ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

H EYΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ...

H EYΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ...                      
23/10/2012

ΙΣΠΑΝΙΑ

Μήνυση στη Ρεάλ Μαδρίτης

23/10/2012
Μήνυση στη Ρεάλ Μαδρίτης
Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες στην Ισπανία, καθώς ιστοσελίδα, η οποία πρόσκειται στη Ρεάλ Μαδρίτης, ανάρτησε άρθρο όπου συγκρίνει την περίπτωση του Λανς Άρμστρονγκ και το γεγονός ότι βρέθηκε ντοπαρισμένος, με την Μπαρτσελόνα.

Το εν λόγω κείμενο μάλιστα είχε και φωτογραφία του Λιονέλ Μέσι να φιλάει μία τεράστια σύριγγα.

Οι διοικούντες των «μπλαουγκράνα» εξετάζουν σοβαρά την πιθανότητα να καταθέσουν μήνυση τόσο στην ιστοσελίδα, όσο και στους Μαδριλένους.

Μπορεί το κείμενο να έμεινε αναρτημένο για λίγη ώρα στην ιστοσελίδα, ωστόσο προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, τόσο από την Μπαρτσελόνα, όσο και από αρκετούς φιλάθλους. Μάλιστα από η φωτογραφία με τον Μέσι έχει προκαλέσει την αντίδραση πολλών αναγνωστών του κειμένου.

Το κύριο θέμα του κειμένου ήταν το γεγονός ότι ο συντάκτης αναρωτιόταν αν η Μπαρτσελόνα αποτελεί ίδια περίπτωση ντόπινγκ, όπως η υπόθεση του ποδηλάτη Λανς Άρμστρονγκ. Όλα δείχνουν ότι το συγκεκριμένο συμβάν θα έχει πολλά επεισόδια ακόμα και ίσως και στις δικαστικές αίθουσες.

Επιστρέφει σε οκτώ μήνες ο Τροχόφσκι

23/10/2012
Επιστρέφει σε οκτώ μήνες ο Τροχόφσκι
Εκτός αγωνιστικών πλάνων του προπονητή της Σεβίλλης, Μίτσελ Γκονζάλεζ, για τους επόμενους οκτώ μήνες θα μείνει ο Πιοτρ Τροχόφσκι.

Ο Γερμανός μέσος το βράδυ της Δευτέρας (22/10) υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο δεξί του γόνατο, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο παιχνίδι κόντρα στην Μπαρτσελόνα που έγινε πριν από τρεις εβδομάδες.

Ο πρώην μέσος του Αμβούργου είχε μεταβεί σε ειδική κλινική των ΗΠΑ, προκειμένου να γίνει η συγκεκριμένη επέμβαση και θα μείνει εκεί για τουλάχιστον ένα μήνα ακόμη.

Ωστόσο, στη συνέχεια θα επιστρέψει στην Ισπανία για να συνεχίσει την αποθεραπεία του υπό το βλέμμα του ιατρικού επιτελείου του ισπανικού συλλόγου.

Ψηφίζει Ράμος ο Κασίγιας

23/10/2012
Ψηφίζει Ράμος ο Κασίγιας
Τον Σέρχιο Ράμος θα ψηφίσει ο Ίκερ Κασίγιας εν όψει της ψηφοφορίας που διενεργείται ανάμεσα στους αρχηγούς των κορυφαίων εθνικών του κόσμου για την ανάδειξη του καλύτερου ποδοσφαιριστή για το 2012.

Σε μία συνέντευξη στο «Sportyou», ο διεθνής τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης και της Ισπανίας αποκάλυψε ότι θα δώσει τους πέντε πόντους στον συμπαίκτη του και στη δεύτερη θέση των προτιμήσεών του είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, στους οποίο θα δώσει τους τρεις βαθμούς.

Τέλος, ο 31χρονος γκολκίπερ θα δώσει έναν πόντο στον μέσο της Μπαρτσελόνα, Τσάβι, που μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο στις αποστολές της εθνικής Ισπανίας. Δεν υπήρχε θέση για τον Λιονέλ Μέσι, παρότι είναι το φαβορί να πάρει για τέταρτη σερί φορά το συγκεκριμένο βραβείο.

Στο στόχαστρο της Ρεάλ ο Ντε Χέα

23/10/2012
Στο στόχαστρο της Ρεάλ ο Ντε Χέα
Οι συνεχώς βελτιωμένες εμφανίσεις του Νταβίντ Ντε Χέα κάνουν τη Ρεάλ Μαδρίτης να εντείνει την... παρακολούθησή της προς τον Ισπανό τερματοφύλακα. Ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο, δεν σκέφτεται την επιστροφή στην πατρίδα του, αφού θέλει να καθιερωθεί στους «κόκκινους διαβόλους».

Οι πρωταθλητές Ισπανίας αρχίζουν να ετοιμάζουν την επόμενη ημέρα από την εποχή του Ίκερ Κασίγιας, αφού θέλουν να βρουν έναν παίκτη για να δουλέψει δίπλα στον βασικό τους τερματοφύλακα, ώστε σε μερικά χρόνια να μπορεί να πάρει τη θέση του.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο συνδέεται με στενή φιλία με τον Ζόρζε Μέντες, τον μάνατζερ του Ντε Χέα και πιστεύει πως αυτό μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο σε μελλοντικές διαπραγματεύσεις.

Από την πλευρά του, ο άσος της Γιουνάιτεντ δεν ενδιαφέρεται, τουλάχιστον, άμεσα για την επιστροφή του στη Μαδρίτη, αφού θέλει να αγωνιστεί στην Πρέμιερ ως βασικός με τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων».

 ΑΓΓΛΙΑ                                                                  



«Δεν βασιζόμαστε στον Καθόρλα»

23/10/2012
«Δεν βασιζόμαστε στον Καθόρλα»
Η Άρσεναλ δεν πρέπει να βασίζεται αποκλειστικά στον Σάντι Καθόρλα, προκειμένου να σημειώνει νίκες, σύμφωνα με τον Αρσέν Βενγκέρ. Ο τεχνικός της Άρσεναλ τόνισε ότι η απόδοση του μέσου των «κανονιέρηδων», στην αναμέτρηση κόντρα στη Νόριτς, για την 8η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα, ωστόσο, το ίδιο συνέβη και με τους υπόλοιπους παίκτες.

«Ο Σάντι ήταν μέτριος και κατώτερος των προσδοκιών στο παιχνίδι του "Κάροου Ρόουντ", αν και την ίδια απόδοση είχαν και αρκετοί από τους υπόλοιπους παίκτες. Θεωρώ ότι μόνο αν το σύνολο της ομάδας παίζει ικανοποιητικά, μπορεί να απoδώσει εξίσου και ο Καθόρλα. Δεν πρέπει να βασιζόμαστε σε έναν παίκτη αποκλειστικά», τόνισε αρχικά ο Βενγκέρ, ο οποίος, στη συνέχεια, πρόσθεσε αναφορικά με την ήττα από τη Νόριτς:

«Το αποτέλεσμα του Σαββάτου ήταν ένα πλήγμα για την ομάδα και μας πάει πίσω, ωστόσο, δεν έχουν σταματήσει οι προσδοκίες και η απαιτήσεις μου από την ομάδα. Αυτό που προέχει τώρα είναι να προσηλωθούμε στην αναμέτρηση της Τετάρτης κόντρα στη Σάλκε. Είμαστε αποφασισμένοι να απαντήσουμε στην τελευταία μας ήττα, σημειώνοντας μία καλή εμφάνιση για το Τσάμπιονς Λιγκ».

Ράμσεϊ: «Ανασύνταξη και επιστροφή στις νίκες»

23/10/2012
Ράμσεϊ: «Ανασύνταξη και επιστροφή στις νίκες»
Να ξεχάσουν την ήττα από τη Νόριτς (1-0) και να ανασυνταχτούν εν όψει της αναμέτρησης της Τετάρτης κόντρα στη Σάλκε, για το Τσαμπιονς Λιγκ, ζήτησε από τους συμπαίκτες του στην Άρσεναλ ο Άαρον Ράμσεϊ. Ο μέσος των «κανονιέρηδων» τόνισε ότι η κακή εμφάνιση στο Κάροου Ρόουντ αποτελεί παρελθόν και αυτό που προέχει τώρα είναι η ομάδα του να επιστρέψει στις νίκες.

«Όταν τα πράγματα δεν σου έρχονται όπως θα ήθελες αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να επικεντρωθείς στον επόμενο στόχο σου και να τα καταφέρεις. Αυτό ελπίζουμε να κάνουμε και κόντρα στην Σάλε την Τετάρτη, προκειμένου να μπούμε δυναμικά στον όμιλο», τόνισε ο Ουαλός διεθνής, ο οποίος πρόσθεσε στη συνέχεια:

«Δεν θα μείνω σε συγκεκριμένες αιτίες, πάντως αυτό που μας απογοήτευσε είναι ότι όντως δεν ήμαστε αρκετά καλοί προκειμένου να πάρουμε τους τρεις βαθμούς κόντρα στη Νόριτς. Μέχρι τώρα πραγματοποιούμε μία πολύ καλή σεζόν σε γενικές γραμμές, πράγμα που μας γεμίζει με αυτοπεποίθηση. Είναι λογικό όταν κάτι δεν πάει καλά να σε απογοητεύει προσωρινά».

Τέλος, ο Ράμσεϊ σημείωσε: «Να επιστρέψουμε στις νίκες».

Το επετειακό έμβλημα της FA!

23/10/2012
Το επετειακό έμβλημα της FA!
Σε απόχρωση χρυσού, την επιγραφή «150 χρόνια» και το σύνθημα «στηρίζουμε το ποδόσφαιρο από το 1863, δημοσιοποιήθηκε το νέο, επετειακό έμβλημα της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αγγλίας!

Η FA, με το νέο έτος θα γιορτάσει 150 από την ίδρυσή της και για τον λόγο αυτό, ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ, το Μάιο, θα γίνει ξανά στο «Γουέμπλεϊ», όπως άσχετα αν το ίδιο συνέβη για το 2011, με τη μονομαχία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Μπαρτσελόνα.

Οι άνθρωποι της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αγγλίας, επέλεξαν το χρώμα του χρυσού για το νέο έμβλημα, το οποίο μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία του κειμένου.

Ουσιαστικά, δεν έχει αλλάξει ριζικά κάτι, πέρα από το χρώμα και τις επιγραφές που προστέθηκαν. Ακριβώς κάτι από το σύμβολο των τριών λιονταριών υπάρχει η αναφορά στα 150 χρόνια ύπαρξης της ομοσπονδίας, ενώ πλέον υπάρχει και το σύνθημα «στηρίζουμε το ποδόσφαιρο από το 1863».

«Είναι τεράστια τιμή για εμένα να βρίσκομαι στην προεδρία της FA στην 150η επέτειο της ομοσπονδίας. Είναι απίστευτο όταν αναλογίζεται κανείς πόσο έχει συνδράμει η FA στη βελτίωση και την πρόοδο του ποδοσφαίρου από το 1863» είπε μεταξύ άλλων ο ισχυρός άνδρας της ομοσπονδίας, Ντέιβιντ Μπερνστάιν.

Η Πρέμιερ Λιγκ βοηθά τον τουρισμό

23/10/2012
Η Πρέμιερ Λιγκ βοηθά τον τουρισμό
Σε βασικό πυλώνα της αγγλικής τουριστικής βιομηχανίας εξελίσσεται η Πρέμιερ Λιγκ, με την κορυφαία κατηγορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου να συμβάλει καταλυτικά στην αύξηση της κίνησης στα αεροδρόμια στη Μεγάλη Βρετανία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το τουριστικό πρακτορείο VisitBritain, οι αφίξεις τουριστών στο Νησί για έναν αγώνα της Πρέμιερ πλησίασαν το ένα εκατομμύριο, μέσα στο 2011.

Έλα να πάμε …στο Νησί
Το 40% των τουριστών που συμμετείχαν στην έρευνα της VisitBritain τόνισε πως ο κύριος λόγος της επίσκεψής τους στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν η παρακολούθηση ενός αγώνα της Πρέμιερ Λιγκ, δηλώνοντας παράλληλα πως σε διαφορετική περίπτωση δεν θα είχαν πραγματοποιήσει το ταξίδι! Η πιο …hot περίοδος είναι αυτή ανάμεσα στον Ιανουάριο και το Μάρτιο και τα στελέχη του VisitBritain κάνουν λόγο για πρωτοφανή άνοδο των δεικτών από το 2008, όταν και άρχισε η συνεργασία του πρακτορείου με την Πρέμιερ Λιγκ. 

Kάρολ: «Δεν πήρα ευκαιρίες στη Λίβερπουλ»

23/10/2012
Kάρολ: «Δεν πήρα ευκαιρίες στη Λίβερπουλ»
Στην άδικη μεταχείριση που είχε από τον Μπρένταν Ρότζερς αποδίδει ο Άντι Κάρολ το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να δείξει την αξία του στη Λίβερπουλ με αποτέλεσμα να δοθεί δανεικός στη Γουέστ Χαμ.

Ο 23χρονος επιθετικός πήγε στο «Άνφιλντ» από τη Νιούκαστλ έναντι 42 εκατομμυρίων ευρώ τον Ιανουάριο του 2011, ποτέ όμως δεν κατάφερε να δικαιώσει τις υψηλές προσδοκίες που συνόδευσαν την άφιξή του.

Ο Κάρολ τελικά δόθηκε δανεικός στα «σφυριά» το περασμένο καλοκαίρι, καθώς ο νεοπροσληφθείς τότε Μπρένταν Ρότζερς έδειξε ότι δεν τον υπολογίζει.

«Ποτέ δεν είχα πραγματικές ευκαιρίες στη Λίβερπουλ», δήλωσε ο Άγγλος στράικερ.

«Μού είπαν ότι θα πρέπει να πάω σε κάποια άλλη ομάδα για να μπορώ να παίξω ποδόσφαιρο κάτι που μπορώ να κάνω στη Γουέστ Χαμ. Όμως ο Ρότζερς από τη στιγμή που ήρθε στην ομάδα δεν μού έδωσε τη δυνατότητα να αποδείξω την αξία μου και ότι μπορώ να προσαρμοστώ στα συστήματά του».

Πάντως ο Κάρολ φαίνεται πως έχει ανακτήσει την αυτοπεποίθησή του στο Λονδίνο: «Εδώ έχω χρόνο συμμετοχής κι έτσι μπορώ να σκοράρω. Δεν έχω κάτι να αποδείξω, εγώ ξέρω τι αξίζω και δε με νοιάζει τι πιστεύουν οι άλλοι», κατέληξε.

«Δεν ανέχομαι τον πάγκο»

23/10/2012
«Δεν ανέχομαι τον πάγκο»
Έντονα προβληματισμένος είναι ο Ούγκο Γιορίς μετά τους πρώτους μήνες παρουσίας του στην Τότεναμ. Ο Γάλλος τερματοφύλακας που μετακόμισε από την Λιόν στα «σπηρούνια» παραμένει δεύτερος στις προτιμήσεις του Αντρέ Βίλας Μπόας για την εστία, καθώς ο Πορτογάλος τεχνικός προτιμάει τον Φρίντελ.

Ωστόσο, ο 26χρονος διεθνής Γάλλος τερματοφύλακας ξεκαθάρισε στους ανθρώπους της Τότεναμ ότι δεν θα ανεχτεί για πολύ να βλέπει την «πλάτη» του 41 ετων Μπρατ Φρίντελ.« Δεν ήρθα στην Τότεναμ για να αποτελώ δεύτερη επιλογή. Δεν μου αρέσει να κάθομαι στον πάγκο, δεν έχω κίνητρο και νιώθω αδύναμος. Σέβομαι όλους τους ανθρώπους του συλλόγου, αλλά δεν θα ανεχτώ για πολύ αυτή την κατάσταση», τόνισε ο Ούγκο Γιορίς, που ανησυχεί πλέον και για τη θέση του στην εθνική Γαλλίας.

ΙΤΑΛΙΑ                                                                 

«Οι διαιτητές μας κατέστρεψαν τη χρονιά»

23/10/2012
«Οι διαιτητές μας κατέστρεψαν τη χρονιά»
Τους διαιτητές κατηγόρησε ο Σέρσε Κόσμι για την μέχρι τώρα πορεία που έχει η Σιένα στο πρωτάθλημα Ιταλίας.

«Η Σιένα δεν είναι η Ντίσνεϊλαντ. Δεν ζητάμε πολλά απλώς αυτά που οφείλουν να μας δώσουν», τόνισε ο ιταλός τεχνικός και συνέχισε εκφράζοντας παράπονα για το παιχνίδι με την Αταλάντα…

«Έχουμε αρχίσει τη σεζόν με μείον έξι βαθμούς αλλά την Κυριακή παρατήρησα άλλα περιστατικά που με προβλημάτισαν αρκετά. Ο Μάσιμο Πάκι δεν κατοχύρωσε ένα γκολ στο οποίο δεν συνέβη απολύτως τίποτα. Είδα όμως και άλλα περιστατικά, όπως η κίτρινη κάρτα στο Φελίπε, ή την αντιμετώπιση που έτυχε ο Καλαϊο. Ποτέ δεν κέρδισε ένα φάουλ», ανέφερε.

«Ειλημμένη απόφαση η αποπομπή του Ντε Κάνιο»

23/10/2012
«Ειλημμένη απόφαση η αποπομπή του Ντε Κάνιο»
Πεπεισμένος πως ο Λουίτζι Ντε Κάνιο θα έφευγε από τη Τζένοα ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αγώνα με τη Ρόμα είναι ο Στέφανο Εράνιο. Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μίλαν είναι βέβαιος πως ο πρόεδρος της ομάδας, Ενρίκο Πρετσιόζι είχε πάρει την απόφασή να απολύσει τον προπονητή του, απλά η ήττα από τους «τζαλορόσι» και ο τρόπος με τον οποίον αυτή ήρθε τον… διευκόλυναν.

Η είδηση της απόλυσης του Λουίτζι Ντε Κάνιο από τη Τζένοα αιφνιδίασε πολλούς, αφού λίγοι περίμεναν πως ένα ατυχές αποτέλεσμα θα ήταν αρκετό για την απομάκρυνση του έμπειρου τεχνικού. Ο τρόπος που η Τζένοα έχασε το ματς, στο οποίο προηγήθηκε με 2-0 μετά από 15 λεπτά αγώνα, αλλά έδωσε την ευκαιρία στη Ρόμα να περάσει μπροστά στο σκορ και να επικρατήσει με 4-2, ίσως έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην απόφαση του προέδρου, Ενρίκο Πρετσιόζι.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Στέφανο Εράνιο, όμως, εκφράζει μια άλλη άποψη. «Είμαι σίγουρος πως ο Πρετσιόζι ήθελε να διώξει τον Ντε Κάνιο πριν από το ματς με τη Ρόμα. Ήταν τυχερός που δεν το έκανε αφού ο τρόπος με τον οποίον ήρθε η ήττα, απλά του έδωσε μια καλή ευκαιρία να δικαιολογήσει την αποπομπή του προπονητή. Λυπάμαι για τον Ντε Κάνιο, αλλά όταν τα αποτελέσματα δεν έρχονται, την ευθύνη την παίρνει πάντα ο προπονητής. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο.»

Ο Εράνιο έχει αγωνιστεί με τη φανέλα της Τζένοα, αλλά και της Μίλαν. Ποια είναι η άποψη του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα του Αλέγκρι; «Είναι δύσκολη η θέση του. Ισχύει αυτό που είπα πριν, αν δεν έρχονται τα αποτελέσματα, φεύγει ο προπονητής. Είναι πιο εύκολο να απολύσεις έναν προπονητή, από το να διώξεις 25 παίκτες», είπε με ρεαλισμό ο Στέφανο Εράνιο.

Ξεπέρασε τον Μουρίνιο

23/10/2012
Ξεπέρασε τον Μουρίνιο
Το καλύτερο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα από όλους τους προκατόχους του έχει κάνει ο Αντρέα Στραματσόνι. Με τη νίκη της Ίντερ στο παιχνίδι με την Κατάνια με 2-0, οι «νερατζούρι» έφτασαν στους 18 βαθμούς σε 8 αγωνιστικές, ξεπερνώντας την προηγούμενη συγκομιδή των 17, επίδοση που είχαν πετύχει δύο φορές στο παρελθόν, με τον Χόγκσον και τον Μουρίνιο στον πάγκο τους.

Σε μια από τις πρόσφατες συνεντεύξεις του, ο Μάσιμο Μοράτι είχε τονίσει πως ο νέος προπονητής της Ίντερ, Αντρέα Στραματσόνι, μοιάζει πολύ στον Ζοσέ Μουρίνιο στην εργατικότητα. Αρνήθηκε, βέβαια, να κάνει άλλη σύγκριση, θεωρώντας πως είναι πρόωρο ακόμα να γίνει κάτι τέτοιο ανάμεσα σε έναν προπονητή που έχει, ήδη, γράψει μια σπουδαία ιστορία και σε έναν που μόλις ξεκινάει την καριέρα του. Στο ζήτημα της εργατικότητας, όμως, ο πρόεδρος των «νερατζούρι» ήταν απόλυτος. «Ο Στραματσόνι δουλεύει με τους ρυθμούς του Μουρίνιο», είχε πει χαρακτηριστικά.

Μετά την 8η αγωνιστική ο Στραματσόνι μπορεί να είναι περήφανος γιατί σε κάτι έχει, ήδη, ξεπεράσει τον διάσημο Πορτογάλο συνάδελφό του. Στη συγκομιδή βαθμών, αφού έχει φτάσει τους 18. Ο Μουρίνιο με τον ίδιο αριθμό αγώνων είχε καταφέρει να μαζέψει 17 βαθμούς, την περίοδο 2008-2009, ισοφαρίζοντας την επίδοση του Ρόι Χόγκσον από την περίοδο 1997-1998.

Ο Στραματσόνι εκτός του Μουρίνιο και του Χόγκσον, έχει ξεπεράσει τον Λίπι (14β.), τον Μαντσίνι (12β.), τον Κούπερ (15β.) και τον Μπενίτεθ (12β.) στη συγκομιδή βαθμών μετά την 8η αγωνιστική.

Οργή στη Σαμπντόρια για τη διαιτησία

23/10/2012
Οργή στη Σαμπντόρια για τη διαιτησία
Απογοητευμένοι από τα σφυρίγματα των διαιτητών στο ματς με την Πάρμα είναι οι άνθρωποι της Σαμπντόρια. Σύμφωνα με την άποψή τους, η ήττα με 2-1 δεν ήταν αποτέλεσμα της κακής εμφάνισης της ομάδας, αλλά των πολλών λανθασμένων αποφάσεων του διαιτητή και των βοηθών του. Για το λόγο αυτό ζητούν σεβασμό από όλους.

Αν και έχουν περάσει δύο μέρες από τον αγώνα της Σαμπντόρια με την Πάρμα, που βρήκε νικήτρια την ομάδα του Ρομπέρτο Ντοναντόνι με 2-1, οι διαμαρτυρίες των Γενοβέζων δεν λένε να κοπάσουν. Κατά τη γνώμη τους ο διαιτητής ήταν αυτός που καθόρισε το αποτέλεσμα και τους στέρησε τη δυνατότητα να πάρουν έστω έναν βαθμό.

Ο αθλητικός διευθυντής της «Σαμπ», Πασκουάλε Σενσίμπιλε, ήταν ιδιαίτερα σκληρός στην τοποθέτησή του, μιλώντας για τον «άρχοντα» του αγώνα της Κυριακής. «Αν ισχύει ο νόμος που λέει πως όποιος φωνάζει περισσότερο και όποιος διαμαρτύρεται πιο έντονα, στο τέλος παίρνει αυτό που θέλει, τότε είμαστε υποχρεωμένοι να προσαρμοστούμε. Μετά το παιχνίδι με την Πάρμα έχουμε αρχίσει να χάνουμε την υπομονή μας. Απαιτούμε ίση αντιμετώπιση από όλους, διαιτητές και βοηθούς. Μια αντιμετώπιση που μέχρι τώρα δεν έχουμε», είπε ο Σενσίμπιλε.

Παρά τα λάθη σε βάρος της Σαμπντόρια, μέχρι τώρα δεν έχουν προβεί σε έντονες διαμαρτυρίες. «Είμαστε μια ομάδα που πρώτα κάνει αυτοκριτική και έπειτα προσπαθεί να βελτιωθεί εκεί όπου έχει πρόβλημα. Από την αρχή είχαμε πει πως δεν θα κρίνουμε τους διαιτητές, αλλά δεν περιμέναμε τέτοια αντιμετώπιση. Μάλλον παρεξηγήθηκε η ευγένειά μας. Θα αλλάξουμε αμέσως, γιατί δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίζουμε το ρόλο του θύματος για πολύ ακόμα», τόνισε ο Σενσίμπιλε.

Ρωσία καλεί Τότι

23/10/2012
Ρωσία καλεί Τότι
Έτοιμες να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Ρωσίας είναι η ΤΣΣΚΑ και η Σπαρτάκ Μόσχας για να δελεάσουν τον Φραντσέσκο Τότι. Όπως δημοσιεύει η «Corriere dello sport», ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας επικοινώνησε με τον αρχηγό της Ρόμα και τον ενημέρωσε πως είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για να τον δει να αγωνίζεται στη Ρωσία, σε μία από τις δύο ομάδες της πρωτεύουσας. Η απάντηση, ωστόσο, του Τότι ήταν αρνητική.

Είναι η «σημαία» της Ρόμα και ο παίκτης - σύμβολο των «τζαλορόσι» τα τελευταία 20 χρόνια. Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2014, όταν θα πλησιάζει τα 38 του χρόνια. Ο Φραντσέσκο Τότι, όμως, επιθυμεί να επεκτείνει τη συνεργασία του με την ομάδα της καρδιάς του και να υπογράψει το συντομότερο δυνατόν νέο συμβόλαιο, κάνοντας πράξη το όνειρό του να ολοκληρώσει τη μεγάλη του καριέρα στη Ρόμα.

Η «Corriere dello sport» ωστόσο έχει πληροφορίες που φτάνουν από τη Ρωσία και κάνουν λόγο για ενδιαφέρον των δύο ομάδων της Μόσχας, της ΤΣΣΚΑ και της Σπαρτάκ, να εντάξουν στη δύναμή τους τον αρχηγό των «τζαλορόσι».

Πριν λίγες μέρες, μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος της Ρωσικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Νικίτα Σιμονιάν, τηλεφώνησε στον Τότι. «Γνωρίζω πως δεν έχεις ανάγκη από χρήματα, αλλά θέλω να ξέρεις πως για να σε δούμε να παίζεις στη Ρωσία είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε τρέλες. Αν με καλέσεις και μου δώσεις τη συγκατάθεσή σου, εντός 24 ωρών σου βρίσκω ομάδα που θα σε έπαιρνε με κλειστά μάτια», φέρεται να είναι τα λόγια του Σιμονιάν.

Η ιταλική εφημερίδα αναφέρει πως ο Σιμονιάν εννοούσε μία από τις Σπαρτάκ ή ΤΣΣΚΑ, με τις οποίες η ομοσπονδία διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις.

Η απάντηση, βέβαια, του Τότι ήταν αρνητική, αφού ο παίκτης θέλει να συνεχίσει στη Ρόμα και εκεί να ολοκληρώσει την καριέρα του. Αν και στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν μπορείς να είσαι βέβαιος.

Τελεσίγραφο οπαδών σε παίκτες

23/10/2012
Τελεσίγραφο οπαδών σε παίκτες
Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους παίκτες της Μίλαν το απόγευμα της Δευτέρας μετά την προπόνηση και ενώ ετοιμάζονταν να αποσυρθούν στις εγκαταστάσεις του προπονητικού κέντρου όπου θα μείνουν μέχρι το Σάββατο. Μερίδα οπαδών της ομάδας κατάφερε να πλησιάσει τα βοηθητικά γήπεδα και να συνομιλήσει σε υψηλούς τόνους με κάποιους από τους ποδοσφαιριστές, ζητώντας τους να αλλάξουν τρόπο συμπεριφοράς. Ευτυχώς δεν σημειώθηκαν επεισόδια και «παρατράγουδα».

Ενός κακού μύρια έπονται. Η ήττα από τη Λάτσιο με 3-2, ήταν η αφορμή για να αποφασίσει η διοίκηση της Μίλαν τη συγκέντρωση όλων των παικτών στο προπονητικό κέντρο της ομάδας μέχρι το ερχόμενο Σάββατο. Οι ποδοσφαιριστές δεν θα μπορούν για ολόκληρη την εβδομάδα να επιστρέψουν στο σπίτι τους, ούτε να έρθουν σε επαφή με τους δικούς τους ανθρώπους. Αυτό, ωστόσο, δεν είναι το μόνο πρόβλημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι παίκτες της Μίλαν.

Μετά το τέλος της προπόνησης της Δευτέρας, μερίδα οπαδών της Μίλαν κατάφερε να προσεγγίσει το προπονητικό κέντρο της ομάδας και να συνομιλήσει σε έντονο ύφος με μερικούς ποδοσφαιριστές. Αυτό κράτησε για περισσότερη από μισή ώρα και όπως αναφέρει η «Gazzetta dello sport» οι οπαδοί ήταν έξαλλοι από τη συμπεριφορά πολλών παικτών, τόσο μέσα στο γήπεδο όσο και έξω από αυτό. «Πρέπει να είστε ποδοσφαιριστές της Μίλαν μέσα και έξω από το γήπεδο. Δεν θα ανεχτούμε άλλες συμπεριφορές που δεν ταιριάζουν στην ιστορία της ομάδας μας», ήταν κάποιες από τις φράσεις που ακούστηκαν.

Ευτυχώς τα «πνεύματα» δεν οξύνθηκαν περαιτέρω και δεν δημιουργήθηκαν άλλα προβλήματα. Οι παίκτες, ωστόσο, της Μίλαν φαίνεται πως πήραν ένα «τελεσίγραφο» και αν δεν συμμορφωθούν, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για αυτά που θα συμβούν στο μέλλον.

Όλα καλά με Τότι

23/10/2012
Όλα καλά με Τότι
Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετωπίζει ο Φραντσέσκο Τότι, όπως φάνηκε από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε τη Δευτέρα. Ο αρχηγός της Ρόμα αποχώρησε από το γήπεδο κουτσαίνοντας, αφού δέχτηκε χτύπημα στα τελευταία λεπτά του αγώνα των «τζαλορόσι» με τη Τζένοα, αλλά οι εξετάσεις έδειξαν μόνο μια φλεγμονή και κανένα παθολογικό πρόβλημα. Έτσι ο Τότι αναμένεται να επιστρέψει κανονικά στις προπονήσεις.

Ο αγώνας της Ρόμα στη Γένοβα είχε μόλις τελειώσει και όλοι οι «τζαλορόσι» ήταν ευτυχισμένοι από τη μεγάλη ανατροπή. Το αρχικό 2-0 της Τζένοα είχε γίνει 4-2 για την ομάδα του Ζντένεκ Ζέμαν και ο τρόπος με τον οποίον ήρθε η νίκη έκανε άπαντες χαρούμενος. Μοναδική «παραφωνία» ο τραυματισμένος αρχηγός, Φραντσέσκο Τότι, ο οποίος δέχτηκε κλωτσιά στα τελευταία λεπτά και πονούσε αρκετά.

Οι εξετάσεις, όμως, στις οποίες υποβλήθηκε ο Τότι δεν έδειξαν κάτι το ανησυχητικό. Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της Ρόμα «οι εξετάσεις που έγιναν υπό τον Δρ. Μαριάνι, δεν έδειξαν παθολογικό πρόβλημα, αλλά μόνο ένα ελαφρύ τραύμα, το οποίο αντιμετωπίζεται με τη χορήγηση αντιφλεγμονωδών φαρμάκων».

Συνεπώς ο Φραντσέσκο Τότι θα επιστρέψει στις προπονήσεις την Τρίτη και αναμένεται να είναι έτοιμος για την επόμενη αγωνιστική υποχρέωση της Ρόμα. 

Συγγνώμη της Rai για το απαράδεκτο ρεπορτάζ

23/10/2012
Συγγνώμη της Rai για το απαράδεκτο ρεπορτάζ
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη «Rai» μετά το προσβλητικό, για τη Νάπολη, ρεπορτάζ που βγήκε στον αέρα την ημέρα του αγώνα της Γιουβέντους με τη Νάπολι και χαρακτήριζε «βρωμιάρηδες» του κατοίκους της πόλης του Νότου. Ο πρόεδρος της ιταλικής κρατικής τηλεόρασης ζήτησε επίσημα συγγνώμη από το Δήμαρχο της Νάπολης, ενώ ενημέρωσε πως ο δημοσιογράφος που «υπέγραψε» το ρεπορτάζ τέθηκε σε διαθεσιμότητα και αναμένονται αποφάσεις για επικείμενες ποινές που θα του επιβληθούν.

Σε ένα άθλημα που προσπαθεί να εξαλείψει τα φαινόμενα ρατσισμού με καμπάνιες και διαφημίσεις, περιστατικά όπως αυτό που συνέβη το περασμένο Σάββατο, με αφορμή τον αγώνα ανάμεσα στη Γιουβέντους και τη Νάπολι, είναι το λιγότερο απαράδεκτα και αποδεικνύουν πως οι ρατσιστικές εκδηλώσεις δεν έχουν να κάνουν, μόνο, με το χρώμα του δέρματος. Το ρεπορτάζ που «έπαιξε» στο κρατικό κανάλι «Rai 3» και τόνιζε το μίσος και την αηδία που προκαλούν οι κάτοικοι της Νάπολης σε εκείνους του Τορίνο, δείχνει πως ο δρόμος για την εξάλειψη όλων των ρατσιστικών φαινομένων είναι, ακόμα, μακρύς. Έδειξε, όμως και κάτι άλλο. Πως όσο και να προσπαθούν κάποιοι να βελτιώσουν μια κατάσταση, πάντα θα υπάρχουν κάποιοι άλλοι, περισσότεροι δυστυχώς, που θα τη «δυναμιτίζουν».

Ο σάλος που προκλήθηκε από το ρεπορτάζ που χαρακτήριζε «βρωμιάρηδες» τους κατοίκους της Νάπολης, οδήγησε τη διοίκηση της «Rai» σε άμεσες ενέργειες. Η Πρόεδρος, Άννα Μαρία Ταράντολα και ο Γενικός Διευθυντής, Λουίτζι Γκουμπιτόζι, ζήτησαν επίσημα συγγνώμη από τον Δήμαρχο της Νάπολης, Λουίτζι Ντε Ματζίστρις, για όσα απαράδεκτα ακούστηκαν κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ. Επιπλέον ενημέρωσαν τον Δήμαρχο πως ο υπεύθυνος δημοσιογράφος, Τζαμπιέρο Αμάντολα, τέθηκε σε διαθεσιμότητα και επίκειται και τιμωρία του, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας που έχει ήδη ξεκινήσει.

Σε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η «Rai», αφού ζητά συγγνώμη από το τηλεοπτικό κοινό όλης της Ιταλίας, αλλά κυρίως από τους κατοίκους της Νάπολης, κάνει σαφές πως θα συνεχίσει να αγωνίζεται «εναντίον κάθε μορφής ρατσισμό, καθώς και τη βλακεία που τον συνοδεύει».

Το μόνο βέβαιο είναι πως αν κάποιος έμπαινε στο κόπο να ελέγξει το ρεπορτάζ, πριν αυτό παιχτεί, πολλές παρεξηγήσεις θα είχαν αποφευχθεί και πολλοί άνθρωποι θα είχαν γλυτώσει από την παρακολούθηση ενός θεάματος χαμηλής αισθητικής.


 ΓΕΡΜΑΝΙΑ                                                           


Ρόμπεν: «Έχω σκεφτεί να τα παρατήσω»

23/10/2012
Ρόμπεν: «Έχω σκεφτεί να τα παρατήσω»
Την αποκάλυψη πως πολλές φορές από το μυαλό του έχει περάσει η σκέψη να κρεμάσει τα παπούτσια του, έφερε στο φως της δημοσιότητας, μέσω δηλώσεών του, ο Άριεν Ρόμπεν.

Ο Ολλανδός ποδοσφαιριστής της Μπάγερν Μονάχου, παρά το ταλέντο του, πάντα ταλαιπωρούνταν από τραυματισμούς, με αποτέλεσμα να σκεφτεί να τερματίσει πρόωρα την ποδοσφαιρική του καριέρα.

«Στην καριέρα μου είχα αρκετούς σοβαρούς τραυματισμούς και, για να είμαι ειλικρινής, είχα σκεφτεί πάνω από μία φορά να σταματήσω την καριέρα μου. Ήταν μία άσχημη σκέψη, αλλά ήταν κάτι που το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά», ήταν τα λόγια του Ρόμπεν.

Μάλιστα, ο μεσοεπιθετικός των Βαυαρών δεν ξέχασε να ευχαριστήσει και τον ομοσπονδιακό τεχνικό της εθνικής Ολλανδίας, Λουίς Φαν Γκάαλ, ο οποίος έχει τονίσει πως τον εμπιστεύεται απόλυτα: «Τέτοιες δηλώσεις σε βοηθούν πραγματικά, όταν έχεις μία δύσκολη περίοδο στην καριέρα σου. Πραγματικά, αυτά τα λόγια με κάνουν να αισθάνομαι καλά».

Ευχάριστα για Βούκτσεβιτς

23/10/2012
Ευχάριστα για Βούκτσεβιτς
Σημάδια βελτίωσης παρουσιάζει ο Μπόρις Βούκτσεβιτς, 24 μέρες μετά το σοβαρό τροχαίο ατύχημα που λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή. Ο 22χρονος άσος της Χόφενχαϊμ εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Χαϊδελβέργης σε κώμα με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, ωστόσο αντιδρά σε διάφορα ερεθίσματα, κινεί ελαφρά τα χέρια και τα πόδια του, ενώ έχει ανοίξει λίγο τα μάτια του.

Τα ευχάριστα νέα για τον νεαρό ποδοσφαιριστή είχαν αρχίσει από την περασμένη εβδομάδα, όταν οι γιατροί είχαν ανακοινώσει πως ο κίνδυνος για τη ζωή του έχει απομακρυνθεί. Πάντως ακόμη δεν μπορούν να είναι σίγουροι πότε ο κροατικής καταγωγής μέσος, που είναι διεθνής με τις «μικρές» ομάδες της Γερμανίας, θα βγει από το κώμα.

 ΓΑΛΛΙΑ                                                                  

«Παράδειγμα ο Σισέ»

23/10/2012
«Παράδειγμα ο Σισέ»
Ο Αντρέ Πιερ Ζινιάκ θα παρακολουθεί τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Μαρσέιγ από την τηλεόραση για τον προσεχή ενάμιση μήνα, ύστερα από το κάταγμα στο μετατάρσιο που υπέστη, το γεγονός αυτό όμως δεν τον πτοεί.

Ο Γάλλος επιθετικός ανέφερε πως έχει ως πρότυπο κουράγιου τον Τζιμπρίλ Σισέ αλλά και τον Ερίκ Αμπιντάλ για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν τις περιπέτειες της υγείας τους.

Ο 27χρονος στράικερ με σχόλια που ανάρτησε στο twitter εμφανίζεται σίγουρος ότι θα επιστρέψει πιο δυνατός στην αγωνιστική δράση και ευχαρίστησε όλους όσους του δείχνουν ήδη τη στήριξή τους.

Στο μεταξύ τόνισε πως τόσο ο Σισέ, ο οποίος έχει σπάσει το πόδι του δύο φορές, όσο και ο Αμπιντάλ, ο οποίος ετοιμάζεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση ύστερα από την μεταμόσχευση ήπατος στην οποία υποβλήθηκε, τον βοηθούν να πάρει θάρρος για την αποθεραπεία του:

«Ευχαριστώ όλους για τα μηνύματά σας! Είμαι μαχητής!! Θα επιστρέψω ακόμα πιο δυνατός! Έχω δει κι άλλους!».

ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΛΥΚΟΣ για τον ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου