ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Champions League:Αποτελεσματα της Τριτης (video)

 Champions League:Αποτελεσματα της Τριτης (video)

06/03/2013

Συγγνώμη, αλλά…

05/03/2013
 Εκεί γεννήθηκε (ως σταρ). Εκεί μεγάλωσε (ως παίκτης). Κι εκεί οδήγησε τη Ρεάλ σε επική πρόκριση! Ο Ρονάλντο ζήτησε… συγγνώμη που ξαναπλήγωσε τη Γιουνάιτεντ πριν στείλει (2-1) τη «βασίλισσα» στους «8»!

Συγγνώμη, αλλά…

Μετά από μια αμφισβητούμενη κόκκινη κάρτα στον Νάνι (που δεν επέτρεψε στη Γιουνάιτεντ να προστατέψει το αυτογκόλ του Ράμος από το 28’) και μετά από γκολάρα της «χρυσής αλλαγής» Μόντριτς, ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρέθηκε ξανά εκεί που έπρεπε για να χαρίσει στη Ρεάλ τη νίκη (2-1) και την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League!

Τεράστια παράπονα για τη διαιτησία από τη Γιουνάιτεντ, που δικαιούται να υποστηρίζει ότι ως τη φάση της αποβολής- ήλεγχε απόλυτα το παιχνίδι.

Πώς έπαιξαν


Ένα «μπαμ», μια ιστορική απόφαση και μια… επιβεβαίωση του «ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει» περιελάμβαναν οι συνθέσεις. Από τη μια, λοιπόν, ο Φέργκιουσον άφηνε στον πάγκο τον Ρούνεϊ κι έδινε την ευκαιρία στον Γκιγκς να χιλιάσει τις συμμετοχές του με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ. Από την άλλη, ο Μουρίνιο δεν μπήκε στον πειρασμό να χρησιμοποιήσει ως τρίτο χαφ τον Πέπε (όπως συζητιόταν) και ξεκίνησε τους ίδιους έντεκα με το πρώτο «clasicο» του Κυπέλλου στο Καμπ Νου.

Με αυτά τα δεδομένα, το ιδιότυπο 4-4-2 της Γιουνάιτεντ παρατάχθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Ντε Χέα και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Εβρά, Βίντιτς, Φέρντιναντ και Ράφαελ. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Κάρικ-Κλέβερλι, στα άκρα οι Νάνι (αριστερά) και Γκιγκς (δεξιά), ενώ δίδυμο στην επίθεση ήταν οι Γουέλμπεκ-Φαν Πέρσι.

Την ίδια ώρα, το 4-2-3-1 της Ρεάλ διαμορφώθηκε ως εξής: Τερματοφύλακας ο Ντιέγκο Λόπεθ και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Κοεντράο, Ράμος, Βαράν και Αρμπελόα. Στα χαφ βρέθηκαν οι Τσάμπι Αλόνσο-Κεντίρα, στην τριάδα μπροστά τους οι Ρονάλντο (αριστερά), Εζίλ (σε ρόλο επιτελικού), Ντι Μαρία (δεξιά) και προωθημένος ο Ιγκουαΐν.

Το ματς

«Μα πάει καλά»; «Έχει ξεκουτιάνει ο παππούς». «Κάποιος να τον σκουντήξει». Κάπως έτσι (πρέπει να) ήταν οι πρώτες αντιδράσεις στην είδηση πως ο Φέργκιουσον άφησε έξω τον Ρούνεϊ για ξεκινήσει ο 39χρονος Γκιγκς. Ε και; Ο Σκωτσέζος τα έγραψε και πάλι όλα αυτά… στην τσίχλα του. Και στο κλείσιμο του ημιχρόνου τουλάχιστον δικαιωνόταν για την επιλογή του.

Διότι όχι απλά κατάφερνε να κρατά σχετικά ακίνδυνη (πέρα από μικρο-ευκαιρίες των Μπενζεμά και Ρονάλντο) τη φορμαρισμένη Ρεάλ. Όχι απλά η ομάδα του δημιουργούσε την καλύτερη ευκαιρία (δοκάρι του Βίντιτς σε εκτέλεση κόρνερ). Όχι μόνο απειλούσε στην αντεπίθεση (με τον Γουέλμπεκ να μην ξετυλίγει από κοντά την απόκρουση-δώρο του Λόπεθ). Αλλά τα έκανε όλα αυτά με καλύτερο παίκτη του γηπέδου τον συγκινητικό/ποιοτικό/αγέραστο Ουαλό.

Πριν καν πάει στ’ αποδυτήρια για το ημίχρονο, ο Μουρίνιο είχε ήδη χάσει ένα όπλο (βάζοντας τον Κακά αντί του τραυματία Ντι Μαρία). Και αμέσως αφότου επέστρεψαν οι ομάδες απ' αυτά, είχε χάσει και τη Γη κάτω απ’ τα πόδια του (όταν ο Ράμος έσπρωξε την μπάλα στα λάθος δίχτυα μετά τη σέντρα του Νάνι). Ήρθε όμως ο Νάνι να βάλει το χεράκι του -ή μάλλον δυνατά το ποδαράκι του πάνω στον Αρμπελόα- για να τον αποβάλλει (πολύ αυστηρά καθώς δεν είχε πρόθεση) ο διαιτητής.

Αυτό ήταν! Είχε έρθει η ώρα να δώσει ο Μουρίνιο το δικό του ρεσιτάλ. Δεν χρειάστηκε να περάσει λοιπόν ούτε λεπτό πριν παίξει τα ρέστα του (βάζοντας τον Μόντριτς και παίζοντας με τρεις αμυντικούς). Δεν χρειάστηκε να περάσουν ούτε δέκα λεπτά πριν ο Κροάτης τον δικαιώσει (ισοφαρίζοντας με εξωφρενικό σουτ). Και δεν χρειάστηκε να περάσουν ούτε τρία ακόμα, πριν ο Ρονάλντο εκμεταλλευτεί τη σέντρα-ξυραφιά του Ιγκουαΐν και… ζητήσει συγγνώμη από τον κόσμο για το προβάδισμα που έδωσε στη Ρεάλ.

Η πρόκριση είχε τελειώσει. Έστω κι αν ο Φέργκιουσον έκανε ό,τι μπορούσε (βάζοντας Ρούνεϊ και Γουέλμπεκ). Έστω κι αν οι παίκτες του αρνήθηκαν να παραδοθούν ως το τελευταίο λεπτό (χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες με Κάρικ, Φαν Πέρσι και Ρούνεϊ). Η Ρεάλ είχε ήδη προκριθεί και θα μπορούσε να το κάνει με ακόμα περισσότερο… στιλ, αν το δοκάρι δεν έλεγε «όχι» λίγο πριν το τέλος στον Κακά.

Οι συνθέσεις των ομάδων


ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Σερ Άλεξ Φέργκιουσον): Ντε Χέα, Εβρά, Βίντιτς, Φέρντιναντ, Ράφαελ (87’ Βαλέντσια), Κάρικ, Κλέβερλι (73’ Ρούνεϊ), Γκιγκς, Νάνι, Γουέλμπεκ (81’ Γιανγκ), Φαν Πέρσι

Στον πάγκο έμειναν οι: Λίντεργκααρντ, Έβανς, Καγκάβα, Ερνάντες

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ντιέγκο Λόπεθ, Κοεντράο, Ράμος, Βαράν, Αρμπελόα (59’ Μόντριτς), Αλόνσο, Κεντίρα, Εζίλ (72’ Πέπε), Ρονάλντο, Ντι Μαρία (45’ λ.τ. Κακά), Ιγκουαΐν

Στον πάγκο έμειναν οι: Αντάν, Μπενζεμά, Αλμπιόλ, Καγιεχόν

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κιουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)
ΓΗΠΕΔΟ: «Ολντ Τράφορντ»

Τα γκολ του αγώνα


szólj hozzá: M1-2R www.fasthighlights.com

Απλά ασταμάτητη!

05/03/2013
 Χαίρεσαι να την βλέπεις! Η Ντόρτμουντ επικράτησε με εμφατικό τρόπο 3-0 της Σαχτάρ στο Βεστφάλεν και σε συνδυασμό με το 2-2 του πρώτου ματς, προκρίθηκε στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Απλά ασταμάτητη!
Έχει ταβάνι ή όχι η φετινή Ντόρτμουντ;

Οι Βεστφαλοί έχοντας ως προίκα το 2-2 του πρώτου παιχνιδιού, διέλυσαν με 3-0 την Σαχτάρ μέσα στο «σπίτι» τους και πήραν πανηγυρικά την πρόκρισή στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Εξαιρετική παράσταση για τους πρωταθλητές Γερμανίας, που παραμένουν αήττητοι στην φετινή διοργάνωση, πέρασαν στους «8» για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια και το... όνειρο παραμένει ζωντανό!

Φελίπε Σαντάνα (31’), Γκέτσε (37’) και Μπλαστσικόφσκι (59’) τα γκολ της Ντόρτμουντ.

Το ματς

Μέσα στο «Βεστφάλεν», με τον κόσμο να γεμίζει κάθε γωνιά του γηπέδου, η Ντόρτμουντ παίρνει άλλη δύναμη. Και αυτή τη φορά φρόντισε να πάρει με το που ξεκίνησε το ματς, καθώς μπορεί να μην έβαλε νωρίς γκολ, ωστόσο η κυριαρχία της στον αγωνιστικό χώρο ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής, παίζοντας σχεδόν μονότερμα. Μάλιστα, η πρώτη μεγάλη ευκαιρία δεν άργησε να έρθει, αφού στο 12’ ο Γκέτσε έκανε την κάθετη για τον Λεβαντόφσκι, αυτός βγήκε τετ-α-τετ, όμως ο Πιατόφ του είπε «όχι».

Οι Γερμανοί συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, έχοντας επιθετικό μονόλογο. Και εν τέλει δικαιώθηκε! Λίγο μετά την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Γκέτσε εκτέλεσε το κόρνερ, ο Φελίπε Σαντάνα πήδηξε στον… Θεό και με δυνατή κεφαλιά, έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους. Κι αυτό ήταν μόνο η αρχή. Καθώς, πριν καν περάσουν έξι λεπτά αγώνα, ο Λεβαντόφσκι βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Σαχτάρ, σέντραρε προς τον Γκέτσε, ο οποίος ανάμεσα από τα δύο αντίπαλα στόπερ, έπιασε την προβολή και διπλασίασε τα τέρματα για τους Βεστφαλούς. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την πρώτη ουσιαστικά φάση για τους φιλοξενούμενους, όμως η σέντρα-σουτ του Φερναντίνιο βρήκε στο τείχος… Βαϊντερφέλερ!

Όντας ήδη στο καναβάτσο με δύο γκολ, η Σαχτάρ έπρεπε να επιτεθεί. Και με το που ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, ο Ντάγκλας Κόστας έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει, με το σουτ του να φεύγει ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Βαϊντερφέλερ. Κι αφού ο Γκέτσε απείλησε με δύο μακρινά σουτ, ήρθε η… απογείωση για τους Γερμανούς και η «ταφόπλακα» αντίστοιχα για τους Ουκρανούς. Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων δεν αντέδρασε σωστά στο σουτ του Λεβαντόφσκι, η μπάλα του έφυγε από τα χέρια και από κοντά στο… ριμπάουντ ο Μπλαστσικόφσκι σημείωσε το 3-0 για τους γηπεδούχους και ουσιαστικά τα πάντα τέλειωσαν.

Το ματς δεν γινόταν να γυρίσει, με την κυριαρχία που έδειχνε η Ντόρτμουντ στον αγωνιστικό χώρο. Ο Γκρόσκροϊτς δεν κατάφερε να ανεβάσει κι άλλο τον δείκτη του σκορ, με τον Πιάτοφ να αποκρούει, ενώ στο 77’ η Σαχτάρ δεν μπόρεσε να πετύχει το γκολ της τιμής, αφού ο Βαϊντερφέλερ έκανε εξαιρετική επέμβαση στο κοντινό σουτ Ρακίτσκι. Η τελευταία μεγάλη στιγμή στον αγώνα, ανήκε στους φιλοξενούμενους, όμως ο Λουίζ Αντριάνο σπατάλησε το τετ-α-τετ. Τα τελευταία δέκα λεπτά κύλησαν πολύ ήρεμα, με την Ντόρτμουντ να πανηγυρίζει σπουδαία και ιστορική πρόκριση με το τελικό 3-0!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ντόρτμουντ: Βαϊντερφέλερ, Σούμποτιτς, Πίστσεκ, Φελίπε Σεντάνα, Σμέλτσερ, Μπέντερ(46’ Κελ), Γουντογκάν (82’ Σαχίν), Γκέτσε, Ρόις, Μπλαστσικόφσκι (70’ Γκρόσκροϊτς), Λεβαντόφσκι

Στον πάγκο: Λάνγκερακ, Λάιτνερ, Μπίτενκουρτ, Σίμπερ

Σαχτάρ Ντόνετσκ: Πιάτοφ, Κούτσερ, Ρατ, Ρακίτσκι, Χούμπσχμαν, Φερναντίνιο, Άλεξ Τεϊσέιρα, Σρνα, Αντριάνο, Μκιταριάν, Τάισον (46’ Ντάγκλας Κόστα)

Στον πάγκο: Κανιμπολότσκι, Κρούτσοφ, Στεπάνενκο, Κόμπιν, Γκάι, Εντουάρδο

Τα γκολ του αγώνα


szólj hozzá: D3-0S www.fasthighlights.com


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου