ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Υπόκλιση σε Ολυμπιακό και Πεδουλάκη

Υπόκλιση σε Ολυμπιακό και Πεδουλάκη

 
Ο δήμιος του Ολυμπιακού στην ήττα από την Μπαρτσελόνα, Πιτ Μάικλ, μίλησε στο www.sport-fm.gr και υποκλίθηκε στους «ερυθρόλευκους», αλλά και στον «πατέρα» του, όπως τον αποκάλεσε, Αργύρη Πεδουλάκη.

Υπόκλιση σε Ολυμπιακό και Πεδουλάκη
Ο άνθρωπος που φέρει μεγάλη… ευθύνη για την ήττα του Ολυμπιακού από την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ (20π. με 9/10 δίποντα), Πιτ Μάικλ, μίλησε στο www.sport-fm.gr. Απέδωσε στο πλάνο της ομάδας του τη νίκη, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για εκδίκηση μετά την ήττα των Καταλανών στο περσινό Final 4, ενώ αναφέρθηκε στο match-up με τον Κώστα Παπανικολάου.

Ο 35χρονος Αμερικανός μίλησε πάντως με τα καλύτερα λόγια για τους πρωταθλητές Ευρώπης και εκτίμησε πως και φέτος μπορούν να φτάσουν ψηλά. Εκεί που έσταξε μέλι, ωστόσο, ήταν όταν τον ρωτήσαμε για τον Αργύρη Πεδουλάκη, που τον έφερε στην Ευρώπη και συνεργάστηκε μαζί του σε Περιστέρι και Μακεδονικό. Χαρακτήρισε τον «Άρτζι» πατέρα του και δήλωσε πως θα ήθελε να συνεργαστεί ξανά μαζί του.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Πιτ Μάικλ στον Χρήστο Ρομπόλη:

-Τι ήταν αυτό που άλλαξε στην τέταρτη περίοδο και ένα ισορροπημένο παιχνίδι έγινε μονόπλευρο; «Ήρθαμε εδώ με ένα σαφές πλάνο για να επιτεθούμε στον Ολυμπιακό. Κάναμε ό,τι είχαμε σχεδιάσει σε άμυνα και επίθεση. Ξέραμε πως ο Σπανούλης έχει στα χέρια του την μπάλα στο 70% των επιθέσεων του Ολυμπιακού και ξέραμε πώς να τον αντιμετωπίσουμε. Έχουμε εμπειρία στις αναμετρήσεις μας με τον Ολυμπιακό. Άλλωστε αυτό ήταν το τρίτο μεταξύ μας παιχνίδι από το Final 4 της περασμένης περιόδου».

-Κατάφερες να πετύχεις πολλούς πόντους απέναντι στον Κώστα Παπανικολάου, που είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς του Ολυμπιακού… «Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ένας εναντίον ενός. Κάποιος θα κερδίσει το match-up. Ο Παπανικολάου είναι πολύ καλός και εξελίξιμος παίκτης. Όμως τον έχω αντιμετωπίσει πολλές φορές. Από την εμπειρία μου ξέρω πώς πρέπει να αντιδράσω, δεν κάνω ποτέ τις ίδιες κινήσεις, πάω πότε από τη μία πλευρά και πότε από την άλλη, απειλώ κοντά και μακριά από το καλάθι. Έκανα το παιχνίδι μου, ήμουν χαλαρός και όταν δεν έχω πίεση μπορώ να αποφύγω τα λάθη και να βοηθήσω την ομάδα μου».

-Ήταν για σας οι δύο φετινές νίκες επί του Ολυμπιακού ζήτημα εκδίκησης μετά την ήττα σας στον περσινό ημιτελικό του Final 4; «Πέρυσι όταν τους αντιμετωπίσαμε ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερη ομάδα. Ήταν το αουτσάιντερ, αλλά είχαν παίξει πιο δυνατά. Πάντα όταν είσαι το αουτσάιντερ παίζεις πιο δυνατά. Μας νίκησαν, αλλά μάθαμε πολλά από εκείνη τη μέρα. Ασφαλώς αυτή η ήττα ήταν ένα έξτρα κίνητρο για μας φέτος, αλλά δεν ήταν εκδίκηση, απλώς ένα παιχνίδι που θέλαμε να το κερδίσουμε και το κάναμε».

-Πλέον είστε πρώτοι στον όμιλο και είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσετε στα προημιτελικά τον Παναθηναϊκό του παλιού σου προπονητή, Αργύρη Πεδουλάκη… «Ήταν ο προπονητής μου, είναι φίλος μου, ο άνθρωπος που σέβομαι περισσότερο από κάθε άλλον στην Ευρώπη. Είναι σαν πατρική φιγούρα για μένα. Θα είναι πολύ δύσκολο να τον αντιμετωπίσω. Έχουμε ήδη μιλήσει κάποιες φορές φέτος στο τηλέφωνο. Θα είναι ωραίο να παίξουμε με τον Παναθηναϊκό. Για μένα θα είναι ίσως πιο δύσκολο, γιατί με ξέρει καλύτερα από κάθε άλλος προπονητής στην Ευρώπη».

-Πιστεύεις πως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός μπορούν να πάνε μακριά φέτος στην Ευρωλίγκα; «Ο Ολυμπιακός είναι πολύ δυνατή ομάδα. Μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε. Μπορούν ακόμη να πάρουν τη δεύτερη θέση στον όμιλο, αλλά και πιο κάτω να τερματίσουν, μπορούν να περάσουν. Θα είναι πολύ δύσκολο για οποιαδήποτε ομάδα να τους αποκλείσει στα προημιτελικά, ακόμη και αν έχει πλεονέκτημα έδρας. Ο Παναθηναϊκός παρότι κάνει πολλά λάθη, αλλά έχει έναν πολύ σπουδαίο παίκτη, τον Διαμαντίδη, ενώ ο Πεδουλάκης μπορεί να κάνει μαγικά πράγματα σαν προπονητής. Μπορεί να πάρει μία ομάδα με όχι τόσο πολύ ταλέντο και να την πάει μακριά. Ο Παναθηναϊκός παίζει τώρα καλύτερα και αν νικήσει τη Μάλαγα θα είναι σε καλή θέση για να περάσει στα προημιτελικά».

-Πώς θα έβλεπες το ενδεχόμενο να παίξεις ξανά στην Ελλάδα; «Δεν ξέρω (γέλια). Πάντα είναι μια πιθανότητα. Θα ήθελα πολύ να συνεργαστώ ξανά με τον Πεδουλάκη. Αυτός και ο Τσάβι Πασκουάλ είναι οι δύο προπονητές με τους οποίους λατρεύω να δουλεύω. Είναι οι δύο αγαπημένοι μου προπονητές».


www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου