ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

28/6/2012

«Γεμίζει» το ρόστερ 

«Γεμίζει» το ρόστερ
Με γοργούς ρυθμούς, όπως άλλωστε είχε ζητήσει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, προχωρούν οι μεταγραφικές υποθέσεις του Παναθηναϊκού. Μετά τον Κώστα Μπαρμπαρούση που χθες πέρασε από ιατρικά τεστ και σήμερα θα ανακοινωθεί η απόκτησή του, καθ’ οδόν για την Αθήνα είναι και ο Αντρέ Πίντο. Ο 23χρονος Πορτογάλος αμυντικός, που την περασμένη σεζόν είχε 26 εμφανίσεις και 2 γκολ με την Ολιανένσε, θα αποκτηθεί δανεικός για ένα χρόνο από την Πόρτο έναντι 200.000 ευρώ.

Η ενίσχυση εκ Πορτογαλίας δεν θα σταματήσει στον Πίντο, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως το «τριφύλλι» είναι σε προχωρημένες επαφές με έναν μέσο από την πατρίδα του Φερέιρα. Σε καλό δρόμο είναι και οι συζητήσεις με έναν ακόμη στόπερ, πιο έμπειρο από τον Πίντο.

Συνολικά, ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει δύο στόπερ (τον Πίντο κι έναν ακόμη), τρεις μέσους, έναν με ανασταλτικές ιδιότητες και δύο περισσότερο δημιουργικούς, αλλά και δύο επιθετικούς μιας και δύσκολα θα παραμείνει ο Κουίνσι, ενώ όλα δείχνουν πως θα χρειαστεί και μία προσθήκη αριστερού μπακ.

Εντιμάρ ή Άντι για αριστερά

Η παραμονή του Νίκου Σπυρόπουλου στον Παναθηναϊκό συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες, καθώς ο παίκτης δεν ικανοποιήθηκε από την πρόταση ανανέωσης με 200.000 ευρώ ετησίως που του έγινε (μείωση 40% σε σχέση με το προηγούμενο συμβόλαιο). Έτσι ήδη εξετάζουν περιπτώσεις αριστερών μπακ και ξεχωρίζουν ο Εντιμάρ και Άντι. Ο πρώτος είναι Βραζιλιάνος, 26 ετών και την περασμένη περίοδο άφησε καλές εντυπώσεις αγωνιζόμενος στη Skoda Ξάνθη δανεικός από την Κλουζ, με την οποία έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο. Ο δεύτερος είναι Γκανέζος, 22 ετών και φέτος έπαιξε στον Παναιτωλικό δανεικός από την Πόρτο. Μάλιστα οι «δράκοι» τον είχαν αποκτήσει επί Φερέιρα από τη Ράντερς FC της Δανίας.

Ανανεώνει ο Πετρόπουλος

Αλλαγή δεδομένων για τον Αντώνη Πετρόπουλο. Ο 26χρονος επιθετικός εκτιμάτο πως θα αποχωρούσε από την ομάδα είτε τώρα είτε το Δεκέμβριο, με τη λήξη του συμβολαίου του, ωστόσο τελικά θα παραμείνει και μάλιστα θα επεκταθεί το συμβόλαιό του ως το καλοκαίρι του 2015 με αποδοχές 200.000 ευρώ ετησίως. Ο φορ των «πράσινων» πείστηκε πως υπολογίζεται από τον Ζεσουάλδο Φερέιρα και πλέον περιμένει την ευκαιρία του.

Σε ό,τι αφορά στον Γιώργο Καραγκούνη, οι πιθανότητες να παραμείνει είναι μειωμένες γιατί αντιλαμβάνεται πως δεν θα έχει πολύ χρόνο συμμετοχής, ενώ ο Κώστας Κατσουράνης φέρεται να αναζητεί πρόταση από το εξωτερικό από τη στιγμή που του προτάθηκε μείωση 40% στις πάγιες αποδοχές του (720.000 ευρώ) και 50% στα μπόνους του (400.000 ευρώ). Αν δεν βρει πρόταση που να τον καλύπτει, δεν αποκλείεται να δεχτεί τη μείωση και να παραμείνει εξαντλώντας το συμβόλαιό του, που λήγει το επόμενο καλοκαίρι.

Πληρώνει ο… Κλωναρίδης

Πληρώνει ο… Κλωναρίδης
«Ζεστό» χρήμα ετοιμάζεται να μπει στα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ για να καλύψει τις πολλές ανάγκες της. Η διοίκηση της «Ένωσης» είναι έτοιμη να αποδεχτεί την πρόταση της Λιλ για τον Βίκτορα Κλωναρίδη και ο 20χρονος άσος ετοιμάζει ήδη τις βαλίτσες του για τη Γαλλία.

Η πρώτη πρόταση των «λιλουά», 650.000 ευρώ, δεν ικανοποίησε την ΑΕΚ. Η δεύτερη ωστόσο, που προβλέπει 800.000 ευρώ σε μετρητά, 10% ποσοστό μεταπώλησης και μπόνους 75.000 ευρώ για 15 συμμετοχές του ποδοσφαιριστή κι άλλα τόσα αν φτάσει τις 30, αναμένεται να βρει θετική απάντηση. Οι διοικούντες ήλπιζαν πως θα εισπράξουν περί το 1,5 εκατ. ευρώ για τον ταλαντούχο μεσοεπιθετικό, ωστόσο η ανάγκη ρευστού και οι οφειλές είναι τόσες που τους υποχρεώνουν να αποδεχτούν αυτή την προσφορά των Γάλλων.

Στο μεταξύ, ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο πώλησης και του Γρηγόρη Μάκου. Για το θέμα αυτό θα έχει συνάντηση με τον ατζέντη του διεθνούς μέσου σήμερα ο Βασίλης Τσιάρτας. Η Άουγκσμπουργκ είναι η τελευταία ομάδα που φέρεται να έχει στα υπόψη τον Μάκο, ωστόσο ο ίδιος δεν «ψήνεται» να παίξει στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας.

Στο… έλεος της Εφορίας

Η Σούπερ Λίγκα μπορεί να έκανε ηπιότερες τις συνέπειες για τις μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ, ωστόσο η ΑΕΚ όχι απλώς δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές και ανανεώσεις, αλλά ούτε καν να προωθήσει παίκτες από τη δεύτερη ομάδα της στην πρώτη όσο δεν έχει φορολογική ενημερότητα. Για να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα, θα πρέπει να συγκεντρωθεί ένα σεβαστό ποσό για να δοθεί προς την Εφορία. Η «Ένωση» είδε το αίτημα της προς τη διοργανώτρια αρχή για κοινό αίτημα ρύθμισης των χρεών προς το κράτος να γίνεται δεκτό και πλέον περιμένει μία λύση.

Υπό τις παρούσες συνθήκες τα χέρια του Βαγγέλη Βλάχου είναι δεμένα, καθώς δεν γνωρίζει σε ποιους παίκτες μπορεί να ποντάρει και τα περιθώρια ενίσχυσης που υπάρχουν. Η προετοιμασία έχει οριστεί να αρχίσει στις 9 Ιουλίου και είναι αμφίβολο αν θα υπάρχει μέχρι τότε ένα επαρκές ρόστερ για να δουλέψει ο 50χρονος προπονητής. Στις 2 Ιουλίου θα συγκεντρωθούν οι «μικροί» της ομάδας, προκειμένου ο Βαγγέλης Βλάχος να σχηματίσει άποψη για το ποιοι μπορούν να βοηθήσουν την πρώτη ομάδα.

Ήδη εξετάζονται λύσεις παικτών μέχρι 24 ετών από την ελληνική αγορά (ανάμεσά τους και ο 22χρονος δεξιός μπακ Λεωνίδας Αργυρόπουλος που έμεινε ελεύθερος από τον Αστέρα Τρίπολης), ενώ για τους τρεις πάνω από το συγκεκριμένο ηλικιακό όριο που μπορεί να αποκτήσει η ΑΕΚ, θα γίνει προσεκτική επιλογή προκειμένου να πρόκειται για ποδοσφαιριστές που να μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε μία νεανική ομάδα.

Ξεπέρασαν τις 4.000

Το φράγμα των 4.000 έσπασαν τα διαρκείας που έχουν πωληθεί από την ΑΕΚ, ενώ περισσότερα από 1.500 έχουν διατεθεί από τη Δευτέρα, όταν ανέλαβε τα ηνία της ομάδας ο Θωμάς Μαύρος και τέθηκαν σε ισχύ οι νέες τιμές (150 ευρώ). Χθες μόνο πωλήθηκαν περίπου 600 διαρκείας. Πάντως στην ΠΑΕ περιμένουν ακόμη μεγαλύτερη ανταπόκριση, γιατί ακόμη και με αυτόν τον ικανοποιητικό ρυθμό είναι δύσκολο μέχρι τις 6 Ιουλίου να συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 15.000 διαρκείας. Εξάλλου, χθες, πρώτη μέρα του ανοίγματος του λογαριασμού για την ΠΑΕ, συγκεντρώθηκαν σχεδόν 10.000 ευρώ.

Περνάει το… δικό του

Περνάει το… δικό του
Μπορεί καλά-καλά να μην ξεκίνησε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ, ο Γιώργος Δώνης όμως φαίνεται αποφασισμένος πως θέλει να περάσει τις δικές του αγαπημένες τακτικές στην ομάδα από νωρίς. Ο Έλληνας τεχνικός έχει ήδη βρει σύστημα για τη νέα του ομάδα και δεν είναι άλλο από το 4-4-2, το οποίο ήδη χρησιμοποιεί στις προπονήσεις. Τα έγγραφα απομένουν για την απόκτηση του Κουμάλο.

Ο Γιώργος Δώνης δίνει αρκετή σημασία στην αυτοματοποίηση των κινήσεων μέσα στο γήπεδο και στο χθεσινό οικογενειακό διπλό προσπαθεί να περάσει στους παίκτες την δική του ποδοσφαιρική φιλοσοφία. Αρχικά, τοποθέτησε τους ποδοσφαιριστές σε διάταξη 4-4-2 με τους μέσους στην ίδια ευθεία. Βέβαια, χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα έτσι ώστε η ομάδα να προσαρμοστεί στον νέο τρόπο παιχνιδιού. Ο Έλληνας προπονητής θέλει να πιστεύει πως οι παίκτες του θα αφομοιώσουν το σύστημα το συντομότερο δυνατό.

Αναφορικά με τα μεταγραφικά, αν ισχύουν όσα είπε ο εκπρόσωπος του Μπονγκανί Κουμαλό τότε δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί εντός των ημερών η πρώτη μεταγραφή του ΠΑΟΚ. Ο μάνατζερ του κεντρικού αμυντικού της Τότεναμ δήλωσε πως η αγγλική ομάδα συναινεί στον δανεισμό του ποδοσφαιριστή και το μόνο που απομένει είναι να φτάσουν τα έγγραφα προκειμένου να επισημοποιηθεί ο… γάμος.

«Κλείνει» Σορό ο Αστέρας

«Κλείνει» Σορό ο Αστέρας
Πολύ κοντά στην απόκτηση του Μπακαρί Σορό είναι ο Αστέρας Τρίπολης. Οι Αρκάδες βρίσκονται σε συζητήσεις με τον 26χρονος αμυντικό από την Ακτή Ελεφαντοστού και σύντομα αναμένονται εξελίξεις. Ο Σάκης Τσιώλης είχε πει από την αρχή πως η ομάδα του θα κινηθεί για την απόκτηση ενός αμυντικού, ειδικότερα από την στιγμή που ο Πουλίδο αποτέλεσε παρελθόν.

Ο Σορό αποτελεί μια αξιόπιστη λύση και προέρχεται από τις φημισμένες σχολές Ασέκ Μιμοσά (από εκεί έχουν βγει Τουρέ, Καλού, Ζοκορά, Έμπουε, Ρομαρίκ).

Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στην γαλλική Αρλ με την οποία είχε 29 συμμετοχές με δύο γκολ. Πρόκειται για έναν αμυντικό, ο οποίος είναι 26 χρονών και έχει ύψος 1,84. Το σημαντικό για τον Αστέρα είναι πως ο παίκτης προέρχεται από γεμάτες χρονιές και θα αποτελέσει ένα αξιόπιστο εργαλείο στα χέρια του Σάκη Τσιώλη.

Τα νούμερα του Σορό:

2006-2007: Τσάλτον
2007-2008: Γκέρμιναλ δανεικός 5 συμμετοχές
2008-2009: Λοριάν 11 συμμετοχές
2009-2010: Αρλ (δεύτερη κατηγορία Γαλλίας) 17 συμμετοχές
2010-2011: Αρλ (πρώτη κατηγορία Γαλλίας) 29 συμμετοχές
2011-2012: Αρλ (δεύτερη κατηγορία Γαλλίας) 29 συμμετοχές 2 γκολ

Με τα μούτρα στην δουλειά

Με τα μούτρα στην δουλειά
Μετά την απόφαση της γενικής συνέλευσης της Σούπερ Λίγκας, οι άνθρωποι του Άρη ανακουφίστηκαν και πλέον στρώνονται στην δουλειά. «Κλείνουν» τον νέο προπονητή οι «κίτρινοι», ετοιμάζουν τον αγωνιστικό σχεδιασμό για την επόμενη περίοδο. Ανανεώνει ο Ακόστα.

Πλέον, η διοίκηση του Άρη σηκώνει μανίκια και πιάνει δουλειά. Πρώτος στόχος είναι η αναζήτηση προπονητή. Νίκος Αναστόπουλος και Μάκης Κατσαβάκης βρίσκονται ψηλά στην σχετική λίστα και αναμένονται εξελίξεις σε αυτό το θέμα τις επόμενες ημέρες.

Εκτός αυτού, οι «κίτρινοι» πρέπει να κινηθούν γρήγορα προκειμένου να κλείσουν Έλληνες παίκτες μέχρι 24 ετών. Ο Άρης έχει την δυνατότητα να κάνει όσες μεταγραφές Ελλήνων ποδοσφαιριστών μέχρι 24 ετών θέλει και για να έχει αξιόλογο ρόστερ τη νέα χρονιά πρέπει να προχωρήσει άμεσα και μεθοδικά.

Τέλος, οι άνθρωποι του Άρη θα προσπαθήσουν να κρατήσουν και ορισμένους ποδοσφαιριστές από το ήδη υπάρχον ρόστερ. Πρώτος εξ΄ αυτών είναι ο Νόε Ακόστα, ο οποίος φαίνεται θετικός στο ενδεχόμενο να ανανεώσει την συνεργασία του με τον Άρη. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός κάνει διακοπές στη Μαδρίτη και περιμένει την επίσημη πρόταση από τους «κίτρινους» και λογικά θα αποτελέσει τη μία από τις τρεις μεταγραφές.


ΑLEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου