ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Το βαρύ κατηγορητήριο για Κούγια-Παναχαϊκή

Το βαρύ κατηγορητήριο για Κούγια-Παναχαϊκή 

27/6/2012

Το βαρύ κατηγορητήριο για Κούγια-Παναχαϊκή
Με βαριά τιμωρία κινδυνεύει ο πρόεδρος της Παναχαϊκής Αλέξης Κούγιας για την συμπεριφορά του μετά το τέλος της αναμέτρησης της ομάδας του με τον Πλατανιά στις 13 Ιουνίου, καθώς το κατηγορητήριο που δόθηκε στην δημοσιότητα, αναφέρει ένα προς ένα τα περιστατικά στα οποία πρωταγωνιστεί ο «ισχυρός άνδρας» των Πατρινών και τις ενέργειες με τις οποίες επέλεξε να εκφράσει την… δυσαρέσκειά του για τις αποφάσεις των διαιτητών του αγώνα.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται μεταξύ άλλων, προπηλακισμός και επίθεση στους διαιτητές όταν εκείνοι μπήκαν σε ταξί για να αποχωρήσουν από το γήπεδο. Μάλιστα, έχει καταγραφεί ότι ο πρόεδρος της Παναχαϊκής μπήκε στο αυτοκίνητό του και εσκεμμένα έπεσε στην πλευρά του συνοδηγού του ταξί που μετέβαιναν οι διαιτητές προκαλώντας φθορές.

Επιπλέον, εισήλθε μέσα στα γραφεία της αστυνομικής διεύθυνσης Πατρών και εξύβρισε με βαρύτατους χαρακτηρισμούς τους διαιτητές μπροστά στον αστυνομικό διευθυντή Κόντη αλλά και τον κόσμο που βρισκόταν στο σημείο.

Αναλυτικά τα κατηγορητήριο της Football-Football League:

«Κλήση προς απολογία

1) ΠΑΕ Παναχαϊκή 2005 (όπως εκπροσωπείται νόμιμα)
2) Α. Κούγια (πρόεδρο)
3) Ι. Γκιόκα (εκπρόσωπο)

Συντέμνοντας την νόμιμη προθεσμία κλητεύσεως κατ’ άρθρο 9 του δικονομικού κανονισμού λειτουργία πειθαρχικών επιτροπών, καλείστε ενώπιον μας, Πέμπτη 28/6/2012 και ώρα 10:30 προς απολογία για τον αγώνα ΠΑΕ Παναχαϊκή 2005-ΠΑΕ Πλατανιάς Χανίων, ο οποίος διεξήχθη στις 13/6/2012. Συγκεκριμένα:

Στο 28’ του αγώνα ο διαιτητής διέκοψε προσωρινά για ένα (1) λεπτό διότι φίλαθλοι της εγκαλουμένης πετούσαν μπουκάλια με νερό προς το μέρος του χωρίς όμως να τον χτυπήσουν, με αποτέλεσμα να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις από τα μεγάφωνα του γηπέδου.

Στο 44’ του αγώνα φίλαθλοι της εγκαλουμένης έριξαν μπουκάλια με νερό προς τον Α’ βοηθό διαιτητή, ένα δε από αυτά τον χτύπησε στην πλάτη.

Μετά το τέλος του Α’ ημιχρόνου, φίλαθλοι της εγκαλουμένης έριχναν μπουκάλια με νερό και πλαστικά ποτήρια γεμάτα καφέ και μία (1) κροτίδα προς το μέρος των διαιτητών, με αποτέλεσμα αυτοί να μην μπορούν να αποχωρήσουν προς τα αποδυτήρια για πέντε (5) λεπτά.

Εν συνεχεία ο Β’ εγκαλούμενος, πρόεδρος της Α’ εγκαλουμένης, Α. Κούγιας, εισήλθε εντός του αγωνιστικού χώρου, διαμαρτυρόμενος προς τους διαιτητές ό,τι τον αδικούν με τις αποφάσεις τους και με την δική του παρέμβαση και συνοδεία μπόρεσαν οι διαιτητές να εισέλθουν στον χώρο των αποδυτηρίων.

Στο 80’ του αγώνα, ο διαιτητής απομάκρυνε από τον πάγκο της εγκαλουμένης τον δηλωθέντα ως εκπρόσωπο Ι. Γκιόκα διότι μαρτυρήθηκε έντονα σε απόφασή του και απευθυνόμενος προς αυτόν σε έντονο ύφος του είπε: «τι σφυρίζεις μαλάκα, καραγκιόζη».

Στο 89ο λεπτό του αγώνα της εγκαλούμενης ομάδας έριξαν μπουκάλια με νερό και πλαστικά ποτήρια με καφέδες στο σημείο του κόρνερ όπου πανηγύριζαν οι ποδοσφαιριστές της φιλοξενούμενης ομάδας, χωρίς όμως να υπάρξει τραυματισμός.

Με τη λήξη του αγώνα φίλαθλοι της εγκαλουμένης πετούσαν μπουκάλια με νερό και πλαστικά ποτήρια γεμάτα καφέ προς το μέρος των διαιτητών εμποδίζοντας την αποχώρησή τους.

Με την είσοδο των διαιτητών στα αποδυτήρια εισήλθε ο Πρόεδρος της εγκαλουμένης Α. Κούγιας και απευθυνόμενος προς αυτούς είπε «μας σφάξατε και είστε στημένοι».

Μετά από είκοσι (20) λεπτά άγνωστος φίλαθλος της εγκαλουμένης κλώτσησε και έσπασε την γλώσσα της πόρτας των αποδυτηρίων των διαιτητών και την άνοιξε.

Αμέσως μετά το τέλος και ενώ η ομάδα των τριών διαιτητών του αγώνα καθ’ υπόδειξη του Αστυνομικού Διευθυντή Πάτρας επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο δημοσίας χρήσης (ΤΑΧΙ) προκειμένου συνοδεία αστυνομικών να μεταβούν στο κατάστημα της Αστυνομικής Διευθύνσεως Πάτρας εμφανίστηκε στο χώρο αυτό ο εγκαλούμενος Α. Κούγιας, ο οποίος αφού πλησίασε στο παράθυρο του ΤΑΧΙ από την πλευρά του οδηγού απευθυνόμενος προς τους διαιτητές τους εξύβρισε και τους απείλησε με τις εξής φράσεις «αλήτες, πουλημένα τομάρια σήμερα δεν θα φύγετε από εδώ» χτυπώντας με δύναμη το παράθυρο του οδηγού.

Εν συνεχεία ο ως άνω εγκαλούμενος αφού επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του και πριν το ΤΑΧΙ προλάβει να ξεκινήσει έπεσε με δύναμη πάνω σε αυτό από την πλευρά του συνοδηγού μπροστά στα μάτια του Αστυνομικού Διευθυντή Κόντη, τον οποίο παραλίγο να τον παρασύρει, προκαλώντας σε αυτό φθορές στο καπό, μπροστινό δεξιό φανάρι και στον προφυλακτήρα, ενώ το ΤΑΧΙ στο οποίο επέβαιναν οι διαιτητές συνοδεία αστυνομικών αυτοκινήτων προσπάθησε να απομακρυνθεί από το χώρο του γηπέδου και κατά τη στιγμή που αυτό διέκοψε αναγκαστικά την πορεία του μπροστά σε ερυθρό σηματοδότη ο ως άνω εγκαλούμενος οδηγώντας το δικό του αυτοκίνητο, πλησίασε και έκανε απρεπείς χειρονομίες προς τους διαιτητές.

Τέλος, ενώ η ομάδα των διαιτητών βρισκόταν μέσα σε γραφείο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πατρών αιφνιδίως ο Α. Κούγιας εισήλθε μέσα σε αυτό και εξύβρισε αυτούς με τις φράσεις «πρέπει να ντρέπεστε γι αυτό που κάνατε και εύχομαι να βγάλετε όλοι καρκίνο». Η ανωτέρω συμπεριφορά του β’ εγκαλουμένου, η οποία έγινε δημόσια παρουσία πλήθους κατωτέρων αστυνομικών αλλά και παρουσία ανωτάτων αξιωματικών της Ε.Λ.Α.Σ αλλά και φιλάθλων συνιστά πλην άλλων πειθαρχικών παραβάσεων και βαρύτατη παράβαση κανόνων του φιλάθλου πνεύματος, οι οποίοι πρέπει να τηρούνται από όλους όσοι εμπλέκονται με το άθλημα του ποδοσφαίρου, ιδιαίτερα όμως, από τους αξιωματούχους των ομάδων, οι οποίες αγωνίζονται σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα.
Επί παραβάσει των άρθρων 1,3,5,8,11,12,14,15 και 26 του ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ.

www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου