ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Πέρασε η πρόταση της ΑΕΚ για τα χρέη στο Δημόσιο

Πέρασε η πρόταση της ΑΕΚ για τα χρέη στο Δημόσιο 

27/6/2012

Πέρασε η πρόταση της ΑΕΚ για τα χρέη στο Δημόσιο 
Ομόφωνα δεκτό έγινε από τη Γενική Συνέλευση της Σούπερ Λίγκας το αίτημα που είχε υποβάλει η ΠΑΕ ΑΕΚ για έναρξη διαβουλεύσεων του συνεταιρισμού με το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να επέλθει συμφωνία για μια ευνοϊκή ρύθμιση αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων δόσεων των ΠΑΕ προς το ελληνικό δημόσιο.

Μποροβήλος: «Χρειαζέται αλληλεγγύη μεταξύ των μελών και στηρίζουμε το αίτημα της ΑΕΚ».

Όπως είχε αποκαλύψει από το βράδυ της Τρίτης το sport-fm.gr, η πρόταση της Ένωσης έχει αρκετούς υποστηρικτές στο συνεταιρισμό και αναμένεται να εγκριθεί. Όπερ και εγένετο.

Συγκεκριμένα, από την ΑΕΚ (που εκπροσωπήθηκε από τον Ανδρέα Δημητρέλο) ζητούσαν να αναλάβει κεντρικά η Σούπερ Λίγκα (και όχι ατομικά η κάθε ΠΑΕ) τις συζητήσεις με το Υπουργείο Οικονομικών, ώστε να υπάρξει μια ευνοϊκή ρύθμιση για τις ομάδες σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Δημόσιο.

Η απόφαση που έλαβε την Τετάρτη η Γενική Συνέλευση της Σούπερ Λίγκας, είναι να δημιουργηθεί μια επιτροπή από τους οικονομικούς διευθυντές των ΠΑΕ και τους νομικούς τους, ώστε να μελετήσουν και να συντάξουν μια συνολική και συγκεκριμένη πρόταση, την οποία θα θέσει η Σούπερ Λίγκα υπόψη του Υπουργείου Οικονομικών.

Σε αυτή, δεν θα συμπεριλαμβάνεται μονάχα το θέμα των δόσεων για τα χρέη προς το Δημόσιο, αλλά και το πάγιο αίτημα του συνεταιρισμού να μειωθεί η φορολόγηση των ποδοσφαιριστών.

Μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης, ο Γιώργος Μποροβήλος που εκτελεί χρέη προέδρου στη διοργανώτρια, δήλωσε σχετικά: «Πρέπει να υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ των μελών του συνεταιρισμού. Γι’ αυτό και αποφασίσαμε να στηριχτεί το αίτημα της ΑΕΚ, που δεν αφορά μόνο εκείνη αλλά και άλλες ομάδες με παρόμοια προβλήματα».

www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου