ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Σίγουρος ο Αβραάμ, "παίζεται" η άλλη θέση

Σίγουρος ο Αβραάμ, "παίζεται" η άλλη θέση

Ο Μίτσελ δεν πρόκειται να αλλάξει την επιτυχημένη συνταγή των τελευταίων αγώνων στη Super League. Ποιο είναι το δίλημμά του για τη βασική εντεκάδα του Ολυμπιακού στον αγώνα της Κυριακής (10/3) με την ΑΕΚ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".
Μία προπόνηση απέμεινε προκειμένου οι παίκτες του Ολυμπιακού να ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους για την αναμέτρηση με την ΑΕΚ, η οποία θα διεξαχθεί ανήμερα των 88ων γενεθλίων του πειραϊκού συλλόγου (10/3).
Σε ό,τι αφορά το βασικό σχήμα, τα πράγματα είναι λίγο-πολύ ξεκάθαρα. Ο Μίτσελ Γκονθάλεθ δεν πρόκειται να αλλάξει την επιτυχημένη συνταγή και τον βασικό κορμό των τελευταίων αγώνων της ομάδας στο Πρωτάθλημα. Ο 50άχρονος προπονητής δείχνει να έχει πάρει τις αποφάσεις του, εκτός από το ποιος θα καλύψει τη μία θέση στο κέντρο της άμυνας. Γιατί η παρουσία του Αβραάμ Παπαδόπουλου στο αρχικό σχήμα μοιάζει δεδομένη βάσει των δοκιμών που έγιναν στην προπόνηση της Παρασκευής (8/3).

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ετοιμάζεται να επιστρέψει ως βασικός σε επίσημο αγώνα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για πρώτη φορά μετά τις 25 Μαρτίου 2012 και το εμφατικό 7-2 κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης για το Πρωτάθλημα. Είχε αγωνιστεί και ένα ημίχρονο στο φιλικό ματς με τον Ερυθρό Αστέρα στις 9 Μαΐου 2012, αλλά επρόκειτο για τη φιέστα για την κατάκτηση του τίτλου και όχι για επίσημη αγωνιστική υποχρέωση της ομάδας. Ο 29άχρονος παίκτης έχει μόλις δύο συμμετοχές τη φετινή σεζόν λόγω του σοβαρού προβλήματος τραυματισμού που αντιμετώπισε. Έπαιξε ένα ημίχρονο στην Καβάλα για το Κύπελλο (30/1) και ένα ολόκληρο ενενηντάλεπτο στην Κρήτη επί του ΟΦΗ (2/3).

Για την άλλη θέση στο κέντρο της άμυνας, οι Κώστας Μανωλάς και Δημήτρης Σιόβας διεκδικούν επί ίσοις όροις φανέλα βασικού. Ο Μανωλάς ήταν πολύ καλός στην τελευταία αναμέτρηση για τη Super League κόντρα στον ΟΦΗ. Από την άλλη πλευρά, ο Σιόβας, ο οποίος αντικατέστησε τον Μανωλά στο 79ο λεπτό του αγώνα στο Ηράκλειο της Κρήτης, σε ολιγόλεπτη συμμετοχή στον αγώνα πρόλαβε να κάνει μία ασίστ στο τέταρτο γκολ του Ολυμπιακού, το οποίο σημείωσε ο Τάσος Παπάζογλου.

Στην πρωινή προπόνηση της Παρασκευής (8/3), ο Ισπανός τεχνικός έριξε το βάρος στην τακτική και τις στημένες φάσεις. Στο κέντρο της άμυνας χρησιμοποίησε ως δίδυμα τους Μανωλά-Σιόβα και Αβραάμ-Κοντρέρας. Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες θέσεις, εννέα παίκτες μοιάζουν σίγουροι. Ο λόγος για τους Μέγκιερι, Παπάζογλου, Αβραάμ, Χολέμπας, Φέισα, Μασάντο, Αμπντούν, Βλαχοδήμος, Τζεμπούρ. Εκτός από τη μία θέση στο κέντρο της άμυνας που παραμένει "ανοιχτή", ο Μίτσελ δεν έχει κατασταλάξει σε μία θέση στο κέντρο του γηπέδου, την οποία διεκδικούν οι Γκρέκο και Μανιάτης. Ο Ισπανός τεχνικός σκέφτεται να επαναφέρει στο αρχικό σχήμα τον Μανιάτη, ο οποίος "πήρε ανάσες" κόντρα στον ΟΦΗ (με τον Ιταλό να αγωνίζεται στη βασική εντεκάδα), αλλά μπήκε αλλαγή στο συγκεκριμένο ματς στο 67' και έδειξε πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Ας συνοψίσουμε την πιθανή εντεκάδα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, σε σύστημα 4-3-3: Μέγκιερι-Παπάζογλου, Αβραάμ, Μανωλάς ή Σιόβας, Χολέμπας-Φέισα, Μανιάτης ή Γκρέκο, Μασάντο-Βλαχοδήμος, Τζεμπούρ, Αμπντούν.


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου