ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE 

26/10/2012


Δεν ανησυχούν για Μουλόπουλο 

23/10/2012

Δεν ανησυχούν για Μουλόπουλο 
Καμία ανησυχία δεν εμπνέει ο τραυματισμός του Θανάση Μουλόπουλου, τον οποίο αποκόμισε στην αναμέτρηση της έβδομης αγωνιστικής κόντρα στον Ατρόμητο.

Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν ο 27χρονος αμυντικός θα βρίσκεται στη διάθεση του Γιώργου Παράσχου, αφού ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο, για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, αναμέτρηση που θα ανοίξει την όγδοη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας (27/10, 17:15).

«Να συμμετάσχω στη δημιουργία μιας τεράστιας δύναμης» 

23/10/2012

«Να συμμετάσχω στη δημιουργία μιας τεράστιας δύναμης» 
Την επιθυμία του να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να γίνει μια τεράστια δύναμη εξέφρασε ο Ιβάν Σαββίδης, τονίζοντας πως ο σκοπός της εμπλοκής του δεν είναι να κερδίσει χρήματα.

Ο μεγαλομέτοχος του «Δικέφαλου του Βορρά» ανάφερε πως οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτήν τη κατεύθυνση είναι η αγάπη του για τον ΠΑΟΚ, μία ομάδα που όπως χαρακτήρισε μεταφέρει όλη την ενέργεια της Πόλης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο περιοδικό «Ελλάδα»:

Για το ενδιαφέρον για τον ΠΑΟΚ που άρχισε με το δάνειο:
«Τον ΠΑΟΚ, τον παρακολουθώ και τον αγαπώ όλη μου την ζωή. Πιο εντατικά άρχισα να ενδιαφέρομαι από το 2006 όταν για πρώτη φορά ήθελα να φανώ χρήσιμος σ' αυτήν την ομάδα. Η ομάδα αυτή μεταφέρει όλη την ενέργεια της Πόλης και αφού είμαστε απόγονοι εκείνης της αυτοκρατορικής πόλης, έτσι κι αλλιώς πονάμε αυτή την ομάδα. Και αφού διαλύθηκε η Σοβιετική Ένωση, οι περισσότεροι Έλληνες της Ρωσίας πήγαν στον Βορρά της Ελλάδας και αυτόματα έγιναν φίλοι και οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Στην περίπτωση η κρίση άγγιξε όχι μόνο οικονομικά και πολιτικά, αλλά και αθλητικά την Ελλάδα, και έπρεπε να σωθεί αυτή η ομάδα που από το 1926 είναι από τις αγαπημένες ομάδες του ποντιακού ελληνισμού. Από τις επαφές μου με την Ομοσπονδία Ελληνικών συλλόγων, μας έγινε πρόταση να σώσουμε αυτή την ομάδα. Εμείς μελετήσαμε την πρόταση αυτή και αρχικά δανειοδοτήσαμε την ομάδα με 1,8 εκατομμύρια ευρώ για να μπορέσει να μπει στην Ευρώπη».

Για το αν το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα θα μπορούσε να είναι μια επικερδής επιχείρηση:
«Πρώτος στόχος μας είναι να γίνει ο ΠΑΟΚ αυτάρκης. Αυτή η ομάδα έχει εκπληκτικούς φιλάθλους κι αυτό είναι μια τεράστια δύναμη. Έχει πάνω από 125 χιλιάδες φανατικών οπαδών και με τέτοια δύναμη ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι από τους κορυφαίους συλλόγους. Εγώ δεν θέλω να σκέφτομαι ότι θα κερδίσω χρήματα, αλλά να συμμετάσχω στην δημιουργία μιας τεράστιας δύναμης. Γι' αυτό θα προσπαθήσω».

Για το ρόλο που μπορεί να παίξει το ποδόσφαιρο στις παγκόσμιες σχέσεις:
«Εννοείται πως κάθε δική μας παρέμβαση στην Ελλάδα, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη χωρίς να αφήσει κάποιο στίγμα. Εμείς όλο και περισσότερο δένουμε με αφανείς κλωστές την Ελλάδα με την Ρωσία κι εμείς ως Έλληνες της Ρωσίας ενδιαφερόμαστε για την Ελλάδα, όπως και πριν 500 ή 1000 χρόνια τότε που η Ρωσία έπαιζε κεντρικό ρόλο στη δημιουργία ελληνικού κράτους».

«Εξαιρετικά τίμιος ο Αδαμίδης…» 

23/10/2012

«Εξαιρετικά τίμιος ο Αδαμίδης…»  
Για κακοδιαχείριση μεν, όχι όμως και για ενέργειες που έγιναν με δόλο μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Βασίλης Πουλάκος, σχετικά με τις μηνύσεις Γιώργου Κιντή σε βάρος πρώην και νυν στελεχών για απιστία σε βαθμό κακουργήματος μέσω της εταιρείας Empire 1924.

«Αυθαίρετα τα όσα υποστηρίζει» δήλωσε ο πρώην οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, που χαρακτήρισε εξαιρετικά τίμιο άνθρωπο τον Σταύρο Αδαμίδη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βασίλης Πουλάκος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6

Για την ιστορία που έχει προκύψει

«Σε σχέση με τις συνολικές ζημιές που επικαλείται ο κ. Κιντής, πρόκειται για συσσωρευμένες ζημιές από συστάσεώς της εταιρείας. Όταν πήγα στην ΑΕΚ ήταν Οκτώβριος 2010. Δεν μιλάμε για εταιρεία μιας χρήσεως. Αυτή είναι η απάντησή μου για τα χρέη που ανέρχονται στα 3,5 εκατ. ευρώ. Ο κ. Κιντής νομίζει με το μυαλό του ότι αυτό είναι ένα ποσό που ανήκει στην Empire και συμψηφίστηκε προς όφελος της ΠΑΕ. Δεν αφορά την Empire και αφορά έναν αντιλαμβανόμενο προμηθευτή (την Puma)».

Για τον ισολογισμό που δεν έχει δημοσιευτεί

«Από την ΠΑΕ ΑΕΚ απολύθηκα 09/03/2010 και την κατάσταση ήταν στα χέρια του κ. Αδαμίδη. Το λογιστήριο της Empire παρατηρείται από εκείνο της ΠΑΕ. Προσπάθησα να την υποστηρίξω απέναντι σε όλους τους ελέγχους και όλους τους διακανονισμούς. Από τον Σεπτέμβριο του 2012 έχω όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να υπερασπίσω τον άνθρωπο που κατηγορείται για τα χρέη αυτής της εταιρείας.

Είχα μία συνάντηση τον Μάιο για να λύσω το θέμα και να ενημερωθώ για τα τεκταινόμενα του ισολογισμού που έληξε το ‘11. Είχα μία διαφωνία στην αποτίμηση του ισολογισμού, μπλόκαρα την αποτύπωση του ισολογισμού για να διαμορφώσω τα στοιχεία που θα έπρεπε να εκπίπτουν φορολογικά. Αυτός είναι ο λόγος της μη δημοσίευσης του ισολογισμού. Κατά την προσωπική μου εκτίμηση θα έπρεπε τα κονδύλια του πίνακα να είναι διαμορφωμένα προς τα’ πάνω
».

Για το πώς είναι δυνατόν η Empire να εμφανίζει συνεχώς ζημιές

«Με αφορμή την επικοινωνία που είχα με τον κ. Κιντή άρχισα από τότε που μπορούσα να συλλέξω στοιχεία και του είχα αναφέρει για τη χρήση του 2008, κάτι που μου έδειχνε πως υπήρχε κακοδιαχείριση και ξόδευε περισσότερα από όσα έβγαζε. Τι να πω; Άμα μία εταιρεία μπορούσε να ζήσει με 100 και ζούσε με 500, τα είχα πει σε έναν μέτοχο (Κιντή). Εν προκειμένω τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, αφεντικό ήταν ο κ. Αδαμίδης και ήταν ενήμερος για τη κακοδιαχείριση που είχε προηγηθεί.

Η εντολή ήταν πως ότι πέφτει στην αντίληψή σου πες τα. Μόνο ο κ. Κιντής ενδιαφέρθηκε, του έδωσα κάποιες απαντήσεις και του είχα πει ότι θα επανέλθω. Είχα ενημερώσει τον κ. Αδαμίδη και μου είχε πει να απαντάω σε κάθε απορία του κ. Κιντή. Ο κ. Αδαμίδης είχε μείνει μόνος του και διώκεται για παρακρατημένους φόρους της εταιρείας. Δεν είναι μόνο κακοδιαχείριση, γινόντουσαν κα άστοχες κινήσεις. Βεβαίως, δεν μπορούμε να προσάψουμε δόλο.

Δεν μιλάω για σκοτεινές διαδρομές, αλλά η εταιρεία έπρεπε να γίνει συγκεντρωμένη, αφού είχε υποκαταστήματα σε διάφορα μέρη και δεν είχε γίνει καταμέτρηση των προϊόντων. Η δική μου ασχολία ήταν από τον Οκτώβριο του 2010 μέχρι σήμερα. Οι συσσωρευμένες υποχρεώσεις της είναι από το 2005 μέχρι και σήμερα
».

Για το πώς φτάσαμε σε αυτό το χρέος

«Υπάρχουν ισολογισμοί της εταιρείας και όποιος θέλει μπορεί να ψάξει τα σχετικά έγγραφα. Οδηγός μας είναι η αλήθεια και το καθαρό κούτελο. Το λογιστήριό της εταιρείας παρακολουθείται μέχρι το 2007 από εξωτερικό συνεργάτη. Άρα μέχρι το 2007 δεν μπορούν να φανούν κάποια επιμέρους στοιχεία. Από το 2008 έχω ανατρέξει να βρω επιμέρους θέματα που είχαν να κάνουν με υπερβολικές αγορές προϊόντων, με υπερβολικές αμοιβές τρίτων και αυτά επισήμανα στον κ. Κιντή. Όλα αυτά τα ποσά ήταν διογκωμένα, με βάση τη δική μου λογική.

Αφού ξεπεράσω τις κατηγορίες του κ. Κιντή και στην τιμή μου σε βάθος χρόνο θα στραφώ κατά του κ. Κιντή. Είμαι απόλυτα ξεκάθαρος και είμαι απόλυτα ήρεμος, επειδή εδώ υπάρχει μία πραγματικότητα. Ο Σταύρος Αδαμίδης είναι ένας εξαιρετικά τίμιος άνθρωπος και λυπάμαι που στεναχωρώ πολλούς. Η μήνυση στηρίζεται σε πρωτοδίκες αποφάσεις, εισαγγελείς, στις τρέχουσες υποχρεώσεις, προσπαθούμε να διατηρήσουμε αυτή την εταιρεία όρθια.

Αυτός που τρέχει, είναι αυτός που δεν κοιμάται και έχει όλη την κατάσταση στα χέρια του. Και δεν είναι άλλος από τον Σταύρο Αδαμίδη. Του έμεινε το “πακέτο” στα χέρια. Από την αρχή η Empire έχει παρεκκλίνει του σκοπού της, η ΠΑΕ δεν στήριζε την Empire και η Empire στήριζε την ΠΑΕ. Για ποια κέρδη μιλάμε και ο κ. Κιντής επικαλείται τα 3,5 εκατ. ευρώ ζημιές;
».

Για τον ακριβή ρόλο του

«Στην ΠΑΕ ΑΕΚ ό,τι βγαίνει προς τα έξω είναι αληθές. Από τη στιγμή που η ΠΑΕ θα πει ότι αυτές ήταν οι υποχρεώσεις μας και είναι αποτυπωμένες στους ισολογισμούς της, όπως συνέβαινε παλιότερα με εμάς, δεν έχω κανένα λόγο να αμφιβάλω και καμία καχυποψία στα στοιχεία που πρόκειται να βγουν. Από την ίδρυσή του το επιχείρημα “Empire” είναι αποτυχημένο. Αυτό γινόταν ανέκαθεν».

Γιατί δεν κλείνει η εταιρεία

«Εκείνο που σκέφτομαι εγώ είναι ότι εγώ αν ήμουν πρόεδρος θα βόλευα δέκα δικά μου παιδιά. Θα άνοιγα κάποια franchise μαγαζιά για να τους βάλω εκεί και να γίνει η απαραίτητη δουλειά. Η Empire δεν λειτούργησε ποτέ με σκοπό το κέρδος. Σε κάθε ισολογισμό μεταφέρεται ο προηγούμενος. Την έρευνα από το 2008 την ξεκίνησα από τα μέσα Αυγούστου του 2012. Όταν είχα αναλάβει δεν είχα ψάξει τι είχε γίνει στο παρελθόν. Υπάρχει αυτοτέλεια των χρήσεων και η κάθε χρήση έχει διαφορετικά δεδομένα. Υπάρχουν οι δημοσιευμένοι ισολογισμοί και μπορούν να προσκομίσουν τους συγκεκριμένους ισολογισμούς για να μην νομίζει διάφορα ο κόσμος».

Για το αν είχε εισηγηθεί το κλείσιμό της εταιρείας

«Δεν το έκανα, επειδή πίστευα ότι με τις κινήσεις που είχαμε κάνει και διώκεται ο κ. Αδαμίδης, θα μπορούμε να τη διασώσουμε. Πίστευα ότι μπορούμε να την περιορίσουμε και μπορούσαμε να κυνηγήσουμε συγκεκριμένα franchise που μας χρωστούν περίπου 200.000 ευρώ, ενώ σημαντικό ρόλο έχει παίξει και η κρίση που βιώνουμε όλοι. Η εκμετάλλευση του σήματος πρέπει να έχει λήξει. Εγώ δεν μπορώ να επιβεβαιώσω κανένα ισολογισμό, αφού αυτή τη στιγμή δεν έχω στα χέρια μου κανένα νούμερο.

Φαντάζομαι ότι ο κ. Κιντής έχει δει το σύνολο των υποχρεώσεων και θα μπορούσε να υπάρχει κάποιο ανάλογο ενεργητικό. Βάζω το χέρι μου στη φωτιά και σας λέω ότι η εταιρεία αποκλείεται να είναι κερδοφόρα. Είναι πολύ δύσκολο να δούμε αν τα χρέη έχουν παραμείνει στα 3,5 εκατ. ευρώ ή είναι περισσότερα, αλλά πιστεύω ότι τα χρέη είναι παραπάνω.

Να σας αναφέρω ένα χθεσινό νούμερο, πηγαίνω και παίρνω τα χαρτιά κάθε τέσσερις μέρες. Χθες υπήρξε είσπραξη 21,50 ευρώ ή την προηγούμενη μέρα 70 ευρώ. Την ίδια ώρα τρέχουν τα ενοίκια, οι μισθοί των υπαλλήλων και διάφορα άλλα έξοδα. ΑΕΚ είμαι και για αυτό πίστεψα ότι θα καταφέρουμε να αλλάξουμε την κατάσταση στην εταιρεία. Δεν είχα εισηγηθεί ποτέ το κλείσιμο, αλλά πρότεινα αν η εταιρεία μαζευτεί μπορεί να παράγει λειτουργικό αποτέλεσμα. Δεν είμαι προφήτης για να ήξερα τι θα συνέβαινε. Το 2010 έχει 500.000 ευρώ τζίρο, το 2011 έχει 500.000 τζίρο και τώρα έχει 200.00 ευρώ
».

Για το αν είχε παρατηρήσει αδιαφορία

«Όχι, δεν παρατήρησα καμία αδιαφορία από πλευράς κ. Αδαμίδη, ο οποίος αυτή τη στιγμή κατηγορείται για όλα αυτά».

Για τα δύο φορτηγά που βρέθηκαν σε χωματερή γεμάτα προϊόντα της Empire, το οποίο αναφέρει ο κ. Κιντής

«Από τις 22 Οκτωβρίου που βρέθηκα στην ΠΑΕ, μετά από ένα - ενάμιση μήνα ασχολήθηκα με την Empire, από όσα γνωρίζω δεν υπήρξε καμία καταστροφή προϊόντων της συγκεκριμένης εταιρείας».

Επέστρεψε ο Κατσικοκέρης, περιμένουν Γκερέιρο 

23/10/2012

Επέστρεψε ο Κατσικοκέρης, περιμένουν Γκερέιρο 
Στη σκιά των μηνύσεων του Κιντή κατά… πάντων ξεκίνησε η προετοιμασία της ΑΕΚ για την κυριακάτικη αναμέτρηση της όγδοης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, στην οποία θα φιλοξενήσει στο ΟΑΚΑ τον Πλατανιά (28/10, 19:30).

Στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης συμμετείχε ο Νίκος Κατσικοκέρης, ο οποίος μετά από απουσία σχεδόν ενός μήνα, ξεπέρασε τον τραυματισμό (κάκωση στο μετατάρσιο) τον οποίο είχε αποκομίσει από το παιχνίδι με τον ΟΦΗ.

Από την πρωινή προπόνηση έλειπε μόνο ο Ρότζερ Γκερέιρο, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει σήμερα το απόγευμα στην Ελλάδα. Η απουσία του Βραζιλιάνου είναι δικαιολογημένη, καθώς χτες η σύζυγός του γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

Ενός κακού, μύρια έπονται 

23/10/2012

Ενός κακού, μύρια έπονται
Εκτός πλάνων τουλάχιστον για άλλες δύο εβδομάδες θα μείνει ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ. Ο Γάλλος αμυντικός υπέστη τράβηγμα στον αριστερό προσαγωγό στη σημερινή προπόνηση του Παναθηναϊκού και ήδη ο Ζεσουάλδο Φερέιρα τον απέκλεισε από τα πλάνα του.

Έτσι θα χάσει για το παιχνίδι της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ για τη δεύτερη αγωνιστική του Europa League απέναντι στη Λάτσιο, όπως κι αυτά με ΟΦΗ εκτός και ΑΕΚ εντός έδρας για το πρωτάθλημα.

Πέραν των Βύντρα, Τριανταφυλλόπουλου και Σο, που έκαναν ατομικό, δεν υπολογίζεται και ο Κουίνσι, ο οποίος ακολούθησε θεραπεία λόγω ενοχλήσεων στον δεξιό δικέφαλο.

Ατομικό για προληπτικούς λόγους έκανε ο Χάρης Μαυρίας, καθώς αισθάνθηκε λίγο βαρύ τον δικέφαλό του. Ο νεαρός εξτρέμ θα δοκιμάσει να προπονηθεί αύριο και αν είναι καλά, διεκδικεί θέση στο βασικό σχήμα. Αμφίβολοι είναι οι Σεϊταρίδης και Βελάσκες, καθώς έκαναν πρόγραμμα αποφόρτισης.

«Η πιο σημαντική μας νίκη» 

23/10/2012

«Η πιο σημαντική μας νίκη» 
Στον κόσμο του ΟΦΗ αφιέρωσε ο Νίκος Αναστόπουλος τη νίκη της ομάδας του κόντρα στον Πλατανιά, μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ο τεχνικός των Κρητικών χαρακτήρισε το εν λόγω τρίποντο ως το πιο σημαντικό της σεζόν, λόγω του βαθμολογικού ενδιαφέροντος αλλά και των ιδιαιτεροτήτων του αγώνα. Καλύτερο περιμένει τον Παναθηναϊκό στην αναμέτρηση της επόμενης αγωνιστικής (29/10).

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τη νίκη κόντρα στον Πλατανιά:
«Ήταν ένα ήσυχο παιχνίδι και πήραμε μία δίκαιη νίκη και πολύ σημαντική από βαθμολογικής άποψης. Ήταν το πιο σημαντικό αποτέλεσμα μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν. Εμείς μπήκαμε με σκοπό να παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητες μας, δεν είχαμε πολύ καλή απόδοση, ωστόσο πήραμε τη νίκη, την οποία την αφιερώνουμε στους φίλους μας για τους λόγους που προαναφέραμε».

Για τις διαφορές του φετινού ΟΦΗ με τον περσινό:
«Οι δύο ομάδες δεν έχουν καμία σχέση. Πρέπει να κοιτάμε το σήμερα και αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να βρεθούμε όσο πιο ψηλά γίνεται και να διασφαλίσουμε τη σωτηρία όσο πιο γρήγορα μπορούμε. Εγώ ξέρω ότι ο περσινός ΟΦΗ έχεις πολλές διαφορές από τον φετινό. Συνεπώς, είναι λάθος να συγκρίνουμε.

Στη χθεσινή αναμέτρηση έπαιζαν μόνο δύο παίκτες που ήταν στην ομάδα από πέρυσι. Τα παιδιά είναι νέα και πρέπει λιθαράκι-λιθαράκι να χτίσουμε μία ομάδα, που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο και θα παίρνει βαθμούς. Μια νέα ομάδα δεν μπορεί να κάνει μαγικά από τη μία ημέρα στην άλλη. Το καλό είναι ότι κάνουμε ευκαιρίες, η ρέντα είναι θέμα μέρας. Χθες είχαμε διάθεση και το γκολ θα έρθει».

Για τον αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό:
«Ο Παναθηναϊκός μέχρι στιγμής έχει πτωτική απόδοση. Ωστόσο, δεν παύει να είναι μία μεγάλη ομάδα και νομίζω πως θα παρουσιαστεί πολύ καλύτερος. Εμείς θα προετοιμαστούμε κατάλληλα και στον τομέα της ψυχολογίας, αλλά και της οργάνωσης. Τα παιχνίδια που έχουμε χάσει, είναι από δικά μας λάθη και όχι γιατί ο αντίπαλος ήταν καλύτερος».

Για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού στο Champions League κόντρα στη Μονπελιέ:
«Είναι ένα καθοριστικό παιχνίδι, το οποίο αν το κερδίσει θα μπει γερά ξανά στο παιχνίδι, αν όχι τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Σχετικά, με τον Ζαρντίμ ο Ολυμπιακός έχει απαιτήσεις, αλλά ο κόσμος θέλει να δει και θέαμα. Το φετινό πρωτάθλημα είναι υποδεέστερο, για αυτό και ο κόσμος θέλει καλύτερο θέαμα».

Θεραπεία ο Γεωργιάδης 

23/10/2012

Θεραπεία ο Γεωργιάδης 
Την προετοιμασία τους για την αναμέτρηση κόντρα στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας συνεχίζουν στον ΠΑΟΚ.

Θεραπεία ακολούθησαν οι Γεωργιάδης και Λόρενς, ο δεύτερος κυρίως για προληπτικούς λόγους.

Στο σημερινό πρόγραμμα οι παίκτες του «Δικέφαλου του Βορρά» αφιερώθηκαν σε ασκήσεις φυσικής κατάστασης. Θεραπεία ακολούθησε ο Γιώργος Γεωργιάδης, ο οποίος ακόμη δεν έχει ακόμη ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

Για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας ενός χτυπήματος στο πόδι, ο Λόρενς ακολούθησε θεραπεία, ενώ πρόγραμμα συντήρησης έκανε ο Κάτσε. Ωστόσο, και οι δύο δεν υπολογίζονται αφού θα εκτίσουν τις ποινές τους.

«Δεν επηρεάζεται η ΑΕΚ» 

23/10/2012

«Δεν επηρεάζεται η ΑΕΚ» 
Κανένα αντίκτυπο δεν πρόκειται να έχει στην ΑΕΚ το θέμα της μήνυσης του Γιώργου Κιντή εναντίον των εμπλεκομένων στην «Empire».

Έτσι υποστηρίζει τουλάχιστον ο Παναγιώτης Βαλασόπουλος.

Ο οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ τόνισε ότι εκείνη δεν ταυτίζεται σε καμία περίπτωση με την εν λόγω εταιρεία.

Ξεκαθάρισε, δε, ότι το θέμα που προέκυψε δεν επηρεάζει πουθενά ούτε και τις κινήσεις οποιουδήποτε επενδυτή.

«Δεν επηρεάζεται η ΠΑΕ απ' όλη αυτή την ιστορία. Το λέω επίσημα αυτό το πράγμα. Καμία σχέση δεν έχει η ΠΑΕ. Από την ημέρα που πήγα, ως οικονομικός διευθυντής στη διοίκηση, δεν ταυτίζεται η Empire με την ΠΑΕ. Ούτε η ίδια διοίκηση έχει κάποια σχέση. Την Empire την είχαν όλες οι άλλες διοικήσεις. Οι προηγούμενες διοικήσεις και όχι η διοίκηση Δημητρέλου. Αυτό άλλαξε όταν μπήκε ο Δημητρέλος πρόεδρος. Ο Δημητρέλος δεν είναι στην Εmpire. Mάλιστα, σε ένα πρόσφατο Δ.Σ. η δική μου εισήγηση ήταν πως θα χειριστούμε το θέμα της Empire», ανέφερε στο «aek365» ο Βαλασόπουλος.

Κι αφού τόνισε ότι «εμείς σαν ΠΑΕ έχουμε παραδώσει όλα τα στοιχεία της Εmpire», κατέληξε: «Ο κ. Πουλάκος παραμένει εκεί, αλλά δεν έχει καμία σχέση με την ΠΑΕ. Είναι άλλο νομικό πρόσωπο η μία εταιρεία και άλλο νομικό πρόσωπο η άλλη. Το θέμα είναι από εδώ και πέρα, οποιοσδήποτε νέος επενδυτής μπει στην ΠΑΕ ΑΕΚ να δει τι θα κάνει με το σήμα. Είτε μπορεί να προχωρήσει στην ίδρυση μίας άλλης εταιρείας ή αν θέλει φυσικά να ανανεώσει τη σχέση με την Empire».

«Έχουμε δρόμο μπροστά μας» 

23/10/2012

«Έχουμε δρόμο μπροστά μας»
Ευχαριστημένος από το γεγονός πως ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε τον Πανθρακικό αλλά προσγειωμένος εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Νίκος Κοροβέσης. Ο άσος των Ηπειρωτών τόνισε πως η ομάδα δικαιούταν ακόμα περισσότερους βαθμούς με τις εμφανίσεις που έχει κάνει αλλά δεν το βάζουν κάτω και σε κάθε παιχνίδι, κοιτούν τη νίκη.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Τάσος Πάντος συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες στο ματς με τον Πανθρακικό και αποφασίστηκε να εκτίσει την ποινή του στο ματς κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης για την ένατη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Κοροβέσης στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΣ:

Για τον αγώνα με τον Πανθρακικό:
«Γνωρίζαμε από την αρχή ότι επρόκειτο για ένα δύσκολο παιχνίδι, εφόσον είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια καλή ομάδα που προερχόταν από μια μεγάλη επιτυχία , με τον Λεβαδειακό, οπότε είχε και άριστη ψυχολογία. Εμείς όμως είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα και όλοι πιστεύαμε στην νίκη. Ακολουθήσαμε τις οδηγίες του προπονητή μας και αν κρίνουμε από την όλη εικόνα του αγώνα, κερδίσαμε δίκαια».

Για την μέχρι στιγμής πορεία του ΠΑΣ: «Στα προηγούμενα παιχνίδια δεν είχαμε πάρει αυτό που αξίζαμε σύμφωνα πάντα με την απόδοσή μας. Παίξαμε βέβαια με πολύ καλές ομάδες, αλλά υπήρχαν παιχνίδια που δικαιούμαστε καλύτερα αποτελέσματα. Με τον Πανθρακικό τα καταφέραμε πολύ καλά και πλέον κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Σε κάθε παιχνίδι στόχος μας ήταν και είναι η νίκη. Έχουμε ακόμη μακρύ δρόμο μπροστά μας, αλλά δουλεύουμε πολύ και σωστά, ώστε να έχουμε διάρκεια στην απόδοσή μας και είμαι βέβαιος ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε».

Για τα γκολ που έχει πετύχει έως τώρα: «Το γκολ που πέτυχα στον αγώνα με τον Λεβαδειακό το θεωρώ πιο κρίσιμο εφόσον ήταν και αυτό που έδωσε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα μας. Με τον Πανθρακικό πέτυχα το τρίτο γκολ που απλά έδιωξε το άγχος από την ομάδα μέχρι το τέλος του αγώνα. Σίγουρα το να πετυχαίνω γκολ είναι κάτι πολύ σπουδαίο για εμένα και με βοηθάει και ψυχολογικά, αλλά το σημαντικότερο είναι να κερδίζει η ομάδα. Η επιτυχία άλλωστε έρχεται μόνο με την συνολική προσπάθεια. Όλοι οι συμπαίκτες μου έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά στα παιχνίδια που έχουμε δώσει μέχρι τώρα και χαίρομαι που αγωνίζομαι μαζί τους».

Για το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα: «Με το που ήρθα, συνάντησα ένα πολύ καλό οικογενειακό κλίμα που συνεχίζει να υπάρχει. Όλα τα παιδιά και ειδικά οι μεγαλύτεροι, ήταν άριστοι στην συμπεριφορά τους και με υποδέχθηκαν, όπως και όλους του νέους, με τον καλύτερο τρόπο. Ο προπονητής μας δε, είναι ένας νέος άνθρωπος , με πολλές γνώσεις, ενώ πέραν των άλλων, μας βοηθά πολύ και στην ψυχολογία μας, που είναι ένα σημαντικό κομμάτι για εμάς τους ποδοσφαιριστές».

Για το αν έχει επηρεάσει η κρίση το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον ΠΑΣ: «Γνωρίζουμε όλοι τα προβλήματα που υπάρχουν στην χώρα μας λόγω της οικονομικής συγκυρίας και δεν θα ήταν δυνατό να μην πληγεί και ο χώρος του ποδοσφαίρου από αυτή. Δείχνουμε όμως όλοι κατανόηση και έχουμε πάντα κοντά τον πρόεδρο μας που μας βοηθά σε ότι χρειαστούμε».

Για τους στόχους της ομάδας και τις προσωπικές του βλέψεις: «Στόχος της ομάδας, από την αρχή του πρωταθλήματος, είναι η άνετη παραμονή μας στην Super League. Αν βέβαια στην πορεία προκύψει κάτι καλύτερο... δεν θα το αρνηθούμε. Προσωπικά θέλω να βοηθήσω την ομάδα με όλες μου τις δυνάμεις και εφόσον επιτύχει αυτή, τότε θα έχω πετύχει και εγώ. Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος όταν κερδίζουμε γιατί έτσι ξέρω ότι κάνουμε περήφανο και τον κόσμο μας που μας ακολουθεί παντού. Την Κυριακή αγωνιζόμαστε με τον Ατρόμητο που είναι από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Θα ήθελα να έρθουν όλοι οι φίλαθλοί μας στους «Ζωσιμάδες» και να είναι βέβαιοι θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να τους ευχαριστήσουμε με την απόδοσή μας και να πετύχουμε την νίκη».

Πασσιαλής: «Για τη νίκη με τον Ολυμπιακό» 

23/10/2012

Πασσιαλής: «Για τη νίκη με τον Ολυμπιακό»
Με στόχο τη νίκη θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό την προσεχή Δευτέρα ο Άρης, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM ο Νίκος Πασσιαλής.

Πρόσθεσε πως στόχος της ομάδας είναι αφενός να μην κινδυνέψει και αφετέρου να πάρουν τέτοιες εμπειρίες οι νεαροί παίκτες ώστε να παρουσιαστούν ακόμη καλύτεροι τα επόμενα χρόνια.

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός του Άρη στην κορυφαία αθλητική συχνότητα της χώρας:

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό:

«Είναι ένας αντίπαλος προβλέψιμος με γρήγορους παίκτες στο κέντρο. Θέλαμε κι εμείς ποδοσφαιριστές στον άξονα για να τους χτυπήσουμε στην κόντρα. Πιστεύαμε πως ο Παναθηναϊκός δεν είναι αχτύπητος και δεν κρύβω πως θέλαμε και το διπλό. Είπαμε πως δεν θα μπούμε μοιρολατρικά και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ό,τι καλύτερο και τα καταφέραμε».

Για τη συνέχεια:

«Τα πράγματα δεν είναι καλά, έχουμε 6 βαθμούς. Είμαστε ικανοποιημένοι από αποτέλεσμα και το βαθμό απέναντι στον Παναθηναϊκό, αλλά δεν τελειώνουν όλα εκεί. Στο γήπεδό μας πρέπει να παίξουμε πιο ανοιχτά, δεν μπορούμε να περιμένουμε τον αντίπαλο. Είμαστε σε καλή κατάσταση και νομίζω πως μπορούμε να τα πάμε ακόμη καλύτερα. Για εμάς όλα μετρούν: Και η ψυχολογία και η διάθεση στην προπόνηση και στα ματς. Έχουμε παίκτες μικρούς σε ηλικία και φιλοδοξίες που έχουν την ευκαιρία της ζωής τους. Να παίξουν καλά και να ανεβάσουν τον Άρη ψηλά και στη συνέχεια -γιατί όχι- να κάνουν και καριέρα αλλού».

Για το ματς με τον Ολυμπιακό που ακολουθεί:

«Έχει καλύτερους παίκτες, αυτοματισμούς, πιο γρήγορη ομάδα. Τον ξέρουμε. Δεν θα μπούμε μοιρολατρικά και θα επιδιώξουμε τη νίκη με τον Ολυμπιακό».

Για τις φιλοδοξίες του φετινού Άρη:


«Δεν έχουμε μεγάλους στόχους. Θέλουμε να μην κινδυνέψουμε, να έχουμε αξιοπρεπή πορεία και να πάρουν εμπειρίες τα νέα παιδιά ώστε να μπουν οι βάσεις για την ομάδα των επόμενων χρόνων. Υπάρχουν πολλά οικονομικά και διοικητικά προβλήματα. Όμως εμάς δεν μας απασχολούν αυτά, επικεντρωνόμαστε καθαρά στο αγωνιστικό μέρος».

ΑΕΚ στα δύσκολα 

23/10/2012

ΑΕΚ στα δύσκολα 
Τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να αποδείξουν (ξανά) ότι δεν αφήνουν την ΑΕΚ στα δύσκολα δημοσιοποίησε η ΠΑΕ.

Η «Ένωση» σφράγισε -χωρίς κωλυσιεργίες αυτή τη φορά από την Εφορία- τα εισιτήρια του αγώνα με τον Πλατανιά και από την Τετάρτη θα τα θέσει στη διάθεσή των φίλων της.

Σε τιμές λοιπόν που ξεκινούν από 10 ευρώ και στις περισσότερες θύρες έχουν οριστεί στα 15 ευρώ, εκείνοι θα έχουν την ευκαιρία να υποστηρίξουν την ΑΕΚ στον «τελικό» όπως έχει διαμορφωθεί το ματς με τους Κρητικούς.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ

«Την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου τίθενται σε κυκλοφορία τα εισιτήρια του αγώνα της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League ΑΕΚ-Πλατανιάς (Κυριακή 28/10, 19:30).

Οι φίλαθλοι θα μπορούν να τα προμηθευτούν σε ώρες καταστημάτων από το Aekshop στη Νέα Φιλαδέλφεια, Δεκελείας 146, τηλ. 210-2525784.

Από την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, εισιτήρια θα πωλούνται και στο εκδοτήριο του ΟΑΚΑ (σταθμός ΗΣΑΠ «Ειρήνη»), ώρες 10:00–17:00.

Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου, ημέρα του αγώνα, τα εκδοτήρια θα λειτουργήσουν ως εξής:

• σταθμός ΗΣΑΠ «Ειρήνη» από τις 10:00 έως και 15’ μετά την έναρξη του αγώνα
• Λ. Κύμης από τις 15:30 έως και 15’ μετά την έναρξη του αγώνα
• εκδοτήριο μπάσκετ από τις 15:30 έως και 15’ μετά την έναρξη του αγώνα
• εκδοτήριο θύρας 12 από τις 15:30 έως και 30’ μετά την έναρξη του αγώνα

Οι τιμές των εισιτηρίων ανά θύρα είναι:

ΚΑΝΟΝΙΚΑ

Θύρες 1, 35 : 10€
Θύρα 15: 10€ (Παιδικά 5€)
Θύρες 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 23, 31 :15€ (Παιδικά 5€)
Θύρα 29 : 40€ (Παιδικά 15€)
Θύρες Ρ1, Ρ2 : 100€ (Παιδικά 30€)
ΑΜΕΑ 13 : 10€

Τα παιδικά εισιτήρια θα προπωλούνται την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου στο Aekshop και από την Παρασκευή στο εκδοτήριο του σταθμού ΗΣΑΠ «Ειρήνη», ενώ την ημέρα του αγώνα θα πωλούνται, μαζί με τα εισιτήρια ΑΜΕΑ, ΜΟΝΟ στο εκδοτήριο έναντι της θύρας 12.

ΠΑΙΔΙΚΑ εισιτήρια πρέπει να προμηθεύονται όλα τα παιδιά από 6 ετών έως και 15 ετών, δηλαδή γεννημένα από 1-1-1997 και μετά.

Απαγορεύεται η πώληση εισιτηρίου σε ανηλίκους. Γι αυτό το λόγο παιδικά εισιτήρια θα μπορούν να προμηθευτούν μόνο ενήλικοι που αγοράζουν κανονικό εισιτήριο ή είναι κάτοχοι εισιτηρίου διαρκείας.

Παρακαλούνται οι φίλαθλοι που έχουν πρόθεση να αγοράσουν εισιτήρια την Κυριακή το απόγευμα όπως προσέλθουν στο γήπεδο έγκαιρα (τουλάχιστον δυο ώρες προ της έναρξης του αγώνα), ενώ κατά την προσέλευση τους στα εκδοτήρια να έχουν αποφασίσει πόσα εισιτήρια και σε ποια θύρα επιθυμούν να αγοράσουν. Το ακριβές αντίτιμο μπορεί επίσης να επισπεύσει την εξυπηρέτηση όλων των φιλάθλων»
.

Θλάση ο Γεωργέας 

23/10/2012

Θλάση ο Γεωργέας 
Με την πρωινή προπόνηση ξεκίνησε η προετοιμασία της Βέροιας για την αναμέτρηση της όγδοης αγωνιστικής, στην οποία η «Βασίλισσα του Βορρά» θα αντιμετωπίσει την Skoda Ξάνθη (28/10).

Θλάση δεύτερου βαθμού στο δικέφαλο έδειξαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Νίκου Γεωργέα, ο οποίος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και δεν υπολογίζεται από τον τεχνικό της ομάδας, Νίκο Καρύδα, για την επόμενη αναμέτρηση.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε και ο Κώστας Μπάρμπας, ο οποίος ταλαιπωρείται από αιμάτωμα στο τετρακέφαλο και η συμμετοχή του στο παιχνίδι με τους Ακρίτες κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολη.

Από το πρόγραμμα απουσίαζε ο Αλέξανδρος Βεργώνης, ο οποίος βρίσκεται στο στάδιο της αποκατάστασης, μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

«Ακόμα πληρώνει τη θητεία Κιντή ο Πανιώνιος» 

23/10/2012

«Ακόμα πληρώνει τη θητεία Κιντή ο Πανιώνιος» 
Σαφείς αιχμές για τη θητεία του Γιώργου Κιντή στον Πανιώνιο άφησε ο Βαγγέλης Σουφλέρης.

Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, με αφορμή το θέμα της μήνυσης που κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος (και) του Πανιωνίου για την εταιρεία που εκμεταλλευόταν τα εμπορικά δικαιώματα της ΑΕΚ, ο γενικός διευθυντής των «κυανέρυθρων» τόνισε ότι εκείνοι ακόμα πληρώνουν χρέη από τη θητεία του.


Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Σουφλέρης

Για την αποχώρηση του Κιντή από τον Πανιώνιο: «Απ’ όσο ξέρω, δεν χώρισαν και με τον καλύτερο τρόπο με τον Πανιώνιο. Συνήθως στα διαζύγια, βέβαια, πίσω από την “ασυμφωνία χαρακτήρων” συνήθως κρύβονται οικονομικοί λόγοι.

Τα μπάτζετ λοιπόν ήταν μεγαλύτερα από τα έσοδα, ο μεγαλομέτοχος αναγκαζόταν να καλύπτει τα ανοίγματα, οι επιλογές παικτών που έγιναν δεν έφερναν κάποια υπεραξία και νομίζω ότι αυτά ήταν τα βασικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν από εκείνη την περίοδο. Έγιναν πάνω από 30 συμβόλαια και πολλά απ’ αυτά ήταν πάνω από 300.000 ευρώ. Για την ΑΕΚ ίσως ήταν λογικά ποσά τότε, αλλά για τον Πανιώνιο όχι»
.

Για το αν θα κινηθεί νομικά ο Πανιώνιος: «Όχι, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ως τώρα. Όταν ένας παίκτης παίρνει, π.χ., 350.000 ευρώ και δεν προσφέρει, δεν μπορείς να αποδείξεις κάτι μεμπτό. Τα χρήματα, όμως που πρέπει να πληρώσει ο Πανιώνιος στην Εφορία και εμπίπτουν στην περίοδο εκείνη, θα απαιτηθούν αναλογικά.

Από τις 21/5/2010 που ανέλαβε ο κ. Κιντής μέχρι την 11/11/2010 που αποχώρησε, προκύπτει από τον διαχειριστικό έλεγχο ότι 500.000 ευρώ είναι οι φόροι. Στην ίδια διοίκηση ήταν και συνεργάτες του κ. Τσακίρη, οπότε δεν ξέρω, αλλά πιθανολογώ ότι ήταν εν γνώσει του».


Για τις υποχρεώσεις που πληρώνει ακόμα ο Πανιώνιος: «Πληρώνει παίκτες από τότε ο Πανιώνιος, ενώ μπήκε πλέον σε μια διαδικασία να διακανονίσει τα χρέη προς το Δημόσιο. Τα χρήματα αυτά αντιστοιχούν στην περίοδο 1/7/09 έως 31/12/11, δηλαδή οι διοικήσεις αυτών των 2,5 περίπου χρόνων (ανάμεσα στις οποίες υπάρχει κι εκείνη του Κιντή) έχουν επιβαρύνει με 2 εκατ. ευρώ τον Πανιώνιο».

«Συγγνώμη για την ταλαιπωρία» από Πλατανιά 

23/10/2012

«Συγγνώμη για την ταλαιπωρία» από Πλατανιά
Ανακοίνωση μέσω της οποίας ζητάει συγγνώμη από τους φιλάθλους της, εξέδωσε η ΠΕ Πλατανιάς.

Η ασυνεννοησία και οι αλλαγές στο πού θα καθήσουν οι φιλοξενούμενοι φίλαθλοι του ΟΦΗ, ήταν η αιτία της ταλαιπωρίας αρκετών φίλων του Πλατανιά.

Αναλυτικά:

«Η Π.Α.Ε. Πλατανιάς εκφράζει τη λύπη της για την ταλαιπωρία που υπέστησαν εκατοντάδες φίλαθλοι της ομάδας, πριν από την έναρξη του χθεσινού αγώνα με τον ΟΦΗ, στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων.
Ταλαιπωρία, που υπήρξε μετά τη μονομερή και μη δικαιολογημένη απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, με βάση όλα όσα είχαν συμφωνηθεί σε δύο προηγούμενες συσκέψεις, να εκκενώσει τη Θύρα 4 προκειμένου να μπουν εκεί εκατό, περίπου, φίλαθλοι του ΟΦΗ.

Η εκκένωση της Θύρας 4 δημιούργησε τρία σημαντικά προβλήματα.

Το πρώτο ήταν ότι τα 204 άτομα που είχαν εισιτήρια για τη συγκεκριμένη Θύρα κλήθηκαν ξαφνικά, την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, να καθίσουν στη Θύρα 3, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση.

Το δεύτερο πρόβλημα, απόρροια του πρώτου, ήταν ότι επειδή όλα τα εισιτήρια είχαν προπωληθεί αρκετές ημέρες πριν από τον αγώνα και επειδή οι φίλαθλοι του ΟΦΗ, με εισιτήριο, ήταν περίπου 100 άτομα, τουλάχιστον 100 φίλαθλοι της ομάδας μας που επρόκειτο να καθίσουν στη Θύρα 4 δεν είχαν, πλέον, τη δυνατότητα να καθίσουν σε θέση στη Θύρα 3 για να παρακολουθήσουν τον αγώνα καθώς δεν υπήρχαν κενά καθίσματα. Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα οι φίλαθλοι στη Θύρα 3 να είναι υπεράριθμοι, αλλά και ορισμένοι, λίγοι, να αναγκαστούν τελικά να αποχωρήσουν από το γήπεδο αν και είχαν εισιτήριο.

Το τρίτο πρόβλημα ήταν ότι οι φίλαθλοι του Πλατανιά που είχαν εισιτήρια για τη Θύρα 4 κλήθηκαν, τελικά, να μπουν εντός του γηπέδου μέσω της εισόδου της Θύρας 3, με αποτέλεσμα να αυξηθεί σημαντικά ο όγκος των φιλάθλων έξω από τη συγκεκριμένη Θύρα, να καθυστερήσει αναπόφευκτα ο αναγκαίος έλεγχός τους για λόγους ασφαλείας και να υπάρξουν δικαιολογημένα παράπονα καθώς αναγκάστηκαν να περιμένουν υπομονετικά για πολλή ώρα, υπό βροχή, καταρρακτώδη ανά διαστήματα.

Η Π.Α.Ε. Πλατανιάς οφείλει να υπενθυμίσει ότι και στις δύο συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν πριν από τον αγώνα με τον ΟΦΗ (το πρωί της Τετάρτης 17 Οκτωβρίου και το πρωί της Δευτέρας 22 Οκτωβρίου), παρουσία εκπροσώπων των Π.Α.Ε. Πλατανιάς και ΟΦΗ, της Super League και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, είχε συμφωνηθεί ότι οι φίλαθλοι του ΟΦΗ θα μπουν στις Θύρες και θα καθίσουν στις θέσεις που αναγράφονται στα εισιτήριά τους, όπως συμβαίνει μέχρι τώρα με κάθε φίλαθλο που προσέρχεται στα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας μας στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται και από την ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την πρώτη σύσκεψη η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, στην οποία αναφέρεται, μεταξύ πολλών άλλων, ότι αποφασίστηκε «να μην οριστεί συγκεκριμένη ζώνη ή τμήμα των κερκίδων του Γηπέδου Περιβολίων, στην οποία θα διατίθενται εισιτήρια αποκλειστικά για φιλάθλους της Π.Α.Ε. ΟΦΗ».

Η Π.Α.Ε. Πλατανιάς έχει δώσει συγκεκριμένα δείγματα γραφής μέχρι σήμερα, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι ένα από τα κύρια μελήματα της Διοίκησης και των συνεργατών της είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη φιλοξενία όλων των φιλάθλων στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων. Αυτό θα συνεχίσει να πράττει, βελτιώνοντας τις όποιες ατέλειες διαπιστώνονται στην πορεία.

Σε αυτή την ευρεία προσπάθεια εξακολουθούμε να θεωρούμε αρωγό και σημαντικό σύμμαχο, πέραν φυσικά του Δήμου Χανίων, την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων και όλους τους ένστολους, που εργάζονται με ζήλο για να πραγματοποιούνται ομαλά και χωρίς προβλήματα όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας μας».

Με φίλαθλους στην Κομοτηνή ο Πανιώνιος 

23/10/2012

Με φίλαθλους στην Κομοτηνή ο Πανιώνιος
Την υποστήριξη των φιλάθλων του θα έχει και στην Κομοτηνή ο Πανιώνιος, στο παιχνίδι απέναντι στον Πανθρακικό (27/10, 17:15) για την όγδοη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Η «κυανέρυθρη» ΠΑΕ ανακοίνωσε την τιμή των εισιτηρίων που εξασφάλισε καθώς και από πού θα τα προμηθευτούν οι φίλοι της ομάδας της Νέας Σμύρνης.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Πανιώνιος:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ανακοινώνει πως εξασφάλισε για τις ανάγκες των οπαδών της εισιτήρια για την αναμέτρηση με τον Πανθρακικό που θα γίνει στην Κομοτηνή.

Τα εισιτήρια θα πωλούνται σε ειδικό εκδοτήριο έξω από την Θύρα 6 του ΔΑΚ Κομοτηνής, το Σάββατο, ημέρα του αγώνα. Η τιμή του εισιτηρίου ορίστηκε στα 15 ευρώ
».

Άλλαξε ο Γερμανός… 

23/10/2012

Άλλαξε ο Γερμανός… 
…και προσπαθεί να βάλει τα ρούχα (της ΑΕΚ) αλλιώς.

Το αμυντικό σχήμα της Τούμπας έφερε βελτίωση, αλλά όχι αποτέλεσμα για την «Ένωση».

Κι επειδή αυτό είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο στο παιχνίδι με τον Πλατανιά, ο Έβαλντ Λίνεν άρχισε ήδη να δοκιμάζει σύστημα και πρόσωπα ενόψει του «τελικού» της Κυριακής.

Αν κάτι μπορεί να κρατήσει η ΑΕΚ από τη (μια ακόμα) ήττα στην Τούμπα είναι η τακτική της βελτίωση.

Η προσήλωση στο πλάνο και η εφαρμογή του σε ικανοποιητικό βαθμό -με εξαίρεση φυσικά τη φάση του γκολ. Στο παιχνίδι με τον Πλατανιά όμως η «Ένωση» δεν έχει την επιλογή να περιμένει πίσω από την μπάλα. Πρέπει -με οποιοδήποτε δυνατό τρόπο- να τη βάλει στα δίχτυα και να πάρει βαθμούς.

Προς αυτή την κατεύθυνση λοιπόν, ο Έβαλντ Λίνεν ξεκίνησε ήδη να δοκιμάζει πράγματα που θα μπορούσαν βελτιώσουν την επιθετική λειτουργία της ομάδας. Τόσο στο σύστημα, όσα και στα πρόσωπα. Έτσι, με την επιστροφή κιόλας στις προπονήσεις (έπειτα από το ρεπό της Δευτέρας) ο Γερμανός έδειξε διάθεση για αλλαγές. Έστω κι αν αυτή διαπιστώθηκε σε άσκηση τακτικής.

Κατά τη διάρκεια της λοιπόν (όταν και επέμεινε στην καλή κυκλοφορία της μπάλας και την ανάπτυξη από τα άκρα) ο Λίνεν εφάρμοσε ένα ιδιότυπο 4-3-3. Κι ενώ διατήρησε ίδια τα άκρα (Κοντοές αριστερά και Αρκούδας δεξιά) δοκίμασε τον Μπουγαΐδη αντί του Κουτρουμπή ως παρτενέρ του Γιάγκο στα στόπερ.

Σε ρόλο «καθαρόαιμου» αμυντικού χαφ ήταν ο Φέτσης (που τα πήγε αρκετά καλά στο ντεμπούτο του στην Τούμπα), μπροστά του ως εσωτερικοί μέσοι οι Λαγός (αριστερά) και Κορδέρο (δεξιά), ενώ στα «φτερά» έμεινε δεξιά ο Βλάχος, αλλά αριστερά τοποθετήθηκε ο Παπαδημητρίου. Ως προωθημένος, δε, αγωνίστηκε ο Φουρτάδο.

Ειδικά αυτό το τελευταίο πάντως δεν δείχνει προβάδισμα του Αφρικανού για τη θέση της επίθεσης. Κι αυτό διότι ο Κατσικοκέρης έπαιξε μεν σήμερα με τους αναπληρωματικούς, αλλά εφόσον στις επόμενες προπονήσεις μέχρι την Κυριακή δείξει ότι έχει επανέλθει πλήρως από τον τραυματισμό του θα γίνει το φαβορί για να ξεκινήσει ως φουνταριστός.

Σε απολογία οι «αιώνιοι» 

23/10/2012

Σε απολογία οι «αιώνιοι»
Σε απολογία κλήθηκαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή.

Αιτία η συμπεριφορά των οπαδών τους στα παιχνίδια της περασμένης αγωνιστικής.

Την προσεχή Πέμπτη εκτός από τους «αιώνιους» θα απολογηθούν ακόμη οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Πανιώνιος και Πλατανιάς.

Αναλυτικά:

«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία (για την Πέμπτη 25/10/2012 και ώρα 13:00) τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 7η αγωνιστική. Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ολυμπιακός-ΠΑΕ Skoda Ξάνθη.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Β.Οικονομίδη (φυσικοθεραπευτή): Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά του κ.Β.Οικονομίδη στον αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός-ΠΑΕ Αρης

* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 11, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Γ) ΠΑΕ Πανιώνιος: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Πανιώνιος-ΠΑΕ Κέρκυρα.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Δ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ-ΠΑΕ ΑΕΚ.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Ε) ΠΑΕ Πλατανιάς Χανίων : Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Πλατανιάς Χανίων-ΠΑΕ ΟΦΗ.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ».

Αναβλήθηκε η προσφυγή του ΠΑΟ 

23/10/2012

Αναβλήθηκε η προσφυγή του ΠΑΟ
Αναβολή για τις 20 Νοεμβρίου πήρε η υπόθεση της προσφυγής του Παναθηναϊκού στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ κατά της απόφασης της Σούπερ Λιγκ περί αναδιάρθρωσης. Η «πράσινη» ΠΑΕ υπέβαλε το αίτημα αναβολής (το οποίο και έγινε δεκτό) υποστηρίζοντας ότι η θητεία του Διαιτητικού Δικαστηρίου έχει λήξει και δεν έχει νόμιμη συγκρότηση.

Την ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκπροσώπησε ο δικηγόρος, Γιάννης Κάρμης ο οποίος είπε τα εξής προς το Διαιτητικό Δικαστήριο: «Στο όργανο δεν υπάρχει νόμιμη συγκρότηση. Σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΠΟ κάθε διάδικος διορίζει δύο μέλη ενώ με έκπληξη βλέπω ότι παραμένετε στις θέσεις σας ενώ η θητεία σας έχει λήξει μαζί με την λήξη της θητείας του ΔΣ της ΕΠΟ. Η συγκρότηση του οργάνου δεν είναι σύμφωνη με το καταστατικό. Προκειμένου να υπάρχει νομιμότητα στην διαδικασία εκφράζουμε την ευχή να μην προχωρήσετε και να απέχετε ώστε να συγκροτηθεί νέο δικαστήριο».

Τη Σούπερ Λίγκα εκπροσώπησε ο δικηγόρος, Γιάννης Καραμηνάς ο οποίος τόνισε ότι η διοργανώτρια είναι έτοιμη να συζητηθεί σήμερα η υπόθεση.

Ο Γιάννης Κάρμης απάντησε: «Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο η Σούπερ Λίγκα δεν επιθυμεί για ακόμα μία φορά την τήρηση της νομιμότητας. Σύμφωνα με το καταστατικό πρέπει να υπάρχει πίνακας πέντε Διαιτητών για να επιλέξει ο κάθε διάδικος από δύο».

Το αίτημα αναβολής του Παναθηναϊκού έγινε τελικά δεκτό και η υπόθεση θα συζητηθεί τελικά στις 20 Νοεμβρίου με το Διαιτητικό Δικαστήριο να έχει πλέον νέα σύνθεση.

«Ευχαριστώ» του ΟΦΗ για την φιλοξενία 

23/10/2012

«Ευχαριστώ» του ΟΦΗ για την φιλοξενία 
Η ΠΑΕ ΟΦΗ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ευχαριστεί την διοίκηση του Πλατανιά για την άψογη φιλοξενία στο παιχνίδι της Δευτέρας.

Με απογευματινή προπόνηση και αποθεραπεία ξεκινάει η προετοιμασία για το παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΟΦΗ:

«Η διοίκηση της ΠΑΕ ΟΦΗ ευχαριστεί την διοίκηση του Πλατανιά και τον κόσμο των Χανίων για την άψογη φιλοξενία που παρείχαν στην ομάδα μας. Τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα και θα ανταποδώσουμε την φιλοξενία στο δεύτερο γύρο».

Εν τω μεταξύ ξεκινάει σήμερα η προετοιμασία για το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό για την όγδοη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει απογευματινή προπόνηση, με τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν κόντρα στον Πλατανιά να πραγματοποιούν αποθεραπεία ενώ οι υπόλοιποι θα γυμναστούν κανονικά.

Επιτρεπόντων των καιρικών συνθηκών, θα ακολουθήσει και δίτερμα με την ομάδα Νέων Κ20.

Εκτίει με Λεβαδειακό ο Αγκάνθο 

23/10/2012

Εκτίει με Λεβαδειακό ο Αγκάνθο 
Στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό θα εκτίσει την ποινή του ο Νταβίντ Αγκάνθο του Άρη.

Ο Ισπανός επιθετικός συμπλήρωσε κάρτες απέναντι στον Παναθηναϊκό και η τεχνική ηγεσία αποφάσισε να λείψει από την εκτός έδρας αναμέτρηση με τους Βοιωτούς (Σάββατο 10/11, 19:30), στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

* Οι «κίτρινοι» επιστρέφουν στο Ν. Ρύσιο για προπόνηση την Τετάρτη.

Ανεβάζουν ρυθμούς ενόψει Βέροιας 

23/10/2012

Ανεβάζουν ρυθμούς ενόψει Βέροιας
Να ξεχάσουν την ήττα από τον Ολυμπιακό και να στρέψουν τη προσοχή τους στο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Βέροια θέλουν όλοι στις τάξεις της Ξάνθης.

Ο προπονητής των ακριτών, Νίκος Κωστένογλου, ήδη από την προπόνηση της Τρίτης έχει βάλει τους ποδοσφαιριστές του να "ανεβάσουν" ρυθμούς, προκειμένου να είναι έτοιμοι και να πάρουν τη νίκη στον αγώνα με τη «βασίλισσα του Βορρά».

Τώρα, όσον αφορά στην προπόνηση της Τρίτης, οι ποδοσφαιριστές της Ξάνθης αρχικά έκαναν προθέρμανση με μπάλα και, στη συνέχεια, ο Κωστένογλου χώρισε τους παίκτες του σε δύο γκρουπ, προκειμένου να αγωνιστούν σε διαφορετικές ομάδες σε μικρά αγωνιστικά τετράγωνα.

Σε κανονικούς ρυθμούς αρχίζει να μπαίνει και ο Μανώλης Μπέρτος, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε το προηγούμενο χρονικό διάστημα, με τους ανθρώπους του συλλόγου να είναι αισιόδοξοι πως θα προλάβει το ματς με τη Βέροια.

«Είμαστε ομάδα Ευρώπης» 

23/10/2012

«Είμαστε ομάδα Ευρώπης» 
Κάθε αγωνιστική ο Αστέρας Τρίπολης δείχνει πως είναι ικανός για το κάτι παραπάνω την φετινή σεζόν. Ο Ρούμπεν Ράγιος μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για την πορεία της ομάδας της Αρκαδίας, αλλά και για τον προπονητή του Σάκη Τσιώλη. Παράλληλα δήλωσε ικανοποιημένος για την πορεία μέχρι τώρα, αλλά και για τους στόχους που μπορούν να έχουν οι Αρκάδες.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ράγιος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Όσον αφορά τη φετινή πορεία του Αστέρα Τρίπολης στη Σούπερ Λίγκα, ο Ράγιος τόνισε: «Η ομάδα κάνει μία πολύ καλή πορεία τη φετινή σεζόν. Φυσικά υπάρχουν και οι θεωρητικά πιο ισχυροι στο πρωτάθλημα, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός και ως εκ τούτου είναι λίγο δύσκολο το να κάνουμε προβλέψεις από τόσο νωρίς».

Σε ερώτηση για το αν η καλή πορεία του Αστέρα Τρίπολης ανέβασε τον πήχη φέτος, ο26χρονος Ισπανός τόνισε: «Ναι, εγώ προσωπικά πιστεύω ότι το γεγονός ότι η ομάδα πήγε πολύ καλά πέρυσι, μας δίνει το περιθώριο αλλά και την ευχέρεια να θέσουμε ακόμη υψηλότερους στόχους αυτή τη σεζόν. Με πολλή δουλειά και προπονήσεις θεωρώ ότι μπορούμε να κάνουμε ακόμη καλύτερη πορεία απ’ ότι πέρυσι και στο πρωτάθλημα αλλά και στο κύπελλο».

Όσο για το αν η ομάδα της Αρκαδίας μπορεί να μπει στα πλέι οφ και να διεκδικήσει την έξοδό της στην Ευρώπη, επεσήμανε: «Φυσικά και έχουμε τα φόντα για να παίξουμε στην Ευρώπη. Είμαστε μία δυνατή ομάδα, ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα, με πολύ ταλαντούχο ρόστερ. Οι στόχοι που έχουμε φέτος, με την προϋπόθεση ότι θα δουλέψουμε σκληρά είναι να φτάσουμε ακόμη πιο ψηλά απ’ ότι πέρυσι».

Ο Ράγιος αναφέρθηκε και στον τεχνικό της ομάδας, Σάκη Τσιώλη: «Ο Τσιώλης είναι ένας πολύ επιτυχημένος προπονητής, ο οποίος έχει δουλέψει με πολλές ομάδες και αυτό είναι πολύ θετικό για εμάς και την ομάδα στο σύνολό της. Ζητάει πάντα τον καλύτερό μας εαυτό και αυτό από μόνο του μας κάνει να στοχεύουμε στη βελτίωση, ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις του».

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του αναφέρθηκε και στη θητεία του στην Μπαρτσελόνα Β: «Είναι εκπληκτικό να έρχεσαι σε επαφή με μεγάλα αστέρια, όπως οι Ινιέστα, Μέσι, Τσάβι. Η Primera Division είναι μία από τις μεγαλύτερες κατηγορίες, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι. Μακάρι κάποια στιγμή να καταφέρω να φτάσω τόσο ψηλά. Όπως και να έχει η θητεία μου στην Μπαρτσελόνα Β είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ».

Χωρίς Πάντο στην Τρίπολη 

23/10/2012

Χωρίς Πάντο στην Τρίπολη 
Την ποινή μιας αγωνιστικής, λόγω συμπλήρωσης καρτών θα εκτίσει στο παιχνίδι της ένατης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα με τον Αστέρα Τρίπολης, ο αμυντικός του ΠΑΣ Γιάννινα, Τάσος Πάντος, όπως δηλώθηκε από την ομάδα του.

Βέβαια, η προσοχή όλων στον «Άγιαξ της Ηπείρου» στρέφεται στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στους Ζωσιμάδες στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Τα ευχαρίστα για τον Γιάννη Χριστόπουλο ήρθαν από το «μέτωπο» του Θέμη Τζημόπουλου, ο οποίος συμμετείχε κανονικά στην προπόνηση της Τρίτης και έθεσε εαυτόν στη διάθεσή του προπονητή του για το δύσκολο ματς με τους Περιστεριώτες.

Επανέρχεται το… χαμόγελο 

23/10/2012

Επανέρχεται το… χαμόγελο
Μπορεί η ήττα από τον ΟΦΗ να κόστισε τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά στον Πλατανιά, ωστόσο τα ευχάριστα νέα για τον προπονητή των Χανιωτών, Γιάννη Χατζηνικολάου ήρθαν στην προπόνηση της Τρίτης.

Οι απόντες το τελευταίο διάστημα, Αρότσα και Αργυρόπουλος επανήλθαν μετά από καιρό σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων και έδωσαν σίγουρα ένα λόγο χαράς στον τεχνικό τους.

Ο Αρότσα… σχεδόν δεν έχει αγωνιστεί ακόμα στη Σούπερ Λίγκα, καθώς εδώ και καιρό ταλαιπωρούταν από θλάση στο αριστερό πόδι, ωστόσο σήμερα έβγαλε μεγάλο μέρος του προγράμματος στην προπόνηση. Από την άλλη, ο Αργυρόπουλος που έχασε το κρητικό ντέρμπι με τον ΟΦΗ, έλαβε μέρος σε όλη τη σημερινή προπόνηση.

«Πονοκέφαλος» με τον Ντόε, αφού ο άσος από τη Γουϊνέα βρίσκεται ακόμα στην πατρίδα του, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα με το διαβατήριό του, ωστόσο τις προσεχείς ημέρες θα λυθεί οριστικά το θέμα με τη βίζα του και θα επιστρέψει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Πλατανιά.

«Να εκμεταλλευτούμε την κακή κατάσταση του Παναθηναϊκού» 

23/10/2012

«Να εκμεταλλευτούμε την κακή κατάσταση του Παναθηναϊκού»
Μετά το «διπλό» κόντρα στον Πλατανιά, οι παίκτες του ΟΦΗ θέλουν να πάρουν τη νίκη και απέναντι στον Παναθηναϊκό στην επόμενη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, όπως τόνισε σε δηλώσεις του στο sport-fm.gr ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος. Εκτός του αγώνα με το «τριφύλλι», ο νεαρός μέσος αναφέρθηκε στο κρητικό ντέρμπι και που αυτό κρίθηκε, για τους προσωπικούς του στόχους, ενώ «έπλεξε» το εγκώμιο του συμπαίκτη του, Μίρνες Σίσιτς.

Αναλυτικά, όσα είπε στον Θέμη Λιουδάκη:

Για το παιχνίδι με τον Πλατανιά και που αυτό κρίθηκε:

«Πιστεύω φύγαμε νικητές από την έδρα του Πλατανιά, γιατί δείξαμε περισσότερη θέληση για τη νίκη σε σχέση με τους αντιπάλους μας και σε συνδυασμό με την τύχη που μας “χαμογέλασε” φύγαμε με τους τρεις βαθμούς».

Για το αν αντιμετώπισαν τον αγώνα σαν ένα τοπικό ντέρμπι ή σαν ένα απλό ματς:

«Το βλέπαμε σαν ένα απλό παιχνίδι, όμως η ατμόσφαιρα που επικρατούσε άρεσε σε όλους τους ποδοσφαιριστές. Βέβαια, θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας, οι οποίοι παρά τις αντίξοες συνθήκες έκαναν το ταξίδι και έδωσαν το “παρών” στην έδρα του Πλατανιά».

Για τον επόμενο αγώνα με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό:

«Μετά τη νίκη επί του Πλατανιά έχουμε πολύ καλή ψυχολογία και θα παίξουμε με μοναδικό μας στόχο τη νίκη. Ο Παναθηναϊκός δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και εμείς από τη μεριά μας θα προσπαθήσουμε να το εκμεταλλευτούμε».

Για τους προσωπικούς του στόχους και αν είναι ικανοποιημένος από το χρόνο συμμετοχής του:

«Θέλω να βοηθήσω τον ΟΦΗ να κάνει μία καλή πορεία στο πρωτάθλημα και να πετύχει τους στόχους του. Το ιδανικό για εμένα θα ήταν να το συνδυάσω στο τέλος της σεζόν με μία μεταγραφή σε κάποια ομάδα του εξωτερικού. Τώρα όσον αφορά στον χρόνο συμμετοχής μου όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να παίζουν συνέχεια και να είναι βασικοί, όμως η τελική απόφαση ανήκει στον προπονητή μας για το ποιους θα χρησιμοποιήσει σε κάθε αγώνα».

Για το αν είναι ικανοποιημένοι από την βαθμολογική συγκομιδή του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα:

«Είμαστε ικανοποιημένοι με τους βαθμούς που έχουμε ήδη συγκεντρώσει στο πρωτάθλημα. Αν και για να είμαι ειλικρινής θα μπορούσαμε να είχαμε δύο με τρεις βαθμούς παραπάνω».

Για το μέχρι που μπορεί να φτάσει ο φετινός ΟΦΗ:

«Ο πρώτος και βασικός στόχος μας είναι η γρήγορη παραμονή, καθώς φέτος στην ομάδα υπάρχουν πολλά νέα παιδιά και έτσι δεν μπορούμε να πούμε πως πάμε για κάτι παραπάνω. Ωστόσο, αν “κλειδώσουμε” γρήγορα την παραμονή, τότε σίγουρα θα κοιτάξουμε για κάτι παραπάνω».

Για τον Μίρνες Σίσιτς:

«Είναι καλό που έχουμε έναν ποδοσφαιριστή σαν τον Σίσιτς στην ομάδα μας, καθώς με μία προσωπική του ενέργεια μπορεί να πάρει ένα παιχνίδι μόνος του».

Δεν πάει Κέρκυρα ο Γιούρκας 

23/10/2012

Δεν πάει Κέρκυρα ο Γιούρκας
Στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Κέρκυρα για την 10η αγωνιστική της Super League θα εκτίσει την ποινή μιας αγωνιστικής ο Γιούρκας Σεϊταρίδης.

Ο Γιαννιώτης αμυντικός συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες στο παιχνίδι με τον Άρη και το τεχνικό επιτελείο αποφάσισε να μην πάρε στην αποστολή για το παιχνίδι στο νησί των Φαιάκων τον Γιούρκα.

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι ο ποδοσφαιριστής Γιώργος Σεϊταρίδης θα εκτίσει την ποινή αποκλεισμού μιας αγωνιστικής, λόγω συμπλήρωσης του ορίου των 4 κίτρινων καρτών, στον εκτός έδρας αγώνα της 10ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Κέρκυρα», ενημέρωσαν χαρακτηριστικά οι «πράσινοι».

Κέρδισε πολύτιμο χρόνο ο Άρης 

23/10/2012

Κέρδισε πολύτιμο χρόνο ο Άρης
Μια μέρα μετά την αναβολή στην περίπτωση του Ρονάλντο Γκιάρο, η ΠΑΕ Άρης κέρδισε πολύτιμο χρόνο και σε αυτή του Θέμη Κουλουχέρη.

Τους Θεσσαλονικείς εκπροσώπησε ο Χρήστος Γρόλλιος πετυχαίνοντας νέα αναβολή στην υπόθεση, της οποίας η εκδίκαση ορίστηκε στις 20 Νοεμβρίου.

Μέχρι τότε οι «κίτρινοι» αποφεύγουν τις όποιες (αρνητικές) συνέπειες μπορεί να επιφέρει η οφειλή στον ποδοσφαιριστή και δίνουν όλο το βάρος στην υπαγωγή στο άρθρο 99.

«Καταδικαστέες από όλες τις υγιείς δυνάμεις» 

23/10/2012

«Καταδικαστέες από όλες τις υγιείς δυνάμεις»
Η επίθεση που δέχτηκε το πούλμαν του ΟΦΗ κατά την αναχώρησή του από το γήπεδο των Περιβολίων μετά την αναμέτρηση με τον Πλατανιά για την έβδομη αγωνιστική της Σούπερ λίγκας, χάλασε το όλο καλό κλίμα μεταξύ των δυο κρητικών συλλόγων. Έτσι, η διοίκηση των νεοφώτιστων στη μεγάλη κατηγορία εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταδικάζει το περιστατικό, όπως περιμένει να κάνουν και οι απολύτως υγιείς ποδοσφαιρικές δυνάμεις και ζητά προσπάθεια, ώστε να εξαλειφθούν τέτοιου είδους φαινόμενα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Πλατανιάς καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη μεμονωμένη επίθεση που δέχθηκε η αποστολή της ομάδας του ΟΦΗ, μετά την αναχώρησή της με λεωφορείο από το Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων και, αφού όλα είχαν κυλήσει ομαλά και χωρίς προβλήματα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες θα πρέπει να είναι απολύτως καταδικαστέες από όλες τις υγιείς δυνάμεις, στην κοινή προσπάθεια που οφείλουμε όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές να καταβάλλουμε για την αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου και τη γενικότερη ενίσχυση του ελληνικού αθλητισμού».

Ηλιάδης: «Να αναγεννηθώ μέσω της Κέρκυρας» 

24/10/2012

Ηλιάδης: «Να αναγεννηθώ μέσω της Κέρκυρας»
Μια νέα αρχή στην καριέρα του θέλει να κάνει ο Στέλιος Ηλιάδης μέσω της Κέρκυρας έχοντας ξεπεράσει τους τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν. «Ποτέ δεν έπαψα να πιστεύω στις ικανότητές μου», τόνισε στον ΝοvaΣΠΟΡ FM 94.6 και έθεσε στόχο την παραμονή στην Σούπερ Λίγκα.

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Στέλιου Ηλιάδη στο NovaΣΠΟΡ FM 94.6:

-την προσπάθεια που κάνει με την Κέρκυρα μετά τα προβλήματα τραυματισμού που έχει περάσει;
« Υπήρξαν ατυχίες, σε κάποια έφταιξα κι εγώ. Μου δίνεται η ευκαιρία μέσω της Κέρκυρας να αναγεννηθώ. Ελπίζω όλα να πάνε καλά. Ποτέ δεν έπαψα να πιστεύω στις ικανότητές μου. Είμαι 26 ετών και δουλεύω σκληρά. Είναι ψυχοφθόρο. Αλλά αν μείνεις στο παρελθόν χάνεις το παιχνίδι. Πρέπει να δουλεύεις καθημερινά. Φέτος έχω αποκτήσει ρυθμό και θα γίνομαι καλύτερος και επιθετικά πιστεύω».

-για την κακή αρχή της Κέρκυρας:
«Είναι μια χρονιά διαφορετική. Φέτος είμαστε μια νέα ομάδα. Μας έχουν πλαισιώσει νέα παιδιά. Το καλό είναι πως όλοι μαζί είμαστε μια παρέα, μια οικογένεια. Και όλοι θέλουμε να προσπαθήσουμε για να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία».

-για το ματς με τον ΠΑΟΚ:
«Θα είμαι αντίπαλος με την ομάδα που αναδείχθηκα και αγάπησα. Θα δούμε τι θα γίνει».

-για το σύστημα της Κέρκυρας και την επιθετική της λειτουργία:
« Ο Γιώργος (Μπάρκογλου) είναι στράικερ. Μέσα στην περιοχή έχει εύκολα το γκολ. Είναι καλύτερα έτσι γιατί και ο Αγρίτης με τον Μπάρκογλου συνεργάζονται πολύ καλά και φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο»

Είναι πλέον σύμμαχος… 

24/10/2012

Είναι πλέον σύμμαχος…
Σε μία σημαντική κίνηση για να έχει τη στήριξη του Παναθηναϊκού στη συζήτηση για το προεδρικό διάταγμα προχώρησε η εταιρεία του Μπάμπη Βωβού, η οποία – όπως γράφει η SportDay - χθες απέσυρε την προσφυγή που είχε καταθέσει για εκπέσει η οικοδομική άδεια που είχε βγάλει το «τριφύλλι» για το γήπεδο στον Βοτανικό.

Μετά την απόφαση του ΣτΕ που είχε κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο η «Μπάμπης Βωβός - Διεθνής Τεχνική» είχε καταθέσει προσφυγή για να πιέσει κατά κάποιο τρόπο όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Τα δεδομένα, όμως, άλλαξαν λόγω των καλών σχέσεων που διατηρούν ο Αρης Βωβός με τον Γιάννη Αλαφούζο αποσύρθηκε η προσφυγή και θα τροποποιηθεί απλώς η υφιστάμενη οικοδομική άδεια. Αν επέμενε στην προσφυγή η εταιρεία και δικαιωνόταν, ο Παναθηναϊκός θα έμπαινε σε επιπλέον έξοδα για να εκδοθεί νέα.

Ο επιχειρηματίας, λοιπόν, στην προσπάθεια να διασώσει και το εμπορικό του κέντρο, θέλει οι τους «πράσινους» δίπλα του για το Προεδρικό Διάταγμα και άμεσα να πραγματοποιηθεί συνάντηση ανάμεσα στον ίδιο, τον Παναθηναϊκό (ΠΑΕ και Ερασιτέχνη) και τον Δήμαρχο Γιώργο Καμινή για να υπογραφεί ένα νέο συμφωνητικό, στο οποίο θα αναφέρεται ότι η Λεωφόρος θα πέσει μόνο αν γίνει πρώτα το γήπεδο στον Βοτανικό ή έστω εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου.

Εκνευρίστηκε με «Μπουμ» ο Φερέιρα 

24/10/2012


Εκνευρίστηκε με «Μπουμ» ο Φερέιρα 
Δυσαρεστημένος με το νέο πρόβλημα του Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ ήταν ο Ζεσουάλντο Φερέιρα, ενώ έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία για ενδεχόμενο διαζύγιο του Παναθηναϊκού με τον Γάλλο στόπερ.

Ο 32χρονος παίκτης επέστρεψε πριν από μία εβδομάδα στις προπονήσεις και κατά τη διάρκεια του χθεσινού προγράμματος, σε ένα σουτ, έπιασε το αριστερό του πόδι κι έπεσε στο έδαφος.

Οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου αναφέρουν πως πρόκειται για «τράβηγμα στον αριστερό προσαγωγό κι επιστροφή στον κανονικό ρυθμό προπονήσεων σε περίπου δύο εβδομάδες».

Στο «τριφύλλι» αποφάσισαν, μάλιστα, σήμερα να υποβληθεί σε μαγνητική, διότι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έχει υποστεί και θλάση. Πάντως, η διοίκηση δεν έχει σχολιάσει τα σενάρια περί πιθανού διαζυγίου με τον Μπουμσόνγκ.

«Φρεσκάρει» την ομάδα

Μέχρι και πέντε αλλαγές προτίθεται να κάνει ο Ζεσουάλντο Φερέιρα για να ξεκουράσει ορισμένους ποδοσφαιριστές στον αυριανό αγώνα με τη Λάτσιο, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa League. Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί ο Χάρης Μαυρίας, ο οποίος ένιωθε «βαρύ» το πόδι του, όμως δεν είναι κάτι το ανησυχητικό.

Ο Στέργος Μαρίνος θα αγωνιστεί στο δεξί άκρο της άμυνας για να πάρει «ανάσες» ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, ενώ ο Διαμαντής Χουχούμης αντί του Νίκου Σπυρόπουλο. Δεν αποκλείεται ο Λαγός ή ο Φουρλάνος να αγωνιστεί στα χαφ, ενώ στην επίθεση ο Φορναρόλι διεκδικεί τη θέση του Τοτσέ.

Σίγουρα θα είναι βασικός και ο Σισοκό αντί του Κουίνσι. Ο Γκανέζος έκανε και χθες ατομικό. Ο Βιτόλο αντίθετα προπονήθηκε, όμως κι αυτός ενδέχεται να ξεκουραστεί.

Την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού είναι πιθανό να αποτελέσουν οι Καρνέζης, Μαρίνος, Βελάσκες, Πίντο, Χουχούμης, Λαγός, Ζέκα, Μαυρίας, Σισοκό, Φορναρόλι και Χριστοδουλόπουλος.

E-mail που... καίνε!

24/10/2012


E-mail που... καίνε!
Απαντήσεις που προκαλούν ακόμη περισσότερα ερωτηματικά στο πώς λειτούργησε το τελευταίο διάστημα η ΠΑΕ ΑΕΚ περιλαμβάνονται στην αλληλογραφία Κιντή με Αδαμίδη, Παππά, Πουλάκου και... λοιπούς σε ό,τι αφορά την υπόθεση «Empire».

Διαβάστε για την παραδοχή Παππά («απίστευτο, αλλά δεν έχω χρόνο να το ψάξω») αλλά και την προειδοποίηση προς τον Γιώργο Κιντή ότι θα χαλάσει το deal με τον Βιντιάδη.

Όπως γράφει η SportDay, ο κ. Κιντής επιχείρησε να λάβει απαντήσεις πριν το θέμα οδηγηθεί στα δικαστήρια. Ακολουθούν τα καυτά e-mail:

Από τον Απρίλιο μέχρι τον Αύγουστο ο Γιώργος Κιντής πείθεται, μέσα από την επικοινωνία τους σχετικά με μια ιδέα που είχε για την «επιβίωση» της ΠΑΕ ΑΕΚ, μια λύση α λα 44, ότι ο Αδαμίδης δεν θέλει να «διώξει» από πάνω του τις μετοχές και τις ευθύνες της ΠΑΕ ΑΕΚ. Στις 13 Αυγούστου, κι αφού προηγουμένως έχει ζητήσει, δίχως να λάβει, τις σχετικές απαντήσεις από τον Αδαμίδη, ο Κιντής στέλνει το mail προς όλα τα μέλη του Δ.Σ. της Empire, αυτό που διαβάσατε χθες, για να ζητήσει γενική συνέλευση των μετόχων για εξηγήσεις και απόδοση ευθυνών.

Από τα μέσα του Αυγούστου και για δύο μήνες, μέχρι περίπου τα μέσα του Οκτωβρίου, ο Κιντής επιχείρησε, όπως θα διαπιστώσετε από την ανάγνωση της αλληλογραφίας του με όλους τους μηνυόμενους, να πάρει απαντήσεις και να αποφύγει, όπως τόνιζε, την προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Μέχρι τη στιγμή που ο Παππάς παραδέχτηκε, στις 5 Οκτωβρίου, ότι «βλέπω και εγώ την αδυναμία να σου δοθούν απαντήσεις από τους κατά καιρούς κρατούντες και τους κατά καιρούς λογιστές και εκπλήσσομαι όπως και εσύ. Δυστυχώς όμως ούτε τον χρόνο έχω να ασχοληθώ». Μια απάντηση που εξόργισε τον Κιντή, αφού συνοδευόταν από τη «θα χαλάσεις το deal με τον Βιντιάδη» επισήμανση. Ο Κιντής εξάντλησε την υπομονή του, διαπίστωσε ότι περιμένει αδίκως να λάβει τεκμηριωμένες απαντήσεις και αποφάσισε να φτάσει στην προχθεσινή του πράξη, την υποβολή της μήνυσης.

«Πού είναι τα λεφτά;»

Στις 20/8 ο Κιντής ρωτάει τον Αδαμίδη να του εξηγήσει τι σημαίνει η ακόλουθη παρατήρηση του ορκωτού λογιστή στον τελευταίο ισολογισμό της ΠΑΕ ΑΕΚ: «Κατά παρέκκλιση του άρθρου 42β παρ. 7 του κωδ. Ν. 2190/1920, τα κονδύλια του κυκλοφορούντος ενεργητικού Δ. II.1 "Πελάτες" και Γ.II.1 "Προμηθευτές" εμφανίζονται μειωμένα κατά €4.994.106,81, καθώς συμψηφίστηκε εξωλογιστικά από την εταιρεία ισόποση απαίτηση και υποχρέωση προς τον ίδιο αντισυμβαλλόμενο». Ο Κιντής ρωτά τον Αδαμίδη: «Σε τι αφορούσαν οι κατά τα ανωτέρω απαίτηση και υποχρέωση; Ποιος είναι ο αντισυμβαλλόμενος αυτός, που ήταν και προμηθευτής αλλά και πελάτης, και μάλιστα αυτού του ύψους; Ποιοι λόγοι επέβαλαν τη διενέργεια του ανωτέρω συμψηφισμού, παρά το άρθρο 42β παρ. 7 του κωδ. Ν. 2190/1920, κατά το οποίο «απαγορεύεται οποιοσδήποτε συμψηφισμός μεταξύ κονδυλίων των λογαριασμών ενεργητικού και παθητικού ή των λογαριασμών εσόδων και εξόδων και η εμφάνιση μόνο της μεταξύ τους διαφοράς». Συνδέεται το ζήτημα αυτό με τη μη δημοσίευση του ισολογισμού της Empire 1924, κι αν ναι, πώς; Προέβη ποτέ ή ΠΑΕ ΑΕΚ ή η Empire 1924 σε ευρείας κλίμακας καταστροφή αποθεμάτων; Τηρήθηκαν οι σχετικές διαδικασίες; Αν όχι, γιατί; Συνδέεται κατά κάποιο τρόπο η καταστροφή αποθεμάτων, εφόσον βεβαίως συνέβη, με την ανωτέρω παρατήρηση του ορκωτού;». Και καταλήγει: «Επειδή τον ισολογισμό υπογράφεις εσύ, θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως αν αφιέρωνες λίγο χρόνο προκειμένου να με διαφωτίσεις ως προς τα ανωτέρω».

Την επόμενη ημέρα του διευκρινίζει, με νέο e-mail, ότι «το ζητούμενο είναι το τι μπορεί να γίνει για τη σωτηρία της ΑΕΚ». Την ίδια ημέρα στέλνει τις ίδιες ερωτήσεις προς Κοσμάτο και Πουλάκο. Ο Πουλάκος απάντησε ότι αυτή η ισόποση απαίτηση και υποχρέωση αφορά την Puma Hellas S.A. και ότι δεν έγινε ανταλλαγή επιταγών, επειδή η ΠΑΕ δεν χρησιμοποιούσε μπλοκ επιταγών. Την ίδια ημέρα ο Κιντής επανέρχεται και ρωτά τον Πουλάκο: «Η σχέση με την Puma ήταν απ' όσο ξέρω μέσω της Empire. Η Empire είχε κάποια αποθέματα, λόγου χάρη 5 εκατ., και ισόποση υποχρέωση σε προμηθευτή Puma. Πώς αυτά μεταφέρθηκαν στον ισολογισμό της ΠΑΕ κι η Puma έγινε πελάτης της ΠΑΕ, ενώ δεν ήταν της Empire; Τα αποθέματα της Empire πουλήθηκαν στην ΠΑΕ;». Πουλάκος και Κιντής συνέχισαν την ανταλλαγή e-mail, δίχως να παίρνει πειστική και τεκμηριωμένη εξήγηση ο Κιντής.

Στις 22/8 ο Κιντής απευθύνει τα ίδια ερωτήματα στον Γιώργο Κωνσταντινίδη, που υπογράφει τον ισολογισμό. Ο Κωνσταντινίδης δηλώνει άγνοια και απαντά ότι το θέμα της Puma χειρίζονταν αποκλειστικά οι Αδαμίδης, Καψής. Ο Κιντής στέλνει όλα αυτά στον Παππά, ενώ περιμένει τις απαντήσεις του Αδαμίδη, που δεν τις λαμβάνει.

Η άγνωστη offshore

Ο Κιντής αρχίζει να ψάχνει την ιστορία της Hyfold, μιας εταιρείας που έγινε κάτοχος μετοχών της ΠΑΕ καταβάλλοντας 500 χιλιάδες ευρώ, δίχως να πάρει άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Εταιρεία της οποίας κάτοχος φέρεται να είναι ο Αδαμίδης. Ο τελευταίος του στέλνει ένα e-mail για να δηλώσει τη μεγάλη ενόχλησή του, επειδή έχει αντιληφθεί ότι ο Κιντής τον «ψάχνει» ακόμη και οικονομικά.

Στις 21/8 ο Κιντής επισημαίνει στον Παππά ότι δεν λαμβάνει απαντήσεις στα ερωτήματα από τον Αδαμίδη. Δύο ημέρες μετά ο Παππάς του στέλνει e-mail για να δηλώσει άγνοια και να ζητήσει ενημέρωση. Του αναφέρει ότι κατά την αντίληψή του το πρόβλημα άρχισε να δημιουργείται από την εποχή Νικολαΐδη, αλλά ο Κιντής του απαντά τεκμηριωμένα ότι αυτός ο ισχυρισμός είναι ανακριβής. Ο Κιντής αναφέρει συγκεκριμένα στον Παππά: «Δεν ξέρω αν κάποιος κλέβει. Ξέρω όμως ότι εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με μία εγγραφή ύψους €4.994.106,81 στον ισολογισμό της ΠΑΕ ΑΕΚ με ημερομηνία 30/6/2011—ερωτηματικά τα οποία δεν κατάφεραν να απαντήσουν ως τώρα δύο οικονομικοί διευθυντές κι ένας διευθύνων σύμβουλος». Ο Κιντής παραθέτει στον Παππά όλα τα στοιχεία της έρευνάς του, και καταλήγει: «Πέτρο, ελπίζω να συμφωνείς μαζί μου ότι οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά πρέπει να δοθούν το συντομότερο—η (ΠΑΕ) ΑΕΚ δεν έχει πολύ χρόνο ζωής. Το οφείλουμε στην ΑΕΚ, η επιβίωση της οποίας μπορεί και να εξαρτάται απ' αυτό, στα πολλά χρήματα και χρόνο που έδωσες στην ΑΕΚ και στα λίγα (αλλά για μένα πολλά) χρήματα και πολύ κόπο που έδωσα εγώ. Στην προσπάθεια αυτή θα ήθελα τη συμπαράστασή σου - προφανώς όχι οικονομική. Σε κάθε περίπτωση όμως, θα προχωρήσω».

Παππάς: «Απίστευτο...»

Ο Παππάς απαντά σε όλα αυτά στις 24/8: «"Ο.Κ.", κατάλαβα τι εννοείς, θα σου τηλεφώνησω αργότερα σήμερα. Το ερώτημά σου είναι απλό, η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει πληρώσει 3.75 εκατ. ευρώ μετρητά στην Empire και θα πρέπει κάποιος να μας εξηγήσει τους λόγους. Μου φαίνεται λίγο απίστευτο όλο αυτό και θα πρέπει να υπάρχει μια λογική εξήγηση, αλλιώς κανείς μπορεί να σκεφθεί τα χειρότερα...».

Στις 4/9 ο Πουλάκος στέλνει ένα e-mail στον Κιντή με αποκαλύψεις για την εποχή των Θανόπουλου - Δημαράκη στην Empire: «κατά τα έτη 2008 και 2009 απωλέσθησαν (εκλάπησαν κατ' εμέ) εμπορεύματα» και «εκείνο που έχει πέσει στην αντίληψή μου είναι ένα ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ Εmpire (με υπογραφή Θανόπουλου) και έτερου συμβαλλόμενου (ΜΙΧΑΗΛ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ) για την ενοικίαση-παραχώρηση χώρου επί τηs οδού ΣΜΥΡΝΗΣ 3, με όρουs τουλάχιστον περίεργουs (για να το πω κομψά), όπου σύντομα υπάρχει δικαστήριο με διεκδικούμενη, από μέρουs του, αποζημίωση ένεκα του συμφωνητικού!». Την επόμενη ημέρα ο Κιντής απαντά στον Πουλάκο και του αναφέρει: «Αντιλαμβάνεσαι βέβαια ότι αυτά που αναφέρεις (κλοπές, "περίεργα" συμφωνητικά) αποτελούν αποχρώσες ενδείξεις τέλεσης αξιοποίνων πράξεων για τις οποίες οφείλετε ως διοικητικό συμβούλιο να κινηθείτε δικαστικά. Θα έλεγα μάλιστα ότι οφείλατε να το έχετε ήδη πράξει. Ενας λόγος παραπάνω λοιπόν να συγκαλέσετε το συντομότερο δυνατόν διοικητικό συμβούλιο. Γνώμη μου θα ήταν μάλιστα να θέσεις το Δ.Σ. ενώπιον των ευθυνών του ως προς τα θέματα οικονομικής διαχείρισης - δεν είναι σωστό να έχεις εσύ όλη την ευθύνη της οικονομικής διαχείρισης, όταν το συμβούλιο δεν σου παρέχει τα απαραίτητα εφόδια για να κάνεις τη δουλειά σου».

«Θα κινηθώ δικαστικά»

Στις 4/9 ο Κιντής ξαναστέλνει e-mail στον Παππά, για να τον ενημερώσει για όλα αυτά, να υπογραμμίσει ότι όλα τα βασικά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα, να επιμείνει στην άμεση σύγκληση του Δ.Σ. της Empire για να δοθούν εξηγήσεις, να αναρωτηθεί για ποιο λόγο δεν απαντά ο Αδαμίδης. Και αναφέρει ρητά σε αυτό το e-mail: «Αντιλαμβάνεσαι ότι, εάν αυτό δεν συμβεί, δεν θα έχω άλλη επιλογή από το να κινηθώ δικαστικά. Αφενός, υπάρχουν πλέον όχι μόνο αποχρώσες ενδείξεις περί τελέσεως αξιοποίνων πράξεων, αλλά και περί τούτου ισχυρισμοί του οικονομικού διευθυντή της εταιρείας. Αφετέρου, τυχόν αδράνεια των μελών του Δ.Σ. εν όψει των ανωτέρω θα πληροί κατά τη γνώμη μου την υποκειμενική και αντικειμενική υπόσταση του εγκλήματος της απιστίας (390 ΠΚ). Εκ τρίτου, υπάρχουν τα δικαιώματα των μετόχων μειοψηφίας κατά τον ν. 2190/20: το 5% μπορεί με αίτηση στο μονομελές πρωτοδικείο να ζητήσει οικονομικό έλεγχο της εταιρείας από ορκωτό ελεγκτή που θα διορίσει το δικαστήριο, ενώ 10% μπορεί να ζητήσει την παράσταση πολιτικής αγωγής σε μήνυση και την άσκηση εταιρικής αγωγής κατά μελών του Δ.Σ. Μια ματιά στο μετοχολόγιο της Empire θα σε πείσει ότι δεν είναι δύσκολο να συγκεντρωθούν τα ποσοστά αυτά—θα γίνουμε όμως (και πάλι) τσίρκο στις εφημερίδες. Ειλικρινά, μου φαίνεται αδιανόητο για ένα τόσο προφανές και απλό πράγμα να πρέπει να φτάσουμε στα δικαστήρια. Από τo Σαββατοκύριακο και μετά όμως, αυτή θα είναι η μόνη μου επιλογή».

«Δεν θέλουν να μας πουν για τα λεφτά!»

Στις 11 Σεπτεμβρίου ο Παππάς προτείνει στον Κιντή να κάνει μια συνάντηση με τον λογιστή του, τον Αδαμίδη και τον Πουλάκο, για να πάρει τις απαντήσεις. Ο Κιντής απαντά («Πέτρο, θεωρείς, να υποθέσω, ότι o λόγος που o διευθύνων σύμβουλος κι o οικονομικός διευθυντής της εταιρείας δεν θυμούνται περί τίνος πρόκειται μια εγγραφή 5 εκατομμυρίων ευρώ, είναι γιατί δεν έχουν συζητήσει το θέμα επαρκώς μαζί μου;»). Στις 15 Σεπτεμβρίου ο Κιντής γράφει στον Παππά, για να του επαναλάβει ότι από τη στιγμή που δεν παίρνει πειστικές απαντήσεις, είναι αποφασισμένος να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Του αναφέρει μεταξύ άλλων: «η απάντηση στο ερώτημα, αν είναι η Empire ο αντισυμβαλλόμενος των 5 εκατ. και ποια η αιτία της συναλλαγής, δεν προαπαιτεί καμία συζήτηση, ούτε στοιχεία από την ΠΑΕ. Δεν μπορεί ο Σταύρος (Αδαμίδης) κι ο Βασίλης (Πουλάκος) να μη γνωρίζουν. Η μόνη άλλη εξήγηση που βρίσκω είναι ότι δεν θέλουν να μας πουν. Προσπάθησα να τους εξηγήσω ότι δεν μπορούν να αποφύγουν την απάντηση. Οπως είδες, δεν άλλαξαν στάση - οπότε τα πράγματα οδηγήθηκαν εκεί που οδηγήθηκαν. Οταν καλούν κάποιον οι αρχές, το «να το συζητήσουμε» και το «δεν θυμάμαι» δεν παίζει. Ο Σταύρος κι ο Βασίλης θα πρέπει άρα να δώσουν αυτή την απάντηση - αν όχι σε μένα, στον οποίο εξάλλου τυπικά δεν έχουν υποχρέωση, στις αρχές».

«ΕΙστε υπεύθυνοι»

Ο Κιντής εξηγεί στον Παππά ότι τον θεωρεί συνυπεύθυνο: «Εν κατακλείδι, Πέτρο, νομίζω ότι τις ευθύνες, και νομικά και ηθικά τις έχετε. Πιστεύω, μάλιστα, από ηθικής τουλάχιστον απόψεως, όχι αδίκως: δικές σας επιλογές ήταν και ο Νίκος και ο Σταύρος και ο Ντούσαν. Κανείς τους δεν είδε φως και μπήκε. Τους επιλέξατε και τους στηρίξατε οικονομικά και ηθικά, επι μακρόν όπως είχατε κάθε δικαίωμα. Οφείλατε όμως και να τους ελέγχετε. Αδίκως ή δικαίως, όμως, μικρή σημασία έχει: με βάση το νόμο, κατά τη γνώμη μου τις έχετε».

«Το πάρτι τελείωσε»

Την ίδια ημέρα, με νέο e-mail, ο Κιντής προτείνει στον Παππά να επιδιώξουν τον ορισμό νέας διοίκησης στην Empire για να κάνουν οικονομικό και λογιστικό έλεγχο. Στις 16 Σεπτεμβρίου ο Κιντής στέλνει ένα «βαρύ» e-mail στον Αδαμίδη, με τίτλο «το πάρτι τελείωσε», γεμάτο υποννούμενα σχετικά με την τύχη του Αδαμίδη για όσα έχουν συμβεί επί των ημερών του στην ΠΑΕ ΑΕΚ και την Empire.

Στις 19/9 ο Κιντής «ενοχλεί» ξανά με e-mail τον Παππά, για να τον ρωτήσει «αν θα κάνεις ή όχι κάτι για όλα αυτά». Στις 24/9 ο Κιντής στέλνει e-mail στον Ντέμη Νικολαΐδη, για να πάρει απαντήσεις σχετικά με την Puma. Ο Νικολαΐδης του απάντησε τηλεφωνικά, αρκετά πειστικά στα περισσότερα ερωτήματα που του είχε υποβάλει. Ο Κιντής έκρινε ότι δεν υπήρχε ουσιαστική σύνδεση της εποχής Νικολαΐδη με τα «προβλήματα» που εντόπισε στην Empire.

Ακολούθησε μια σειρά από e-mails ανάμεσα στον Κιντή και τον λογιστή του Πέτρου Παππά, τον Δημήτρη Χιώτη, ο οποίος ερεύνησε την υπόθεση για λογαριασμό του εφοπλιστή. Ανάμεσα σε άλλα, ο Χιώτης έγραψε στον Κιντή ότι «Δεν βγαίνει άκρη με την καρτέλα και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα (σύμφωνα και με τους υπαλλήλους του λογιστηρίου), έχουν γίνει πάρα πολλές κινήσεις από και προς την ΠΑΕ και δεν βγαίνει άκρη».

Στις 26 Σεπτεμβρίου ο Κιντής έστειλε στον Χιώτη, με κοινοποίηση προς τον Παππά, το ακόλουθο e-mail: «Ωραία... Αρα δεν ξέρουμε πόσα λεφτά έχει δώσει η ΠΑΕ στην Empire; Δηλαδή δεν ξέρουν και καλά πόσο χρήμα της ΠΑΕ έχει πάει σε μία εταιρεία που δεν έχει διοίκηση και δεν δημοσιεύει ισολογισμό; Κι αν έχουν πάει πέντε εκατομμύρια τι γίνεται; Σκέψου να έλεγες στον Πέτρο, δεν ξέρω πόσα λεφτά έχει βάλει η Ocean bulk στη Starbulk, δε βγαίνει άκρη, α, και δεν μπορώ να σου πω και τι έγιναν τα λεφτά της Starbulk γιατί δεν δημοσιεύει ισολογισμό. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν βγαίνει άκρη. Ή μάλλον μπορώ, αλλλά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορεί να βγει. Κάπως πήγαν τα λεφτά από την ΠΑΕ στην Empire: με επιταγή, με έμβασμα ή με μετρητά. Αν η ΠΑΕ δεν τα παρακολουθεί αυτά, έχουμε σημαντικότερα προβλήματα, γιατί φαντάζομαι δεν τα παρακολουθεί γενικά - ή μόνο στην περίπτωση της Empire έτυχε; Δημήτρη, για να κλείσει ο ισολογισμός της ΠΑΕ 30/6/2011 κάποιο νούμερο έβαλαν στην απαίτηση από Empire - είτε το νούμερο αυτό είναι σωστό, είτε λάθος. Εκεί, καλώς ή κακώς έβγαλαν άκρη, εκτός αν έβαλαν ό,τι τους κατέβηκε στο κεφάλι και πρέπει να μας το πουν (όπως και το ποια είναι η αντίστοιχη χρεοπίστωση). Το ερώτημα είναι ποιο ήταν το ποσό 30/6/2011 και πως έχει εξελιχθεί τώρα. Αν αυτό το ποσό ήταν λάθος (κι άρα ο ισολογισμός της ΠΑΕ είναι λάθος) πρέπει να μας το πουν και να το πουν στον κόσμο της ΑΕΚ: "Δεν ξέρουμε πόσα λεφτά της ΠΑΕ βάλαμε στην Empire, κι όσα βάλαμε στην Empire δε σας λέμε τι έγιναν". ΠΡΕΠΕΙ να βγει άκρη, Δημήτρη. Αν δε βγει απο μας, θα βγει από το ΣΔΟΕ και τον εισαγγελέα, να είναι σίγουροι».

Στις 2 Οκτωβρίου, κι αφού έχει προηγηθεί μια μεγάλη αλληλογραφία μεταξύ του Κιντή και του λογιστή του Παππά, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τον σημερινό οικονομικό διευθυντή της ΠΑΕ Παναγιώτη Βαλασόπουλο, δίχως να πάρει καθαρές και τεκμηριωμένες απαντήσεις, ο Κιντής γράφει στον Παππά: «Είναι προφανές, μετά και τις συζητήσεις του Δημήτρη (και μια δική μου) με τον Βαλασόπουλο ότι απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουμε, δεν πρόκειται να μας δοθούν - εκουσίως, τουλάχιστον. Το ερώτημα είναι τι κάνουμε σ' αυτή την περίπτωση - if anything. Εγώ, καλώς ή κακώς, αποφάσισα ότι αυτό το πράγμα δεν πρόκειται να το αφήσω έτσι. Αυτό μεταφράζεται στα εξής: 1. Κατάθεση μήνυσης. 2. Διορισμός προσωρινής διοίκησης ή/και διαχειριστικός έλεγχος Empire. 3. Καταγγελία στο ΣΔΟΕ, αν δεν καταφέρω το 2» και καταλήγει: «Οποια κι αν είναι η απόφασή σου, ακόμη κι αν είναι να τραβήξεις μια γραμμή και να ξεχάσεις τα όσα συνέβησαν, δεν μπορώ παρά να το αποδεχθώ. Απλώς πες μου αν θες, για να ξέρω αν έχω συμμάχους ή αν είμαι μόνος μου».

Στις 5 Οκτωβρίου ο Παππάς απαντά στον Κιντή ως εξής: «Γύρισα σήμερα για το Σ/Κ (με jetlag) και φεύγω ξανά τη Δευτέρα, βλέπω και εγώ την αδυναμία να σου δοθούν απαντήσεις από τους κατά καιρούς κρατούντες και τους κατά καιρούς λογιστές και εκπλήσσομαι όπως και εσύ. Δυστυχώς όμως ούτε τον χρόνο έχω να ασχοληθώ, ούτε άλλα χρήματα θέλω να ξοδέψω, ούτε να τα βάλω με όλους έχω διάθεση. Δύναμη στα αθλητικά ΜΜΕ δεν έχω και καμία όρεξη να ξεκινήσω νέο γύρο πολέμων, οι άλλοι (όποιοι είναι αυτοί) έχουν περισσότερο χρόνο και γνωριμίες από εμένα για να ασχοληθούν και να επηρεάσουν καταστάσεις. Εάν εσύ έχεις τη διάθεση να το κάνεις τότε προχώρησέ το. Είμαι σίγουρος χωρίς να χρειαστεί τηλεφώνημα ότι ο Γκίκας δεν θα θέλει να ανακατευθεί. Για τον Νοτιά δεν ξέρω, ίσως θα ήταν καλύτερα να του μιλήσεις, διότι έχει και έννομο συμφέρον σε αυτή την ιστορία. Ισως βέβαια εάν ξεκινήσεις αυτό το θέμα τώρα, να κάνεις κακό στην υπόθεση Βιντιάδη, που είναι και η μοναδική οικονομική ελπίδα που έχει η ΑΕΚ σήμερα και θα πρέπει να περιμένεις την τελική της εξέλιξη. Αυτό κρίνε το μόνος σου. Πριν από τρία χρόνια, εάν θυμάσαι καλά, ο Νάσος σε κατηγόρησε ότι η Morgan Stanley δεν μας έδωσε το δεύτερο δάνειο λόγω των δικών σου ενεργειών και αυτό οδήγησε στην αρχή των αποχωρήσεων (πρώτος, μετά τον Ντέμη, βέβαια, ο Τάκης).

Αυτό το e-mail εξόργισε τον Κιντή, ο οποίος απέστειλε στις 7 Οκτωβρίου ένα οργισμένο e-mail στον Παππά, για να του χρεώσει την ευθύνη για όλα όσα έχουν συμβεί στην ΠΑΕ ΑΕΚ στη διάρκεια των τελευταίων 4,5 ετών. Ο Παππάς θεώρησε, όπως απάντησε, υβριστικό, προσβλητικό, έως και απειλητικό το μήνυμα του Κιντή. Η επικοινωνία τους διεκόπη στις 8 Οκτωβρίου. Ο Κιντής έδωσε περίπου 15 ημέρες επιπλέον προθεσμία, μέχρι την περασμένη Δευτέρα, που κατέθεσε τη μήνυση.

Η εφημερίδα «Goal» δημοσιεύει ακόμη ένα e-mail του Κιντή προς τον Παππά, στο οποίο φαίνεται πως έχει επέλθει οριστική ρήξη μεταξύ των δύο ανδρών:

«Πέτρο κρατιέμαι μέρες να μη στο πω χοντρά, αλλά θα σκάσω. Στο κάτω-κάτω, αν σας τα είχα πει χοντρά πριν λίγα χρόνια, μπορεί να είχατε γλυτώσει καμιά εικοσαριά εκατομμύρια (αυτό αφορά εσάς βέβαια) κι η ΑΕΚ να ήταν σήμερα σε καλύτερη μοίρα. Καταλαβαίνεις ότι αυτά που λες είναι κουταμάρες; Διάβασε πάλι τι λες:

«Δυστυχώς όμως ούτε τον χρόνο έχω να ασχοληθώ, ούτε άλλα χρήματα θέλω να ξοδέψω, ούτε να τα βάλω με όλους έχω διάθεση. Δύναμη στα αθλητικά ΜΜΕ δεν έχω και καμιά όρεξη να ξεκινήσω νέο γύρο πολέμων»Τι θεωρείς ότι θα γίνει λοιπόν αν σκάσει αύριο μια κατάχρηση 5 εκ. ευρώ σε μια εταιρεία στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας είσαι; Λες ο κόσμος κι οι εφημερίδες να μην τα βάλουν μαζί σου; Λες να λυπηθούν τον άπειρο από διοικητικά συμβούλια κι εταιρείες εφοπλιστή που δεν μπορούσε να ελέγξει τη διοίκηση της Empire; Ελπίζεις ίσως ότι δε θα προσέξουν ότι έχεις και εισηγμένη στο Nasdaq εταιρεία; Θα πειστούν λες ότι ο Καπετανάκης που είναι επίσης στο Διοικητικό Συμβούλιο είδε φως και μπήκε, ή θα σκεφτούν ότι είναι ο δικηγόρος σου που τον έβαλες στη θέση αυτή για να ελέγχει;

Λες τα ΜΜΕ (ξέρεις, υποθέτω, ότι υπάρχουν και άλλα ΜΜΕ εκτός από τις δύο Ώρες, όπως πολιτικές εφημερίδες, κανάλια κ.λπ.) να μην τα βάλουν μαζί σου όταν βγει ότι η ΠΑΕ επί των ημερών σου χρησιμοποίησε, τάχα, πέντε εκατομμύρια αθλητικό υλικό; Θα πουν λες, έλα μωρέ, ο Πετράκης δεν είχε σχέση με τη διοίκηση της ΠΑΕ, την τρέλα του μεγαλείου είχε κι έψηνε κάθε τρεις και λίγο τον Ακάλεστο να του παίρνει συνέντευξη ως μεγάλου τιμονιέρη της ΑΕΚ; Λες ότι ένα θέμα για πλαστά κι εικονικά τιμολόγια αυτού του ύψους στην ΑΕΚ να περάσει στο ντούκου; Θα πιστέψει λες κανείς ότι ο λογιστής σου κατά τύχη πέρασε από την ΠΑΕ ή ότι το έψαξε το θέμα και δε βρήκε τίποτε; Λες ο κόσμος να πιστέψει ότι είσαι τόσο κότα που δεν τολμάς να τα βάλεις ούτε με τον μέχρι χθες υπάλληλό σου ή ότι ήσουν κι εσύ στο κόλπο; Τόσο απίθανο το θεωρείς κάποιος που δε σε ξέρει να σκεφτεί το δεύτερο;

Κι όταν σκάσει όλο αυτό Πέτρο, το ΣΔΟΕ τι λες να κάνει, υπό την πίεση μάλιστα της δημοσιότητας; Λες να πει το ΣΔΟΕ, έλα μωρέ, ο Πέτρος δεν έχει χρόνο και διάθεση να ασχοληθεί, να μην τον τυλίξουμε κι αυτόν σε μια κόλλα χαρτί μαζί με τους άλλους για πέντε ψωροεκατομμύρια; Τι πιστεύεις ακριβώς ότι θα συμβεί λοιπόν και δε θα χρειαστεί να ξοδέψεις άλλα χρήματα: ότι το ΣΔΟΕ δε θα στείλει το φάκελο στον εισαγγελέα, ότι θα υπερασπιστείς χωρίς δικηγόρο τον εαυτό σου ή ότι ο δικηγόρος δε θα σε χρεώσει;

Υποθέτω ότι δε θα ρώτησες ποινικολόγο για το θέμα—προφανώς για να μην ξοδέψεις άλλα χρήματα, κι όχι γιατί φοβάσαι ν' ακούσεις την απάντηση. Ρώτησα λοιπόν εγώ κι η απάντηση ήταν ότι φυλακή (μάλλον) δε θα πας αλλά θα τρέχεις δυο-τρία χρόνια και μακράν το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να κάτσεις στο σκαμνί—με βούλευμα από κάτι τέτοιο δύσκολα απαλλάσσεσαι. Προφανώς το να κάθεσαι στο εδώλιο, που είναι ακόμη ζεστό από το βαποράκι που καθόταν πριν λίγο και να αναρωτιέσαι αν αυτός που θα σε δικάσει είναι στα καλά του κι αν θα κοιμηθείς το βράδυ σπίτι σου δεν είναι κάτι που σε φοβίζει—απλώς η εμπειρία αυτή will make interesting dinner conversation Πέτρο, έτσι δεν είναι;

Να σε ρωτήσω και κάτι ακόμη: λες τα λαμόγια που ταΐστηκαν στην ΑΕΚ όλ' αυτά τα χρόνια με τα λεφτά σας, όταν έρθει η δύσκολη αυτή ώρα για σένα, να σε σεβαστούν για την προσφορά σου; Λες να ρίξουν το φταίξιμο στον «υπαλληλάκο-εντολοδόχο» (παρότι κολλητός τους) κι όχι στους «εφοπλιστές-μεγαλοκαρχαρίες»; Ή λες να σε εκβιάζουν με τα πρωτοσέλιδά τους ενόψει της ανάκρισης και της δίκης, μπας κι αρπάξουν κανένα τελευταίο κόκαλο τις δύσκολες αυτές μέρες; Αυτό λες να κάνει καλό ή κακό στην υπόθεσή σου; Κι αν τους πετάξεις το κόκαλο, λες να τηρήσουν τη συμφωνία και να σταματήσουν τα πρωτοσέλιδα, ή να συνεχίσουν μέχρι τη δίκη, ώστε να ρουφάνε μέχρι την τελευταία στιγμή; Τα ανδρείκελα και τα λαμόγια που θα είναι πιθανότατα τότε στη διοίκηση της ΑΕΚ, αυτά τι λες να κάνουν; Να πουν, έλα μωρέ, ο Πέτρος δε φταίει επί της ουσίας, ας τον αφήσουμε στην ησυχία του; Ή λες να πουν, τώρα που βρήκαμε το μαλάκα με τα φράγκα, ας τον ξεπουπουλιάσουμε με αγωγές και μηνύσεις;

Και μια και το' φερε η κουβέντα: ο «υπαλληλάκος-εντολοδόχος» λες να αναλάβει λεβέντικα όλη την ευθύνη (όπως εξάλλου έχει κάνει πάντα ως τώρα) ή να προσπαθήσει να ρίξει το μπαλάκι σ' εσάς που διοικούσατε από το παρασκήνιο; Λες να έχει τίποτε χαρτιά στα χέρια του που να το αποδεικνύουν αυτό; Ή μήπως θα προτιμήσει να πάει αυτός μέσα, θυσιαζόμενος για χάρη σας; Πως τον κόβεις; Ρωτάω γιατί στο να ψυχολογείς ανθρώπους είσαι μανούλα.

Νομίζω Πέτρο ότι είναι ώρα να κατέβεις από το ροζ συννεφάκι. Μάλλον να το θέσω αλλιώς: από το συννεφάκι θα κατέβεις. Θες δε θες.

Πολύ τσαντισμένα, Γιώργος

Υ.Γ. Για να μην παρεξηγούμαστε: η μήνυση τελείωσε, κι ο δικηγόρος την καταθέτει αύριο πρωί. Οπότε κράτα τα λεφτά σου (για να το θέσω ευγενικά).

Υ.Γ.2 Δεν ντρέπεσαι να με απειλείς με το δάνειο της Morgan Stanley; Απειλές, Πετράκη, αλλού. Ξέχασες όμως ότι εκτός από το δάνειο της Morgan Stanley και το deal του Βιντιάδη, έχω χαλάσει και το deal του Κοζώνη—συγγνώμη ξέχασα, και το deal για το προπονητικό. Παλιότερα επίσης ο Γρανίτσας με κατηγορούσε ότι χάλασα το deal για τη Νέα Φιλαδέλφεια. Οπότε είμαι σεσημασμένος εχθρός της ΑΕΚ, ένα deal χαλασμένο πάνω, ένα κάτω μικρή σημασία έχει. Για το δάνειο της Morgan Stanley πάντως, μπορώ να σου στείλω τη σχετική αλληλογραφία που είχα τότε με όλους εσάς. Θυμάσαι ότι ο δικός σας άνθρωπος (Νίκος Θανόπουλος) στις 9/1/2009 σας έλεγε ότι το άνοιγμα της χρήσης εκείνης θα είναι 9 εκ. κι όταν σας ρώτησα τι ποσό σκοπεύετε βάλετε για να καλυφθεί αυτό, ο μόνος που απάντησε ήταν ο Αθηνής για το ποσοστό του κι όλοι οι υπόλοιποι γκούχου-γκούχου; Έχεις το email του Νάσου και το email της παραίτησής μου ή να σου τα στείλω; Ο Νάσος έλεγε για το δάνειο μάλλον όχι, ίσως, μπορεί κάποια στιγμή—κι εσείς λέγατε δε βάζουμε λεφτά, βγάλε άκρη χωρίς δάνειο, χωρίς περικοπές και κάνοντας τις μεταγραφές του Ντούσαν. Να τα δώσουμε στη δημοσιότητα αυτά να κρίνει ο κόσμος ποιος φταίει για την κατάντια της ΑΕΚ; Γιατί πραγματικά είναι άδικο να τα χρεωθεί ο Σταυράκης όλα. Τι λες Πέτρο, τα δίνουμε μαζί στη δημοσιότητα, να μάθει ο κόσμος την αλήθεια ; Εγώ δεν έχω να φοβηθώ τίποτε, ούτε εσύ υποθέτω. Συμφωνείς;»

Ο κ. Παππάς απαντά:

«Γιωργάκη, απαξιώ τελείως ν' απαντήσω στο υβριστικό και άκρως προσβλητικό σου μήνυμα, στο οποίο βλέπω ότι περιέχονται και άφθονες απειλές προς εμένα. Έχω κάνει cc και τον δικηγόρο μου. Η οποία περαιτέρω επικοινωνία θα γίνεται αποκλειστικά μέσω αυτού».

Για να κλείσει η συνομιλία με την απάντηση Κιντή:

«Γεια σου ρε Πέτρο είσαι πολύ μάγκας, σε παραδέχομαι. Στο Σταύρο που δε σου λέει τι έγιναν τα λεφτά σου (που κατά τύχη είναι και της ΑΕΚ) κλάνεις μέντες να βάλεις δικηγόρο. Σε μένα όμως που σου τη λέω, με τη μία...»

Ξεκαθαρίζει για τη διοίκηση 

24/10/2012

Ξεκαθαρίζει για τη διοίκηση
Αισιόδοξα μηνύματα προκύπτουν μετά τις χθεσινές διαβουλεύσεις των μελών του Δ.Σ. της «Κοινωνίας Μελών Αρη» για τον σχηματισμό νέας διοίκησης Πρωτοδικείου. Όπως γράφει η SportDay, ο Αντώνης Ζαμπέτας δεν θα συμμετέχει στο νέο Δ.Σ., αφού και η «ΚΜΑ» δεν θέλει ανθρώπους που έχουν συνδεθεί με προηγούμενες διοικήσεις.

Τα μοναδικά ονόματα που έχουν γίνει γνωστά είναι αυτά εκείνα των Αλέκου Κατσιαούνη και Χρήστου Γρόλλιου, την ίδια στιγμή που αφήνουν να διαρρεύσει πως υπάρχει συμφωνία με ακόμη τρεις που θέλουν να βοηθήσουν, όμως θα γίνουν γνωστοί στο τέλος της εβδομάδας, όταν και θα κατατεθεί η αίτηση διορισμού της νέας διοίκησης από το Πρωτοδικείο.

Ερώτημα αποτελεί ποιος θα είναι αυτός που θα έχει το δικαίωμα υπογραφής -μια σημαντική παράμετρος που διατηρούσε τον Ζαμπέτα στη διοίκηση το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως τη Δευτέρα ξεκινά ο διαχειριστικός έλεγχος στην ΠΑΕ από την εταιρεία που κέρδισε προ ολίγων ημερών τον δημόσιο διαγωνισμό.

Κάτσε… κάτω να τα βρούμε! 

24/10/2012

Κάτσε… κάτω να τα βρούμε!
Να… αποκαταστήσουν τον Έργκους Κάτσε, τον νεαρό που έχει κλέψει τις εντυπώσεις θέλουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ. Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μέχρι σήμερα αμείβεται με το βασικό μισθό και οι δύο πλευρές δείχνουν τη διάθεση να τα βρουν σε επέκταση συμβολαίου τριετούς διάρκειας.

Βέβαια για την ώρα φαίνεται να υπάρχει αρκετά μεγάλη διαφορά, αφού ο Κάτσε ζητάει 120.000 ευρώ, ενώ η διοίκηση του «Δικεφάλου του Βορρά» προσφέρει κατά τι λιγότερα.

Ο μάνατζερ Νίκος Λυμπερόπουλος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και είχε επαφές με Βρύζα και Γεωργιάδη από τις οποίες προκύπτει αισιοδοξία πως παρά τις διαφορές, η υπόθεση θα κλείσει θετικά.

Σε αυτό συνηγορεί και το γεγονός πως ακόμη και οι άνθρωποι του περιβάλλοντος του «μικρού» δείχνουν μια προτίμηση προς την κατεύθυνση της ανανέωσης.

Ορισμένοι μάλιστα υποστηρίζουν πως ήδη έχει επέλθει προφορική συμφωνία των δύο πλευρών και το μόνο που απομένει είναι να πέσουν οι υπογραφές, κάτι που αναμένεται να συμβεί τις επόμενες ημέρες.

*** Ο Ζήσης Βρύζας, εν γνώσει του Ιβάν Σαββίδη, θα συναντηθεί σήμερα στη Νιόν με τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ, Μισέλ Πλατινί. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα βρεθεί στην έδρα της UEFA προκειμένου να αναλύσει την αλλαγή πλεύσης που συνέβη στην ομάδα μετά την ανάληψη τού πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών από τον ομογενή επιχειρηματία, στα μέσα τού περασμένου Αυγούστου.

«Ντούσαν μέχρι τέλους…» 

24/10/2012

«Ντούσαν μέχρι τέλους…» 
Αποφασισμένοι να στηρίξουν τον Ντούσαν Μπάγεβιτς παρουσιάζονται στον Ατρόμητο, ιδιαίτερα ο Γιώργος Σπανός.

Τις επόμενες μέρες ο πρόεδρος της «κυανόλευκης» ΠΑΕ θα έχει συναντήσεις για να ξεπεράσει η ομάδα τις τελευταίες μέτριες εμφανίσεις. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα θέμα προπονητή.

«Δεν τίθεται κανένα τέτοιο ζήτημα και ούτε πρόκειται να τεθεί. Στηρίζουμε απόλυτα τον προπονητή, όπως και τους ποδοσφαιριστές και είμαστε σίγουροι πως η ομάδα θα αντιδράσει όπως πρέπει και θα επιστρέψει άμεσα στα θετικά αποτελέσματα», λένε οι Περιστεριώτες και προσθέτουν πως:

«είμαστε εντός στόχων και με δύο καλά αποτελέσματα θα βρεθούμε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας».

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ξεκαθαρίσει το θέμα της ανανέωσης του Σωκράτη Φυτανίδη. Οπως έχει γράψει η SportDay, ο παίκτης παρακολουθείται από συλλόγους του εξωτερικού, τη στιγμή που οι συζητήσεις με τον Ατρόμητο συνεχίζονται.

Θέλει πρώτα Ολυμπιακό ο Κάρολ 

24/10/2012

Θέλει πρώτα Ολυμπιακό ο Κάρολ
Προτεραιότητα αποτελεί για τον Ρόι Κάρολ η παραμονή στον Ολυμπιακό, αν και – όπως αποκαλύπτει σήμερα η SportDay - έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων από το εξωτερικό.

Το συμβόλαιο του Βορειοιρλανδού τερματοφύλακα λήγει το καλοκαίρι και πρόθεσή του είναι να παραμείνει στους «ερυθρόλευκους», αφού η οικογένειά του περνάει πολύ καλά στην Ελλάδα και ο ίδιος είναι ευχαριστημένος από τις συνθήκες που επικρατούν στου Ρέντη.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους που περιμένει η διοίκηση να τον προσεγγίσει και να του προσφέρει ένα νέο συμβόλαιο.

Ο 35χρονος γκολκίπερ πραγματοποιεί καλές εμφανίσεις το τελευταίο διάστημα, επέστρεψε στην εθνική του και αρκετοί από τους συμπατριώτες του αγωνίζονται στο MLS έχουν έρθει προτάσεις αμερικάνικους συλλόγους.

Επίσης, του έχει γίνει μία διερευνητική κρούση από την Premier League, χωρίς να χωρίς όμως συγκεκριμένη πρόταση. Απλώς, τον ρώτησαν αν θα τον ενδιέφερε η επιστροφή στο Νησί.

Και ξαφνικά… ξανά Τσάκας και πρίγκιπας! 

24/10/2012

Και ξαφνικά… ξανά Τσάκας και πρίγκιπας!
Με δελτίο Τύπου το οποίο διένειμε ο Βλάσης Τσάκας και αποδίδεται στον πρίγκιπα Φαϊζάλ, επανέρχεται το θέμα σχετικά με το ενδιαφέρον του για τα διοικητικά του Παναθηναϊκού. Σε αυτό αναφέρεται πως ήταν επιλογή του Σαουδάραβα η… σιωπή του προηγούμενου διαστήματος, ενώ γίνεται λόγος για μια τελευταία προσπάθεια να αποκτηθούν οι μετοχές της ΠΑΕ.

Αναλυτικά:

«Ριάντ 24/10/2012

Όλο αυτό το διάστημα η αποχή μας από τα τεκταινόμενα στον Παναθηναϊκό ήταν επιλογή μας.

Η αύξηση του Μ.Κ όπως προκηρύχτηκε από τους νυν διοικούντες ολοκληρώθηκε και τυπικά με πενιχρά αποτελέσματα. Ο πρόχειρος και ανεύθυνος σχεδιασμός του καλοκαιριού αποτυπώνεται, δυστυχώς, και στο γήπεδο με οικτρά αποτελέσματα για την ομάδα.

Παρακολουθήσαμε και παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τα τεκταινόμενα στον Παναθηναϊκό. Κάθε μέρα που περνά η κατάσταση σε όλα τα επίπεδα αντί να βελτιώνεται χειροτερεύει. Η ζοφερή οικονομική κατάσταση και η αδυναμία να δοθεί λύση έχει καταστήσει τον Παναθηναϊκό από πρωταγωνιστή κομπάρσο.

Εξετάζοντας προσεκτικά όλες τις παραμέτρους, δηλώνουμε τη διάθεση μας να προσπαθήσουμε για μία ακόμα και ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ φορά για την απόκτηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Με τους συνεργάτες μου ολοκληρώνουμε μέσα στον Νοέμβριο την καινούργια μας πρόταση, την οποία και θα καταθέσουμε.

Ελπίζουμε αυτή τη φορά όλοι όσοι δηλώνουν ότι αγαπούν τον Παναθηναϊκό να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να πράξουν το αυτονόητο. Να μας παραχωρήσουν την ομάδα στηριζόμενοι στη φερεγγυότητα της πρότασης μας και στο αναπροσαρμοσμένο μας business plan. Μόνο έτσι ο Παναθηναϊκός θα μπορέσει, αφού βρει την εσωτερική γαλήνη και ομόνοια, και αποκτήσει μια νέα ισχυρή διοίκηση να επανέλθει στον δρόμο των επιτυχιών.

Μπορούμε και θέλουμε να δώσουμε όραμα στα εκατομμύρια φιλάθλων του Παναθηναϊκού και την απαραίτητη δύναμη που να τον κάνει ξανά αδιαφιλονίκητο πρωταγωνιστή στην Ελλάδα και πρωταγωνιστή στην Ευρώπη.

HRH Prince Faisal bin Abdulaziz bin Nasser bin Abdulaziz Al Saud

υ.γ Ευχόμαστε στον Παναθηναϊκό καλή επιτυχία στο Ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη S.S. Lazio.»

«Άλλο ευθύνη, άλλο δόλος» 

24/10/2012

«Άλλο ευθύνη, άλλο δόλος»
Την άποψη πως η σχέση της ΠΑΕ ΑΕΚ με την Empire ήταν συχνά ετεροβαρής, αλλά αυτό δεν είναι κάτι περίεργο ούτε σημαίνει απαραίτητα πως υπάρχει δόλος, εξέφρασε ο Παναγιώτης Βαλασόπουλος.

Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 ο οικονομικός διευθυντής του «Δικεφάλου» πρόσθεσε πως δεν έχει αντιληφθεί κάτι περίεργο και τόνισε πως πιστεύει πως το deal με Χάρις-Βιντιάδη για την απόκτηση τω μετοχών θα πραγματοποιηθεί.

Διαβάστε αποσπάσματα από όσα είπε:

«Ανέλαβα επίσημα 1/7/12, όμως βοηθούσα στην αδειοδότηση από το Μάρτιο. Εγώ έχω ευθύνη μόνο για την ΠΑΕ και δεν δέχθηκα καν να αναλάβω την Empire. Αυτή ήταν η συμφωνία μου με την ΠΑΕ. Με τα προβλήματα που υπήρχαν, έμεινε η προηγούμενη κατάσταση. Οι προηγούμενοι διευθυντές αναλάμβαναν και τις δύο εταιρείες. Υπάρχουν δύο θέματα. Το τυπικό και νομικό: δεν υπάρχει διοίκηση που να ταυτίζεται με την Empire, ενώ δεν είναι και οι ίδιοι οι μέτοχοι. Το πλειοψηφικό πακέτο το έχουν 2-3 μέτοχοι μεταξύ των οποίων και οι Supporters. Μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου υπήρχε μια σχέση εμπορικής εκμετάλλευσης του σήματος, τώρα όχι».

Είχα ζητήσει από το Δ.Σ το καλοκαίρι, όταν ήταν ο κ. Μαύρος να μου δώσει οδηγίες για το τι θέλει να κάνει η ΑΕΚ με αυτήν τη εταιρεία. Δεν συζητήθηκε τότε το θέμα, επανήλθε μέσα Σεπτεμβρίου και αναβλήθηκε. Τότε μου είπαν πως πρώτα θα έπρεπε να συνεννοηθούν οι μέτοχοι και μετά να δούμε», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ».

Για το αν αντιλήφθηκε ο ίδιος κάτι περίεργο σε σχέση με την Empire:


Περίεργα καταλαβαίνουν οι μάγοι και οι αστρολόγοι, ένας οικονομολόγος δεν μπορεί να το κάνει. Δεν προσπαθώ να αποποιηθώ των ευθυνών μου. Δεσμεύομαι όμως γιατί με έχει βάλει μάρτυρας ο κ. Κιντής, οπότε υπάρχει νομικό ζήτημα. Ο ισολογισμός του 2012 ελέγχεται από τους ορκωτούς. Φαίνεται να υπάρχει μια εμπορική σχέση που πολλές φορές ήταν ετεροβαρής. Δεν μπορώ όμως να πω πως ήταν περίεργο αυτό ή ότι υπήρχε δόλος. Βιώσιμη δεν μπορεί να μην είναι μια εταιρεία με το που γεννήθηκε. Εμείς την κάνουμε έτσι. Είναι θέμα μετόχων. Αγοράζω ένα εμπόρευμα και έχω την υποχρέωση να του πουλήσω. Αγοράζω με πέντε και το πουλάω. Είναι θέμα εμπορικής πολιτικής. Η Empire θα έπρεπε να είναι ένα πιο μαζεμένο μαγαζί. Ευθύνη έχει αυτός που τρέχει την εταιρεία. Εκείνος που παίρνει τις αποφάσεις. Αυτό είναι εντελώς διαφορετικό από το να καταλογίζεις δόλο».

Για τις οικονομικές συναλλαγές μεταξύ ΠΑΕ ΑΕΚ και Empire:

«Η ΠΑΕ έδινε χρήματα στην Empire για τις αγορές που έκανε. Θα έπρεπε να έρχονται κάποια κέρδη από την άλλη πλευρά τα οποία δεν ήρuαν ποτέ. Αναγκαστικά οι ΠΑΕ πρέπει να έχουν και μια εταιρεία που να έχει εμπορική δραστηριότητα. Εμείς ως ΠΑΕ αγοράζαμε κάποια προϊόντα από την Empire. Δεν θα ήταν όμως σύννομο να υπάρχει άλλου τύπου συναλλαγή μεταξύ των δύο. Για τα 5 εκατ. που αναφέρονται δεν έχω απόλυτη εικόνα γιατί δεν έχουν περάσει από το ταμείο της ΠΑΕ. Έχω διαβάσει μόνο το κομμάτι της αγωγής που έχετε δημοσιεύσει. Ο κ. Κιντής είναι οικονομολόγος και αγωνιούσε για την ομάδα. Έκανε προσπάθεια να δει τι συμβαίνει και ως μέτοχος. Είμαι σε θέση να γνωρίζω πως και άλλοι μέτοχοι είχαν διαφωνήσει με την Empire. Έχω μιλήσει με διάφορους στο πρόσφατο παρελθόν. Δεν είναι κάποιο δαιδαλώδες πράγμα. Κάθε μέτοχος έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση. Και άλλοι μέτοχοι ενδιαφέρθηκαν, απλά ο κ. Κιντής πήρε παραπάνω πρωτοβουλία. Έχει γίνει επικοινωνία με την τωρινή διοίκηση. Το προηγούμενο διάστημα έγινε μεγάλη κουβέντα. Είπαμε να δούμε πώς θα προχωρήσουμε περισσότερο από την ανάγκη να δούμε πως θα έχουμε την εμπορική εκμετάλλευση του σήματος της ΠΑΕ».

Για τα εμπορεύματα της Empire και την απαξίωσή τους:

«Γίνεται στις εμπορικές εταιρείες όταν απαξιώνεται το εμπόρευμα. Όπως συμβαίνει στα καταστήματα που έχουν απόθεμα που δεν πουλιέται. Τότε το δίνεις με μεγάλες εκπτώσεις, είτε με το κιλό, είτε καταστρέφονται. Αυτή είναι η νόμιμη διαδικασία. Δεν μπορεί να φύγει από την αποθήκη της εταιρείας αν δεν υπάρξει μια συγκεκριμένη διαδικασία. Το ποσό για το οποίο μιλάμε είναι πολύ μικρό».

Για το οικονομικό άνοιγμα της ΠΑΕ:

«Ό,τι οφειλή έχει η ΠΑΕ ΑΕΚ προς τρίτους συμπεριλαμβανομένης της Empire βρίσκονται στα βιβλία. Τα οικονομικά στοιχεία τα δώσαμε στον κ. Βιντιάδη. Δεν υπάρχουν κρυφά έξοδα. Τα πιο καθαρά βιβλία είναι της ΑΕΚ. Ο κάθε χαροκαμένος ξέρει ακόμη και τον κάθε περιπτερά που χρωστάμε. Πιστεύω πως θα ολοκληρωθεί η συμφωνία με τον Βιντιάδη. Εδώ και 2 μήνες ξεψαχνίζουν τα οικονομικά. Το ενδιαφέρον είναι πραγματικό. Τα χρέη είναι αυτά που λέει ο κ. Δημητρέλος, ένα ποσό κοντά στα 30 εκατ. ευρώ».

Μέσα ο Κουίνσι 

24/10/2012

Μέσα ο Κουίνσι
Ο Γκανέζος μεσοεπιθετικός προπονήθηκε, το πρωί της Τετάρτης, κάτι που σημαίνει ότι υπολογίζεται από τον Ζεσουάλδο Φερέιρα για το παιχνίδι της Πέμπτης με τη Λάτσιο.

Αυτό, βέβαια, δεν προϋποθέτει και τη χρησιμοποίησή του στο αρχικό σχήμα του αγώνα. Ο Πορτογάλος προπονητής δεν έχει αποφασίσει αν θα τον ξεκινήσει, μια χθες έκανε θεραπεία. Αν ο Κουίνσι δεν ξεκινήσει, κάτι που είναι και το πιο πιθανό, τότε τη θέση του στην ενδεκάδα αναμένεται να πάρει ο Σισοκό. Από εκεί και πέρα, οι Βελάσκες και Σεϊταρίδης, που χθες έκαναν πρόγραμμα αποφόρτισης, επέστρεψαν κι’ αυτοί σε φουλ ρυθμούς, όπως και ο Μαυρίας, που χθες έκανε μόνος του προπόνηση.

Εκτός ο Μπουμσόνγκ

Ως γνωστόν, ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, που φέτος έχει προσφέρει ελάχιστα λόγω των πολλών τραυματισμών του, έχει υποστεί ένα τράβηγμα στον αριστερό προσαγωγό και θα είναι έτοιμος σε δυο εβδομάδες. Ο Γάλλος έκανε θεραπεία το πρωί στην Παιανία.

Εκτός της 20μελούς αποστολής έμειναν οι: Κοτσόλης, Μπουμσόνγκ, Ταμπάκης, Σο, Βύντρα, Τριανταφυλλόπουλος, Δώνης, Μαρινάκης και Κουσίδης.

«Του πληρώνουμε και το ταξί»! 

24/10/2012

«Του πληρώνουμε και το ταξί»!
Με… χιούμορ απαντούν από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, στις νέες εξαγγελίες του Βλάση Τσάκα και στην πρόταση που αναμένεται να κάνει ο πρίγκιπας Φαϊζάλ: «Αν το κάνει θα του πληρώσουμε και τα έξοδα για το ταξί, εκτός κι αν έρθει με την κλούβα της αστυνομίας με την οποία μετακινείται συχνά».

Οι «κύκλοι» της πράσινης ΠΑΕ τονίζουν, λοιπόν, για τον Τσάκα και τον Αραβα πρίγκιπα: «Με μεγάλη χαρά περιμένουμε και εμείς τα πετροδόλαρα που εδώ και 40 χρόνια περιμένει όλη η Ελλάδα και δεν ήρθαν ποτέ. Αναμένουμε από τον κύριο Τσάκα να φέρει την περίφημη πρόταση. Αν το κάνει θα του πληρώσουμε και τα έξοδα για το ταξί, εκτός κι αν έρθει με την κλούβα της αστυνομίας με την οποία μετακινείται συχνά».

Γιαννιώτας και Σίσιτς τα βραβεία 

24/10/2012

Γιαννιώτας και Σίσιτς τα βραβεία
Ο Γιάννης Γιαννιώτας για την απόδοσή του στο ματς του Άρη με τον Παναθηναϊκό, συγκέντρωσε τις περισσότερες προτιμήσεις των φιλάθλων για το βραβείο του καλύτερου παίκτη της 7ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Αυτό για το καλύτερο γκολ, πήγε στον Μίρνες Σίσιτς του ΟΦΗ για αυτό που πέτυχε κόντρα στον Πλατανιά στα Χανιά.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα των διαγωνισμών που διοργανώνουν από κοινού, Σούπερ Λίγκα, ΠΣΑΠ και NOVA:

MVP

Γιάννης Γιαννιώτας (Άρης) 62,75%
Μπράνα Ιλιτς (ΠΑΣ Γιάννινα) 27,33%
Χοσέ Χολέβας (Ολυμπιακός) 9,92%

Best Goal

Μίρνες Σίσιτς (ΟΦΗ) 58,91%
Ράφικ Τζεμπούρ (Ολυμπιακός) 25,46%
Εμάνουελ Περόνε (Αστέρας Τρίπολης) 15,63%

Τα εισιτήρια με Ολυμπιακό

Τα εισιτήρια με Ολυμπιακό
Στην διάθεση των φίλων του Άρη, βγήκαν από την Τετάρτη τα εισιτήρια για το επικείμενο ντέρμπι με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (19:30, 29/10).

Παρά την υψηλή ζήτηση, η «κίτρινη» ΠΑΕ διατηρεί τις μειωμένες τιμές, οι οποίες κυμαίνονται μεταξύ 10-30 ευρώ.


Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Σε κυκλοφορία τέθηκαν τα εισιτήρια για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό την Δευτέρα (29/10) στις 19:30 στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ αντιλαμβανόμενη την δύσκολη οικονομική συγκυρία αποφάσισε φέτος να μειώσει το κόστος των εισιτηρίων σε όλες τις θύρες.

Πιο συγκεκριμένα τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ στις θύρες 1 και 3, 15 ευρώ στην θύρα 2, 20 ευρώ στην θύρα 9 και 30 ευρώ στην θύρα 7 (επισήμων).

Τα εισιτήρια διατίθενται από το ARIS MOBILE καθημερινά (10:00-14:00 και 17:00-21:00). Το Σάββατο το ARIS MOBILE θα λειτουργήσει από τις 9:00 έως τις 15:00, ενώ την ημέρα του αγώνα τα εισιτήρια θα διατίθενται από τα εκδοτήρια του γηπέδου.

Παράλληλα οι φίλοι του ΑΡΗ μπορούν να προμηθεύονται τα εισιτήριά τους και μέσω ίντερνετ από τη σχετική υπηρεσία e-ticketing και την διεύθυνση https://buy.tickethour.com/arisfc-ww/showProductList.html».

Διάψευση για Κωνσταντίνου 

24/10/2012

Διάψευση για Κωνσταντίνου
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με ανακοίνωσή της, διαψεύδει δημοσίευμα που ήθελε τον Βασίλη Κωνσταντίνου να συζητά με φίλους της ομάδας, για τα θέματα του ποδοσφαιρικού τμήματος, στον αγώνα μπάσκετ ανάμεσα στους «πράσινους» και τον Ολυμπιακό.

Η ανακοίνωση

Με αφορμή τον υποτιθέμενο διάλογο μεταξύ του αντιπροέδρου της ΠΑΕ κ. Βασίλη Κωνσταντίνου και φιλάθλων της ομάδας μας που είδε το φως της δημοσιότητας, η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ θα ήθελε να επισημάνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι:

1. Πρόκειται για αποκυήματα της φαντασίας.

2. Θεωρούνται εκ του πονηρού και ως εκ τούτου ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ επιφυλάσσεται για την χρήση κάθε νόμιμου δικαιώματος.

«Μετά την υπογραφή, νίκη με ΑΕΚ» 

24/10/2012

«Μετά την υπογραφή, νίκη με ΑΕΚ»
Να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, προκειμένου να επιστρέψουν στις νίκες στον αγώνα με την ΑΕΚ είναι διατεθειμένοι οι ποδοσφαιριστές του Πλατανιά, όπως τόνισε στο sport-fm.gr o Ζέλικο Κάλαϊτζιτς.

Εκτός αυτού ο Σέρβος μέσος μίλησε για την ανανέωση του συμβολαίου του με την ομάδα των Χανίων, αλλά και για την ήττα στο ντέρμπι της Κρήτης απέναντι στον ΟΦΗ.

Συνέντευξη στον Θέμη Λιουδάκη:

Παρά το γεγονός πως η ΑΕΚ αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα ο Ζέλικο Κάλαϊτζιτς περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι στην «Ένωση», η οποία λόγω της βαθμολογικής της θέσης θα έχει και περισσότερη πίεση: «Το παιχνίδι με την ΑΕΚ θα είναι αρκετά δύσκολο, καθώς εκείνοι βρίσκονται χαμηλά στη βαθμολογία και θα έχουν την πίεση, προκειμένου να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, εμείς πρέπει να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας και να πάμε για τη νίκη».

Ο Ζέλικο Κάλαϊτζιτς μίλησε και για την πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του με τους ανθρώπους του Πλατανιά: «Εδώ και καιρό είχαμε ξεκινήσει τις συζητήσεις με τη διοίκηση για να ανανεώσω με την ομάδα. Είμαι χαρούμενος εδώ και ο Πλατανιάς τα πάει πολύ καλά στο πρωτάθλημα και έτσι ήταν εύκολο για μένα να πω το “ναι”».

Τέλος, ο Σέρβος αμυντικός χαφ αναφέρθηκε και στην ήττα κόντρα στον ΟΦΗ: «Παίξαμε αρκετά καλά είχαμε αρκετές ευκαιρίες για να νικήσουμε, όμως τελικά δεν τα καταφέραμε. Πλέον κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ».

Η βράβευση του Γιαννιώτα 

24/10/2012

Η βράβευση του Γιαννιώτα 
Ο Γιάννης Γιαννιώτας πέτυχε το γκολ με το οποίο ο Άρης διαμόρφωσε το τελικό 1-1 κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, με τον νεαρό μεσοεπιθετικό να έρχεται πρώτος και με σημαντική διαφορά από τους υπόλοιπους στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του MVP της 7ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Η βράβευσή του θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (25/10) στις 14:30 στο Aris Sports Cafe, από τον πρόεδρο της Κοινωνίας Μελών Άρη, Άγγελο Γρόλλιο.

«Καλύτεροι στη συνέχεια» 

24/10/2012

«Καλύτεροι στη συνέχεια»
Σίγουρος πως στις επόμενες αγωνιστικές ο Λεβαδειακός θα εμφανιστεί καλύτερος και πως θα πάρει περισσότερους βαθμούς, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Γιώργος Ζησόπουλος.

Ο έμπειρος μέσος τόνισε πως παρά το γεγονός ότι αυτός και οι συμπαίκτες του παίζουν καλό ποδόσφαιρο η θέση που έχουν στον βαθμολογικό πίνακα της Σούπερ Λίγκα τους αδικεί.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην επίσημη ιστοσελίδα της Σούπερ Λίγκας:

Για το ποιοι είναι οι στόχοι του Λεβαδειακού φέτος:

«Ο στόχος του Λεβαδειακού για φέτος, σύμφωνα με την περσινή πορεία και βεβαίως με τις προσθήκες που έγιναν το καλοκαίρι, καθώς και με τη διατήρηση στο ρόστερ αρκετών σημαντικών ποδοσφαιριστών, δεν είναι άλλος από μία ανάλογη πορεία με την περσινή και ίσως ακόμη καλύτερη. Η αρχή δεν ήταν η αναμενόμενη από πλευράς αποτελεσμάτων, όμως η ομάδα στα περισσότερα ματς αποδίδει καλό ποδόσφαιρο, οπότε τα αποτελέσματα θα έρθουν και έτσι θα μπορέσουμε να συνδυάσουμε ουσία και θέαμα».

Για την σημασία που έχει ο Λεβαδειακός στην ζωή του:

«Διανύω ήδη την 7η χρονιά μου στην ομάδα, οπότε μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι ο Λεβαδειακός είναι για μένα η δεύτερη οικογένειά μου. Έχω ανδρωθεί μέσα στην ομάδα, έστω και αν υπήρχαν δυσκολίες, είτε προσωπικές, είτε ομαδικές, πάντα ένοιωθα ότι υπάρχει το κατάλληλο κλίμα ώστε να ξεπεραστούν και να έρθουν καλύτερες μέρες. Απ’ ότι φαίνεται οι δύσκολες μέρες πέρασαν και πλέον ο Λεβαδειακός δείχνει ικανός να αλλάξει επίπεδο, κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα, γιατί γνωρίζω από πρώτο χέρι τις πάρα πολλές δύσκολες καταστάσεις που έχουν αντιμετωπιστεί κατά καιρούς και επίσης θεωρώ ότι συνέβαλα και εγώ μαζί με όλους (συμπαίχτες, προπονητές, πρόεδρο) για να γίνει αυτό».

Για το που χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα της Βοιωτίας, ώστε να ανακάμψει στη συνέχεια του πρωταθλήματος:

«Θεωρώ ότι έχουμε τουλάχιστον 20 παίχτες που μπορούν να ανταπεξέλθουν στην κατηγορία. Η ομάδα από πλευράς παικτών, προπονητών και οικονομικών δεδομένων, που είναι σημαντικά για την εποχή, είναι πλήρης. Ήρθαν παίχτες εγνωσμένης αξίας το καλοκαίρι, παρέμεινε ένας καταξιωμένος προπονητής και ο βασικός κορμός της ομάδας, υπάρχει οικονομική σταθερότητα από τη διοίκηση, οπότε είναι θέμα χρόνου να βρεθεί η χημεία στην ομάδα και να έρθουν τα καλά αποτελέσματα. Πάντως οποιαδήποτε κίνηση γίνει το χειμώνα θα είναι ευπρόσδεκτη, γιατί θα βοηθήσει στην προσπάθειά μας».

Για πού πιστεύει ότι οφείλεται το κακό ξεκίνημα της ομάδας:

«Εκτός από τα παιχνίδια με Ολυμπιακό και Πανθρακικό, πιστεύω ότι σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια, με βάση τη γενική εικόνα και τα στατιστικά δικαιούμασταν κάποιους πόντους παραπάνω. Η ομάδα παίζει καλά, δημιουργεί πάρα πολλές ευκαιρίες, που μέχρι στιγμής δεν τις έχουμε αξιοποιήσει, αλλά μόλις συμβεί αυτό νομίζω ότι δε θα έχουμε πρόβλημα με οποιονδήποτε αντίπαλο. Η συνέχεια σίγουρα θα είναι καλύτερη, όσον αφορά τα αποτελέσματα, γιατί όταν παίζεις καλά κάποια στιγμή θα έρθει και το αποτέλεσμα».

Για το αν η ομάδα θα βρει σιγά- σιγά τα πατήματά της:


«Προερχόμασταν από μία εντός έδρας βαριά ήττα από τον Πανθρακικό και το μόνο που θέλαμε στο παιχνίδι αυτό ήταν να αποδείξουμε πρώτα στους εαυτούς μας ότι αξίζουμε κάτι παραπάνω από τους 4 πόντους που είχαμε μαζέψει έως τότε. Ξέραμε ότι το έργο μας θα ήταν δύσκολο, γιατί πιστεύω ότι ο Ατρόμητος είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στο πρωτάθλημα και γι’ αυτό το λόγο επιλέξαμε έναν αμυντικό τρόπο παιχνιδιού και αν μπορούσαμε σε κάποια αντεπίθεση ή στημένη φάση να σκοράρουμε και να παίρναμε το τρίποντο. Τελικά δεν ήρθε το γκολ και με πολύ καλή αμυντική λειτουργία πήραμε σχετικά εύκολα την ισοπαλία, που αν συνδυαστεί με μία νίκη το Σάββατο θα είναι ότι καλύτερο».


Για το ποιο θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα άλλαζε, προκειμένου να κάνει καλύτερο το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα:

«Θεωρώ ότι το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι μία μικρογραφία της κοινωνίας. Έτσι όταν η χώρα είχε χρήμα (εικονικό - πλασματικό) κάπως έτσι ήταν και το ποδόσφαιρο. Τώρα που υπάρχει κρίση επηρεάζεται άμεσα και το ποδόσφαιρο, όμως πιστεύω ότι η πραγματική εικόνα του ποδοσφαίρου και τις κοινωνίας γενικότερα, είναι αυτή που ζούμε τώρα και όχι η εικονική – πλασματική πραγματικότητα που τόσα χρόνια βιώναμε. Οι αλλαγές και στους δύο τομείς θα πρέπει να είναι ριζικές και θα πρέπει να ξεκινήσουν από τα θεμέλια, ώστε να υπάρξουν ακόμη πιο γερές βάσεις για να στηριχθεί ένα πλέον πραγματικό οικοδόμημα, το οποίο θα προσφέρει ανάλογο θέαμα και ευχαρίστηση στον κόσμο, που από την πλευρά του θα πρέπει να αλλάξει λίγο νοοτροπία και να βλέπει το ποδόσφαιρο ως γιορτή και τον αγώνα ως ευχάριστο γεγονός και όχι ως ένα μέσο εκτόνωσης θυμού και βίας».

Για την επιθετική δυσλειτουργία που έχει ο Λεβαδειακός:

«Ξέρουμε ότι το γκολ είναι το πιο σημαντικό στο ποδόσφαιρο και αν δε σκοράρεις δεν κερδίζεις. Υπήρχαν παιχνίδια που δεν βάλαμε γκολ και χάσαμε βαθμούς, αλλά έχουμε κάνει και άλλα λάθη, ώστε να χάνουμε πόντους. Δουλεύουμε καθημερινά ώστε να βελτιωθούμε και να ελαχιστοποιήσουμε τα λάθη, άρα σε συνδυασμό με τη δημιουργία πολλών ευκαιριών και καλού επιθετικού ποδοσφαίρου που προσπαθούμε να παίξουμε, θα έρθουν και τα αποτελέσματα».

Για το πώς προετοιμάζονται για το επόμενο παιχνίδι κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης:

«Καταρχήν ο Αστέρας Τρίπολης είναι μία πολύ καλή ομάδα. Έχει παίξει πολύ καλό ποδόσφαιρο μέχρι τώρα, έχει έναν έμπειρο προπονητή και κάποιους ποδοσφαιριστές που μπορούν με μία προσωπική ενέργεια να αλλάξουν τη ροή του παιχνιδιού. Εμείς θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα λάθη που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής και χωρίς ιδιαίτερα διαφορετική προετοιμασία από τη συνήθης εβδομαδιαία προπόνηση θα είμαστε έτοιμοι το Σάββατο να διεκδικήσουμε τη νίκη που χρειαζόμαστε. Είναι καλή ομάδα, αλλά θεωρώ ότι και αυτό το παιχνίδι θα κριθεί από τη δική μας απόδοση».

Για το αν υπάρχει κάποια στιγμή της ποδοσφαιρικής του καριέρας που θα ήθελε να ξεχάσει:

«Δε θα ήθελα να ξεχάσω κάτι γιατί δυστυχώς ή ευτυχώς θεωρώ ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Όμως δύο στιγμές θα ήθελα να ήταν διαφορετικές, αν και δε γνωρίζω αν θα με δικαίωνε η συνέχεια. Η πρώτη ήταν ο αποκλεισμός της πρώην ομάδας μου, του ΠΑΟΚ από τη Μακάμπι στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, η οποία μάλιστα κρίθηκε εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι και σε ένα λάθος με τη συμμετοχή ενός τιμωρημένου ποδοσφαιριστή και η δεύτερη ήταν ο υποβιβασμός του Λεβαδειακού την περίοδο 2009-2010, μετά από κάποια χρόνια συνεχής παρουσίας στη Σούπερ Λίγκας, που ουσιαστικά οριστικοποιήθηκε στο τελευταίο ματς και θεωρώ πως δεν ήμασταν χειρότεροι από κάποιες ομάδες που παρέμειναν στην κατηγορία».

Για το πώς περνάει τον ελεύθερο χρόνο του:

«Τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο μου τον περνάω με φίλους είτε από το χώρο του ποδοσφαίρου, είτε όχι. Στη Λιβαδειά υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργήσεις φιλικές σχέσεις γιατί είναι μία μικρή πόλη και γνωρίζουν ο ένας τον άλλο εύκολα. Οι παραπάνω στιγμές λαμβάνουν χώρα συνήθως σε κάποιο σπίτι, όπου μαζευόμαστε για συζήτηση, ταινία, παρακολούθηση αγώνα ή για ένα γεύμα ή ένα καφέ και έτσι δένεσαι πολύ με συμπαίχτες ή με ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας. Επίσης, διαβάζω αρκετά και εδώ και λίγο καιρό έχω ξεκινήσει μαθήματα Ισπανικών. Δεν υπάρχουν οι επιλογές στη Λιβαδειά, όπως σε κάποιες μεγαλύτερες πόλεις, αλλά με καλή παρέα οπουδήποτε περνάς καλά».

«Κινδυνεύουν όσοι μπουν στη διοίκηση» 

24/10/2012

«Κινδυνεύουν όσοι μπουν στη διοίκηση»
Τους κινδύνους που θα διέτρεχε ο ίδιος (και κάθε άλλος υποψήφιος) σε περίπτωση ανάμειξής του σε διοίκηση Πρωτοδικείου στον Άρη, λόγω των χρεών από τις προηγούμενες διοικήσεις, εξήγησε ο Παναγιώτης Στεφανίδης.

Επιπλέον υποστήριξε ότι ο Αντώνης Ζαμπέτας θα είναι και στο νέο διοικητικό σχήμα, ενώ δεν εμφανίστηκε καθόλου σίγουρος για τις διαθέσεις του Αλέκου Κατσιαούνη.

Εξάλλου, αφού επιβράβευσε τον κόσμο για την στήριξη που παρέχει στην ομάδα, ζήτησε να δώσει δυναμικό «παρών» και απέναντι στον Ολυμπιακό.


Αναλυτικά, όσα είπε στο «Αθλητικό Metropolis»:

Για το γεγονός ότι, μαζί με τον Σταύρο Λαμπριάκο, δεν δέχθηκε να συμμετάσχει σε διοίκηση Πρωτοδικείου: «Εμείς οριστήκαμε διοικούσα επιτροπή. Πρέπει να τρέξουμε τα θέματα της ομάδας δε γίνεται να φύγουμε. To να πάμε σε διοίκηση πρωτοδικείου αυτή τη στιγμή δεν είναι εφικτό. Υπάρχουν νομικές ευθύνες. Μπορεί να έχουμε προβλήματα με τις δουλειές μας, δεν είμαστε οι μόνοι που αρνούμαστε. Και σε άλλους που τους προτάθηκε να συμμετάσχουν, ούτε αυτοί μπαίνουνε. Από ποινικές και αστικές ευθύνες μπορεί να έχουμε πρόβλημα να εκδώσουμε μπλοκ αποδείξεων ακόμα και να πάρουμε χρήματα από την τράπεζα. Το μισό διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Άρης ήταν κατηγορούμενο, δεν μπορούμε να υποστούμε αυτή την ταλαιπωρία. Κινδυνεύεις να βρεθείς κατηγορούμενος για χρέη της ΠΑΕ. Μπορεί να απαλλαγείς αλλά η διαδικασία θα είναι επίπονη».

Για το ποιοι εν τέλει θα συνθέσουν τη διοίκηση Πρωτοδικείου: «Γνωρίζω για τον Ζαμπέτα πως θα συμμετάσχει, για τον Κατσιαούνη τον βλέπω προβληματισμένο δεν ξέρω αν μπαίνει. Είναι θέμα του μεγαλομετόχου να αποφασίσει ποιος θα μπει στη διοίκηση πρωτοδικείου. Η ομάδα πρέπει να έχει διοίκηση. Το ότι δεν είμαστε και τυπικά διοίκηση δημιουργεί προβλήματα. Κάποιος πρέπει να πηγαίνει και να έχει δικαίωμα υπογραφής. Σήμερα εμείς δεν το έχουμε, μόνο ο Ζαμπέτας το έχει από την προηγούμενη διοίκηση. Η πίεση που υπάρχει μας δημιούργησε πρόβλημα. Το να μπούμε στο πρωτοδικείο είναι μεγάλη τιμή. Να είσαι στο Δ.Σ. του Άρη είναι τίτλος που δεν θα αποκτήσουμε μεγαλύτερο στη ζωή μας αλλά όσο και να θέλουμε δε μπορούμε. Θα έχουμε πρόβλημα».

Για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό: «Θέλω να πω πως αυτό που μας καίει είναι να έρθει ο κόσμος με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο. Έχουμε ανάγκη από οικονομική ενίσχυση. Χρειαζόμαστε να πάρουμε μια οικονομική ανάσα γιατί τρέχουνε οι υποχρεώσεις. Ο κόσμος πρέπει να βοηθήσει και να γεμίσει το Κλεάνθης Βικελίδης. Φέτος ξεπεράσαμε τον προϋπολογισμό στα εισιτήρια δεν περιμέναμε τόσο κόσμο. Ο Άρης είναι 4ος σε εισιτήρια χωρίς να έχει παίξει ούτε ένα ντέρμπι».

Για τις τρέχουσες υποχρεώσεις της ΠΑΕ: «Πρέπει να μαζέψουμε 100.000 ευρώ, τα οποία θα καταφέρουμε να τα μαζέψουμε. Επειδή μαζεύουμε αυτά για την εφορία, έχουμε πρόβλημα για τα άλλα. Έχουμε προβλήματα μέσα στην ΠΑΕ. Έχουν δεσμευτεί χρήματα, υπάρχουν δύσκολες καταστάσεις που δεν γνωρίζαμε. Για το άρθρο 99 γίνονται συζητήσεις και θα δούμε πως θα κινηθούμε. Το δημόσιο είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής, πρέπει να πληρώσουμε κάποιες δόσεις για να γίνει εφικτή η είσοδός μας στο άρθρο».

Δεν τους πτοούν τα προβλήματα 

24/10/2012

Δεν τους πτοούν τα προβλήματα
Χωρίς τους τραυματίες Γεωργέα και Μπάρμπα συνεχίζεται η προετοιμασία της Βέροιας για το παιχνίδι της προσεχής Κυριακής με την Ξάνθη. Ωστόσο, όλοι στο… στρατόπεδο της «βασίλισσας του βορρά» στοχεύουν στη νίκη που θα τους επαναφέρει στα θετικά αποτελέσματα.

Από την δίωρη προπόνηση της Τετάρτης έλειπαν πάλι ο Νίκος Γεωργέας, λόγω θλάσης που έχει υποστεί στο δικέφαλο, καθώς και ο Κώστας Μπάρμπας, ο οποίος ταλαιπωρείται από αιμάτωμα και συνέχισαν το ατομικό τους πρόγραμμα.

Για την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί νέα προπόνηση στις 11:00 το πρωί στις εγκαταστάσεις του Ταγαροχωρίου.

Πάλι εκτός ο Μπέρτος 

24/10/2012

Πάλι εκτός ο Μπέρτος
Για άλλη μία μέρα ο προπονητής της Ξάνθης, Νίκος Κωστένογλου, είδε τον αμυντικό της ομάδας, Μανόλη Μπέρτο, να απουσιάζει για άλλη μία μέρα από το κανονικό πρόγραμμα προπόνησης.

Ο νεαρός αμυντικός ταλαιπωρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα από έναν τραυματισμό τον οποίο δεν έχει ξεπεράσει πλήρως, με αποτέλεσμα για άλλη μία μέρα να κάνει ατομική προπόνηση με την συμμετοχή του στον εκτός έδρας αγώνα απέναντι στη Βέροια να είναι αμφίβολη.

Κατά τα άλλα στην προπόνηση της Τετάρτης (24/10) ο Κωστένογλου είδε τους ποδοσφαιριστές του αρχικά να κάνουν ασκήσεις με την μπάλα και στη συνέχεια ασκήσεις τεχνικής, αλλά και κατοχή μπάλας.

Μέσα ο Ναβάρο, δύσκολα ο Πιπίνης 

24/10/2012

Μέσα ο Ναβάρο, δύσκολα ο Πιπίνης 
Κανονικά γυμνάστηκε ο Τσίμο Ναβάρο την Τετάρτη και έτσι τίθεται στην διάθεση του Σάκη Τσιώλη για την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό για την όγδοη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Αντίθετα, το δικό του πρόγραμμα συνέχισε ο Χρήστος Πιπίνης, ο οποίος είναι αμφίβολος.

Το παιχνίδι στη Λιβαδειά, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ομάδα της Αρκαδίας, αφού θέλει να πάρει ένα ακόμα διπλό, που θα βοηθήσει στη συνέχεια. Αυτή την προσπάθεια θα ενισχύσει, όπως όλα δείχνουν, ο Ναβάρο, ο οποίος θα παίξει στη θέση του Μπακασέτα, ενώ οι Ράγιος και Ντε Μπλάσις θα παραμείνουν στο αρχικό σχήμα.

Αντίθετα, ο Πιπίνης θα μείνει εκτός, αφού, είναι σχεδόν, απίθανο να προλάβει την αναμέτρηση με την ομάδα της Λιβαδειάς και να είναι στην αποστολή.

«Όχι» κι από Κατσιαούνη 

24/10/2012

«Όχι» κι από Κατσιαούνη 
Μετά τον Σταύρο Λαμπριάκο, τον Παναγιώτη Στεφανίδη και ο Αλέκος Κατσιαούνης αρνήθηκε να συμμετάσχει σε διοίκηση Πρωτοδικείου στην ΠΑΕ Άρης. Πώς αιτιολόγησε την απόφασή στην Κοινωνία Μελών Άρη.

Ο Κατσιαούνης έμοιαζε να είχε πειστεί να συμμετάσχει στο νέο διοικητικό σχήμα, όμως έκανε πίσω, ενώ φέρεται να αντέτεινε ότι προτιμότερο -μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την υπαγωγή στο άρθρο 99- να παραμείνει το ίδιο σχήμα. Επιπροσθέτως είπε ότι δεν θα αισθανόταν καλά να συνεχίσει μια προσπάθεια χωρίς τους ανθρώπους με τους οποίους την ξεκίνησε πριν από πέντε μήνες.

Αυτή ήταν μια εξέλιξη που δεν ανέμεναν στην ΚΜΑ ή αν προτιμάτε δεν θα ‘θελαν να σκέφτονται καθώς δυσκολεύει ακόμη περισσότερο η η δική τους προσπάθεια να βρουν τα μέλη που θα απαρτίζουν τη νέα διοίκηση.

Άπαντες παρόντες για Λίνεν! 

24/10/2012

Άπαντες παρόντες για Λίνεν!
Στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του για πρώτη φορά από τη στιγμή που κάθισε στον πάγκο της ΑΕΚ είχε το απόγευμα της Τετάρτης ο Έβαλντ Λίνεν. Ο Ρότζερ Γκερέιρο επέστρεψε… πατέρας από τη Βραζιλία και πέρα από τις ευχές των συμπαικτών του, τέθηκε στη διάθεση του Γερμανού προπονητή, όπως είχε συμβεί από χθες με τον Νίκο Κατσικοκέρη που ξεπέρασε το πρόβλημά του στο μετατάρσιο.

Έτσι, αν εξαιρεθούν οι Καλογέρης και Τσαμουρλίδης, που είναι εδώ και καιρό τραυματίες, όλοι οι υπόλοιποι υπολογίζονται κανονικά από τον Έβαλντ Λίνεν για το κρίσιμο ματς της Κυριακής απέναντι στον Πλατανιά στο ΟΑΚΑ.

Όλοι μέσα 

24/10/2012

Όλοι μέσα
Με θετικούς οιωνούς συνεχίζεται η προετοιμασία του Άρη για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (19:30, «Κλεάνθης Βικελίδης»), καθώς όλοι οι παίκτες είναι υγιείς, ακόμη και ο Βασίλης Τριανταφυλλάκος που ταλαιπωρήθηκε αρκετά αυτό το διάστημα.

Μετά το χθεσινό ρεπό, οι «κίτρινοι» επέστρεψαν στο Ν. Ρύσιο, με τον νεαρό επιθετικό να ανεβάζει ρυθμούς και να βρίσκεται στην τελική ευθεία για την επιστροφή του στην δράση.

Από εκεί και πέρα συντηρητικό πρόγραμμα, όπως ήταν προγραμματισμένο, ακολούθησε ο Νταβίντ Αγκάνθο.

Τεχνικό τιμ και ποδοσφαιριστές ανανέωσαν το ραντεβού τους για το πρωί της Πέμπτης.

«Ανεβάζει» ρυθμούς ο Γιάντσης 

24/10/2012

«Ανεβάζει» ρυθμούς ο Γιάντσης
Με τον Δημήτρη Γιάντση να δίνει κανονικά το «παρών» διεξήχθη η προπόνηση της Κέρκυρας την Τετάρτη. Ο νεαρός επιθετικός έχει ξεπεράσει πλήρως τις ενοχλήσεις που αισθανόταν και, έτσι, κατάφερε να "βγάλει" κανονικά το πρόγραμμα, το οποίο ήταν αυξημένης έντασης και, λογικά, θα είναι έτοιμος για τον εντός έδρας αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Αντιθέτως, ο Γιάννης Σίμωσης ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, το οποίο περιελάμβανε αερόβιο τρέξιμο, προκειμένου να μπει στον ρυθμό που βρίσκονται και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές.

Εκτός ο Ντόε, αμφίβολος ο Μαρτσάκης 

24/10/2012

Εκτός ο Ντόε, αμφίβολος ο Μαρτσάκης 
Η απογοήτευση δεν έχει κοπάσει ακόμα στον Πλατανιά, μετά την ήττα από τον ΟΦΗ την περασμένη Δευτέρα, όμως όλοι στους Χανιώτες έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ την ερχόμενη Κυριακή, στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Στο πλαίσιο αυτό, ξεκίνησε η προετοιμασία για την αναμέτρηση με την «Ένωση», με τον Μαρτσάκη να είναι αμφίβολος, αφού στο πρόγραμμα της Τέταρτης φάνηκε πως έχει υποστεί ένα τράβηγμα στον τετρακέφαλο.

Το «παρών» έδωσαν κανονικά όλοι οι ποδοσφαιριστές, μαζί με τους Αργυρόπουλο και Αρότσα, ενώ απουσίασε ο Ντόε, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται στην πατρίδα του.

Η αγωγή του ΠΑΟ στον Λιαγκα 

24/10/2012  

Τα λόγια, έγιναν έργα και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κατέθεσε την αγωγή που υποστήριξε πως θα κάνει σε βάρος του «Real Fm» και του Γιώργου Λιάγκα, για τα όσα υποστήριξε ο τελευταίος στην εκπομπή του.


Ο γνωστός δημοσιογράφος, αστειευόμενος, είχε πει πως ο οίκος ανοχής «Σούλα» που χρησιμοποιεί ο Βουκεφάλας Λάρισας ως χορηγό, θα ταίριαζε και στον Παναθηναϊκό.

Πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ ζητάνε μέσω της αγωγής τους οι "πράσινοι".

Ο Παναθηναϊκός είχε αντιδράσει, ο Λιάγκας ζήτησε δημόσια συγγνώμη αφού δεν υπολόγισε πως θα πάρει έκταση το θέμα λέγοντας «εγώ με όλες τις ομάδες κάνω πλάκα», ωστόσο, στο «τριφύλλι» δείχνουν διάθεση να μην αφήνουν τίποτα που θίγει την ομάδα να πέφτει κάτω χωρίς απάντηση και προχώρησαν στην αγωγή, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες.




Οι πρώτες δοκιμές 

24/10/2012

Οι πρώτες δοκιμές 
Έστω και χωρίς τους Γκαρσία, Ρομπέρ οι οποίοι προφυλάχθηκαν λόγω ενοχλήσεων, ο Γιώργος Δώνης έκανε τις πρώτες δοκιμές για την ενδεκάδα με την οποία θα παραταχθεί ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Κέρκυρα.

Με δεδομένες βεβαίως τις απουσίες των τιμωρημένων Κάτσε και Λόρενς που ήταν βασικοί στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Στο αριστερό άκρο της άμυνας έβαλε τον Σταφυλίδη, στο δεξί διατήρησε τον Έτο και στις θέσεις των στόπερ τους Κατσικά, Κουμάλο. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής δίπλα στον Λάζαρ, τοποθέτησε τον Φωτάκη. Έτσι δεξιά πέρασε τον Πέλκα και στα αριστερά προώθησε τον Λίνο. Ενώ στην επίθεση ήταν ο Σαλπιγγίδης με τον Αθανασιάδη. Για τον «άσο» ο Χακόμπο έχει προβάδισμα έναντι του Γλύκου.

Θεραπεία έκανε ο Γεωργιάδης, που σταδιακά θα ανεβάσει ρυθμούς. Επόμενη προγραμματισμένη προπόνηση αύριο στις 17:00

Επιτέλους… αισιοδοξία 

24/10/2012
Επιτέλους… αισιοδοξία
Λόγους να ελπίζουν σε καλύτερες μέρες βρήκαν επιτέλους στην ΑΕΚ. Η Τετάρτη επιφύλασσε ευχάριστα νέα τόσο στο μέτωπο των επενδυτών, όσο και στα αγωνιστικά. Γιατί αφενός μεν το δίδυμο Βιντιάδη-Χάρις αποφάσισε να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για την απόκτηση του ελέγχου στην ΠΑΕ, αφετέρου ο Έβαλντ Λίνεν είδε να υπάρχει πανστρατιά εν όψει «τελικού» της Κυριακής με τον Πλατανιά στο ΟΑΚΑ.

Έρχονται και «μπαίνουν»

Προάγγελος deal θεωρείται η έλευση στελεχών της τράπεζας «Seymour Pierce», με την οποία συνεργάζονται Κιθ Χάρις και Δημήτρης Βιντιάδης, στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα. Η πλευρά του Έλληνα επιχειρηματία είχε αφήσει να φανούν οι προθέσεις της προ ημερών, όταν παρέλαβε στοιχεία από την Εφορία για να επικυρώσει το πραγματικό ύψος των χρεών της ΠΑΕ προς το Δημόσιο. Πληροφορίες αναφέρουν πως στον έλεγχο των στοιχείων που παρέλαβαν δεν διαπίστωσαν σημαντικές αποκλίσεις συγκριτικά με όσα τους είχε αποστείλει ηλεκτρονικά η διοίκηση της ΠΑΕ.

Με την άφιξη των εκπροσώπων της αγγλικής τράπεζας τη Δευτέρα θα προχωρήσει η υπόθεση της μεταβίβασης μετοχών. Θα ελέγξουν μαζί με την οικογένεια Βιντιάδη (πέραν του Δημήτρη, βοηθά στο deal και ο πατέρας του, Βασίλης) το πόρισμα του ελέγχου από λογιστές κι εφόσον δεν προκύψει κάποιο πρόβλημα η ΠΑΕ θα αλλάξει χέρια, με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές να αποκτούν το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών και να αρχίσει να μπαίνει ρευστό στα απελπιστικά άδεια ταμεία της ΠΑΕ.

Πάνοπλη στον «τελικό»

Ο Έβαλντ Λίνεν είχε την Τετάρτη κενό απουσιολόγιο για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε την ΑΕΚ. Ο Ρότζερ Γκερέιρο επέστρεψε από τη Βραζιλία, όπου παρέστη στη γέννηση της κόρης του, και προπονήθηκε κανονικά το απόγευμα, ενώ από χθες έχει μπει στο κανονικό πρόγραμμα ο Νίκος Κατσικοκέρης που διεκδικεί θέση βασικού για το παιχνίδι με τον Πλατανιά. Ο Γερμανός προπονητής έχει δώσει έμφαση στην παραγωγή και τα τελειώματα φάσεων, καθώς η νίκη είναι μονόδρομος, δίχως όμως να αφήνει σε δεύτερη μοίρα την άμυνα που αποτελεί την αφετηρία για κάθε θετικό αποτέλεσμα.

Ορίτζιναλ προς Χρυσή Αυγή: «Ούτε να το σκέφτεστε» 

24/10/2012

Ορίτζιναλ προς Χρυσή Αυγή: «Ούτε να το σκέφτεστε»
Σε μια κίνηση που θα σηκώσει συζήτηση προχώρησαν οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ στο Περιστέρι.

Άγνωστο πως, κυκλοφόρησε η φήμη ότι η Χρυσή Αυγή, ετοιμάζεται να ανοίξει γραφεία δίπλα στο κτίριο που στεγάζεται η Original.

Με τους οπαδούς των «κιτρινόμαυρων» να βγαίνουν στο δρόμο με ένα πανό, το οποίο, ενδεχομένως να μην αφήνει και πολλά περιθώρια στους ανθρώπους του κόμματος του Μιχαλολιάκου.

Το «Ούτε να το σκέφτεστε» που αναγράφει το πανό, ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα των Αεκτζήδων… Εξάλλου, η Original, από αρκετά παλιά δείχνει πως είναι ένας πολιτικοποιημένος σύνδεσμος, με εντελώς αντίθετη προσέγγιση στα πολιτικά θέματα από αυτή της Χρυσής Αυγής. Η υπόθεση έχει ενδιαφέρον και μένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση των ανθρώπων του Μιχαλολιάκου.

Κατσιαούνης: «Δεν είναι εποχές για πειράματα» 

24/10/2012

Κατσιαούνης: «Δεν είναι εποχές για πειράματα» 
Ανήσυχος για το μέλλον του Άρη εμφανίζεται ο Αλέκος Κατσιανούνης, ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα σε όλους όσους απαρτίζουν τον σύλλογο και τον νοιάζονται να συστρατευτούν για το καλό του.

Το μέλος της διοικούσας επιτροπής εξήγησε μέσω του “Allaboutaris” γιατί δεν συναινεί στον σχηματισμό διοίκησης Πρωτοδικείου, προειδοποίησε για τις συνέπειες μια τέτοιας κίνησης κι εξέφρασε το δικό του σκεπτικό για το πώς θα βγουν οι Θεσσαλονικείς από το αδιέξοδο.


Αναλυτικά, όσα είπε:

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Αυτά που συμβαίνουν είναι έξω από κάθε λογική και βλάπτουν τον Άρη επικίνδυνα. Ο λόγος που αρνούμαι να μπω στο πρωτοδικείο είναι απλός. Δεν είναι εποχές για πειράματα. Με κάθε σεβασμό προς όλους δεν μπορώ να συμμετάσχω μόνος μου σε μια διοίκηση πρωτοδικείου με καινούρια στελέχη που είναι άπειρα και δεν έχουν παραγοντική τριβή. Δεν μπορώ να αναλάβω μόνος μου τέτοια ευθύνη. Ο Άρης έχει 25 εκατομμύρια ευρώ χρέη. Αν κάτι πάει στραβά ποιος θα φταίει μετά; Ο Κατσιαούνης;

Το είπα και στην Κοινωνία Μελών και σε όλους, ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να συνεχίσει η διοικούσα επιτροπή με τα μέλη που την απαρτίζουν τον Ζαμπέτα, τον Λαμπριάκο και τον Στεφανίδη και να έρθουν ακόμη ένα ή δύο άτομα για να βοηθήσουν. Με τα χρέη που υπάρχουν και ενόψει του άρθρου 99, κανείς δεν μπαίνει σε διοίκηση πρωτοδικείου. Ούτε είναι λύση να πάμε στη γενική συνέλευση γιατί έτσι όπως είναι τα πράγματα θα… σκοτωθούμε μεταξύ μας και δεν θα βγάλουμε άκρη.

Πρέπει η ΚΜΑ, η διοικούσα επιτροπή της ΠΑΕ και οι Σύνδεσμοι να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να δούνε τα πράγματα κατάφατσα. Η λύση είναι μία: ούτε Πρωτοδικείο, ούτε γενική συνέλευση. Να συνεχίσει η σημερινή διοικούσα επιτροπή με όλα τα μέλη με τη μορφή που έχει, μέχρι να δούμε τι θα γίνει με το άρθρο 99 και με τα χρέη.

Μετά συζητάμε για διοίκηση πρωτοδικείου και όλα τα άλλα. Έχουμε βάλει τα πράγματα στην ΠΑΕ σε μια σειρά, υπάρχει εμπιστοσύνη και συνεργασία μεταξύ διοίκησης, ποδοσφαιρικού τμήματος και υπαλλήλων και δεν πρέπει αυτή η προσπάθεια να ανακοπεί».

Τα εισιτήρια με ΠΑΟΚ 

24/10/2012

Τα εισιτήρια με ΠΑΟΚ 
Στην Κέρκυρα προετοιμάζονται για την εντός αναμέτρηση της 8ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ.

Η ΠΑΕ με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε στους φιλάθλους της ομάδας τις τιμές των εισιτηρίων, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν να τα προμηθευτούν.

Οι Φαίακες θέλουν τον κόσμο στο πλευρό τους στην προσπάθεια που κάνουν στη φετινή Σούπερ Λίγκα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κέρκυρας:

«Γνωστοποιούνται οι τιμές των εισιτηρίων για τον σαββατιάτικο (27/10, 19.30) αγώνα του ΑΟ Κέρκυρα με τον ΠΑΟΚ, στο ΕΑΚΚ, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League - ΟΠΑΠ 2012 - '13.
Αναλυτικά, ανά θύρα, έχουν ως εξής:
ΘΥΡΑ 4 (μικρή εξέδρα): 10 ευρώ.
ΘΥΡΑ 5 (μικρή εξέδρα): 15 ευρώ
ΘΥΡΕΣ 3β, 2α (μεγάλη εξέδρα, προς γωνίες): 20 ευρώ.
ΘΥΡΕΣ 3α, 2β (μεγάλη εξέδρα, πλησίον VIP): 25 ευρώ.
ΘΥΡΑ VIP (μεγάλη εξέδρα, επίσημα): 40 ευρώ.
Η διάθεση θα γίνεται από αύριο, Πέμπτη (25/10) από τα γραφεία του ΑΟ Κέρκυρα στη Σαμάρα 22 (τηλ. 26610- 46430), ώρες 11.00 – 15.00 και την ημέρα του αγώνα, από τα εκδοτήρια του ΕΑΚ Κέρκυρα
ς»

Κέρασε ο Δώνης 

24/10/2012

Κέρασε ο Δώνης 
Με τις… ευλογίες του Γιώργου Δώνη, οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ το έριξαν για λίγο έξω το βράδυ της Τετάρτης.

Αφορμή τα γενέθλια του Έλληνα τεχνικού (κλείνει τα 43 την επόμενη Δευτέρα) ο οποίος τους έκανε το τραπέζι σε γνωστό μαγαζί της Θεσσαλονίκης.

Οι ευχές έδιναν κι έπαιρναν, το κλίμα ήταν χαλαρό και σίγουρα ένα καλό δώρο θα ήταν αρχικά η νίκη στο επόμενο παιχνίδι με την Κέρκυρα, αλλά και γενικώς οι επιτυχίες στις υποχρεώσεις του «Δικεφάλου του Βορρά».

Μπαίνει χειρουργείο ο Κουλουχέρης 

24/10/2012

Μπαίνει χειρουργείο ο Κουλουχέρης
Δε θα γλιτώσει τη χειρουργική επέμβαση ο Ευθύμης Κουλουχέρης. Ο διεθνής σέντερ μπακ του Πανιωνίου αντιμετώπισε πρόβλημα στον μηνίσκο και μόνο έτσι θα το ξεπεράσει οριστικά.

Η αρθροσκόπηση θα γίνει την Πέμπτη και ο πρώην παίκτης του Άρη θα μείνει εκτός γηπέδων για τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Πρόβλημα υπάρχει και με τον Λεωνίδα Καμπάνταη, που έχει υποστεί θλάση πρώτου βαθμού.

Καλώς ήρθε το… ευρώ 

25/10/2012

Καλώς ήρθε το… ευρώ
Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση του deal για την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος βρίσκεται η ΑΕΚ. Η άφιξη στενών συνεργατών του Κιθ Χάρις από τη Seymour Pierce τη Δευτέρα σηματοδοτεί την αντίστροφη μέτρηση για να πάρει ο ίδιος μαζί με τον Δημήτρη Βιντιάδη το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών.

Οι δύο άνδρες δεν διαπίστωσαν απόκλιση σε όσα τους είχε πει η διοίκηση για τα πραγματικά χρέη της ΠΑΕ και ό,τι προέκυψε από τους σχετικούς ελέγχους και η άφιξη των συνεργατών τους αφορά στο business plan που θα καταρτιστεί, πώς θα κατατεθούν τα χρήματα για το 51% και τις προτεραιότητες που υπάρχουν για τα χρέη. Η παραμονή των συνεργατών τους θα διαρκέσει περίπου τρεις μέρες και μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα υπάρξει ειδοποίηση για την οριστική «είσοδό» τους στην ΠΑΕ, εκτός αν προκύψει κάποιο απρόοπτο.

Πληροφορίες κάνουν λόγο πως Χάρις και Βιντιάδης θα μπουν στην ΠΑΕ με ολόκληρο το ποσό που απαιτείται για την απόκτηση του 51%, που υπολογίζεται σε 10,25 εκατ. ευρώ. Αρχικά λεγόταν πως θα έβαζαν αρχικά 4-5 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα σταδιακά μέχρι το καλοκαίρι, ωστόσο τελικά φαίνεται πως το απαιτούμενο ποσό θα μπει εφάπαξ. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι πέραν των δύο ανδρών έχουν βρεθεί κάποιοι άλλοι άνθρωποι που θα στηρίξουν οικονομικά το εγχείρημά τους.

Υπενθυμίζεται πως η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην ΠΑΕ «τρέχει» μέχρι τις 5 Νοεμβρίου. Αν μέχρι τότε δεν έχει ολοκληρωθεί το deal, θα οριστεί νέα ημερομηνία στις 27 ή 28 του μήνα, που θα προκηρύξει νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, στην οποία θα μπορούν να συμμετέχουν οι ενδιαφερόμενοι. Πάντως εφόσον στο μεσοδιάστημα υπάρχει συμφωνία, το πρόβλημα της ρευστότητας μπορεί να αντιμετωπιστεί με την κατάθεση χρημάτων στα ταμεία της ΠΑΕ «έναντι μελλοντικής αύξησης μετοχικού κεφαλαίου».

Προβάδισμα Κατσικοκέρη

Η ΑΕΚ έχει ανάγκη γκολ και νίκη στο ματς απέναντι στον Πλατανιά την Κυριακή. Ο Έβαλντ Λίνεν προσανατολίζεται στη χρησιμοποίηση του Νίκου Κατσικοκέρη στην κορυφή της επίθεσης και σε ένα σχήμα 4-3-3 με έναν κλασικό αμυντικό χαφ και δύο εσωτερικούς μέσους, πέραν των ακραίων μεσοεπιθετικών που θα πλαισιώνουν τον σέντερ φορ. Σαφής, λοιπόν, η πρόθεσή του να έχει περισσότερη δημιουργία στο παιχνίδι της η ομάδα του. Οι προθέσεις του θα φανούν ξεκάθαρα στις επόμενες προπονήσεις, αρχής γενομένης από τη σημερινή (15:00).

Προχωράει Βοτανικό και Λεωφόρο

25/10/2012

Προχωράει Βοτανικό και Λεωφόρο 
Με στόχο να προχωρήσει πιο γρήγορα το γήπεδο στον Βοτανικό και να γίνει η ανακατασκευή της γηπέδου της Λεωφόρου συνεχίστηκαν χθες οι επαφές του Γιάννη Αλαφούζου με τους αρμόδιους φορείς.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού μίλησε με στελέχη της Πολιτείας, ενώ συζήτησε για τα παραπάνω θέματα με τον Ερασιτέχνη και, τον Δήμο Αθηναίων και την πλευρά Βωβού.

Πρόθεση του γνωστού επιχειρηματία είναι να πάνε όλοι μαζί ενωμένοι στη συζήτηση του Προεδρικού Διατάγματος στο ΣτΕ την 1η Νοεμβρίου.

Αν αυτό γίνει και μπει στο Π.Δ. συμπληρωματικά ότι «πρώτα θα δοθεί η άδεια κατασκευής του γηπέδου και μετά θα γκρεμιστεί η Λεωφόρος», τότε μέχρι τον Δεκέμβριο θα υπάρχουν θετικές εξελίξεις για την κατασκευή γηπέδου 25.000 θέσεων με χρηματοδότηση που θα βρει ο Δήμος.

Εν τω μεταξύ, μέσα στις επόμενες 20 μέρες αναμένεται να αρχίσουν τα έργα για τον χλοοτάπητα και στο «τριφύλλι» περιμένουν να αλλάξει ο νόμος της Μπιρμπίλη και να μπορούν να γίνουν μεγαλύτερα έργα, ώστε η ομάδα να επιστρέψει άμεσα.

Πάει για το πρώτο 90λεπτο 

25/10/2012

Πάει για το πρώτο 90λεπτο
Στο αρχικό σχήμα του ΠΑΟΚ για τον σαββατιάτικο αγώνα στην έδρα της Κέρκυρας αναμένεται να επιστρέψει ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Μέχρι τώρα ο διεθνής επιθετικός έχει παίξει σε έξι ματς από τα έντεκα που έχει δώσει ο «Δικέφαλος του Βορρά» και ο μεγαλύτερος χρόνος συμμετοχής του ήταν τα 71 λεπτά με την Μπνέι Γεχούντα και τον ΟΦΗ.

Φέτος ο 31χρονος φορ δεν έχει καταφέρει να γράψει ακόμα 90λεπτο στα επίσημα ματς, λόγω της καθυστερημένης ενσωμάτωσής του στην καλοκαιρινή προετοιμασία και μετά ακολούθησε ο τραυματισμός που τον κράτησε περίπου έναν μήνα εκτός δράσης.

Στη χθεσινή προπόνηση των «ασπρόμαυρων» ο Γιώργος Δώνης έδειξε ότι ο Σαλπιγγίδης θα αποτελέσει τον παρτενέρ του Στέφανου Αθανασιάδη στην επίθεση. Ο 43χρονος προπονητής δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Λίαμ Λόρενς και έτσι ίσως ο διεθνής άσος καταγράψει το πρώτο του 90λεπτο τη φετινή σεζόν.

Από εκεί και πέρα ο Έλληνας τεχνικός στη χθεσινή προπόνηση είχε Κουμάλο – Κατσικά στην άμυνα, παρά το ότι ο Βιβιάν ανεβαίνει, είχε Σταφυλίδη στα αριστερά της άμυνας και Έτο δεξιά, Λάζαρ - Φωτάκη στο κέντρο, δεξιά τον Πέλκα κι αριστερά τον Λίνο. Θυμίζουμε ότι εκτός έμειναν Γκαρσία – Ρομπέρ λόγω μικρών ενοχλήσεων.

Υπογράφει σύντομα ο Κάτσε 

25/10/2012

Υπογράφει σύντομα ο Κάτσε 
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν υπογράψει ο Έργκους Κάτσε και ο ΠΑΟΚ την ανανέωση της συνεργασίας τους. Ο λόγος που καθυστέρησε η συγκεκριμένη υπόθεση είναι ότι ο Ζήσης Βρύζας συναντήθηκε στη Νιόν με τον Μισέλ Πλατινί.

Όπως γράφει η SportDay, ο 19χρονος χαφ αναμένεται να υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον «Δικέφαλο του Βορρά» με τις συνολικές αποδοχές του να αγγίζουν συνολικά τις 300.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο νεαρός μέσος θα πάρει 80.000 ευρώ τον πρώτο χρόνο και 100.000 ευρώ και 120.000 ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμφωνία της πλευράς Κάτσε με τον ΠΑΟΚ αποτελεί την πραγματοποίηση ενός μεγάλου ονείρου ζωής για τον μικρό, αφού σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε τονίσει ότι «θέλω να… γεράσω στον ΠΑΟΚ».

Και ότι «είναι η ζωή μου το ποδόσφαιρο. Από μικρός ονειρευόμουν να παίξω σε μία μεγάλη ομάδα ποδόσφαιρο, όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Αυτό αγαπάω κι αυτό ξέρω να κάνω. Πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσα να κάνω, αν σταματήσω το ποδόσφαιρο».

Το πιο σημαντικό, όμως, στην ιστορία του Κάτσε είναι ότι στηρίζει μόνος του την οικογένειά του, αφού διαμένει κοντά στην Τούμπα μαζί με την μητέρα και την μικρότερη αδερφή του. Μάλιστα, όταν πάρει κάποια από τα χρήματα του νέου συμβολαίου του αναμένεται να αγοράσει ένα μεγαλύτερο για να ζουν πιο άνετα.

Νέα μπλεξίματα για Πανιώνιο 

25/10/2012

Νέα μπλεξίματα για Πανιώνιο
Ένα νέο πρόβλημα προέκυψε στον Πανιώνιο.

Η Εφορία έκανε έλεγχο στην «κυανέρυθρη» ΠΑΕ και πλέον υπάρχει ορατός κίνδυνος για ποινικές κυρώσεις για τα πρόσωπα πρώην και νυν διοικούντων!

Τα αρμόδια όργανα βρήκαν στα βιβλία των Νεοσμυρνιωτών τη γνωστή οφειλή ύψους 1,8 εκατ. ευρώ και τους ζήτησαν διευκρινίσεις όχι μόνο γι' αυτό το χρέος, αλλά και την απόδοση ΦΠΑ σε κάποιες δραστηριότητες μετά το 2010.

Στον Πανιώνιο δόθηκε προθεσμία δέκα ημερών για να δώσουν τις αναγκαίες εξηγήσεις.

Το θέμα, όμως, δεν είναι ότι πρόβλημα έχουν μόνο οι παράγοντες, αλλά και ο σύλλογος, αφού είναι αρκετά πιθανό να επιβληθεί πρόστιμο από την Εφορία και το συνολικό χρέος να αυξηθεί.

Από την πλευρά του, οι «κυανέρυθροι» παρουσιάστηκαν καθησυχαστικοί και τόνιζαν ότι δεν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ποινικών κυρώσεων. Σήμερα οι διοικήσεις της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη θα έχουν κοινή συνεδρίαση για να συζητήσουν το θέμα και δεν αποκλείεται να εκδώσουν ανακοίνωση.

Αδειάζει το απουσιολόγιο 

25/10/2012

Αδειάζει το απουσιολόγιο 
Την προετοιμασία για το σαββατιάτικο παιχνίδι συνεχίζουν στον Λεβαδειακό, ο οποίος θα φιλοξενήσει τον Αστέρα Τρίπολης, στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας (27/10).

Με χαρά βλέπει ο Γιώργος Παράσχος το απουσιολόγιο του να αδειάζει ενόψει της αναμέτρησης με τους Αρκάδες.

Ο Έλληνας τεχνικός μπορεί να υπολογίζει στους Κυριακίδη και Πόι, αφού ο πρώτος εξέτισε την ποινή του και είναι έτοιμος να επιστρέψει στη δράση, ενώ ο Ιταλός επιθετικός έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και πλέον ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα κυρίως για προληπτικούς λόγους.

Ακόμη, ρυθμούς ανεβάζει ο Μουλόπουλος που ταλαιπωρούνταν από ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο, αλλά και ο Κουτσόπουλος.

Νέο «όχι» Αποστολίδη για Γκαγκάτση 

25/10/2012

Νέο «όχι» Αποστολίδη για Γκαγκάτση
Τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει ο Ιβάν Σαββίδης να τοποθετήσει σε κάποιο πόστο μέσα στον ΠΑΟΚ τον Βασίλη Γκαγκάτση εξήγησε ο Μπάμπης Αποστολίδης, σε επιστολή που έστειλε χθες στον νέον ιδιοκτήτη της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ. «Ήρθατε για να συνενώσετε και όχι να διαιρέσετε. Όχι μόνο στον ΠΑΟΚ αλλά και στον ποντιακό χώρο, αλλά και στην κατακερματισμένη ελληνική κοινωνία», τόνισε ο γνωστός για την ενασχόλησή του με θέματα του συλλόγου.

Αναλυτικά η επιστολή

«Αξιότιμε κ. Σαββίδη.

Σας γράφω ως απλός ΠΑΟΚτσής και όχι ως πρώην παράγοντας του ΠΑΟΚ ή με την ιδιότητά μου ως πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων. Επειδή στα ραδιόφωνα και στον Τύπο της Θεσσαλονίκης διαδίδεται η πιθανότητα να πάρει θέση στα διοικητικά της ΠΑΕ ο κ. Βασίλης Γκαγκάτσης, σας εκφράζω τη γνώμη μου την οποία αν θέλετε την κρατάτε, αν θέλετε πετάξτε την στα σκουπίδια. Θα θεωρούσα όμως τον εαυτό μου υπεύθυνο και υπόλογο απέναντι στο αξιακό σύστημα της τιμημένης προσφυγιάς αλλά και τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και όλο το οικοδόμημα που λέγεται ΠΑΟΚ, αν δεν εξέφραζα τη γνώμη μου για το θέμα Γκαγκάτση.

Παλαιότερα όταν ο Ζαγοράκης είχε τοποθετήσει σε παρόμοια θέση τον κ. Γκαγκάτση, είχα σειρά δημοσιεύσεων στον Τύπο με τον τίτλο “Θόδωρε λάθος”. Ο εν λόγω κύριος, υπηρέτης της παράγκας στην Ελλάδα και των δολοπλοκιών, δεν αρμόζει ούτε στον ΠΑΟΚ ούτε σε αυτό το νέο που θέλετε να φέρετε στον ΠΑΟΚ και στην Ελλάδα. Υπό αυτή την έννοια, δεν υπάρχει χειρότερη υπηρεσία στον ΠΑΟΚ από τον τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε θέση ο κ. Βασίλης Γκαγκάτσης. Ο ίδιος, ο οποίος εκφράζεται για τον λαό του ΠΑΟΚ λέγοντας ότι “όσοι δεν με θέλουν στον ΠΑΟΚ, είναι εχθροί μου”. Ήρθατε για να συνενώσετε και όχι να διαιρέσετε. Όχι μόνο στον ΠΑΟΚ αλλά και στον ποντιακό χώρο, αλλά και στην κατακερματισμένη ελληνική κοινωνία.

Με τιμή, Χαράλαμπος Αποστολίδης
».

Ο Αρετόπουλος στο Άρης-Ολυμπιακός 

25/10/2012

Ο Αρετόπουλος στο Άρης-Ολυμπιακός
Ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος από το σύνδεσμο Τρικάλων ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση μεταξύ Άρη και Ολυμπιακού για την όγδοη αγωνιστική. Ο Σταύρος Τριτσώνης από την Αθήνα θα είναι διαιτητής στο ΟΦΗ-Παναθηναϊκός, ενώ στο Κέρκυρα-ΠΑΟΚ ο Μιχάλης Βοσκάκης από το Ρέθυμνο και στο ΑΕΚ-Πλατανιάς ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης.

Αναλυτικά οι διαιτητές:
Σάββατο 27/10
Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης (17:15)
Παππάς (Αθηνών), Γουργιώτης (Φθιώτιδας), Τσολάκης (Αθηνών), Γιάχος (Χίου)

Πανθρακικός-Πανιώνιος 17:15
Ντίτσος (Πρέβεζας), Κάλφογλου (Θεσπρωτίας), Βερρής (Λέσβου), Μήτσιος (Ηπείρου)

Κέρκυρα-ΠΑΟΚ 19:30
Βοσκάκης (Ρεθύμνου), Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου), Ταρανάς (Αθηνών)

Κυριακή 28/10
ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος 17:15
Δασκαλόπουλος (Κορινθίας), Αναστόπουλος (Αρκαδίας), Φαντόπουλος (Πειραιά), Δελφάκης (Αρκαδίας)

Βέροια-Ξάνθη 17:15
Ιωαννίδης (Αργολίδας), Κωστάρας (Αιτωλοακαρνανίας), Χαρίσης (Γρεβενών), Κύζας (Δράμας)

ΑΕΚ-Πλατανιάς 19:30
Ζαχαριάδης, Κούλα (Μακεδονίας), Γρεβένης (Χαλκιδικής), Λιαχούδης (Μακεδονίας)

Δευτέρα 29/10
ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 17:15
Τριτσώνης, Καρατζίκας, Ελευθερίου (Αθηνών), Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)

Άρης-Ολυμπιακός 19:30
Αρετόπουλος (Τρικάλων), Μαγιάννης (Άρτας), Ποντίκης (Πρέβεζας), Κομίνης (Θεσπρωτίας)

«Θα μας δυσκολέψει και η Κέρκυρα»

  25/10/2012
«Θα μας δυσκολέψει και η Κέρκυρα» 
Στις δυσκολίες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ στο σαββατιάτικο παιχνίδι με την Κέρκυρα αναφέρθηκε ο Γιώργος Δώνης στη σημερινή (25/10) του ομιλία.

Ο 43χρονος τεχνικός θέλησε να προετοιμάσει ψυχολογικά τους παίκτες του «Δικεφάλου του Βορρά», υποστηρίζοντας ότι θα βρουν μπροστά τους ανάλογα προβλήματα κόντρα στους «Φαίακες» με εκείνα που είχαν στο παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Ο Έλληνας προπονητής περιμένει η ομάδα του Άκη Μάντζιου να παραταχθεί με αμυντικούς προσανατολισμούς, όπως έπραξε η Ένωση την περασμένη εβδομάδα.

«Οπως έπαιξε η ΑΕΚ έτσι θα παίξει και η Κέρκυρα, οπότε θα αντιμετωπίσουμε τις ίδιες δυσκολίες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δώνης στους ποδοσφαιριστές του και τους έδειξε φάσεις από το παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Πρόβλημα με Έβερτον 

25/10/2012

Πρόβλημα με Έβερτον 
Με μία πρωινή προπόνηση συνεχίστηκε η προετοιμασία της Βέροιας για την κυριακάτικη αναμέτρηση της όγδοης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, στην οποία θα φιλοξενήσουν την Skoda Ξάνθη (28/10).

Με τράβηγμα στον προσαγωγό αποχώρησε από την προπόνηση ο Έβερτον.

Το ατομικό πρόγραμμα συνέχισε και σήμερα ο Γεωργέας, ο οποίος ταλαιπωρείται από θλάση, ενώ κλινήρης παρέμεινε ο Μπεγιόν.

Στον αντίποδα, στο κανονικό πρόγραμμα συμμετείχε ο Κώστας Μπάρμπας, ο οποίος ξεπέρασε το αιμάτωμα στον τετρακέφαλο και πλέον υπολογίζεται από τον Νίκο Καρύδα για την αναμέτρηση με τους Ακρίτες.

Στο σημερινό πρόγραμμα οι παίκτες της Βέροιας αφιερώθηκαν σε ασκήσεις τακτικής, ενώ έπαιξαν οικογενειακό διπλό.

Στο… τρέξιμο ο Δημητρέλος 

25/10/2012

Στο… τρέξιμο ο Δημητρέλος 
Στη Νομαρχία Αθηνών πέρασε το πρωινό του ο Ανδρέας Δημητρέλος.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ κατέθεσε τα πρακτικά των τελευταίων συνεδριάσεων των Γενικών Συνελεύσεων προκειμένου αυτά να επικυρωθούν και να προχωρήσει η συμφωνία με Χάρις-Βιντιάδη για τη μεταβίβαση των μετοχών της «Ένωσης».

Παράλληλα, ο κ. Δημητρέλος πλήρωσε και τα απαραίτητα παράβολα ώστε να ξεκινήσει με αυτόν τον τρόπο η διαδικασία επικύρωσης και αυξήσεων του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ.

Στο μεταξύ, προχωρά και η διαδικασία με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ώστε να επικυρωθεί και η τελευταία αλλαγή στη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου.

Πάντως το… τρέξιμο του προέδρου της ΑΕΚ δεν σταματά εδώ, αφού την προσεχή Δευτέρα θα επισκεφθεί εκ νέου τη Νομαρχία ώστε να επικυρωθούν οι διαδοχικές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.

«Το βραβείο είναι όλης της ομάδας» 

25/10/2012

«Το βραβείο είναι όλης της ομάδας»
Στην καλή ομαδική δουλειά στην αναμέτρηση απέναντι στον Παναθηναϊκό απέδωσε τα εύσημα ο ποδοσφαιριστής του Άρη, Γιάννης Γιαννιώτας.

Ο νεαρός επιθετικός των «κιτρίνων» αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης της έβδομης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας απέναντι στο «τριφύλλι» με τον πρόεδρο της Κοινωνίας Μελών Άρη, Άγγελο Γρόλλιο, να του παραδίδει το συγκεκριμένο βραβείο.

«Έχω μεγάλη χαρά που θα παραδώσω στον Γιάννη Γιαννιώτα το βραβείο του MVP της 7ης αγωνιστικής, γιατί είναι ένας ποδοσφαιριστής που προέρχεται από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει ότι ο πατέρας του επί τόσα χρόνια τον έφερνε από την Χαλκιδική καθημερινά για να προπονείται. Με σοβαρή δουλειά αναδείχθηκε ως ένας από τους πολυτιμότερους παίκτες του συλλόγου και πιστεύουμε ότι στο μέλλον θα τα πάει ακόμα καλύτερα, δουλεύοντας ακόμα πιο σκληρά», είπε ο Άγγελος Γρόλλιος.

Από την πλευρά του ο νεαρός επιθετικός του Άρη, τόνισε: «Το βραβείο δεν είναι δικό μου αλλά ολόκληρης της ομάδας. Η προσπάθεια ήταν όλων μας και εγώ έκανα αυτό που θα έκανε οποιοσδήποτε. Το γκολ είναι το Παπαστεριανού, η πάσα του ήταν… πάρε-βάλε. Το συγκεκριμένο τέρμα το αφιέρωσα στον πατέρα μου επειδή είχε τα γενέθλια του. Ελπίζω να έκανα χαρούμενη την οικογένεια μου αλλά θέλω να το χαρίσω σε όλη την ομάδα».

Για το επόμενο παιχνίδι του Άρη κόντρα στον Ολυμπιακό:

«Είναι δύσκολο ματς. Ελπίζω να έχουμε τη συμπαράσταση του κόσμου. Και πάλι θα δώσουμε το 100% και ελπίζουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Χριστόπουλος: «Οργανωμένη και δυνατή ομάδα ο Ατρόμητος» 

25/10/2012

Χριστόπουλος: «Οργανωμένη και δυνατή ομάδα ο Ατρόμητος»
Δεν πιστεύει πως θα επηρεαστεί ο Ατρόμητος από την πίεση που έχει λόγω μη νίκης στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές, ο Γιάννης Χριστόπουλος.

Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα υπογράμμισε πως η ομάδα του θα παίξει για την νίκη στο παιχνίδι απέναντι στην ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς (Κυριακή, 17:15), αντλώντας ενέργεια και από το κοινό των Ιωαννίνων.

«Έχουμε ένα δύσκολο έργο απέναντι σε μία πολύ οργανωμένη και δυνατή ομάδα. Είναι μια ομάδα που χτίζεται μεθοδικά τα τελευταία χρόνια, με καλό ρόστερ, καλό προπονητή και πολύ υψηλούς στόχους αυτή την περίοδο. Εμείς όπως σε όλα τα παιχνίδια, έτσι και σ' αυτό, θα προετοιμαστούμε κατάλληλα και θα ψάξουμε να βρούμε τρόπους και λύσεις για να μπορέσουμε να φτάσουμε στη νίκη, που είναι και ο στόχος μας. Πλεονέκτημα μας είναι ότι παίζουμε μέσα στην έδρα μας και θα έχουμε τη συμπαράσταση του κόσμου μας. Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να δείξουμε μεγάλη αγωνιστικότητα και μεγάλη πειθαρχία. Χρειάζεται υπομονή ανεξάρτητα από τη διακύμανση του σκορ, και συγκέντρωση για 90 λεπτά» ήταν το σχόλιό του για το παιχνίδι της όγδοης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επιθετική γραμμή του Ατρομήτου αλλά και στο αν θα επηρεασθεί η ομάδα του Περιστερίου από την πίεση λόγω των συνεχόμενων κακών αποτελεσμάτων.

«Ο Ατρόμητος είναι μία πολύ δυνατή ομάδα σε όλες τις γραμμές, με πολύ καλούς παίκτες, όπως οι Επστάιν, Μπρίτο, Σουμπίνιο, και άλλα παιδιά. Μπορεί συγκυριακά να φαίνεται ότι έχει κάποιο πρόβλημα επιθετικά, αλλά εγώ στην ανάλυση του Ατρόμητου δεν είδα να έχει κάποια προβλήματα στην επιθετική του λειτουργία. Και εμείς μπορεί την προηγούμενη Κυριακή θεωρητικά να παίζαμε με την πλάτη στον τοίχο μετά από μία εντός έδρας ήττα, αλλά καταφέραμε και κερδίσαμε 0-3. Ο Ατρόμητος έχει έμπειρους παίκτες και νομίζω ότι θα βρει το δρόμο του».

Τέλος αναφέρθηκε και στους τραυματισμούς της ομάδας αλλά και στην ψυχολογία μετά από το «διπλό» στην Κομοτηνή απέναντι στον Πανθρακικό.

«Όσον αφορά στους τραυματισμούς, σήμερα θα ξέρουμε για τον Τζημόπουλο και αν θα μπορώ να τον υπολογίζω κανονικά την Κυριακή. Ο Τόμας είναι καλύτερα αν και αισθάνεται κάποιες ενοχλήσεις στο πόδι του ακόμη. Διαπιστώθηκε ότι ο Ντάσιος έχει κάταγμα στα πλευρά, θα λείψει συνολικά ενάμιση μήνα, λείπει ήδη τρεισήμισι εβδομάδες περίπου, οπότε θα λείψει άλλο τόσο. Το παιχνίδι στην Κομοτηνή ήταν μία ψυχολογική τόνωση για την ομάδα. Περισσότερο μας έφερε ηρεμία και περισσότερο καθαρό μυαλό στον τρόπο που δουλεύουν τα παιδιά μέσα στο γήπεδο. Η ένταση που έχουμε δεν πρέπει να σταματήσει, ούτε να ελαττωθεί και πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό τις προπονήσεις και με τον ίδιο ρυθμό την προετοιμασία για κάθε αντίπαλο. Όσον αφορά τον παράγοντα έδρα, πραγματικά πρέπει να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας. Νομίζω από συγκυρίες δεν έχουν μεταφραστεί σε πόντους οι εμφανίσεις που έχουμε κάνει στο γήπεδό μας. Και μακάρι αυτή τη φορά αυτό που αξίζουμε μέσα στο γήπεδο να το πάρουμε».

«Νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ» 

25/10/2012

«Νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ»
Σίγουρος πως οι παίκτες του θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στον αγώνα του Σαββάτου (27/10) κόντρα στον ΠΑΟΚ, εμφανίστηκε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της Κέρκυρας, Άκης Μάντζιος.

Από την πλευρά του ο ποδοσφαιριστής των Φαιάκων, Ντιέγκο Λεόν, τόνισε πως τόσο αυτός όσο και οι συμπαίκτες του θέλουν να πανηγυρίσουν ακόμη μία νίκη αυτή τη φορά απέναντι στον «δικέφαλο του Βορρά», αν και για να γίνει αυτό θα είναι αρκετά δύσκολο.

Αναλυτικά όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου ο Άκης Μάντζιος:

Για τον αγώνα του Σαββάτου (27/10) κόντρα στον ΠΑΟΚ:

«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια μεγάλη ομάδα. Καλή, έμπειρη, μία ομάδα που προσπαθεί πάντα να παίξει καλό κι επιθετικό ποδόσφαιρο. Εμείς προετοιμαζόμαστε κατάλληλα και θέλουμε να έχουμε συνέχεια στην καλή πορεία των τελευταίων μας αγώνων και στη συγκομιδή βαθμών. Μέχρι το Σάββατο θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι να διεκδικήσουμε αυτό που θέλουμε: τη νίκη, τους τρεις βαθμούς. Πλέον, η ομάδα, μέρα με τη μέρα, γίνεται καλύτερη. Ενώ έχει αποκτήσει και πολύ καλή ψυχολογία».

Για τη δουλεία που γίνεται καθημερινά στις προπονήσεις:

«Οι ποδοσφαιριστές μου ανταποκρίνονται πλήρως σ’ αυτό που έχουμε βάλει ως στόχο, δουλεύοντας σκληρά πολλές ώρες την ημέρα. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να καταφέρουμε πράγματα. Κι επ’ ευκαιρία, θα ήθελα να τους ευχαριστήσω, εκ μέρους όλου του προπονητικού τιμ, για την κατανόηση, γιατί τους πιέζουμε πάρα πολύ».

Για την κατάσταση του Γιάννη Σίμωση και για την τακτική που θα ακολουθήσει στον αγώνα απέναντι στον «δικέφαλο του Βορρά»:

«Δεν έχει επανέλθει πλήρως και δεν ξέρω αν θα προλάβει να είναι μαζί μας. σχέση με τα δύο προηγούμενα, με ΑΕΚ και Πανιώνιο, είναι διαφορετικό. Το δουλεύουμε, το αναλύουμε και θεωρώ ότι πρέπει να εμφανιστούμε πολύ πειθαρχημένοι στο τακτικό μας κομμάτι, για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε το παιχνίδι. Θα κοιτάξουμε να “χτυπήσουμε” στα όποια μειονεκτήματα έχει ο ΠΑΟΚ».

Για τον κόσμο των Φαιάκων:

«Τον κόσμο τον θέλουμε κοντά μας και είναι κοντά μας. Παιχνίδι με παιχνίδι και όσο γινόμαστε εμείς καλύτεροι, πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να φέρουμε ακόμη περισσότερο κόσμο στο γήπεδο, γιατί τον χρειαζόμαστε μέχρι το τέλος».

Εκτός από τον προπονητή της Κέρκυρας, Άκη Μάντζιο, στην συνέντευξη Τύπου μίλησε και ο ποδοσφαιριστής των Φαιάκων, Ντιέγκο Λεόν.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ισπανός:

Για το αν αποδέχεται τον τίτλο του «ηγέτη» στην Κέρκυρα:


«Δεν υπάρχουν πρωταγωνιστές στο γήπεδο, άρα, ούτε εγώ ήμουν πρωταγωνιστής στη Νέα Σμύρνη. Αυτό που μετράει, είναι η προσπάθεια που κάνει ο καθένας. Το μόνο σημαντικό ήταν ότι καταφέραμε να κάνουμε μια νίκη και όλοι να προσπαθούν για το καλύτερο».

Σχετικά με το επικείμενο ματς με τον «δικέφαλο του Βορρά»:

«Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο αγώνα, αλλά η ψυχολογία μας είναι εξαιρετική. Και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε άλλη μία νίκη. Ο ΠΑΟΚ είναι μια σπουδαία ομάδα, είναι δύσκολο να τη νικήσεις, αλλά νομίζω ότι με μια καλή προσπάθεια, όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια, θα καταφέρουμε να πάρουμε –γιατί όχι;- τους τρεις βαθμούς».
Για το γεγονός πως η Κέρκυρα στους τελευταίους της αγώνες παρουσιάζει καλύτερη αγωνιστική εικόνα:

«Στην ομάδα υπάρχουν 25 νέοι παίκτες, που χρειάζονταν χρόνο για να “δέσουν” και όλοι, σε κάθε ματς, προσπαθούν για το καλύτερο».

Για το αν έχει προσαρμοστεί πλήρως:

«Θεωρώ ότι το ελληνικό πρωτάθλημα βρίσκεται ανάμεσα στα πέντε καλύτερα της Ευρώπης. Πιστεύω ότι η προσαρμογή μου έχει πάει πολύ καλά. Ο κόσμος με έχει αγκαλιάσει και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος».

Για τους δύσκολους αγώνες που έχει μπροστά της η Κέρκυρα:

«Πράγματι, έχουμε μπροστά μας τέσσερα πολύ δύσκολα παιχνίδια, αλλά το μόνο που μας απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι ο προσεχής αγώνας, του Σαββάτου. Το μυαλό μας είναι προσηλωμένο στο πώς θα καταφέρουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Σ’ αυτό είμαστε συγκεντρωμένοι. Τα επόμενα παιχνίδια θα τα σκεφτούμε όταν έρθει η ώρα».

Αγώνα δρόμου κάνει ο Ναπολεόνι 

25/10/2012

Αγώνα δρόμου κάνει ο Ναπολεόνι
Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Στέφανο Ναπολεόνι για τον αγώνα του Σαββάτου (27/10) κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Ο Ιταλός επιθετικός του Λεβαδειακού δεν έχει ξεπεράσει πλήρως ακόμη τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι άνθρωποι του ιατρικού επιτελείου των Βοιωτών να κάνουν ό,τι μπορούν, προκειμένου ο Ναπολεόνι να δώσει το «παρών» στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Εκτός από τον Ναπολεόνι πρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζει και ο Ευθύμης Κοτίτσας, ο οποίος στην προπόνηση της Πέμπτης (25/10) έκανε ατομικό.

Κατά τα άλλα ο Γιώργος Παράσχος είδε τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές της ομάδας του να βγάζουν χωρίς προβλήματα το πρόγραμμα της προπόνησης που περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής και τελειώματα φάσεων.

Πλήγμα (και) με Μενδρινό 

25/10/2012

Πλήγμα (και) με Μενδρινό 
Συνεχίζονται τα απρόοπτα στον Πανιώνιο και οι «πονοκέφαλοι» για τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο.

Ο Κώστας Μενδρινός στην προπόνηση της Πέμπτης υπέστη θλάση πρώτου βαθμού και τέθηκε νοκ-άουτ για τις επόμενες περίπου 20 ημέρες.

Ο τραυματισμός του Έλληνα μέσου έρχεται να προστεθεί στις ήδη απουσίες των Λεωνίδα Καμπάνταη και Θέμη Κουλουχέρη. Ο πρώτος συνεχίζει την αποθεραπεία του για το πρόβλημα στους προσαγωγούς, ενώ ο δεύτερος πέρασε με επιτυχία την… πόρτα του χειρουργείου λόγω της ρήξης μηνίσκου.

Και οι τρεις είναι εκτός πλάνων του «Ελέ» για το προσεχές παιχνίδι του Πανιωνίου με τον Πανθρακικό το Σάββατο, ενώ για τους Μενδρινό και Καμπάνταη θα γίνει… αγώνας δρόμου προκειμένου να προλάβουν την επόμενη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Έχει και… ωραία προβλήματα η ΑΕΚ 

25/10/2012

Έχει και… ωραία προβλήματα η ΑΕΚ 
Αν από κάτι πάσχει σπάνια η ΑΕΚ είναι από… ευχάριστους πονοκεφάλους.

Οπότε, αυτός που αντιμετωπίζει ενόψει Πλατανιά ο Έβαλντ Λίνεν, όπως και να το κάνεις, δεν είναι αμελητέο γεγονός.

Για δεύτερη σερί μέρα λοιπόν ο Γερμανός είχε στη διάθεσή του όλους τους παίκτες του (εκτός των μακρόχρονα τραυματιών).

Μπόρεσε, έτσι, να συνεχίσει με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις τα σχέδια του για τον «τελικό» της Κυριακής.

Μετά και την επιστροφή του Κατσικοκέρη κι εκείνη του Γκερέιρο από την πατρίδα του, η ΑΕΚ πάει για πρώτη φορά πλήρης σε παιχνίδι. Κι αν σκεφτεί κανείς ότι αυτό δεν είναι ένα οποιοδήποτε παιχνίδι, αλλά εκείνο που χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλο να κερδίσει, μάλλον πρόκειται για την πρώτη φορά φέτος που οποιουδήποτε τύπου… συγκυρία ευνοεί την «Ένωση».

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, λοιπόν ο Έβαλντ Λίνεν είχε στη διάθεσή του όλους τους παίκτες του (πλην των μακρόχρονα τραυματιών Καλογέρη και Τσαμουρλίδη). Μπόρεσε, έτσι, να συνεχίσει τα πλάνα του για το κυριακάτικο παιχνίδι -τα οποία συνέχισαν να βασίζονται σε σχηματισμό 4-3-3. Όσο για τις δοκιμές που κάνει πάνω σ’ αυτό, το κύριο συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι ο Φουρτάδο μοιάζει να έχει προβάδισμα για να ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης.

Όχι διότι θεωρείται ποιοτικότερος από τον Κατσικοκέρη (αν και η εικόνα του Αφρικανού είναι σχετικά βελτιωμένη στις τελευταίες προπονήσεις), αλλά διότι η μεγάλη όρεξη του Έλληνα φορ δεν μπορεί να καλύψει άμεσα την εμφανή απουσία του από τις προπονήσεις. Κατά τ’ άλλα, ο Λίνεν έδειξε ξανά διατεθειμένος να διατηρήσει την άμυνα της Τούμπας (με Αρκούδα-Κοντοέ στα άκρα και Γιάγκο-Κουτρουμπή στα στόπερ), όπως και τον Φέτση σε ρόλο αμυντικού χαφ.

Ως εσωτερικοί μέσοι δοκιμάστηκαν οι Λαγός και Κορδέρο (αν και στη θέση του Ισπανού δοκιμάστηκε και ο Κατίδης) ενώ τον Φουρτάδο πλαισίωναν από τα άκρα οι Παπαδημητρίου (αριστερά) και Βαλεντίνος Βλάχος (δεξιά). Σε κάθε περίπτωση, πιο ασφαλή συμπεράσματα θ’ αρχίσουν να βγαίνουν από την προπόνηση της Παρασκευής (18:30), όταν και η προετοιμασία της ΑΕΚ για το κρίσιμο ματς με τον Πλατανιά θα μπει στην τελική της ευθεία.

Χωρίς Σάντος και Μπέρτο η Ξάνθη 

25/10/2012

Χωρίς Σάντος και Μπέρτο η Ξάνθη
Η προετοιμασία της SKODA Ξάνθης συνεχίζεται ενόψει της εκτός έδρας αναμέτρησης με τη Βέροια, με τον Νίκο Κωστένογλου να μην μπορεί να υπολογίζει στους Γκλέισον Σάντος και Μανώλη Μπέρτο.

Οι δύο παίκτες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και η συμμετοχή τους στο κυριακάτικο ματς θεωρείται αμφίβολη. Το βάρος στην τακτική έριξε ο τεχνικός των Ακριτών.

Η τελευταία απογευματινή προπόνηση ολοκληρώθηκε στα Πηγάδια το απόγευμα της Πέμπτης, με τους παίκτες ης Ξάνθης να ακολουθούν ζέσταμα με ασκήσεις μπάλας αρχικά, ενώ στη συνέχεια ο Νίκος Κωστένογλου ασχολήθηκε με τακτική. Το τελευταίο κομμάτι του προγράμματος περιελάμβανε τελειώματα φάσεων.

Οι Σάντος και Μπέρτος συνεχίζουν να είναι εκτός, με την συμμετοχή τους στο παιχνίδι κόντρα στην Βέροια να δυσκολεύει.

Ο Ναβάρο και οι άλλοι… 

25/10/2012

Ο Ναβάρο και οι άλλοι… 
Έτοιμος για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό για την όγδοη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, είναι ο Τσίμο Ναβάρο. Ο Ισπανός μέσος ξεπέρασε τα προβλήματα που αντιμετώπιζε και όπως όλα δείχνουν θα είναι και στο αρχικό σχήμα της ομάδας του. Αντίθετα, εκτός θα είναι ο Πιπίνης, ο οποίος συνεχίζει το πρόγραμμα αποθεραπείας τους.

Ο Τσιώλης, θέλει από την ομάδα του να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στη Λιβαδειά και να εκμεταλλευτεί ενδεχόμενο στραβοπάτημα του Πανιωνίου στην έδρα του Πανθρακικού. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός δεν έχει άλλες απουσίες να αντιμετωπίσει, όμως είναι δεδομένο πως θα υπάρξουν αλλαγές στο βασικό σχήμα.

Πιο συγκεκριμένα ο Φούλοπ θα είναι στο τέρμα, ο Τσαμπούρης δεξιά, ο Φορμίκα θα βρίσκεται αριστερά και οι Μπαρτολίνι και Σανκαρέ στο κέντρο της άμυνας.

Η ανοιχτή θέση στα χαφ έχει να κάνει με τον παρτενέρ του Ουσέρο. Η μια επιλογή είναι ο Αλβάρες, ο οποίος θα έχει ρόλο αναχαίτισης του Ροτζέριο και ο άλλος ο Καρντάσιο, ο οποίος με την Βέροια, έδειξε πως είναι ικανός να βοηθήσει.

Από εκεί και πέρα αλλαγή θα υπάρχει μια ακόμα αλλαγή, αφού ο Ναβάρο αναμένεται να πάρει τη θέση του Μπακασέτα και θα πλαισιώσει τους Ντε Μπλάσις και Ράγιος, πίσω από τον Περόνε.

Κατά τα άλλα ο Πιπίνης έκανε αποθεραπεία, ενώ ο Καστέλς ατομικό πρόγραμμα. Τέλος όσοι αγωνίστηκαν στο «οικογενειακό διπλό» της Τετάρτης με την ομάδα νέων (Κ-20) έκαναν αποκατάσταση.

Δώνης: «Τέλος στα... δώρα» 

25/10/2012

Δώνης: «Τέλος στα... δώρα» 
Να μπει… φρένο στα «δώρα» που κάνει ο ΠΑΟΚ κόντρα σε πιο αδύναμους ποιοτικά αντιπάλους τόνισε ο προπονητής του «Δικέφαλου του βορρά», Γιώργος Δώνης.

Ο τεχνικός των Θεσσαλονικιών τόνισε ότι τον προβληματίζουν οι διαδοχικές αποβολές των παικτών του στα τελευταία παιχνίδια, ενώ ξεκαθάρισε ότι ο Λόρενς χρειάζεται να αντιληφθεί περισσότερο την ελληνική νοοτροπία.

Τι είπε για το ματς με την ΑΕΚ, την Κέρκυρα και το θεσμό του Κυπέλλου.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Γιώργος Δώνης στην κάμερα της NOVA

Η αρχή έγινε με την απάντηση που μας έδωσε στο ερώτημα για το αν υπάρχει κάτι ωφέλιμο για τον ΠΑΟΚ από την αναμέτρηση του περασμένου Σαββάτου, φυσικά πέρα από τους τρεις βαθμούς.
«Νομίζω ότι από το συγκεκριμένο παιχνίδι υπάρχουν πολλά ωφέλιμα στοιχεία. Πρώτα από όλα είναι ότι . στην προπονητική μου καριέρα μέχρι τώρα δεν είχα συναντήσει τέτοιου είδους άμυνα. Υπήρχαν πολλές οργανωμένες άμυνες, ομάδες που προσπαθούσαν να 'καταστρέψουν', να κοιτάξουν πώς να 'κλέψουν' ένα παιχνίδι κι είναι λογικό μες στο ποδόσφαιρο αλλά πρώτη φορά αντιμετώπισα ως προπονητής να παίζει δίχως φορ σ' αυτό το 4-6-0 το οποίο το έκανε πάρα πολύ καλά από θέμα οργάνωσης μέσα στο παιχνίδι κι από θέμα τοποθετήσεων, όπου μας δυσκόλεψε στο να δημιουργήσουμε φάσεις. Φυσικά, αυτό το αναλύσαμε. Υπήρχαν κάποια θέματα τακτικής τα οποία τα κάναμε και κάποια άλλα, ειδικά με τους ακραίους χαφ μας τα οποία παρότι ζητήσαμε πολλές φορές στην προπόνηση επανειλημμένα δεν το κάναμε όπως θα έπρεπε. Άρα λοιπόν κάναμε μια ανάλυση ως προς την ανάπτυξή μας απέναντι σε τέτοιες άμυνες, το τι πρέπει να κάνουμε, τι πρέπει να βελτιώσουμε, πως πρέπει να κερδίσουμε μέτρα ώστε να φέρουμε περισσότερες τελικές και περισσότερες φάσεις και από τα άκρα και από τον άξονα ώστε την επόμενη φορά που θα το συναντήσουμε και σ' αυτόν τον βαθμό τουλάχιστον να είμαστε βελτιωμένοι και καλύτεροι».

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου πήγατε σε μια αλλαγή σχηματισμού εφαρμόζοντας τον «ρόμβο» στη μεσαία γραμμή, εντούτοις μήπως η συγκεκριμένη αμυντική διάταξη του αντιπάλου σας έβαλε σε σκέψεις ότι ενδεχομένως θ' αναζητήσετε και κάτι σ' επίπεδο συνολικού σχηματισμού;
«Δε νομίζω ότι για να διασπάσεις ένα τέτοιο σύστημα άμυνας είναι πιο πολύ θέμα αλλαγής σχηματισμού. Είναι πιο πολύ θέμα κάποιων κινήσεων μέσα στο γήπεδο. Θεωρώ ότι σε κάποια πράγματα δεν είχαμε εμείς την καλύτερη κίνηση όπως θα έπρεπε κι όπως ζητήσαμε με συνέπεια να μπλοκαριστούμε. Είναι βασικό κομμάτι ώστε απέναντι σε τέτοιες άμυνες να κερδίσεις μέτρα ώστε να πάρουν το πλάτος οι ακραίοι μπακ για παράδειγμα αλλά οι ακραίοι μπακ να πάρουν το πλάτος πιο ψηλά. Ώστε να μπορούν αμέσως να πάνε στο ένας εναντίον ενός και να πάνε στη σέντρα. Κάτι το οποίο δεν το κάναμε στο πρώτο ημίχρονο, το κάναμε σε λίγες φάσεις όπως έτσι πετύχαμε και το γκολ μ' αυτόν τον τρόπο και θέλουμε περισσότερες κάθετες πάσες μέσα στον άξονα ώστε ανάμεσα στις ζώνες να υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις παίκτες μας μεσοεπιθετικοί μας ούτως ώστε να υπάρχουν επιλογές. Ούτε αυτό έγινε στον βαθμό που θα θέλαμε και το οποίο θα πρέπει να το κάνουμε στα επόμενα παιχνίδια. Τώρα στην αλλαγή σχηματισμού πολλές φορές εξαρτάται από το υλικό της ομάδας που έχεις. Αυτή τη στιγμή, έτσι όπως παίζουμε στο 4-4-2 ή στο 4-4-1-1 είναι δύσκολα για ένα παίκτη σημαντικό για την ομάδα μας όπως είναι ο Σαλπιγγίδης να παίξει στα άκρα με τη λογική ότι εγώ ζητάω πολύ από τους ακραίους να συγκλίνουν προς τα μέσα, να παίζουν ως παίκτες χαφ και όχι τόσο ως 'καθαροί' εξτρέμ. Άρα λοιπόν, όταν θα πρέπει να μπουν μέσα στην ομάδα κι ο Σαλπιγγίδης κι ο Λόρενς κι ο Αθανασιάδης προτιμώ να πάμε σ' ένα διαφορετικό σχηματισμό με τον Λόρενς σε πιο ελεύθερο ρόλο. Θέλαμε να γίνουμε πιο πιεστικοί κι αυτό ήταν η επιλογή μου - δηλαδή - ως προς την αλλαγή του σχηματισμού κι όχι ως προς τη φιλοσοφία παιχνιδιού».

Τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Δε θα πω δικαιολογημένα ή όχι αλλά για έναν ακόμη αγώνα ένας παίκτης αποβλήθηκε κι έμεινε η ομάδα με δέκα ποδοσφαιριστές. Είναι ένα γεγονός το οποίο σας προβληματίζει, δηλαδή οι διαδοχικές αποβολές;


«Φυσικά και με προβληματίζει. Δεν έχει σημασία ο λόγος, αν είναι ποδοσφαιρικός ή αν είναι αντίδραση εκείνη τη στιγμή γιατί θα πρέπει σε κάποια πράγματα να προσαρμοστούμε σε όλες τις συνθήκες και να μην προκαλούμε την τύχη μας από μόνοι μας. Η ομάδα θέλει να βρει ρυθμό, θέλω ν' αποκτά ένα σταθερό κορμό. Να μην αναγκάζομαι να γίνονται αλλαγές γιατί μ' αυτόν τον τρόπο επειδή είμαστε νέα ομάδα θα έχουμε καλύτερη δομή μέσα στο παιχνίδι μας, καλύτερη ισορροπία. Ειδικά για τον Λόρενς, επειδή είναι η δεύτερη φορά με διαφορετικό τρόπο θα πρέπει να καταλάβει κι ο ίδιος ότι θα πρέπει να προσαρμοστεί στο ελληνικό παιχνίδι. Είναι διαφορετικό να παίζεις στην Αγγλία όπου το παιχνίδι πάει πιο πολύ στη δύναμη, πιο πολύ στη μονομαχία, δεν υπάρχουν τόσο εύκολα κάρτες αλλά κι αυτό είναι ένα δείγμα προσαρμογής. Αν δεν προσαρμοστεί κι αυτός γρήγορα θα έχει πρόβλημα τόσο μέσα στο παιχνίδι αλλά τόσο και με τον προπονητή και με την ομάδα».

Υπήρξε συσχετισμός με το γεγονός ότι ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν από την αποβολή, ο συνεργάτης σας ο κ. Αγγελίνας μετέφερε την εντολή σας για επαναφορά του αρχικού σχηματισμού σε 4-4-2 ζητώντας από τον Ιρλανδό να περάσει στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής;
«Οχι δεν είχε σχέση, απλώς ξεκινήσαμε στην αρχή, στο πρώτο τέταρτο να πάμε στο 'ρόμβο' όπου ο Λίαμ (σ.σ. Λόρενς) ακόμα δεν μπορεί να προσαρμοστεί λίγο σε τακτικό κομμάτι πίσω από τους δυο φορ σ' ότι αφορά τις τοποθετήσεις και σ' αυτό χρειάζεται να τον βοηθήσουμε εμείς για να προσαρμοστεί καλύτερα όταν αναγκαζόμαστε ν' αλλάξουμε σχηματισμό κι εκείνη τη στιγμή, πριν από την αποβολή, είχαμε αποφασίσει να γυρίσουμε πάλι στην ευθεία και να μείνει ο Φωτάκης δεξιά και να πάει ο Λόρενς αριστερά. Ε . δυστυχώς δεν προλάβαμε γιατί έγινε η φάση που μείναμε με δέκα παίκτες όπου πλέον λειτουργήσαμε διαφορετικά».

Συγκεκριμένα πλέον τα δεδομένα για τον αγώνα του Σαββάτου, δεν έχετε στη διάθεσή σας τους Κάτσε, Λόρενς (τιμωρημένοι), Γεωργιάδη (τραυματίας). Οι πρώτες σας σκέψεις που μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας για τον συγκεκριμένο αγώνα;
«Εντάξει, είναι σημαντική η σημερινή (σ.σ. χτεσινή) προπόνηση. Θέλω να δω στο κομμάτι της τακτικής και της λειτουργίας. Είναι περιορισμένες οι επιλογές. Πιστεύω όμως ότι όποιοι κι αν χρησιμοποιηθούν θα είμαστε πολύ δυνατοί ώστε να είμαστε σοβαροί, να διορθώσουμε κάποια πράγματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, να μπορέσουμε να είμαστε πιο δημιουργικοί γιατί δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε βαθμούς όπως στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, απέναντι σε ομάδες που ναι μεν σίγουρα προσπαθούν και μοχθούν πάρα πολύ στον αγωνιστικό χώρο αλλά έχουν χαμηλότερη ποιότητα από εμάς και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χαθούν πόντοι όπως χάθηκαν στο Ηράκλειο».

Για τον αντίπαλο στο Κύπελλο;
«Νομίζω είναι μακριά. Ο θεσμός του Κυπέλλου που κρίνεται ένας τίτλος, φυσικά και μας ενδιαφέρει. Νομίζω ότι όταν θα έρθει η στιγμή θ' ασχοληθούμε με τον αντίπαλό μας, χώρια ότι ο θεσμός του Κυπέλλου είναι ένας θεσμός εκπλήξεων, πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί όταν θα παίξουμε τα δυο αυτά παιχνίδια του Κυπέλλου γιατί θέλουμε να πάμε μακριά στο θεσμό και να φτάσουμε μέχρι τον τελικό».

«Θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Παναθηναϊκό» 

25/10/2012

«Θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Παναθηναϊκό»
Σίγουρος πως ο ΟΦΗ αν παίξει καλά μπορεί να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Παναθηναϊκό στον αγώνα των δύο ομάδων που θα γίνει την Δευτέρα (29/10), τόνισε σε δηλώσεις του ο Μίρνες Σίσιτς.

Ο Σλοβένος μεσοεπιθετικός παρέλαβε το βραβείου του καλύτερου γκολ της έβδομης αγωνιστικής από τους επικεφαλής των οργανωμένων οπαδών του κρητικού συλλόγου, οι οποίοι του ευχήθηκαν ανάλογη συνέχεια.

«Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό για εμένα να παίρνω τέτοια βραβεία και ελπίζω να μην είναι το τελευταίο για φέτος. Ελπίζω να έχουμε επιτυχίες συνολικά σαν ομάδα για το καλύτερο του ΟΦΗ», είπε αρχικά ο Σλοβένος και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Προσωπικά δεν κυνηγάω μέσα στο παιχνίδι να πάρω αυτό το βραβείο. Πιστεύω και εύχομαι και άλλοι ποδοσφαιριστές της ομάδας μου να πάρουν ένα ανάλογο βραβείο στη συνέχεια. Είναι σίγουρα όμως ένα πολύ ωραίο συναίσθημα και εύχομαι να έρθουν και άλλα τέτοια βραβεία στην ομάδα».

Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός μίλησε για τη νίκη στο κρητικό ντέρμπι απέναντι στον Πλατανιά, αλλά και το επόμενο παιχνίδι του ΟΦΗ που είναι κόντρα στον Παναθηναϊκό την Δευτέρα (29/10): «Σίγουρα ήταν μια δύσκολη νίκη κόντρα στον Πλατανιά σε μια δύσκολη έδρα .Πλέον η ψυχολογία μας είναι ανεβασμένη. Με τον Παναθηναϊκό που είναι μια καλή ομάδα θα προσπαθήσουμε να παίξουμε κλειστά και να πετύχουμε κάποιο γκολ στις ευκαιρίες που θα μας δοθούν στο παιχνίδι, καθώς πρόκειται για μια καλή ομάδα αλλά εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι η δική μου ομάδα. Ειδικά σε αυτό το παιχνίδι αν είμαστε καλοί και δυνατοί μπορούμε να πάρουμε κάτι αλλά αυτό εξαρτάται καθαρά από εμάς».

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των οργανωμένων φιλάθλων του ΟΦΗ, οι οποίοι έδωσαν και το βραβείο στον Σίσιτς ευχήθηκαν στον Σλοβένο υγεία και να συνεχίσει μαζί με τους συμπαίκτες του να φέρουν και άλλες επιτυχίες στην ομάδα.

Γκαρσία in, Ρομπέρ out 

25/10/2012

Γκαρσία in, Ρομπέρ out
Ανάμεικτα συναισθήματα άφησε η τελευταία προπόνηση στον Γιώργο Δώνη. Ο Ρομπέρ δεν πρόλαβε να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στη γάμπα και αποκλείστηκε από την αποστολή για το ματς με την Κέρκυρα, ενώ ο Γκαρσία συμπεριλήφθηκε κανονικά και ετοιμάζεται για το φετινό ντεμπούτο του.

Οι δύο παίκτες είχαν προφυλαχθεί την Τετάρτη, λόγω ενοχλήσεων, όμως ο Γάλλος μεσοεπιθετικός δεν έβγαλε ούτε το σημερινό πρόγραμμα και αναγκαστικά έμεινε εκτός. Οι πόνοι στη γάμπα του δεν έχουν υποχωρήσει και γι’ αυτό θα μείνει στη Θεσσαλονίκη.

Από την άλλη, ο Γκαρσία δήλωσε «παρών» και είναι έτοιμος για να κάνει το φετινό ντεμπούτο του στη Σούπερ Λίγκα. Ο Ουρουγουανός μέσος προπονήθηκε κανονικά και είναι πλέον στα πλάνα του Γιώργου Δώνη για το παιχνίδι με τους Κερκυραίους που σίγουρα του δίνει ακόμα μια λύση στη μεσαία γραμμή. Το ίδιο και με τον Βίβιαν, ο οποίος μετά από απουσία δύο μηνών ετοιμάζεται για τη δεύτερη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Εκτός αποστολής έμειναν οι τιμωρημένοι Λόρενς και Κάτσε, όπως επίσης και ο Γεωργιάδης που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και συνεχίζει την θεραπεία.

Η 20μελής αποστολή: Χακόμπο, Γλύκος, Αποστολόπουλος, Έτο, Λίνο, Κωνσταντινίδης, Σταφυλίδης, Κουμάλο, Κατσικάς, Βιβιάν, Ιντζίδης, Γκαρσία , Λάζαρ, Φωτάκης, Παναγιωτούδης, Κίτσιου, Πέλκας, Γιάννου, Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης.

Προβλήματα με Σίσιτς και Γουναρίδη 

25/10/2012

Προβλήματα με Σίσιτς και Γουναρίδη 
Δυσάρεστες εκπλήξεις για τον προπονητή του ΟΦΗ, Νίκο Αναστόπουλο, επιφύλασσε η προπόνηση της Πέμπτης. Πιο συγκεκριμένα, από αυτή αποχώρησαν τόσο ο Μίρνες Σίσιτς, όσο και ο Στέφανος Γουναρίδης.

Ο πρώτος στον αγώνα με τον Πλατανιά είχε χτυπήσει στον αστράγαλο, με αποτέλεσμα στη σημερινή προπόνηση να νιώσει ενοχλήσεις στο συγκεκριμένο σημέιο, ενώ ο νεαρός τερματοφύλακας είχε ένα πρόβλημα στους προσαγωγούς.

Ωστόσο, ο Γουναρίδης, για προοληπτικούς λόγους, δεν ολοκλήρωσε όλη την προπόνηση. Οσον αφορά στην περίπτωση του Σλοβένου μέσου, τα πράγματα δείχνουν να είναι πιο σοβαρά, με αποτέλεσμα ο έμπειρος μεσοεπιθετικός να υποβληθεί το πρωί της Παρασκευής στις απαραίτητες εξετάσεις για να φανεί το μέγεθος του προβλήματος.

Στα θετικά για τον «Αναστό» είναι η επιστροφή του Γιώργου Ιωαννίδη σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης μετά από καιρό. Μάλιστα, ο αριστεροπόδαρος μέσος, αν δεν αντιμετωπίσει αλλά προβλήματα, ο Έλληνας τεχνικός αναμένεται να του δώσει χρόνο συμμετοχής στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Κατά τα άλλα, όσοι έδωσαν το «παρών» στην προπόνηση της Πέμπτης, έκαναν ασκήσεις με μπάλα αρχικά, ενώ, στη συνέχεια, χωρίστηκαν σε ομάδες, παίζοντας οικογενειακό δίτερμα. Απών για άλλη μία μέρα ήταν ο Φίλιππος Σαχσανίδης, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει ακόμη την ίωση που τον ταλαιπωρεί.

Λίνεν: «Γελοίο να μιλάμε για τελικούς» 

25/10/2012

Λίνεν: «Γελοίο να μιλάμε για τελικούς» 
Η φανέλα της ΑΕΚ είναι βαριά.

Κι έχει αποδειχθεί ήδη δύσκολο για τους παίκτες της να τη σηκώσουν.

Γι’ αυτό και ο Έβαλντ Λίνεν προσπαθεί να… ξεφορτώσει όσο το δυνατόν περισσότερο άγχος από τους παίκτες του ενόψει του ματς με τον Πλατανιά.

Έτσι, χαρακτήρισε γελοίο το να χαρακτηρίζεται από τόσο νωρίς «τελικός», δήλωσε ευχαριστημένος που βλέπει παίκτες «που θέλουν να νικούν» και τόνισε ότι σημαντικότερο είναι -με ηρεμία και αυτοπεποίθηση- να βελτιώνεται η ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Λίνεν

Για την κρισιμότητα του κυριακάτικου ματς: «Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τι θα γίνει αν χάσουμε, αν νικήσουμε κλπ. Όχι, είναι λάθος να σκεφτόμαστε έτσι. Πρέπει να κοιτάμε το παιχνίδι μας και αν σκεφτόμαστε τι πρέπει να κάνουμε για να φτάσουμε στη νίκη. Να δουλεύουμε σ' αυτό καθημερινά. Εδώ βλέπω ότι οι παίκτες θέλουν πραγματικά να νικούν».

Για την τακτική που θα ακολουθήσει: «Τώρα θα παίξουμε με έναν αντίπαλο, ο οποίος αυτός θα θέλει να παίξει πολύ αμυντικά. Τους είδαμε και με τον Αρη, όταν ήταν στο μισό γήπεδο για να κλείσουν χώρους και μετά να βγαίνουν στην αντεπίθεση. Γι' αυτό πρέπει να μάθουμε να κάνουμε επίθεση. Θα μας περιμένουν και γι' αυτό πρέπει να έχουμε καλά τελειώματα και να προσέχουμε τις αντεπιθέσεις τους γιατί είναι καλή ομάδα».

Για το αν η ΑΕΚ έχει παίκτες που μπορούν να διασπάσουν κλειστές άμυνες: «Έχουμε νέους, αλλά και έμπειρους παίκτες, όπως ο Φουρτάδο, ο Παυλής, ο Λαγός και άλλοι. Υπάρχει καλό μείγμα παλιών και νέων και δουλεύουμε για να βρούμε λύση στα τελειώματα των προσπαθειών μας».

Για τον χαρακτήρα «τελικού» που έχει πάρει το ματς: «Τελικός είναι αν σε ένα ματς κερδίζεις τα πάντα. Αν νικήσουμε σ' αυτό το ματς και χάσουμε τα πέντε επόμενα, τι τελικός είναι; Είναι γελοίο. Έχουμε παίξει μόνο 7 παιχνίδια, αυτό είναι το 8ο και μένουν άλλα 22. Γι' αυτό σε 1-2 εβδομάδες δε μπορούμε να αλλάξουμε ό,τι γινόταν πριν. Γι' αυτό ήρεμα, αλλά με αυτοπεποίθηση, μπορούμε να βελτιωθούμε».

Οι… ατυχίες του Μπακασέτα 

25/10/2012

Οι… ατυχίες του Μπακασέτα 
Η αντίδραση του Τάσου Μπακασέτα και ο εμφανής εκνευρισμός του την ώρα της αλλαγής του στην αναμέτρηση με την Βέροια, έγιναν θέμα συζήτησης στην Τρίπολη, αλλά και σε δημοσιεύματα εφημερίδων. Ο νεαρός επιθετικός, αντικαταστάθηκε από τον Ματίας Καρντάσιο στο 38’ λεπτό, όμως το ότι ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος δεν πέρασε απαρατήρητο.

Είναι αλήθεια πως ο νεαρός επιθετικός, είχε μέτρια απόδοση στην αναμέτρηση με την ομάδα της Ημαθίας, όμως αυτή έγινε σε ένα παιχνίδι, που κατά γενική ομολογία οι Αρκάδες έκαναν την χειρότερη εμφάνισή τους από την αρχή της σεζόν. Μάλιστα, εκτός από το γεγονός πως αγωνιζόταν σε ρόλο αριστερού εξτρέμ, η οποία δεν είναι η… φυσική του, στην ενδεκάδα υπήρχαν και άλλοι παίκτες εξίσου κακοί έως… εριστικοί, με την συμπεριφορά τους, στον αγωνιστικό χώρο.

Η μέχρι τώρα παρουσία του, ήταν ικανοποιητική, αν και έχασε μεγάλο μέρος της καλοκαιρινής προετοιμασίας καθώς βρισκόταν στην αποστολή της Εθνικής Νέων, η οποία έφτασε στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, με τον ίδιο να είναι ένας από τους πρωταγωνιστές. Μάλιστα επιστρέφοντας στην Τρίπολη, βοήθησε τα μέγιστα στην πρόκριση επί της Ίντερ Μπακού για το Europa League, ερχόμενος από τον πάγκο και στα δύο παιχνίδια.

Η παρουσία του Εμάνουελ Περόνε στην κορυφή της επίθεσης, κάνει το έργο του Μπακασέτα δύσκολο, καθώς ο Αργεντινός είναι εξαιρετικά σημαντικός για την ομάδα του Τσιώλη. Παράλληλα, ο επιθετικός από την Νεμέα, έχει αγωνιστεί αρκετές φορές σαν εξτρέμ, στο τελευταίο παιχνίδι μάλιστα, πριν από αυτό με την Βέροια, είχε δύο δοκάρια και ήταν από τους πιο επικίνδυνους παίκτες του Αστέρα.

Το παιχνίδι με την Βέροια, δεν του «πήγε», όπως και σε πολλούς άλλους παίκτες της ομάδας της Τρίπολης. Ο ίδιος… «πλήρωσε» το μάρμαρο της μέτριας εμφάνισης και αποσύρθηκε, κάτι που του επέφερε εκνευρισμό, περισσότερο για την εικόνα που παρουσίασε μέχρι το 38’ της αναμέτρησης.

Θέμα με τον Σάκη Τσιώλη δεν υπάρχει και ο νεαρός ποδοσφαιριστής συνεχίζει να δουλεύει στις προπονήσεις για να είναι έτοιμος όταν του ζητηθεί από τον προπονητή του, αφού εκτός από τον Περόνε, ο Γκάμπριελ, δεν φαίνεται πως μπορεί να βοηθήσει άμεσα.

Δεν ανησυχούν για Αγκάνθο και Γιαννιώτα 

25/10/2012

Δεν ανησυχούν για Αγκάνθο και Γιαννιώτα 
Οι μικροενοχλήσεις που αισθάνονται οι Αγκάνθο και Γιαννιώτας δεν φαίνονται ικανές να τους στερήσουν τη συμμετοχή τους στο παιχνίδι του Άρη κόντρα στον Ολυμπιακό. Και οι δύο προπονήθηκαν συντηρητικά την Πέμπτη, ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία ότι θα είναι πανέτοιμοι. Προβάδισμα Γιαννίτση για στόπερ.

Ο Ισπανός επιθετικός ταλαιπωρείται από ένα πρόβλημα στο γόνατο, που ήδη όσο περνούν οι μέρες αισθάνεται ολοένα και καλύτερα. Από την άλλη, ο χρυσός σκόρερ των «κίτρινων» στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό έχει βγάλει κόπωση τις τελευταίες ημέρες, όμως εξίσου δεν υπάρχει ανησυχία για μη συμμετοχή.

Στα υπόλοιπα, ο Βασίλης Τριανταφυλλάκος έχει αναρρώσει από τον τραυματισμό του, όμως δεν βρίσκεται στα πλάνα των Πασσιαλή-Μπουγιουκλή, καθώς απέχει πολύ καιρό από τους αγωνιστικούς χώρους και ο βαθμός ετοιμότητας του δεν είναι… στα πάνω του.

Το τεχνικό τιμ του Άρη δοκίμασε δίπλα στον Πουλίδο σαν κεντρικό αμυντικό τον Μιχάλη Γιαννίτση. Ο Έλληνας στόπερ είναι το πρώτο φαβορί να καλύψει το κενό του τιμωρημένου Παπαζαχαρία. Ο Γιαννίτσης θα είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστεί ως στόπερ, καθώς ως τώρα είχε αγωνιστεί στα άκρα της άμυνας.

Την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί νέα προπόνηση, όπου θα βγουν και ασφαλέστερα συμπεράσματα για την κατάσταση των «κιτρίνων».

Τα… «μπερδεύει» ο Μπάγεβιτς 

25/10/2012

Τα… «μπερδεύει» ο Μπάγεβιτς 
Τα… μίλησαν, τα συμφώνησαν και είναι έτοιμοι να κοιτάξουν μπροστά στον Ατρόμητο. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς κα οι ποδοσφαιριστές του, είναι έτοιμοι να αφήσουν τα άσχημα αποτελέσματα πίσω και να κάνουν την νέα αρχή στα Γιάννενα.

Το παιχνίδι με τον ΠΑΣ, στα Γιάννινα, για την όγδοη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς σε περίπτωση νίκης, οι Περιστεριώτες… «ανασταίνονται» και ξαναμπαίνουν πιο ζεστά στην βαθμολογία.

Η προπόνηση της Πέμπτης, μπέρδεψε για τα καλά τα πράγματα για την αρχική ενδεκάδα. Αλλαγές, είναι δεδομένο πως θα υπάρξουν, όμως στο εσωτερικό διπλό κράτησε «κλειστά» χαρτιά. Ίσως, η προπόνηση της Παρασκευής, ξεδιαλύνει το πεδίο και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς κάνει πιο σαφείς τις προθέσεις του για το αρχικό σχήμα.

Απουσίες δεν υπάρχουν και ο Σερβοέλληνας τεχνικός έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στην διάθεσή του, πράγμα που κάνει ακόμα πιο εύκολο το έργο του έμπειρου προπονητή.

Καμία ανησυχία για τον Τζεμπούρ 

25/10/2012

Καμία ανησυχία για τον Τζεμπούρ
Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας στον Ολυμπιακό για την κατάσταση του Ράφικ Τζεμπούρ. Ο αλγερινός άσος έκανε σήμερα εξετάσεις οι οποίες εμφάνισαν ένα οίδημα στο γόνατο κάτι που καθησύχασε τους ερυθρόλευκους.

Ο Τζεμπούρ θα κάνει αποθεραπεία και ειδικό πρόγραμμα στην αυριανή προπόνηση και το Σάββατο θα εκτιμηθεί η κατάσταση του από τον ιατρό της ομάδας.

Ο Χρήστος Θέος έχει ενημερωθεί από τους συνεργάτες του για την κατάσταση του Τζεμπούρ αλλά δεν μπορεί να τον εξετάσει καθώς βρίσκεται στις ΗΠΑ.

Εκεί παρακολουθεί την πορεία της αποθεραπείας του Αβραάμ Παπαδόπουλου και οι δύο τους αναμένονται στην Αθήνα το Σάββατο.

Η «Σιδηρά Κυρία» του ΠΑΟΚ 

26/10/2012

Η «Σιδηρά Κυρία» του ΠΑΟΚ
Λειτουργεί ως «αντ’ αυτού» αφού χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης του Ιβάν Σαββίδη. Η αινιγματική Μαρία Γκοντσάρεβα αποτελεί τη «Σιδηρά Κυρία» στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και η «SportDay» επιχειρεί να ρίξει λίγο φως στη γυναίκα των ειδικών αποστολών του συλλόγου.

Με τα καλύτερα λόγια μιλούν οι συνεργάτες της για τις ικανότητες αλλά και τη συμπεριφορά της Γκοντσάρεβα, η οποία είχε προκαλέσει ένα μικρό σοκ στο άκουσμα πως θα λειτουργούσε ως η «κυρία του κυρίου» για λογαριασμό του Ιβάν Σαββίδη.

Ήδη έχει κερδίσει το σεβασμό όλων με τη μεθοδικότητα και την εργατικότητά της, δείχνοντας με τη δουλειά της γιατί της εμπιστεύεται όχι μόνο στον ΠΑΟΚ αλλά και σε άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητές του.

Μιλά ρωσικά και άπταιστα αγγλικά, ενώ ο αστικός μύθος την θέλει να καταλαβαίνει και ελληνικά…

Η ίδια συντηρεί το μυστήριο γύρω από το πρόσωπό της και προσπαθεί να μην βγαίνει κανένα προσωπικό της στοιχείο προς τα έξω. Περίπου 35 ετών, η Ρωσίδα είναι καθημερινά η πρώτη που φτάνει στα γραφεία και συνήθως είναι και η τελευταία που αποχωρεί. Και η ίδια ξέρει πως είναι άνθρωπος «ειδικών αποστολών», πράγμα που σημαίνει πως μόλις «νοικοκυρέψει» την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, θα μεταβεί εκεί που θα της ζητήσει ο Ιβάν Σαββίδη, παίρνοντας μαζί της και το μυστήριο που τη συνοδεύει.

Διάψευση για το ΑΦΜ 

26/10/2012

Διάψευση για το ΑΦΜ
Κατηγορηματικά διέψευσε ο Αντώνης Ζαμπέτας δήλωση του πρώην προέδρου της ΠΑΕ, Νικήτα Ματθαίου, σύμφωνα με την οποία ο ίδιος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Αναγέννησης Γιαννιτσών για να συζητήσουν την αγορά ΑΦΜ για τον Άρη.

«Αυτά που λένε δεν ευσταθούν, είναι στη σφαίρα επιστημονικής φαντασίας. Όχι μόνο δεν με εκφράζει η αγορά ΑΦΜ, αλλά ούτε καν σαν σκέψη δεν περνάει από τα μυαλό μου» τόνισε χαρακτηριστικά το μέλος της διοικούσας επιτροπής της ΠΑΕ.

Στο πρόσωπο του Μιχάλη Γιαννίτση καταλήγουν για αντικαταστάτη του Παπαζαχαρία στο κέντρο της άμυνας οι Νίκος Πασσιαλής και Δημήτρης Μπουγιουκλής. Άλλωστε και οι δύο γνωρίζουν καλά τον ποδοσφαιριστή από την ομάδα Νέων. Αυτή η αλλαγή αναμένεται να είναι και η μοναδική σε σχέση με την ενδεκάδα που αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό.

Περιμένουν το «yes» στην ΑΕΚ 

26/10/2012

Περιμένουν το «yes» στην ΑΕΚ 
Η μοναδική ελπίδα της ΑΕΚ, προκειμένου να βγει από το αδιέξοδο, είναι ο Δημήτρης Βιντιάδης, καθώς χωρίς τα χρήματα ενός επενδυτή πολύ δύσκολα θα επιβιώσει η ΠΑΕ.

Έτσι, στον «Δικέφαλο» αναμένεται με αγωνία η τελική απόφαση των στελεχών της Seymour Pierce, οι οποίοι μπορούν να πείσουν τον Κιθ Χάρις να στηρίξει τον Έλληνα εφοπλιστή.

Η ερχόμενη εβδομάδα είναι αυτή που θα κρίνει το μέλλον της ΑΕΚ. Στις αρχές, αναμένονται στην Αθήνα τα στελέχη της Seymour Pierce και στην ΠΑΕ μόνο το «yes» περιμένουν από τους Άγγλους προκειμένου να ολοκληρωθεί το deal. Εξ αρχής, ο Δημήτρης Βιντιάδης είχε ξεκαθαρίσει πως θέλει τη στήριξη από τον Κιθ Χάρις και αυτή θα εξαρτηθεί από τα… χείλη των στελεχών της τράπεζας επενδύσεων, με τα αποτελέσματα των συζητήσεων να γίνονται γνωστά στο τέλος της προσεχούς εβδομάδας.

Ήρθε η ώρα για… επίθεση

Αφού νέα αγωνιστικά προβλήματα δεν προέκυψαν -πέραν των μακροχρόνια τραυματιών- ο Έβαλντ Λίνεν συνέχισε τα πλάνα του για την αναμέτρηση με τον Πλατανιά. Ο Γερμανός τεχνικός θέλει ένα πιο δημιουργικό και επιθετικογενές σχήμα, αφήνοντας το 4-2-3-1 για το 4-3-3.

Αναφορικά με την άμυνα, ο Λίνεν φάνηκε διατεθειμένος να διατηρήσει τους τέσσερις που αγωνίστηκαν στην Τούμπα (με Αρκούδα-Κοντοέ στα άκρα και Γιάγκο-Κουτρουμπή στα στόπερ) και τον Φέτση σε ρόλο αμυντικού χαφ. Εσωτερικούς μέσους δοκίμασε τους Λαγό και Κορδέρο, με τους Βλάχο και Παπαδημητρίου να πλαισιώνουν τον Φουρτάδο στην επίθεση.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου