ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Champions League Preview δευτερης ημερας

 Champions League Preview δευτερης ημερας

06/03/2013

Preview: Παρί Σεν Ζερμέν-Βαλένθια

Το 2-1 της Παρί στο «Μεστάγια» δίνει σαφές προβάδισμα στη γαλλική ομάδα, αλλά η Βαλένθια του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν θα πάει για τουρισμό στο Παρίσι στη ρεβάνς των «16» του Champions League.

Preview: Παρί Σεν Ζερμέν-Βαλένθια
Μέρες 1995, όταν είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Champions League, ζουν στην Παρί Σεν Ζερμέν. Για να συνεχίσουν να το κάνουν, θα πρέπει να χτίσουν πάνω στα γερά θεμέλια της νίκης επί της Βαλένθια στο «Μεστάγια» με 2-1 πριν από δύο εβδομάδες. Όμως οι «νυχτερίδες» δεν πέταξαν μέχρι το Παρίσι για διαδικαστικούς λόγους.

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, που μετρά αήττητο 22 ματς εντός έδρας στην Ευρώπη, προέρχεται από ήττα με 1-0 από τη Ρέιμς και απέχει μόλις δύο βαθμούς από τη δεύτερη Λιόν στη Ligue 1. Ο Ιταλός τεχνικός για το προσεχές παιχνίδι δεν υπολογίζει στη βοήθεια των τιμωρημένων Ιμπραΐμοβιτς και Βεράτι, αλλά διαθέσιμος είναι ο Τιάγκο Μότα που αποθεραπεύτηκε, ενώ θέση διεκδικεί στην ενδεκάδα και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Η Βαλένθια, πέμπτη και σε απόσταση ενός βαθμούς από την τέταρτη Μάλαγα στην Primera Division, έμεινε το Σάββατο στο 2-2 με τη γειτόνισσα Λεβάντε. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν μπορεί να υπολογίζει στη βοήθεια των τραυματιών Αντίλ Ραμί, Ρικάρντο Κόστα και Ζοάν Μπερνάτ.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Σέρβος Μίλοραντ Μάζιτς. Στο όριο των καρτών είναι για την Παρί οι Τιάγκο Σίλβα και Μπλεζ Ματουιντί, ενώ από πλευράς Βαλένθια οι Αντόνιο Μπαραγκάν, Τίνο Κόστα και Βιθέντε Γκουάιτα.

Οι δύο ομάδες δεν έχουν τεθεί ποτέ αντιμέτωπες σε επίσημο ματς, παρά μόνο σε ένα φιλικό στο Λονδίνο τον Ιούλιο του 2007, όταν οι Παριζιάνοι είχαν επικρατήσει με 3-0. Η Παρί μετρά 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα ως γηπεδούχος απέναντι σε ομάδες από τη Γαλλία, ενώ η Βαλένθια έχει 4 νίκες, 4 ισοπαλίες και 1 ήττα στη Γαλλία.

Preview: Γιουβέντους-Σέλτικ

Μόνο με θαύμα θα χάσει η Γιουβέντους την πρόκριση από τη Σέλτικ στη ρεβάνς του Τορίνο μετά το 3-0 στη Γλασκώβη για τους «16» του Champions League.

Preview: Γιουβέντους-Σέλτικ
Όλα δείχνουν… Γιουβέντους. Δεν είναι μόνο η νίκη της με 3-0 στο πρώτο ματς στη Γλασκώβη. Ούτε η δεδομένη ποιοτική υπεροχή της έναντι της Σέλτικ. Η Γηραιά Κυρία έχει μόνο μία ήττα στα τελευταία 29 παιχνίδια στην έδρα της ως γηπεδούχος, ενώ έχει προκριθεί και στις 34 φορές που είχε κερδίσει το πρώτο ματς εκτός έδρας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε με την ισοπαλία που απέσπασε απέναντι στη Νάπολι διατηρήθηκε στο +6 από την ομάδα της Νότιας Ιταλίας και οδεύει προς την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος. Εκτός πλάνων είναι οι Πέπε, Μπέντνερ και Ντε Τσέλιε, ενώ προβλήματα τραυματισμών αντιμετωπίζουν οι Κάσερες, Κιελίνι και Ανελκά, που ίσως προφυλαχθούν.

Η Σέλτικ έχασε με 2-1 από τη Μάδεργουελ με τον Γιώργο Σαμαρά να επιστρέφει με γκολ και διατηρεί απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες της στο πρωτάθλημα Σκωτίας. Ο Νιλ Λένον, ωστόσο, δεν υπολογίζει στους Σκοτ Μπράουν και Μίκαελ Λούστιγκ.

Πριν από τη φετινή τους μονομαχία, οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί άλλες τέσσερις φορές στο παρελθόν, με την έδρα να «μιλά» σε κάθε περίπτωση. Στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών της σεζόν 1981/82, η Σέλτικ είχε νικήσει με 1-0 στο πρώτο ματς και είχε χάσει με 2-0 στο δεύτερο, ενώ πριν από έντεκα χρόνια είχαν συναντηθεί στη φάση των ομίλων του Champions League, με τη Γιουβέντους να επικρατεί 3-2 στο Τορίνο και να χάνει με 4-3 στη Γλασκώβη. Οι «μπιανκονέρι» έχουν έξι νίκες σε ισάριθμα ματς ως γηπεδούχοι απέναντι σε ομάδες της Σκωτίας, ενώ η Σέλτικ δεν έχει νίκη στην Ιταλία, παρά μόνο τρεις ισοπαλίες και έξι ήττες.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Τούρκος Φιράτ Αϊντίνους. Στο όριο των καρτών είναι για τη Γιουβέντους οι Αρτούρο Βιδάλ, Κλαούντιο Μαρκίζιο και Στέφαν Λιχτστάινερ, ενώ για τη Σέλτικ οι Σκοτ Μπράουν και Τζέιμς Φόρεστ.

Αντσελότι: «Να ξεχάσουμε πως έχουμε το προβάδισμα»

Να αγωνιστούν, χωρίς σκέφτονται πως έχουν το προβάδισμα, παρότρυνε τους παίκτες του στη Παρί Σεν Ζερμέν ο Κάρλο Αντσελότι, πριν τη ρεβάνς με τη Βαλένθια.

Αντσελότι: «Να ξεχάσουμε πως έχουμε το προβάδισμα»
Σύμφωνα με τον τεχνικό της Παρί Σεν Ζερμέν, Κάρλο Αντσελότι, οι ποδοσφαιριστές του θα πρέπει να κάνουν το γνωστό τους παιχνίδι απέναντι στη Βαλένθια στη ρεβάνς των δύο ομάδων που θα γίνει στην Ισπανία στο πλαίσιο των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, προκειμένου να πάρουν εκείνοι την πρόκριση.

«Μετά το πρώτο παιχνίδι στην Ισπανία έχουμε το προβάδισμα, όμως θα προσπαθήσουμε να παίξουμε το ποδόσφαιρό μας και να δείξουμε την ποιότητά μας. Βέβαια, θα πρέπει να ξεχάσουμε πως εμείς είμαστε εκείνοι που έχουν το προβάδισμα και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στα 90’ που έχουμε να παίξουμε», είπε αρχικά ο Ιταλός προπονητής.

Στη συνέχεια της συνέντευξης Τύπου πριν τη ρεβάνς με τη Βαλένθια ο Αντσελότι μίλησε και για το πόσο σημαντική είναι η πρόκριση στη φάση των «8» για τον σύλλογο του Παρισιού: «Είναι μεγάλη ευκαιρία για τον σύλλογο, τους οπαδούς και τους παίκτες του, από τους οποίους οι περισσότεροι δεν έχουν αγωνιστεί ξανά στη φάση των νοκ άουτ».

Βαλβέρδε: «Πρέπει να σκοράρουμε»

Γκολ πάση θυσία πρέπει να πετύχει στην έδρα της Παρί Σεν Ζερμέν η Βαλένθια, προκειμένου να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Βαλβέρδε: «Πρέπει να σκοράρουμε»
Αναγκασμένη να κυνηγήσει γκολ, προκειμένου να περάσει στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ είναι η Βαλένθια, σύμφωνα με τον τεχνικό των «νυχτερίδων», Ερνέστο Βαλβέρδε.

«Στο πρώτο παιχνίδι η Παρί ήταν εκείνη που είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της, αλλά και τις περισσότερες φάσεις, με αποτέλεσμα να σκοράρει δύο τέρματα. Ωστόσο, αν και έχουμε το μειονέκτημα ξέρουμε πως πρέπει να σκοράρουμε αν θέλουμε να προκριθούμε. Αυτό, βέβαια, δεν θα είναι τόσο εύκολο, αφού έχουν πολύ καλή άμυνα», είπε αρχικά ο Ισπανός τεχνικός.

Στη συνέχεια ο Βαλβέρδε αναφέρθηκε στο κενό του Ραμί στο παιχνίδι με τους Γάλλους και το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει στο κέντρο της άμυνα τον Ματιέ για να καλύψει το κενό του:

«Ο Ζερεμί (Ματιέ) είναι γρήγορος, καλός στο αέρα και μπορεί να μεταφέρει καλά την μπάλα από την άμυνα στην επίθεση. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες λύσεις, όπως είναι εκείνες του Αλμπέλδα ή του Μπαραγκάν».
Kαι μια ματια στο προγραμμα των επομενων παιχνιδιων
 

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου