ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Ψυχραιμία, δεν ήρθε η συντέλεια!

Ψυχραιμία, δεν ήρθε η συντέλεια!

Ούτε πανικός χρειάζεται, ούτε όλα έγιναν ξαφνικά μαύρα και άραχνα στην ομάδα για δυο άσχημα αποτελέσματα και για έναν προβληματικό χαρακτήρα (Ντόρσεϊ). Με ψυχραιμία και νηφαλιότητα θα γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις και όλα θα μπουν και πάλι στον ίσιο δρόμο.
Υπάρχει ένα ρητό που αναφέρει ότι "ας μη μου δώσει ο Θεός όσα μπορώ να αντέξω".

Εν ολίγοις, δεν χρειάζεται πάντα να δοκιμάζονται οι αντοχές του ανθρώπου, ούτε είναι απαραιτήτως το ζητούμενο. Κανείς δεν θέλει να μάθει τα όρια της ανθεκτικότητάς του, όμως αυτό δεν παύει να συμβαίνει και σε αυτές τις περιπτώσεις μπαίνουν σε εφαρμογή οι αυτοάμυνες. Αυτές που χρειάζεται να θέσει σε λειτουργία τώρα ο Ολυμπιακός, ώστε να ξεπεράσει όσο πιο ανώδυνα γίνεται τους "κραδασμούς" από τις δυο απανωτές (εύκολες) ήττες στην Ευρωλίγκα και το θέμα που προέκυψε με τον "αλλού γι' αλλού", Τζόι Ντόρσεϊ.

Λογικό είναι ο κόσμος να ανησυχεί και να περιμένει καλύτερα πράγματα από μια ομάδα που πέρυσι σάρωσε τα πάντα στο διάβα της και φέτος είναι ποιοτικά καλύτερη λόγω ομοιογένειας, μεγαλύτερης εμπειρίας και ενίσχυσης με δυο εξαιρετικές προσθήκες, των Περπέρογλου και Μαυροειδή αντί των Κέσελ και Παπαδόπουλου.

Μην ξεχνάει κανείς όμως και ας ακούγεται τετριμμένο, πως ακόμα είναι ξεκίνημα της χρονιάς και πάντα η όποια σύγκριση πρέπει να γίνεται με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Καλύτερα τώρα τα "χαστούκια", ώστε να αφυπνιστούν οι πάντες και να δρομολογηθούν οι αλλαγές που θα βάλουν και πάλι τον Ολυμπιακό στον ίσιο δρόμο, παρά στην συνέχεια. Αν, δε, νομίζει κάποιος ότι κυλάει ρόδινα για την οποιαδήποτε ομάδα στον πλανήτη όλη η χρονιά, τότε δεν έχει ιδέα από αθλητισμό και καλύτερα ας ασχοληθεί με κάτι άλλο. Το περσινό παράδειγμα αποτελεί την καλύτερη απάντηση...

Βγαίνουν κάποιοι και κράζουν τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Για άλλους είναι "σοφτ" χαρακτήρας, για άλλους δεν είναι Ντούσαν Ίβκοβιτς (ούτε παρουσιάστηκε σαν τέτοιος), ενώ σε άλλους δεν κάνει... κλικ το όνομά του για κόουτς των πρωταθλητών Ευρώπης. Ήδη μάλιστα, σε σάιτ, ραδιόφωνα και Μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλοί είναι αυτοί που φωνάζουν μέχρι και για απομάκρυνσή του. Θυμάται κανείς τους Αγγελόπουλους να έχουν στείλει... αδιάβαστο κανένα προπονητή με δυο άσχημα αποτελέσματα; Όχι, άρα τέτοιο θέμα δεν υπάρχει, ούτε θα πρέπει να υπάρχει καν στο τραπέζι της συζήτησης, διότι μόνο κακό κάνει.

Εδώ στήριζαν οι πρόεδροι τους προπονητές ακόμα την περίοδο που δεν έρχονταν οι τίτλοι, θα αλλάξουν στάση τώρα που βλέπουν τους κόπους τους να πιάνουν τόπο; Άρα για ποιο λόγο να γίνεται μια επιπόλαιη κουβέντα για ένα τέτοιο ζήτημα, που είναι εκ των ουκ άνευ. Αναπολούν πολλοί τον Ντούντα, λες και ήταν επιλογή της διοίκησης να φύγει. Ο ίδιος το αποφάσισε, τον ευχαρίστησαν για την προσφορά του, αλλά η ζωή συνεχίζεται και ο Ολυμπιακός προχωράει.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι ένας κανονικός προπονητής, που έχει κάνει σοβαρή δουλειά όπου και αν δούλεψε, είναι άριστος γνώστης του μπάσκετ, απλά είναι και για τον ίδιο η πρώτη φορά που κοουτσάρει ομάδα τέτοιου επιπέδου. Λογικό είναι, λοιπόν, να ψάχνει και αυτός την "περπατησιά" του. Ναι μεν κριτική να γίνεται, αλλά καλόπιστα και όχι με το δάχτυλο στη σκανδάλη. Ο ίδιος γνωρίζει καλύτερα απ' όλους το τι πρέπει να γίνει και ας μην το παίζουν όλοι Φιλ Τζάκσον και Γκρεγκ Πόποβιτς.

Μετά την (ομολογουμένως οδυνηρή) ήττα από την Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ, προέκυψε το θέμα του Ντόρσεϊ, το οποίο προφανώς και δεν ξεκίνησε μετά το τέλος του αγώνα, αλλά προϋπήρχε και απλά την Πέμπτη υπήρξε το ξέσπασμα. Εδώ ισχύει το "το μοναστήρι να 'ναι καλά...", διότι καλός, χρυσός, άγιος και με προσφορά μεγάλη, αλλά με το ζόρι γάμος δεν γίνεται, ούτε ο Ολυμπιακός είναι ψυχοθεραπευτική μονάδα για να ασχολείται όλη την ώρα με το πως αισθάνεται ο καθένας και αν του λείπει η πατρίδα του και οι δικοί του. Οι λοιπές δικαιολογίες του Αμερικανού σέντερ ήταν "να 'χαμε να λέγαμε..." και η αδικαιολόγητη αποχή από την προπόνηση της Παρασκευής ήταν το κερασάκι στην τούρτα.

Ψυχραιμία... Ούτε πανικός, ούτε διάλυση, ούτε τίποτα. Όπως πέρυσι βρέθηκε ο Ντόρσεϊ και "κούμπωσε" ιδανικά με την ομάδα, έτσι και τώρα θα βρεθεί ο κατάλληλος να τον αντικαταστήσει. Ήδη έχει ξεκινήσει να ψάχνει ο Ολυμπιακός και θα το καλύψει το όποιο κενό. Πιστεύει κανείς ότι δεν θα κάνουν τα κουμάντα τους οι Αγγελόπουλοι; Δεν είναι ούτε χθεσινοί, ούτε άσχετοι με το άθλημα. Θα δουν τις περιπτώσεις που υπάρχουν και μαζί με τον προπονητή θα βρουν τον καλύτερο διάδοχο. Το σίγουρο είναι πως έχουν μάθει και εκείνοι από τα λάθη του παρελθόντος και χωρίς πανικό θα φέρουν και πάλι τη νηνεμία. Έτσι κάνουν οι καλοί "καπετάνιοι"...

Μην ξεχνάμε ακόμα ότι οι Πειραιώτες έχουν ήδη μια επιπλέον θέση ξένου που μπορούν να καλύψουν, άρα να περιμένουμε κινήσεις-ματ, που θα αλλάξουν προς το καλύτερο την εικόνα των πρωταθλητών Ελλάδας και Ευρώπης. Τώρα είναι που χρειάζεται ψυχραιμία και αντιμετώπιση των όποιων "κραδασμών" με σύνεση, νηφαλιότητα και ηρεμία. Ο κόσμος να στηρίζει τους παίκτες και την διοίκηση και εκείνοι με τη σειρά τους θα τον βρουν τον δρόμο τους.

Ναι, πιθανότατα δεν έφτανε το ένα "χαστούκι" με την Εφές και χρειαζόταν και δεύτερο, για να διαφανεί ότι οι νίκες θα έρθουν μόνο με κόπο και ιδρώτα και όχι στο "σβηστό" και με τον... τίτλο "Πρωταθλητές Ευρώπης". Πάντα προκύπτουν σκαμπανεβάσματα μέσα στη σεζόν για όλες τις ομάδες και τώρα περνάει μια τέτοια φάση ο Ολυμπιακός. Ούτε Μαϊάμι Χιτ έγιναν οι Πειραιώτες με τη νίκη στο ΟΑΚΑ, ούτε "BAO Fibran" (που τον θυμήθηκα...) επειδή έχασαν από Εφές και Ζαλγκίρις. Ψυχραιμία λοιπόν, καμία διάθεση ισοπέδωσης και όλα θα γίνουν...

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου