ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

07/03/2013



  H επομενη αγωνιστικη

Αναγκαστική… αλλαγή

06/03/2013
 Χωρίς τον Μητρόπουλο κι ενδεχομένως δίχως τους Βλάχο και Τσουμάγκα αναμένεται να παραταχθεί η ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό, γεγονός που αναγκάζει τον Λίνεν να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του.

Αναγκαστική… αλλαγή
Η ΑΕΚ προετοιμάζεται για την επίσκεψή της στο «Καραϊσκάκη» και ο τεχνικός της ομάδας, Έβαλντ Λίνεν, ξέρει καλά πως οι απουσίες βασικών παικτών δεν θα του επιτρέψουν να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Κόντρα στον Ολυμπιακό δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Μητρόπουλο, ενώ θα χρειαστεί να περιμένει προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση των Βλάχου και Τσουμάγκα πριν καταλήξει στα πρόσωπα και το σχήμα του ντέρμπι. Κι ενώ η συμμετοχή του πρώτου θα πρέπει να θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη, η περίπτωση του δεύτερου αφήνει κάποια περιθώρια αισιοδοξίας.

Αν τελικά όμως, ο Τσουμάγκας δεν τα καταφέρει, ο Λίνεν θα χρειαστεί να ψάξει για… λαγό αφού δεν έχει στη διάθεση του αριστερό μπακ που να χαίρει της εμπιστοσύνης του.

Τελευταίος πάντως που αγωνίστηκε σε αυτήν τη θέση (στην προ… Τσουμάγκα εποχή) ήταν ο Παπαδημητρίου στην Τρίπολη, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Βγαίνει μπροστά η διοίκηση

06/03/2013
 Την απόφαση να παίξει… μπάλα και εκείνη πήρε η διοίκηση του Άρη, ώστε να διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ήττα της ομάδας στη Βέροια.

Βγαίνει μπροστά η διοίκηση
Την δύσκολη κατάσταση καλείται να διαχειριστεί η διοίκηση του Άρη.

«Δεν ρίχνουμε λευκή πετσέτα, δεν τα παρατάμε. Θα παλέψουμε έως το τέλος με όσες δυνάμεις διαθέτουμε», ήταν το μήνυμα των διοικούντων μετά την ήττα της ομάδας στη Βέροια και θα προστατεύσει τους παίκτες με οποιοδήποτε τρόπο.

Απομένουν έξι αγωνιστικές για τη λήξη της σεζόν και στην «κίτρινη» ΠΑΕ έχουν αντιληφθεί ότι κανένας προπονητής δεν θα καταφέρει μέσα στο επόμενο διάστημα να αλλάξει αισθητά την εικόνα της ομάδας, οπότε όλο το βάρος πέφτει στον Γιάννη Μιχαλήτσο.

Επίσης, οι Θεσσαλονικείς θα προστατεύσουν τους ποδοσφαιριστές, επεμβαίνοντας στα κέντρα των αποφάσεων, «χρησιμοποιώντας» το όνομα και τη δυναμική του Αρη και τι αντίκτυπο θα έχει ενδεχόμενος υποβιβασμός. Παράλληλα, με εντολή του προέδρου απαγορεύτηκαν από χθες οι δηλώσεις, μέχρι τον αγώνα της Κυριακής, κάτι που αφορά τόσο τους παίκτες όσο και τους διοικούντες.

Τέλος θα υπάρξουν συναντήσει με τους παίκτες, οι οποίοι δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα. Οι παράγοντες της ομάδας θέλουν να βρουν τα αίτια της κακής απόδοσης ορισμένων και να τους εξηγήσουν πως δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες βαθμολογικές απώλειες.

Ο Παναθηναϊκός της επόμενης μέρας

06/03/2013
 Αν και τον τελευταίο χρόνο έχουν αλλάξει πολλά σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα στον Παναθηναϊκό, δεν αποκλείεται να υπάρξουν ακόμη περισσότερες αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας. Τα δεδομένα για Καρνέζη

Ο Παναθηναϊκός της επόμενης μέρας
Το μεγαλύτερο πρόβλημα για το σχεδιασμό των μεταγραφών και κατά συνέπεια του Παναθηναϊκού της επόμενης σεζόν, είναι πως με δεδομένη την οικονομική στενότητα οι «πράσινοι» θα χρειαστεί πριν προχωρήσουν σε προσθήκες, να δουν ποιες θα είναι οι αποχωρήσεις.

Σε αυτό το μέτωπο υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες, ενώ τελευταία ανέκυψε και το θέμα με το ενδιαφέρον της Μπριζ για την απόκτηση του Ορέστη Καρνέζη. Οι Βέλγοι φέρονται διατεθειμένοι να προσφέρουν ένα ποσό κοντά στο 1,5 εκατ. ευρώ, όμως από το περιβάλλον του «τριφυλλιού» ακούγεται πως δεν πρόκειται να κάνουν δεκτή οποιαδήποτε κρούση που δεν θα ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια.

Σε κάθε περίπτωση στον Παναθηναϊκό ενδεχόμενη πώληση δεν δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα αφού η διάδοχη κατάσταση έχει ονοματεπώνυμο. Ο Στέφανος Καπίνο έχει δείξει μέρος του ταλέντου και των ικανοτήτων του και εάν παραχωρηθεί ο Καρνέζης θα πάρει θέση βασικού με δεύτερο γκολκίπερ τον Ταμπάκη.

Αντίθετα, πονοκέφαλο δημιουργούν τα συμβόλαια των Βιτόλο και Τοτσέ, δύο ποδοσφαιριστών που έχουν προσφέρει πολλά φέτος. Και τα δύο λήγουν το καλοκαίρι του 2014, όμως είναι αρκετά βαριά και πρόθεση της διοίκησης είναι να τους προτείνει ανανεώσεις με ποσά που δεν θα ξεπερνούν τις 350.000 ευρώ. Από τις απαντήσεις τους θα εξαρτηθούν πολλά, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και την υπόθεση του Κουΐνσι, ενός ποδοσφαιριστή για τα… μάτια του οποίου το «τριφύλλι» μάτωσε χωρίς να πάρει τίποτα ουσιαστικό.

Ο Γκανέζος συνεχίζει να βρίσκεται στο εξωτερικό (από την ΠΑΕ ακούγεται πως πήρε παράταση της άδειάς του) όπου συνεχίζει την αποθεραπεία του, αλλά κατά βάση βρίσκεται σε επαφές με άλλες ομάδες, αναζητώντας τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Πώρωση για το Κύπελλο στον ΠΑΟΚ

06/03/2013
Να σφραγίσει την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου κόντρα στο Λεβαδειακό (18:00) θέλει ο ΠΑΟΚ, με τον Ιβάν Σαββίδη να ξεκαθαρίζει πως το εν λόγω τρόπαιο αποτελεί τον διακαή του πόθο.

Πώρωση για το Κύπελλο στον ΠΑΟΚ
Μπορεί ο «Δικέφαλος» να έχει σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση , μετά το υπέρ του 2-0 του πρώτου αγώνα, ωστόσο όλοι τονίζουν την ανάγκη η ομάδα να κρατήσει υψηλά επίπεδα αυτοσυγκέντρωσης για να μη δώσει δικαιώματα στους Βοιωτούς.

Στόχος του ΠΑΟΚ δεν μπορεί να είναι άλλος από τη νίκη και στο σημερινό παιχνίδι, έτσι ώστε να φανεί ότι η καλή εμφάνιση κόντρα στον Πανιώνιο μόνο τυχαία δεν ήταν και για να γίνει ένα βήμα παραπάνω προς την κατάκτηση του Κυπέλλου που είναι η μεγάλη επιθυμία του Σαββίδη.

Ο Δώνης σκοπεύει να κατεβάσει την ομάδα με 4-4-2 στην ευθεία, με τον Ιτάνζ κάτω από τα δοκάρια, τους Σίλντεφελντ Κατσουράνη στα στόπερ, τον Λίνο αριστερά στην άμυνα και τον Κωνσταντινίδη ή τον Αποστολόπουλο στη δεξιά πλευρά.

Όπως όλα δείχνουν στο κέντρο θα αγωνιστούν οι Γκαρσία και Λάζαρ με τον Λόρενς στα δεξιά και έναν από τους Καμαρά ή Ρομπέρ στα αριστερά.

Στην επίθεση η συμμετοχή του Σαλπιγγίδη και του Αθανασιάδη μοιάζει σίγουρη, καθώς οι δύο παίκτες βρίσκονται σε εξαιρετική φόρμα στα τελευταία παιχνίδια.

Ο Άρης που αγαπάει την ΑΕΚ

06/03/2013
 Ο άνθρωπος που έκανε την οικονομική διευκόλυνση στην ΑΕΚ προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή του Ανάκογλου στην Ένωση μίλησε από καρδιάς!

Ο Άρης που αγαπάει την ΑΕΚ
Ο πατέρας του μικρού Άρη, ο οποίος έδωσε το «οκ» για να δοθούν χρήματα στην ΑΕΚ έτσι ώστε να ντύσει στα «κιτρινόμαυρα» τον Δημήτρη Ανάκογλου, μίλησε στην εφημερίδα «Ώρα των σπορ. Τόνισε πως επιθυμεί να τηρηθεί η ανωνυμία του ενώ έκανε λόγο για την μεγάλη αγάπη που τρέφει ο «μικρός» για την Ένωση.

Διαβάστε όσα είπε ο πατέρας του μικρού Άρη στην εφημερίδα «Ώρα των σπορ»:

Γιατί επέλεξε να μιλήσει τώρα: «Επέλεξα να μιλήσω τώρα, γιατί ήθελα να γνωστοποιηθεί ότι η ΑΕΚ τήρησε απόλυτα την συμφωνία που κάναμε και πήρα τα χρήματα μου πίσω. Και ήθελα να γνωστοποιηθεί από σας, από την εφημερίδα που δίνει αγώνα για την ΑΕΚ και κάθομαι καθημερινά και διαβάζω τα ρεπορτάζ και τα σχόλια της στον Άρη».

Για το τι πράγματα ζήτησε από την ΑΕΚ: «Τρία πράγματα ζήτησα από τη διοίκηση της ΑΕΚ και τα σεβάστηκαν. Πρώτον να μου διασφαλίσουν ότι θα πάρω τα χρήματα πίσω γιατί πρόκειται για ιερό σκοπό. Δεύτερον να διατηρηθεί η ανωνυμία μου και τρίτον να έρθουν τρεις παίκτες σπίτι να δουν τον Άρη. Τα έκαναν όλα και με το παραπάνω. Δεν ξέρω τι λένε γι' αυτούς αλλά εμένα μου φέρθηκαν αντρίκια και τίμια.

Δεύτερο και πιο σημαντικό ίσως, είναι το ότι εδώ ήρθα για να πω ότι ξέρω πως μπορούν κι άλλοι ΑΕΚτζήδες να κάνουν αυτό που έκανα εγώ. Μια ταμειακή διευκόλυνση, ανώνυμα και άτοκα για να βοηθήσουν την ομάδα. Αυτό μετράει και όχι η γκρίνια και η εύκολη κριτική... Εγώ είδα ανθρώπους που μου έδειξαν ότι αγαπάνε την ομάδα και προσπαθούν με ότι μέσο έχουν να βρουν λύσεις. Βοήθεια χρειάζονται και όχι κατηγορίες και κριτική. Επίσης για να δοθεί μια απάντηση σε κάποια που γράφτηκαν κι ακούστηκαν, ότι μπορεί να ήμουν ο μπροστινός του τάδε ή του δείνα, που είναι αστειότητες. Να εδώ είμαι, με βλέπετε και καταλαβαίνετε μόνοι σας».

Για την κατάσταση του γιού του: «Όπως έχει γραφτεί σωστά, δυστυχώς ο γιος μου είχε ένα άσχημο ατύχημα. Που τον έχει καθηλώσει. Ευτυχώς τον τελευταίο καιρό το παιδί έχει αρχίσει να ανακτά την επικοινωνία με το περιβάλλον, καταλαβαίνει πλέον τα πάντα, σιγά - σιγά πιστεύω θα βελτιωθεί κι άλλο η κατάσταση του και συνεχίζει την θεραπεία του για κίνηση και ομιλία. Εισπράξαμε λοιπόν ένα σημαντικό ποσό από την ασφάλεια μετά από πολύ καιρό. Βλέπαμε το φετινό δράμα της ομάδας, βλέπαμε ότι χρειαζόταν ενίσχυση για να σωθεί και μια μέρα ρωτάω τον Άρη: Είσαι παιδί μου να βοηθήσουμε την ΑΕΚ να πάρει έναν παίκτη; Ο Άρης αμέσως μου έκανε καταφατικό νεύμα κι αυτό ήταν».

Για το πώς έγινε το deal: «Πήγα μόνος μου στους διοικούντες, από τους οποίους προσωπικά δεν γνώριζα κανέναν και μιλήσαμε με τον Ηλία Μπρουσιανό για τον Κλωναρίδη, αλλά αυτή η περίπτωση για πολλούς λόγους δεν μπορούσε να προχωρήσει. Και μετά με ρώτησαν αν θα ήθελα να βοηθήσω στην περίπτωση του Ανάκογλου. Είχε ήδη γίνει η παρέμβαση του κ. Μελισσανίδη με τον Πανσερραϊκό κι αυτό το μέτωπο είχε κλείσει, αλλά χρειάζονταν κάποια χρήματα για να πειστεί ο παίκτης και ο μάνατζερ του να προτιμήσουν την ΑΕΚ από τον Παναθηναϊκό που τον θεωρούσε κλεισμένο».

Και συνέχισε λέγοντας: «Δεν το παίζω ήρωας, δεν έκανα κάτι φοβερό. Στην ουσία η ΑΕΚ πλήρωσε τον Ανάκογλου, αφού τα χρήματα μου τα έδωσαν οι άνθρωποι πίσω με τον τρόπο και στον χρόνο που είχαμε συμφωνήσει. Είναι όμως σημαντικό να βρεθούν κι άλλοι που έστω και με αυτό τον τρόπο, θα διευκολύνουν την ΑΕΚ. Ανώνυμα και άτοκα».

Για την επίσκεψη των παικτών της ΑΕΚ στον γιο του: «Τι να πω. Ήταν μια στιγμή μαγική για το παιδί μου. Από τη μέρα που μας επισκέφτηκαν οι παίκτες το παιδί δεν σταμάτησε να γελάει. Ο Αντώνης ο Πετρόπουλος που είναι ψυχάρα και θέλω να το γράψετε, τον κάλεσε στα Σπάτα. Όταν ανοίξει λίγο ο καιρός θα πάμε. Το καλό είναι ότι πέντε χρόνια μετά το ατύχημα, η κατάσταση της υγείας του Άρη είναι σε πολύ καλύτερο σημείο».

«Πόλεμο έχουμε!»

06/03/2013
 «Πόλεμο» χαρακτήρισε την μάχη των ομάδων που παλεύουν να παραμείνουν στην Σουπερλίγκα ο ισχυρός άνδρας της Βέροιας, Γιώργος Αρβανιτίδης.

«Πόλεμο έχουμε!»
Η Βέροια έχει σημειώσει δύο σερί νίκες και έχει μπει για τα καλά στο κόλπο της παραμονής στην Σουπερλίγκα. Σύμφωνα όμως με τον πρόεδρο της ομάδας, Γιώργο Αρβανιτίδη, τίποτα δεν έχει τελειώσει και έχει ξεκινήσει πόλεμος!

Διαβάστε τι είπε ο Γιώργος Αρβανιτίδης στην εφημερίδα «Goal»:

«Πόλεμο έχουμε! Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Δεν υπάρχουν αυτά. Όντως η νίκη μας ήταν μεγάλη και είναι αλήθεια ότι αποκτήσαμε ένα πλεονέκτημα έναντι του Άρη. Όμως έχουν δει πολλά τα μάτια μας. Είναι πολλές οι έξι αγωνιστικές που απομένουν».

Όσο για τον «χρυσό» σκόρερ, Νίκο Καλτσά, πρόσθεσε: «Είναι καλός παίκτης και τον πιστεύουμε. Άλλωστε είναι γέννημα-θρέμμα Βεροιώτης. Πιστεύω ότι έχει πολύ μέλλον μπροστά του».

Φήμες για… κόμμα Σαββίδη

06/03/2013
 Γράφτηκε σε στήλη παραπολιτικών και δεν έχει διαψευσθεί, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα κάτι. Ο Ιβάν Σαββίδης απέκτησε την ελληνική ιθαγένεια και σκέφτεται την ενασχόλησή του με την πολιτική.

Φήμες για… κόμμα Σαββίδη
Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα «Τα Νέα» και συγκεκριμένα στην στήλη «Στίγμα» του Χρήστου Παπαχρήστου, ο Ιβάν Σαββίδης πρόσφατα πήρε την ελληνική ιθαγένεια, αφού στα σχέδιά του είναι η κάθοδος στον πολιτικό στίβο.

Μάλιστα, γίνεται λόγος για την πρόθεση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να μην αρκεστεί σε μια θέση στο κοινοβούλιο, αλλά οι φιλοδοξίες του να επεκτείνονται ακόμη και στην ίδρυση κόμματος…

Τα βραβεία σε Κατσουράνη και Καλτσά

06/03/2013
 Στον Κώστα Κατσουράνη του ΠΑΟΚ και στον Νίκο Καλτσά της Βέροιας κατέληξαν τα βραβεία του καλύτερου γκολ και του πολυτιμότερου παίκτη της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, αντίστοιχα.

Τα βραβεία σε Κατσουράνη και Καλτσά
Ο Κώστας Κατσουράνης του ΠΑΟΚ και ο Νίκος Καλτσάς της Βέροιας ήταν εκείνοι που ξεχώρισαν με την απόδοσή τους στην 24η αγωνιστική, με αποτέλεσμα ο πρώτος να κερδίσει το βραβείο του καλύτερου γκολ, ενώ ο δεύτερος εκείνο του πολυτιμότερου παίκτη.

Πιο συγκεκριμένα, ο μέσος του «δικέφαλου του Βορρά» χάρη στο γκολ που πέτυχε απέναντι στον Πανιώνιο έφτασε το 56, 27% και έτσι το τέρμα του τερμάτισε πρώτο και καλύτερο στην σχετική ψηφοφορία. Στην δεύτερη θέση έμεινε εκείνο του Έργκις Κάτσε με 41, 21%, ενώ την τριάδα έκλεισε ο Παρασκευάς Ανδράλας με 2, 52%.

Τώρα όσον αφορά στο βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη εκείνος που ξεχώρισε με την απόδοσή του στην 24η αγωνιστική ήταν ο Νίκος Καλτσάς της Βέροιας και έτσι στην ψηφοφορία για το βραβείο του MVP συγκέντρωσε ποσοστό 90, 35%. Πίσω του τερμάτισε ο Μαρσελίνιο της Ξάνθης με 6, 44%, ενώ στην τρίτη θέση έμεινε με 3,21% ο Βίκτορ Βιτόλο του Παναθηναϊκού.

«Τρέχει» ο Βλάχος

06/03/2013
 Μέρος του προγράμματος ακολούθησε ο Βαλεντίνος Βλάχος και αρχίζει το… τρέξιμο για να προλάβει το ντέρμπι με Ολυμπιακό. Ατομικό ο Τσουμάγκας.

«Τρέχει» ο Βλάχος
Μετά το χθεσινό ρεπό, οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ επέστρεψαν σε ρυθμούς προπονήσεων και τα νέα ήταν χαρμόσυνα. Στις υπηρεσίες του Βαλεντίνου Βλάχου ελπίζει να στηριχθεί ο Έβαλντ Λίνεν αφού ο νεαρός μπακ ακολούθησε μέρος του κανονικού προγράμματος της προπόνησης και θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες αν θα είναι στα πλάνα του Γερμανού τεχνικού ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο Βαλεντίνος Βλάχος είχε μείνει εκτός αποστολής στο ματς με τον Παναθηναϊκό αφού είχε χτυπήσει στον αγώνα με τον Πλατανιά και γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να είναι έτοιμος.

Τα νέα όμως δεν ήταν τόσο καλά και για τον Τάσο Τσουμάγκα. Ο αριστερός μπακ της Ένωσης έκανε ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης και οι πιθανότητες συμμετοχής του στο κυριακάτικο ντέρμπι μειώνονται… επικίνδυνα αφού η ΑΕΚ στην συγκεκριμένη θέση έχει πρόβλημα.

Στην σημερινή προπόνηση δεν συμμετείχαν οι διεθνείς Χρίστος Παπαδημητρίου και Δημήτρης Γροντής, ενώ ο Αντώνης Πετρόπουλος πρόγραμμα αποφόρτισης.

Η προπόνηση της Πέμπτης είναι προγραμματισμένη για τις 11.00.

Τακτική από Φάμπρι

06/03/2013
 Ο προπονητής του Παναθηναϊκού δούλεψε, όπως συνηθίζει, στην τακτική με τους παίκτες της ομάδας, ενόψει του παιχνιδιού με την Κέρκυρα.

Τακτική από Φάμπρι
Το πρόγραμμα, λοιπόν, περιελάμβανε δίτερμα με έμφαση στην τακτική. Προηγήθηκε ζέσταμα και ασκήσεις ταχύτητας-ταχυδύναμης. Ολοι οι «πράσινοι» προπονήθηκαν κανονικά, εκτός από τους τραυματίες Χουχούμη και Τοτσέ, που ακολούθησαν ατομικό.

Απών ήταν ο Κουίνσι, που συνεχίζει να βρίσκεται στο εξωτερικό και όπως είναι γνωστό του έχει δοθεί παράταση στην άδεια του. Στην Παιανία δεν πήγε και ο Φουρλάνος λόγω ίωσης.

Στους «εκλεκτούς» Ολίσε και Καμαρά

06/03/2013
 Διεθνείς είναι ξανά ο Σεκού Ολίσε και ο Αμπντούλ Καμαρά, οι οποίοι κλήθηκαν στην εθνική Λιβερίας και εκείνη της Γουϊνέας, αντίστοιχα.

Στους «εκλεκτούς» Ολίσε και Καμαρά
Ο Σεκού Ολίσε και ο Αμπντούλ Καμαρά θα ενισχύσουν τις προσπάθειες των εθνικών τους ομάδων, σύμφωνα με την ενημέρωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Οι δύο ποδοσφαιριστές επέστρεψαν στον κανονικό ρυθμό προπονήσεων του «Δικεφάλου του Βορρά» και ο Γιώργος Δώνης τους έχει πάρει στην αποστολή για τους δύο εκτός έδρας αγώνες με Λεβαδειακό και Πλατανιά.

Επίσης, έχουν κληθεί αρκετοί παίκτες από το «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο στις Εθνικές Νέων και Παίδων της Ελλάδας.

Η ενημέρωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

«Άρχισαν να φτάνουν στα γραφεία της ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. οι κλήσεις για τους διεθνείς ποδοσφαιριστές ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων τους το τριήμερο 22-24 Μαρτίου 2013.

Ο Σεκού Ολίσε κλήθηκε από τον ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής Λιβερίας για τον αγώνα με την Ουγκάντα, ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 24 Μαρτίου 2013 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014.

Ο Καμαρά κλήθηκε από τον ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής Γουϊνέας για τον αγώνα Μοζαμβίκη, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 24 Μαρτίου 2013 στην πόλη Μαπούτο της Μοζαμβίκης. Ο διεθνής ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ θα πρέπει να βρίσκεται στις 19 Μαρτίου στην πόλη του Γιοχάνεσμπουργκ όπου μέχρι τις 22 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν οι προπονήσεις της Εθνικής Γουϊνέας.

Τέσσερις ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ κλήθηκαν στην Εθνική ομάδα Νέων U-18 για τους φιλικούς αγώνες στο Βέλγιο που θα δώσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στις 12 και 14 Μαρτίου. Πρόκειται για τους: Δημήτρη Πόποβιτς, Παναγιώτη Δεληγιαννίδη, Αχιλλέα Πούγγουρα, Γιώργο Στρέζο.

Τέλος, οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, Γρηγόρης Κασαπίδης, Μανώλης Πατράλης, Αναστάσιος Δημητριάδης, Φώτης Παντεκίδης κλήθηκαν στην Εθνική ομάδα Παίδων προκειμένου να μετάσχουν στο Διεθνές Τουρνουά Ανάπτυξης της ΟΥΕΦΑ, που θα διεξαχθεί στην Χαλκίδα από 12 έως 17 Μαρτίου 2013».

Κυβελίδης τώρα και σε… γελοιογραφία

06/03/2013
 Χάρη στα δύο τέρματα που πέτυχε απέναντι στον Πλατανιά ο επιθετικός της Κέρκυρας, Λεωνίδας Κυβελίδης, υπήρξε αφορμή για να γίνει… γελοιογραφία.

Κυβελίδης τώρα και σε… γελοιογραφία
Η Κέρκυρα απέκτησε τον περασμένο Ιανουάριο τον Λεωνίδα Κυβελίδη για να ενισχύσει την επιθετική της γραμμή, αφού ως γνωστόν ο έμπειρος στράικερ βλέπει δίχτυα.

Κάτι που φάνηκε και στα ματς με Άρη και Πλατανιά, με αποτέλεσμα να σκοράρει δύο τέρματα σε κάθε παιχνίδι.

Μάλιστα, η εμφάνιση του Κυβελίδη στην αναμέτρηση με τους Κρητικούς αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον σκιτσογράφο, Σπύρο Μουρατίδη, ο οποίος δημιούργησε μία γελοιογραφία με τον φορ των Φαιάκων.

«Θα παλέψουμε για το Τσάμπιονς Λιγκ»

06/03/2013
 Οι στόχοι του Αστέρα έχουν πλέον αλλάξει και αυτό παραδέχθηκε μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM ο Γιώργος Μποροβήλος, τονίζοντας ότι η ομάδα θα παλέψει για το εισιτήριο που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ

«Θα παλέψουμε για το Τσάμπιονς Λιγκ»
Η πορεία του Αστέρα Τρίπολης στο φετινό πρωτάθλημα, πλέον δεν μπορεί να θεωρηθεί έκπληξη. Οι Αρκάδες έχουν σταθεροποιηθεί μεταξύ δεύτερης και τρίτης θέσης στην βαθμολογία και δικαιολογημένα στοχεύουν στην έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν. Την αισιοδοξία του για την επίτευξη αυτού του στόχου δεν έκρυψε μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Μποροβήλος.

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, προσπάθησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους προσθέτοντας ότι οι Αρκάδες εξακολουθούν να πατούν στα πόδια του ενώ αναφέρθηκε στην συμβολή του Σάκη Τσιώλη στην πορεία της ομάδας ενώ εξέφρασε και την αισιοδοξία του ότι σύντομα θα υπάρξει επισημοποίηση της συνέχισης της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Μποροβήλου στους 94,6:

Για την φετινή πορεία της ομάδας:

«Όπως ξέρετε ο Αστέρας είναι μία ομάδα καινούργια στο ποδόσφαιρο. Βρίσκεται έξι χρόνια στην Σούπερ Λίγκα και δεν έχει βάλει τον πήχη σε συγκεκριμένο όριο. Όμως από την περσινή παρουσία μας, πήραμε το έναυσμα για να δούμε ψηλά. Το πόσο ψηλά είναι σχετικό γιατί δεν μπορούσαμε να ξέρουμε τα προβλήματα που θα είχε το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και την δική μας πορεία».

Για το αν πιστεύει στην έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ:

«Βεβαίως πιστεύουμε στην έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όμως πατάμε στο έδαφος, δεν πετάμε. Σας λέω ότι το θέλουμε πολύ και θα το προσπαθήσουμε. Η ομάδα είναι όντως πολύ καλή, έχουμε εξαιρετικό προπονητή και με λίγη τύχη μπορούμε. Το γεγονός ότι η ομάδα έχει σταθεροποιηθεί στην 2-3 θέση, δείχνει ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά. Πρέπει να περιμένουμε όμως και τα πλέι οφ. Πάντως ξαναλέω στόχος μας είναι το Τσάμπιονς Λιγκ».

Για τον Λέντσε:

«Τα πράγματα είναι σχετικά απλά. Αν ο παίκτης συνεχίσει να δείχνει αυτά τα καλά δείγματα, σίγουρα θα μας ενδιέφερε να τον κρατήσουμε και την επόμενη χρονιά. Υπάρχει ρήτρα και αν πάνε καλά τα πράγματα είναι μέσα στις δυνατότητες μας να κάνουμε τον παίκτη δικό μας. Θα δούμε τα πράγματα στο τέλος, δεν βιαζόμαστε. Θα αφήσουμε τον χρόνο να κυλήσει και θα το δούμε. Αυτό ισχύει για όλους τους παίκτες που λήγουν τα συμβόλαιά τους».

Για το θέμα της κατασκευής νέου γηπέδου:

«Σίγουρα θα γίνουν βελτιωτικές εργασίες στο υπάρχον γήπεδο για την Ευρώπη. Όμως δεν έχει φύγει από το μυαλό μας η κατασκευή ενός νέου γηπέδου αλλά αυτό θα υπαγορευτεί από κάποια πράγματα. Από την πορεία της ομάδας και από την στήριξη του κόσμου. Είναι μία μικρή πόλη και ο πληθυσμός είναι σχετικά γερασμένος, κάτι που παίζει ρόλο στην προσέλευση. Σιγά σιγά όμως ο κόσμος έρχεται κοντά στην ομάδα. Πιστεύω ότι αν συνεχίσουμε να έχουμε επιτυχίες, ελπίζω ότι θα βελτιωθεί και αυτό».

Για την συμβολή του Τσιώλη:
«Μόνο ένας τρελός δεν θα αναγνώριζε την συμβολή του προπονητή μας και δεν θα ήταν ευχαριστημένος. Πιστεύω ότι σύντομα θα μπορούμε να πούμε περισσότερα. Κάποιες κουβέντες γίνονται, θέληση υπάρχει και από τις δύο πλευρές. Θα ολοκληρωθούν και τυπικά όλα με την υπογραφή του κ. Τσιώλη».

Για την διαιτησία στην Ελλάδα:

«Σίγουρα υπάρχουν συζητήσεις γύρω από την διαιτησία. Νομίζω ότι έχει πάει καλά φέτος σε γενικές γραμμές, δεν έχουν λείψει όμως και τα προβλήματα Η ΚΕΔ παρακολουθεί και θα τα βελτιώσει. Σε γενικές γραμμές η διαιτησία μας είναι αντίστοιχη του ποδοσφαίρου μας. Σαν Ελλάδα έχουμε το ποδόσφαιρο και την διαιτησία που μας αξίζει…»

Ρίκκα για αντι-Μητρόπουλος

06/03/2013
 Τον Αντώνη Ρίκκα σκέφτεται να τοποθετήσει ο Έβαλντ Λίνεν ως αμυντικό χαφ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αφού ο Παύλος Μητρόπουλος είναι τιμωρημένος.

Ρίκκα για αντι-Μητρόπουλος
Δοκιμές ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έχει ξεκινήσει να κάνει ο Έβαλντ Λίνεν. Με δεδομένη την απουσία του Παύλου Μητρόπουλου από αυτό, ο Γερμανός τεχνικός σκέφτεται να βάλει αμυντικό χαφ τον Αντώνη Ρίκκα και δίπλα του τους Κορδέρο και Φέτση. Ο μέσος της ΑΕΚ έχει να αγωνιστεί από το ματς με τον ΟΦΗ για την 19η αγωνιστική της Σουπερλίγκας ενώ βρέθηκε στην αποστολή για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό χωρίς όμως να χρησιμοποιηθεί.

Αναφορικά με το τι θα κάνει με τα προβλήματα που ακούν στα ονόματα των Βλάχου και Τσουμάγκα, ο Λίνεν θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή να δει αν θα τους έχει στην διάθεση του. Ο Γερμανός ως δεξί μπακ δοκίμασε τον Τσουκαλά, ο οποίος έπαιξε και στο ντέρμπι με τους «πράσινους».

Τέλος, στην άσκηση τακτικής με τους παίκτες να χωρίζονται σε 3 ομάδες των 9 παικτών, δίπλα στον Μπουγαϊδη αγωνίστηκε ο Τσούπρος και όχι ο Κουτρουμπής και στην επίθεση στο πλευρό του Φούντα έπαιξε ο Κατίδης αλλά ο Πετρόπουλος ακολούθησε πρόγραμμα αποφόρτισης.

Δοκίμασε Τριανταφυλλόπουλο ο Φάμπρι

06/03/2013
 Τον Κώστα Τριανταφυλλόπουλο δοκίμασε ο Φάμπρι στη θέση του τιμωρημένου Βιτόλο για το ματς του Παναθηναϊκού το Σάββατο απέναντι στην Κέρκυρα.

Δοκίμασε Τριανταφυλλόπουλο ο Φάμπρι
Στη λύση του Κώστα Τριανταφυλλόπουλου καταφεύγει ο Φάμπρι για να καλύψει το κενό του τιμωρημένου Βιτόλο για την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Κέρκυρα το Σάββατο. Ο νεαρός στόπερ μετατίθεται στα χαφ και θα αποτελέσει τον παρτενέρ του Χαμπίμπ Σο. Όσο για τον άλλο παίκτη που θα λείψει λόγω καρτών, τον Στέργο Μαρίνο, ο Νίκι Κάιπερ θα καλύψει το κενό στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Για τις υπόλοιπες θέσεις και με δεδομένη την απουσία του Τοτσέ, ο Φάμπρι δεν δείχνει να ετοιμάζει εκπλήξεις. Ο Καρνέζης θα είναι στο τέρμα, ο Σεϊταρίδης θα είναι δεξί μπακ και οι Πίντο-Μπουμσόνγκ στόπερ, Μαυρίας και Σισοκό θα είναι στα άκρα της μεσαίας γραμμής, ενώ ο Ζέκα θα κινείται πίσω από τον Γιοκίν Εσπάρθα.

Αποφάσισαν για τους «τιμωρημένους» στον Άρη

06/03/2013
 Η τεχνική ηγεσία του Άρη αποφάσισε σε ποια παιχνίδια θα εκτίσουν τις ποινές τους, Νούνο Κοέλιο και Νίκος Ψυχογιός.

Αποφάσισαν για τους «τιμωρημένους» στον Άρη
Στον εκτός έδρας αγώνα με τη Βέροια, ο Νούνιο Κοέλιο συμπλήρωσε επτά κίτρινες κάρτες και ο Νίκος Ψυχογιός τέσσερις στο φετινό πρωτάθλημα για τον Άρη.

Ο τεχνικός των «κίτρινων», Γιάννης Μιχαλήτσος αποφάσισε ο Πορτογάλος μέσος να εκτίσει την ποινή των δύο αγωνιστικών στους εκτός έδρας αγώνες με τον ΠΑΣ Γιάννινα (26η αγωνιστική, 16/03 - 17:15) και τον Ατρόμητο (28η αγωνιστική, 06/04 – 19:30).

Eνώ ο Έλληνας πλάγιος μπακ στο παιχνίδι που ακολουθεί με τον Λεβαδειακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (25η αγωνιστική, 10/03 – 17:15). Για ένα παιχνίδι που ήταν ούτως ή άλλως αμφίβολος, καθώς δεν είναι στο 100%.

«Βρήκαμε τα πατήματά μας»

06/03/2013
 Μόνο νίκη απέναντι στην Κέρκυρα θέλει ο Παναθηναϊκός που δείχνει να έχει βρει τελευταία τα πατήματά του, σύμφωνα με τον Διαμαντή Χουχούμη.

«Βρήκαμε τα πατήματά μας»
Ο Παναθηναϊκός μετά και τη νίκη επί της ΑΕΚ στο ντέρμπι της Αθήνας, παίζει με την Κέρκυρα και όπως είναι φυσικό δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη. Σε αυτό στάθηκε και ο Διαμαντής Χουχούμης σε συνέντευξή του στη NOVA τονίζοντας επιπλέον ότι οι «πράσινοι» φαίνεται στα τελευταία τους παιχνίδια ότι βρίσκουν ρυθμό…

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χουχούμη:

Για την πορεία της αποθεραπείας του:

Βρίσκομαι στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας και προσπαθώ να μπω δυνατά στις προπονήσεις και όσο γίνεται πιο γρήγορα, ώστε να βοηθήσω την ομάδα. Σίγουρα δύο μήνες εκτός δράσης, είναι μεγάλο χρονικό διάστημα και θέλω να επανέλθω δυναμικά.

Για την αγωνιστική άνοδο του Παναθηναϊκού και τις δύο σερί νίκες στο πρωτάθλημα:

Πιστεύω ότι η ομάδα έχει βρει τα πατήματα της και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι, ώστε να συμμετάσχουμε στα πλέι οφ και να αγωνιστούμε την επόμενη σεζόν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στα τελευταία παιχνίδια φαίνεται ότι η ομάδα έχει βελτιωθεί και στο ανασταλτικό και στο επιθετικό κομμάτι και η βελτίωση θα φανεί περισσότερο στα επόμενα παιχνίδια.

Για τα στραβοπατήματα των Πράσινων στα εντός έδρας παιχνίδια:

Ήταν καλά μαθήματα τα προηγούμενα παιχνίδια, γιατί χάσαμε πολλούς βαθμούς εντός έδρας. Αλλά πιστεύω ότι στο παιχνίδι με την Κέρκυρα, η νίκη είναι μονόδρομος.

Για την αναμέτρηση με την Κέρκυρα:

Νομίζω ότι θα είναι κλειστό παιχνίδι από την πλευρά της Κέρκυρας. Σεβόμαστε τον αντίπαλο μας, αλλά εμείς πηγαίνουμε μόνο για την νίκη. Πρέπει να μπούμε δυναμικά στο πρώτο ημίχρονο, να έχουμε υπομονή στο παιχνίδι μας και να χρειάζεται να πετύχουμε ένα γρήγορο γκολ.

Για την ομάδα της Κέρκυρας:

Έχει κάποιους καλούς παίκτες. Έχει ιστορία η Κέρκυρα, αλλά δυστυχώς φέτος δεν κάνει τόσο καλή πορεία και είναι στην τελευταία θέση του πρωταθλήματος.

Για τα πλέι οφ και την προσπάθεια για εξασφάλιση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου:

Είμαι 100% σίγουρος ότι θα παραμείνουμε στην πεντάδα του πρωταθλήματος, η πορεία μας θα είναι καλή και θα βγούμε στην Ευρώπη

«Γκαζώνουν» ενόψει ΠΑΣ

06/03/2013
 Μετά το ρεπό της Τρίτης οι παίκτες της Ξάνθης επέστρεψαν στις προπονήσεις ανεβάζοντας ρυθμούς ενόψει της αναμέτρησης με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

«Γκαζώνουν» ενόψει ΠΑΣ
Στροφές ενόψει του ΠΑΣ Γιάννινα ανεβάζουν οι παίκτες της Ξάνθης, μετά το ρεπό της Τρίτης (5/3) που είχαν.

Το καλό για τον τεχνικό του ακριτικού συλλόγου, Μαρίνο Ουζουνίδη, είναι πως απέναντι στον «Άγιαξ της Ηπείρου» θα μπορεί να υπολογίζει τους Σερζ Ντιέ, Μουκανά Παΐτο, Ράιαν Σμιθ και Πέτρο Μάνταλο, οι οποίοι για διαφορετικούς λόγους απουσίαζαν από την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό.

Στον αντίποδα ο έμπειρος προπονητής για το παιχνίδι με τους Ηπειρώτες θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Κομεσίδη και Φλίσκα που είναι τιμωρημένοι και θα εκτίσουν την ποινή τους στην συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Κατά τα άλλα στην προπόνηση της Τετάρτης (6/3) οι παίκτες της Ξάνθης έδωσαν ιδιαίτερο βάρος σε ασκήσεις ταχυδύναμης, αλλά και στην κατοχή της μπάλας.

Που ‘σαι Θανάση;

06/03/2013
 Σε ρυθμούς Θανάση Καραγκούνη κινούνται στον Ατρόμητο. Ο νεαρός άσος αναμένεται από Πέμπτη να προπονηθεί κανονικά.

Που ‘σαι Θανάση;
Η Πέμπτη θα είναι η… Μεγάλη για τον Θανάση Καραγκούνη, ο οποίος αναμένεται να ενσωματωθεί σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων και να είναι έτοιμος για την αναμέτρηση της Δευτέρας με τον Πανιώνιο.

Ο Νίκος Αναστόπουλος, θέλει και ζητάει από τους παίκτες του, μια ακόμα νίκη εκτός έδρας, μετά από αυτή της Κομοτηνής, επί του Πανθρακικού, χάρη στο τέρμα του Μάντζιου. Μάλιστα, ο έμπειρος τεχνικός θέλει να δει την ομάδα του να παίρνει ένα τρίποντο προκειμένου να παραμείνει σε τροχιά πλέι οφ.

Ο Καραγκούνης ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα σήμερα σε δυνατούς ρυθμούς και από την Πέμπτη θα είναι και αυτός στη διάθεση του «Αναστό».

Δεν ανησυχούν με Ολαϊτάν

06/03/2013
 Δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής του Ολαϊτάν στον «τελικό» της Βέροιας κόντρα στον ΟΦΗ, καθώς ο τραυματισμός του δεν είναι ανησυχητικός.

Δεν ανησυχούν με Ολαϊτάν
Από «τελικό» σε… τελικό η Βέροια! Μετά την νίκη κόντρα στον Άρη, η «βασίλισσα του βορρά» θέλει να κάνει ακόμη ένα αποφασιστικό βήμα για την παραμονή στην Σούπερ Λίγκα, παίρνοντας την νίκη στο προσεχές ματς με τον ΟΦΗ.

Κόντρα στους Κρητικούς κανονικά θα αγωνιστεί ο Μάικλ Ολαϊτάν, καθώς οι μικροενοχλήσεις που έχει δεν είναι τίποτα σοβαρό και δεν χάνει με τίποτα το ματς.

Από την άλλη, ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης έχει δύο «πονοκεφάλους» ενόψει ΟΦΗ. Αυτοί είναι ο Καλί, που συνεχίζει θεραπείες και ο Σνάουτσνερ, ο οποίος αισθάνεται πόνους στο γόνατο.

Κατά τα άλλα, το τεχνικό τιμ της ομάδας αποφάσισε ο Κόστλι να απουσιάσει από το ματς της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ, λόγω συμπλήρωσης τεσσάρων καρτών.

Για την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί προπόνηση στις 15:30 στο Δημοτικό Στάδιο της Βέροιας.

Ανησυχία για Πετρόπουλο

06/03/2013
 Σφίξιμο στη γάμπα έχει ο Αντώνης Πετρόπουλος και αύριο θα φανεί κατά πόσο θα είναι έτοιμος για το ματς της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό την Κυριακή στο «Καραϊσκάκη».

Ανησυχία για Πετρόπουλο
Στο ματς με το μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας φέτος, απέναντι στον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη», η ΑΕΚ δεν θα έχει σίγουρα το «μηχανάκι» της στο χώρο του κέντρου, Παύλο Μητρόπουλο. Κινδυνεύει να παίξει χωρίς τους δύο βασικούς της μπακ, Βαλεντίνο Βλάχο και Τάσο Τσουμάγκα. Τώρα περνά την ίδια αγωνία και για τον καλύτερο επιθετικό της, Αντώνη Πετρόπουλο.

Ο 27χρονος φορ ταλαιπωρείται από ένα σφίξιμο στη δεξιά γάμπα και οι πόνοι δεν τον εγκατέλειψαν ακόμη και μετά το σημερινό πρόγραμμα αποφόρτισης. Ο Πετρόπουλος θα δοκιμάσει την Πέμπτη κι εφόσον συνεχίσει να πονά, θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασης. Ίσως, δε, σε αυτή την περίπτωση να προφυλαχθεί εν όψει και των επόμενων αγώνων, στους οποίους-κακά τα ψέματα-η «Ένωση» έχει πολύ πιο βάσιμες ελπίδες να συγκεντρώσει βαθμούς.

Σε περίπτωση που λείψει ο «Πετρογκόλ», είναι άγνωστο ποιος θα κληθεί να καλύψει το κενό. Φουρτάδο και Κατσικοκέρης δεν έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του Έβαλντ Λίνεν και δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί σχήμα χωρίς κλασικό σέντερ φορ.

Υπολογίζει σε Μακρή

06/03/2013
 Στα πλάνα του για το ματς με τη Βέροια, όπως όλα δείχνουν, θα συμπεριλάβει ο τεχνικός του ΟΦΗ, Γιάννης Πετράκης, τον μέσο της ομάδας, Γιώργο Μακρή.

Υπολογίζει σε Μακρή
Λόγο για να χαμογελάει βρήκε στην προπόνηση της Τετάρτης (6/3) ο προπονητής του ΟΦΗ, Γιάννης Πετράκης.

Πιο συγκεκριμένα, σε αυτήν ο έμπειρος τεχνικός είδε τον μέσο της ομάδας, Γιώργο Μακρή, παρά την ρήξη έξω μηνίσκου που έχει υποστεί, να προπονείται σε χαλαρούς ρυθμούς στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο στον Πετράκη το μήνυμα πως μπορεί να τον υπολογίζει για την αναμέτρηση με τη Βέροια.

Εκτός από τον Μακρή μάχιμος για το ματς με τη «βασίλισσα του Βορρά» είναι και ο Μανώλης Ζαχαράκης, ο οποίος έβγαλε κανονικά το πρόγραμμα της ημέρας που περιελάμβανε ασκήσεις φυσικής κατάστασης, τακτικής και δίτερμα σε μικρό χώρο.

Εκείνος που έκανε ατομικό πρόγραμμα ήταν ο Μανώλης Μονιάκης, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στους προσαγωγούς.

Αλλάζει, αλλάζει…

06/03/2013
 Και τώρα Πανθρακικός. Αυτό είναι το σύνθημα στον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στην αναμέτρηση με τους «πράσινους».

Αλλάζει, αλλάζει…
Ο Αστέρας Τρίπολης επέστρεψε στις προπονήσεις την Τετάρτη και πλέον, το μόνο πράγμα που υπάρχει στο μυαλό των παικτών των Αρκάδων είναι η αναμέτρηση με τον Πανθρακικό για την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Οι Τριπολιτσιώτες θέλουν να διατηρήσουν τα καλά ποσοστά που έχουν στην έδρα τους και για να το καταφέρουν θέλουν να πάρουν άλλο ένα τρίποντο. Στη μάχη αυτή, επιστρέφουν οι Φορμίκα, Πιπίνης και Αλβάρεζ, ενώ εκτός μένουν οι Ντε Μπλάσις, Ουσέρο και Μπαρτολίνι που είναι τιμωρημένοι αλλά και οι τραυματίες Ουρτάδο και Περόνε.

Το προπονητικό πρόγραμμα του Αστέρα θα συνεχιστεί αύριο το απόγευμα.

Δύο προβλήματα για Χριστόπουλο

06/03/2013
 Ο ΠΑΣ έχει δύσκολο ματς κόντρα στην Ξάνθη την ερχόμενη Κυριακή και θέλει μόνο τη νίκη, ώστε να μείνει στο «κόλπο» της πρώτης πεντάδας της κανονικής περιόδου της Σούπερ Λίγκας.

Δύο προβλήματα για Χριστόπουλο
Έτσι, την Τετάρτη ο Γιάννης Χριστόπουλος ξεκίνησε την προετοιμασία του «Αγιαξ της Ηπείρου» για το ματς της 25ης αγωνιστικής.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε διπλή προπόνηση, το πρωί με ασκήσεις τακτικής και το απόγευμα με βάρη στις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ.

Το «παρών» έδωσαν όλοι οι ποδοσφαιριστές, πλην των Φέγκρούς, ο οποίος βρίσκεται στο τελικό στάδιο αποκατάστασης, και Ιωάννου, ο οποίος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και θεραπεία.

Την Πέμπτη, έχει προγραμματιστεί πρωινή προπόνηση στο αθλητικό κέντρο.

Λίγα, αλλά… χρήματα στην ΑΕΚ

06/03/2013
 Ένα μικρό μέρος των… πολλών οφειλομένων απέναντί τους έλαβαν σήμερα παίκτες και υπάλληλοι της ΑΕΚ. Σε απελπιστική κατάσταση τα οικονομικά της ΠΑΕ.

Λίγα, αλλά… χρήματα στην ΑΕΚ
Μία από τις σπάνιες μέρες στις οποίες έλαβαν χρήματα από τη διοίκηση της ΑΕΚ ήταν η σημερινή για τους παίκτες και τους υπαλλήλους της ΠΑΕ. Από τα έσοδα του αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό μοιράστηκε ένα ποσό στους ποδοσφαιριστές και τους ανθρώπους που εργάζονται στην ομάδα. Δεν επρόκειτο, ωστόσο, για κανονικούς μισθούς, αλλά για κάποια χρήματα έναντι, καθώς τα ταμεία παραμένουν απελπιστικά άδεια και τα λειτουργικά έξοδα του συλλόγου είναι πολλά.

Την Πέμπτη θα λάβουν ένα μικρό μέρος των οφειλόμενων και τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος, ήτοι οι συνεργάτες του Έβαλντ Λίνεν, στους οποίους επίσης οφείλονται πολλά χρήματα.

Η οικονομική κατάσταση στην ΠΑΕ είναι τραγική και η διοίκηση δεν έχει πλέον να ελπίζει πολλά σε εισπράξεις, καθώς έχουν απομείνει μόλις δύο ματς στο ΟΑΚΑ, απέναντι σε Βέροια και Πανθρακικό, που δεν είναι οι πλέον εμπορικοί αντίπαλοι. Η διοίκηση ευελπιστεί πως σύντομα θα ακούσει κάτι ευχάριστο από πλευράς του Δημήτρη Βιντιάδη, εν όψει και της συνάντησης που θα έχει προσεχώς με Μελισσανίδη και Παππά. Ειδάλλως τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολα…

Προς την έξοδο ο Μιχαλήτσος!

07/03/2013
 Πολλές είναι οι πιθανότητες να αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο του Άρη ο Γιάννης Μιχαλήτσος. Φήμες για Λεμονή!

Προς την έξοδο ο Μιχαλήτσος!
Για άλλη μια φορά ο Γιάννης Μιχαλήτσος είναι υπ’ ατμών στον πάγκο του Άρη! Μάλιστα, βάσει πληροφοριών από τη Θεσσαλονίκη φέρεται να είναι πολύ κοντά στο αποτελέσει παρελθόν από την τεχνική ηγεσία των κίτρινων, ενώ ήδη, φαίνεται να έχει γίνει η κρούση στον αντικαταστάτη του.

Αυτός φαίνεται να είναι ο Τάκης Λεμονής, με τις πληροφορίες να φέρνουν τους ανθρώπους της ομάδας της Θεσσαλονίκης να έχουν μιλήσει μαζί του.

Όλα τα παραπάνω είναι τα αποτελέσματα του εκτάκτου ΔΣ, στο οποίο υπήρχαν εντάσεις μεταξύ των μελών.

Στα γραφεία της ΠΑΕ έκαναν την εμφάνισή τους και εκπρόσωποι των οργανωμένων του Super 3 που ζήτησαν από τη διοίκηση να κάνει ό,τι πρεπει για να σωθεί η παρτίδα και εκφράστηκαν υπέρ της αλλαγής του Μιχαλήτσου.

Από τα χείλη του Βιντιάδη…

07/03/2013
 Τις επαφές του Δημήτρη Βιντιάδη με τους συνεργάτες του στην Αγγλία περιμένει η διοίκηση της ΑΕΚ. Σιγουριά για το ραντεβού με Μελισσανίδη και Παππά, ίσως και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Από τα χείλη του Βιντιάδη…
Ένα σημάδι από τον Δημήτρη Βιντιάδη εξακολουθεί να περιμένει η ΑΕΚ για να ατενίζει το μέλλον με λίγη αισιοδοξία. Ο 32χρονος εφοπλιστής αναμένεται να μεταβεί, ίσως και μέχρι το τέλος εβδομάδας, στην Αγγλία για επαφές με τους συνεργάτες του, προκειμένου να εγκριθεί η εκταμίευση ενός μεγάλου μέρους του ποσού που φέρεται να έχει συγκεντρώσει για το πλάνο του και το οποίο αγγίζει τα 14 εκατ. ευρώ.

Με την επιστροφή του κι από τη στιγμή που θα είναι σε θέση να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο επιχειρηματικό/χρηματοδοτικό πλάνο, θα γίνει το ραντεβού με τους Πέτρο Παππά και Δημήτρη Μελισσανίδη, πιθανώς και με την παρουσία του Κιθ Χάρις. Πότε ακριβώς θα συμβεί αυτό είναι ακόμη άγνωστο, αλλά υπάρχουν εκτιμήσεις πως θα συμβεί ίσως και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και σε κάθε περίπτωση πριν τη νέα γενική συνέλευση στις 22 Μαρτίου. Από πλευράς διοίκησης εμφανίζονται βέβαιοι για την πραγματοποίηση του κρίσιμου ραντεβού, ποντάροντας και στις άριστες σχέσεις των Παππά και Μελισσανίδη.

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος

Η οικονομική κατάσταση στην ΠΑΕ ΑΕΚ είναι οριακή. Χθες μοιράστηκαν 65.000 ευρώ σε παίκτες και υπαλλήλους, ένα μέρος των πολλών οφειλομένων απέναντί τους, αλλά δεν υπάρχει «φως» για περισσότερα έσοδα άμεσα. Οι εισπράξεις από τους αγώνες με Βέροια και Πανθρακικό που απομένουν στο ΟΑΚΑ δεν μπορούν να δώσουν λύσεις στα τεράστια προβλήματα της ομάδας, τα προβλεπόμενα έσοδα από άλλες πηγές είναι σταγόνα στον ωκεανό και την ίδια ώρα υπάρχει και ο σκόπελος της αδειοδότησης που καλείται να ξεπεράσει η ομάδα.

Η εξασφάλιση ασφαλιστικής και κυρίως φορολογικής ενημερότητας είναι το μεγαλύτερο «αγκάθι» σε αυτή την προσπάθεια, καθώς απαιτούνται χρήματα που δεν υπάρχουν στα ταμεία. Σύντομα θα πρέπει η διοίκηση, που ήδη έχει αρχίσει να συμπληρώνει το φάκελο που θα στείλει στην ΕΠΟ, να κάνει επαφές με τους παίκτες, προκειμένου να προχωρήσει σε διακανονισμούς για την καταβολή των οφειλομένων.

Στα δικαστήρια για Σορεντίνο

07/03/2013
 Η αδιαφορία των Ιταλών για την υπόθεση του Στέφανο Σορεντίνο οδηγεί τους ανθρώπους της ΑΕΚ σε άμεση διακοπή των προσπαθειών για συμβιβασμό και τους ωθεί στη λύση της δικαστικής οδού.

Στα δικαστήρια για Σορεντίνο
Η υπομονή της διοίκηση της ΑΕΚ για την υπόθεση Στέφανο Σορεντίνο εξαντλήθηκε. Οι Ιταλοί εξακολουθούν να αγνοούν επιδεικτικά τις προσπάθειες της «Ένωσης» να έρθουν σε επαφή σχετικά με το θέμα των χρημάτων που έχει λαμβάνειν ως ποσοστό μεταπώλησης από τη μετακίνηση του τερματοφύλακα από την Κιέβο Βερόνα στην Παλέρμο έναντι 3,8 εκατ. ευρώ. Οι «κιτρινόμαυροι» αξιώνουν 500.000 ευρώ, αλλά αρχικά οι κλήσεις τους προς την Ιταλία κι εν συνεχεία το εξώδικο που έστειλαν δεν έχουν βρει καμία ανταπόκριση.

Έτσι καταλήγουν στην απόφαση να διακόψουν κάθε προσπάθεια συμβιβαστικής λύσης με τους «γείτονες» και θα κινηθούν δικαστικά προσφεύγοντας στα αρμόδια όργανα για να εισπράξουν τα χρήματα που δικαιούνται. Η εξέλιξη αυτή κάθε άλλο παρά καλή είναι για την ΑΕΚ, που ήλπιζε πως θα λάβει άμεσα κάποια χρήματα από τη συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά από τη στιγμή που οι διαφορές της με τους Ιταλούς θα λυθούν στα δικαστήρια, θα υπάρξει σημαντική καθυστέρηση.

Αυξάνει τις πιθανότητές του ο Φάμπρι

07/03/2013
 Κερδίζει πόντους η παραμονή του Φάμπρι στον Παναθηναϊκό. Αρκετές οι πιθανότητες να ανανεώσει, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από την κατάληξη της σεζόν.

Αυξάνει τις πιθανότητές του ο Φάμπρι
Πολύ περισσότερες πιθανότητες να παραμείνει και του χρόνου στον πάγκο του Παναθηναϊκού από τις ελάχιστες που είχε όταν ανέλαβε την ομάδα έχει πλέον ο Φάμπρι, σύμφωνα με τη στήλη «Τρελός του Χωριού» στη SportDay. Ο Ισπανός προπονητής είχε προσληφθεί ως λύση μέχρι το καλοκαίρι και είναι κοινό μυστικό πως έφτασε κοντά στο να μην… εξαντλήσει καν αυτό το συμβόλαιο λόγω κάποιων αρνητικών αποτελεσμάτων, αλλά και κάποιων «επεισοδίων» με ποδοσφαιριστές.

Πλέον, ωστόσο, βοηθούμενος και από τα καλά αποτελέσματα, ο 57χρονος τεχνικός έχει ανεβάσει τις μετοχές του και συνάμα τις πιθανότητες να ανανεωθεί το συμβόλαιό του. Ο Παναθηναϊκός εσχάτως έχει παρουσιάσει βελτιωμένο αγωνιστικό πρόσωπο, έχει επανέλθει δυναμικά στη διεκδίκηση θέσης στα play offs, ενώ και ο ίδιος έχει αρχίσει να «κερδίζει» τους παίκτες του, που δεν είχαν ποτέ πρόβλημα με τον τρόπο δουλειάς του παρά μόνο με κάποιες εκρήξεις του.

Ασφαλώς το μέλλον του Φάμπρι θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Αν ο Παναθηναϊκός μπει στα play offs και ειδικά αν καταφέρει να πάρει την πρώτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, θα έχει πάρα πολλές πιθανότητες να παραμείνει στην ομάδα. Άλλωστε και ο Γιάννης Αλαφούζος δεν θα θέλει να πειραματιστεί με έναν νέο προπονητή εφόσον θα είναι ικανοποιημένος με το έργο του υπάρχοντος. Αν, ωστόσο, οι «πράσινοι» τερματίσουν χαμηλά στα play offs ή ακόμη περισσότερο αν δεν μπουν καν στην πεντάδα, τότε η αποχώρηση του Φάμπρι θα πρέπει να είναι δεδομένη.

Στην Ευρώπη… σίγουρα

07/03/2013
 Βέβαιοι εμφανίζονται στον Παναθηναϊκό για την εξασφάλιση θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη και για τη συμμετοχή σε αυτή δίχως προβλήματα με τις κινήσεις της διοίκησης. Δεδομένες οι νέες περικοπές.

Στην Ευρώπη… σίγουρα
Αγωνιστική και… διοικητική σιγουριά υπάρχει στον Παναθηναϊκό πως η ομάδα θα λάβει μέρος στην Ευρώπη. Ο Γιάννης Αλαφούζος προχωρά γοργά τις διαδικασίες για την εξασφάλιση της αδειοδότησης, την ώρα που οι ποδοσφαιριστές στις επαφές που έχει μαζί του εμφανίζονται σίγουροι πως η ομάδα θα μπει στα play offs και θα εξασφαλίσει την έξοδο τουλάχιστον στο Europa League.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ περιμένει τις επόμενες ημέρες το δεύτερο πακέτο που έχει εξασφαλίσει για τη χρηματοδότηση της ομάδας (πιθανότατα μέσω δανείου). Οι παίκτες θα λάβουν ένα μεγάλο μέρος αυτού και θα κληθούν να υπογράψουν νέους διακανονισμούς, που θα επιτρέψουν στην ομάδα να εξασφαλίσει την άδεια από την UEFA σε πρώτη φάση στο τέλος του μήνα κι εν συνεχεία να περάσει το δεύτερο «τεστ» που θα γίνει τον Ιούνιο.

Πάντως παρότι έχουν βρεθεί χρήματα για να καλύψει η ομάδα τις άμεσες ανάγκες της, το οικονομικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού δεν λύνεται με τον τρόπο αυτό. Ο Γιάννης Αλαφούζος ασφαλώς και θα ήθελε στήριξη από τους άλλους μετόχους ή οικονομικά επιφανείς φίλους της ομάδας.

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΠΑΕ δεν σταματά τις προσπάθειες για μείωση του μπάτζετ. Θεωρείται δεδομένο πως εν όψει της νέας σεζόν θα υπάρξουν προτάσεις σε παίκτες για μείωση αποδοχών ή ακόμη και αποχωρήσεις είτε με αποδεσμεύσεις (π.χ. Κουίνσι) είτε με πωλήσεις (π.χ. Καρνέζης, Μαυρίας και Καπίνο).

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Βίκτορ Βιτόλο. Χθες υπήρξε συνάντηση με τον μάνατζέρ του, ο οποίος ζήτησε την ταχύτερη δυνατή εξόφληση του πελάτη του. Ο Γιάννης Αλαφούζος διαβεβαίωσε πως αυτό θα γίνει, αλλά ζήτησε κατανόηση λόγω της οικονομικής κατάστασης της ΠΑΕ. Το βέβαιο είναι πως στον Ισπανό μεσοαμυντικό θα προταθεί μείωση των αποδοχών του, καθώς έχει λαμβάνειν 620.000 ευρώ για τον επόμενο χρόνο του συμβολαίου του, που είναι ο τελευταίος. Ο Βιτόλο εμφανίζεται αρνητικός σε αυτό το ενδεχόμενο και δεν αποκλείεται αν δεν βρεθεί συμβιβαστική λύση, να αποχωρήσει.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου