορμή την κάλυψη της προεκλογικής περιόδου) έχω επισημάνει σχετικά τις στρατηγικές των μέσων του Ομίλου, και ειδικότερα την επιλογή της μεροληπτικής και αντίθετης προς τους στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας,  κάλυψης της επικαιρότητας και την ακόμα πιο μεροληπτική ειδησεογραφική και δημοσιογραφική 'ανάλυση' αυτής.

Εν προκειμένω, η χρήση του μέσου από τον μέτοχο και διευθύνοντα σύμβουλο προς τον σκοπό της προώθησης και εξύμνησης άλλων δραστηριοτήτων του, τι άλλο συνιστά εκτός από καταφανή παραβίαση κάθε δεοντολογίας, αδιαφορία για την εικόνα και το κύρος των μέσων και σαφή προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης;».


Σε άλλο ασημείο του ίδιου εξώδικου αναφέρεται:

«Kατά τη διάρκεια της εκπομπής και απαντώντας στο ερώτημα του δημοσιογράφου 'Πόσα χρήματα θα πρέπει να συγκεντρώσει ο Παναθηναϊκός;' απαντήσατε επί λέξει τα εξής:
'Εγώ θεωρώ ότι πρέπει να μαζευτούν φέτος λογικά 30 εκ. ευρώ. Κάτι τέτοιο ίσως και λίγο περισσότερα. Ο Παναθηναϊκός βάση έρευνας έχει 1.700.000 οπαδούς. Από αυτούς οι 154.000 έχουν ισχυροί ταύτιση με τον Παναθηναϊκό. Από αυτούς οι 54.000 δεν μπορούν λόγω οικονομικών δυνατοτήτων να εισφέρουν. Από τις 100.000 οι 40.000 είναι διατεθειμένοι να εισφέρουν κάθε χρόνο.

Να υπενθυμίσω ότι στον Άρη ήταν 8.000 οπαδοί με 400 ευρώ συν 100. Ο Παναθηναϊκός έχει τον πενταπλάσιο αριθμό και θεωρώ ότι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού μπορούν να εισφέρουν τουλάχιστον 1000 ευρώ.

Το σχέδιο Β που με ρωτήσατε πριν είναι πως και με 10-15 εκ. ο Παναθηναϊκός θα επιβιώσει. Του χρόνου θα πρέπει να έχουμε ως στόχο τουλάχιστον τα μισά. Αν δεν τα συγκεντρώσουμε βέβαια αυτά θα σημαίνει ότι εμείς έχουμε κάνει κάποιο λάθος.Παρόλο που ο Παναθηναϊκός έχει περίπου 15% λιγότερους οπαδούς από τον Ολυμπιακό οι οπαδοί του είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν 15% για την ομάδα τους από αυτούς τους Ολυμπιακού'».

Διευκρινίζεται οτι απο τον Πειραιά, έγινε διπλή αποστολή εξωδίκων με προοροσμό το νέο Φάληρο και παραλήπτες τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και τον βασικό μέτοχό του Γιάννη Αλαφούζο, με αφορμή πάντα τα όσα ειπώθηκαν απο τον τελευταίο στη διάρκεια της εκπομπής "ΔΙΚΗ"στην οποία ήταν προσκεκλημένος (στο σταθμό του!).

www.olympiacos24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου