ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Σε ψαγμένες λύσεις με... υπογραφή Ζαρντίμ!

Σε ψαγμένες λύσεις με... υπογραφή Ζαρντίμ!

Ο Ολυμπιακός θα πορευτεί μετεγγραφικά βάσει των εισηγήσεων του Λεονάρντο Ζαρντίμ και στόχος του είναι να πάει σε "ψαγμένες" επιλογές και πάντα με γνώμονα τις "επιταγές" των καιρών.
Ο Ολυμπιακός κοιτάζει να "θωρακίσει" το ρόστερ του με παίκτες που θα επιλέξει ως επί τω πλείστον ο προπονητής του και θα πάει σε "ψαγμένες" και συγκεκριμένες επιλογές βάσει και των συνθηκών που υπάρχουν.
 
Η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Λεονάρντο Ζαρντίμ είναι λογικό ότι θα επιφέρει ορισμένες αλλαγές στον Ολυμπιακό, καθώς ο Πορτογάλος θέλει να αφήσει το δικό του... στίγμα και να δουλέψει με τους ποδοσφαιριστές εκείνους που θεωρεί ότι θα του κάνουν καλύτερα τη δουλειά πάνω στο χορτάρι και θα εφαρμόσουν τις δικές του σκέψεις.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την οικονομική συγκυρία που υπάρχει και η οποία δεν παύει να είναι ρευστή στην χώρα μας, δεν επιτρέπει τεράστια ανοίγματα, αλλά "ψαγμένες" επιλογές, που θα μπορέσουν να προσφέρουν άμεσα και παράλληλα να μην κοστίζουν μια περιουσία. Προσοχή, δε μιλάμε ούτε για μη διάθεση επένδυσης ούτε για αλλαγή φιλοσοφίας στην ομάδα, απλά δεν μπορούμε να παραγνωρίζουμε το οικονομικό περιβάλλον και τις "επιταγές" της UEFΑ που επιβάλλουν εξορθολογισμό στα οικονομικά των ομάδων και "τροφοδότηση" με "φρέσκο αίμα".

Ήδη το ένα γίνεται, καθώς ο Ολυμπιακός αγοράζει ό,τι καλύτερο και πιο ελπιδοφόρο κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά και δημιουργείται μια καλή μαγιά Ελλήνων παικτών, που έχει μέλλον και που παράλληλα θα μπορέσει να διατηρήσει τους Πειραιώτες σε υψηλότατο επίπεδο σε συνδυασμό με τη δική τους βελτίωση και ανέλιξη.

Από εκεί και πέρα, στο λιμάνι περιμένουν τις εισηγήσεις του Λεονάρντο Ζαρντίμ και τα "θέλω" του αναφορικά με τους παίκτες που θέλει να φέρει στον Πειραιά. Ο νέος προπονητής θα αποφασίσει σε συνεργασία με την διοίκηση, όλα θα τεθούν επί τάπητος και θα γίνουν οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν.

Ποια ονόματα παίζουν στο ρεπορτάζ...

Ο Ενρίκε Σερένο είναι μια περίπτωση που ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό και είναι στη λίστα. Μιλάμε για κεντρικό αμυντικό, 27 ετών και με ύψος 1.87μ., πέρυσι έπαιξε σε 26 αγώνες με την Κολωνία, ενώ ανήκει στο δυναμικό της Πόρτο, η οποία τον είχε αγοράσει από την Βαγιαδολίδ. Κρατήστε το όνομά του, διότι είναι στα υπόψιν και μην ξεχνάμε ότι στο λιμάνι έχουν πει επισήμως ότι κοιτάζουν για κεντρικό αμυντικό μετά τη μη απάντηση εκ μέρους του Όλοφ Μέλμπεργκ. Και επειδή δε γίνεται μια ομάδα να αγοράζει συνεχώς... Μέλμπεργκ, οφείλει να κοιτάζει ποδοσφαιριστές έτοιμους, με γεμάτες σεζόν και με παραστάσεις από πρωταθλήματα πρώτης διαλογής, πάντα στα οικονομικά πλαίσια που έχουν οριστεί.

Μια άλλη περίπτωση είναι του Αλεξάντερ Φάρνερουντ, ο οποίος πάντως δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το 2016 με τη Γιανγκ Μπόις. Μπορεί τα προηγούμενα χρόνια να είχαμε μάθει σε... Κιμ Κάλστρομ και να περιμέναμε όλοι τέτοιους παίκτες, αλλά είναι αδύνατον να αποκτηθούν ποδοσφαιριστές που κοστίζουν μια περιουσία. Ο 28χρονος είναι εξαιρετικός παίκτης, βασικότατος στην ομάδα του, οκτώ φορές διεθνής με την εθνική Σουηδίας, ενώ έχει παίξει ακόμα σε Λαντσκρόνα, Στρασβούργο, Στουτγάρδη και Μπρόντμπι. Αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή, θέση που ο Ολυμπιακός θέλει να ενισχυθεί αυτό το καλοκαίρι.

Επιπροσθέτως, το ρεπορτάζ αναφέρει και τους Βιάνα και Κουστόδιο, τους οποίους ξέρει πολύ καλά ο Λεονάρντο Ζαρντίμ από την κοινή τους θητεία στην Μπράγκα και έχει πολύ καλή άποψη. Αμφότεροι έχουν συμβόλαιο μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, αρνούνται να ανανεώσουν και η ομάδα τους θέλει να τους θέσει προς πώληση. Διεθνείς με το αντιπροσωπευτικό τους συγκρότημα, δίνουν τη μάχη τους στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας και ίσως τα ονόματά τους πέσουν στο τραπέζι από τον 38χρονο κόουτς.

Εν κατακλείδι, στον Ολυμπιακό θα φέρουν τους παίκτες που θέλουν για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, μην ξεχνάμε ότι ήδη το υλικό είναι πολύ καλό και γεμάτο, υπάρχουν παίκτες πρώτης διαλογής, αποκτήθηκαν Έλληνες που θα τους δούμε από φέτος να αγωνίζονται (κυρίως οι Βλαχοδήμος και Σιόβας) και γενικά πάει να φτιαχτεί ένα ρόστερ, το οποίο θα είναι στην φιλοσοφία του Λεονάρντο Ζαρντίμ, ώστε να παίξει την μπάλα που ο ίδιος θέλει και το οποίο θα είναι διαχειρίσιμο ως προς το οικονομικό σκέλος.

Σύμφωνοι, όλοι θέλουμε μετεγγραφές αεροδρομίου, αλλά πρέπει να κοιτάζουμε και το γίνεται γύρω μας. Όταν οι άλλοι... πανηγυρίζουν επειδή πήραν άδεια συμμετοχής για την Ευρώπη και άλλοι κάνουν αγώνα δρόμου για να έχουν απλά τα στοιχειώδη, ο Ολυμπιακός βάζει σε εφαρμογή το πλάνο του και το υλοποιεί. Περισσότερα τις επόμενες ημέρες, όταν θα δώσει για τα καλά το... στίγμα του ο νέος προπονητής.

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου