ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Τα ιταλικά ΜΜΕ χλευάζουν Γερμανία & Μέρκελ!

Τα ιταλικά ΜΜΕ χλευάζουν Γερμανία & Μέρκελ!

29/6/2012

O ιταλικός Τύπος αποτελείωσε τους Γερμανούς μετά τον θρίαμβο της ομάδας του Πραντέλι. Διαβάστε τι γράφουν τα σημερινά πρωτοσέλιδα για τα "πάντσερ", την Άνγκελα Μέρκελ και το spread του... Μπαλοτέλι!
Τα γερμανικά ΜΜΕ (με επικεφαλής φυσικά την διάσημη Bild) είχαν... ξεσαλώσει τις προηγούμενες ημέρες, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι είχε έρθει η ώρα της Ιταλίας να πάει σπίτι της μετά από τον ημιτελικό της Βαρσοβίας κόντρα στο συγκρότημα του Γιόαχιμ Λεβ.
Ο Μάριο Μπαλοτέλι είχε όμως διαφορετική άποψη το βράδυ της Πέμπτης και την κατέθεσε με τον πλέον εμφατικό τρόπο, με δύο εκπληκτικά γκολ από ασίστ των Κασάνο και Μοντολίβο αντίστοιχα, κάνοντας έτσι εκατομμύρια Ιταλούς να ξεχυθούν στους δρομους της χώρας και να ονειρεύονται το πρώτο Euro μετά από το μακρινό 1968.
Φυσικά η "γιορτή" που έχει στηθεί στη γειτονική χώρα συνεχίζεται και την Παρασκευή, με τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία αθλητικές εφημερίδες της Ιταλίας να στάζουν μέλι για τους Ιταλούς διεθνείς και... φαρμάκι για τους αντιπάλους.
"Τους μαυρίσαμε!" είναι ο εντυπωσιακός τίτλος με τον οποίο κυκλοφόρησε η τορινέζικη Tuttosport (έχοντας ως κεντρική φιγούρα τον Μάριο Μπαλοτέλι), η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά:
"Υπέροχα τα δύο γκολ του Μπαλοτέλι, Πίρλο για Χρυσή Μπάλα, σούπερ εμφάνιση από όλη την ομάδα. Ξαναστήνεται γιορτή στις ιταλικές πλατείες".
Η Corriere dello Sport έχει τίτλο "Ιταλοί γίγαντες", υποστηρίζει ότι η Ιταλία έδωσε ποδοσφαιρικό μάθημα στους Γερμανούς, ενώ υπάρχει και η φράση "Τους κάναμε το spread τόσο" κάτω από φωτογραφία της Άνγκελα Μέρκελ!
Όσο για την Gazzetta dello Sport έχει τίτλο "Eμείς είμαστε!!!" και υπότιτλο "Σούπερ Μπαλοτέλι, όλη η Ιταλία γιορτάζει", ενώ υπενθυμίζει πως η Γερμανία νικήθηκε για μία ακόμα φορά σε μεγάλη διοργάνωση από τους Ιταλούς.
"VAFFANMERKEL" είναι ο τίτλος της εφημερίδας Libero που κάνει λογοπαίγνιο με διάσημη ιταλική βρισιά, η οποία προσθέτει: "Μεγάλη Ιταλία. Κυριάρχησε της Γερμανίας με δύο γκολ του Σούπερ Μάριο Μπαλοτέλι. Είμαστε στον τελικό με την Ισπανία. Και τώρα μπορεί ο Μόντι να αντιγράψει τους ατζούρι με την Καγκελάριο";
Η L'Unita γράφει "To spread του Σούπερ Μάριο. Η Ιταλία πάει τελικό με το 2-1", και συμπληρώνει: "Τώρα η μάχη μεταξύ του Μόντι και της Μέρκελ", δίνοντας και αυτή πολιτική χροιά στην αναμέτρηση.

Ο ιταλικός Τύπος στέλνει "μήνυμα" στους Γερμανούς


Τuttosport


Gazzetta dello Sport


Corriere dello Sport


Libero


L'Unità

 

www.sport24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου