ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

08/03/2013



  H επομενη αγωνιστικη




Κουβέντες για ανανεώσεις

07/03/2013
 Στα τέλη του μήνα μετατίθενται οι ανανεώσεις των συμβολαίων πέντε ποδοσφαιριστών του Αστέρα Τρίπολης, όπως και του Σάκη Τσιώλη.

Κουβέντες για ανανεώσεις
Τις ανανεώσεις των συμβολαίων ορισμένων ποδοσφαιριστών και την παραμονή του Σάκη Τσιώλη θα συζητήσουν το επόμενο διάστημα στον Αστέρα Τρίπολης.

Το ερχόμενο καλοκαίρι μένουν ελεύθεροι ο Χρήστος Πιπίνης και ο Λεάντρο Άλβαρες, ενώ οι Αρκάδες προτίθεται να «δέσουν» ένα χρόνο νωρίτερα τους Καλίφα Σανκαρέ, Εμάνουελ Περόνε και Χρήστο Καλαντζή.

Επίσης, το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιο του κ. Τσιώλη, ο οποίος φαίνεται ότι δύσκολα θα αφήσει το δημιούργημά του για να κάνει κάτι άλλο, ακόμη και αν δεχθεί κάποια δελεαστική πρόταση.

«Ενωμένοι μέχρι τέλους»

07/03/2013
 Σύνθημα ενότητας από τον Κωνσταντίνο Παναγόπουλο στη χθεσινή προπόνηση του Πανιωνίου.

«Ενωμένοι μέχρι τέλους»
Στα θετικά αποτελέσματα θέλουν να επιστρέψουν στον Πανιώνιο, έχοντας ως βασικό στόχο την παραμονή στην κατηγορία.

Λόγω του προγράμματος της ομάδας μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος δεν μπόρεσε να μιλήσει στους παίκτες και αυτό έγινε στη χθεσινή προπόνηση των Νεοσμυρνιωτών.

Ο Έλληνας τεχνικός τους μίλησε για το προηγούμενο παιχνίδι με τον «Δικέφαλο του Βορρά», μοιράζοντας συγχαρητήρια για την προσπάθεια που έκαναν μέσα στην Τούμπα.

Στη συνέχεια, ο Παναγόπουλος είπε στους ποδοσφαιριστές: «Πρέπει να είμαστε ενωμένοι μέχρι τέλους για να πετύχουμε τον στόχο μας».

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι Ανδρέας Σάμαρης και Τάσος Αυλωνίτης έχουν τεθεί εκ νέου στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας και το πιθανότερο είναι να επιστρέψουν στο αρχικό σχήμα. Εκτός παραμένει ο τιμωρημένος Στάθης Ρόκας.

«Δεν έχει δείξει τίποτα ακόμα ο Βλαχοδήμος»

07/03/2013
 Την πίστη ότι ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος θα ξεχωρίζει με τη φανέλα του Ολυμπιακού εξέφρασε ο Μαρσελίνιο.

«Δεν έχει δείξει τίποτα ακόμα ο Βλαχοδήμος»
Του χρόνου ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος θα είναι ακόμη καλύτερος στον Ολυμπιακό, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Μαρσελίνιο.

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός και πρώην συμπαίκτης του νεαρού παίκτη στην Skoda Ξάνθη τόνισε: «Έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Δεν έχει δείξει τίποτα ακόμη. Είναι παικτάρα και αν πιάσει την απόδοση που μπορεί θα δείτε τι εννοώ…».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μαρσελίνιο στην εφημερίδα «Γαύρος»

Θέλω να μου πείτε τη γνώμη σας για τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο.

«Είναι παικταράς. Πρόκειται για νέο παιδί. Δεν έχω μεγαλώσει ακόμη ποδοσφαιρικά. Κι αυτό δεν το λέω για κακό. Εννοώ ότι έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Δεν έχει δείξει τίποτα ακόμη. Είναι παικτάρα και αν πιάσει την απόδοση που μπορεί θα δείτε τι εννοώ… Έχει να κάνει ακόμη πολλά βήματα παραπάνω»!

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, πάντως, ανταποκρίνεται μια χαρά στον Ολυμπιακό στα πρώτα του παιχνίδια…

«Ο Παναγιώτης είναι ένας παίκτης, ο οποίος μπορεί να παίξει σε υψηλό επίπεδο. Είναι πραγματικό ταλέντο και για αυτό μπορεί να το καταφέρει. Είναι παίκτης επιπέδου Champions League… Μπορεί να κάνει τη διαφορά στον Ολυμπιακό και μέχρι τώρα τα έχει καταφέρει. Αξίζει την πορεία που έχει…».

Ποιο είναι το μεγάλο πλεονέκτημα κατά την άποψή σας; Τον έχετε ζήσει αρκετά, πώς μπορεί να κάνει τη διαφορά;

«Θεωρώ ότι είναι ένας παίκτης, ο οποίος ξέρει να διαβάζει άψογα τον προσωπικό του αντίπαλο. Κι αυτό είναι το μεγάλο του πλεονέκτημα. Το ένας με έναν. Μπορεί να πάρει την μπάλα και να περάσει τον αντίπαλό του εύκολα και να δημιουργήσει κίνδυνο. Επίσης, είναι εξαιρετικός στην αντεπίθεση. Και αυτό διότι εκτός από τεχνική και ντρίμπλα, είναι φοβερά γρήγορος. Παίρνει την μπάλα και φεύγει…».

Μέχρι στιγμής είναι σχεδόν σε όλες τις φάσεις, αλλά έχει δείξει ότι χάνει ευκαιρίες. Εννοώ ότι θα μπορούσε να είχε πετύχει περισσότερα γκολ από ένα… Τι πιστεύετε εσείς;

«Αυτό εννοούσα ότι μπορεί να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Έχει απίστευτο ταλέντο… Ο Παναγιώτης μπορεί να κάνει πολλά πράγματα και φυσικά να σκοράρει. Η φετινή χρονιά είναι ιδανική για εκείνον. Θα έχει την ευκαιρία να πάρει εμπειρίες στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας και να δουλέψει για να γίνει καλύτερος του χρόνου. Του χρόνου πιστεύω ότι θα κάνει τη διαφορά…».

Πιστεύετε μπορεί να εξελιχθεί και σε σκόρερ;

«Ναι, φυσικά…».

Έχετε μιλήσει μαζί του;

«Μιλήσαμε στο μεταξύ μας παιχνίδι με την Ξάνθη… Εκεί τον είδα τελευταία φορά».

Θέλετε να αποκαλύψετε τι του έχετε πει όλο αυτό το διάστημα;

«Πέρσι του έλεγα ότι ήταν ένα τρομερό σχολείο στη Γερμανία και του τόνιζα ότι μπορεί να γίνει από τους καλύτερους. Στην Ξάνθη ήταν από τους καλύτερους και του τόνιζα ότι έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης… Όταν πήγε στον Ολυμπιακό του είπα ότι εκεί θα έχει την ευκαιρία να μάθε περισσότερο. Έμαθε πολλά, πιστεύω και χαίρομαι. Στον Ολυμπιακό, όμως, θα γίνει καλύτερο. Πιστεύω ότι του χρόνου θα ξεχωρίζει…».

Με ένα σωρό προβλήματα

07/03/2013
 Με δύο βασικές απουσίες στη μεσαία γραμμή η Κέρκυρα θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.

Με ένα σωρό προβλήματα
Ακόμη πιο δύσκολο γίνεται το έργο της Κέρκυρας στο κυνήγι της σωτηρίας, παρά την αναπτέρωση του ηθικού της ύστερα από τη νίκη κόντρα στον Πλατανιά.

Οι Φαίακες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν με αρκετές απουσίες τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας (9/3, 17:15), αφού ο τεχνικός της ομάδας, Γιάννης Παπακώστας, δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Γιάντση και Ηλιάδη, όπως επίσης και τον τραυματία Μπουκουβάλα.

Ακόμη, εκτός αποστολής αναμένεται να μείνει ο Ζουμπουλάκης, αφού και χτες ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, αφού δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

Ξεκαθαρίζουν τα πράγματα

07/03/2013
 Ενωμένοι θέλουν να ταξιδέψουν στη Βέροια οι παίκτες του ΟΦΗ, οι οποίοι είχαν μεταξύ τους συζητήσεις για την κατάσταση που έχει βρεθεί η ομάδα.

Ξεκαθαρίζουν τα πράγματα
Την κατάσταση που επικρατεί στα αποδυτήρια και στις τάξεις των οπαδών του ΟΦΗ θέλουν να βελτιώσουν η διοίκηση και οι παλιότεροι παίκτες της ομάδας.

Αρχικά ο Νίκος Μαχλάς είχε μία σειρά από επαφές με μέλη του τεχνικού επιτελείου, ενώ είχε και κατ’ ιδίαν συζήτηση με τον Γιάννη Πετράκη και στη συνέχεια με διάφορους ποδοσφαιριστές.

Από την πλευρά τους, οι «παλιοσειρές» των Κρητικών δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια.

Συγκεκριμένα, ο Μανώλης Μονιάκης, ο Ματίας Βερόν και ο Χρήστος Μπούρμπος διοργάνωσαν ένα… group therapy πριν από την προσεχή αναμέτρηση στη Βέροια.

Στόχος ήταν να συζητήσουν όλοι οι άνθρωποι που αποτελούν το ποδοσφαιρικό τμήμα μεταξύ τους, ώστε να λυθούν τα προβλήματα που ταλανίζουν το τελευταίο διάστημα την κρητική ομάδα.

Οι παλιότεροι παίκτες του ΟΦΗ έχουν καταλάβει ότι τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα για εκείνους και θα χειροτερέψουν, αν δεν πάρουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα στην πόλη της Ημαθίας.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Πετράκης έχει καταλάβει ότι σε περίπτωση νέου αρνητικού αποτελέσματα η στήριξη που υπάρχει στο πρόσωπό του δεν θα είναι το ίδιο ισχυρή και τότε σίγουρα θα τεθεί θέμα αντικατάστασής του.

Δυσκολεύει του Σνάουτσνερ

07/03/2013
 Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε και χθες (6/3) ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, του οποίου η συμμετοχή στον αγώνα με τον ΟΦΗ κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολη.

Δυσκολεύει του Σνάουτσνερ
Χωρίς τον Σνάουτσνερ φαίνεται πως θα πρέπει να καταστρώσει τα πλάνα του ο τεχνικός της Βέροιας, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, ενόψει του αγώνα της 25ης αγωνιστικής κόντρα στον ΟΦΗ (10/3, 17:15).

Ο Πολωνός αμυντικός ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και στην προπόνηση της Τετάρτης (6/3), καθώς συνεχίζει να έχει ενοχλήσεις στο γόνατο.

Ακόμη, ο προπονητής της «Βασίλισσας του βορρά» δεν μπορεί να υπολογίζει στον Καλί, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

Από την άλλη, στο κανονικό πρόγραμμα επέστρεψαν οι Μπαργκάν και Καλογέρης, στους οποίους ο Έλληνας τεχνικός μπορεί να υπολογίζει κανονικά.

Παραιτήθηκε ο Μιχαλήτσος!

07/03/2013
 Στα όριά του έφτασε ο Γιάννης Μιχαλήτσος, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του και αυτή έγινε δεκτή από τους διοικούντες τον Άρη.

Παραιτήθηκε ο Μιχαλήτσος!
Δεκτή έγινε η παραίτηση του Γιάννη Μιχαλήτσου από τη διοίκηση του Άρη.

Ο 56χρονος προπονητής επικοινώνησε με τους διοικούντες την «κίτρινη» ΠΑΕ και τους είπε: «Εάν εγώ είμαι το πρόβλημα, όπως αντιλαμβάνομαι, φεύγω…».

Από την πλευρά τους, οι ιθύνοντες του συλλόγου δέχθηκαν αδιαμαρτύρητα την κίνηση του Θεσσαλονικιού τεχνικού.

Οι παίκτες, με τη σειρά τους, ενημερώθηκαν έκπληκτοι τα όσα συνέβησαν στο χθεσινοβραδινό Δ.Σ. της ομάδας, ενώ δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι ο Έλληνας τεχνικός αποχώρησε, αφού τον περίμεναν σήμερα στο Νέο Ρύσιο.

Πλέον στον Άρη θα προσπαθήσουν να βρουν τον αντικαταστάτη του κ. Μιχαλήτσου, τον οποίο στις προσεχείς προπονήσεις θα καλύψουν ο Νίκος Βλάχος και ο Αλέξανδρος Γιώρης.

Μέχρι στιγμής οι Θεσσαλονικείς έχουν προσεγγίσει τον Νίκο Κωστένογλου, ο οποίος έκοψε απευθείας τις όποιες συζητήσεις, και τον Τάκη Λεμονή, ο οποίος απάντησε και εκείνος αρνητικά στην πρώτη επαφή που υπήρξε.

«Όχι» ΟΑΚΑ σε Παναθηναϊκό!

07/03/2013
 Η διοίκηση του ΟΑΚΑ εξέφρασε την αντίθεσή της να χορηγηθούν δωρεάν εισιτήρια σε μαθητές και τους γονείς τους από τον Παναθηναϊκό για το παιχνίδι με την Κέρκυρα κάνοντας λόγο για διαφυγόντα κέρδη.

«Όχι» ΟΑΚΑ σε Παναθηναϊκό!
Κόκκινο άναψε η διοίκηση του ΟΑΚΑ στην πρωτοβουλία της διοίκησης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να χορηγηθούν δωρεάν εισιτήρια σε μαθητές και στους γονείς τους για το ματς του Σαββάτου απέναντι στην Κέρκυρα. Οι «πράσινοι» είχαν ενημερώσει ότι θα κάνουν αυτή την κίνηση, προκειμένου και αν προσελκύσουν κόσμο στο γήπεδο και φυσικά να «βοηθήσουν» ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, στις εποχές που βρισκόμαστε, να πάρουν το παιδί τους και να δουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα.

Η αντίδραση, όμως, των ανθρώπων του Ολυμπιακού Σταδίου ήταν μη αναμενόμενη. Όπως σας γράψαμε και παραπάνω, εξέφρασαν την αντίθεσή τους σ’ αυτή την κίνηση, ζητώντας να ανακληθεί η δωρεάν χορήγηση εισιτηρίων, επικαλούμενοι διαφεύγοντα κέρδη. Προφανώς θεωρούν πως έχοντας η ΠΑΕ λιγότερες εισπράξεις, δεν θα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της απέναντι στο ΟΑΚΑ. Όλα αυτά κι ενώ έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρηση του Παναθηναϊκού από το ΟΑΚΑ, προκειμένου να επιστρέψει στη Λεωφόρο (πιθανότατα από το ματς με τη Βέροια στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος).

Βέβαια, δεν είναι σίγουρο ότι ο Παναθηναϊκός θα πάρει πίσω την απόφασή που πήρε και όλα δείχνουν ότι παρά τις αντιθέσεις του Ολυμπιακού Σταδίου θα «κόψει» κανονικά δωρεάν εισιτήρια.

Ευχάριστα για δύο στην ΑΕΚ

07/03/2013
Χωρίς προβλήματα γυμνάστηκαν σήμερα Πετρόπουλος και Τσουμάγκας θέτοντας εαυτούς στη διάθεση του Έβαλντ Λίνεν για το ματς της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό. Δεν προλαβαίνει ο Βλάχος. Εντατικά στις αντεπιθέσεις.

Ευχάριστα για δύο στην ΑΕΚ
Στη θέση της επέστρεψε η καρδιά του Έβαλντ Λίνεν, καθώς είδε δύο βασικά στελέχη της ομάδας να ξεπερνούν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν και να υπολογίζονται πλέον κανονικά για το ματς της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό την Κυριακή στο «Καραϊσκάκη».

Ο Αντώνης Πετρόπουλος ξεπέρασε το τράβηγμα που είχε στη γάμπα, ενώ ο Τάσος Τσουμάγκας τις ενοχλήσεις στο δικέφαλο, συνεπώς και εκτός απροόπτου θα πάρουν θέση βασικού στην κορυφή της επίθεσης και το αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα. Αντίθετα, ο Βαλεντίνος Βλάχος που είχε ακολουθήσει χθες μέρος του προγράμματος, σήμερα έκανε ατομικό πρόγραμμα και δεν προλαβαίνει το κυριακάτικο ματς. Τη θέση του στο δεξί άκρο της άμυνας θα πάρει ο Σωκράτης Τσουκαλάς.

Κανονικά προπονήθηκε και ο Δημήτρης Ανάκογλου, που χθες λόγω ελαφριάς μορφής τενοντίτιδα έμεινε στο γυμναστήριο. Δεν αποκλείεται ο νεοαποκτηθείς μεσοεπιθετικός να κάνει ντεμπούτο ως αλλαγή την Κυριακή. Υπενθυμίζεται πως εκτός πλάνων είναι σίγουρα οι τιμωρημένοι Παύλος Μητρόπουλος (λόγω καρτών) και Χρήστος Αρκούδας (λόγω της γνωστής υπόθεσης ντόπινγκ).

Ο Έβαλντ Λίνεν δεν άνοιξε τα χαρτιά του για το βασικό σχήμα, αλλά δούλεψε με τους παίκτες του στις αντεπιθέσεις, καθώς ποντάρει σε αυτές για να χτυπήσει τον αντίπαλο. Πάντως το πιθανότερο είναι η ενδεκάδα να έχει τουλάχιστον δύο αλλαγές, με τον Ρίκκα αντί του Μητρόπουλου και τον Φούντα αντί του Κατίδη.

Η προπόνηση της Παρασκευής ορίστηκε για τις 16:00 κι εκεί αναμένεται η τελική δοκιμή ενδεκάδας από τον Έβαλντ Λίνεν.

Μιχαλήτσος: «Καταστάσεις με υποχρεώνουν να παραιτηθώ»

07/03/2013
 Διευκόλυνση στον Άρη για να πετύχει τους στόχους του χαρακτήρισε ο Γιάννης Μιχαλήτσος την παραίτηση που υπέβαλε από την τεχνική ηγεσία του συλλόγου.

Μιχαλήτσος: «Καταστάσεις με υποχρεώνουν να παραιτηθώ»
Σύντομη και με άδοξο τέλος αποδείχτηκε και η πέμπτη θητεία του Γιάννη Μιχαλήτσου στον πάγκο του Άρη. Μετά το χθεσινό επεισοδιακό ΔΣ της ΠΑΕ, ο προπονητής των «κιτρίνων» ουσιαστικά ωθήθηκε σε παραίτηση. Ο ίδιος έκανε λόγο για… διευκόλυνση που έκανε στην ομάδα υποβάλλοντας την παραίτησή του, ενώ εξέφρασε και πάλι την πίστη για τη δυνατότητα του Άρη να σωθεί.

«Παρά το γεγονός ότι πιστεύω ότι η ομάδα έχει όλες τις δυνατότητες για να παραμείνει στην Superleague, διάφορες καταστάσεις με υποχρεώνουν να παραιτηθώ από την θέση του προπονητή, διευκολύνοντας έτσι τον Άρη να προχωρήσει και να υλοποιήσει τους στόχους του. Ευχαριστώ την διοίκηση, τους ποδοσφαιριστές, τους συνεργάτες μου και τον αγνό κόσμο του Άρη για την συνεργασία που είχαμε μέχρι τώρα», ανέφερε ο Γιάννης Μιχαλήτσος.

Γαλακτόπουλος: «Δεν έχω ιδέα»!

07/03/2013
 Ο Πέτρος Γαλακτόπουλος, με δηλώσεις του στο sport-fm.gr, ξεκαθαρίζει ότι η διοίκηση του ΟΑΚΑ δεν ζήτησε από τον Παναθηναϊκό να ανακαλέσει την απόφαση για δωρεάν εισιτήρια με την Κέρκυρα.

Γαλακτόπουλος: «Δεν έχω ιδέα»!
Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η ηγεσία του Ολυμπιακού Σταδίου ήταν αρνητική στο να χορηγήσουν οι «πράσινοι» σε μαθητές και τους γονείς τους εισιτήρια χωρίς κόστος, κάνοντας λόγο για διαφεύγοντα κέρδη, γεγονός που έκανε άσχημη εντύπωση στους ανθρώπους του «τριφυλλιού».

Σύμφωνα, όμως, με τα όσα δηλώνει στην ιστοσελίδα μας ο πρόεδρος του ΟΑΚΑ, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. «Δεν έχω ιδέα πως βγήκαν αυτά. Εγώ δεν ξέρω κάτι και δεν έχουμε πρόβλημα να μπουν παιδιά με τους γονείς τους δωρεάν», τονίζει και προσθέτει:

«Πρέπει, όμως, να σας πω ότι δεν ξέρω αν αυτό το θέμα δημιουργήθηκε από ανθρώπους υπό τη διοίκηση του Ολυμπιακού Σταδίου για αυτό και το ψάχνω. Εγώ δεν έχω μιλήσει με τον Παναθηναϊκό. Αν το έκαναν άλλοι και είπαν τέτοιο πράγμα, τότε θα λογοδοτήσουν. Σας ξαναλέω, πάντως, ότι δεν υπάρχει θέμα από εμάς και ο Παναθηναϊκός μπορεί να κάνει ό,τι θέλει».

Δεν τους έτρεξε ο Δώνης

07/03/2013
 Χαλάρωμα περιελάμβανε το βασικό πρόγραμμα προπόνησης του ΠΑΟΚ, ο οποίος βρέθηκε στο γήπεδο της Νήαρ Ηστ στην Καισαριανή.

Δεν τους έτρεξε ο Δώνης
Στην Αθήνα βρίσκεται από σήμερα η αποστολή του ΠΑΟΚ, ύστερα από την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι Θεσσαλονικείς θα παραμείνουν στην πρωτεύουσα μέχρι και αύριο το μεσημέρι, όταν και θα «πετάξει» για τα Χανιά εν όψει την αναμέτρηση με τον Πλατανιά στα Περιβόλια.

Το σημερινό πρόγραμμα διεξήχθη στο γήπεδο της Νήαρ Ηστ στην Καισαριανή.

Όσοι ποδοσφαιριστές έπαιξαν ως βασικοί στο χθεσινό ματς με τον Λεβαδειακό έκαναν αποθεραπεία με χαλαρό τρέξιμο στο γήπεδο.

Από την πλευρά τους, οι υπόλοιποι παίκτες που βρίσκονται στην αποστολή του «Δικεφάλου του Βορρά» επιδόθηκαν σε ασκήσεις τακτικής.

Η «ασπρόμαυρη» αποστολή θα διανυκτερεύσει σήμερα στην Αθήνα και αύριο - μετά την πρωινή προπόνηση – το μεσημέρι στις 15:30 θα αναχωρήσει αεροπορικώς για τα Χανιά.

Σαν να μην πέρασε μια μέρα

07/03/2013
 Με τα γνωστά προβλήματα, δίχως ευχάριστες ή δυσάρεστες εκπλήξεις, συνεχίστηκε σήμερα η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για το ματς του Σαββάτου με την Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ.

Σαν να μην πέρασε μια μέρα
Μία μέρα… καρμπόν με τη χθεσινή ήταν η σημερινή για τον Παναθηναϊκό. Τίποτα δεν άλλαξε σε σχέση με χθες, καθώς Τοτσέ και Χουχούμης ακολούθησαν και πάλι ατομικό πρόγραμμα και δεν υπολογίζονται για το προσεχές παιχνίδι, ενώ απουσίαζε ξανά λόγω ίσως ο Φουρλάνος. Οι τρεις τους μαζί με τον Κουίνσι που πήρε νέα άδεια αναζητώντας την επόμενη ομάδα του, αλλά και τους τιμωρημένους Βιτόλο (έκανε αποφόρτιση) και Μαρίνο είναι τα προβλήματα του Φάμπρι.

Ο Ισπανός τεχνικός προτίθεται να αντικαταστήσει τους δύο τιμωρημένους με τον Τριανταφυλλόπουλο και τον Κάιπερ αντίστοιχα, ενώ στις υπόλοιπες θέσεις δεν αναμένονται αλλαγές (Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Μπουμσόνγκ, Πίντο, Σο, Σισοκό, Μαυρίας, Ζέκα και Γιοκίν).

Ο Γιάχος στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ

07/03/2013
 Ο Θανάσης Γιάχος από τη Χίο θα είναι ο διαιτητής του αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ την προσεχή Κυριακή.

Ο Γιάχος στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ
Ο Θανάσης Γιάχος του συνδέσμου Χίου θα διευθύνει την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ την Κυριακή στο «Καραϊσκάκη» για την 25η αγωνιστική.

Βοηθοί του θα είναι οι Ποντίκης και Φραγκιαδάκης, ενώ τέταρτος θα είναι ο Παππάς.

Αναλυτικά η 25η αγωνιστική

Σάββατο, 09/03

Αστέρας Τρίπολης-Πανθρακικός (17:15): Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Παναθηναϊκός-Κέρκυρα (17:15): Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Πλατανιάς-ΠΑΟΚ (19:30): Γιάννης Δελφάκης (Αρκαδίας)

Κυριακή, 10/03

Skoda Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα (15:00): Μάριος Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
Άρης-Λεβαδειακός (17:15): Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Βέροια-ΟΦΗ (17:15): Απόστολος Αμπάρκιολης (Μακεδονίας)
Ολυμπιακός-ΑΕΚ (19:30): Θανάσης Γιάχος (Χίου)

Δευτέρα, 11/03 (19:30)

Πανιώνιος-Ατρόμητος: Σταύρος Μάνταλος (Αθηνών)

Ο Σίλντενφελντ στην Ακρόπολη

  07/03/2013
 Ο Γκόρντον Σίλντενφελντ βρήκε την ευκαιρία να επισκεφτεί το ιστορικό μνημείο της Αθήνας.

Ο Σίλντενφελντ στην Ακρόπολη
Η διαμονή της αποστολής του ΠΑΟΚ στην Αθήνα μετά το χθεσινό ματς με τον Λεβαδειακό και πριν αναχωρήσει για την Κρήτη και το ματς του Σαββάτου με τον Πλατανιά, έδωσε την ευκαιρία στον Γκόρντον Σίλντενφελντ να επισκεφτεί την Ακρόπολη.

Ο Κροάτης αμυντικός του «Δικεφάλου του Βορρά» την αξιοποίησε κατάλληλα κι έτσι το πρωί μετά την προπόνηση της ομάδας του μετέβη στην Ακρόπολη και το μουσείο της.

Από Λεμονή σε Χατζηνικολάου

07/03/2013
 Το «όχι» του Τάκη Λεμονή στους ανθρώπους του Άρη τους αναγκάζει να στρέψουν την προσοχή τους αλλού. Συγκεκριμένα στον Γιάννη Χατζηνικολάου!

Από Λεμονή σε Χατζηνικολάου
Ο Τάκης Λεμονής απάντησε αρνητικά στην πρόταση συνεργασίας που του έκανε ο Άρης και πλέον οι «κίτρινοι» βλέπουν τις υπόλοιπες εναλλακτικές που έχουν προκειμένου να καλυφθεί το κενό στην τεχνική ηγεσία μετά την παραίτηση του Γιάννη Μιχαλήτσου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ψηλά στην λίστα των ανθρώπων του Άρη βρίσκεται ο Γιάννης Χατζηνικολάου, ο νυν προπονητής του Ηρακλή. Ο Έλληνας τεχνικός ανέλαβε τις τύχες του «Γηραιού» πριν από λίγο καιρό αλλά φαίνεται πως η περίπτωση του κάνει «κλικ» στους «κίιτρινους» και εκείνοι θα το κυνηγήσουν.

Ο Άρης θα κάνει την κίνηση του άμεσα, ενδεχομένως ακόμα και σήμερα!

«Φόβο για κανέναν, σεβασμό σε όλους»

07/03/2013
 Μήνυμα ενότητας από τον Φάμπρι στον Παναθηναϊκό εν όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος αλλά και ξεκαθάρισμα… «Δεν έχουμε φόβο για κανέναν, μόνο σεβασμό για όλους», τόνισε.

«Φόβο για κανέναν, σεβασμό σε όλους»
Ο Παναθηναϊκός μετά τις δύο συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, θέλει να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο. Να πάρει τη νίκη και με την Κέρκυρα και να δει με μεγαλύτερη αισιοδοξία την συνέχεια εν όψει πλέι οφ.

Αυτό τόνισε και ο Φάμπρι μέσω της NOVA ξεκαθαρίζοντας επίσης ότι οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν με σεβασμό κάθε αντίπαλο αλλά δεν φοβούνται κανέναν.

Επιπλέον, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, έστειλε μήνυμα ενότητας προς κάθε κατεύθυνση ώστε να βοηθηθεί η ομάδα σε αυτή την κρίσιμη καμπή της σεζόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φάμπρι στη NOVA:

Η ομάδα σας προέρχεται από σερί δύο νικών και μια σημαντική επικράτηση επί της ΑΕΚ στο ντέρμπι της περασμένης αγωνιστικής. Ακολουθεί εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στην Κέρκυρα. Φοβάστε ότι ενδεχομένως οι παίκτες σας να μην είναι τόσο προσεκτικοί σε αυτόν τον αγώνα; Έχετε χτυπήσει το καμπανάκι κινδύνου στους ποδοσφαιριστές σας, φοβούμενος πιθανότατα υπερβολική αυτοπεποίθηση;

Η πρώτη ομιλία που έκανα στην αρχή των προπονήσεων αυτής εβδομάδας, ήταν ακριβώς γι' αυτό. Μίλησα με τους παίκτες και τους εξήγησα ότι δεν μπορούμε να έχουμε υπερβολική αυτοπεποίθηση, όποιος και αν είναι ο αντίπαλος μας. Ούτε καν με την ομάδα που θα αντιμετωπίσουμε το Σάββατο. Αυτό θα ήταν ένα μεγάλο λάθος από την πλευρά μας. Αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που είπαμε και το πρώτο πράγμα που αναφέραμε. Φόβο; Όχι, σε καμία περίπτωση. Αυτό που έχω είναι σεβασμό για όλες τις ομάδες.

Ασφαλώς και η νίκη είναι απαραίτητη για τον Παναθηναϊκό, καθώς κυνηγά την συμμετοχή του στα πλέι οφ. Όμως και η Κέρκυρα αναζητά τους τρεις βαθμούς στην προσπάθεια της για παραμονή στην κατηγορία. Τι παιχνίδι περιμένετε κόντρα στην Κέρκυρα;

Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε με όλα όσα προσπαθούμε να κάνουμε. Πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας και δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, γιατί αυτό θα ισοδυναμούσε με το να δίνω πληροφορίες. Πιστεύω όμως ότι η ομάδα ακολουθεί το σωστό δρόμο και πρέπει να συνεχίσει να αναπτύσσεται σε αυτόν τον δρόμο. Ξέρουμε ότι θα είναι ένας δύσκολος αγώνας, γιατί η Κέρκυρα μάχεται για την σωτηρία της. Άρα λοιπόν θα είναι μεγάλο λάθος να βγούμε με μεγάλη αυτοπεποίθηση ή άνεση αν θέλετε, στον αγωνιστικό χώρο.

Ο γρίφος που δεν έχει απαντηθεί φέτος αφορά τα εντός έδρας παιχνίδια του Παναθηναϊκού και τους πολλούς χαμένους βαθμούς στο Ολυμπιακό Στάδιο. Έχετε βρει απάντηση σε αυτό το πρόβλημα;

Ναι, αυτό είναι επίσης ένα θέμα, το οποίο πρέπει να βελτιώσουμε. Διότι κοιτάζοντας τα πλέι οφ, υπολείπονται άλλοι τέσσερις αγώνες εντός έδρας. Εάν δεν μπορούμε να κερδίσουμε τουλάχιστον αυτούς τους τέσσερις αγώνες, θα έχουμε προβλήματα. Αυτό πρέπει να το κατανοήσουν οι παίκτες και η ομάδα και να καταλάβουν ότι πάντοτε πρέπει να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο, με την μεγαλύτερη διάθεση. Και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε. Αν το συνειδητοποιήσουμε, θα έχουμε την δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο. Όμως πρέπει αυτό να το συνειδητοποιήσουμε. Άρα συνοψίζοντας λίγο την ερώτηση σας, θα έλεγα ότι εμείς οι ίδιοι, μπορούμε να γίνουμε και οι μεγαλύτεροι εχθροί του εαυτού μας. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί.

Υπάρχουν δύο αναγκαστικές απουσίες, καθώς θα εκτίσουν ποινή καρτών Βιτόλο και Μαρίνος. Στην περίπτωση του αριστερού μπακ, υπάρχει η λύση του Κάιπερ. Πως σκέφτεστε να καλύψετε το κενό του Βιτόλο στα χαφ;
Σκέφτεστε να διατηρήσετε και τον Εσπάρθα στην κορυφή της επίθεσης;


Ήδη έχουμε κάποιες ιδέες στο μυαλό μας, τις οποίες δεν θέλω να δημοσιοποιήσω. Είναι σαφές ότι υπάρχουν δύο υποχρεωτικές αλλαγές. Του Μαρίνου και του Βιτόλο. Διότι και οι δύο παίκτες βρισκόντουσαν σε μια πάρα πολύ καλή περίοδο, άρα είναι δύο σημαντικές απώλειες. Όμως έχουμε τις ιδέες μας. Πιστεύω ότι οι παίκτες που θα παίξουν, θα κάνουν το καθήκον τους, όπως πρέπει. Νομίζω ότι μπορούν να το επιτελέσουν.

Οι θετικές εμφανίσεις και οι δύο συνεχόμενες νίκες, είναι σαν ένα κάλεσμα προς τον κόσμο του Παναθηναϊκού για να βρεθεί το Σάββατο στο Ολυμπιακό Στάδιο και να βοηθήσει την ομάδα στην προσπάθεια για συμμετοχή στα πλέι οφ;

Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Θέλουμε οι φίλαθλοι να έρθουν στο γήπεδο και να μας βοηθήσουν. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές όλη η Παναθηναϊκή οικογένεια, πρέπει να κωπηλατεί προς την ίδια κατεύθυνση και όλοι πρέπει να τραβάμε μαζί το σχοινί προς την ίδια κατεύθυνση. Εμείς πρέπει να υποσχεθούμε και να δεσμευτούμε, ότι θα αφήσουμε την σάρκα μας στον αγωνιστικό χώρο σε κάθε παιχνίδι. Έτσι θα το κάνουμε και εγώ ιδιαιτέρως ζητάω με μεγάλη αγάπη την βοήθεια των οπαδών μας στον αγώνα με την Κέρκυρα. Παίζονται πάρα πολλά και πιστεύω ότι όλοι μαζί ενωμένοι, θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε.

Προσωρινά με Κάντα ο Άρης

07/03/2013
 Υπό τις οδηγίες του γυμναστή τερματοφυλάκων, Θόδωρου Κάντα έγινε η σημερινή προπόνηση του Άρη, μετά την αποχώρηση του Γιάννη Μιχαλήτσου.

Προσωρινά με Κάντα ο Άρης
Σε αναζήτηση τεχνικού βρίσκεται για άλλη μια φορά στη διάρκεια της σεζόν ο Άρης, καθώς ο Γιάννης Μιχαλήτσος αποτέλεσε παρελθόν.

Η σημερινή προπόνηση έγινε υπό τις οδηγίες του γυμναστή τερματοφυλάκων, Θοδωρή Κάντα, ο οποίος μετά το τέλος του προγράμματος μίλησε για την πρωτόγνωρη κατάσταση στους «κίτρινους» και τον …μονόδρομο της παραμονής στην κατηγορία.

Αναλυτικά, όσα είπε στη NOVA:


Κληθήκατε να αντικαταστήσετε τον Γιάννη Μιχαλήτσο, να διεκπεραιώσετε τη προπόνηση. Η κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα;
«Ήταν κάτι έκτακτο το οποίο προσωπικά, αλλά και όλοι όσοι είμαστε εδώ δεν περιμέναμε. Είμαστε υποχρεωμένοι όμως να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και αυτό που καλούμαστε να κάνουμε είναι να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι της Κυριακής. Πρέπει με οποιοδήποτε τρόπο να καταθέσουμε ψυχή και να το πάρουμε».

Αιφνιδιαστήκατε από την εξέλιξη της φυγής του κ. Μιχαλήτσου;
«Φέτος είναι μια απρόβλεπτη χρονιά για τον Αρη. Όπως θα έλεγα πως και κοινωνικά είναι απρόβλεπτα τα πράγματα και φτάσαμε αυτή τη στιγμή, έξι παιχνίδια πριν το τέλος ο Αρης να είναι σε πραγματικά πολύ δύσκολη θέση. Νομίζω όμως πως όλοι οι φορείς, η Κοινωνία Μελών, ο κόσμος, η διοίκηση που υπάρχει αυτή τη στιγμή και κυρίως εμείς που έχουμε επωμιστεί αυτό το φορτίο, θα προσπαθήσουμε, έστω και την τελευταία στιγμή, να σώσουμε τον Αρη».

Δεν είστε ο υπεύθυνος, όμως θα θέλαμε μία γνώμη από εσάς για το ποδοσφαιρικό άτοπο που παρατηρείται, ο Αρης να αναζητά αυτή τη στιγμή τον πέμπτο προπονητή για φέτος...
«Είμαι 25 χρόνια στο ποδόσφαιρο και αυτό πρώτη φορά μου συμβαίνει! Αλλά, βέβαια, πάντα υπάρχει η πρώτη φορά. Επαναλαμβάνω: Το αποτέλεσμα για τον Αρη είναι ένα. Πρέπει να σωθεί γιατί έχει προσφέρει πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την ίδια αντιμετώπιση περιμένει, ώστε να παραμείνει στην κατηγορία».

Τα παιδιά πως τα είδατε;
«Όσο περνάει ο χρόνος η πίεση αυξάνει και είναι λογικό αυτό. Πλέον όμως, όλοι έχουν αναλογιστεί ότι φτάσαμε στο 90' και κάτι. Εάν δεν κερδίσουμε το παιχνίδι της Κυριακής, πιθανόν να μην υπάρχει αύριο, αλλά θα κοιτάξουμε με οποιοδήποτε κόστος ψυχής να τα φέρουμε εις πέρας, άρα να κερδίσουμε».

Όσoι πιστοί προσέλθετε

07/03/2013
 Κάλεσμα από τη διοίκηση του Άρη στον κόσμο της ομάδας να έρθει στο γήπεδο, για τον κρίσιμο αγώνα με τον Λεβαδειακό (10/3, 17:15) στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

Όσοι πιστοί προσέλθετε
Ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για το παιχνίδι του Άρη με τον Λεβαδειακό, με μειωμένες τιμές σε όλες τις θύρες (10-20 ευρώ) για μια ακόμη φορά, για να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους φίλους των «κίτρινων» στο γήπεδο.

Η ανακοίνωση:

«Σε κυκλοφορία έχουν τεθεί τα εισιτήρια για τον αγώνα με τον Λεβαδειακό την Κυριακή (10/03) στις 17:15 στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ αντιλαμβανόμενη την δύσκολη οικονομική συγκυρία αποφάσισε σ’ ένα ακόμη φετινό εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας μας να μειώσει το κόστος των εισιτηρίων σε όλες τις θύρες.

Πιο συγκεκριμένα τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ στις θύρες 1 και 3, 15 ευρώ στην θύρα 2, 20 ευρώ στην θύρα 9 και 30 ευρώ στην θύρα 7 (επισήμων).

Τα εισιτήρια διατίθενται καθημερινά από το ARIS MOBILE (10:00-14:00 και 17:00-21:00). Το Σάββατο το ARIS MOBILE θα λειτουργήσει από τις 9:00 έως τις 15:00, ενώ την ημέρα του αγώνα τα εισιτήρια θα διατίθενται από τα εκδοτήρια του γηπέδου.

Παράλληλα οι φίλοι του ΑΡΗ μπορούν να προμηθεύονται ήδη τα εισιτήριά τους και μέσω ίντερνετ από τη σχετική υπηρεσία e-ticketing και την διεύθυνση https://buy.tickethour.com/arisfc-ww/showProductList.html».

Πρόστιμο μεν, «τσουχτερό» δε…

07/03/2013
 Με πρόστιμο 31.000 ευρώ τιμωρήθηκε από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή η ΠΑΕ Άρης για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Βέροια.

Πρόστιμο μεν, «τσουχτερό» δε…
Η απόφαση του διαιτητή Παππά να μην διακόψει οριστικά το παιχνίδι της περασμένης Δευτέρας (04/03) ανάμεσα στη Βέροια και τον Άρη, αποδείχθηκε καθοριστική σε ό,τι αφορά την τιμωρία των «κίτρινων».

Όπως αναμενόταν, η ΠΑΕ Άρης απέφυγε την τιμωρία της έδρας και την αφαίρεση βαθμών και τιμωρήθηκε από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή μόνο με χρηματικό πρόστιμο 31. 000 ευρώ. Βέβαια, στην παρούσα φάση, ακόμη κι αυτό το ποσό είναι «βαρύ» για τη διοίκηση της ομάδας.

Από εκεί και πέρα, η Επιτροπή μοίρασε μικρότερα πρόστιμα στις ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Πανιώνιο και ΠΑΣ Γιάννινα για τη συμπεριφορά των φιλάθλων τους στα παιχνίδια της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ Πανιώνιος: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ.

Β) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.

Γ) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ.

Δ) ΠΑΕ Αρης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή τριάντα ενός χιλιάδων ευρώ.

* Οι υποθέσεις ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΕ ΟΦΗ αναβλήθηκαν.

Δύο οι αμφίβολοι με τον ΠΑΣ

07/03/2013
 Τις επόμενες μέρες θα γίνει γνωστό αν ο τεχνικός της Ξάνθης, Μαρίνος Ουζουνίδης, για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα θα μπορεί να υπολογίζει στους Σάκη Πρίττα και Σπύρο Βάλλα.

Δύο οι αμφίβολοι με τον ΠΑΣ
Μοιρασμένες είναι οι πιθανότητες για τους Σάκη Πρίττα και Σπύρο Βάλλα για το αν θα δώσουν το «παρών» στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο πρώτος στην προπόνηση της Πέμπτης (7/3) ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα για άλλη μία μέρα, ενώ ο δεύτερος δεν κατάφερε να βγάλει το κανονικά το πρόγραμμα, το οποίο περιελάμβανε, ασκήσεις με μπάλα σε περιορισμένους χώρους.

Έτσι, ο Ουζουνίδης αναγκαστικά θα περιμένει να δει στις επόμενες προπονήσεις σε τι κατάσταση θα βρίσκονται οι δύο ποδοσφαιριστές του και εφόσον εκείνοι δείξουν πως είναι έτοιμοι, τότε θα τους συμπεριλάβει στα πλάνα του για το ματς με τον «Άγιαξ της Ηπείρου».

Επιλέγει Τριανταφυλλόπουλο

07/03/2013
 Τον Κώστα Τριανταφυλλόπουλο θα χρησιμοποιήσει ως παρτενέρ του Σο στο κέντρο ο Φάμπρι στο παιχνίδι με την Κέρκυρα.

Επιλέγει Τριανταφυλλόπουλο
Ο Ισπανός δεν μπορεί να υπολογίζει τον τιμωρημένο Βιτόλο και για δεύτερη μέρα δοκίμασε, στην τακτική, τον «Τριάντα» ως αμυντικό χαφ.

Σε ότι αφορά τη θέση στο αριστερό άκρο, τη θέση του τιμωρημένου Μαρίνου, θα πάρει ο Κάιπερ.

Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Καρνέζης και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα απαρτίσουν οι Πίντο και Μπουμσόνγκ. Δεξιά θα βρίσκεται ο Σεϊταρίδης. Μπροστά από τους χαφ θα είναι ο Ζέκα. Στις πτέρυγες οι Σισοκό, Μαυρίας και επιθετικός ο Γιοκίν.

Ερωτηματικό ο προπονητής

07/03/2013
 Επέστρεψαν σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων οι Γιαννιώτας, Καζναφέρης στον Άρη. Μοναδικό ερωτηματικό εν όψει Λεβαδειακού ο… νέος προπονητής.

Ερωτηματικό ο προπονητής
Σε αναζήτηση νέου τεχνικού βρίσκεται ο Άρης μετά την αποχώρηση του Γιάννη Μιχαλήτσου.

Προσωρινά -όπως συνέβη σήμερα- οι προπονήσεις θα γίνονται υπό την επίβλεψη των Θοδωρή Κάντα (προπονητής τερματοφυλάκων), Νίκου Βλάχου και Γιάννη Γιώρη (γυμναστές).

Στο πρόγραμμα που έγινε στο Ν. Ρύσιο, οι Γιάννης Γιαννιώτας και Κώστας Καζναφέρης επανήλθαν σε κανονικούς ρυθμούς και υπολογίζονται για το σημαντικό εντός έδρας αγώνα που ακολουθεί με τον Λεβαδειακό.

Θεραπεία έκανε ο Νίκος Ψυχογιός, ενώ οι Μιχάλης Γιαννίτσης και Παντελής Αντωνιάδης παρουσίασαν βελτίωση.

Η αυριανή πρωινή προπόνηση των «κίτρινων» θα πραγματοποιηθεί στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Με… κόντρες και αλχημείες

07/03/2013
 Επαναφέρει τον ρόμβο στο χώρου του κέντρου ενόψει Ολυμπιακού ο Έβαλντ Λίνεν, με την ΑΕΚ να ετοιμάζεται να παίξει με αντεπιθέσεις έχοντας στην κορυφή τους Φούντα και Κατίδη.

Με… κόντρες και αλχημείες
Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία της ΑΕΚ ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γ.Καραϊσκάκης». Ο Γερμανός τεχνικός της «Ένωσης» προσανατολίζεται στην επαναφορά του ρόμβου στο χώρο της μεσαίας γραμμής - έπειτα από το χαμένο ντέρμπι (2-0) με τον Παναθηναϊκό - με σκοπό να επαναφέρει τη συνοχή στη μεσαία γραμμή.

Παράλληλα, ο Λίνεν στις δύο τελευταίες προπονήσεις των «κιτρινόμαυρων» έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο παιχνίδι μαζικής άμυνας με γρήγορες αντεπιθέσεις. Ο τεχνικός της ΑΕΚ, γνωρίζοντας την ανωτερότητα του Ολυμπιακού και τη δυναμική που του δίνει το γήπεδό του (θα είναι γεμάτο την Κυριακή), βλέπει ως μοναδικό τρόπο για να διεκδικήσει τα μέγιστα από βαθμολογικής πλευράς τις επιθέσεις στην κόντρα.

Γι’αυτό το λόγο δεν αποκλείεται να αφήσει εκτός ενδεκάδας τους Αντώνη Πετρόπουλο και Ρότζερ Γκερέιρο. Αν τελικά το σενάριο επιβεβαιωθεί την ερχόμενη Κυριακή, τότε πιθανότερος παρτενέρ του Ταξιάρχη Φούντα στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Γιώργος Κατίδης (έχουν παίξει μαζί και στην Τούμπα), ενώ τη θέση του Ρότζερ θα πάρει ο Αντώνης Ρίκκα.

Ο Λίνεν, μη έχοντας τον τιμωρημένο Παύλο Μητρόπουλο στη διάθεσή του, θεωρεί πως με την τοποθέτηση του Ρίκκα στον άξονα θα αποκτήσει δύναμη στη μεσαία γραμμή, ενώ με τον πρώην παίκτη του Άρη δίπλα στον Φούντα αποσκοπεί στο πρεσάρισμα στις πρώτες πάσες των «ερυθρόλευκων».

Μήνυμα «Θύρας 13» στον Τζίγκερ

Οι οργανωμένοι του Παναθηναϊκού «χτυπούν» ξανά και στέλνουν νέο μήνυμα στον Γιάννη Βαρδινογιάννη…

Μήνυμα «Θύρας 13» στον Τζίγκερ
Τελευταία ενημέρωση 07/03/2013, 19:07
Για μία ακόμα φορά οι οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού, ασχολούνται με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Αυτή τη φορά στο σάιτ της «Θύρας 13» αναρτήθηκε ένα… ιδιαίτερο κείμενο αλλά και βίντεο με το «τα λόγια και τα χρόνια» του Ξυλούρη στο οποίοι απευθυνόμενοι στον Τζίγκερ, ζητούν να μην εκμεταλλεύεται την σιωπή τους.


Τα λόγια και τα χρόνια τα χαμένα
και τους καημούς που σκέπασε καπνός
η ξενιτιά τα βρήκε αδελφωμένα
Κι οι ξαφνικές χαρές που ήρθαν για μένα
ήταν σε δάσος μαύρο κεραυνός
κι οι λογισμοί που μπόρεσα για σένα.

Και σου μιλώ σ’ αυλές και σε μπαλκόνια
και σε χαμένους κήπους του Θεού
κι όλο θαρρώ πως έρχονται τ’ αηδόνια
με τα χαμένα λόγια και τα χρόνια
εκεί που πρώτα ήσουνα παντού
και τώρα μες στο κρύο και στα χιόνια

Η μοίρα κι ο καιρός το `χαν ορίσει
στον κόσμο αυτό να ρίξω πετονιά
κι η νύχτα χίλια χρόνια να γυρίσει
Στο τέλος της γιορτής να τραγουδήσει
αυτός που δεν εγνώρισε γενιά
και του καημού την πόρτα να χτυπήσει

Δεν ήτανε ρολόι σταματημένο
σε ρημαγμένο κι άδειο σπιτικό
οι δρόμοι που με πήραν και προσμένω
Τα λόγια που δεν ξέρω σου τα δένω
με τους ανθρώπους που `δαν το κακό
και το `χουν στ’ όνομά τους κεντημένο

Αυτός που σπέρνει δάκρυα και πόνο
θερίζει την αυγή ωκεανό
μαύρα πουλιά τού δείχνουνε το δρόμο
Κι έχει τη ζωγραφιά κοντά στον ώμο,
σημάδι μυστικό και ριζικό
πως ξέφυγε απ’ τον Άδη κι απ’ τον κόσμο.
.”

Μάνος Ελευθερίου

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ για πολύ καιρό ζούσε μέσα στο ψέμα, σε ένα φαύλο κύκλο φρούδων υποσχέσεων και ελπίδων και μέσα σε μία προσπάθεια βιασμού κάθε ίχνους λογικής και πραγματικότητας. Τα λόγια και τα χρόνια τα χαμένα που έκαναν έναν Σύλλογο, από πρωταγωνιστή κομπάρσο, να είναι βέβαιοι οι εμπνευστές και οι θιασώτες τους πως δεν πρόκειται να ξανάρθουν. Η μοίρα κι ο καιρός το ‘χουν ορίσει και η νύχτα χίλια χρόνια να γυρίσει ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ θα βρει το δρόμο του μακριά από τις βδέλλες και τους καταστροφείς του παρελθόντος. Αυτός που έσπειρε δάκρυα και πόνο να είναι σίγουρος πως οι φύλακες έχουν γνώση και κάθε σχέδιο φανερό ή κρυφό θα πέσει στο κενό και θα μείνει στο χρονοντούλαπο των σκέψεων του. Τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ δεν πρόκειται να τον αφήσει ο κόσμος του και η ιστορία του, να πνιγεί σε έναν ωκεανό μετριότητας και ούτε να χαθεί μέσα σε έναν λαβύρινθο χωρίς διέξοδο. Ο Σύλλογος είναι υποχρεωμένος να πρωταγωνιστεί, να χαράζει πορεία, να δημιουργεί εξελίξεις και να είναι πρωτοπόρος σε κοινωνικό και αθλητικό επίπεδο. Τα χρόνια τα χαμένα που έριξαν τον γίγαντα σε λήθαργο έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Τα χρόνια:
1.Που ήθελαν να καθιερώσουν τη δεύτερη θέση ως ταβάνι

2.Που ήθελαν να χωρίσουν τον κόσμο σε παιδιά και αποπαίδια

3.Των φανταστικών εχθρών εντός του Συλλόγου

4.Της υποταγής του Συλλόγου από τους εμπνευστές της καταστροφής στους παραδοσιακούς εχθρούς του

5.Της μεγάλης κονόμας εκ των έσω και εξυπηρέτησης των ημετέρων

6.Του σανδαλοφόρου εκδότη-στρατηγού-αρχιπροπαγανδιστή και της παρέας του

…ο Σύλλογος έχασε. Έχασε πολλά. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε τώρα που κάποιες χιλιάδες τρελών και πιστών προσπαθούν τα σώσουν οτιδήποτε κι αν σώζεται. Τα χρόνια αυτά λοιπόν είναι μία θλιβερή ανάμνηση αλλά και ένα σκληρό μάθημα και παράδειγμα για το μέλλον. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει. Μα κι αν ακόμα ξεχάσει, εδώ είμαστε εμείς…

…και τα λόγια:
1.Που έδιναν στον κόσμο ελπίδες για πενταετή πλάνα…

2.Των υποτακτικών και σφουγκοκωλάριων του μεγαλομετόχου ότι έπρεπε δηλαδή σώνει και καλά να βαφτιστεί ο κάθε Τόργκελε φονιάς και ο κάθε Άντριτς πολυεργαλείο

3.Πως ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ δε χρωστάει και είναι μαγαζί γωνία, χρειάστηκε κάποιοι να χώσουνε 80 εκ. Ευρώ (για το 35% της ΠΑΕ, όταν μετά από 3 χρόνια η ΠΑΕ αποτιμήθηκε 60 εκ.), έτσι ώστε να αποκαλυφθεί πως η ομάδα για χρόνια ολόκληρα αποτελούσε για την οικογένεια και τους χειροκροτητές της ένα μεγάλο πλυντήριο

4.Περί επενδύσεων… Έπρεπε να φτάσουμε στο 2013 για να μάθει ο κόσμος πως η ΠΑΕ ΠΑΟ δεν έχει στην ιδιοκτησία της ούτε ένα γραφείο…

5.Περί οράματος (μεγάααλου…). Έπρεπε να φτάσουμε στο 2013 για να καταλάβει ο κόσμος πως το μόνο όραμα που υπήρχε, ήταν η μπίζνα του Βοτανικού με το γνωστό επιχειρηματικό και mediaκό λόμπυ που κυβερνά αυτή τη χώρα (με μεγάλη επιτυχία…)

6.Που στιγμάτισαν, χλεύασαν και ισοπέδωσαν ανθρώπους που έβαλαν χρήματα στην ομάδα με σκοπό να τους απομακρύνουν έτσι ώστε ο μεγαλομέτοχος για άλλη μια φορά να αποφύγει τη σύγκριση, να τεθεί άμοιρος των μέχρι τότε ευθυνών, και να παπαγαλίζουν οι καημένοι “τι καλά που ήμασταν με βαρδινογιάννη”.

7.Που ακούσαμε τόσες φορές, όπου κι αν ακολουθήσαμε την ομάδα, πως είμαστε ανεπιθύμητοι…

Για όλα αυτά τα χρόνια και τα λόγια τα χαμένα αυτό που μπορεί να γραφτεί με σιγουριά είναι οτι ανεπιθύμητος είσαι ΕΣΥ οι πρακτικές σου, οι όψιμοι σύμμαχοι σου και η γνωστή αυλή με αρχικλόουν τον πρώην εκδότη νυν blogger με το λαδωμένο πουκάμισο. Το κείμενο αυτό κλείνει με μία στροφή από το τραγούδι παραπάνω:

Δεν ήτανε ρολόι σταματημένο
σε ρημαγμένο κι άδειο σπιτικό
οι δρόμοι που με πήραν και προσμένω
Τα λόγια που δεν ξέρω σου τα δένω
με τους ανθρώπους που `δαν το κακό


Υγ. «Mπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο, μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ, αλλά δεν μπορείς να τους κοροϊδεύεις όλους για πάντα». Πολλές φορές η σιωπή είναι χρυσός λένε. Εμείς σωπαίνουμε μόνο όταν πρόκειται για το καλό του Συλλόγου. Μην το εκμεταλλεύεσαι.

*Μετά το τέλος του εν λόγω κειμένου στην ιστοσελίδα της ΘΥΡΑΣ 13 αναφέρεται πως συγκεκριμένο κείμενο ΔΕΝ αποτελεί ανακοίνωση του Ε.Φ.Σ. ΘΥΡΑΣ 13.

Κατάμεστα τα Περιβόλια

07/03/2013
 Γεμάτο αναμένεται να είναι το γήπεδο των Περιβολίων για την αναμέτρηση του Πλατανιά με τον ΠΑΟΚ, με τον κόσμο να θέλει να βρεθεί κοντά στην ομάδα και να την στηρίξει.

Κατάμεστα τα Περιβόλια
Όλα δείχνουν sold out για την αναμέτρηση του Πλατανιά με τον ΠΑΟΚ στα Περιβόλια για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από την μέχρι στιγμής κίνηση που υπάρχει στα εκδοτήρια για τα εισιτήρια του αγώνα. Όπως και στο παιχνίδι με την ΑΕΚ έτσι και σε αυτό με τον ΠΑΟΚ, το γήπεδο αναμένεται να είναι κατάμεστο, καθώς ο κόσμος της ομάδας των Χανίων δείχνει ότι θέλει να στηρίξει την προσπάθεια για παραμονή που κάνει ο Πλατανιάς.

Επιπλέον στα Περιβόλια θα βρεθούν και οπαδοί του «δικέφαλου του Βορρά», οι οποίοι θα ταξιδέψουν στα Χανιά για την αναμέτρηση.

Ένα είναι το ερωτηματικό

07/03/2013
 Στις επόμενες δύο προπονήσεις θα γίνει γνωστό αν ο τεχνικός του ΟΦΗ, Γιάννης Πετράκης, θα υπολογίζει στο ματς με τη Βέροια τον Γιώργο Μακρή.

Ένα είναι το ερωτηματικό
Ένα είναι το ερώτημα που πλανάται τις τελευταίες μέρες πάνω από το ΒΑΚ. Αν ο μέσος του ΟΦΗ, Γιώργος Μακρής, θα προλάβει να δώσει το «παρών» στην κρίσιμη εκτός έδρας αναμέτρηση απέναντι στη Βέροια στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής από το ματς με τον Ολυμπιακό αποχώρησε με ρήξη έξω μηνίσκου, με αποτέλεσμα η συμμετοχή του στην αναμέτρηση με τη «βασίλισσα του Βορρά» να είναι αμφίβολη, αφού και στην προπόνηση της Πέμπτης (7/3) συνέχισε το ατομικό του πρόγραμμα.

Εκτός από τον έμπειρο χαφ ατομικό περιελάμβανε το «μενού» της ημέρας και για τον Μανώλη Μονιάκη, ενώ όλοι οι υπόλοιποι παίκτες της ομάδας του Ηρακλείου προπονήθηκαν σε φουλ ρυθμούς δίνοντας αρχικά ιδιαίτερη έμφαση στην τακτική και στη συνέχεια χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ, προκειμένου να παίξουν οικογενειακό δίτερμα.

Παράλληλα, η ΠΑΕ ΟΦΗ εξέδωσε ευχαριστήρια ανακοίνωση για τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου, Χάρη Φραγκομιχελάκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΟΦΗ ευχαριστεί θερμά τον πρώην πλέον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου κ. Χάρη Φραγκομιχελάκη που αποστρατεύτηκε πρόσφατα, για την άψογη συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα και του εύχεται υγεία και ευτυχία από δω και πέρα».

Βελλίδης: «Μόνοι μας είμαστε από την αρχή»

07/03/2013
 Σε δραματικό τόνο περιέγραψε την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Άρης, σε διοικητικό και αγωνιστικό επίπεδο, ο Μάρκος Βελλίδης.

Βελλίδης: «Μόνοι μας είμαστε από την αρχή»
Παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Άρης, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας παραμένουν «μια γροθιά» προκειμένου να αποφύγουν οι «κίτρινοι» το πικρό… ποτήρι του υποβιβασμού.

«Είμαστε μαζί, είμαστε ενωμένοι και ακόμα και σήμερα που δεν είχαμε προπονητή, δεν ακούστηκε το παραμικρό με την προπόνηση να εξελίσσεται πάρα πολύ ομαλά. Είμαστε μόνοι μας από την πρώτη αγωνιστική», τόνισε ο Μάρκος Βελλίδης.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Έλληνας τερματοφύλακας στη NOVA:

Η πρώτη σου αντίδραση για την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα η οποία, πια, αναζητά άλλον προπονητή;
«Η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη απ’ την αρχή της χρονιάς. Ήταν εξαιρετικά περίεργη. Σήμερα, βέβαια, βρεθήκαμε να κάνουμε προπόνηση, χωρίς να έχουμε επικεφαλής, χωρίς προπονητή. Είναι κάτι πρωτόγνωρο, κάτι περίεργο! Έχουμε αλλάξει πάρα πολλούς προπονητές φέτος, με την κατάσταση να είναι πάρα πολύ δύσκολη. Παρ΄ όλα αυτά, μας απομένουν κάποια παιχνίδια ακόμα στα οποία πρέπει να δώσουμε το κάτι παραπάνω και στο τέλος να δούμε τι έχουμε καταφέρει. Δεν θέλω να σταθώ στο παιχνίδι της Βέροιας γιατί είμαστε στην ίδια βαθμολογική κατάσταση που ήμασταν και πριν. Όλες οι ομάδες πάνω από εμάς, χάσανε κι αυτές και μας δίνεται η δυνατότητα στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, να διεκδικήσουμε τη νίκη και να φτάσουμε στον πόντο όλες τις υπόλοιπες ομάδες».

Έχεις να θυμάσαι άλλη τέτοια στιγμή στην ομάδα στα δύο αυτά χρόνια που βρίσκεσαι εδώ;
«Ήρθα σε μια ομάδα η οποία ήταν στο Europa League, θεωρούνταν από τις καλύτερες ομάδες, εκείνη τη στιγμή, στην Ελλάδα. Είχαμε αξιόλογο προπονητή, πολύ καλούς παίκτες και μέσα σε δύο χρόνια καταφέραμε ή καταφέρανε αν προτιμάτε, να έχουμε πολύ λιγότερους παίκτες, μικρότερους παίκτες σε ηλικία, χωρίς εμπειρίες και να έχουμε αλλάξει τουλάχιστον δέκα προπονητές! Φυσικά, όλα αυτά μας δημιουργούν πάρα πολλά προβλήματα. Όταν δεν υπάρχει ηρεμία στα διοικητικά, αυτό περνά μέσα στο γήπεδο και δημιουργούνται πάρα πολλά προβλήματα. Εύχομαι η χρονιά να κλείσει έτσι όπως τη θέλουμε όλοι και να είμαστε χαρούμενοι στο τέλος».

Από πού αντλείς αυτή την αισιοδοξία;
«Μόνο από τους συμπαίκτες μου, από κανέναν άλλον. Είμαστε μαζί, είμαστε ενωμένοι και ακόμα και σήμερα που δεν είχαμε προπονητή, δεν ακούστηκε το παραμικρό με την προπόνηση να εξελίσσεται πάρα πολύ ομαλά. Είμαστε μόνοι μας από την πρώτη αγωνιστική».

Για τα ματς με τον Λεβαδειακό, τι έχεις να πεις;
«Θεωρώ πως θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Παίζουμε με μία πάρα πολύ καλή ομάδα η οποία βαθμολογικά είναι πιο ψηλά από εμάς. Έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές κι έναν προπονητή ο οποίος κλείνει δεύτερη χρονιά στον σύλλογο. Πιστεύω αν είμαστε αυτοί που πρέπει και δώσουμε επί 90 λεπτά το κάτι παραπάνω, πιέζοντας πάρα πολύ για τη νίκη στο τέλος εμείς θα χαμογελάμε».

Υπογράμμισες ότι ο Παράσχος κλείνει δεύτερη χρονιά στον Λεβαδειακό. Τυχαίο;
«Τίποτα δεν είναι τυχαίο! Όταν ένας προπονητής, μένει πολύ καιρό σε μια ομάδα, τόσο καλύτερη δουλειά μπορεί να κάνει. Εμείς, εδώ, δεν έχουμε αυτό το πλεονέκτημα, αλλάζοντας σχεδόν κάθε μήνα έναν προπονητή. Είναι δύσκολο για κάθε αθλητή αυτό».

Εκτός Ολαϊτάν, Καλογέρης

07/03/2013
 Σε εντατικούς ρυθμούς συνεχίστηκε την Πέμπτη η προετοιμασία της Βέροιας για την κυριακάτικη αναμέτρηση με τον ΟΦΗ, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Εκτός Ολαϊτάν, Καλογέρης
Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης είδε ξανά τους Ολαϊτάν και Καλογέρη να μένουν εκτός, αφού προτιμήθηκε να ξεκουραστούν. Ο Καλί συνέχισε την αποθεραπεία του, ενώ ο Σνάουτσνερ συνέχισε το ατομικό του πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα της ημέρας περιελάμβανε προθέρμανση και, στη συνέχεια, δίτερμα τακτικής.

Η επόμενη προπόνηση έχει προγραμματιστεί για τις 15:30 της Παρασκευής στο Δημοτικό Στάδιο.

Καλτσάς: «Μεγάλη τιμή για μένα»

07/03/2013
 Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την ανάδειξή του σε MVP της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας δήλωσε ο Νίκος Καλτσάς.

Καλτσάς: «Μεγάλη τιμή για μένα»
Ο ποδοσφαιριστής της Βέροιας παρέλαβε το βραβείο του από τα χέρια του Βασίλη Ζουμπουλίδη, ο οποίος ήταν υπεύθυνος της ομάδας Νέων της «βασίλισσας του Βορρά» την εποχή που ο Καλτσάς έκανε το «άλμα» στους επαγγελματίες.

Μετά την βράβευσή του ο 23χρονος επιθετικός δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα αυτή η βράβευση. Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου και όσους με ψήφισαν και να αφιερώσω αυτό το βραβείο στην οικογένειά μου. Μου δίνει μεγάλη χαρά αυτός ο τίτλος γιατί τον κυνηγούσα καιρό. Θα συνεχίσω να καταβάλλω μεγάλη προσπάθεια στο γήπεδο ώστε να βοηθάω την ομάδα μου».

Για το κρίσιμο ματς με τον ΟΦΗ που ακολουθεί, τόνισε: «Είναι ένα ακόμη κρίσιμο παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε άλλη μια νίκη ώστε να φτάσουμε βήμα – βήμα στον στόχο της παραμονής στην κατηγορία».

Από την πλευρά του ο κ. Ζουμπουλίδης τόνισε ότι ο 23χρονος επιθετικός είναι υπόδειγμα για όλους τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, ενώ δήλωσε περήφανος που τον είχε παίκτη στην ομάδα Νέων της Βέροιας.

Πρόβλημα με Ανδράλα

07/03/2013
 Την Παρασκευή (7/3) θα γίνει γνωστή η ζημία που έχει υποστεί στο πόδι ο Πάρης Ανδράλας, ο οποίος εξαιτίας ενός προβλήματος που προέκυψε στην προπόνηση της Πέμπτης αποχώρησε αναγκαστικά από αυτήν.

Πρόβλημα με Ανδράλα
Πρόβλημα με τον Πάρη Ανδράλα προέκυψε στον Πανιώνιο στην προπόνηση της Πέμπτης (7/3).

Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής δεν κατάφερε να βγάλει όλο το πρόγραμμα της ημέρας, αφού αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο πόδι του, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει.

Ωστόσο, το αν θα προλάβει να δώσει το «παρών» στο παιχνίδι απέναντι στον Ατρόμητο θα κριθεί από την απόφαση του ιατρικού επιτελείου της ομάδας που θα τον εξετάσει την Παρασκευή (8/3).

Κατά τα άλλα στην προπόνηση της Πέμπτης ο τεχνικός των «κυανέρυθρων», Κώστας Παναγόπουλος, έβαλε τους ποδοσφαιριστές του να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στην κυκλοφορία της μπάλας και στην τακτική.

Πάει για… λίφτινγκ

07/03/2013
 Οι απουσίες που υπάρχουν, αναγκάζουν τον Παύλο Δερμιτζάκη του Πανθρακικού να κάνει αλλαγές για να αντιμετωπίσει τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Πάει για… λίφτινγκ
Ο Παύλος Δερμιτζάκης επιστρέφει σαν αντίπαλος στην Τρίπολη, ενάμιση χρόνο μετά την αποχώρησή του από την ομάδα του Αστέρα. Ο τεχνικός του Πανθρακικού θέλει να φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα από την έδρα της πρώην ομάδας του, όμως έχει αρκετά προβλήματα να αντιμετωπίσει.

Πιο συγκεκριμένα ο Μακεδόνας τεχνικός δεν υπολογίζει τους τιμωρημένους Καστσελάν και Παπαδόπουλο, αφού έχουν συμπληρώσει κάρτες και θα μείνουν εκτός από την μάχη της Τρίπολης.

Παράλληλα, εκτός, αρχικού σχήματος, θα μείνει και ο Ντιόγκο, ο οποίος θα δώσει τη θέση του στον Χρήστου, στο αριστερό άκρο της άμυνας. Από εκεί και πέρα, ο Βρονταράς θα είναι στο τέρμα, ο Μπαϊκαρά δεξιά και οι Σερφά και Σαρακατσάνος στο κέντρο της άμυνας.

Οι Λαδάκης και Μουνάφο θα είναι τα δύο αμυντικά χαφ, ενώ οι Μίνγκας, Βαϊρουά και Λουσέρο θα βρίσκονται πίσω από τον Κοντογουλίδη.

Τέλος, ένα ακόμα στέλεχος του Πανθρακικού επιστρέφει σε… γνώριμα λημέρια. Πιο συγκεκριμένα ο Αντώνης Λαδάκης, είναι ένας παίκτης που έχει αγαπηθεί όσο λίγοι από τον κόσμο του Αστέρα. Ο έμπειρος αμυντικός μέσος έφυγε από την Τρίπολη, ύστερα από πολλά χρόνια παρουσίας στην Αρκαδία, αφού δεν υπολογιζόταν από τον Σάκη Τσιώλη.

Ρίκκα: «Όλα γίνονται»

07/03/2013
 Την πεποίθησή του πως η ΑΕΚ είναι σε θέση να πάρει θετικό αποτέλεσμα την ερχόμενη Κυριακή στο «Γ.Καραϊσκάκης» απέναντι στον Ολυμπιακό εξέφρασε με δηλώσεις του ο Αντώνης Ρίκκα.

Ρίκκα: «Όλα γίνονται»
Ο μέσος της «Ένωσης», μιλώντας στον ΟΠΑΠ TV τόνισε πως χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια για να ξεφύγει η ομάδα από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και πως στο μυαλό του είναι μόνο η ΑΕΚ μέχρι το καλοκαίρι που λήγει το συμβόλαιό του.

Αναλυτικά τα όσα είπα στον «ΟΠΑΠ ΤV»:

«Εμείς τα αφήνουμε όλα στην άκρη, κοιτάμε μόνο τη δική μας δουλειά και το πώς θα μαζέψουμε τους βαθμούς που μας χρειάζονται. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να φανούμε ανταγωνιστικοί και να πάρουμε αποτέλεσμα. Το χρωστάμε και στον κόσμο μας αυτό. Στον δεύτερο γύρο ανατρέψαμε την κατάσταση, αλλά θέλει ακόμα προσπάθεια και τα παιχνίδια που ακολουθούν είναι πολύ κρίσιμα. Το ματς της Κυριακής είναι σαν όλα τα άλλα και όλα γίνονται», ήταν τα λόγια του για το ντέρμπι.

Για την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνει φέτος σε αυτά τα 5 χρόνια που είναι στην ΑΕΚ, με την ομάδα να παλεύει για τη σωτηρία, δήλωσε: «Στη ζωή και στο ποδόσφαιρο δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Σίγουρα αυτό που βιώνουμε φέτος και παλεύουμε για τη σωτηρία είναι πρωτόγνωρο, αλλά θα το ξεπεράσουμε και θα συνεχίσουμε».

Τέλος, για τους δικούς του προσωπικούς στόχους είπε: «Εγώ το καλοκαίρι μένω ελεύθερος και θέλω να κάνω ότι μπορώ μέσα στο γήπεδο για να έχω όσο το δυνατόν καλύτερες επιλογές τότε. Θα δούμε τι θα γίνει μέχρι το καλοκαίρι, είναι νωρίς ακόμα. Τώρα με απασχολεί μόνο η ΑΕΚ».

Περιμένει Χατζηνικολάου ο Άρης

07/03/2013
 Ξεκαθαρίζει την Παρασκευή το θέμα του προπονητή στον Άρη. Περιμένει Χατζηνικολάου που βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.

Περιμένει Χατζηνικολάου ο Άρης
Εντός 24ωρου θα έχει βρεθεί ο αντικαταστάτης του Γιάννη Μιχαλήτσου στον Άρη.

Μετά την φυγή του, οι άνθρωποι της ομάδας κινήθηκαν άμεσα για να βρουν τον τεχνικό που θα καθοδηγήσει την ομάδα στο κρισιμότατο αγώνα που ακολουθεί με τον Λεβαδειακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο πρώτος υποψήφιος να αναλάβει είναι ο Γιάννης Χατζηνικολάου, με τον οποίο ήρθαν σε επαφή.

Ο Έλληνας τεχνικός δεσμεύεται με τον Ηρακλή και μέχρι αύριο θα έχει ξεκαθαρίσει η συγκεκριμένη περίπτωση.

Αν έχει αρνητική κατάληξη οι «κίτρινοι» θα στραφούν στους Άκη Μάντζιο και Γιώργο Φοιρό.

Πρόβλημα με Δέντσα

07/03/2013
 Συνεχίζονται τα προβλήματα για τον Πλατανιά, ενόψει της σαββατιάτικης αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Πρόβλημα με Δέντσα
Ο Τάσος Δέντσας ήταν άρρωστος και δεν προπονήθηκε την Πέμπτη, με τον Άγγελο Αναστασιάδη να περιμένει να δει αν ο έμπειρος αμυντικός θα γυμναστεί την Παρασκευή.

Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες ακολούθησαν κανονικά το πρόγραμμα στο Μάλεμε.

ORIGINAL «ντόπες» στην ΑΕΚ

08/03/2013
 Επίσκεψη στο ξενοδοχείο της αποστολής της ΑΕΚ -προκειμένου να τη στηρίξουν ψυχολογικά ενόψει του δύσκολου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό- ετοιμάζουν οι οργανωμένοι οπαδοί της.

ORIGINAL «ντόπες» στην ΑΕΚ
Οι περισσότεροι (ακόμα κι εντός ΑΕΚ) λογαριάζουν ως χαμένο το ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό.

Όπως κι αν το λογαριάζουν ωστόσο οι οργανωμένοι οπαδοί της, σίγουρο είναι ένα: Πως θα δηλώσουν και πάλι τη στήριξή τους στην ομάδα.

Γι’ αυτό το λόγο λοιπόν (κι όπως έχουν κάνει κι άλλες φορές στο παρελθόν) αντιπροσωπεία της ORIGINAL έχει ήδη ενημερώσει τον Χρήστο Κωστή πως θα επισκεφθεί το Σάββατο το βράδυ το ξενοδοχείο της αποστολής.

Εκεί θα μιλήσει με τους παίκτες και τον προπονητή, θα προσπαθήσει να τους ντοπάρει ψυχολογικά και να τους στείλει όσο το δυνατόν πιο ψυχωμένους στο παιχνίδι της επόμενης μέρας στο «Καραϊσκάκη».

«Ο Άρης βελτιωνόταν με τον Αλκαράθ»

08/03/2013
 Ο Άρης ψάχνει προπονητή, αλλά ο Νούνο Κοέλιο… σχεδόν αναρωτήθηκε για τον λόγο που αποχώρησε προ καιρού ο Λούκας Αλκαράθ.

«Ο Άρης βελτιωνόταν με τον Αλκαράθ»
Στενοχωρημένος από την απομάκρυνση προ καιρού του Λούκας Αλκαράθ από τον πάγκο του Άρη δήλωσε ο Νούνο Κοέλιο.

Την ώρα που οι «κίτρινοι» ψάχνουν τον αντικαταστάτη του… αντικαταστάτη του Ισπανού, ο μέσος της ομάδας τόνισε ότι υπό την καθοδήγησή του εκείνη βελτιωνόταν.

Αναφερόμενος, δε, στο δικό του μέλλον, ο Πορτογάλος δεν έκρυψε πως στόχος του είναι να επιστρέψει κάποια στιγμή στην Μπενφίκα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κοέλιο στο «vavel.com»

Για τη φετινή σεζόν σε προσωπικό επίπεδο: «Η χρονιά εξελίσσεται καλά, παίζω συνέχεια κάτι που ήταν στόχος μου όταν αποφάσισα να έρθω στην Ελλάδα για να αγωνιστώ στον Άρη. Σε συλλογικό επίπεδο τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Για την ομάδα είναι μία περίπλοκη χρονιά».

Για το αν θα ήθελε η σεζόν 2013-14 να τον βρει στο Ντα Λουζ: «Έχω τρία χρόνια συμβόλαιο με την Μπενφίκα και δεν μπορεί να είναι άλλος ο στόχος μου, αλλά ξεκάθαρα δεν εξαρτάται μόνο από εμένα και ο σύλλογος έχει τον τελευταίο λόγο».

Για την εμπειρία της συνεργασίας με τον Λούκας Αλκαράθ: «Ο Λούκας μου άφησε πολύ καλές αναμνήσεις και πραγματικά λυπήθηκα που δεν παρέμεινα περισσότερο υπό τις οδηγίες του, γιατί η ομάδα βελτιωνόταν πολύ».

Για το τι θα μπορούσε να προσφέρει ο προπονητής της Γρανάδα στην ομάδα: «Ο Λούκας είναι ένας προπονητής πολύ δυνατός στην τακτική και μέσα σε δύο μήνες που δουλέψαμε μαζί η ομάδα βελτιώθηκε στην πειθαρχία και την οργάνωση».

Αυτά χρειάζεται…

08/03/2013
 Τα δεδομένα για τον Παναθηναϊκό στην προσπάθεια που κάνει να εξασφαλίσει αδειοδότηση και ταυτόχρονα να είναι βιώσιμος αλλά και ανταγωνιστικός θα παρουσιάσει ο Γιάννης Αλαφούζος στο ΔΣ της Συμμαχίας.

Αυτά χρειάζεται…
Στον Παναθηναϊκό υπάρχει βεβαιότητα πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την αδειοδότηση της ΠΑΕ. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει πως λύνονται όλα τα προβλήματα της ομάδας. Τα οικονομικά προβλήματα είναι πολλά και απαιτείται ένα συγκεκριμένο πλάνο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ου δυσκολίες, να αναζητηθούν πόροι και να μειωθεί το κόστος, αλλά να είναι το «τριφύλλι» ανταγωνιστικό.

Ο Γιάννης Αλαφούζος στη σημερινή συνάντηση της διοικούσας επιτροπής, αλλά κυρίως στο απογευματινό ΔΣ της Παναθηναϊκής Συμμαχίας θα ανοίξει τα χαρτιά του και θα παρουσιάσει όλα τα δεδομένα. Για τις κινήσεις που κάνει για την αδειοδότηση, τις επαφές που κάνει με ποδοσφαιριστές για τους διακανονισμούς που θα κληθούν να υπογράψουν (εκφράζεται η αισιοδοξία πως κανείς δεν θα φέρει αντίρρηση, ειδικά από τη στιγμή που πήραν ένα μεγάλο μέρος των οφειλόμενων τις τελευταίες ημέρες), αλλά κυρίως την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί και αυτά που λείπουν ακόμη. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της με χρήματα που πιθανότατα προέρχονται από δάνειο.

Στο τραπέζι θα τεθεί και η οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει η ΠΑΕ εν όψει της επόμενης περιόδου, προκειμένου να περιοριστεί το κόστος του μπάτζετ (θα γίνουν προτάσεις για μειώσεις στους ακριβοπληρωμένους, όπως ο Βιτόλο) αλλά ταυτόχρονα να είναι ανταγωνιστική η ομάδα για να διεκδικήσει την επίτευξη των στόχων της.

Σκέψεις για Φορναρόλι

Σήμερα ολοκληρώνεται η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για το αυριανό ματς με την Κέρκυρα. Ο Φάμπρι φαίνεται να προβληματίζεται για τον παρτενέρ του Σο στα αμυντικά χαφ, καθώς ο Βιτόλο είναι τιμωρημένος. Δύο είναι τα σενάρια: να παίξει εκεί ο Τριανταφυλλόπουλος ή να προτιμηθεί ο Ζέκα και στη θέση του Πορτογάλου πίσω από τον Γιοκίν να αγωνιστεί ο Φορναρόλι, δίχως να αποκλειστεί και το αντίστροφο, με τον Φορναρόλι σέντερ φορ και τον Ισπανό πίσω του. Για τις υπόλοιπες θέσεις τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Καρνέζης, Πίντο, Μπουμσόνγκ, Σεϊταρίδης, Κάιπερ (αντί του τιμωρημένου Μαρίνου), Σο, Μαυρίας και Σισοκό είναι οι σίγουροι.

Στο μεταξύ, ο Λουτσιάνο Φιγκερόα αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για περίπου 30 λεπτά, καθώς έχει ανεβάσει ρυθμούς προπόνησης και έχει βελτιωθεί η φυσική του κατάσταση.

Δοκιμάστηκε στη Βαλένθια ο Θαναηλάκης

08/03/2013
 Έτοιμος να ανοίξει τα φτερά του και να κάνει το μεγάλο άλμα στην καριέρα του είναι ο Λάμπρος Θαναηλάκης, ο οποίος τον περασμένο μήνα δοκιμάστηκε στη Βαλένθια, όπως αποκαλύπτει η SportDay.

Δοκιμάστηκε στη Βαλένθια ο Θαναηλάκης
Στο μεταγραφικό στόχαστρο της Βαλένθια βρίσκεται ένα Ελληνόπουλο, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της SportDay.

Πρόκειται για τον Λάμπρο Θαναηλάκη, ο οποίος αγωνίζεται στην ομάδα Νέων του Παναθηναϊκού.

Ο 17χρονος φορ είναι από τους πιο εξελίξιμους ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» και, μάλιστα, την περσινή σεζόν κατάφερε να πετύχει 17 γκολ σε 18 ματς στην Κ-17 ετών.

Το επιτελείο της Εθνικής Ελλάδας έχει παρακολουθήσει την πρόοδο του πιτσιρικά και τον καλεί να αγωνιστεί στην Παίδων, ενώ πλέον είναι αναντικατάστατο μέλος της Νέων.

Όπως συνηθίζεται, αρκετοί σκάουτερ από το εξωτερικό παρακολουθούν αγώνες του Παναθηναϊκού και της Εθνικής.

Ένας από αυτούς είναι ο Μιγκέλ Μπόσιο, ο οποίος είναι το «Νo2» στο τμήμα σκάουτινγκ της Βαλένθια.

Ο άνθρωπος των «νυχτερίδων» θέλησε να τσεκάρει από κοντά τον Θαναηλάκη και – ύστερα από την μεσολάβηση του Βασίλη Τσιάρτα – βρέθηκε το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου στη Βαλένθια.

Ο νεαρός παίκτης συμμετείχε σε τέσσερις προπονήσεις και έπαιξε σε ένα φιλικό υπό το βλέμμα του βοηθού του Ερνέστο Βαλβέρδε, Γιον Ασπιάθου. Πλέον ο 17χρονος φορ έχει μπει για τα καλά στο μικροσκόπιο της ισπανικής ομάδας εν όψει της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού.

Εκτός από την Βαλένθια, για τον Θαναηλάκη έχουν ενδιαφερθεί αρκετές ομάδες του εξωτερικού. Πριν δύο χρόνια η Λίβερπουλ τον είχε προσκαλέσει σε ένα προπονητικό camp γνωριμίας, ενώ το περασμένο καλοκαίρι η Σάντερλαντ είχε ζητήσει δοκιμαστικό.

Ωστόσο, ο νεαρός είχε συμμετάσχει στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας του Παναθηναϊκού. Ανάλογη ήταν η πρόταση και της Άντερλεχτ, ενώ τελευταία στη σχετική λίστα είναι η Μονακό του Κλαούντιο Ρανιέρι.

Χωρίς λεφτά, δεν έχει αδειοδότηση

08/03/2013
 Αδύνατο είναι να εξασφαλίσει αδειοδότηση η ΑΕΚ με… αλχημείες και δίχως να εισρεύσουν χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ. Ταξίδι του Βιντιάδη στην Αγγλία, stand by ο Παππάς για το ραντεβού με Μελισσανίδη.

Χωρίς λεφτά, δεν έχει αδειοδότηση
Την ώρα που η ΑΕΚ αγωνιστικά δίνει εσχάτως και πάλι μάχη επιβίωσης, έχοντας μπλέξει σε σενάρια υποβιβασμού μετά τις διαδοχικές ήττες από Πλατανιά και Παναθηναϊκό, συνεχίζεται ο αγώνας της για επιβίωση ως… ΠΑΕ.

Η μάχη που δίνει η διοίκηση για την αδειοδότηση είναι άνιση, καθώς με τα υπάρχοντα δεδομένα πολύ απλά δεν θα εξασφαλιστεί. Ο Ανδρέας Δημητρέλος παρ’ όλες τις προσπάθειές του, χάρη στις οποίες έχει κρατηθεί «ζωντανή» η ομάδα όλους αυτούς τους μήνες, δεν μπορεί να κάνει άλλες αλχημείες. Είναι σαφές πως αυτή τη φορά η κατάσταση είναι οριακή και απειλείται η ύπαρξη της ΑΕΚ, εφόσον δεν μπουν άμεσα χρήματα.

Για το λόγο αυτό οι ελπίδες όλων εναποτίθενται στον Δημήτρη Βιντιάδη. Ο 32χρονος εφοπλιστής αναχωρεί σήμερα για το Λονδίνο. Το αισιόδοξο σενάριο θέλει να εξασφαλίζει το «ΟΚ» από τους συνεργάτες του στην Αγγλία για τη χρηματοδότηση της ΠΑΕ και να παρουσιάζει το πλάνο του στους Πέτρο Παππά και Δημήτρη Μελισσανίδη την επόμενη εβδομάδα, με στόχο να κάνει την αποφασιστική κίνηση για να γίνει αφεντικό της ΠΑΕ στη γενική συνέλευση στις 22 Μαρτίου. Λέγεται μάλιστα πως είναι πιθανό να φέρει μαζί του στην Αθήνα επιστρέφοντας από το Λονδίνο και τον Κιθ Χάρις, αλλά και να επισπεύδει τις διαδικασίες για να τακτοποιήσει όλα τα ζητήματα της αδειοδότησης.

Το απαισιόδοξο σενάριο αναφέρει πως ο Βιντιάδης δεν έχει ακόμη πείσει τους επιχειρηματικούς συνεργάτες του για τη βιωσιμότητα του πλάνου που έχει για την ΑΕΚ και το αν η επένδυσή του(ς) μπορεί να αποδειχτεί πετυχημένη. Σε αυτή την περίπτωση και ελλείψει άλλης εναλλακτικής λύσης στον ορίζοντα, τα πράγματα θα είναι πολύ άσχημα για το σύλλογο.

Ο Πέτρος Παππάς αναμένει τις κινήσεις του Δημήτρη Βιντιάδη και δεν έχει αλλάξει στάση. Περιμένει ειδοποίηση για να καθοριστεί το ραντεβού με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, με τον οποίο διατηρεί πολύ καλές σχέσεις. Και προφανώς ο Βιντιάδης προσδοκά από τη συνάντηση αυτή να έχει την οικονομική συμπαράσταση των δύο αυτών οικονομικά επιφανών φίλων της ΑΕΚ, ασφαλώς κι οποιουδήποτε άλλου θα είχε τη διάθεση να βοηθήσει, με πρώτο τον Νίκο Νοτιά που είναι αβέβαιο τι θα πράξει.

Τα δύο σχέδια του Λίνεν

08/03/2013
 Σχήμα με 4-4-2 και ρόμβο στο κέντρο ή 4-3-2-1 έχει στο μυαλό του ο Έβαλντ Λίνεν για το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό. «Ντόπες» από διοίκηση, Κωστή και Original εν όψει.

Τα δύο σχέδια του Λίνεν
Το πείραμα με την τετράδα του κέντρου στην ευθεία απέτυχε κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο Έβαλντ Λίνεν έχει στο μυαλό του δύο διατάξεις για την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη».

Η πρώτη αφορά το δοκιμασμένο και πετυχημένο 4-4-2 με ρόμβο στο χώρο του κέντρου. Σε αυτό ο Φέτσης θα πάρει τη θέση του τιμωρημένου Μητρόπουλου, Ρίκκα και Κορδέρο θα είναι οι εσωτερικοί μέσοι, με τον Γκερέιρο μπροστά τους και στην επίθεση τον Φούντα με έναν εκ των Κατίδη και Πετρόπουλο (ο δεύτερος δεν είναι 100% έτοιμος και ίσως προφυλαχθεί). Το εναλλακτικό πλάνο προβλέπει ένα πιο συντηρητικό σχήμα, 4-3-2-1, με τους Φέτση, Ρίκκα και Κορδέρο στον άξονα, Γκερέιρο και Φούντα μπροστά τους και μοναδικό προωθημένο τον Κατίδη ή τον Πετρόπουλο.

Η διάταξη στο μισό που θα αμύνεται η ΑΕΚ δεν αλλάζει. Ο Κωνσταντόπουλος θα είναι στο τέρμα, οι Μπουγαΐδης και Κουτρουμπής στο κέντρο της άμυνας, ο Τσουμάγκας (που χθες προπονήθηκε κανονικά) αριστερό μπακ και ο Τσουκαλάς (ελλείψει Βλάχου και Αρκούδα) στο δεξί άκρο της άμυνας.

Το βάρος στην ψυχολογία

Στην ΑΕΚ γνωρίζουν πολύ καλά πως θα χρειαστεί να μην μπει η ομάδα με ηττοπάθεια στο «Καραϊσκάκη», καθώς σε αυτή την περίπτωση θα κινδυνεύσει όχι απλώς να χάσει, αλλά και να συντριβεί. Για το λόγο αυτό έχουν δώσει το βάρος στην ψυχολογία. Ο Χρήστος Κωστής, που ως ποδοσφαιριστής έχει φάει με το κουτάλι τέτοια ντέρμπι, έχει αρχίσει εδώ και μέρες «φροντιστήριο» στους μικρούς σε ηλικία παίκτες της ομάδας που δεν έχουν πείρα από τέτοια παιχνίδια. «Μην φοβηθείτε τον Ολυμπιακό. Εκείνοι είναι το φαβορί και θα έχουν το άγχος. Πρέπει να το πιστέψετε», αναφέρει μεταξύ άλλων. Η Original αναμένεται να επισκεφτεί με αντιπροσωπεία της στο ξενοδοχείο την αποστολή το Σάββατο, ενώ στην ομάδα θα μιλήσουν και ο Ανδρέας Δημητρέλος (που αναμένεται να είναι δίπλα στην ομάδα στο γήπεδο) με τον Ηλία Μπρουσιανό.

«Δένει» Αθανασιάδη ο Σαββίδης

08/03/2013
 Νέο συμβόλαιο με βελτιωμένες αποδοχές προτίθεται να προσφέρει ο Ιβάν Σαββίδης στον Στέφανο Αθανασιάδη, ο οποίος είναι εκ των πρωταγωνιστών του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν.

«Δένει» Αθανασιάδη ο Σαββίδης
Στις προθέσεις του Ιβάν Σαββίδη είναι να προτείνει νέο συμβόλαιο στον Στέφανο Αθανασιάδη, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Metrosport» αναφέρει ότι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ θέλει να επιβραβεύσει τον διεθνή επιθετικό για τη δουλειά που έχει κάνει τη φετινή σεζόν.

Ήδη ο 24χρονος φορ έχει πετύχει 20 γκολ σε 28 αγώνες και αυτό δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τον ισχυρό άνδρα του συλλόγου.

Για αυτό τον λόγο αναμένεται σύντομα ο Αθανασιάδης να κληθεί στα γραφεία της Τούμπας, όπου θα του προταθεί επέκταση συμβολαίου με βελτιωμένες αποδοχές σε σχέση με τις τωρινές.

Το τρέχων συμβόλαιο του νεαρού επιθετικού λήγει το 2015, όμως ο Σαββίδης δεν ξεχνάει τα γκολ που έχει πετύχει φέτος ο παίκτης του.

Εν τω μεταξύ, χθες ο ΠΑΟΚ και η πλευρά του Αλέξανδρου Αποστολόπουλου ήρθαν σε συμφωνία για νέο συμβόλαιο μέχρι το 2016.

Ουσιαστικά πρόκειται για την επιβράβευση των πολύ καλών εμφανίσεων του νεαρού δεξιού μπακ, ο οποίος στα τελευταία παιχνίδια της ομάδας βελτιώνεται συνεχώς. Μάλιστα, στη συμφωνία των δύο πλευρών υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης που φτάνει στα 3 εκατ. ευρώ.

Η αλλαγή του Μαρσελίνιο

08/03/2013
 Η συμφωνία κυρίων μεταξύ Πανόπουλου και Μαρσελίνιο κράτησε τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό στην Skoda Ξάνθη τον Ιανουάριο, όπως αναφέρει η SportDay.

Η αλλαγή του Μαρσελίνιο
Έτοιμος να αποχωρήσει από την Skoda Ξάνθη ήταν τον περασμένο Ιανουάριο ο Μαρσελίνιο, όπως αποκαλύπτει σήμερα η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay.

Μάλιστα, ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός είχε φτάσει στο σημείο να σκέφτεται ακόμα και το ενδεχόμενο να καταθέσει προσφυγή εις βάρος της ακριτικής ΠΑΕ.

Τώρα, όμως, ο 26χρονος παίκτης ξεχωρίζει στους τελευταίους αγώνες των Ακριτών.

Την υπόθεση ανέλαβε προσωπικά ο Χρήστος Πανόπουλος, ο οποίος προχώρησε σε μια συμφωνία κυρίων με τον Μαρσελίνιο που δεν ήταν καλά ψυχολογικά και έψαχνε τρόπο να φύγει από την Ξάνθη.

Ο πρόεδρος του συλλόγου είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον παίκτη, στο οποίο έδωσε προσωπικές εγγυήσεις και μια δέσμευση εν όψει καλοκαιριού.

Ο ισχυρός άνδρας της ακριτικής ΠΑΕ του είπε να κάνει λίγους μήνες ακόμη υπομονή και να σκεφτεί το όφελος των δύο πλευρών πριν μαζέψει τις βαλίτσες του.

Έτσι, φτάσαμε στη Λιβαδειά, όπου ο Βραζιλιάνος παρουσιάστηκε… αναστημένος.

Ελπίζει για Χατζηνικολάου

08/03/2013
 Εν αναμονή της απάντησης του Γιάννη Χατζηνικολάου βρίσκονται στον Άρη. Θετικό προαίσθημα υπάρχει στις τάξεις των Θεσσαλονικέων.

Ελπίζει για Χατζηνικολάου
Αισιοδοξία επικρατεί στις τάξεις του Άρη όσον αφορά την απάντηση του Γιάννη Χατζηνικολάου, στον οποίο έχουν καταθέσει επίσημη πρόταση να αναλάβει την ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν.

Οι Θεσσαλονικείς έχουν ενημερώσει τον 48χρονο προπονητή πως τον θέλουν στον «κίτρινο» πάγκο για τις τελευταίες κρίσιμες αγωνιστικές της Σούπερ Λίγκας, εφόσον εκείνος βέβαια είναι διατεθειμένος να λύσει τη συνεργασία του με τον Ηρακλή.

Μάλιστα, από την «κυανόλευκη» ΠΑΕ τονίζουν ότι ο Σερραίος τεχνικός δεσμεύεται με συμβόλαιο και στον Άρη «άδικα περιμένουν» να σημειωθεί άισιο τέλος στην υπόθεση.

Αν και ο Χατζηνικολάου απαντήσει αρνητικά, τότε σε πρώτο πλάνο θα περάσουν οι περιπτώσεις του Άκη Μάντζιου και του Γιώργο Φοιρού.

Δεν τον Καταβάλλουν οι απουσίες

08/03/2013
 Οι απουσίες των τιμωρημένων Μπαρτολίνι, Ουσέρο και Ντε Μπλάσις προβλατίζουν τον Σάκη Τσιώλη, ο οποίος δεν έχει πρόβλημα στον καταρτισμό της ενδεκάδας του Αστέρα Τρίπολης.

Δεν τον Καταβάλλουν οι απουσίες
Σε κανένα σημείο της φετινής σεζόν ο Σάκης Τσιώλης δεν είχε όλους τους ποδοσφαιριστές του Αστέρα Τρίπολης στη διάθεσή του.

Για αυτό τον λόγο οι Αρκάδες έχουν μάθει να ζουν με τις απουσίες και, αν αναλογιστεί κανείς την πορεία που έχουν διαγράψει στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας, τότε δεν τους επηρέασαν ιδιαίτερα τα αγωνιστικά προβλήματα.

Στο προσεχές παιχνίδι με τον Πανθρακικό οι «κυανοκίτρινοι» θα αγωνιστούν χωρίς τρεις σημαντικούς παίκτες. Συγκεκριμένα, δεν μπορούν να παίξουν οι Μπαρτολίνι (στόπερ), Ουσέρο (αμυντικό χαφ) και Ντε Μπλάσις (επιτελικός χαφ), ενώ δεν υπολογίζεται και ο Περόνε.

Επίσης, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να λείψει και ο Ράγιο. Ο Ισπανός μέσος αισθάνεται ενοχλήσεις στον δικέφαλο και ο προπονητής της ομάδας δεν θέλει να ρισκάρει με τη χρησιμοποίησή του έναν πιο σοβαρό τραυματισμό.

Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός, όμως, έχει λύσεις και δεν στέκεται στις απουσίες.

Το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας θα αποτελέσουν ο Πιπίνης με τον Σανκαρέ, ενώ ο Φορμίκα θα είναι στα αριστερά.

Στο κέντρο σε σύστημα 4-1-4-1, αν δεν τα καταφέρει ο Ράγιος, θα ξεκινήσουν οι Κοντοές, Σέτι, Άλβαρες, Φραγκουλάκης και Ναβάρο.

Αν τελικά παίξει ο Ισπανός χαφ, τότε μαζί του στα χαφ θα είναι οι Ράγιος, Φραγκουλάκης και πιο μπροστά ο Λέντσε.

«Εγώ πάω καλά, ο Άρης όχι…»

08/03/2013
 Ικανοποιημένος από το γεγονός ότι αγωνίζεται συνεχώς, αλλά όχι και από την πορεία του Άρη δήλωσε ο Νούνο Κοέλιο μιλώντας σε ισπανική ιστοσελίδα.

«Εγώ πάω καλά, ο Άρης όχι…»
Μισή χαρά έχει ο Νούνο Κοέλιο, καθώς αν και ευχαριστημένος από την παρουσία και τα λεπτά συμμετοχής του στον Άρη, προβληματίζεται για την πορεία της ομάδας. Ο Πορτογάλος μέσος, που δεν κρύβει πως στόχος του είναι να επιστρέψει στην Μπενφίκα όπου και ανήκει, μιλά με νοσταλγία για τον Λούκας Αλκαράθ.

«Σε προσωπικό επίπεδο η χρονιά πάει καλά. Αγωνίζομαι συνέχεια, κάτι που αποτελούσε και το σκοπό μου όταν αποφάσισα να έρθω στον Άρη. Σε ομαδικό επίπεδο, ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Η ομάδα διανύει μία δύσκολη σεζόν», ανέφερε, ενώ για τον Λούκας Αλκαράθ και τη σύντομη συνεργασία τους είπε: «Έχω πολύ καλές αναμνήσεις από τη συνεργασία με τον Λούκας Αλκαράθ. Λυπάμαι που έφυγε τόσο γρήγορα, γιατί υπό την καθοδήγησή του η ομάδα είχε παρουσιάσει βελτίωση».

Όσο για το μέλλον του, τόνισε: «Έχω συμβόλαιο για τρία χρόνια με την Μπενφίκα και στόχος μου είναι να επιστρέψω. Όμως αυτό δεν εξαρτάται μόνο από μένα. Ο τελευταίος λόγος ανήκει στην Μπενφίκα».

Τους παρέπεμψε στον Ατρόμητο

08/03/2013
 Δύο ομάδες του εξωτερικού προσέγγισαν τον Ματίας Ιγκλέσιας, όμως εκείνος τους τόνισε πως δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2014 με τον Ατρόμητο.

Τους παρέπεμψε στον Ατρόμητο
Στο μεταγραφικό στόχαστρο αρκετών ομάδων του εξωτερικού βρίσκεται ο Ματίας Ιγκλέσιας, σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της SportDay.

Ο Αργεντινός χαφ παρουσιάζεται αναγεννημένος στον Ατρόμητο, στον οποίο είναι ένας από τους καλύτερους και πιο σταθερούς ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Για αυτό τον λόγο δεν θεωρείται τυχαίο το γεγονός ότι πριν από τον αγώνα με την Νιούκαστλ, ο Αλαν Πάρντιου είχε μιλήσει με τα καλύτερο λόγια για την αξία του 28χρονου μέσου. Μάλιστα, τον χαρακτήρισε εξαιρετικό τόσο στα αμυντικά όσο και στα επιθετικά του καθήκοντα.

Το συμβόλαιο του Ιγκλέσιας λήγει το καλοκαίρι του 2014, όμως όσο περνάει ο καιρός πληθαίνουν οι ομάδες που βάζουν το όνομά του στα μπλοκάκια τους και εκφράζουν την πρόθεση να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, άνθρωποι συλλόγων από Αγγλία και Γερμανία προχώρησαν σε κρούση προς την πλευρά του παίκτη, ώστε να βολιδοσκοπήσουν τις προθέσεις του.

Ωστόσο, ο Αργεντινός χαφ τους απάντησε: «Εχω συμβόλαιο για 1,5 χρόνο ακόμα. Για ό,τι θέλετε, απευθυνθείτε στον Ατρόμητο». Ο 28χρονος παίκτης δηλώνει χαρούμενος στο Περιστέρι και δεν δείχνει να «καίγεται» να πάρει μεταγραφή σε άλλη ομάδα, εκτός αν βέβαια προκύψει κάποια εξαιρετική πρόταση.

Πριν από μερικές μέρες, άλλωστε, είχε γίνει γνωστό ότι ο Ολυμπιακός εξετάζει την περίπτωση, προοπτική που δεν θα άφηνε ασυγκίνητο τον Ιγκλέσιας και ο Ατρόμητος θα έβαζε χρήματα από την πιθανή πώλησή του.

Δυσκολεύει του Βάλλα

08/03/2013
 Δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη χθεσινή προπόνηση ο Σπύρος Βάλλας, καθιστώντας δύσκολη τη συμμετοχή του στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα (10/3, 15:00).

Δυσκολεύει του Βάλλα
Χωρίς τον Σπύρο Βάλλα θα πρέπει να καταστρώσει τα πλάνα του όπως όλα δείχνουν ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ενόψει της αναμέτρησης της 25ης αγωνιστικής, στην οποία η Ξάνθη θα φιλοξενήσει τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Έλληνας αμυντικός δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το χθεσινό πρόγραμμα της ομάδας, εγκαταλείποντας την προπόνηση, γεγονός που καθιστά αδύνατη τη συμμετοχή του στον επόμενο αγώνα.

Ακόμη, αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Πρίττα, ο οποίος και χτες (7/3) ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Ωστόσο, ο Ουζουνίδης περιμένει και τη σημερινή προπόνηση για να δει αν μπορεί να υπολογίζει στον μέσο.

Ενοχλήσεις ο Αγρίτης

08/03/2013
 Ενοχλήσεις αισθάνθηκε ο Ανέστης Αγρίτης στην προπόνηση της Πέμπτης. Σήμερα θα κριθεί η συμμετοχή του.

Ενοχλήσεις ο Αγρίτης
Σαν να μην έφταναν τα πολλά προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο Γιάννης Παπακώστας ενόψει του… τελικού της Κέρκυρας με τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής (9/3, 17:15), ήρθε να προστεθεί ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής.

Στην προπόνηση της Πέμπτης (7/3) ο Ανέστης Αγρίτης αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο πόδι, ωστόσο το ιατρικό επιτελείο των Φαιάκων δεν φαίνεται να ανησυχεί, με τη συμμετοχή του στον πολύ σημαντικό αγώνα να κρίνεται σήμερα (8/3) όπου και θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία της ομάδας και θα ανακοινωθεί η αποστολή με τις τέσσερις απουσίες.

Ο τεχνικός της Κέρκυρας δεν μπορεί να υπολογίζει στους τιμωρημένους Γιάντση και Ηλιάδη, όπως και στους τραυματίες Μπουκουβάλα, Ζουμπουλάκη.

«Βλέπει» Χριστοφή ο ΠΑΟΚ

08/03/2013
 Την προσοχή του ΠΑΟΚ έχει προσελκύσει ο Δημήτρης Χριστοφή, ο οποίος ανήκει στην Ομόνοια και θεωρείται ένας από τους καλύτερους παίκτες στο κυπριακό πρωτάθλημα. Δείτε τα σχετικά βίντεο

«Βλέπει» Χριστοφή ο ΠΑΟΚ
Την περίπτωση του Δημήτρη Χριστοφή εξετάζουν στον ΠΑΟΚ.

Ο 25χρονος επιθετικός της ομάδας είναι από τους καλύτερους Κύπριους ποδοσφαιριστές του πρωταθλήματος της χώρας και αρκετοί σύλλογοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

Μία από αυτές είναι η Ροστόφ, η οποία είχε φτάσει κοντά στην υλοποίηση της μεταγραφής.

Συγκεκριμένα, οι Ρώσοι είχαν καταθέσει πρόταση 800.000 ευρώ στην ομάδα του διεθνούς άσου, όμως εκείνος είχε απαντήσει αρνητικά.

Παράλληλα, στον «Δικέφαλο του Βορρά» - σύμφωνα με δημοσίευμα της «Metrosport» - παρακολουθούν την πορεία του και δεν αποκλείεται να κινηθούν για την απόκτησή του τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού.

Τη φετινή σεζόν ο Χριστοφή έχει αγωνιστεί σε 27 αγώνες, έχοντας πετύχει 4 γκολ και μοιράσει 10 ασίστ σε 2313’.

Δείτε τα σχετικά βίντεο



ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου