ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Πρώτη και… τελευταία

Πρώτη και… τελευταία 

29/6/2012

Πρώτη και… τελευταία
Την πρώτη της ήττα στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας για το Προολυμπιακό Τουρνουά γνώρισε η Εθνική με 78-71 στο Σάο Κάρλος από την οικοδέσποινα Βραζιλία. Με κενά στην άμυνα και νεκρά διαστήματα στην επίθεση η ελληνική ομάδα, που γνωρίζει πως στο Καράκας δεν θα υπάρχουν περιθώρια για απώλειες. Πρίντεζης με 15 και Σπανούλης-Παπανικολάου με 11 πόντους οι καλύτεροι της Εθνικής. Τραυματισμός του Βαγγέλη Μάντζαρη που κινδυνεύει να χάσει το Προολυμπιακό. Το μεσημέρι η αναχώρηση για Βενεζουέλα.

Το ματς…

Το παιχνίδι άρχισε με ημίωρη καθυστέρηση (3:30π.μ.) για τηλεοπτικούς λόγους, καθώς ένας ποδοσφαιρικός αγώνας που μεταδιδόταν από τον ίδιο σταθμό πήγε στα πέναλτι. Η καθυστέρηση προκάλεσε δυσαρέσκεια στις τάξεις της ελληνικής ομάδας, αλλά και στους περίπου 5.000 φιλάθλους που ήταν στο γήπεδο. Πάντως η αναμονή έβγαλε και ειδήσεις, καθώς ο Άντερσον Βαρεζάο απολογήθηκε στον Νίκο Ζήση για το αντιαθλητικό του χτύπημα σε αγώνα των δύο ομάδων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2006.

Η Εθνική ξεκίνησε με Μάντζαρη, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μπουρούση, ενώ η Βραζιλία με Άλεξ, Χουέρτας, Νενέ, Βαρεζάο και Μαρκίνιος. Με πρωταγωνιστή τον Πρίντεζη που πέτυχε γρήγορα 10 πόντους, η ελληνική ομάδα προηγήθηκε αρχικά με 8-1 κι εν συνεχεία με 12-7, αλλά στη συνέχεια η δυσλειτουργία σε άμυνα κι επίθεση επέτρεψε στη «σελεσάο» να κλείσει το δεκάλεπτο προηγούμενη (16-18). Οι οικοδεσπότες έφτασαν το προβάδισμά τους ακόμη και στους έξι (18-24), αλλά η Εθνική είχε τις απαντήσεις. Με τρίποντα από Μπράμος και Καϊμακόγλου ισοφάρισε-τη στιγμή που ο ελληνικός πάγκος είχε λογικά παράπονα από τη διαιτησία που έπαιζε… έδρα-ενώ με τον Παπανικολάου να ξεδιπλώνει το ταλέντο του η Εθνική έφτασε στο 37-30, προτού το πρώτο μέρος τελειώσει με 39-36. Πρίντεζης με 13 και Παπανικολάου με 9 πόντους ήταν οι πρωταγωνιστές στο διάστημα αυτό.

Ζήσης, Σλούκας, Σπανούλης, Πρίντεζης και Μπουρούσης ήταν η πρώτη πεντάδα του δευτέρου ημιχρόνου. Χάρη στον «ζεστό» Μαρκίνιος και τις κακές επιθετικές επιλογές της Ελλάδας, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 43-41. Με οδηγό τον Σπανούλη η Εθνική πέρασε ξανά μπροστά, 50-46, αλλά μόνο προσωρινά, καθώς με ένα 10-1 το συγκρότημα του Ρούμπεν Μανιάνο ξέφυγε με 56-51, προτού ένα λέι απ του «Kill Bill» γράψει το τελικό 56-53 της τρίτης περιόδου. Η κακή είδηση ήταν ένα στραβοπάτημα του Μάντζαρη που αποσύρθηκε υποβασταζόμενος στον πάγκο με πρόβλημα στον αστράγαλο. Το βραζιλιάνικο προβάδισμα έφτασε για πρώτη φορά στους επτά (57-64) και τέσσερα λεπτά πριν το τέλος στους εννέα (63-72) με τρίποντα του Μασάδο. Ο ίδιος παίκτης έφερε τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια τιμή, 78-66,με τον αγώνα να ολοκληρώνεται με 78-71.

Δεκάλεπτα: 16-18, 39-36, 53-56, 71-78.

Ελλάδα: Ζήσης 8, Μπουρούσης 8, Σπανούλης 11, Πρίντεζης 15, Παπανικολάου 11, Καλάθης 5, Μπράμος 3, Μαυροειδής 2, Καϊμακόγλου 8, Σλούκας, Μάντζαρης, Φώτσης.

Βραζιλία: Μασάδο 22, Ραουλζίνιο 3, Λάρι 3, Άλεξ 3, Χουέρτας 2, Βαρεζάο 9, Γκιλέρμε 5, Νενέ 5, Μαρκίνιος 17, Σπλίτερ 9.

H πλήρης στατιστική του αγώνα
* Ο Κώστας Βασιλειάδης έμεινε προληπτικά εκτός λόγω ενοχλήσεων στο πέλμα. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης αποχώρησε με πρόβλημα στον αστράγαλο και μετά το τέλος του αγώνα οδηγήθηκε για εξετάσεις.

* Η αποστολή της Εθνικής αναχωρεί στις 14:00 οδικώς για το Σάο Πάουλο και από εκεί στις 20:25 θα μεταβεί αεροπορικώς στη Βενεζουέλα. Η άφιξή της στο Καράκας αναμένεται στις 1:30πμ. Το Σάββατο. Ο Ηλίας Ζούρος αναμένεται να «κόψει» τους δύο τελευταίους παίκτες στο Καράκας.

www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου