ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE 

26/10/2012

Γκούμας: «Φταίει ο Φερέιρα» 

26/10/2012

Γκούμας: «Φταίει ο Φερέιρα»
Η έλλειψη σταθερότητας είναι αυτή που έχει κοστίσει φέτος βαθμούς στον Παναθηναϊκό, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιάννης Γκούμας.

Ο πρώην αμυντικός των «πρασίνων» τόνισε πως η πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League είναι δύσκολη αλλά όχι ακατόρθωτη, ενώ θεωρεί πως η ομάδα έχει ανάγκη από ένα 10άρι και έναν επιθετικό.

«Όταν δεν πάει καλά η ομάδα, τότε ο πρώτος που φταίει είναι ο προπονητής», συμπλήρωσε ο παλιός άσος του "τριφυλλιού".

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Γκούμας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Για το αυτογκόλ του Γιούρκα με τη Λάτσιο: «Θεωρώ ότι όταν δέχεται την πάσα από τον Καρνέζη δεν αντιλήφθηκε πως ήταν αυτός που του έδωσε την μπάλα και αυτόματα τη γύρισε στον τερματοφύλακα. Σίγουρα όμως έπρεπε να πάει ο αμυντικός να καλύψει την εστία, αφού έχει βγει ο τερματοφύλακας».

Για το αν μπορούσε να κρατήσει το μηδέν ο Παναθηναϊκός: «Η Λάτσιο πήρε το προβάδισμα και αρκέστηκε στο 1-0. Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο αντέδρασε και έκανε το ίδιο παιχνίδι με την Τότεναμ. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν πάλι νωχελικός και χωρίς να κάνει φάσεις. Αυτό είναι δουλειά του προπονητή, ο οποίος θα πρέπει να πει στους παίκτες να μην χάνονται έτσι τα πρώτα 45 λεπτά».

Για το αν έπρεπε να παίξει πιο επιθετικά κόντρα στη Λάτσιο: «Όταν παίζεις στην έδρα σου πρέπει να πιέσεις τον αντίπαλο, γιατί θες τη νίκη. Ξεκινάς επιθετικά και αν πετύχεις γκολ, τότε ενδεχομένως να γυρίσεις λίγο πίσω την άμυνα. Έπρεπε να το χτυπήσει από την αρχή το ματς ο Παναθηναϊκός κατά τη γνώμη μου».

Για το αν έχει δει σημάδια βελτίωσης: «Ο Παναθηναϊκός είναι περίεργη περίπτωση. Μετά την Τότεναμ έδειξε σημάδια βελτίωσης. Αλλά με τον Άρη ήταν κακός. Ό,τι και να πούμε θα πέσουμε έξω και γι’ αυτό θέλει χρόνο για να τον αναλύσουμε. Το σίγουρο είναι πως πρέπει να κάνει μία καλή πορεία στο πρωτάθλημα, χωρίς πισωγυρίσματα. Όμως, φέτος η ομάδα δεν έχει σταθερότητα».

Για το αν υπάρχει πρόβλημα φυσικής κατάστασης: «Δεν είναι θέμα φυσικής κατάστασης. Αλλιώς δεν θα μπορούσε να πιέσει στο δεύτερο ημίχρονο τόσο την Τότεναμ όσο και τη Λάτσιο. Άλλα προβλήματα πρέπει να διορθωθούν. Θέματα ψυχολογίας, αυτοπεποίθησης, τακτικής -ομαδικής και ατομικής- και γενικά πολλά θέματα που δημιουργούν τα προβλήματα στην ομάδα».

Για τον Τριανταφυλλόπουλο: «Έχει θετικά στοιχεία και είναι εξελίξιμος παίκτης. Αλλά, δεν είναι μόνο αυτός. Είναι ο Φουρλάνος, ο οποίος ήταν αγχωμένος χθες, ο Χουχούμης, ο Κουσίδης, ο Δώνης κ.α. Πολλά παιδιά υπάρχουν στις ακαδημίες και πιστεύω πως η ομάδα πρέπει να στηριχθεί στα δικά της παιδιά, γιατί αυτά ξέρουν τι σημαίνει Παναθηναϊκός».

Για το αν πρέπει γενικά οι νεαροί παίκτες να πάρουν περισσότερες ευκαιρίες: «Αυτό είναι θέμα προπονητή και τί σκεπτικό έχει. Πρέπει να μπαίνουν σιγά σιγά τα παιδιά αυτά. Πρώτα στο ελληνικό πρωτάθλημα και όχι κατευθείαν στα βαθιά και την Ευρώπη, γιατί ίσως να τους βάζουμε επιπλέον άγχος και πίεση».

Για το αν μπορούν οι «πράσινοι» να προκριθούν στην επόμενη φάση: «Βαθμολογικά έχει ελπίδες ο Παναθηναϊκός. Αλλά, θέλει οπωσδήποτε τη νίκη με τη Μάριμπορ και ένα αποτέλεσμα μέσα σε δύο καυτές έδρες, δηλαδή, θέλει τη νίκη στην έδρα είτε της Τότεναμ είτε της Λάτσιο. Ο Παναθηναϊκός έχει δείξει πως έχει τις δυνατότητες στην Ευρώπη για να κάνει το διπλό. Είναι δύσκολη η πρόκριση, αλλά όχι ακατόρθωτη».

Για την κριτική που δέχεται ο Φερέιρα: «Για μένα όταν δεν πάει καλά η ομάδα, τότε ο πρώτος που φταίει είναι ο προπονητής. Αυτός πρέπει να αναλάβει την ευθύνη. Η διοίκηση έχει αποφασίσει να του δώσει πίστωση χρόνου, αλλά οφείλει ο κύριος Φερέιρα να βρει τα λάθη και να αρχίσει να παίρνει νίκες».

Για το πού θέλει ενίσχυση ο Παναθηναϊκός: «Εγώ θα έπαιρνα δύο παίκτες. Ένα 10άρι για την εύκολη κάθετη πάσα και έναν επιθετικό».

«Μπορούμε απέναντι σε κάθε αντίπαλο» 

26/10/2012

«Μπορούμε απέναντι σε κάθε αντίπαλο»
Ευχαριστημένος από όσα συνάντησε στον ΠΑΟΚ τους πρώτους τρεις μήνες της παρουσίας του στην Ελλάδα είναι ο Μπονγκάνι Κουμάλο. Ο κεντρικός αμυντικός του «Δικεφάλου του Βορρά» μίλησε για το προσεχές ματς με την Κέρκυρα τονίζοντας πως στόχος της ομάδα είναι η νίκη ενώ αναφέρθηκε και σε ένα ιδιαίτερα δυσάρεστο για αυτόν θέμα, το θάνατο του βοηθού προπονητή στην εθνική ομάδα της Νοτίου Αφρικής και παράλληλα ποδοσφαιρικού του πατέρα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κουμάλο στη Nova:

Για το χαμό του Τόμας Μαντιγκάγκε σε τροχαίο δυστύχημα δήλωσε:
«Προφανώς κι είναι δύσκολο να χάνεις έναν δικό σου άνθρωπο κι ο συγκεκριμένος ήταν κάτι περισσότερο από τον κάθε προπονητή που συνεργάστηκα μαζί του. Ήταν κάτι περισσότερο. Τον γνώριζα από μικρό παιδί, ήμουν δέκα ετών και τον παρακολουθούσα ν' αγωνίζεται εκείνος ως ποδοσφαιριστής. Μεγαλώνοντας δουλέψαμε μαζί για τέσσερα ολόκληρα χρόνια, μεταξύ των οποίων και τα πρώτα μου επαγγελματικά. Μ' εκείνον ως βοηθό προπονητή πήραμε τρεις φορές το πρωτάθλημα. Με βοήθησε να ωριμάσω ποδοσφαιρικά, με βοήθησε σ' επίπεδο χαρακτήρα με συνεχείς συμβουλές για το πώς θα πρέπει να ζω τη ζωή μου σα σωστός άνθρωπος, να καταφέρω να δημιουργήσω μια σωστή ισορροπία ανάμεσα σ' αυτές τις δυο καταστάσεις. Είναι μια τεράστια απώλεια. Έχασα έναν πολύ, πολύ, πολύ καλό μου φίλο, μια πατρική φιγούρα στη ζωή μου».

Για τις εντυπώσεις του από το πρώτο τρίμηνο της παρουσίας του στην Ελλάδα:
«Ναι… πέρασαν σχεδόν τρεις μήνες από την ημέρα που ήρθε στον ΠΑΟΚ, σ' ένα νέο πρωτάθλημα, νέα φιλοσοφία. Δεν ήταν εύκολο αλλά όπως είχα πει κι όταν ήρθα, έκανα και κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να προσαρμοστώ και να βελτιωθώ. Όλοι με έχουν στηρίξει, νιώθω καλά και σε κάθε αγώνα μαθαίνω. Θέλω να βελτιώνομαι συνέχεια».

Για την προσωπική του παρουσία και το κατά πόσο είναι ικανοποιημένος:

«Είναι δύσκολο επειδή νομίζω ως παίκτης δε θέλεις να θέτεις ή να σου θέτουν όρια. Για μένα προφανώς ο στόχος είναι . το καλύτερο. Σε κάθε αγώνα ξεχωριστά να προσπαθώ να παρουσιάζω στον αγωνιστικό χώρο τον καλύτερο εαυτό μου για να βοηθάω ουσιαστικά την ομάδα. Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση από το να δουλεύω σκληρά σε καθημερινή βάση, να βελτιώνομαι και να παρουσιάζομαι ακόμη πιο αποτελεσματικός για να μπορεί η ομάδα μου να συνεχίζει νικηφόρα».

Για το προηγούμενο ματς με την ΑΕΚ και τν τρόπο που αγωνίστηκε:
«Νομίζω πως ήταν προφανές, κοιτώντας τον αγώνα πως είχαμε ν' αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που αγωνίστηκε με πολλούς παίκτες μέσα κι έξω από την περιοχή της. 'Κλεισμένη' πίσω με δέκα ποδοσφαιριστές σε μικρές αποστάσεις έκανε πολύ δύσκολη τη δημιουργία ευκαιριών για εμάς. Προσπαθήσαμε πολύ, με κάθε τρόπο για να τα καταφέρουμε. Υπό μια έννοια μας ανάγκαζαν ν' ανέβουμε όσο πιο ψηλά μπορούσαμε για ν' αυξήσουμε την πίεση και να μπορέσουμε να πάρουμε αυτό που θέλαμε εξ αρχής. Σαν αμυντικός η άμυνα είναι πάντα η κύρια και βασική μου έγνοια αλλά γενικότερα στο παιχνίδι σου σαν ποδοσφαιριστής πρέπει να έχεις μια ισορροπία που προσαρμόζεται ανάλογα με τις συνθήκες του εκάστοτε αγώνα κι ο συγκεκριμένος είναι ένας ακόμη που πρέπει να αναπτύξω και να εξελίξω. Ο κόουτς απαιτεί ποιότητα στο κάθε τι κι εγώ από την πλευρά μου μ' αυτήν προσπαθώ να μπολιάσω το παιχνίδι μου».

Για το παιχνίδι με την Κέρκυρα που ακολουθεί:
«Είναι ένας εκτός έδρας αγώνας. Μέχρι στιγμής, στο χρονικό διάστημα που βρίσκομαι εδώ έχω διαπιστώσει πως οι αντίπαλες ομάδες σέβονται πολύ το όνομά μας. Μας περιμένουν πίσω, αμύνονται καλά και σχεδόν ποτέ δεν είναι εύκολο να διασπάσεις τις άμυνες τους. Χρειάζεται χρόνο, χρειάζεται υπομονή, χρειάζεται μεθοδικότητα και πίστη στο πλάνο της τεχνικής ηγεσίας. Έχουμε δείξει πως μπορούμε να τα καταφέρουμε απέναντι σε κάθε αντίπαλο, με τον δικό μας τρόπο, μένοντας συγκεντρωμένοι κι αφοσιωμένοι σ' αυτό που πρέπει να κάνουμε. Το ίδιο θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε και στην Κέρκυρα κι ελπίζω όλα να πάνε καλά», συνόψισε ο Κουμάλο.

Λέτο: «Δεν έχουμε αυτοπεποίθηση» 

26/10/2012

Λέτο: «Δεν έχουμε αυτοπεποίθηση»
Η έλλειψη αυτοπεποίθησης είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για την όχι και τόσο καλή αγωνιστική παρουσία του Παναθηναϊκού, σύμφωνα με τον Λέτο.

«Η αποθεραπεία μου πηγαίνει καλά, δεν βιάζομαι, θέλω να επιστρέψω δυνατός και να δώσω χαρά στους φίλους της ομάδας», είπε ο Αργεντινός για το θέμα του ποδιού του.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Λέτο μετά το τέλος του αγώνα με τη Λάτσιο:

«Η αποθεραπεία μου πηγαίνει πολύ καλά. Το γόνατο μου βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Αλλά πρέπει να πάω βήμα, βήμα χωρίς να βιάζομαι να επιστρέψω, για να είμαι πανέτοιμος».

-Ποια είναι η άποψη σου για τη φετινή εικόνα του Παναθηναϊκού;

«Βρίσκονται διαφορετικοί ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της ομάδας. Πέρυσι υπήρχαν 3-4 παίκτες που φέτος δεν αγωνίζονται. Διακρίνω μια έλλειψη αυτοπεποίθησης στην ομάδα. Πιστεύω ότι παίξαμε καλά στα δυο τελευταία παιχνίδι του Europa League. Θεωρώ ότι δεν παίζουμε από την αρχή τόσο δυνατά και με ταχείς ρυθμούς και μου φαίνεται ότι οι παίκτες δεν έχουν αυτοπεποίθηση».

-Τι μπορεί να αλλάξει την κατάσταση;

«Ξέρουμε ότι η ομάδα δεν παίζει τόσο καλά όπως θα θέλαμε. Πρέπει να έχουμε ηρεμία στο παιχνίδι μας και να κάνουμε αυτό που μπορούμε και που ξέρουμε».

-Τώρα ο Παναθηναϊκός παίζει στην Ρώμη με την Λάτσιο. Είναι τελικός για την ομάδα;

«Ήταν σημαντικό που ήρθε ισόπαλη η Τότεναμ με την Μάριμπορ. Στη Ρώμη έχουμε τη δυνατότητα κάνοντας ένας καλό παιχνίδι να πάρουμε τη νίκη και να έρθουμε κοντά στην πρόκριση».

-Τι μήνυμα θέλεις να στείλεις στον κόσμο;

«Θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους του Παναθηναϊκού για την αγάπη που μου δείχνουν στον δρόμο και στο τουίτερ, για την στήριξη τους. Έχω όρεξη να επιστρέψω και να ανταποδώσω μέσα στο γήπεδο την αγάπη τους».

Από τα βραζιλιάνικα, στα ζεϊμπέκικα 

26/10/2012

Από τα βραζιλιάνικα, στα ζεϊμπέκικα
Την περίοδο 2011-12 μετά από κάθε επιτυχία του Παναθηναϊκού, ο Κλέιτον έβαζε στα αποδυτήρια το αγαπημένο του «Ai se eu te pego».

Ήταν κάτι σαν το… επίσημο κομμάτι της ομάδας αφού μετά από κάθε γκολ οι «πράσινοι» χόρευαν σε λάτιν ρυθμούς.

Ο Βραζιλιάνος έφυγε και σειρά πήραν τα «RnB» κομμάτια που επέλεγαν συνήθως οι Αφρικανοί.

Όλα αυτά μέχρι το παιχνίδι με την Λάτσιο.

Μετά την ισοπαλία, οι Έλληνες ανέλαβαν την μουσική βάζοντας το «Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας» και όλη η ομάδα ξέσπασε σε παλαμάκια! Δεν ξέρουμε αν το γνωστό ζεϊμπέκικο ήρθε για να μείνει, αλλά θα έχει ενδιαφέρον επί παραδείγματι ο Τοτσέ να σκοράρει και να χορεύει σε παραδοσιακούς ρυθμούς και τους υπόλοιπους να χτυπάνε παλαμάκια! Ακούστε στη συνέχεια, την διαφορά των δύο επιλογών των «πράσινων» τραγουδιών.

"Ai se eu te pego"

"Το ζεμπέκικο της Ευδοκίας"
 

«Ενδιαφέρομαι μόνο για τον ΠΑΟΚ» 

26/10/2012

«Ενδιαφέρομαι μόνο για τον ΠΑΟΚ»
Μόνο για τον ΠΑΟΚ ενδιαφέρεται ο Ιβάν Σαββίδης όπως τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ρωσικό μέσο. Ο ισχυρός άνδρας του «Δικεφάλου του Βορρά» δεν πρόκειται να ασχοληθεί με κάποιο άλλο ευρωπαϊκό κλαμπ ενώ μίλησε και για τα πολλά χρήματα που έχασε όταν ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο στην Ρωσία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη στην ιστοσελίδα «sport-express.ru»:

Για το γεγονός ότι σταμάτησε να έχει ενδιαφέρον για το ρωσικό ποδόσφαιρο και αποφάσισε να επενδύσει στο εξωτερικό: «Είχα εμπλοκή στις δύο ομάδες του Ροστόφ. Πίστευα ότι κάποιοι στο Ροστόφ θα έδειχναν ενδιαφέρον για τη στρατηγική μου. Στη Ρωσία δεν υπάρχει καθόλου στρατηγική στο ποδόσφαιρο. Ψάχνουν μόνο έναν πλούσιο άνθρωπο να τον χρησιμοποιήσουν και μετά να τον παραμερίσουν. Ακόμη και στην Ζενίτ και στην Ανζί τα πάντα είναι χτισμένα στις φιλοδοξίες ενός ανθρώπου. Αύριο όμως μπορεί κάποιος να ξυπνήσει στραβά και αυτό να το πληρώσει η Ζενίτ».

Για τα χρήματα τα οποία έχασε στο ποδόσφαιρο: «42 εκ. ρούβλια, σύμφωνα με μία πρόχειρη εκτίμηση. Τα έχασα γιατί κανένας στόχος δεν επιτεύχθηκε. Το μεγάλο μου μειονέκτημα είναι η ειλικρίνειά μου. Στο ρωσικό ποδόσφαιρο πρέπει να κάνεις μπλόφες. Να τους λες αυτό που θέλουν να ακούσουν και μετά σε χειροκροτούν. Έκανα μια δήλωση που μου κόστισε πολύ, μίλησα για ανάπτυξη. Έχουμε λέμε ομάδες με παράδοση αλλά όχι με επιτυχίες, το πεπρωμένο μας είναι να έχουμε ομάδες που παράγουν».

Για το τσιγάρο, μιας και δραστηριοποιείται στον χώρο του καπνού: «Ο καπνός μπορεί να προστατεύσει από την σχιζοφρένεια. Στην εποχή της Σοβιετικής Ένωσης έδιναν στα ψυχιατρεία τσιγάρα, κάπνιζες δεν κάπνιζες. Δεν λέω ότι κάνει καλό, αλλά το τσιγάρο είναι από τις μικρότερες αμαρτίες για τις οποίες ο άνθρωπος είναι ικανός».

Για τον τρόπο που ενεργεί στις επιχειρήσεις του: «Ποτέ δεν πάω πέρα από τα όρια, θα μπορούσα να ήμουν πιο πλούσιος, θεωρώ ότι είναι δύσκολο να κινείσαι χωρίς κανόνες».

Για την εγκληματική οργάνωση που προσπάθησε να απαγάγει τον γιο του: «Μάζεψα πληροφορίες και τους εξέπληξα σκληρά. Δούλεψα πριν συμβεί οτιδήποτε, τους πρόλαβα».

Για τον αν έχει ελληνικό διαβατήριο: «Δεν έχω πια, όταν αποφασίστηκε για τους βουλευτές να έχουν διπλή υπηκοότητα μου αρνήθηκαν επισήμως την ελληνική και δεν υπάρχει περίπτωση να την πάρω πίσω. Αυτό γιατί στο Eλληνικό Σύνταγμα γράφεται πως αν αρνηθείς την ελληνική ιθαγένεια δεν σου επιστρέφεται».

Για το που είναι η βάση του, Ροστόφ, Μόσχα ή Θεσσαλονίκη: «Στο Ροστόφ φυσικά. Για οκτώ χρόνια όταν ήμουν στην Δούμα (σ.σ ρωσικό κοινοβούλιο) ήμουν μεταξύ των δύο πόλεων, αλλά ανεξάρτητα από το πόσο χρόνο περνούσα στην Μόσχα ερχόμουν στο Ροστόφ για να... πλένω τα ρούχα μου. Και το έκανα συνειδητά, δεν ήμουν ποτέ Μοσχοβίτης».

Για το αν θα ενδιαφερθεί για άλλη ομάδα στο εξωτερικό πέρα του ΠΑΟΚ: «Μόνο για τον ΠΑΟΚ. Κανένα άλλο κλαμπ δεν με ενδιαφέρει. Ό, τι συνδέεται με την Κωνσταντινούπολη είναι η ζωή μου, και αυτός ο σύλλογος κατάγεται από την Κωνσταντινούπολη. Ο ΠΑΟΚ είναι η αρρώστια όλων των Ποντίων. Τα πάντα ξεκίνησαν από την Σοβιετική Ενωση, πέταξα στην Θεσσαλονίκη και άκουσα να μου λεν στα ρωσικά και στα ελληνικά "βοήθεια". Ένιωσα μέλος του οικογενειακού δράματος».

Για το πριμ που είχε δώσει στο EURO: «Είχα δώσει πριμ 1 εκ. δολάρια στην Ρωσία και στην Ελλάδα αν έπαιζαν τελικό. Αν έφταναν και οι δύο θα το μοιραζόταν. Κάποιοι μου είπαν ότι αυτή ήταν μία λαϊκίστικη κίνηση, ότι ήξερα ότι δεν θα έπαιζαν τελικό. Και τους απάντησα αν ήσαστε τόσο σίγουροι γιατί δεν βγαίνετε να το φωνάξετε;».

Για την εμπλοκή του στον ΠΑΟΚ και τον ανταγωνισμό με τον Καμπάνη: «Από το 2006 υπήρχε ενδιαφέρον από μένα για τον ΠΑΟΚ. Τώρα όμως οι οπαδοί ήταν σε θέση να πείσουν για να γίνει αποδεκτή η προσφορά μου. Ο ΠΑΟΚ είχε τεράστιες οικονομικές δυσκολίες, δεν είχα να περιμένω τίποτα. Μπορεί οι μετοχές της Μάντσεστερ, της Ρεάλ και της Τσέλσι να πωλούνται με κέρδος, στον ΠΑΟΚ όμως δεν φέρνουν κέρδος. Γι' αυτό κι έγινε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, για να καλυφθούν τα χρέη του συλλόγου. Έβαλα 10 εκ., αλλά έχει σημασία ότι οι μέτοχοι δεν πήραν τίποτα, αυτό είχε σημασία. Αυτός ήταν και ο όρος μου, τα χρήματα να μην πάνε στις τσέπες τους, αλλά στον σύλλογο».

Για τον Σαλπιγγίδη και το μπάτζετ του ΠΑΟΚ: «Ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του ΠΑΟΚ είναι ο Σαλπιγγίδης, ο οποίος έπαιξε με την Εθνική ομάδα στο EURO. Παίρνει περίπου 1 εκ. ευρώ. Πιστέψτε με πολλές ομάδες στην πρώτη κατηγορία της Ρωσίας πληρώνουν περισσότερα από τον ΠΑΟΚ, το συνολικό μπάτζετ του ΠΑΟΚ (σ.σ. προφανώς εννοεί όχι μόνο το αγωνιστικό) είναι 16 εκ. ευρώ και σημειώνω ότι έχουμε αποκλειστεί από την Ευρώπη».

Για το γεγονός ότι βλέπει τα εντός έδρας ματς του ΠΑΟΚ, ενώ οι ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχουν βρεθεί ποτέ σε αγώνα της ομάδας τους: «Πήγα πριν από ένα μήνα στο ντέρμπι με τον Άρη που είναι επίσης ομάδα της Θεσσαλονίκης. Πήρα ένα ενδιαφέρον μάθημα. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε 4-1, παρά το γεγονός ότι δέχθηκε πέντε κίτρινες κάρτες και δύο κόκκινες. Το επόμενο ματς ήταν με τον ΟΦΗ στην Κρήτη και οι παίκτες μας δέχθηκαν κίτρινες κάρτες και μία κόκκινη. Το σύστημα μου έδειξε την θέση μου. Σε μία συνάντηση με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, τους ρώτησα: "Εχετε μελετήσει την ποδοσφαιρική μου βιογραφία;". Ξαφνικά ένας άντρας ήρθε προς εμένα, μου φίλησε το χέρι και μου είπε: "Αυτό είναι αποτέλεσμα όσων διάβασα».

Για την ομάδα του Ροστόφ: «Δεν έχει τίποτα για το οποίο πρέπει να ντρέπεται. Ο σύλλογος σώθηκε από την καταστροφή. όταν είχα αναλάβει είχε τεράστια χρέη, 89 εκ. ρούβλια, δεν είχε κανέναν παίκτη στην ιδιοκτησία του. Από την κυβέρνηση είχαμε πάρει μόνο 50 εκ. ρούβλια και τα υπόλοιπα ήταν δικά μας χρήματα. Σήμερα η περιοχή προσφέρει στην Ροστόφ ένα δισ. 200 εκ. ρούβλια και το αποτέλεσμα είναι πάλι μηδέν. Εγώ δεν άφησα πίσω μου ούτε ένα ρούβλι χρέος, ούτε στην εφορία, ούτε στους παίκτες, και μάλιστα η ομάδα διαθέτει στην ιδιοκτησία της 47 ποδοσφαιριστές».

Για τα 42 εκατομμύρια που ξόδεψε στην Ροστόφ: «Ήταν μία πολύ καλή... προπόνηση. Αν αυτή η προπόνηση με βοηθήσει να αποφύγω παρόμοια λάθη στον ΠΑΟΚ τότε σημαίνει ότι θα έχω μάθει κάτι. Καταλάβετε κάτι, δεν πρόκειται να ανταγωνιστώ με τον Αμπράμοβιτς ή τον Κερίμοφ (σ.σ. ιδιοκτήτης της Ανζί), είναι άσκοπο. Ο Θεός μας καλεί να συμβιβαστούμε με το αναπόφευκτο. Σαν Ορθόδοξος Χριστιανός πρέπει να το δεχτώ αυτό και να επικεντρωθώ στις άλλες χαρές της ζωής. Από την στιγμή που αυτοί οι άνθρωποι θα είναι πάντα πιο πλούσιοι από μένα ελπίζω πάντα ο Θεός να τους δίνει υγεία, γιατί θα έπρεπε να ανησυχώ; Οι Χριστιανοί είναι κάτι μοναδικό, έχουν άλλη φιλοσοφία, εμείς δεν ακολουθούμε τις αρχές του Δαρβίνου που ακολουθούν άλλες θρησκείες, που λένε μην δίνεται σημασία σε ένα φτωχό, αυτός δεν ήταν τυχερός, εσείς είστε τυχεροί απολαύστε την ζωή σας. Η αρχή μου είναι καλύτερα να βγάζεις λιγότερα και να υπάρχει αρμονία, να νοιάζεσαι για όλους».

Η συγγνώμη του Γιούρκα 

26/10/2012

Η συγγνώμη του Γιούρκα
Ο Παναθηναϊκός δέχτηκε ένα τουλάχιστον «αστείο» γκολ στο παιχνίδι με την Λάτσιο στο 25’ και πήγε στα αποδυτήρια με το 1-0 εις βάρος του.

Ο Σεϊταρίδης, που ήταν αυτός που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, ανέλαβε στην ανάπαυλα να ζητήσει συγγνώμη από τους υπόλοιπους και αμέσως μετά να δώσει το σύνθημα για την αντεπίθεση των «πράσινων», ζητώντας από τους συμπαίκτες του να μπούνε ψυχωμένα στο δεύτερο μέρος.

Ο Γιούρκας είναι πολύ έμπειρος και μπορεί να διαχειριστεί τέτοια λάθη και να βρει το ψυχικό σθένος να είναι καλά στο υπόλοιπο παιχνίδι, όπως μπορεί και να «ανεβάσει» τους συμπαίκτες του με τον χαρακτήρα που έχει.

Μάλιστα, το γκολ δεν είναι αποκλειστικά δική του ευθύνη. Αρχικά το λάθος είναι του Βελάσκες που απομακρύνει πλάγια, κατόπιν ο Καρνέζης που βγαίνει από την εστία για να διορθώσει το λάθος του Βενεζουελάνου διώχνει πάνω στον Σεϊταρίδη και αυτός πιεζόμενος γυρίζει την μπάλα προς την εστία (λείπει ο Καρνέζης) επειδή βλέπει εκεί τον Πίντο, αλλά ο Πορτογάλος δεν περίμενε το γύρισμα και είναι και απελπιστικά αργός για να προλάβει την μπάλα. Με λίγα λόγια, όλη η άμυνα φταίει για το αυτογκόλ κι όχι μόνο ο Σεϊταρίδης.

Από εκεί και πέρα, φάνηκε και από τις δηλώσεις του Καρνέζη μετά το παιχνίδι πως δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με το αυτογκόλ του Γιούρκα. Ο πορτιέρο του Παναθηναϊκού είπε μετά την ισοπαλία με την Λάτσιο πως «ο Σεϊταρίδης είναι το καλύτερο δεξί μπακ στην Ευρώπη και όλοι οι ποδοσφαιριστές κάνουν λάθη», δείχνοντας την εμπιστοσύνη που τρέφει στον δεξιό οπισθοφύλακα της ομάδας του.

ΠΣΑΤ κατά Αλαφούζου 

26/10/2012

ΠΣΑΤ κατά Αλαφούζου
Ανακοίνωση με την οποία «επιτίθεται» στον Γιάννη Αλαφούζο για τα όσα ισχυρίστηκε με χθεσινή παρέμβαση του για την δημοσιογραφική κάλυψη του αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Λάτσιο εξέδωσε ο ΠΣΑΤ.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών αναφέρει χαρακτηριστικά πως με τις τοποθετήσεις του ο Γιάννης Αλαφούζος πυροδοτεί τη βία και συμβάλλει στην διαμόρφωση αρνητικού κλίματος στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΤ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) ενημερώθηκε για την ανεξέλεγκτη παρέμβαση του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός χθες βράδυ, σε αθλητική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.

Δεν μας εξέπληξε ο αξιότιμος κ. Αλαφούζος, ο οποίος είχε ξεκάθαρα εκδηλώσει τις προθέσεις, αλλά και τις αντιλήψεις του για τα περί ποδοσφαίρου από την έναρξη του Πρωταθλήματος, με ανακοινώσεις, που κάθε άλλο παρά συμβάλουν στην ομαλή διεξαγωγή και πρόοδο του.

Στο προκείμενο, ο κ. Αλαφούζος καλείται δημόσια να αποκαλύψει και να καταγγείλει με ονοματεπώνυμα τους «Συνωμότες» δημοσιογράφους, όπως δήλωσε, καθώς και αυτούς που ξέρει ότι προσπάθησαν να πετύχουν αλλαγή προπονητή στον Παναθηναϊκό. Όσο για τα «μαθήματα» περιγραφής αγώνων και δημοσιογραφίας στους επαγγελματίες συναδέλφους, που επιχείρησε να κάνει ο αξιότιμος κ. Αλαφούζος, ας τα αξιοποιήσει αλλάζοντας ειδικότητα στο χώρο των ΜΜΕ που τόσο οικείος του είναι αν μη τι άλλο. Η επαγγελματική του αποκατάσταση θα είναι άμεση και… διασφαλισμένη.

Τέλος, υπενθυμίζουμε για μια ακόμη φορά στον αξιότιμο κ. Αλαφούζο, ότι με κάποιες από τις δημόσιες τοποθετήσεις του πυροδοτεί τη βία και συμβάλλει στην διαμόρφωση αρνητικού κλίματος στο χώρο του ποδοσφαίρου, που σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζει την πλειοψηφία της κοινής γνώμης, πέρα από κάθε συλλογική προτίμηση».

Γαλλική κατασκευαστική για το γήπεδο του ΠΑΟ 

26/10/2012

Γαλλική κατασκευαστική για το γήπεδο του ΠΑΟ
Η εταιρεία «Vinci» που έχει κατασκευάσει την γέφυρα Ρίο-Αντίρριο αλλά και το «Stade De France» στο Παρίσι, ενδιαφέρεται να φτιάξει το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό, σύμφωνα με πολιτική ιστοσελίδα.

Ωστόσο, όπως απορρέει από την ΠΑΕ, αυτός που έχει τον πρώτο λόγο για την δημιουργία του έργου είναι ο «ΑΚΤΩΡ», αφού όπως έχει συμφωνηθεί από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, Παναθηναϊκός, Δήμος, Ερασιτέχνης και Βωβός θα πάνε όλοι μαζί στο σχέδιο της Διπλής Ανάπλασης.

Όπως υποστηρίζει η ιστοσελίδα «zougla.gr», η «Vinci» έχει προχωρήσει σε διερευνητικές επαφές για την περιοχή του Βοτανικού και για τους όρους που ισχύουν. Πάντως, για να μπορέσει να διεκδικήσει την κατασκευή του γηπέδου η γαλλική εταιρεία, η οποία όντως είναι αρκετά δυνατή, πρέπει να προκηρυχθεί δημόσιος διαγωνισμός. Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει τις προσφορές οποιουδήποτε επιχειρηματία και την εξέλιξη της υπόθεσης.

Παρόλα αυτά, η συμφωνία όλων των φορέων να πάνε μαζί για το έργο, χρίζει αυτόματα φαβορί για την ανάληψη του γηπέδου εάν αυτό κατασκευαστεί ποτέ, την εταιρεία του κ. Μπόμπολα, που ήδη έχει κάνει έρευνα στον χώρο και έχει ρίξει κάποια χρήματα αφού οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη σχετικά με την κατασκευή, ίσως προκαλέσει δικαστικές διαμάχες.

Με Ναβάρο στη Λιβαδειά 

26/10/2012

Με Ναβάρο στη Λιβαδειά
Κανονικά έλαβε μέρος στην τελευταία προπόνηση του Αστέρα Τρίπολης ο Τσίμο Ναβάρο. Μετά από αυτήν την εξέλιξη συμπεριλήφθηκε και στην αποστολή της ομάδας για το παιχνίδι με το Λεβαδειακό.

Αντίθετα, εκτός έμειναν οι Πιπίνης και Καστέλς.

Αναλυτικά η αποστολή που ανακοίνωσε ο Σάκης Τσιώλης: Φούλοπ, Μπαντής, Τσαμπούρης, Γιαλούσης, Φορμίκα, Μπαρτολίνι, Κουρμπέλης, Σανκαρέ, Αλβάρεζ, Ουσέρο, Καρντάσιο, Φραγκουλάκης, Ναβάρο, Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Έγκον, Μπακασέτας, Περόνε, Καλαντζής.

Μια ωραία ατμόσφαιρα 

26/10/2012

Μια ωραία ατμόσφαιρα!
Με την επιστροφή των Νταβίντ Αγκάνθο και Γιάννη Γιαννιώτα σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων, συνεχίστηκε η προετοιμασία του Άρη για την επικείμενη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Το τεχνικό δίδυμο των Πασσιαλή - Μπουγιουκλή είδε με ικανοποίηση όλους τους ποδοσφαιριστές να παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε στο Ν. Ρύσιο, με το κλίμα να έχει αλλάξει προς το καλύτερο μετά και το θετικό αποτέλεσμα με τον Παναθηναϊκό.

Η σημερινή μέρα, εξάλλου, ήταν ιδιαίτερη καθώς ανήμερα του Αγ. Δημητρίου (πολιούχου της Θεσσαλονίκης) αρκετά μέλη της ομάδας έχουν την ονομαστική τους εορτή και το γιόρτασαν με μπάρμπεκιου μετά το τέλος της προπόνησης.

Χωρίς Ναπολεόνι με Αστέρα 

26/10/2012

Χωρίς Ναπολεόνι με Αστέρα
Η μάχη με το χρόνο που έδωσε ο Στέφανο Ναπολεόνι τον βρήκε… χαμένο. Ο Ιταλός μεσοεπιθετικός του Λεβαδειακού δεν έχει αφήσει πίσω του τη θλάση στο δικέφαλο και δεν συμπεριλήφθηκε από τον Γιώργο Παράσχο στην αποστολή της ομάδας για την αυριανή αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης (17:15, Novasports 2). Εκτός πλάνων είναι και ο επίσης τραυματίας Ευθύμης Κοτίτσας.

Στην προπόνηση ο τεχνικός των Βοιωτών έδωσε έμφαση στην επιθετική και την αμυντική λειτουργία. Η αποστολή, που θα επιχειρήσει να φέρει στον Λεβαδειακό την πρώτη του νίκη μετά το 3-0 επί του Πανιωνίου στις 22 Σεπτεμβρίου αποτελείται από τους: Κυριακίδη, Κασμερίδη, Τσιντώτα, Μουλόπουλο, Χοσέμι, Κόρμπο, Κουτσόπουλο, Ζησόπουλο, Νικολακάκη, Γεωργίου, Λισγάρα, Μεντί, Μαχαίρα, Ροτζέριο, Ακόστα, Πόι, Βασιλείου, Μπουντόπουλο και Πινέιρο.

Ο Τότης κι ο πετεινός! 

26/10/2012

Ο Τότης κι ο πετεινός!
Σαν σήμερα, πριν από 30 χρόνια (26/10/72), ο Τότης Φυλακούρης άφηνε στη σέντρα του γηπέδου της Λεωφόρου, πριν από την έναρξη του ΠΑΟ – ΤΣΣΚΑ, έναν… πετεινό, κάνοντας πλάκα για την ήττα του Ολυμπιακού από την Τότεναμ, δείχνοντας ότι στο ποδόσφαιρο της εποχής υπήρχε αγνότητα και χιούμορ. «Αν το έκανα τώρα, θα μου έκαιγαν το σπίτι», είπε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Η ενέργειά του, τότε, θεωρήθηκε προσβλητική, όταν το θέμα πήρε διάσταση από δημοσιογράφους και κόσμο. Ετσι, λοιπόν, ο Φυλακούρης τιμωρήθηκε με ποινή 4 αγωνιστικών και πρόστιμο 50.000 δραχμών. Αργότερα, βέβαια, όλοι κατάλαβαν ότι επρόκειτο για ένα αγνό χιούμορ και ο Τότης έγινε, εκτός από σπουδαίος παίκτης και ένας από τους πιο αγαπημένους ποδοσφαιριστές της εξέδρας, ανεξαρτήτως οπαδικής προτίμησης.

Ο ίδιος, 30 χρόνια, μετά θυμήθηκε, μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94,6, εκείνη τη μέρα: «Όλα έγιναν με βάση το χιούμορ και όχι την ειρωνία. Είναι προσόν να είσαι έξυπνος και χιουμορίστας. Πολλοί παρεξηγήθηκαν, αλλά μετά επακολούθησαν κι άλλα ευτράπελα. Ημουν πολύ φίλος με Ολυμπιακούς, ΑΕΚτσήδες, Θεσσαλονικείς. Όταν έπαιζε η Τότεναμ με τον Ολυμπιακό, εμείς παίζαμε με την ΤΣΚΚΑ, στη Λεωφόρο την άλλη μέρα. Ο Γλέζος και ο Δεληκάρης, έλεγαν στους δημοσιογράφους, εμείς θα πάμε στην Αγγλία και θα έρθουμε Με τη νίκη. Θα μαδήσουμε το έμβλημα της Τότεναμ (πετεινός). Εγώ έλεγα ότι ο Ολυμπιακός θα περάσει δύσκολα εκεί, γιατί θυμόμουν το παιχνίδι μας με την Εβερτον, που ο Θεός κοιμόταν και ήρθε 1-1, αντί για 10-1! Ο Ολυμπιακός έχασε 4-0 και εμείς δίναμε, την άλλη μέρα, τη ρεβάνς με ΤΣΚΚΑ. Στο γήπεδο της Λεωφόρου, πέταξα έναν κόκορα και ακολούθησαν γέλια. Βέβαια, τότε οπαδοί και δημοσιογράφοι το έκαναν θέμα, εγώ ζήτησα συγνώμη δημόσια, έφαγα 4 αγωνιστικές και 50.000 πρόστιμο. Τα πλήρωσε ο Παναθηναϊκός. Ηταν χιούμορ, σε άλλες χώρες πετούσαν γουρουνάκια, σκυλάκια. Απλώς επακολούθησε ένα βουητό και τιμωρήθηκα. Αφού με τιμώρησαν και είδαν ότι κάνω τέτοια, άρχισε ο κόσμος του Ολυμπιακού και όλης της Ελλάδας να λέει “κακώς τιμωρήθηκε ο Τότης”. Εγώ έχω καλές σχέσεις με όλους. Κάπου η ανθρώπινη αξιοπρέπεια στο ποδόσφαιρο πρέπει να ανταμείβεται. Εγώ ήμουν και είμαι αξιοπρεπής και δεν έδωσα ποτέ δικαίωμα. Ηταν ένα αστείο και έγινε θέμα».

Γιατί τώρα δεν γίνονται τέτοια αστεία στο ποδόσφαιρο;

«Τώρα υπάρχει ο οπαδισμός και οι ανεγκέφαλοι. Αν εγώ ήμουν στο τιμ της ομάδας του ΠΑΟ, θα έκανα αστεία για να φτιάξει η ψυχολογία. Εστω κι έναν παρεξηγημένο παίκτης, πρέπει να ξέρεις να κουμαντάρεις. Ο ποδοσφαιριστής είναι σαν ένα μικρό παιδάκι, που θέλει καραμέλα, δεν την παίρνει και κλαίει. Οι παίκτες είναι παιδιά. Ο Βαμβακούλας για παράδειγμα, έχει ατάκες πολύ καλές. Άλλες εποχές εκείνες τότε. Αν εγώ έκανα τώρα το αστείο, θα μου έκαιγαν το σπίτι. Το χιούμορ μου είναι αγνό, έχει αγαθότητα, δεν παρεξηγούμαι. Ακόμη και παίκτες αντίπαλοι, όταν παίζουμε τώρα ποδόσφαιρο με τους παλαιμάχους, με αγκαλιάζουν.


«Πίστευαν ότι έκανα πλάκα και πήγα να πεθάνω»
Ο Φυλακούρης συνέχισε, μιλώντας για ένα συμβάν που έγινε στην Καλαμάτα και που παρ’ ολίγο να του κοστίσει την ίδια του τη ζωή: «Επαιζα στην Καλαμάτα, με τους παλαιμάχους, για φιλανθρωπικό σκοπό. Εκανα μια ντρίπλα, στο κέντρο, που είχε λάσπη και έπεσα κάτω με το πρόσωπο στο χόρτο! Ο κόσμος γελούσε γιατί νόμιζε ότι έκανα πλάκα. Εγώ, όμως, έμεινα αναίσθητος! Πήγα, στο νοσοκομείο και έκανα αμέσως χειρουργείο. Κόντεψα να πεθάνω. Ο κόσμος νόμιζε ότι έκανα πλάκα και όταν με μετέφεραν με το φορείο φώναζε “Ελα Τότη, σήκω, πέτυχε το αστείο”… Στη Νέα Σμύρνη είχα βάλει γκολ με τη μύτη για να κάνω χιούμορ στους οπαδούς του Πανιωνίου, που έβριζαν τους παίκτες του Παναθηναϊκού».

Πέρασε το τεστ ο «Παπ» 

26/10/2012

Πέρασε το τεστ ο «Παπ» 
Χωρίς προβλήματα ο Πανθρακικός θα παραταχθεί κόντρα στον Πανιώνιο στην σαββατιάτικη αναμέτρηση της όγδοης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Παπαδόπουλος και Κουτσόπουλος πέρασαν το τεστ της τελευταίας προπόνησης, με τον τεχνικό των νεοφώτιστων να τους συμπεριλαμβάνει στην αποστολή.

Στην τελευταία προπόνηση οι ποδοσφαιριστές του Πανθρακικού αφιερώθηκαν σε ασκήσεις τακτικής.

Αναλυτικά οι 19 εκλεκτοί του Έλληνα τεχνικού: Αντίλοβιτς, Κουτσόπουλος, Αθανασιάδης, Σκλιοπίδης, Βιγιαρέχο, Σαρακατσάνος, Σερφά, Μακρυδημήτρης, Χρήστου, Μουνάφο, Λαδάκης, Κάσελαν, Βαϊρουα, Μπαικαρά, Μίνγκας, Λουσέρο, Παπαδόπουλος, Κοντογουλίδης και Κυβελίδης.

Το κοινωνικό πρόσωπο του ΟΦΗ 

26/10/2012

Το κοινωνικό πρόσωπο του ΟΦΗ
Μία έκπληξη περίμενε το πρωί της Παρασκευής (26/10) τα παιδιά του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου.

Πιο συγκεκριμένα, μία αντιπροσωπεία παικτών του ΟΦΗ που αποτελούνταν από τους Μίρνες Σίσιτς, Γιώργο Βαλεριάνο, Μανώλη Ζαχαράκη και Μανώλη Μονιάκη βρέθηκε δίπλα στους μαθητές στους οποίους και μοίρασε διάφορα δώρα.

Μάλιστα, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας του Ηρακλείου εκτός από τα δώρα και τα τετράδια που δώρισαν υπέγραψαν πολλά αυτόγραφα και βγήκαν αρκετές φωτογραφίες με τους μικρούς θαυμαστές τους, οι οποίοι τους υποδέχτηκαν με έκδηλη τη χαρά στα πρόσωπά τους.

Στη FIFA για Χαβίτο 

26/10/2012

Στη FIFA για Χαβίτο 
Το ποσό των 90.000 ευρώ από τη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, για τη μεταγραφή του Φρανσίσκο Χαβίτο είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν στην ΠΑΕ Άρης.

Οι Θεσσαλονικείς είχαν συμφωνήσει να λάβουν 150.000 ευρώ για τον εξάμηνο δανεισμό του ποδοσφαιριστή, ωστόσο η ομάδα της Γαλικίας δεν κατάφερε να τον χρησιμοποιήσει (λόγω δικών της κακών χειρισμών) κι έτσι περιορίστηκε στο να καταβάλει μόνο την προκαταβολή (60.000 ευρώ).

Έτσι, σε μια περίοδο που κανένα ποσό δεν μοιάζει αμελητέο για τα ταμεία του συλλόγου, οι «κίτρινοι» θα προσφύγουν στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία προκειμένου να δικαιωθούν και να πάρουν μικρή οικονομική ανάσα. Την υπόθεση ανέλαβε ο νομικός, Κωνσταντίνος Ζέμπερης.

Πρόβλημα και με Ντούνη 

26/10/2012

Πρόβλημα και με Ντούνη
Τα πλάνα του χωρίς τον Μάρκο Ντούνη θα πρέπει να καταστρώσει ο προπονητής του Πανιωνίου, Δημήτρης Ελευθερόπουλος, ενόψει Πανθρακικού.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής δεν κατά τη διάρκεια της προπόνησης της Παρασκευής (26/10) ένιωσε αδιαθεσία και στομαχικές διαταραχές με το ιατρικό επιτελείο των «κυανέρυθρων» να κάνει λόγο για γαστρεντερίτιδα, με αποτέλεσμα ο 20χρονος μέσος να απουσιάσει από τον αγώνα του Σαββάτου (27/10).

Ωστόσο, ο Ντούνης δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα για τον Ελευθερόπουλο, ο οποίος θα στερηθεί τις ικανότητες και του Κώστα Μενδρινού που στην προπόνηση της Πέμπτης (25/10) υπέστη θλάση πρώτου βαθμού με συνέπεια ο έμπειρος μέσος να μείνει στα «πιτς» για τουλάχιστον 20 μέρες.

Οι «εκλεκτοί» του Ελευθερόπουλου:

Περιστερίδης, Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Σπυρόπουλος, Κούρος, Ρόκας, Ρόβας, Ανδράλας, Λαμπρόπουλος, Αυλωνίτης, Οκόγιε, Σάμαρης, Γουνδουλάκης, Αραβίδης, Γιαννούλης, Κοντοχρήστος, Κολοβός, Διαμαντάκος.

Οριστικά εκτός ο Μπέρτος 

26/10/2012

Οριστικά εκτός ο Μπέρτος
Με την οριστικοποίηση της απουσίας του Μανώλη Μπέρτου συνεχίστηκε η προετοιμασία της Ξάνθης για την εκτός έδρας αναμέτρηση απέναντι στη Βέροια (Κυριακή, 15:00).

Ο Νίκος Κωστένογλου ασχολήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με τον τομέα της τακτικής, αναζητώντας την πρώτη του νίκη στον πάγκο των Ακριτών.

Η πρωινή προπόνηση της Παρασκευής περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής και στη συνέχεια το βάρος έπεσε στις στημένες φάσεις.

Η ομάδα της Ξάνθης «έβγαλε» ένα αρκετά δύσκολο πρόγραμμα (ΠΑΟΚ, Πλατανιά, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό) και πλέον αναζητά επειγόντως νίκη, αφού βρίσκεται στην 14η θέση με πέντε βαθμούς. Οι Ακρίτες μετρούν τέσσερις συνεχόμενες ήττες και πέντε αγώνες χωρίς νίκη, αφού η τελευταία τους (και μοναδική) σημειώθηκε την δεύτερη αγωνιστική απέναντι στην ΑΕΚ.

«Μόνο ο κόσμος της ΑΕΚ δίπλα μας» 

26/10/2012

«Μόνο ο κόσμος της ΑΕΚ δίπλα μας» 
Τη μόνη πηγή… κουράγιου και δύναμης που έχει απομείνει στους παίκτες της ΑΕΚ επανέλαβε ο Χρήστος Αρκούδας.

Κινούμενος στο ίδιο πλαίσιο της ανακοίνωσης που εξέδωσαν μεσοβδόμαδα οι «κιτρινόμαυροι», ο νεαρός μπακ τόνισε πως ο κόσμος είναι ο μόνος που στέκεται δίπλα τους.

Πριν ξεκαθαρίσει λοιπόν ότι η ομάδα θα κάνει τα πάντα για να του δώσει μια χαρά με την πρώτη νίκη επί του Πλατανιά, παραδέχθηκε πως η ψυχολογία της είναι καλύτερη μετά την αλλαγή προπονητή.


Αναλυτικά όσα είπε ο Αρκούδας στη NOVA

Για το ότι η ΑΕΚ δεν έχει πετύχει νίκη: «Μας έχει επηρεάσει ψυχολογικά το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουμε πάρει την πρώτη νίκη. Πρέπει να ανέβουμε, γιατί η ψυχολογία μας είναι πεσμένη, αλλά πιστεύω ότι σ' αυτό το ματς θα κάνουμε την αρχή, θα πάρουμε την πολυπόθητη νίκη και όλα θα πάρουν το δρόμο τους».

Για την εμπιστοσύνη που του έχουν δείξει, τόσο ο Βλάχος, όσο και ο Λίνεν: «Με γεμίζει ευθύνες και μου ανεβάζει την ψυχολογία όταν και οι δύο προπονητές με εμπιστεύονται. Προσπαθώ κι εγώ μέσα στο γήπεδο να τους ανταποδώσω την εμπιστοσύνη. Με τις εμφανίσεις μου να πάρουν κι αυτοί ό, τι καλύτερο από μένα».

Για την αλλαγή προπονητή: «Βλέπω ότι κι εγώ και οι συμπαίκτες μου είμαστε καλύτερα ψυχολογικά. Ο νέος προπονητής μας ζητάει άλλα πράγματα, τα οποία προσπαθούμε να βγάλουμε στον αγωνιστικό χώρο, για να ακολουθήσουμε το πλάνο που μας ζητάει».

Για το παιχνίδι με τον Πλατανιά: «Είναι μεν ένα ματς όπως όλα τα άλλα, αλλά αφού βρισκόμαστε σ' αυτή τη βαθμολογική θέση, πρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε τους τρεις πόντους, για να ανέβουμε τόσο βαθμολογικά, όσο και ψυχολογικά».

Για την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ποδοσφαιριστές: «Μόνο ο κόσμος είναι δίπλα μας και τον ευχαριστούμε πολύ γιατί δίνει το “παρών” παντού. Θα θέλαμε σ' αυτό το ματς, το οποίο χαρακτηρίζεται σαν τελικός, να είναι όσο το δυνατόν περισσότεροι για να πάρουμε τη νίκη, με την οποία θα χαρούμε όλοι μαζί».

Πρόβλημα και με Ντούνη 

26/10/2012

Πρόβλημα και με Ντούνη
Τα πλάνα του χωρίς τον Μάρκο Ντούνη θα πρέπει να καταστρώσει ο προπονητής του Πανιωνίου, Δημήτρης Ελευθερόπουλος, ενόψει Πανθρακικού.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής δεν κατά τη διάρκεια της προπόνησης της Παρασκευής (26/10) ένιωσε αδιαθεσία και στομαχικές διαταραχές με το ιατρικό επιτελείο των «κυανέρυθρων» να κάνει λόγο για γαστρεντερίτιδα, με αποτέλεσμα ο 20χρονος μέσος να απουσιάσει από τον αγώνα του Σαββάτου (27/10).

Ωστόσο, ο Ντούνης δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα για τον Ελευθερόπουλο, ο οποίος θα στερηθεί τις ικανότητες και του Κώστα Μενδρινού που στην προπόνηση της Πέμπτης (25/10) υπέστη θλάση πρώτου βαθμού με συνέπεια ο έμπειρος μέσος να μείνει στα «πιτς» για τουλάχιστον 20 μέρες.

Μόνος του ο Παναθηναϊκός 

26/10/2012

Μόνος του ο Παναθηναϊκός 
Χωρίς τη συμπαράσταση του κόσμου του θα αγωνιστεί στην Κρήτη ο Παναθηναϊκός.

Οι «πράσινοι» γνωστοποίησαν και επίσημα ότι ζήτησαν εισιτήρια για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, ωστόσο το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό από τους γηπεδούχους.

Έτσι, δεν θα ανοίξει ούτε θύρα για να φιλοξενήσει φίλους του στο «Γεντί Κουλέ» και όποιοι απ’ αυτούς θελήσουν να παρακολουθήσουν από κοντά το παιχνίδι τη Δευτέρα θα πρέπει να το κάνουν μεμονωμένα.

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει

«Σχετικά με τον αγώνα ΟΦΗ-Παναθηναϊκού της 29ης Οκτωβρίου 2012 ανακοινώνονται τα εξής:

• H ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ζήτησε εισιτήρια για τους φιλάθλους της ωστόσο δεν της χορηγήθηκαν

• Ως εκ τούτου, σύμφωνα με την απόφαση της Αστυνομίας, δεν θα ορισθεί συγκεκριμένη ζώνη ή τμήμα των κερκίδων του γηπέδου για διάθεση εισιτηρίων αποκλειστικά σε φιλάθλους του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ»
.

«Πρώτη φορά το ακούω» 

26/10/2012

«Πρώτη φορά το ακούω»
Πλήρη άγνοια για τις φήμες που τον φέρνουν να προσλαμβάνεται ως βοηθός του Ζεσουάλδο Φερέιρα στον Παναθηναϊκό, δήλωσε μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Βάσει σχεδίου» ο Κριστόφ Βαζέχα.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο θέμα», τόνισε ο άλλοτε μεγάλος επιθετικός του «τριφυλλιού». «Έγιναν λάθος επιλογές παικτών το καλοκαίρι», πρόσθεσε. Ποια η άποψή του για τους επιθετικούς των «πρασίνων».

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή «Βάσει σχεδίου»:

Για το αν του έχει γίνει πρόταση για να γίνει βοηθός του Φερέιρα:

«Πρώτη φορά το ακούω από εσάς! Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο θέμα».

Για τους ξένους προπονητές:

«Πιστεύω πως εδώ στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετοί κάλοι προπονητές που μπορούν να αναλάβουν τις μεγάλες ομάδες. Δεν χρειάζεται να παίρνουν κάποιον προπονητή από το εξωτερικό, αφού μέχρι εκείνος να καταλάβει τη νοοτροπία που επικρατεί θα χρειαστεί αρκετό καιρό».
Για το τι δε νε χει πάει καλά φέτος στον Παναθηναϊκό:

«Κατά τη γνώμη μου έγιναν λάθος επιλογές παικτών το καλοκαίρι. Ο Παναθηναϊκός είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα και πρέπει να έχει μεγάλο ρόστερ για να πρωταγωνιστεί σε πρωτάθλημα και Ευρώπη».
Για την επιθετική γραμμή των «πρασίνων»:

«Όλοι “κράζουν” τον Τοτσέ και τις ευκαιρίες που χάνει, όμως σε δύο σημαντικά παιχνίδια με Τότεναμ και Λάτσιο έχει σκοράρει δύο κρίσιμα τέρματα. Τώρα όσον αφορά στην περίπτωση του Πετρόπουλου πιστεύω θα έπρεπε να πάρει παραπάνω ευκαιρίες και μετά να πούμε αν κάνει ή όχι».
Για το πόσο επηρεάζεται ένας επιθετικός από την «μουρμούρα» της εξέδρας:

«Από την στιγμή που κάποιος παίκτης, ο οποίος αγωνίζεται σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός και δεν αντέχει όταν τον γιουχάρουν, τότε δεν κάνει για την ομάδα».

Για το παιχνίδι με την Λάτσιο:

«Ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολύ καλά και πολύ έξυπνα. Μην ξεχνάμε πως αντιμετώπισε έναν σύλλογο που είναι στις πρώτες θέσεις του ιταλικού πρωταθλήματος και για εμένα αυτό το αποτέλεσμα είναι επιτυχία, καθώς η Λάτσιο έχει παίκτες με περισσότερη εμπειρία σε τέτοιες διοργανώσεις».

Για το πώς εξηγεί το αυτογκόλ του Γιούρκα Σεϊταρίδη:

«Ήταν η κακή στιγμή. Ωστόσο, δεν έφταιγε μόνο αυτός, όμως νόμιζε πως δίνοντας στην μπάλα πίσω θα είναι κάποιος συμπαίκτης του, αλλά τελικά κάτι τέτοιο δεν συνέβη».

Διπλό κάλεσμα από Ολυμπιακό 

26/10/2012

Διπλό κάλεσμα από Ολυμπιακό
Σε κυκλοφορία βγαίνουν από την ερχόμενη Δευτέρα τα εισιτήρια για τις δύο εντός έδρας αναμετρήσεις του Ολυμπιακού, με τον ΟΦΗ για το πρωτάθλημα και με τη Μονπελιέ για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Η διάθεσή τους θα πραγματοποιείται από τα εκδοτήρια στο «Καραϊσκάκη» και μέσω της επίσημης φωνητικής πύλης της πειραϊκής ΠΑΕ.


Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«H Π.Α.Ε. Ολυμπιακός, για τους δύο προσέχεις εντός έδρας αγώνες στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», για την 9η αγωνιστική της Super League ενάντια στον Ο.Φ.Η. το οποίο θα διεξαχθεί το Σάββατο 3/11/2012 και ώρα 19:30 και για την 4η αγωνιστική του UEFA Champions League και την αναμέτρηση της ομάδας μας με την Montpellier, την Τρίτη 6/11/2012 και ώρα 21:45, ενημερώνει τους φίλους της ομάδας για τα εξής:

Τα εισιτήρια του αγώνα θα διατίθενται από τα εκδοτήρια του σταδίου «Γ. Καραϊσκάκης», που βρίσκονται έξω από τη Θύρα 17 και την Θύρα 25, από την Δευτέρα 29 /10 με ώρες διάθεσης 10:00 - 18:00 και μέχρι εξάντλησης αυτών.

Οι τιμές των εισιτηρίων με Ο.Φ.Η. είναι οι ακόλουθες: 10 €, 15 €, 20 €, 25 €, 30 €, & 80 € (VIP).

Οι τιμές των εισιτηρίων με Montpellier οι ακόλουθες: 25 €, 35 €, 45 €, 55€, 65€, 75€ & 175 € (VIP)

Εισιτήρια θα διατεθούν και μέσω της Επίσημης Φωνητικής Πύλης της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός στο τηλέφωνο 14707 την 29/10 έως 1/11 ή έως την εξάντλησή τους. Η παραλαβή των συγκεκριμένων εισιτηρίων θα γίνει ΜΟΝΟ την 2/11 και ώρες 10:00 έως 18:00 στο εκδοτήριο έξω από την Θύρα 25 στο Στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» με την επίδειξη του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.

Επίσης, εισιτήρια θα διατεθούν με τηλεφωνική αγορά σε κάθε κάτοχο Ολυμπιακός Citibank VISA, μέσω Citibank, από την (29/10) έως την (2/11) μεταξύ των ωρών 10:00 - 20:00 η έως την εξάντλησή τους, στο τηλ. 801 500 7777.

Η παραλαβή των εισιτηρίων θα πραγματοποιηθεί από το εκδοτήριο που βρίσκεται έξω από τη Θύρα 5 του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης», με την επίδειξη Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, για τον Ο.Φ.Η. το Σάββατο (3/11) και για την Montpellier την Τρίτη (6/11) από τις 10:00 έως την έναρξη του αγώνα.

Σε περίπτωση που κάποιος φίλαθλος θέλει να παραλάβει εισιτήρια άλλου φιλάθλου που έχει κάνει αγορά μέσω της Ολυμπιακός Citibank VISA, θα πρέπει οπωσδήποτε να προσκομίσει αντίγραφο του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας του φιλάθλου του οποίου το εισιτήριο επιθυμεί να παραλάβει.

Επιπλέον, οι φίλαθλοι από περιφέρεια και το εξωτερικό, μπορούν να επικοινωνήσουν, από το σταθερό τους τηλέφωνο, με το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φιλάθλων Επαρχίας και Εξωτερικού του Ολυμπιακού, στο τηλ. 210 4800909,απο την Τρίτη 30 /10 έως την 1/11 με ώρες 10:00 – 17:00.

Τα εισιτήρια είναι ονομαστικά και κάθε φίλαθλος για να τα προμηθευτεί πρέπει να επιδείξει το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητάς του.

Φίλαθλοι, παρακαλούμε για την προστασία σας, να προμηθεύεστε εισιτήρια ΜΟΝΟ από τα εκδοτήρια του Ολυμπιακού».

«Κομπλέ» στα Γιάννενα ο Ατρόμητος 

26/10/2012

«Κομπλέ» στα Γιάννενα ο Ατρόμητος 
Χωρίς προβλήματα θα παραταχθεί ο Ατρόμητος στο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα (Κυριακή, 17:15).

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ανακοίνωσε την αποστολή μετά το πέρας της απογευματινής προπόνησης, με άπαντες στο Περιστέρι να στοχεύουν μόνο στη νίκη, αποτέλεσμα που η ομάδα αγνοεί εδώ και πέντε αγωνιστικές.

Οι 19 του Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι οι εξής:

Ιτάνζ, Ράντμαν, Νάστος, Σκόνδρας, Καραγκούνης, Μπάλλας, Καραμάνος, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Μπέλιτς, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Κούτσι, Γκαρσία, Μπρίτο, Επστάιν, Σουμπίνιο

Οι Περιστεριώτες θα ολοκληρώσουν αύριο, Σάββατο, την προετοιμασία τους με χαλάρωμα στο αθλητικό κέντρο και στη συνέχεια η αποστολή θα αναχωρήσει αεροπορικώς για τα Ιωάννινα.

Τα εισιτήρια του αγώνα για τους φιλάθλους του Ατρομήτου, θα διατίθενται και αύριο παραμονή του αγώνα, από τις 10:00 έως τις 14:00 από τα εκδοτήρια του γηπέδου στο Περιστέρι, με την τιμή τους να είναι 15 ευρώ.

«Πάνοπλη» η Κέρκυρα 

26/10/2012

«Πάνοπλη» η Κέρκυρα
Χωρίς σημαντικές απουσίες θα παραταχθεί στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ η Κέρκυρα.

Ο προπονητής των Φαιάκων, Άκης Μάντζιος, θα έχει τη δυνατότητα να παρατάξει τη καλύτερη δυνατή ενδεκάδα στο χορτάρι κόντρα στον «δικέφαλο του Βορρά», προκειμένου η ομάδα του να συνεχίσει τα θετικά αποτελέσματα στην Σούπερ Λίγκα, μετά το σπουδαίο «διπλό» που πήρε στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο.

Μοναδική απώλεια που έχει να αντιμετωπίσει ο Έλληνας τεχνικός είναι ο Γιάννης Σίμωσης, ο οποίος δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που αισθανόταν το περασμένο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αποστολής για τον αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Στον αντίποδα ο Μάντζιος μπορεί να υπολογίζει στα πλάνα του κανονικά τον Δημήτρη Γιάνση, ο οποίος ξεπέρασε εντελώς τις όποιες αισθανόταν και αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής στον αγώνα κόντρα στους Θεσσαλονικείς.

Οι «εκλεκτοί» του Μάντζιου:

Αναστασόπουλος, Στρατηλάτης, Κοντοδήμος, Τσουμάνης, Μπουκουβάλας, Ζουμπουλάκης, Έντερ, Βενέτης, Παπαδήμας, Λεόν, Σταμογιάννος, Ηλιάδης, Κρητικός, Καραλής, Τσοκάνης, Βασιλόγιαννης, Αγρίτης, Μπάρκογλου, Γιάντσης, Διαμαντόπουλος.

Με το βλέμμα στον ΟΦΗ 

26/10/2012

Με το βλέμμα στον ΟΦΗ
Επιστροφή στην ελληνική πραγματικότητα για τον Παναθηναϊκό μετά το διάλειμμα για το Europa League. Οι «πράσινοι» στρέφουν την προσοχή τους στον αγώνα της Δευτέρας με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο (17:15, Novasports 1), όπου στόχος δεν είναι άλλος από την επιστροφή στις νίκες στη Σούπερ Λίγκα.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, που διέκρινε σημάδια προόδου στην ομάδα του απέναντι στη Λάτσιο, θα έχει να αντιμετωπίσει τους ίδιους αγωνιστικούς πονοκεφάλους με το παιχνίδι κόντρα στους Ρωμαίους. Εκτός πλάνων του Πορτογάλου προπονητή είναι οι τραυματίας Μπουμσόνγκ, Βύντρα και Τριανταφυλλόπουλος, όπως επίσης και ο ανέτοιμος Σο.

Όσοι έπαιξαν βασικοί απέναντι στη Λάτσιο έκαναν αποθεραπεία κι έτσι δεν έγιναν ακόμη σαφή τα πλάνα για το παιχνίδι της Κρήτης. Από την προπόνηση του Σαββάτου θα αρχίσει να διαφαίνεται αν ο Φερέιρα προτίθεται να προχωρήσει σε αλλαγές για να φρεσκάρει την ομάδα του, αν και οι επιλογές είναι περιορισμένες.

«Δεν μας επιτρέπεται να πέσει η ΑΕΚ…» 

26/10/2012

«Δεν μας επιτρέπεται να πέσει η ΑΕΚ…» 
Αλλεργικός στο άκουσμα και μόνο της λέξης υποβιβασμός έδειξε ο Παναγιώτης Λαγός.

Ο Έλληνας μέσος παραδέχθηκε πως δεν πίστευε ποτέ ότι θα φτάσει η μέρα που θα συζητιόταν το «αδιανόητο, εξωπραγματικό, απίστευτο» (όπως το χαρακτήρισε) ενδεχόμενο να πέσει η ΑΕΚ.

Ως αρχηγός όμως που σέβεται τον εαυτό του -κι αφού παραδέχθηκε ότι τα πράγματα είναι καλύτερα πλέον με τον Λίνεν- το ξεκαθάρισε:

«Για το Θεό. Δεν μπορούμε και δεν μας επιτρέπεται από την ιστορία της ομάδας να την αφήσουμε να κινδυνεύσει».


Αναλυτικά όσα είπε ο Παναγιώτης Λαγός σε συνέντευξή του στη «Real News»

Για την τελευταία θέση στη βαθμολογία: «Δεν πίστευα ποτέ ότι θα έρθει μια μέρα που θα συζητάμε το αν θα σωθεί η ΑΕΚ ή όχι. Είναι αδιανόητο, εξωπραγματικό, απίστευτο. Τι να πω, τα έχω κι εγώ χαμένα. Βέβαια εδώ και καιρό φαινόταν το πράγμα, ότι δηλαδή η ομάδα σε όλα τα επίπεδα θα έχει πρόβλημα και δεν θέλω να εξαιρέσω εμάς τους ποδοσφαιριστές με το δικό μας μερίδιο ευθύνης. Ωστόσο, άλλο να το φαντάζεσαι όλο αυτό και άλλο να το βιώνεις.

Είναι βαρύ, για παράδειγμα, να πω ότι τα νέα παιδιά δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει που παίζουν, τίνος συλλόγου φανέλα φοράνε και ποιες ευθύνες καλούνται να αναλάβουν. Δεν θέλω να πιστεύω κάτι τέτοιο. Εμείς οι πιο παλιοί τους έχουμε από κοντά, τους μιλάμε, τους συμβουλεύουμε, συζητάμε όλα όσα πρέπει να μας απασχολούν ως σύνολο. Όπως και να 'χει, όμως, όλοι μας και ο καθένας χωριστά πρέπει να προσπαθήσουμε και να παλέψουμε περισσότερο, γιατί ακόμη και το πολύ τώρα πια είναι λίγο»
.

Για το ποιος έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη: «Λάθη, όπως είπα, κάναμε και κάνουμε όλοι. Όμως δεν ήμασταν εμείς εκείνοι που αφήσαμε την ομάδα να καταρρεύσει και να σέρνεται. Την συνείδησή μας οι ποδοσφαιριστές την έχουμε καθαρή. Άλλοι πρέπει να κοιταχτούν στον καθρέφτη και να κάνουν την αυτοκριτική τους. Να πάψουν να ζουν στον κόσμο τους και να αντιμετωπίσουν την οδυνηρή αλήθεια και τους κινδύνους που αυτή κρύβει.

Μήνες τώρα ακούμε για επενδυτές και επενδυτές δεν βλέπουμε. Την μια στιγμή η ελπίδα φουντώνει και την άλλη τελειώνουν όλα, σαν να μην άρχισαν ποτέ. Ακούμε για Ρώσους, για Βούλγαρους, για ό,τι θες… Και τι μένει; Το απόλυτο μηδέν. Έτσι, όμως, δεν προχωράει και δεν θα προχωρήσει ποτέ τίποτα»
.

Για το ενδεχόμενο υποβιβασμού: «Για το Θεό, θα τα δώσουμε όλα προκειμένου να μην πέσει η ομάδα, εννοείται αυτό. Για να ξεφύγει γρήγορα από εκεί που βρίσκεται. Δεν θέλω να σκέφτομαι καν το μαύρο ενδεχόμενο, όμως πλέον στο πίσω μέρος του μυαλού μας όλοι μας πρέπει να το έχουμε και ταυτόχρονα να το πολεμάμε για να το εξοντώσουμε.

Δεν μπορούμε, δεν γίνεται, δεν μας επιτρέπεται από την ιστορία κι από την συνείδησή μας να αφήσουμε, εμείς οι ποδοσφαιριστές τουλάχιστον την ΑΕΚ έτσι. Στο έλεος της τύχης, αβοήθητη και μόνη. Προχωράμε μπροστά και παλεύουμε. Ήμασταν και άτυχοι σε κάποιους αγώνες, δεν είναι δικαιολογία αυτό, αλλά πρέπει να σε θέλει και λίγο. Πάντως το θέμα το εξαιρετικά σοβαρό και επείγον είναι να βρεθεί μια βιώσιμη στα διοικητικά λύση εδώ και τώρα, που θα κόψει μαχαίρι την αβεβαιότητα»
.

Για τον Έβαλντ Λίνεν: «Από το πρώτο ματς κιόλας ο νέος προπονητής έδωσε έμφαση στην άμυνα. Φάνηκε αυτό στην Τούμπα, όπου θεωρώ ότι το τελικό αποτέλεσμα μας αδικεί. Από εκεί και πέρα, ναι, η ψυχολογία μας άλλαξε και μένει τώρα να φανεί πόσο οι εντολές του θα αφομοιωθούν και θα εκτελούνται στο 100%. Για μένα δεν είναι μόνο η αναμέτρηση με τον Πλατανιά οριακής σημασίας, αυτό που λέμε τελικός. Κάθε ματς στο εξής θα είναι και μια πρόκληση, μια απόλυτη και επιτακτική ανάγκη για νίκες και βαθμούς. Συνολικά καλούμαστε να αλλάξουμε πρόσωπο και συντεταγμένα να δουλέψουμε για την ανάκαμψη της ομάδας. Μακάρι να μην αργήσει».

Για τους οπαδούς της ΑΕΚ: «Και ο κόσμος μας κουράστηκε, και είναι λογικό. Φωνάζει, παθιάζεται, δίνει από το υστέρημά του και στο τέλος της ημέρας πικραίνεται, φαρμακώνεται, πίνει το ένα πικρό ποτήρι μετά από το άλλο. Ελπίζω εμείς με την μεγαλύτερη προσπάθεια στο εξής που θα καταβάλλουμε να του δώσουμε χαρές, αλλά σίγουρα δεν φτάνει αυτό. Η ΑΕΚ πρέπει να αλλάξει οριστικά σελίδα. Σήμερα, τώρα, όχι χθες, πριν είναι πια πολύ αργά».

Για το συμβόλαιό του που λήγει το καλοκαίρι: «Δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο, εκτός από την σωτηρία της ομάδας και την διαφυγή της από όλα τα αδιέξοδα. Αυτό με απασχολεί μόνο και τίποτα άλλο. Να φύγει πρώτα η χρονιά, με το καλό εύχομαι, και θα δω τι θα κάνω στην συνέχεια».

«Πονοκεφαλιάζει» ο Αναστόπουλος 

26/10/2012

«Πονοκεφαλιάζει» ο Αναστόπουλος
Κρύος ιδρώτας έχει πιάσει τον προπονητή του ΟΦΗ, Νίκο Αναστόπουλο, καθώς ούτε στην προπόνηση της Παρασκευής (26/10) οι Στέφανος Γουναρίδης και Μίρνες Σίσιτς δεν προπονήθηκαν με την υπόλοιπη ομάδα.

Ο πρώτος αν και δεν πόναγε τόσο στους προσαγωγούς όσο την Πέμπτη (25/10) έκανε ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο Σλοβένος έκανε θεραπεία και η συμμετοχή στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι για την ώρα αμφίβολη.

Εκτός από τους δύο προαναφερθέντες από την προπόνηση της Παρασκευής έλειπε και ο Φίλιππος Σαχσανίδης, ο οποίος δεν έχει καταφέρει ακόμη να ξεπεράσει πλήρως την γρίπη που τον ταλαιπωρεί τις τελευταίες μέρες.

Αρνητική η ΓΓΑ για μετακίνηση οπαδών στο Βικελίδης 

26/10/2012

Αρνητική η ΓΓΑ για μετακίνηση οπαδών στο Βικελίδης
Χωρίς τον κόσμο του αναμένεται να αγωνιστεί ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση της Δευτέρας απέναντι στον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Οι Πειραιώτες ζήτησαν 1.000 εισιτήρια για τις ανάγκες των φιλάθλων τους, αλλά το σχετικό αίτημα για μετακίνηση οπαδών αναμένεται να απορριφθεί από τη ΓΓΑ, για τους γνωστούς λόγους ασφαλείας.

«Να δούμε πάλι την ομάδα που θαυμάσαμε» 

26/10/2012

«Να δούμε πάλι την ομάδα που θαυμάσαμε» 
Πέντε παιχνίδια χωρίς νίκη μετρά ο Ατρόμητος, που αλλιώς φανταζόταν το ξεκίνημα στη φετινή Σούπερ Λίγκα κι αλλιώς εξελίχθηκαν τα πράγματα.

Για τον Λύσανδρο Γεωργαμλή είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας, που θα ανακτηθεί μέσα από θετικά αποτελέσματα αρχής γενομένης από το επόμενο παιχνίδι με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα.

«Πιστεύω ότι θα αλλάξει η ψυχολογία μας και θα δούμε και πάλι την ομάδα που θαυμάσαμε τις πρώτες αγωνιστικές», τόνισε ο βοηθός του Ντούσαν Μπάγεβιτς.


Αναλυτικά, όσα είπε στη Nova:

Η ομάδα προέρχεται από ένα αποτέλεσμα κόντρα στον Λεβαδειακό, όπου ναι μεν είχε την κατοχή της μπάλας και την κυκλοφορία καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο δεν ήταν αποτελεσματική. Ο κύριος Μπάγεβιτς είχε ζητήσει σοβαρότητα, δύναμη και αποτελεσματικότητα. Τα δύο πρώτα τα είδαμε. Δεν είδαμε το τρίτο.
Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και σε συνδυασμό με το ατυχές αποτέλεσμα στη Βέροια όπου για να είμαι ειλικρινής χάσαμε λίγο την καλή ψυχολογία που είχαμε σαν ομάδα και πιστεύω ότι αυτό μας έφερε λίγο πίσω. Όμως πιστεύω ότι έχουμε και τις δυνάμεις και τις δυνατότητες να αλλάξουμε την ψυχολογία μας με ένα καλό αποτέλεσμα ξεκινώντας από τα Γιάννινα και πιστεύω ότι θα αλλάξει η ψυχολογία μας και θα δούμε και πάλι την ομάδα που θαυμάσαμε τις πρώτες αγωνιστικές.

Συνεπώς είναι περισσότερο το θέμα της ψυχολογίας που μετρά για τον Ατρόμητο και ίσως δεν έρχονται και τα γκολ που θα μπορούσε να πετύχει η ομάδα;
Αυτό είναι το μεγαλύτερο ποσοστό. Έχω την εντύπωση ότι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλα τα παιχνίδια. Να βλέπουμε κάθε παιχνίδι σαν να είναι το τελευταίο για να μπορέσουμε να φτάσουμε εκεί που θέλουμε.

Ακολουθεί το παιχνίδι με τα Γιάννινα που επικράτησαν με 3-0 στην Κομοτηνή και τώρα πάει ο Ατρόμητος εκεί, με την ομάδα σας πλέον να λογίζεται σε όποιο ματς κι αν αγωνίζεται σαν φαβορί. Αυτό κάνει πιο δύσκολο το έργο σας;
Πραγματικά όλες οι ομάδες που αντιμετωπίζουμε ειδικά στο Περιστέρι έρχονται επιφυλακτικά, παίζουν κάτω από το κέντρο και πρέπει να κάνυομε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να διασπάσουμε την άμυνά τους. Τα Γιάννινα έχουν πάρα πολύ καλή ομάδα, έχουν πολύ δυνατή έδρα, αλλά οι δυνατότητες που έχει η ομάδα μας μπορούν να αντεπεξέλθουν όλων των δυσκολιών και να φέρουν το αποτέλεσμα που θέλουμε.

Σε περίπτωση που παίξουν πιο άνοιχτα σε σχέση με το πως έπαιξε ο Λεωαδειακός στο Περιστέρι ίσως ευνοήσει και το παιχνίδι της δικής σας ομάδας;
Πραγματικά γι' αυτό βλέπετε ότι κάνουμε πολύ περισσότερες ευκαιρίες εκτός έδρας. Οι ομάδες παίζουν και προσπαθούν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, να ανοιχτούν, να κάνουν το παιχνίδι τους κι αυτό μας ευνοεί πιστεύω.

Ποια είναι η γνώμη σας για τα Γιάννινα;
Είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, δε θέλω να πω τώρα ποιες είναι οι δυνατότητές τους και να μπω σε λεπτομέρειες. Είναι μια δύσκολη ομάδα με μια πάρα πολύ δυνατή έδρα και πρέπει να είμαστε προσεχτικοί και στα ενενήντα λεπτά για να πάρουμε αυτό που θέλουμε.

«Δεν υπάρχει ομάδα χωρίς πίεση» 

26/10/2012«Δεν υπάρχει ομάδα χωρίς πίεση»

Την άποψη πως ο Πανιώνιος σε κάθε αγώνα του στην Σούπερ Λίγκα μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο με πίεση για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα, εξέφρασε ο Πάρης Ανδράλας.

Εκτός αυτού ο έμπειρος ποδοσφαιριστής των «κυανέρυθρων» αναφέρθηκε και στον εκτός έδρας αγώνα του Σαββάτου (27/10) κόντρα στον Πανθρακικό.

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της Nova:


Για το πως διαχειρίστηκαν την ήττα από την Κέρκυρα τη βδομάδα που διανύσαμε:

«Τα συναισθήματα ήταν κάπως περίεργα γιατί είχαμε ξεκινήσει καλά στο πρωτάθλημα. Κάναμε μία ήττα, αν και εγώ προσωπικά πίστευα ότι θα κερδίζαμε τον αγώνα γιατί ήμασταν σε καλή κατάσταση. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο. Ήρθε μια απρόσμενη ήττα. Δεν κάναμε κάτι διαφορετικό απ' ότι κάνουμε όλες τις προηγούμενες εβδομάδες. Δουλέψαμε καλά και αυτή την εβδομάδα και θα πάμε στην Κομοτηνή για ότι καλύτερο μπορούμε».

Για το πως περιμένει τον Πανθρακικό:

«Ο Πανθρακικός προέρχεται από μία ήττα στην έδρα του με αρκετά βαρύ σκορ. Είναι κάπως πίσω στη βαθμολογία και σίγουρα ένα παιχνίδι εκτός έδρας πάντα είναι δύσκολο. Νομίζω όμως πως αν είμαστε συγκεντρωμένοι και κάνουμε τακτικά ότι πρέπει μπορούμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα».

Για το αν είναι καλό ή κακό για τον Πανιώνιο που θα έχει πίεση:

«Δεν νομίζω πως υπάρχει ομάδα που μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο και παίζει χωρίς πίεση. Όλες οι ομάδες, είτε είναι ψηλά στη βαθμολογία, είτε πιο χαμηλά, σίγουρα θέλουν τη νίκη. Νομίζω όμως πως αν ο Πανιώνιος κάνει το παιχνίδι που ξέρει και παίξει συγκεντρωμένα μπορεί να πάρει θετικό αποτέλεσμα».

Για το αν ξεχωρίζει κάποιον παίκτη από τον Πανθρακικό:

«Είναι ένα καλό σύνολο. Από τη μέση και μπροστά διαθέτουν ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, που μπορούν να σου δημιουργήσουν προβλήματα, αλλά εκτιμώ ότι το παιχνίδι εξαρτάται από εμάς».

Δοκίμασε Φούντα 

26/10/2012

Δοκίμασε Φούντα
Ο χρόνος μέχρι τον «τελικό» με τον Πλατανιά τελειώνει, αλλά η διάθεση του Έβαλντ Λίνεν για δοκιμές συνεχίζεται.

Παρόλο που ο Γερμανός έδειχνε να ‘χει κατασταλάξει εν πολλοίς για την ενδεκάδα της ΑΕΚ (χρησιμοποιώντας δυο σερί μέρες την ίδια), την Παρασκευή έδειξε να σκέφτεται και μια αλλαγή:

Το πώς μπορεί να χωρέσει στο αρχικό σχήμα και τον Ταξιάρχη Φούντα.

Ο Γερμανός έχει δείξει από την αρχή της εβδομάδας διατεθειμένος να παρουσιάσει μια πιο επιθετική ΑΕΚ. Το επιβάλλει, άλλωστε, ο χαρακτήρας «τελικού» που έχει πάρει για την «Ένωση» το παιχνίδι με τον Πλατανιά. Εκτός της αλλαγής συστήματος όμως (και της επιλογής του πιο επιθετικογενούς 4-3-3) ο Γερμανός έμοιαζε να έχει καταλήξει και στα πρόσωπα που θα το στελεχώνουν.

Το γεγονός ωστόσο ότι για δυο μέρες δοκίμαζε την ίδια ενδεκάδα δεν τον εμπόδισε στην προπόνηση της Παρασκευής να δει πως δουλεύει και με μια αλλαγή. Εκείνη της εισόδου του Ταξιάρχη Φούντα. Ο νεαρός λοιπόν αγωνίστηκε με τους «βασικούς» σήμερα, παίρνοντας θέση στο δεξί άκρο της επίθεσης αντί του Βαλεντίνου Βλάχου. Ο τελευταίος ωστόσο παρέμεινε στα βασικά πλάνα του Λίνεν, αφού μετατοπίστηκε σε ρόλο δεξιού μπακ -αντί του Αρκούδα που έμεινε εκτός.

Για μια ακόμα μέρα, πάντως, ο Γερμανός έδειξε να μην υπολογίζει για το αρχικό σχήμα τους Γκερέιρο και Κατσικοκέρη, αφού αμφότεροι (για διαφορετικούς λόγους) έχουν χάσει αρκετές προπονήσεις. Έτσι, η δοκιμή της Παρασκευής -που ευνόητα αποτελεί και το πιο αξιόπιστο δείγμα του πώς θα κατέβει η ΑΕΚ απέναντι στον Πλατανιά- είχε τερματοφύλακα τον Αραμπατζή και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- τους Κοντοέ, Γιάγκο, Κουτρουμπή και Βλάχο.

Στα χαφ παρέμεινε ο Φέτσης (που επιβεβαιώνει την πρόθεση του Λίνεν να τον διατηρήσει βασικό), μπροστά του εσωτερικοί μέσοι οι Λαγός (αριστερά) και Κορδέρο (δεξιά) και τον προωθημένο Φουρτάδο πλαισίωναν από τα άκρα οι Παπαδημητρίου (αριστερά) και Φούντας (δεξιά). Πιο ασφαλή συμπεράσματα πάντως για το σχήμα της «Ένωσης» θα μπορούν να βγουν μετά την προπόνηση του Σαββάτου (18:00), έπειτα από το τέλος της οποίας θα ανακοινωθεί και η αποστολή για το παιχνίδι του ΟΑΚΑ.

«Να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη» 

26/10/2012

«Να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη» 
Συγκεντρωμένοι ώστε να αποφύγουν τις κακοτοπιές και να επιστρέψουν στις νίκες είναι στον Πανιώνιο.

Ο Χρήστος Αραβίδης τόνισε ότι η ήττα από την Κέρκυρα ανήκει ήδη στο παρελθόν και επισήμανε ότι στη διάρκεια της εβδομάδας δούλεψαν για να μην επαναλάβουν τα ίδια λάθη.

«Σίγουρα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι αυτό με τον Πανθρακικό, αλλά αποτελεί ευκαιρία να επανορθώσουμε», είπε ο επιθετικός των «κυανέρυθρων».


Αναλυτικά, όσα είπε στη Nova:

Για το πως διαχειρίστηκαν την ήττα από την Κέρκυρα: «Είδαμε όλοι τα λάθη που κάναμε στον αγώνα με την Κέρκυρα, θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει και έχουμε τρεις βαθμούς παραπάνω που θα ήταν καλό για την πορεία μας. Από εκεί και πέρα, φροντίσαμε να διορθώσουμε και να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη στο επόμενο παιχνίδι».

Για το πως περιμένει τον Πανθρακικό: «Σίγουρα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Έχει αρκετά κοινά σημεία αυτό το παιχνίδι με αυτό κόντρα στην Κέρκυρα. Είναι ευκαιρία να επανορθώσουμε για την εικόνα που είχαμε στο προηγούμενο παιχνίδι και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, για τους οποίους παλεύουμε κάθε αγωνιστική».

Για το πρόβλημα στο σκοράρισμα του Πανθρακικού και αν είναι καλό ή κακό για τον Πανιώνιο ότι έχει πίεση: «Σε κανένα παιχνίδι δεν κοιτάμε το πως θα συμπεριφερθεί ο αντίπαλος. Εμείς φροντίζουμε για την ομάδα μας, να έχει καλή απόδοση, να παίξει σύμφωνα με τα δικά της δεδομένα, με αυτά που δουλεύουμε όλη τη βδομάδα και έχουμε δείξει στο φετινό πρωτάθλημα. Γι' αυτό το λόγο έχουμε και αυτή την πορεία έως τώρα. Έτσι θα κάνουμε και σε αυτό το παιχνίδι. Θα κοιτάξουμε η δική μας ομάδα να αποδώσει τα "αναμενόμενα και θα προσπαθήσουμε να "χτυπήσουμε" το παιχνίδι».

Για το τι ξεχωρίζει κάτι από τον Πανθρακικό: «Όλη η ομάδα έχει βαθμό επικινδυνότητας. Και για το λόγο που είπατε εσείς, ότι είχε μια εντός έδρας ήττα από τα Γιάννινα με 3-0, αλλά και για το λόγο ότι είναι με την πλάτη στον τοίχο και θέλουν τους τρεις βαθμούς. Το γνωρίζουμε αυτό, είμαστε προετοιμασμένοι και πιστεύω ότι θα τα πάμε μια χαρά».

Σταφυλίδης: «Στεναχώρια και πρόκληση μαζί» 

26/10/2012

Σταφυλίδης: «Στεναχώρια και πρόκληση μαζί» 
Ανάμεικτα συναισθήματα δημιουργεί στον Κώστα Σταφυλίδη η διαφαινόμενη αποχώρησή του (τον Γενάρη ή το καλοκαίρι) από τον ΠΑΟΚ για τη Μπάγερ Λεβερκούζεν.

«Στεναχωριέμαι από τη μια που θα φύγω από την ομάδα στην οποία είμαι 7-8 χρόνια τώρα αλλά από την άλλη είναι μια πρόκληση για κάθε ποδοσφαιριστή ν' αγωνιστεί σ' ένα τέτοιο πρωτάθλημα», είπε ο νεαρός διεθνής μπακ, ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος ότι εύκολα ή δύσκολα ο «Δικέφαλος» θα φύγει με το «διπλό» από την Κέρκυρα, την οποία αντιμετωπίζει το Σάββατο (27/10).


Αναλυτικά, όσα είπε στη Nova:

Για τη νίκη επί της ΑΕΚ με μια μέτρια εμφάνιση: «Το θέμα είναι ότι πήραμε τους τρεις βαθμούς. Εντάξει είναι και δύσκολο όταν παίζει μια ομάδα κι έρχεται με σκοπό να κάνει μόνον άμυνα, έντεκα παίκτες στο μισό γήπεδο και για μας είναι δύσκολο να 'σπάσουμε' τέτοια άμυνα. Δε θα γίνει πιστεύω μόνο με την ΑΕΚ. Όποια ομάδα και να 'ρθει μέσα στην Τούμπα αυτό το στιλ θ' ακολουθήσει αλλά αφού παίρνουμε τη νίκη δε μας αφορά».

Για την κατάσταση του ΠΑΟΚ: «Είμαστε πολύ καλά. Βασικά, προσωπικά πιστεύω ότι το θέμα είναι να παίρνουμε τους τρεις βαθμούς, είτε παίζουμε καλά είτε δεν παίζουμε κι αν τα καταφέρνουμε κι όταν δεν παίζουμε καλά είναι κάτι πολύ καλό κι αυτό αλλά η ομάδα είναι σε πολύ καλή κατάσταση και θα πάμε να διεκδικήσουμε τη νίκη. Πιστεύω πως γίνεται μια πολύ καλή δουλειά. Απ' ότι έχω δει την ομάδα όταν πρωτοξεκίνησε και τη βλέπω και τώρα υπάρχουν μεγάλες διαφορές και πιστεύω κάθε ομάδα, όχι μόνον ο ΠΑΟΚ, όσο περνάει ο καιρός και 'δένει' βελτιώνεται».

Για το παιχνίδι με την Κέρκυρα: «Βασικά, πιστεύω πως θα είναι πιο επιθετικοί, εμείς θ' ακολουθήσουμε τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού κι όπως είπα θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Για τη θέση που πιστεύει ότι αποδίδει καλύτερα: «Στις μικρότερες ηλικίες έπαιζα σ' αυτές τις θέσεις. Βασικά ο κ. Ελευθεριάδης (τότε Διευθυντής των Τμημάτων Υποδομής & Ανάπτυξης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και νυν βοηθός του Ομοσπονδιακού Κώστα Τσάνα στην Εθνική Ελπίδων) με τον κ. Γεωργιάδη (τον τότε Ομοσπονδιακό τεχνικό και νυν τεχνικό διευθυντή της ΠΑΕ) μ' έβαλαν ν' αγωνιστώ πρώτη φορά αριστερό μπακ, τους βγήκε και βγήκε και σε μένα. Από εκεί και πέρα μ' αρέσει ν' αγωνίζομαι στο κέντρο ως εξάρι, οκτάρι, γιατί περνάει η μπάλα από σένα, κάνεις παιχνίδι, είναι διαφορετικά. Μετά είναι στην κρίση του προπονητή».

Για το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τον Ιανουάριο κι όχι από το καλοκαίρι για τη Μπάγερ Λεβερκούζεν, η οποία έχει αποκτήσει τα δικαιώματά του: «Δε γνωρίζω, τι να σας πω. Νομίζω ότι είναι στο 'χέρι' της Μπάγερ αν θέλει να με πάρει Δεκέμβριο ή Ιανουάριο αλλά δεν ασχολούμαστε μ' αυτά το θέμα είναι να κερδίζει η ομάδα».

Για το τι σκέφτεται ο ίδιος: «Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Εντάξει, στεναχωριέμαι από τη μια που θα φύγω από την ομάδα στην οποία είμαι 7-8 χρόνια τώρα αλλά από την άλλη είναι μια πρόκληση για κάθε ποδοσφαιριστή ν' αγωνιστεί σ' ένα τέτοιο πρωτάθλημα».

Για το αν είναι έτοιμος να αγωνιστεί στο γερμανικό πρωτάθλημα: «Έχουν μεγάλη διαφορά τα δυο πρωταθλήματα. Δεν μπορώ να ξέρω, θα πάω εκεί, θα δω πως είναι η κατάσταση, θα με δουν οι γυμναστές, οι προπονητές και θα κρίνουν. Είδαμε και τον Μαλεζά που πάει πολύ καλά σε όσους αγώνες έχει παίξει κι ευελπιστώ να κάνω κι εγώ το ίδιο».

Πάει Αθήνα με δύο απουσίες 

26/10/2012

Πάει Αθήνα με δύο απουσίες
Τις υπηρεσίες του Στέφανου Μαρτσάκη και Λόρενς Ντοε θα στερηθεί στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ ο προπονητής του Πλατανιά, Γιάννης Χατζηνικολάου.

Ο πρώτος υποφέρει από τράβηγμα στον τετρακέφαλο, ενώ ο δεύτερος ακόμη βρίσκεται στη χώρα του, αφού ακόμη δεν έχει ξεπεράσει τα προβλήματα που προέκυψαν με το διαβατήριό του.

Τώρα όσον αφορά στην περίπτωση του Λεωνίδα Αργυρόπουλου η κατάσταση της υγείας του μετά το κάταγμα που υπέστη στην μύτη του είναι καλύτερα και ενδεχομένως ο Χατζηνικολάου να του δώσει φανέλα βασικού.

Εφόσον ο νεαρός αμυντικός αγωνιστεί για να προφυλαχτεί θα φορέσει ειδική μάσκα που θα έχει ως στόχο να προστατέψει το σημείο που είχε χτυπήσει τη προηγούμενη εβδομάδα.

SUPER LEGUE-Pregame 8ης αγωνιστικης

27/10/2012

Μην πεις «όχι»! 
Τι κι αν γιορτάζεται την Κυριακή;

Τι κι αν τα ματς που θα… παρελάσουν το τριήμερο από τα μάτια και τις τηλεοράσεις μας δεν μοιάζουν πειρασμός;

Η 8η αγωνιστική έχει επιχειρήματα για να μην της πεις «όχι»!

Όπως την προσπάθεια του ΠΑΟΚ στην Κέρκυρα να αμφισβητήσει τον Ολυμπιακό.

Την προσπάθεια των «ερυθρόλευκων» να… δυσκολευτούν κάπου, παίζοντας στο «Βικελίδης». Τον «τελικό» που έφτασε να παίζει η ΑΕΚ με τον Πλατανιά. Αλλά και τα ρέστα που -από νωρίς- πρέπει να παίξει ο Παναθηναϊκός με τον ΟΦΗ.

Παρακολουθήστε σε real time την εξέλιξη όλων των αγώνων από το control room του sport-fm.gr.

Σάββατο, 27/10

Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης (17:15, NovaSports 2)

Βρήκε… αντι-Βοιωτικό! Ο Λεβαδειακός τσίμπησε τον πρώτο πόντο μακριά από την έδρα του (στο Περιστέρι) κι έδειξε σημάδια ζωής. Θα πρέπει να δείξει όμως και ότι θυμάται να νικά για να ξεκολλήσει από την «εντατική». Υπόθεση όχι ακριβώς εύκολη. Διότι ο Αστέρας δεν κρατά απλώς το απόλυτο στην Τρίπολη (με ωραία μπάλα και τριάρα στη Βέροια). Αλλά με τέσσερις πόντους στο ΟΑΚΑ και δυο δύσκολες ήττες σε Τούμπα και «Καραϊσκάκη», μοιάζει ζόρικος και έξω απ’ αυτή.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παππάς (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Γουργιώτης (Φθιώτιδας), Τσολάκης (Αθηνών)

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς


Πανθρακικός-Πανιώνιος (17:15, NovaSports 3)

«Σβήσε και κατέβα…» Η τριάρα που είχε ρίξει ο Πανθρακικός στη Λιβαδειά και η πορεία πρωταθλητισμού που έκανε ως τότε ο Πανιώνιος τους πήγε αεράτους στην περασμένη Κυριακή. Πριν το βράδυ της τους βρει προσγειωμένους ανώμαλα από ΠΑΣ και Κέρκυρα αντίστοιχα. Κάπως έτσι, οι ακρίτες ξαναψάχνουν νίκη που θα τους απομακρύνει από τη ζώνη. Και οι Νεοσμυρνιώτες ξαναψάχνουν μια εμφάνιση σαν εκείνες σε Βέροια και Γιάννενα (που αμφότερες έφεραν διπλά).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντίτσος (Πρέβεζας)
ΒΟΗΘΟΙ: Καλφόγλου (Θεσπρωτίας), Βέρρης (Λέσβου)

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής


Κέρκυρα-ΠΑΟΚ (19:30, NovaSports 2)

Μπορείς ή… μέχρι εκεί; Η νίκη επί της ΑΕΚ (τέταρτη σε πέντε ματς) έφερε δεύτερο πλέον τον ΠΑΟΚ. Και το αν θα καταφέρει να τις συνεχίσει στην Κέρκυρα θα αποτελέσει την πρώτη απάντηση στο αν μπορεί να κυνηγήσει τον Ολυμπιακό. Θα ‘ναι εξάλλου απάντηση… αξιόπιστη. Γιατί οι «Φαίακες» δεν είναι πια η ομάδα-φαβορί για το μοιραίο. Αλλά από τις πιο φορμαρισμένες του πρωταθλήματος, με επτά πόντους σε τρία ματς (και τέσσερις απ’ αυτούς σε ΟΑΚΑ και Νέα Σμύρνη).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
ΒΟΗΘΟΙ: Φραγκιαδάκης (Δωδ/νήσου), Ταρανάς (Αθηνών)

ΓΗΠΕΔΟ: ΕΑΚ Κέρκυρας


Κυριακή, 28/10

Βέροια-SKODA Ξάνθη (17:15, NovaSports 3)

«Τι έγινε, ρε παιδιά»; Κάπως έτσι θα αναρωτιούνταν την περασμένη Κυριακή οι παίκτες της Βέροιας. Λίγη ώρα αφότου χρειάστηκε ένα κακό ημίχρονο με τον Αστέρα για να εισπράξουν τρία τεμάχια και να χαλάσουν το αήττητο τεσσάρων ματς. Ναι, αυτό που θα προσπαθήσουν να ξαναρχίσουν με την Ξάνθη. Η οποία έχει μεν δικαιολογία για τις σερί ήττες (οι τρεις από ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, Ολυμπιακό) αλλά όχι και περιθώρια, παίζοντας πλέον με την πλάτη στον… πάτο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ιωαννίδης (Αργολίδας)
ΒΟΗΘΟΙ: Κωσταράς (Αιτ/νίας), Χαρίσης (Γρεβενών)

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας


ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος (17:15, NovaSports 1)

Πόσα θες να μας τρελάνεις; Όχι εσύ ο Ατρόμητος, που με ένα από τα καλύτερα ρόστερ δεν μπορείς από το… καλοκαίρι σχεδόν (3 Σεπτεμβρίου το 1-0 επί του ΠΑΟΚ) να σταυρώσεις νίκη. Αλλά κυρίως εσύ ο ΠΑΣ. Πού… το πας τελοσπάντων; Τη μια χάνεις (στη Βέροια), την άλλη κερδίζεις (τον Λεβαδειακό). Την τρίτη ξαναχάνεις (από τον Πανιώνιο), την επόμενη ξανακερδίζεις (τον Πανθρακικό). Κι αν… αντιστρέψεις τη σειρά την Κυριακή, μέχρι και τους Περιστεριώτες βάζεις από κάτω.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Αναστόπουλος (Αρκαδίας), Φαντόπουλος (Πειραιά)

ΓΗΠΕΔΟ: «Ζωσιμάδες»


ΑΕΚ-Πλατανιάς (19:30, NovaSports 1)

Νίκη ή… χαιρέτα μου τον Πλατανιά! Μετά από επτά ματς χωρίς τρίποντο και πριν τα ντέρμπι με ΠΑΟ και Ολυμπιακό, η ΑΕΚ δεν έχει δικαίωμα ούτε να σκεφτεί άλλο αποτέλεσμα. Θα της το υπενθυμίζει ο πάτος που έχει πιάσει στη βαθμολογία και ο κόσμος που οι ίδιοι οι παίκτες της κάλεσαν στον «τελικό» του ΟΑΚΑ. Για όλα αυτά θα προσπαθήσει ν’ αδιαφορήσει ο Πλατανιάς, που έχασε το ντέρμπι από τον ΟΦΗ -αλλά όχι και τις εντυπώσεις που είχε κερδίσει πριν απ’ αυτό.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Κούλα (Μακεδονίας), Γρεβένης (Χαλκιδικής)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ


Δευτέρα, 29/10

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός (17:15, NovaSports 1)

Έξω πάμε (σχετικά) καλά! Ο Παναθηναϊκός πάλεψε ξανά ως το τέλος για να σώσει το ευρωπαϊκό του γόητρο. Το κατάφερε ξανά στο ματς με τη Λάτσιο. Αυτή τη… λεβεντιά όμως πρέπει να τη δείξει και στην Ελλάδα. Ξεκινώντας από το μέρος που την αντιπροσωπεύει. Διότι η νέα γκέλα με τον Άρη τον ανάγκασε να βγάλει κιάλια για να δει κορυφή. Κι αν ο ΟΦΗ δείξει την ίδια αποτελεσματικότητα με τα Περιβόλια, ίσως αρχίσουν να του χρειάζονται ακόμα και για τη δεύτερη θέση.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Καρατζίκας (Αθηνών), Ελευθερίου (Αθηνών)

ΓΗΠΕΔΟ: «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης»


Άρης-Ολυμπιακός (19:30, NovaSports 1)

«Να ‘τοι οι πρώτοι, σ’ Ελλάδα και Ευρώπη». Κι ας μην έπιασε κορυφή στον όμιλο του Champions League. Το μεγάλο διπλό του Ολυμπιακού στο Μονπελιέ κράτησε ολοζώντανο το όνειρο της πρόκρισης. Και μ’ αυτή την ψυχολογία οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να χλωμιάσουν ακόμα περισσότερο το (όποιο) όνειρο των (όποιων) ανταγωνιστών να αμφισβητήσουν τα πρωτεία τους στην Ελλάδα. Ο Άρης όμως θα ‘χει αντιρρήσεις. Και περισσότερη αυτοπεποίθηση να τις δείξει στο γήπεδο μετά τον πόντο που τσίμπησε από τον Παναθηναϊκό.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
ΒΟΗΘΟΙ: Μαγιάννης (Άρτας), Ποντίκης (Πρέβεζας)

ΓΗΠΕΔΟ: «Κλεάνθης Βικελίδης»


Η επόμενη αγωνιστική (9η)

Σάββατο, 3/11

Ατρόμητος-Πανθρακικός (17:15, NovaSports 1)
Πλατανιάς-Κέρκυρα (17:15, NovaSports 2)
Ολυμπιακός-ΟΦΗ (19:30, NovaSports 2)

Κυριακή, 4/11

SKODA Ξάνθη-Λεβαδειακός (15:00, NovaSports 1)
Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα (17:15, NovaSports 3)
Πανιώνιος-ΠΑΟΚ (17:15, NovaSports 1)
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (19:30, NovaSports 1)

Δευτέρα, 5/11

Άρης-Βέροια (19:30, NovaSports 2)

«Ομάδα με λίγες δυνατότητες ο ΠΑΟ» 

27/10/2012

«Ομάδα με λίγες δυνατότητες ο ΠΑΟ» 
Η έλλειψη ποδοσφαιριστών που μπορούν να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους είναι ένας από τους λόγους των κακών εμφάνισεων και αποτελεσμάτων του Παναθηναϊκού σύμφωνα με άρθρο-παρέμβαση του Δημήτρη Σαραβάκου στη SportDay.

«Υπάρχει πρόβλημα απ' ό,τι βλέπω και αγωνιστικό εκτός από το διοικητικό, που είναι ρευστό», τονίζει ο παλαίμαχος επιθετικός και προσθέτει: «Δεν υπάρχουν παίκτες-ηγέτες που στη δύσκολη στιγμή μπορούν να πάρουν πρωτοβουλίες και να ανεβάσουν την υπόλοιπη ομάδα».

Ποια η άποψή του για τον Γιάννη Αλαφούζο, τον Πορτογάλο τεχνικό και την οικονομική κατάσταση της «πράσινης» ΠΑΕ. «Πιστεύω ότι και μόνο που αφήνεις ελεύθερους τους δύο αρχηγούς της Εθνικής ομάδας, είναι λάθος χειρισμός», το σχόλιό του για τις αποχωρήσεις του Καραγκούνη και του Κατσουράνη.

Tα κυριότερα αποσπάσματα των όσων έγραψε ο Δημήτρης Σαραβάκος στη SportDay

Για την εικόνα του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με τη Λάτσιο

«Είδα αυτό που βλέπω σε κάθε μας, μία ομάδα με λίγες δυνατότητες για επίπεδο του Παναθηναϊκού, μία ομάδα που αποδυναμώνεται κάθε χρόνο και πιο πολύ. Υπάρχει πρόβλημα και αγωνιστικό, εκτός από διοικητικό. Δεν υπάρχουν παίκτες ηγέτες που στην δύσκολη στιγμή θα πάρουν πρωτοβουλίες. Δεν υπάρχει καλή ψυχολογία. Απογοητεύονται εύκολα οι παίκτες, δεν κυνηγάνε τις φάσεις. Δεν υπάρχει αυτοπεποίθηση».

Για τον τρόπο που έπαιξε την Πέμπτη το «τριφύλλι»

«Από ό,τι είδα εγώ, ήταν στημένος για να μην χάσει. Η Λάτσιο είχε την υπεροχή, παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός πήρε τον βαθμό που του δίνει το δικαίωμα να ελπίζει. Οι παίκτες προσπάθησαν αλλά δεν μπορούν πολλά περισσότερα, ας μην έχουμε μεγάλες απαιτήσεις».

Για τη διοίκηση

«Εφόσον είχε σκοπό να αφήσει παίκτες λόγω οικονομικού και να τους διώξει, όπως με τον Καραγκούνη, τον Κατσουράνη και τον Νίνη, έπρεπε από τη αρχή να είναι ξεκάθαρη προς τον κόσμο και να πει για δύο χρόνια δεν θα πάμε για τίποτα. Δεν θα πάμε για πρωτάθλημα, πάμε για να φτιάξουμε ομάδα με δικά μας παιδιά από την Ακαδημία και με ξένους που θα έρθουν και θα κάνουν την διαφορά. Σκληρό μεν αλλά θα έλεγε την αλήθεια. Έτσι κι αλλιώς τα δύο τελευταία χρόνια δεν πάει για τίποτα. Αν αυτό γινόταν, δεν θα υπήρχε γκρίνια, ούτε άγχος από την ομάδα. Πιστεύω ότι με καλό προγραμματισμό μπορεί να φτιάξει ομάδα ο Παναθηναϊκός και με λογικό μπάτζετ. Το πρωτάθλημα είναι δύσκολο να το διεκδικήσει».

Για τον Ζεσουάλντο Φερέιρα, τους παίκτες και τις ευθύνες του

«Στο αγωνιστικό κομμάτι ο προπονητής και οι παίκτες έχουν την ευθύνη. Κάτι δεν λειτουργεί καλά. Δεν υπάρχει σταθερή πορεία, αλλά δεν νομίζω πως είναι λύση να φύγει ο προπονητής. Πρώτα πρέπει να συνεργαστούν καλά η διοίκηση, με τον προπονητή και μετά ο προπονητής με την ομάδα. Εγώ βλέπω ότι κάτι δεν λειτουργεί καλά».

Για τις πιθανότητες που έχουν οι «πράσινοι» να προκριθούν στην επόμενη φάση του Europa League

«Όπως έχουμε δει τις ομάδες, ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να προκριθεί. Ο χειρότερος Παναθηναϊκός στην Ευρώπη μπορεί και παίρνει αποτελέσματα λόγω του ότι έχει χτίσει όνομα. Η εικόνα της ομάδας όμως, δεν είναι για να προκριθεί φέτος».

Για την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ

«Πρέπει να βρεθούν λεφτά, αλλά βλέπω το κακό μπροστά μου να έρχεται. Μπορεί να λυθεί το οικονομικό μόνο αν βρεθούν κάποιος ή κάποιοι που θα βάλουν λεφτά. Που είναι όμως; Δεν βλέπω κανέναν».

Για τις αποχωρήσεις του Γιώργου Καραγκούνη και του Κώστα Κατσουράνη

«Ακούω ότι ο Κατσουράνης έφυγε επειδή δημιουργούσε πρόβλημα στον προπονητή. Αν είναι έτσι, θα έπρεπε να είχε γίνει από το καλοκαίρι και να διορθωθεί το πρόβλημα. Τώρα στην διάρκεια της σεζόν για ποιον λόγο να φύγει. Τώρα αποκαλύφθηκε το πρόβλημα, δεν το ήξεραν. Πιστεύω ότι και μόνο που αφήνεις ελεύθερους τους δύο αρχηγούς της Εθνικής ομάδας, είναι λάθος χειρισμός».

Από Τρίτη οι ανανεώσεις 

27/10/2012

Από Τρίτη οι ανανεώσεις 
Μετά το παιχνίδι με τον Άρη αναμένεται να σημειωθούν εξελίξεις στο θέμα των συμβολαίων των Τοροσίδη, Χολέμπας και Τζεμπούρ που λήγουν το καλοκαίρι.

Πρόθεση της διοίκησης, όπως είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης πρόσφατα στου Ρέντη, είναι να τελειώσει με τις συγκεκριμένες υποθέσεις και μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξουν τα σχετικά ραντεβού, με την προοπτική να υπογράψουν και οι τρεις παίκτες.

Αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για τον Χολέμπας, ο οποίος έχει συμφωνήσει σε όλα και είναι κοντά στο νέο του συμβόλαιο. Τα τυπικά, όμως, έχουν μείνει και για τον Τζεμπούρ, αν και είναι δύσκολο να πάρει πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ όπως θα επιθυμούσε.

Όσον αφορά το θέμα του Τοροσίδη, ο διεθνής οπισθοφύλακας παρουσιάζεται πιο «ζεστός» σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες και δείχνει διάθεση να συζητήσει όλα τα ζητήματα που είναι ανοιχτά με τους Πειραιώτες.

Πολλά θα εξαρτηθούν από την πορεία της κουβέντας που θα γίνει για το οικονομικό, αν και υπάρχει η φημολογία ότι ο μάνατζέρ του έχει βρει πρόταση από ομάδα του εξωτερικού. Πιθανότατα από την Ιταλία και η όποια συζήτηση γίνεται ως ελεύθερος για το καλοκαίρι.

«Παίζεται» του Τζεμπούρ 

27/10/2012

«Παίζεται» του Τζεμπούρ 
Αμφίβολη θεωρείται η συμμετοχή του Ραφίκ Τζεμπούρ, ακόμη και στην αποστολή του Ολυμπιακού για τον μεθαυριανό αγώνα στην έδρα του Άρη.

Ο Αλγερινός επιθετικός αποχώρησε ως τραυματίας από το πρόσφατο παιχνίδι με την Μονπελιέ και το ιατρικό επιτελείο των Πειραιωτών διέγνωσε πως έχει ένα οίδημα στο γόνατο.

Ο διεθνής φορ θα εξεταστεί σήμερα από τον Χρήστο Θέο, ο οποίος επιστρέφει από τις ΗΠΑ με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Πάντως, ο Κώστας Μήτρογλου δείχνει έτοιμος να ξεκινήσει στην κορυφή των «ερυθρόλευκων» απέναντι στους Θεσσαλονικείς.

Στη μεσαία γραμμή αναμένεται να επιστέψει ο Δημήτρης Σιόβας, κάτι που σημαίνει ότι είναι πιθανό να πάρει «ανάσες» ο Φρανσουά Μοντέστο που έχει καταπονηθεί από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Εκτός, όμως, αν πάρει ξαφνικά ευκαιρία ο Λιούμπομιρ Φέισα.

Μία ακόμη αναγκαστική αλλαγή οφείλεται στον τραυματισμό του Νταβίντ Φουστέρ είναι η χρησιμοποίηση του Λεάντρο Γκρένο στο αρχικό σχήμα των πρωταθλητών Ελλάδας. Ο Ιταλός χαφ προβάλλει ως φαβορί να αγωνιστεί στη συγκεκριμένη φάση, αν και υπάρχει η σκέψη να παίξει ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος.

  Στη Βραζιλία βρίσκεται ο Ζιοβάνι και ήδη έχει πιάσει δουλειά ως σκάουτερ του Ολυμπιακού. Μέσα στο επόμενο διάστημα ο παλαίμαχος επιθετικός του Ολυμπιακού αναμένεται να κάνει τις εισηγήσεις του στο σχετικά τμήμα του συλλόγου και ενδεχομένως τον Ιανουάριο να γίνει κάποια κίνηση από την αγορά της Λατινικής Αμερικής.


ΑLEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου