ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Η κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών

Η κριτική των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού για την εμφάνιση των Πειραιωτών στον τελικό Κυπέλλου κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Ξεχώρισαν οι Κάρολ και Φουστέρ.
Ο Ολυμπιακός επικράτησε στην παράταση με σκορ 3-1 του Αστέρα Τρίπολης και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας για 26η φορά στην ιστορία του. Ωστόσο η συνολική απόδοση των ερυθρολεύκων στο ματς δεν ήταν καλή και λίγοι ήταν οι παίκτες που δικαιολόγησαν την παρουσία τους στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ. Ο Κάρολ και ο MVP Φουστέρ ήταν οι καλύτεροι παίκτες των Πειραιωτών, Μανωλάς και Φέισα είχαν θετική παρουσία, ενώ ο Αμπντούν είχε ασίστ και ένα γκολ, δίχως πάντως να ικανοποιήσει με την εν γένει εικόνα του στο ματς.
Κάρολ: Στο 10' επενέβη εκπληκτικά στην κεφαλιά του αφύλακτου Ντε Μπλάσις από το ύψος της μικρής περιοχής, ενώ στο 13' έσωσε αρχικά την εστία του στο τετ-α-τετ με τον Ράγιος αλλά ο Ναβάρο που ακολουθούσε κατάφερε να σκοράρει με πλασέ από δύσκολη γωνία. Στο 89' έσωσε και πάλι την κατάσταση σταματώντας τον Λέντσε, στο πλασέ του Ούγγρου φορ από τα δύο μέτρα. Μαζί με τον Φουστέρ, οι πολυτιμότεροι παίκτες του Ολυμπιακού στον τελικό και από τους μόνους που είχαν πολύ καλή παρουσία και πάθος σε όλο το ματς.

Μοδέστο: Αρκετά προβλήματα αντιμετώπισε ο Κορσικανός με τους γρήγορους μεσοεπιθετικούς του Αστέρα που αρκετές φορές βγήκαν στην πλάτη του, όπως συνέβη και στη φάση του 1-0 για τους τυπικά γηπεδούχους. Επιθετικά δεν μπόρεσε να δώσει βοήθειες από δεξιά και γενικά δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά. Αντικαταστάθηκε από τον Ιμπαγάσα στο 60'.

Μανωλάς: Ίσως ο πιο σταθερός παίκτης της αμυντικής γραμμής των ερυθρολεύκων στον τελικό. Κέρδισε τις περισσότερες μάχες σε χορτάρι και αέρα, πάλεψε με τον Περόνε και σε πολλές περιπτώσεις βγήκε πρώτος στην μπάλα. Ωστόσο στην φάση του γκολ των Αρκάδων έπρεπε να έχει καλύτερη αντίδραση και συνεργασία με τους Σιόβα και Μοδέστο. Πολύ καλός στα 30 λεπτά της παράτασης. Συνολικά θετική η παρουσία του 22χρονου στόπερ στον τελικό.

Σιόβας: Προτιμήθηκε αντί του Κοντρέρας, κυρίως εξαιτίας της ικανότητας στο ψηλό παιχνίδι. Του πήρε αρκετά λεπτά μέχρι να βρει τα πατήματα του και στην επανάληψη ήταν καλύτερος απ' ό,τι στο πρώτο 45λεπτο. Είχε προβλήματα με την μπάλα στο χόρτο και κόντρα στους γρήγορους παίκτες που έβγαιναν από τη μεσαία γραμμή του Αστέρα, ήταν καλός στον αέρα. Με τον τραυματισμό του Χολέμπας πέρασε αριστερό μπακ και το πάλεψε. Γενικά δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη.

Χολέμπας: Από ωραίο άνοιγμα του Μήτρογλου στο 26' έτρεξε αρκετά μέτρα με την μπάλα, μπήκε στην περιοχή του Αστέρα αλλά το αριστερό του σουτ έφυγε απελπιστικά άουτ. Στο 29' είδε την κίτρινη κάρτα για αψιμαχία του με τον Κοντοέ. Αμυντικά είχε καλές και κακές στιγμές, όπως και ανεξήγητα (;) πολλά νεύρα. Στο 88' ο Χολέμπας σε μια προσπάθεια του να κοντρολάρει την μπάλα, έκανε υπερέκταση του αριστερού του ποδιού, αισθάνθηκε έντονες ενοχλήσεις στον δικέφαλο και συνέχισε κουτσαίνοντας το παιχνίδι καθώς ο Ολυμπιακός είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του. Δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά αλλά είναι αξιέπαινος που συνέχισε να αγωνίζεται ως το τέλος παρά τον τραυματισμό του.

Φέισα: Με τον Μασάντο ουσιαστικά απόντα και τον Μανιάτη σε κακή βραδιά, ο Σέρβος προσπάθησε μόνος του να συμμαζέψει την μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού. Εκτός από το να κυκλοφορεί στοιχειωδώς καλά την μπάλα και ενίοτε να κόβει κάποιες επιθέσεις από τον άξονα, δεν κατάφερε και πάρα πολλά. Το περίεργο της υπόθεσης είναι πως μετά τον τραυματισμό του Χολέμπας και την μετατόπιση του Σιόβα προς το αριστερό άκρο της άμυνας, ο Λιούμπο έπαιξε σαν στόπερ ουσιαστικά και είχε πολύ θετική παρουσία.

Μανιάτης: Στο 25' είχε ένα καλό σουτ εκτός περιοχής μόλις άουτ, πάνω από την εστία του Φούλοπ. Κάλυψε αρκετά χιλιόμετρα στο χώρο της μεσαίας γραμμής και βοήθησε ανασταλτικά, ωστόσο στο δημιουργικό κομμάτι δεν πρόσφερε πολλά πράγματα. Στο 68' από κόρνερ του Ράγιος, ο Σανκαρέ έκανε την κεφαλιά και ο Μανιάτης επάνω στην γραμμή απομάκρυνε προτάσσοντας τον δεξιό του βραχίωνα λίγο έξω από το σώμα του, σε μια φάση που στοιχειοθετούσε πέναλτι υπέρ του Αστέρα Τρίπολης και αποβολή για τον παίκτη του Ολυμπιακού. Ούτε σαν κεντρικός μέσος αλλά ούτε και σαν δεξιός μπακ μετά την αλλαγή του Μοδέστο μπόρεσε να αποδώσει τα αναμενόμενα.

Μασάντο: Αναιμική η παρουσία του Πορτογάλου σε ένα ακόμη παιχνίδι, δεν δικαίωσε τον Μίτσελ που τον προτίμησε αντί του Ιμπαγάσα για την αρχική ενδεκάδα. Είναι περιττό να γράψουμε κάτι άλλο για τον Μασάντο που άφησε τη θέση του στον Πίνο στο 76'.

Αμπντούν: Eντελώς ανούσιος στο πρώτο 45λεπτο, "έσωσε" μερικώς την κατάσταση με την ασίστ στον Φουστέρ για το 1-1 στο 42'. Στην επανάληψη πήρε πρωτοβουλίες, δίχως όμως να καταφέρει κάτι ουσιαστικό. Στο 118' κέρδισε το πέναλτι (οριακά πάνω στην γραμμή της περιοχής) το οποίο ο ίδιος μετέτρεψε σε γκολ για το 3-1. Οι αριθμοί λένε 1 γκολ και 1 ασίστ για τον Αλγερινό, ωστόσο η συνολική του παρουσία στον τελικό δεν ήταν καλή, όσο παράταιρο κι αν ακούγεται κάτι τέτοιο.

Φουστέρ: Σεμιναριακού επιπέδου γκολ από τον Ισπανό για το 1-1 στο 42'. Πήρε την μπάλα δεξιά, τροφοδότησε τον Μήτρογλου και αυτός αφού έδωσε αριστερά στον Αμπντούν έκανε κίνηση στο πρώτο δοκάρι τραβώντας πάνω του τους αμυντικούς. Ο Φουστέρ βγήκε στην πλάτη της άμυνας σας δεύτερος φορ και με προβολή στη σέντρα του Αμπντούν νίκησε τον Φούλοπ. Ο 31χρονος άσος έτρεχε, πρέσαρε, και τα έδωσε όλα στο χορτάρι, όντας από τους λίγους παίκτες του Ολυμπιακού που δικαιολόγησε την παρουσία του στον τελικό. Στο 99' της παράτασης ο Φούλοπ με εξαιρετική επέμβαση του στέρησε ένα δεύτερο γκολ, με τον Τζεμπούρ όμως να ακολουθεί και να τελειώνει τη φάση.

Μήτρογλου: Στο 5' έκλεψε την μπάλα λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή, ξεπέρασε δύο αντιπάλους του αλλά πριν γίνει απειλητικός ο Κοντοές πρόλαβε να απομακρύνει την μπάλα. Στο 42' είχε ωραία κίνηση στο πρώτο δοκάρι, "αδειάζοντας" τον χώρο για τον Φουστέρ που σκόραρε το γκολ της ισοφάρισης. Ο "πιστολέρο" είχε διάθεση το ματς, ήταν κινητικός, ωστόσο δεν κατάφερε να βρεθεί σε θέση βολής καθώς δεν είχε και την ανάλογη τροφοδότηση από τους συμπαίκτες του. Άφησε τη θέση του στον Τζεμπούρ στο 71ο λεπτό.

Ιμπαγάσα: Αντικατέστησε τον Μοδέστο στο 60' και έδωσε ηρεμία στην μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού. Μπορεί να μην είχε εντυπωσιακή απόδοση, ωστόσο με την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο οι ερυθρόλευκοι βρήκαν τις ισορροπίες τους.

Τζεμπούρ: Πήρε τη θέση του Μήτρογλου στο 71' και στο 9ο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης κατάφερε να βάλει τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ, όταν μετά το κόρνερ του Πίνο, την κεφαλιά του Φουστέρ και την απόκρουση του Φούλοπ, με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Πίνο: Μπήκε αντί του Μασάντο στο 76' και στο 83' προσπάθησε να δις να σκοράρει αλλά πρώτα ο Φούλοπ και μετά οι αμυντικοί του Αστέρα απομάκρυναν τα σουτ που εξαπέλυσε ο Κολομβιανός μεσοεπιθετικός. Στο 85' απευθείας φάουλ του Πίνο από τα 30 μέτρα κόντραρε σε αντίπαλο και πέρασε μόλις έξω από το αριστερό δοκάρι του Φούλοπ. Αν και έκανε κατάχρηση ντρίπλας σε κάποιες περιπτώσεις, ο 26χρονος άσος έδωσε λίγο πνοή στην επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού. Από δικό του κόρνερ στο 99' της παράτασης ο Φουστέρ ανάγκασε σε εντυπωσιακή επέμβαση τον Φούλοπ πριν ο Τζεμπούρ πάρει το ριμπάουντ για το 2-1. Στο 114' ο Πίνο έφυγε στην κόντρα, άλλαξε την μπάλα δεξιά με τον Αμπντούν, ο Αλγερινός του την ξαναγύρισε αλλά ο Τσαμπούρης με τάκλιν έσωσε την εστία του στο πλασέ του Κολομβιανού.


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου