ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Champions League:Τα αποτελεσματα της δευτερης ημερας (videos)

 Champions League:Τα αποτελεσματα της δευτερης ημερας (videos)

07/03/2013

Παρί Σεν-Ζερμέν - Βαλένθια 1-1

Η Βαλένθια ήταν καλύτερη στο Παρίσι και "πάλεψε" για το θαύμα, όμως το τελικό 1-1 έδωσε στην Παρί Σεν-Ζερμέν την πρόκριση στους "8" του Champions League (videos)
Η Παρί Σεν-Ζερμέν προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League μετά το 1-1 με την Βαλένθια στο Παρίσι, καθώς είχε επικρατήσει με 2-1 στο "Μεστάγια".
Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν καλύτερη, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει ένα ακόμη γκολ θα έστελνε το ματς στην παράταση.
Οι "νυχτερίδες" προηγήθηκαν στο 55' με το εξαιρετικό σουτ του Ζόνας, ενώ στο 66' ισοφάρισε ο Εσεκιέλ Λαβέτσι έπειτα από ατομική προσπάθεια του Γκαμεϊρό (5ο γκολ φέτος στο CL και για Ζόνας και για Λαβέτσι).
Έστω και με κακή εμφάνιση (ίσως λόγω απουσίας του Ιμπραχίμοβιτς) η Παρί Σεν-Ζερμέν μετά από 18 χρόνια επέστρεψε στους 8 κορυφαίους της Ευρώπης.

Παρί ΣΖ - Βαλένθια 1-1

Σκόρερς: 66' Λαβέτσι / 55' Ζόνας
Γήπεδο: "Παρκ ντε Πρενς", Παρίσι
Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)
Tο άστοχο σουτ του Λούκας Μόουρα στο 10' ήταν η πρώτη αξιόλογη στιγμή στο ματς, ενώ στο 15' στην απέναντι εστία το σουτ του Ρομπέρτο Σολδάδο κατέληξε στην αγκαλιά του Σαλβατόρε Σίριγκου.
Ο αρχηγός της Παρί Σεν-Ζερμέν, Κριστόφ Ζαλέ, επέστρεψε στο δεξί άκρο της άμυνας, αλλά στο 27ο λεπτό αποχώρησε λόγω τραυματισμού και αντικαταστάθηκε από τον Γκρέγκορι φαν ντερ Βιλ.
Οι Γάλλοι ήταν κακοί στο πρώτοι ημίχρονο, ενώ η Βαλένθια πίεσε, χωρίς όμως να καταφέρει να απειλήσει και γενικότερα στο πρώτο 45άλεπτο μεγάλη φάση δεν έγινε.

Το δεύτερο ημίχρονο

Η Βαλένθια άνοιξε το σκορ στο "Παρκ ντε Πρενς" στο 55ο λεπτό με το εξαιρετικό γκολ του Ζόνας και έδωσε ενδιαφέρον στο ματς, με τους Ισπανούς να... κυνηγούν έναν ακόμη γκολ την πρόκριση.
Ο Τίνο Κόστα πίεσε τον Ματουιντί και η μπάλα κατέληξε στον Ζόνας λίγο έξω από την περιοχή, ο Βραζιλιάνος έπιασε άμεσα το σουτ και έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Σίριγκου για 0-1.
 Η απάντηση για τους Παριζιάνους ήρθε στο 66' με τον Εσεκιέλ Λαβέτσι να ισοφαρίζει σε 1-1. Ο Κεβίν Γκαμεϊρό έκλεψε στο κέντρο και με ατομική προσπάθεια έφτασε στην περιοχή, οι κόντρες έφεραν τον Λαβέτσι τετ-α-τετ με τον Γκουάιτα, ο οποίος απέκρουσε το πρώτο πλασέ του Αργεντινού, όχι όμως και το δεύτερο (με το γόνατο).
 Η Βαλένθια και μετά το 1-1 ήταν ανώτερη, άσκησε πίεση χωρίς να καταφέρει όμως να πετύχει και δεύτερο γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση.
Ο Μπέκαμ στο ζέσταμα (μόνο αυτό έκανε)...

Ο πίνακας των σκόρερς:

8 γκολ
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

7 γκολ
Μπουράκ Γιλμάζ (Γαλατάσαράι)

5 γκολ
Οσκάρ (Τσέλσι)
Αλάν (Μπράγκα)
Ζόνας (Βαλένθια)
Εσεκιέλ Λαβέτσι (Παρί Σεν-Ζερμέν)
Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ)
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

4 γκολ
Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός)
Λούκας Ποντόλσκι (Μπάγερν)
Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)
Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)
Ουίλιαν (Σαχτάρ)
Κλάας-Γιαν Χούντελααρ (Σάλκε)
Φάμπιο Κουαλιαρέλα (Γιουβέντους)


Παρί Σεν-Ζερμέν - Βαλένθια 1-1 (highlights)

 Παρί Σεν-Ζερμέν - Βαλένθια 1-1 (goals)

PSG vs Valencia 0:1 Jonas από UCL2410
PSG vs Valencia 1:1 Lavezzi από UCL2410

Γιουβέντους - Σέλτικ 2-0

Η Γιουβέντους νίκησε 2-0 στο Τορίνο την Σέλτικ και με συνολικά τέρματα 5-0 πέρασε στα προημιτελικά του Champions League μετά από 7 χρόνια. Αρχηγός ο Σαμαράς που δεν σκόραρε εκτός έδρας για πρώτη φορά (videos)
Η Γιουβέντους νίκησε και στον Τορίνο την Σέλτικ, αυτήν την φορά με 2-0 (0-3 το 1ο ματς) και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League μετά από 7 χρόνια.
Αλεσάντρο Μάτρι και Φάμπιο Κουαλιαρέλα πέτυχαν τα τέρματα των "μπιανκονέρι", οι οποίοι έμειναν αήττητοι για 18ο συνεχόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Ο Γιώργος Σαμαράς ήταν αρχηγός των "καθολικών" λόγω της απουσίας  του Σκοτ Μπράαυν και αυτό ήταν το πρώτο φετινό εκτός έδρας ευρωπαϊκό ματς που δεν σκοράρει ο Έλληνας επιθετικός, καθώς είχε βρει δίχτυα και στα πέντε προηγούμενα (2 στα προκριματικά και 3 στους ομίλους).

Γιουβέντους - Σέλτικ 2-0


Σκόρερς: 24' Μάτρι, 65' Κουαλιαρέλα
Γήπεδο: "Juventus Stadium", Τορίνο
Διαιτητής: Φιράτ Αϊντινούς (Τουρκία)

Έπρεπε να φτάσουμε στο 21ο λεπτό για μία σχετικά καλή επιθετική προσπάθεια, με τον Τζο Λέντλεϊ να κάνει το μακρινό σουτ και την μπάλα να περνά λίγο άουτ, με τον Τζανλουίτζι Μπουφόν να μην ανησυχεί.
Στην πρώτη της καλή στιγμή η Γιουβέντους άνοιξε το σκορ στο 24' με τον Αλεσάντρο Μάτρι να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για 1-0 σε κενό τέρμα, παίρνοντας το... ριμπάουντ από την απόκρουση του Φόρστερ σε κοντινό πλασέ του Κουαλιαρέλα.
 Ο Μπουφόν στο 28' έκανε εντυπωσιακή απόκρουση σε σουτ του Κρις Κόμονς, το οποίο κόντραρε και άλλαξε πορεία, όμως ο Ιταλός πορτιέρο ήταν σε ετοιμότητα.
Το σουτ στο Αρτούρο Βιντάλ ήταν άστοχο στο 29', ενώ στο 35' έχασε σπουδαία ευκαιρία η Σέλτικ με τον Χούπερ να μην προλαβαίνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με προβολή από το γύρισμα του Γιώργου Σαμαρά από αριστερά.

Το δεύτερο ημίχρονο

Με το 4ο γκολ του Φάμπιο Κουαλιαρέλα στο φετινό CL η Γιουβέντους έκανε το 2-0 στο 65'. Από καταπληκτική μπαλιά του Πίρλο ο Βιντάλ κατέβασε με το στήθος στην περιοχή και έδωσε έτοιμο γκολ στον Κουαλιαρέλα που πλάσαρε σε κενό τέρμα.
 Λίγο έλειψε στο 83' ο Γιώργος Σαμαράς να σκοράρει και στο 6ο φετινό εκτός έδρας ματς της Σέλτικ, αλλά το σουτ του από το ύψος της περιοχής πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (3-5-2): Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μαρόνε, Μπονούτσι, Πίρλο (69' Τζακερίνι), Βιντάλ (67' Ίσλα), Πογκμπά, Παντοΐν, Πελούζο (59' Κουάντουο Ασαμόα), Μάτρι, Κουαλιαρέλα.
ΣΕΛΤΙΚ: Φόρστερ, Μάθιους (52' Φόρεστ), Γουίλσον, Ουανιάμα (46' Άμπροουζ), Ισαγκίρε, Λέντλεϊ, Καγιάλ, Μαλγκρού, Κόμονς (73' Νουιουί), Σαμαράς, Χούπερ.

Εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στο Τορίνο...

  O πίνακας των σκόρερς:


8 γκολ
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

7 γκολ
Μπουράκ Γιλμάζ (Γαλατάσαράι)

5 γκολ
Οσκάρ (Τσέλσι)
Αλάν (Μπράγκα)
Ζόνας (Βαλένθια)
Εσεκιέλ Λαβέτσι (Παρί Σεν-Ζερμέν)
Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ)
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

4 γκολ
Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός)
Λούκας Ποντόλσκι (Μπάγερν)
Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)
Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)
Ουίλιαν (Σαχτάρ)
Κλάας-Γιαν Χούντελααρ (Σάλκε)
Φάμπιο Κουαλιαρέλα (Γιουβέντους)

Γιουβέντους - Σέλτικ 2-0 (highlights)

 Γιουβέντους - Σέλτικ 2-0 (goals)

Juventus vs Celtic 1:0 Matri από UCL2410
Juventus vs Celtic 2:0 Quagliarella από UCL2410

Βαλβέρδε: "Φεύγουμε με ψηλά το κεφάλι"

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε εμφανίστηκε ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του, τονίζοντας πως η Βαλένθια διεκδίκησε μέχρι το τελευταίο λεπτό την πρόκριση απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν.
"Ήρθαμε στο Παρίσι έχοντας πίστη για πρόκριση. Ήταν δύσκολο το έργο μας αλλά μετά το ξεκίνημα του αγώνα πιστεύαμε ότι αν πετυχαίναμε ένα γκολ θα καταφέρναμε να αλλάξουμε τις ισορροπίες.
Το πετύχαμε αλλά γρήγορα δεχτήκαμε την ισοφάριση. Η υπόθεση πρόκριση ήταν όμως ανοιχτή μέχρι το τέλος", δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός των "νυχτερίδων" λίγο μετά το 1-1 με την Παρί που σήμανε και τον αποκλεισμό της ομάδας του από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ, για να προσθέσει:

Ο Βαλντές αποχωρεί απογοητευμένος την ώρα που οι παίκτες της Παρί πανηγυρίζουν

"Είχαμε πολλά κερδισμένα κόρνερ που δεν μπορέσαμε όμως να αξιοποιήσουμε. Γενικά είμαστε ικανοποιημένοι από την εμφάνιση και από την προσπάθεια που καταβάλαμε στο γήπεδο.
Αποχωρούμε από τη διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ έχοντας ψηλά το κεφάλι".


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου