ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE


27/05/2013


Άρχισαν οι παραγγελίες

26/05/2013
 Ο Δημήτρης Μελισσανίδης –σύμφωνα με πληροφορίες- έχει κάνει ήδη τις πρώτες παραγγελίες για το γήπεδο του Ελληνικού το οποίο θα φιλοξενήσει τους αγώνες της ΑΕΚ για τα επόμενα δύο χρόνια.

Άρχισαν οι παραγγελίες
Ο Δημήτρης Μελισσανίδης –σύμφωνα με πληροφορίες- έχει κάνει ήδη τις πρώτες παραγγελίες για το γήπεδο του Ελληνικού το οποίο θα φιλοξενήσει τους αγώνες της ΑΕΚ για τα επόμενα δύο χρόνια.

Το γήπεδο αναμένεται να ανακαινιστεί πλήρως, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της ΑΕΚ και των οπαδών της. Για τους λόγους αυτούς έχει παραγγείλει 22.000 πλαστικά καθίσματα χρώματος κίτρινου και μαύρου αλλά και των λυόμενων εξεδρών που θα χρησιμοποιηθούν.

Φυσικά ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν έχει παρατήσει το πλάνο της νέας… Νέας Φιλαδέλφειας.

Αρκετά πράγματα απ' όσα είδε στην Ιταλία τον άφησαν απόλυτα ικανοποιημένο, ωστόσο ακόμα υπάρχουν σημαντικές εκκρεμότητες που πρέπει να διευθετηθούν. Όπως, για παράδειγμα, ποια μπορεί να είναι η χωρητικότητα που θα έχει το νέο γήπεδο, με τον Μελισσανίδη να επιθυμεί κάτι κοντά στις 30.000 θέσεις.

Από το «φιξάρισμα» στο συγκεκριμένο θέμα θα εξαρτηθεί φυσικά και το τελικό σχέδιο του γηπέδου, κατ' επέκταση και το κόστος του έργου. Η χρηματοδότηση είναι ακόμα ένα κομμάτι που μένει να «κλείσει» οριστικά, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το μεγαλύτερο μέρος από τα περίπου 50-60 εκατ. που θα απαιτηθούν έχει ουσιαστικά εξασφαλιστεί.

Περιμένοντας τον Ουζουνίδη…

26/05/2013
 Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να βρεθεί στην Κρήτη ο Μαρίνος Ουζουνίδης για να υπογράψει με τον Πλατανιά.

Περιμένοντας τον Ουζουνίδη…
Την έλευση του Μαρίνου Ουζουνίδη περιμένουν στα Χανιά, ώστε η διοίκηση του Πλατανιά και ο νέος τεχνικός να καταστρώσουν τα πλάνα τους για τη νέα σεζόν.

Η επόμενη ημέρα θα βρει τον Έλληνα τεχνικό να σχεδιάζει το ρόστερ του, λαμβάνοντας υπόψιν τις αξιολογήσεις του πρώην προπονητή του Πλατανιά, Άγγελου Αναστασιάδη, αλλά και το τι ο ίδιος θέλει να δημιουργήσει.

Στα πλάνα του 45χρονου τεχνικού φαίνεται πως βρίσκεται ο Κάλαϊτζιτς , ο οποίος δεν υπολογίζονταν από τον πρώην τεχνικό των Κρητικών.

Εξετάζει Γκαλέτι ο Λεβαδειακός!

26/05/2013
 Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι, ο οποίος θέλει να επιστρέψει στη δράση, προτάθηκε στον Λεβαδειακό.

Εξετάζει Γκαλέτι ο Λεβαδειακός!
Την περίπτωση του Λουτσιάνο Γκαλέτι φαίνεται πως εξετάζει ο Λεβαδειακός. Ο Αργεντινός παίκτης θέλει να επιστρέψει στη δράση, ύστερα από την περιπέτεια της υγείας του που τον απομάκρυνε από τα γήπεδα περίπου για τρία χρόνια.

Ο τεχνικός της ομάδας της Λιβαδειάς, Τάκης Λεμονής, γνωρίζει πολύ καλά τον 33χρονο μεσοεπιθετικό από την κοινή τους… θητεία στον Ολυμπιακό και σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να έχει επικοινωνήσει μαζί του, ώστε να πληροφορηθεί ο ίδιος για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Όσον αφορά τις ανανεώσεις η διοίκηση αναμένεται να έχει συνάντηση με τους Ζησόπουλο, Ρομέου και Κυριακίδη, με τις πιθανότητες να συνεχίσουν να φορούν τη φανέλα του Λεβαδειακού να είναι μοιρασμένες.

Θέλει Τοτσέ η Γρανάδα

26/05/2013
 Στο μεταγραφικό στόχαστρο της Γρανάδα είναι ο Τοτσέ σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ.

Θέλει Τοτσέ η Γρανάδα
Τον Χοσέ Τοτσέ θέλει η Γρανάδα για να ενισχύσει την επιθετική της γραμμή σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ.

Όπως αναφέρουν τα σχετικά δημοσιεύματα η ισπανική ομάδα όμως θα κινηθεί για να συμφωνήσει με τον επιθετικό του Παναθηναϊκού μόνο εάν εκείνος μείνει ελεύθερος.

Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να αποκλειστεί καθώς οι πράσινοι του θα του κάνουν πρόταση αναπροσαρμογής του συμβολαίου του με μεγάλη μείωση κάτι που μπορεί να μην γίνει δεκτό από την πλευρά του παίκτη.

Πανόπουλος: «Είναι γελοίο. Ουγκάντα είμαστε;»

  26/05/2013
 Την άποψη του οι ομάδες που δεν παίρνουν άδεια για να παίξουν στην Ευρώπη να μην αγωνίζονται και στο πρωτάθλημα εξέφρασε ο πρόεδρος της Skoda Ξάνθης, Χρήστος Πανόπουλος.

Πανόπουλος: «Είναι γελοίο. Ουγκάντα είμαστε;»

Εκνευρισμένος που δεν εφαρμόζονται οι νόμοι στην Ελλάδα εμφανίστηκε με δηλώσεις του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο Χρήστος Πανόπουλος. Το αφεντινό της Skoda Ξάνθης τόνισε πως από την στιγμή που μια ομάδα δεν παίρνει άδεια και δεν παίζει στην Ευρώπη τότε κανονικά δεν θα έπρεπε να αγωνίζεται και στο πρωτάθλημα ενώ χαρακτήρισε γελοίο αυτό που γίνεται τώρα.

Διαβάστε όσα είπε ο Χρήστος Πανόπουλος στην Real News:

«Σύλλογοι που δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους δεν γίνεται να αποφεύγουν τις συνέπειες του νόμου. Εμείς, ως Skoda Ξάνθη, κάθε χρόνο κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να είμαστε πάντοτε συνεπείς και τυπικοί, στο δε πλαίσιο αυτό, συχνά δεν προχωράμε σε φανταχτερές μεταγραφές για να μην εκτεθούμε αργότερα σε όσα αναλαμβάνουμε. Ξέρετε, κάποτε πρέπει να αρχίσουν να εφαρμόζονται οι νόμοι στη χώρα μας και να ισχύουν για όλους ανεξαιρέτως. Και κάτι ακόμα.

Οι ομάδες που για τους Χ - Ψ λόγους δεν παίρνουν άδεια να παίξουν στην Ευρώπη, δεν είναι δυνατόν, δεν πρέπει να αγωνίζονται στο πρωτάθλημα, έστω και με περιορισμούς. Τι κάνουν, δηλαδή, κοροϊδεύουν τον κόσμο; Ουγκάντα είμαστε; Αυτό δεν είναι σωστό ούτε στην Ευρώπη ούτε στην Ελλάδα και αποτελεί πάγια άποψή μου. Οτιδήποτε άλλο είναι γελοίο. Όσο για το αν είμαστε εμείς έτοιμοι να αγωνιστούμε στην Ευρώπη, θα πω απλά ότι οπωσδήποτε είναι κολακευτικό να εκπροσωπείς τα ελληνικά χρώματα στο εξωτερικό».

Βεβαιότητα για την άδεια

26/05/2013  
Με καταχώρησή της στον αθλητικό και πολιτικό Τύπο η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με σχετική ανακοίνωση εκφράζει τη βεβαιότητα ότι θα εξασφαλίσει την άδειά συμμετοχής.

Βεβαιότητα για την άδεια
Με καταχώρησή της στον αθλητικό και πολιτικό Τύπο η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με σχετική ανακοίνωση εκφράζει την βεβαιότητα ότι θα εξασφαλίσει την άδειά συμμετοχής.

Αναλυτικά η καταχώρηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

"Η Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και η ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚH ΣΥΜΜΑΧIΑ εργάστηκαν σκληρά καθ' όλη τη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου για την εξυγίανση και ανάπτυξη της ομάδας. Η προσπάθεια είχε μεγάλο βαθμό δυσκολίας λόγω του προϋπάρχοντος οικονομικού ελλείμματος.

Μέχρι σήμερα:

. Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ έγινε εταιρεία λαϊκής βάσης. Οι οπαδοί της κατέχουν μέσω της Παναθηναϊκής Συμμαχίας τη πλειοψηφία των μετοχών.
. Φέτος υπήρξαν εισροές ύψους 6 εκατ. ευρώ από μέλη της Παναθηναϊκής Συμμαχίας προκειμένου να καλυφθούν οι υποχρεώσεις της ομάδας.
. Ο προϋπολογισμός του αγωνιστικού τμήματος έχει μειωθεί ήδη από τα 18 στα 9 εκατ. ευρώ. Στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου Ιούλιος 2013 - Ιούνιος 2014 θα μειωθεί περαιτέρω στα 5 εκατ. ευρώ.
. Ο προϋπολογισμός της ερχόμενης περιόδου είναι θετικός. Το σχετικό πλεόνασμα θα μειώσει το υπάρχον οικονομικό έλλειμμα.
. Όλες οι οφειλές προς το δημόσιο έχουν τακτοποιηθεί.
. Οι οφειλές προς τους ποδοσφαιριστές έχουν διακανονιστεί με τη σύμφωνη γνώμη τους.
. Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ απέκτησε νέα τεχνική ηγεσία από έμπειρους Έλληνες προπονητές της νεότερης γενιάς. Η συνεργασία τους με τις εξαιρετικές ακαδημίες της ομάδας θα τις ενισχύσει και αναπτύξει ακόμα περισσότερο και θα φέρει αποτελέσματα πρωτόγνωρα για τα ελληνικά δεδομένα.
. Έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος της ανακατασκευής του γηπέδου στη Λεωφόρο, όπου θα επιστρέψει η ομάδα τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Η μη αδειοδότηση της ΠΑΕ για τη νέα αγωνιστική, από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ, απειλεί να ακυρώσει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί. Ο Παναθηναϊκός είναι βέβαιος ότι το δευτεροβάθμιο όργανο της ΕΠΟ θα ανατρέψει την πρώτη απόφαση εξετάζοντας εις βάθος τα δεδομένα, αναλογιζόμενο το βάρος των ευθυνών που έχει αναλάβει".

Μένουν ΑΕΚ Ανάκογλου και Τσουμάγκας

26/05/2013
 Τη φανέλα της ΑΕΚ θα συνεχίσουν να φορούν οι Τάσος Τσουμάγκας και Δημήτρης Ανάκογλου. Οι δύο ποδοσφαιριστές συμφώνησαν να παραμείνουν στην Ένωση για τα επόμενα 4 χρόνια.

Μένουν ΑΕΚ Ανάκογλου και Τσουμάγκας
Τη φανέλα της ΑΕΚ θα συνεχίσουν να φορούν οι Τάσος Τσουμάγκας και Δημήτρης Ανάκογλου.

Οι δύο ποδοσφαιριστές συμφώνησαν να παραμείνουν στην Ένωση για τα επόμενα 4 χρόνια.

Δύο ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου τελικά θα μείνουν στην ΑΕΚ. Τάσος Τσουμάγκας και Δημήτρης Ανάκογλου συμφώνησαν να παραμείνουν στην Ένωση και να βοηθήσουν στην προσπάθεια αναγέννησης της.

Ο Τραϊανός Δέλλας είχε ζητήσει την παραμονή τους αφού πιστεύει πως πρόκειται για αρκετά ταλαντούχους παίκτες, οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν στην ΑΕΚ. Και με τον Τσουμάγκα και με τον Ανάκογλου είχαν ξεκινήσει συζητήσεις προκειμένου να παραμείνουν στην ΑΕΚ της Football League 2 και σήμερα συμφώνησαν οριστικά να μείνουν στην ομάδα και μάλιστα για 4 χρόνια.

Μώραλης: «Ήταν αίτημα του συνόλου των ομάδων»

26/05/2013
 Μετά από αίτημα του συνόλου των ομάδων υπεγράφη το «ποδοσφαιρικό μνημόνιο» επεσήμανε ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γιάννης Μώραλης στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

Μώραλης: «Ήταν αίτημα του συνόλου των ομάδων»
Μετά από αίτημα του συνόλου των ομάδων υπεγράφη το «ποδοσφαιρικό μνημόνιο» επεσήμανε ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γιάννης Μώραλης στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 ενώ έκανε γνωστό ότι υπάρχει η θέληση να διοργανωθεί ένα πιλοτικό πρωτάθλημα ομάδων «Β».

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Γιάννη Μώραλη στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και τον Μάνο Ζερβάκη:


-για τις χθεσινές δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 περί του μνημονίου
«Είπα ότι δύο Ενώσεις για έξι λόγους ζητούν την έκπτωση της ΕΠΟ. Δεν σχολιάσω τους άλλους παρά μόνο αυτόν που αφορά του μνημόνιο. Η Σούπερ Λίγκα θα υποστηρίξει την ορθότητα του μνημονίου που υπεγράφη μετά από αίτημα του συνόλου των ομάδων της Σουπερ Λίγκας. Είναι αυτονόητο να υποστηρίξει ένα τέτοιο αίτημα ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας. Μου έκανε εντύπωση η κριτική γιατί ήταν μια απόφαση όλων. Και σωστή απόφαση όλων…

-για τον χαρακτηρισμό «υπάλληλος»:
«Είναι τιμή μου να έχω υπάρξει υπάλληλος και να είμαι ακόμη υπάλληλος. Δεν με θίγει και με πλήττει ο χαρακτηρισμός ότι είμαι υπάλληλος».

-το ενδεχόμενο δημιουργίας πρωταθλήματος ομάδων «Β’»
«Έχει πέσει στο τραπέζι η ιδέα αυτή και έχουν γίνει συζητήσεις και μεταξύ ομάδων. Είναι στα πλάνα μας. Θα θέλαμε να δούμε το ενδεχόμενο δημιουργίας ομάδων «Β» καθώς και οι παίκτες θα έχουν ένα στάδιο βελτίωσης και παίκτες που θα είναι σε ομάδες με μεγάλο ρόστερ θα μπορούν να αγωνίζονται.

Δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει άμεσα. Αυτό που συζητήθηκε είναι εάν κάποιες ομάδες θα ήθελαν να διοργανώσουμε ένα πειραματικό πρωτάθλημα και σύντομα θα είμαστε σε θέση να ξέρουμε εάν θα αρχίσουμε.

Για εφέτος δεν θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε κατηγορίες. Εάν μιλάμε για ένταξη σε κατηγορία θα πρέπει να γίνουν αλλαγές και δεν θα μπορεί να γίνει για την σεζόν 2013-14. Ίσως να το θέσουμε για το 2014-15. Πάντως, είναι κάτι που σκεφτόμαστε… Αυτό που θέλουμε είναι υπό τη λίγκα να γίνει υπό την ΕΠΟ το πρωτάθλημα under15.

Τζώρτζογλου: «Κάποια πράγματα είναι εξόφθαλμα»

26/05/2013
 Υπεραμύνθηκε της στάσης της ΕΠΣ Ηρακλείου να καταγγείλει την ΕΠΟ για όσα «εξόφθαλμα» συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο πρόεδρος της, Νίκος Τζώρτζογλου μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

Τζώρτζογλου: «Κάποια πράγματα είναι εξόφθαλμα»
Υπεραμύνθηκε της στάσης της ΕΠΣ Ηρακλείου να καταγγείλει την ΕΠΟ για όσα «εξόφθαλμα» συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο πρόεδρος της, Νίκος Τζώρτζογλου μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Νίκου Τζώρτζογλου, προέδρου ΕΠΣ Ηρακλείου, στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

Για το αίτημα που κατέθεσε η ΕΠΣ Ηρακλείου:
«Αφορμή ήταν λανθασμένες, αντικανονικές αποφάσεις που έλαβε το ΔΣ και δεν είναι μια – δύο, αλλά πολλές που εμείς έχουμε υποχρέωση βάσει του καταστατικού μας να τις θίξουμε. Κάποια πράγματα δεν γίνονται σήμερα λάθος στο ποδόσφαιρο… Κάποια πράγματα εξόφθαλμα θα πρέπει να τα βάζουμε στη θέση τους… Όλα έχουν κάποιο όριο. Πρόσφατο παράδειγμα είναι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας».

-για το «ποδοσφαιρικό μνημόνιο»
«Σαν πράξη είναι σωστή. Το γεγονός ότι κάναμε σύμπτυξη των κατηγοριών μπορεί να είναι σωστή. Αλλά δεν προβλέπεται από το καταστατικό. Αυτή είναι η διαφορά μας. Θα πρέπει να πηγαίνουμε βάσει του καταστατικού. Μεσούσης της σεζόν δεν μπορούμε να παίρνουμε τέτοιες αποφάσεις. Είναι περισσότερο τυπικά τα θέματα. Δεν πάμε κόντρα στον ΟΦΗ. Απλώς αν γίνει να γίνει αλλά στο σωστό χρόνο και τρόπο»

-για το σημείο της πρόσληψης υπαλλήλου από την ΕΠΟ:
«Μιλάμε για μεγάλο οικονομικό βάρος. Δεν έχει σημασία εάν ο υπάλληλος που προσελήφθη παίρνει 1000 ή περισσότερα που είναι περισσότερα, περίπου 1800. Ο κ.Σαρρής προσλαμβάνει μια υπάλληλο που δεν χρειάζεται, είναι ανιψιά του, σε μια περίοδο κρίσης με 1800 ευρώ μισθό. Μια τέτοια εποχή θα πρέπει να τα προσέχουμε. Αυτά ερχόμαστε να θίξουμε εμείς οι δύο Ενώσεις που έχουμε προσφύγει στη δικαιοσύνη».

-τι περιμένει από την ενέργεια αυτή και εάν μπορούν και άλλες Ενώσεις να συνταχθούν στην ίδια κίνηση:
« Οι νομικοί ισχυρίζονται ότι το δικαστήριο θα είναι υπέρ των αιτούντων. Σίγουρα μπορούν και άλλες ενώσεις να συνταχθούν μαζί μας και μέλη του ΔΣ το έχουν κάνει. Είναι καθαρά τυπικό το θέμα. Και μία θα το έκανε. Εννοείται πως πολλές –και θα φανεί άλλωστε- συμφωνούν με αυτά που λέμε.

-για την ενέργεια της ΕΠΣ Ηρακλείου…
«Επειδή εγώ βλέπω αυτά που συμβαίνουν και αντιδρώ; Δεν πρέπει να αντιδράσω; Στον τελικό βάλαμε δύο επιπρόσθετους διαιτητές για να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Δηλαδή τι θα πρέπει να γίνει… Θα πρέπει να βάλουμε έξι παίκτες να παίζουν και 22 διαιτητές για να μπορούν. Και δεν στέκομαι σε αυτό το παιχνίδι. Απλώς επισημαίνω ότι θα πρέπει να καταγγέλλουμε στα αρμόδια όργανα όταν κάτι δεν πάει καλά. Θεωρούμε ότι έπρεπε να το κάνουμε. Είναι υποχρέωσή μας να καταγγείλλουμε την ΕΠΟ, κάποια πράγματα που γίνονται είναι εξόφθαλμα».

Να περάσει ο… Κορδέρο

26/05/2013
 Μετά τη συμφωνία των Ανάκογλου-Τσουμάγκα να γίνουν οι πρώτοι που θα συνεχίσουν στην προσπάθεια αναγέννησης, η ΑΕΚ… φωνάζει «να περάσει ο επόμενος». Και πολύ θα ήθελε αυτός να είναι ο Κορδέρο.

Να περάσει ο… Κορδέρο
Απ’ την πρώτη μέρα που ξεκίνησαν οι συζητήσεις με παίκτες του περσινού ρόστερ ήταν ξεκάθαρη η αίσθηση πως «όποιους θέλει πραγματικά, η ΑΕΚ θα τους κρατήσει».

Αφού αυτό επιβεβαιώθηκε κι επίσημα λοιπόν με τους Ανάκογλου και Τσουμάγκα (οι οποίοι έγιναν οι πρώτοι που συμφώνησαν να παραμείνουν) η «Ένωση» θα επικεντρωθεί σε έναν ακόμα παίκτη που συμπεριλαμβάνεται σ’ αυτή την κατηγορία: Τον Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο.

Η περίπτωση του Ισπανού είναι αρκετά δύσκολη, για περισσότερους από έναν λόγους. Τόσο για το ότι προέρχεται από μια σεζόν όπου -ως ξένος- έζησε αρκετά… πολιτισμικά σοκ με όσα συνέβαιναν στην ΑΕΚ. Όσο και για το ότι μοιάζει εύκολο να βρει ένα συμβόλαιο στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας.

Παρόλα αυτά, το γεγονός ότι θεωρείται από το τεχνικό επιτελείο ως μια από τις δυνάμει «κολώνες» της ομάδας ενώ εκτιμάται και από τον Δημήτρη Μελισσανίδη έχει οδηγήσει ήδη σε επαφές για να πειστεί. Και είναι δεδομένο πως στις συζητήσεις αυτές ο Κορδέρο δείχνει να εκτιμά την θέληση της ομάδας να τον κρατήσει και να έχει καταλάβει το μέγεθος της αλλαγής που προετοιμάζεται στον σύλλογο.

Άλλωστε εκείνος είναι διατεθειμένος να του δείξει κι εμπράκτως τη θέληση να παραμείνει, καλύπτοντάς του τα οφειλόμενα της περσινής σεζόν και προσφέροντάς του ένα καλό συμβόλαιο μέχρι και την επιστροφή της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα.

«Ηθικά υποχρεωμένος να μείνω στην ΑΕΚ»

26/05/2013
 Ήθελε να ‘ναι παρών στην αναγέννηση της ΑΕΚ. Κι εμπιστεύεται απόλυτα όσους τη δρομολογούν. Τα όσα έγιναν όμως για ν’ αποκτηθεί ήταν επίσης καθοριστικά για να μείνει ο Δημήτρης Ανάκογλου στην «Ένωση».

«Ηθικά υποχρεωμένος να μείνω στην ΑΕΚ»
Ο τρόπος που ήρθε, έπαιξε τον δικό του ρόλο ωστε ο Δημήτρης Ανάκογλου να… μείνει στην ΑΕΚ.

Λίγη ώρα μετά τη δημοσιοποίηση της συμφωνίας του να συνεχίσει στην «Ένωση», ο νεαρός μεσοεπιθετικός σημείωσε πως ήθελε να’ ναι παρών στην προσπάθεια αντεπίθεσής της.

Παραδέχθηκε ωστόσο ότι η τεράστια… επιχείρηση που στήθηκε για ν’ αποκτηθεί τον Γενάρη (με τη συγκινητική χειρονομία του νεαρού Άρη και τη συμμετοχή του Δημήτρη Μελισσανίδη) δεν θα μπορούσε να μη ληφθεί υπόψη στην απόφασή του.

«Έγινε αυτό που ήθελα από την πρώτη στιγμή. Πιστεύω ότι έκανα την καλύτερη δυνατή επιλογή. Ήθελα να είμαι παρών στην ΑΕΚ από το ξεκίνημα αυτής της εποχής», ανέφερε αρχικά ο Ανάκογλου.

Αφού τόνισε λοιπόν ότι «εμπιστεύομαι απόλυτα όλους τους ανθρώπους που συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια», κατέληξε χαρακτηριστικά: «Τέλος, αισθάνομαι και μια ηθική υποχρέωση για όσα προηγήθηκαν στο παρελθόν και έχουν γίνει γνωστά προκειμένου να φορέσω τη φανέλα αυτής της πολύ μεγάλης ομάδας».

«Πιστεύω πολύ στην προοπτική της ΑΕΚ»

26/05/2013
 Το δέλεαρ της συμμετοχής στην αναγέννηση της ΑΕΚ χαρακτήρισε ως τον κυριότερο λόγο της απόφασής του να παραμείνει στην «Ένωση» ο Τάσος Τσουμάγκας.

«Πιστεύω πολύ στην προοπτική της ΑΕΚ»
Οι Δημήτρης Ανάκογλου και Τάσος Τσουμάγκας έγιναν οι πρώτες έμπρακτες αποδείξεις η ΑΕΚ -έστω και στην τρίτη κατηγορία- αποτελεί δελεαστική επιλογή.

Αυτή την πίστη λοιπόν στο σχέδιο αναγέννησης της «Ένωσης» χαρακτήρισε ως το σημαντικότερο λόγο που αποφάσισε να παραμείνει ο νεαρός μπακ.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που πραγματοποιήθηκε η επιθυμία μου. Πιστεύω πάρα πολύ σε αυτή την προοπτική που δημιουργείται από φέτος για το μέλλον της ΑΕΚ», ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη συμφωνία ο Τσουμάγκας.

Παρουσιάστηκε ήδη «φτιαγμένος», δε, ενόψει της νέας σεζόν τονίζοντας πως «ανυπομονώ να ξεκινήσουμε τις υποχρεώσεις μας και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να φτάσει η ΑΕΚ, το συντομότερο δυνατόν, εκεί που ανήκει».

Του… έκοψε το βήχα

26/05/2013
 Ο ΠΑΟΚ νίκησε και πάλι τον Αστέρα, αυτή την φορά 1-0 και πλέον, είναι πρώτος στη βαθμολογία των πλέι οφ, με τους Αρκάδες να θέλουν ένα θαύμα για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Του… έκοψε το βήχα
Ο ΠΑΟΚ… επέστρεψε. Η ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη επικράτησε 1-0 του Αστέρα Τρίπολης με υπέροχο γκολ του Ολίσε (57’) και είναι πρώτος στη βαθμολογία των πλέι οφ, περιμένοντας την αναμέτρηση του Ατρόμητου με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Από ένα ημίχρονο για κάθε ομάδα, με τον Αστέρα να είναι καλύτερος στο πρώτο αλλά να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες του, όμως ο ΠΑΟΚ, στο καλύτερο διάστημά του πέτυχε το τέρμα και πήρε τη νίκη. Με δέκα ολοκλήρωσαν οι γηπεδούχοι, λόγω αποβολής του Κάτσε στο 87’.

Προβάδισμα, πλέον, για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ενώ ελάχιστες ελπίδες για το Τσάμπιονς Λιγκ, έχουν οι Αρκάδες.

1. ΠΑΟΚ 10
2. Ατρόμητος 7
3. ΠΑΣ Γιάννινα 7
4. Αστέρας Τρίπολης 5

Το ματς:

Γρήγορο παιχνίδι, ελάχιστες ευκαιρίες και πολύ λίγα λάθη στο χώρο της μεσαίας γραμμής, συνέθεταν στο σκηνικό στο πρώτο μέρος, στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης. Οι δύο τεχνικοί επέλεξαν να «φρεσκάρουν» τις ομάδες τους και αυτό δεν φάνηκε να τις επηρεάζει ιδιαίτερα, αφού και οι δύο θα μπορούσαν να φτάσουν σε ένα γκολ στο πρώτο μέρος.

Οι Λίνο, Αθανασιάδης και Κάτσε ξεχώριζαν από τους γηπεδούχους, την στιγμή που οι Ντε Μπλάσις και Ουσέρο ήταν οι διακριθέντες για ακόμα μια φορά από τους Αρκάδες. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρχει τέρμα μπροστά από τις δύο εστίες, παρά τις προσπάθειες των παικτών. Αυτό που φαινόταν και στις αναλύσεις της στατιστικής υπηρεσίας, ο Αστέρας είχε τις περισσότερες.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να… «παίρνει» μπροστά και να ψάχνει από νωρίς το γκολ. Οι παίκτες του Γεωργιάδη είχαν καλύτερη κίνηση, οι Λάζαρ, Ρομπέρ και Ολίσε έδειχναν οι καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο, ενώ από την άλλη πλευρά οι παίκτες του Αστέρα, με τον Κάφα… εκτός γηπέδου και τον Ράγιος στον πάγκο, έμοιαζαν ανοργάνωτοι. Το γκολ του Ολίσε δεν άργησε να έρθει σε μια φάση όπου το πείσμα του Ρομπέρ και η εκτελεστική δεινότητα του Ολίσε, έφεραν τον «δικέφαλο του Βορρά» μπροστά στο σκορ.

Στα λεπτά που κύλησαν δεν άλλαξε τίποτα, ο Αστέρας πίεσε τον ΠΑΟΚ, κέρδισε την αποβολή του Κάτσε, όμως δεν κατάφερε να σκοράρει και να φέρει τα πάνω κάτω στην Τούμπα. Η ομάδα του Γεωργιάδη κράτησε το 1-0 μέχρι το τέλος και πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του στα πλέι οφ, φτάνοντας τους 10 πόντους, οι οποίοι των φέρνουν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Αποστολόπουλος, Λίνο (80’ Σταφυλίδης), Κατσουράνης, Κουμάλο, Κάτσε, Λάζαρ (87’ Λόρενς), Ολίσε, Ρομπέρ, Βούκιτς (55’ Γεωργιάδης), Αθανασιάδης.

Αστέρας Τρ. (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσάμπουρης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Κοντοές (32’ λ.τ. Γιαλούσης), Ουσέρο, Αλβάρες (70’ Καλαντζής), Κάφα (55’ Ράγιος), Ντε Μπλάσις, Ναβάρο, Περόνε.

Όλοι στο… χορό

26/05/2013
 Ο Ατρόμητος ήταν πολύ καλύτερος του ΠΑΣ. Τον νίκησε 2-0 στο Περιστέρι για την 4η αγωνιστική και με 7 βαθμούς τον έπιασε στην δεύτερη θέση των πλέι οφ, μπαίνοντας πλέον πολύ δυνατά στην μάχη.

Όλοι στο… χορό
Χωρίς καν να πιάσει ιδιαίτερα καλή απόδοση, ο Ατρόμητος νίκησε 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννενα στο Περιστέρι για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ και τον έπιασε στην δεύτερη θέση με εφτά βαθμούς, τρεις λιγότερους από τον ΠΑΟΚ.

Ο Καραγκούνης στο 17ο λεπτό και ο Ναπολεόνι στο 46΄πέτυχαν τα τέρματα για την ομάδα του Παράσχου. Άτυχος ο Ιταλός, δέκα λεπτά μετά το γκολ που έβαλε τραυματίστηκε στο χέρι, αποχώρησε από το ματς και θα υποβληθεί σε εξετάσεις.

Από την άλλη πλευρά, ήταν εμφανές ότι χωρίς τον τιμωρημένο Ντε Βινσέντι, ο ΠΑΣ είχε πολύ μεγάλο πρόβλημα στην δημιουργία. Περιορίστηκε στο να ψάχνει… αντεπιθέσεις αλλά δεν του βγήκαν οι φάσεις.

Στους 10 βαθμούς πλέον ο ΠΑΟΚ που παίζει με τον Ατρόμητο στην Τούμπα την επόμενη αγωνιστική. Από 7 έχουν η ομάδα του Περιστερίου και ο ΠΑΣ, 5 έχει ο Αστέρας Τρίπολης.

Το ματς:


Στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα ο Ατρόμητος ήταν αυτός που κυκλοφορούσε την μπάλα και προσπαθούσε να βρει δρόμο για την αντίπαλη εστία, ο ΠΑΣ όμως είχε την καλύτερη στιγμή με το σουτ του Γεωργίου στο 10΄ να καταλήγει κόρνερ. Γενικά, η ομάδα του Χριστόπουλου έδινε χώρο στον αντίπαλο και περίμενε να βρει ευκαιρία για μία καλή κόντρα επίθεση, έχοντας Γεωργίου και Ίλιτς να φεύγουν γρήγορα…

Ο Ατρόμητος όμως ήταν αυτός που βρήκε την άμυνα του ΠΑΣ στον… ύπνο. Ο Σουμπίνιο έκανε την μπαλιά στην πλάτη και ο Καραγκούνης κοντρόλαρε και νίκησε τον Φέγκρους για να κάνει το 1-0 στο 17΄. Από εκείνο το σημείο και μετά, τα Γιάννενα προσπάθησαν και πήραν κάποια μέτρα στο γήπεδο αλλά δεν κατάφεραν να απειλήσουν. Πολύ λογικά το ημίχρονο έληξε με το 1-0.

Στην πρώτη φάση του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ατρόμητος κατάφερε να σκοράρει. Ο Ναπολεόνι έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή και με ωραίο πλασέ έκανε το 2-0, κάνοντας απλή υπόθεση την συνέχεια του αγώνα για την ομάδα του. Ο ΠΑΣ έμοιαζε να τα έχει χαμένα και στο 53΄ο Ναπολεόνι που είχε βρει… αυτοπεποίθηση, σούταρε έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ.

Ο Ιταλός ήταν άτυχος όμως, τραυματίστηκε στο χέρι του και έφυγε εκτός δίνοντας την θέση του στον Κούτσι. Ο ΠΑΣ συνέχισε να απειλεί με αντεπιθέσεις και στο 64΄ο Βίλα σημάδεψε το δοκάρι του Ράντμαν, με σουτ από πλάγια θέση, καταγράφοντας την καλύτερη στιγμή για την ομάδα του. Από την στιγμή που το γκολ δεν ήρθε, το τελευταίο διάστημα του αγώνα είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με την ομάδα των Ιωαννίνων να σκέφτεται το επόμενο παιχνίδι… Μάλιστα, ο Ατρόμητος θα μπορούσε να έχει πετύχει και τρίτο γκολ αλλά στο 81΄Μπρίτο και Κούτσι δεν μπόρεσαν σε μία φάση διαρκείας να νικήσουν τον Φέγκρους.

Συνθέσεις: 
 Ατρόμητος: Ράντμαν, Σκόνδρας, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Ταυλαρίδης (46΄Φυτανίδης), Μπρίτο, Καραγκούνης (72΄Μπάλλας), Ιγκλέσιας, Πίτου, Σουμπίνιο, Ναπολεόνι (59΄Κούτσι)

ΠΑΣ Γιάννινα: Φέγκρους, Ντάσιος (83΄Νάκος), Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Ίλιτς (74΄ Νικλητσιώτης), Τσουκαλάς (67΄Μπέριος), Κοροβέσης, Γεωργίου, Λίλα, Οικονόμου, Βίλα

Τσιώλης: «Μας αδικεί το αποτέλεσμα»

 26/05/2013
Απογοητευμένος από το αποτέλεσμα της Τούμπας εμφανίστηκε ο Σάκης Τσιώλης μετά την ήττα του Αστέρα Τρίπολης από τον ΠΑΟΚ για τα πλέι οφ. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός αναφέρθηκε και στον τελικό Κυπέλλου.

Τσιώλης: «Μας αδικεί το αποτέλεσμα»
Απογοήτευση και πίκρα για το τελικό αποτέλεσμα κόντρα στον ΠΑΟΚ, από τον Σάκη Τσιώλη. Ο έμπειρος τεχνικός του Αστέρα, τόνισε πως η ήττα αδικεί την ομάδα του, η οποία είχε καλή παρουσία στην Τούμπα. Ακόμα αναφέρθηκε και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας τονίζοντας πως «βίασαν τον Αστέρα στον τελικό».

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Τσιώλη:

Για τον αγώνα στην Τούμπα: «Ήταν ακόμη ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, με ένα μεγάλο αντίπαλο, μέχρι το τελευταίο λεπτό υπήρχε ενδιαφέρον. Ήρθαμε να δώσουμε την μάχη μας και να βγάλουμε από πάνω μας την εμφάνιση της Τρίπολης. Παρόλο που στο πρώτο ημίχρονο βγάλαμε κάποιες φορές παίκτη παραπάνω δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Σήμερα κάναμε πολύ καλό πρέσινγκ, κάτι που δεν είχαμε στην Τρίπολη και ο ΠΑΟΚ έφτιαχνε δύσκολα ευκαιρίες. Αν και φάγαμε ένα φτηνό γκολ, σε μία φάση που θα μπορούσαμε να είχαμε βγάλει κόρνερ. Στα πλέι οφ ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος από εμάς και πιο προετοιμασμένος. Μετά το Κύπελλο για τον ΠΑΟΚ ήταν μονόδρομος στα πλέι οφ».

Για τα πλέι οφ και τον Τελικό Κυπέλλου: «Από εκεί και μετά το ματς έγινε πιο επιθετικό από την πλευρά μας, αλλά χωρίς ηρεμία. Είχαμε όμως την μεγάλη ευκαιρία στο τετ α τετ του Περόνε, που αν σκόραρε το παιχνίδι από εκεί και πέρα θα ήταν διαφορετικό. Κλείνουμε τις αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ ικανοποιημένοι που παίξαμε απέναντι σε ένα μεγάλο αντίπαλο. Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για την νίκη και το βήμα που έκανε για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο τελικός Κυπέλλου μας πόνεσε πολύ και μας έβγαλε έξω από την συγκέντρωση για τα πλέι οφ. Αυτό που θα μείνει θα είναι η τελική κατάταξη. Στον Τελικό τον Αστέρα τον βίασαν».

Για το χρονικό σημείο των πλέι οφ: «Είναι σίγουρα καταστροφικό το χρονικό σημείο που γίνονται τα πλέι οφ. Θα έπρεπε να ξεκινήσουν αμέσως μετά την λήξη του πρωταθλήματος, θα έπρεπε να γίνουν γρήγορα, όχι μετά τον τελικό. Νομίζω ότι δεν το οργανώσανε σωστά και η ομάδα βγάζει κούραση, περισσότερο ψυχολογική».

Για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ: «Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, το είπα και στα παιδιά. Είναι αυτό που έπαιζαν χτες, ήταν η μεγαλύτερη διαφήμιση για το άθλημα αυτός ο τελικός. Μακάρι να φτάσουμε στο ελάχιστο από αυτό το επίπεδο».

Γεωργιάδης: «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για την πρωτιά»

26/05/2013
 Ικανοποίηση και αισιοδοξία για τη συνέχεια είχαν τα λεγόμενα του προπονητή του ΠΑΟΚ, Γιώργου Γεωργιάδη, μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Αστέρα Τρίπολης.

Γεωργιάδης: «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για την πρωτιά»
Για όλους και για όλα μίλησε ο Γιώργος Γεωργιάδης μετά το τέλος της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο νεαρός τεχνικός αναφέρθηκε στη διαιτησία, από την οποία είχε παράπονα.

Ακόμα, λόγος έγινε και για την αλλαγή του Βούκιτς, ο οποίος έφυγε για τα αποδυτήρια αλλά και για τον Ολίσε και το υπόλοιπο ρόστερ.

Συγκεκριμένα είπε:

«Οι παίκτες είχαν θέληση και αποφασιστικότητα. Είναι δύσκολο αυτή την περίοδο να έχεις παιχνίδια ανά τρεις μέρες. Δεν παίξαμε το ποδόσφαιρο που παίξαμε στη Τρίπολη αλλά νικήσαμε. Ο Αστέρας είναι σκληρή ομάδα που δεν σε αφήνει να αναπτυχθείς. Ήταν μια δύσκολη νίκη αλλά τα καταφέραμε. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να παίζει καλό ποδόσφαιρo αλλά όταν δεν μπορεί, πρέπει να κάνει τέτοιες νίκες έστω και με 1-0 γιατί είναι μεγάλη ομάδα. Ο κόσμος ήταν θετικός και βοήθησε πολύ. Έχουμε ένα δύσκολο ματς την Τετάρτη».

Για την διαιτησία: «Θέλω να πω πως ήταν μπροστά μου ένας επόπτης που δεν έδωσε σφύριγμα υπέρ ματς ενώ έδωσε πάρα πολλά φάουλ ο κ. Κάκος που εγώ δεν θα κατάλαβα. Είναι πάντως καλός διαιτητής. Δεν έχω μιλήσει για την διαιτησία. Το πρώτο γκολ του Ατρομήτου ήρθε από ένα φάουλ που δεν υπήρχε, ενώ και η κόκκινη του Σίλντενφελντ στο ματς με τον Αστέρα ήρθε από φάουλ που δεν υπήρχε. Ζήτησα από την Σούπερ Λιγκ τα τρία παιχνίδια στην έδρα μας να γίνουν στις 20.30. Μου είπανε πως θα προσπαθήσουν τουλάχιστον τα δύο να γίνουν αυτή την ώρα αλλά τελικά και τα τρία γίνονται στις 18.15. Εντάξει, εμείς θα συνεχίσουμε...».

Για την αλλαγή του Βούκιτς και ότι κατευθύνθηκε στα αποδυτήρια: «Ο Βούκιτς χώλαινε από το 25'. Ηταν δύσκολο να αγωνιστεί, αυτός προσπάθησε να παίξει αλλά υπήρχε πρόβλημα από το 25'. Είναι μεγάλος παίκτης, τέτοιους παίκτες θέλουμε στον ΠΑΟΚ. Στο τέλος το συζητήσαμε, δεν μπορεί να φεύγει από τον πάγκο. Θα τιμωρηθεί όπως ο Σίλντενφελντ και ο Ιτάνζ. Μακάρι να είναι έτοιμος την Τετάρτη για να τον χρειαστούμε».

Για τον Ολίσε: «Νομίζω πως μπορεί να παίξει όλες τις θέσεις της επίθεσης, ο ίδιος μου έχει πει πως μπορεί και φορ. Ελπίζω να είναι καλός και την Τετάρτη. Μπορούμε να δούμε στοιχεία στον ίδιο, πλην του ταλέντου προσπαθεί και στην άμυνα. Δε θέλω να ασχοληθώ με αυτό τώρα, έχουμε χρόνο ακόμη».

Για τη ψυχολογία της ομάδας: «Ειδικά στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο και μετά κάναμε λάθη ως οργανισμός. Έτσι χάσαμε στο ματς με τον ΠΑΣ που δεν ήμασταν χειρότεροι. Ήρθαν αυτές οι δύο νίκες αλλά ακόμη δεν έχει τελειώσει κάτι. Έχουμε ακόμη δύο ματς. Αυτή τη στιγμή είμαστε πρώτοι, ό,τι χρειαστεί για την πρωτιά πιστεύω πως θα το κάνουμε».

Για τα πολλά λάθη: «Πρέπει να είναι πιο συγκεντρωμένοι οι παίκτες, υπάρχει η κούραση αλλά καλύψαμε καλά τα νώτα μας σήμερα και δεν είχε φάσεις ο Αστέρας. Αν θυμηθείτε στο ματς Κυπέλλου, μας έκανε πολλές ευκαιρίες σε ανοιχτό γήπεδο».

Για το ρόστερ: «Πριν ξεκινήσουν τα πλέι οφ είπα στους παίκτες πως ο ΠΑΟΚ έχει 22 παίκτες και είναι ικανός να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ με όποιον χρησιμοποιηθεί. Και αυτό το πιστεύω που λέω».

Για τη σύγκριση του ΠΑΟΚ και του Αστέρα: «Πολλοί έλεγαν πως έχει καλύτερη ομάδα από εμάς. Εγώ λέω πως ούτε καλύτερη ομάδα είχε αλλά ούτε καλύτερους παίκτες, είναι μια σκληρή ομάδα. Αφού τελείωσανε αυτά τα δύο ματς (σ.σ. του Κυπέλλου) έπρεπε να δείξουν οι παίκτες μας πως είναι καλύτεροι και τα καταφέρανε, με όλο τον σεβασμό στον Αστέρα».

Για τους παίκτες που πλέον έχουν πιο ενεργό ρόλο: «Και ο Κουμάλο έκανε καλή δουλειά και ο Ρομπέρ. Τον αδικούμε πολύ, νομίζω πως είναι καλός και σημαντικός παίκτης».

Παράσχος: «Nίκη στην Τούμπα»

26/05/2013
 Το σύνθημα για νίκη στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ έδωσε ο Γιώργος Παράσχος μετά το τέλος του αγώνα απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Παράσχος: «Nίκη στην Τούμπα»
Ο τεχνικός του Ατρόμητου, στη συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης, τόνισε πως επόμενος στόχος της ομάδας του είναι η νίκη στην έδρα του «δικέφαλου του Βορρά».

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιώργος Παράσχος:


«Συγχαρητήρια στα παιδιά. Παίξαμε για τέταρτο σερί παιχνίδι καλά και είμαστε οι αδικημένοι των πλέι οφ γιατί θα έπρεπε να είχαμε περισσότερους βαθμούς. Πετύχαμε δύο ωραία γκολ και προηγηθήκαμε με 2-0. Για πρώτη φορά κάναμε ένα λάθος και δεν μας στοίχισε. Ήμασταν τυχεροί γιατί ο ΠΑΣ θα μπορούσε να είχε μπει ξανά στο παιχνίδι.

Θα πάμε για να διεκδικήσουμε τη νίκη στην Τούμπα. Αν είμαστε τυχεροί και εκεί θα δούμε τι μπορούμε να πάρουμε από αυτό το παιχνίδι. Και εδώ που φτάσαμε και έχουμε αυτά τα τρεξίματα και αυτή τη διάρκεια είμαστε ευχαριστημένοι. Εμείς πρεσάρουμε ψηλά και δεν κάνουμε μεγάλες διαδρομές. Αυτός ο τρόπος παιχνιδιού μας έκανε πιο ελκυστικούς.

Με το ροτέισον το απαραίτητο θα παρουσιαστούμε πιο φρέσκοι με τον ΠΑΟΚ. Αν κάτι αλλάξαμε στον Ατρόμητο είναι αυτό το πράγμα. Να ρισκάρουμε πιο πολύ ψηλά. Εχουμε την ποιότητα για να το κάνουμε αυτό. Ας έρθει με το καλό η πρώτη θέση και εκεί θα δούμε πως θα το διαχειριστούμε. Με τα παιδιά τα συζητάμε και ξέρουμε λίγο πολύ που βρισκόμαστε».

«Είχαμε τη δυνατότητα, αλλά δεν τα καταφέραμε»

26/05/2013
 Δεν θέλησε να μιλήσει για το μέλλον του στον ΠΑΣ Γιάννινα ο Γιάννης Χριστόπουλος στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα από τον Ατρόμητο που –όπως είπε- ήρθε από δύο «κρύα» γκολ.

«Είχαμε τη δυνατότητα, αλλά δεν τα καταφέραμε»
Ο τεχνικός της ομάδας των Ιωαννίνων πρόσθεσε πως η ομάδα του θα μπορούσε να είχε πετύχει κάποιο γκολ, αλλά δυστυχώς γι’ αυτήν, δεν τα κατάφερε.

Αναλυτικά:

Για το ματς: «Νομίζω ότι έγινε ένα ωραίο παιχνίδι. Οι δυο ομάδες απέδωσαν ποιοτικό ποδόσφαιρο. Δεχτήκαμε δύο γκολ που θα τα χαρακτήριζα κρύα. Το πρώτο στο 15' μετά από μια κάθετη μπαλιά και μια πλαγιοκόπηση της άμυνας και το δεύτερο πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της επανάληψης. Ήταν όμως ένα όμορφο γκολ. Στη συνέχεια ρισκάραμε και βγήκαμε μπροστά για να πετύχουμε κάποιο γκολ. Πιστεύω ότι είχαμε τη δυνατότητα να προηγηθούμε αλλά και να μειώσουμε στο σκορ. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε και κάναμε την πρώτη μας ήττα στα play off την 4η αγωνιστική και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Έχουμε δυο μέρες μπροστά μας να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε στην Τρίπολη.

Κλείνοντας θέλω να αναφερθώ στη συνέντευξη Τύπου μετά το πρώτο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στα Γιάννενα. Θέλω να διευκρινίσω ότι οι αναφορές μου δεν ήταν για τον Σπάθα, αλλά ήταν λόγω του μεγάλου εκνευρισμού που είχα εκείνες τις στιγμές. Ποτέ δεν μίλησα συγκεκριμένα για τον Σπάθα. Παρόλα αυτά, επειδή βρέθηκα σε μεγάλο εκνευρισμό θέλω να ζητήσω δημόσια συγγνώμη από την ομάδα, το τεχνικό επιτελείο, τους ποδοσφαιριστές, τον κόσμο αλλά και από τους διαιτητές».

Για το αν ο ΠΑΟΚ είναι φαβορί: «Αν το δούμε βαθμολογικά, ναι. Αλλά αυτό θα φανεί τις τελευταίες δύο αγωνιστικές».

Για το αν επηρεάστηκε ο ΠΑΣ από την υπόθεση της αδειοδότησης: «Δεν είναι μόνο αυτό, είναι και άλλα θέματα που έχουν προκύψει τώρα τελευταία αλλά για όλα αυτά θα μιλήσουμε αναλυτικά μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ».

Για το θέμα της παραμονής του στην ομάδα: «Δεν θέλω να απαντήσω ή να σχολιάσω κάτι περισσότερο στο συγκεκριμένο ζήτημα».

Αιχμές για ΕΠΟ από Αλαφούζο

26/05/2013
 Αιχμές για ΕΠΟ από Αλαφούζο
 Μέσω twitter ο Γιάννης Αλαφούζος αφήνει αιχμές για ΕΠΟ και κυβέρνηση σε αντιδιαστολή με την UEFA που πολεμά ντόπινγκ, ρατσισμό και στημένους αγώνες.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, μάλιστα, στο σχόλιό του στο twitter έχει και ενεργό link που οδηγεί στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και στις αποφάσεις της σχετικά με αυτά τα θέματα τα οποία και χαρακτηρίζονται «μάστιγες του αθλήματος».

Χάνει Κοντοέ

26/05/2013
 Καταραμένη φαίνεται πως είναι η θέση του αριστερού μπακ στον Αστέρα Τρίπολης, αφού μετά τους Φορμίκα και Πιπίνη χτύπησε και ο Κοντοές, ο οποίος ενδεχομένως να χάσει τα υπόλοιπα δύο παιχνίδια.

Χάνει Κοντοέ
Μετά τους Λαουτάρο Φορμίκα και Χρήστο Πιπίνη… η κακή τύχη του Αστέρα «χτυπάει» και πάλι αριστερά. Στο άκρο της άμυνας, συγκεκριμένα. Ο Γιάννης Κοντοές είναι το τελευταίο θύμα της κακοδαιμονίας αφού ένιωσε ενοχλήσεις στο δικέφαλο και έγινε αναγκαστική αλλαγή.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τράβηγμα, κάτι που σημαίνει πως δεν υπολογίζεται για κανένα από τα υπόλοιπα παιχνίδια των πλέι οφ. Περισσότερα θα ξέρουν οι άνθρωποι του Αστέρα, μετά τις αναλυτικές εξετάσεις που θα γίνουν στον παίκτη την Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται πως δεν υπάρχει άλλο διαθέσιμο μπακ στον Αστέρα, αφού Φορμίκα και Πιπίνης είναι νοκ άουτ, ενώ ο μόνος που μπορεί να παίξει είναι ο Γιαλούσης.

«Όνειρο ο Παναθηναϊκός»

26/05/2013
 Όνειρο που έγινε πραγματικότητα χαρακτήρισε την παρουσία του στον Παναθηναϊκό ο Κώστας Μπαρμπαρούσης, ο οποίος τόνισε πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ξεκαθαρίσει το μέλλον του.

«Όνειρο ο Παναθηναϊκός»
Ο ομογενής ποδοσφαιριστής μίλησε σε αυστραλιανή ιστοσελίδα κάνοντας έναν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε.

Διαβάστε αποσπάσματα από όσα είπε:

- Πώς ήταν να παίζεις για τον Παναθηναϊκό αυτή τη σεζόν; Γεννήθηκες να είσαι "πράσινος";

"Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ήμουν φίλαθλος του Παναθηναϊκού μια ζωή και όταν μου παρουσιάστηκε η ευκαιρία να παίξω στην ομάδα δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά".

- Πες μας για το ματς με τον Ολυμπιακό τον περασμένο μήνα, ένα από τα σπουδαιότερα ντέρμπι, το "ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων".

"Δεν αγωνίστηκα στο πρώτο ματς που έγινε στο γήπεδό μας, οπότε ήθελα οπωσδήποτε να ζήσω την εμπειρία αυτού του ντέρμπι. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά για μένα και άρχισα να παίζω. Ήταν κάτι που δεν είχα ξαναζήσει. Οι φίλαθλοι ζουν γι' αυτό το παιχνίδι και είναι πολύ παθιασμένοι πάντα".

- Πετύχατε ένα γκολ στο 73' δημιουργώντας ένα αγωνιώδες φινάλε.

"Παίξαμε καλά σε όλο το παιχνίδι. Όταν δεν είχαμε τη μπάλα καταφέραμε με σωστές επιλογές να περιορίσουμε τις ευκαιρίες τους. Πήραμε το προβάδισμα στο σκορ, αλλά τελικά δεχθήκαμε ένα γκολ που μας γέμισε απογοήτευση".

- Ήταν μια "φτωχή" σεζόν για την ομάδα, μένοντας εκτός Ευρώπης. Τι πήγε λάθος;

"Η ομάδα και ο κόσμος πέρασαν πολλά τη φετινή σεζόν. Δεν ήταν εύκολο γι' αυτούς αλλά πιστεύω ότι τα προβλήματα μας έκαναν πιο δυνατούς. Προσωπικά θεωρώ ότι οι δυσκολίες που συναντήσαμε δεν μας επέτρεψαν να κερδίσουμε τις ευκαιρίες μας. Είχαμε τέσσερις διαφορετικούς προπονητές και όταν έχεις τόσες αλλαγές είναι δύσκολο να βρεις έναν σταθερό ρυθμό".

- Είχες έναν καλό συνδυασμό με τον Ζέκα για το 3-0 απέναντι στην Σκόντα Ξάνθης. Πώς βαθμολογείς τη δική σου απόδοση;

"Στην αρχή της σεζόν ήταν δύσκολη για μένα, καθώς έχασα ολόκληρη την προετοιμασία του συλλόγου, λόγω της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οπότε όταν επέστρεψα ήταν δύσκολο γιατί ήδη ο προπονητής είχε δει περισσότερα πράγματα από τους άλλους παίκτες. Αλλά στη διάρκεια της σεζόν δούλεψα σκληρά, είχα καλή απόδοση τους τελευταίους δύο μήνες και θεωρώ ότι άφησα θετικές εντυπώσεις τόσο στους ανθρώπους της ομάδας, όσο και στους φιλάθλους".

- Δεν κατάφερες να μετάσχεις στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά είχες 11 εμφανίσεις με την ομάδα. Είσαι χαρούμενος με τις ευκαιρίες που σου δόθηκαν;

"Ήμουν στην αποστολή της ομάδας σε πολλά ματς του ομίλου, αλλά ποτέ δεν αγωνίστηκα. Αν αναλογιστώ ότι έχασα την προετοιμασία της ομάδας είμαι ικανοποιημένος από το πως τελείωσε η σεζόν επί προσωπικού και θεωρώ πως αν υπάρξουν προκριματικοί αγώνες, θα παίξω κανονικά".

- Υπάρχουν παίκτες που σε βοήθησαν να αναπτύξεις το παιχνίδι σου;

"Ο Νίκος Σπυρόπουλος, ο Λουκάς Βύντρα και ο Στέφανος Κοτσόλης ήταν φιλικοί μαζί μου από την πρώτη στιγμή που πήγα στην ομάδα και με βοήθησαν να προσαρμοστώ. Από τότε έχω κάνει αρκετές καλές συνεργασίες εντός και εκτός γηπέδου".

- Ποιές είναι οι σκέψεις σου για τον νέο προπονητή της ομάδας, Γιάννη Αναστασίου;

"Έρχεται έχοντας ένα καλό όνομα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ελπίζω να έρθει, να σταθεί ικανός "καπετάνιος" και να φέρει νέες ιδέες στη νεανική ομάδα που διαθέτουμε".

- Πώς είναι να ζεις στην Αθήνα;

"Η Αθήνα είναι φανταστική πόλη. Απολαμβάνω το κάθε τι σε αυτή. Έχω βρεθεί σε πολλές πόλεις και μπορώ να πω ότι είναι δύσκολο να βρω ένα καλύτερο μέρος από την Αθήνα για να ζήσω".

- Πού θα βρίσκεται τη νέα σεζόν ο Κώστας Μπαρμπαρούσης; "Όλα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες εβδομάδες. Έχω να κάνω κάποιες συζητήσεις με τον μάνατζέρ μου, να εξετάσω τις προοπτικές και ελπίζω ότι σύντομα θα ξέρω".

«Θέλω να μείνω στον ΠΑΟΚ»

26/05/2013
 Την επιθυμία του να παραμείνει και του χρόνου στην ομάδα του ΠΑΟΚ εξέφρασε ο Σεκού Ολίσε μετά τη νίκη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

«Θέλω να μείνω στον ΠΑΟΚ»
Θέλει να μείνει και το λέει!

Μετά την νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, ο Σεκού Ολίσε ξεκαθάρισε πως ο «Δικέφαλος» είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο και θα ήθελε να παραμείνει στην Θεσσαλονίκη και του χρόνου.

Ο σκόρερ του ΠΑΟΚ εμφανίστηκε χαρούμενος που ξεκίνησε βασικός για δεύτερο σερί παιχνίδι ενώ υπογράμμισε πως ο απόλυτος στόχος της ομάδας του είναι η πρωτιά στα πλέι οφ και η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αναλυτικά, όσα είπε στην κάμερα της NOVA:

«Είναι η δεύτερη φορά που ξεκινάω στο αρχικό σχήμα με τον νέο προπονητή μετά το ματς της Τρίπολης. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και για τα νίκη αλλά και για το γκολ που πέτυχα. Δεν είχαμε καλό ξεκίνημα στο ξεκίνημα των πλέι οφς και όταν χάνεις είσαι ο χειρότερος. Δεν μας πήρε όμως από κάτω παρά την απογοήτευση, αντεπιτεθήκαμε και φτάσαμε εδώ που είμαστε σήμερα. Θέλουμε να τερματίσουμε πρώτοι και να βγούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Προσπαθήσαμε πολύ στην προπόνηση, το θετικό αποτέλεσμα ήταν επιτακτική ανάγκη, μας το ζήταγε ο κόσμος στα αποδυτήρια. Στο ημίχρονο είπαμε πως πρέπει να βάλουμε τη μπάλα κάτω και να αναπτυχθούμε από τις πτέρυγες. Το κάναμε και σε μία φάση διαρκείας ήρθε η μπάλα σε εμένα και σκόραρα. Ο στόχος είναι η πρώτη θέση και αυτό θέλει και ο κόσμος που το αξίζει ανεξαρτήτως από την απόδοσή μας.

Μέχρι στιγμής δεν μου έχει μιλήσει κανένας για το μέλλον μου, θα δούμε τι θα συμβεί. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι μια απλή ομάδα, είναι γνωστός σε ολόκληρο τον κόσμο και για μένα είναι σαν οικογένεια. Στόχος μου είναι να βελτιώνομαι και να δείξω τι μπορώ να κάνω μέσα από τις ευκαιρίες που παίρνω. Δεν έχω πρόβλημα να παραμείνω στην ομάδα».

Γλύκος: «Αλλάζει η ψυχολογία μας»

26/05/2013
 Για αλλαγή ψυχολογίας στον ΠΑΟΚ μετά τις δύο νίκες επί του Αστέρα Τρίπολης έκανε λόγο ο Παναγιώτης Γλύκος.

Γλύκος: «Αλλάζει η ψυχολογία μας»
Αναλυτικά όσα είπε ο τερματοφύλακας του «Δικεφάλου του Βορρά» στην κάμερα της Nova:

«Δεν ήταν εύκολο παιχνίδι, ξέραμε πως ο Αστέρας θα είναι καλύτερος από το πρώτο παιχνίδι στην έδρα του. Δείξαμε πάθος, αποφασιστικότητα και ότι θέλαμε περισσότερο τη νίκη, που νομίζω πως την πήραμε δίκαια. Αλλάζει η ψυχολογία μας, επανήλθαν τα χαμόγελα γιατί στο ξεκίνημα ήμασταν όλοι θλιμμένοι. Εμείς ορίζουμε το τι μπορούμε να κάνουμε, επιτέλους δείξαμε τι αξίζουμε. Δείξαμε πάθος και πως είμαστε μια οικογένεια. Υπάρχει σιγουριά παρά τις απουσίες γιατί τα παιδιά που έρχονται από τον πάγκο έχουν αποδείξει πως παίζουν όλοι ο ένας για τον άλλον, υπάρχει εμπιστοσύνη». 
Και ο Έμερι στη λίστα του ΠΑΟΚ
26/05/2013
 Μπορεί ο ΠΑΟΚ να δίνει τη δική του «μάχη» για τα πλέι οφ, όμως η διοίκηση της ομάδας δεν σταματά την αναζήτηση τεχνικού, προκειμένου να είναι έτοιμη για τη νέα σεζόν. Τελευταίο όνομα, ο Ουνάι Έμερι.

Και ο Έμερι στη λίστα του ΠΑΟΚ
Και η λίστα… καλά κρατεί. Ο Γιώργος Γεωργιάδης «τρέχει» την ομάδα στα πλέι οφ, μετά την απομάκρυνση του Γιώργου Δώνη, όμως στον ΠΑΟΚ συνεχίζουν την αναζήτηση προπονητή. Το τελευταίο όνομα που προστέθηκε στη σχετική λίστα είναι αυτό του Ουνάι Έμερι.

Ο Ισπανός τεχνικός, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι ήταν σε συζητήσεις με τον Ολυμπιακό και τώρα είναι προπονητής της Σεβίλλης, ενδιαφέρει τον «δικέφαλο του Βορρά». Ο πρώην τεχνικός της Βαλένθια, ολοκλήρωσε τη συνεργασία τους με τις «νυχτερίδες» το περασμένο καλοκαίρι και έτσι έκατσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους Πειραιώτες, από τους οποίους έφυγε ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Οι δύο πλευρές δεν ήρθαν σε συμφωνία και ο Έμερι πήγε λίγο αργότερα, στην Σπαρτάκ Μόσχας. Εκεί έμεινε για λίγο, απέτυχε και αποχώρησε για να κάτσει στον πάγκο της Σεβίλλης.

Πλέον, στον ΠΑΟΚ εξετάζουν το βιογραφικό του και δεν αποκλείεται να κάνουν κίνηση για να τον αποκτήσουν, εάν και εφόσον επιβεβαιωθούν τα ρεπορτάζ που τον θέλουν να φεύγει από την Σεβίλλη, στο φινάλε της σεζόν.

Κολοβέτσιος: «Φτηνά γκολ»

26/05/2013
 Στην ευκολία με την οποία ο ΠΑΣ Γιάννινα δέχτηκε τα γκολ από τον Ατρόμητο στάθηκε μετά το τέλος του ματς ο Δημήτρης Κολοβέτσιος.

Κολοβέτσιος: «Φτηνά γκολ»
Ο αμυντικός της ομάδας των Ιωαννίνων μετά την ήττα από τον Ατρόμητο με σκορ 2-0 στο Περιστέρι στάθηκε στην κόπωση των συνεχόμενων παιχνιδιών αλλά και την ανάγκη για νίκη την επόμενη αγωνιστική απέναντι στον Αστέρα.

«Για μας το παιχνίδι ήταν πολύ σημαντικό Ήρθαμε εδώ με στόχο τους τρεις πόντους αλλά δεν ήμασταν καλοί και δίκαια χάσαμε. Προχωράμε στο επόμενο ματς. Δεν πιστεύω ότι έγινε κάποιο λάθος απλά φανήκαμε λίγο υποτονικοί και κουρασμένοι και αυτό πρέπει να διορθωθεί στο επόμενο ματς. Δεν έπρεπε να δεχτούμε γρήγορα το δεύτερο γκολ αλλά δεχτήκαμε δύο φθηνά γκολ και έτσι ήρθε η ήττα. Εμείς θα πάμε στην Τρίπολη για τη νίκη και είναι ένα ματς - τελικός και θα πάμε με στόχο το καλύτερο. Αυτά τα παιχνίδια κρίνονται στο ποιος θα είναι ποιο φρέσκος και ποιος θα βγάλει περισσότερο πάθος και δύναμη», ήταν το σχόλιο του Κολοβέτσιου.

Ντάσιος: «Τα παρατήσαμε»

27/05/2013
 Στην αδυναμία του ΠΑΣ Γιάννινα να αντιδράσει μετά και το δεύτερο γκολ του Ατρόμητου στάθηκε ο Γιώργος Ντάσιος.

Ντάσιος: «Τα παρατήσαμε»
Ο αρχηγός της ομάδας των Ιωαννίνων, μετά την ήττα (2-0) απέναντι στον Ατρόμητο, τόνισε πως πρέπει η ομάδα του να αφήσει πίσω το παιχνίδι του Περιστερίου και να κοιτάξει τη συνέχεια των play-off.

«Δεν παρουσιαστήκαμε όπως στα προηγούμενα παιχνίδια. Γνωρίζουμε ότι ο Ατρόμητος είναι πολύ καλή ομάδα και προσπαθήσαμε να τους μπλοκάρουμε. Δεχτήκαμε δύο γκολ και πιστεύω ότι μετά το δεύτερο γκολ τα παρατήσαμε. Δεν έχει τελειώσει τίποτα και θέλουμε να ξεχάσουμε αυτή την κακή παρένθεση. Πρέπει να είμαστε πιο αποφασιστικοί, να πιέζουμε ψηλά και να είμαστε πιο προσεκτικοί στην τελική πάσα. Είχαμε κάποιες καλές ευκαιρίες, ένα δοκάρι αλλά έτσι είναι η μπάλα», είπε χαρακτηριστικά ο αμυντικός του ΠΑΣ.

Λαζαρίδης: «Το μάξιμουμ στα δύο τελευταία ματς»

27/05/2013
 Ικανοποιημένος από την απόδοση με τα Γιάννενα, αλλά και με την γενικότερη παρουσία της ομάδας του στα πλέι-οφ, εμφανίστηκε ο Νίκος Λαζαρίδης. Νίκη στην Τούμπα θέλει ο Ράντμαν

Λαζαρίδης: «Το μάξιμουμ στα δύο τελευταία ματς»
Ο έμπειρος αμυντικός του Ατρόμητου, μετά το τέλος της αναμέτρησης, υπογράμμισε πως η ομάδα του θα κάνει τα πάντα στις δύο αναμετρήσεις που απομένουν για να πάρει το μάξιμουμ των βαθμών: «Η ομάδα έκανε μία μεγάλη προσπάθεια και υπάρχει πολύ μεγάλη κούραση αλλά σήμερα τα παιδιά έκαναν μεγάλη προσπάθεια.Θέλουμε στα επόμενα παιχνίδια το μάξιμουμ των βαθμών. Είχαμε αρκετές ευκαιρίες και το μόνο που μετράει είναι οι βαθμοί αλλά μεγάλο ρόλο παίζει και η κούραση. Σε όλα τα ματς μπαίνουμε για τους τρεις βαθμούς και η ομάδα έδειξε ότι παλεύει όλα τα παιχνίδια. Αντέχουμε και το έχουμε δείξει, όλοι προσπαθούν για το καλύτερο και αυτό βγαίνει και στον αγωνιστικό χώρο».

Με την σειρά του ο Βέλιμιρ Ράντμαν έδωσε σύνθημα για νίκη μέσα στην Τούμπα: «Πιστεύω ότι έδωσα τα πάντα όπως και σε όλα τα παιχνίδια και βοήθησα την ομάδα μου και αυτή είναι η δουλειά μου. Στα πλέι οφ έχουμε παίξει καλό ποδόσφαιρο αλλά χρειάζεται και η τύχη και το πιο σημαντικό είναι ότι πήραμε τη νίκη. Εμείς θα πάμε στην Τούμπα για τη νίκη και σημαντικό ρόλο γενικά στα πλέι οφ παίζει η κούραση».

Προς Νοβάρα ο Μπουγαϊδης

27/05/2013
 Η ιταλική ομάδα, που θ’ αγωνίζεται και τη νέα σεζόν στην Serie B, πιθανώς να είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του Μαυρουδή Μπουγαϊδη

Προς Νοβάρα ο Μπουγαϊδης
Ο 19χρονος στόπερ, ήταν ο πρώτος που κατέθεσε προσφυγή σε βάρος της ΑΕΚ, προκειμένου να διασφαλίσει το ποσό των 8.000 ευρώ, ενώ τον ίδιο δρόμο είχε ακολουθήσει και ο Γιώργος Κατίδης. Ο κοινός ατζέντης των δύο νεαρών ποδοσφαιριστών, Θεόφιλος Καρασαββίδης, βρισκόταν σε αναζήτηση ομάδας για τον κεντρικό αμυντικό της «Ένωσης» και σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές, δηλαδή η πλευρά του Μπουγαϊδη με τη Νοβάρα, βρίσκονται κοντά σε συμφωνία.

Θυμίζουμε πως το πρωί της Δευτέρας, είναι προγραμματισμένη και η εκδίκαση της υπόθεσης του Μπουγαϊδη με την ΑΕΚ, όπου εκτός απροόπτου, ο ποδοσφαιριστής θα μείνει και τυπικά ελεύθερος.

Λάκκος λεόντων ο 3ος προκριματικός του Τσαμπιονς Λιγκ

27/05/2013
 Μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, περιμένουν τον ΠΑΟΚ ή όποια άλλη ομάδα πάρει την πρωτιά στα πλέι-οφ, στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ

Λάκκος λεόντων ο 3ος προκριματικός του Τσαμπιονς Λιγκ
Η Λιόν, η Ζενίτ, η Αϊντχόφεν, η Μέταλιστ Χάρκιβ και η Φενέρ ή η Βασιλεία (αν «καταφέρει» να χάσει τον τίτλο στην Ελβετία) θα είναι οι πέντε ισχυρές στην κλήρωση του 3ου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ σε ότι αφορά τις μη πρωταθλήτριες ομάδες. Κάτι που σημαίνει για τον Δικέφαλο του Βορρά ή όποια άλλη ομάδα καταλάβει την πρώτη θέση στα διαδικασία των πλέι-οφ, πως τον 2ο της κατάταξης στην Σούπερ Λίγκα, περιμένει μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή.

Το παζλ σχεδόν συμπληρώθηκε ως προς τους δυνατούς, με τις Λιόν (95.800), Ζενίτ (70.766), Αϊντχόφεν (64.945), Μέταλιστ (62.451) και η Φενέρμπαχτσέ (για την ώρα) με 46.400 να είναι στην πεντάδα. Αν η Βασιλεία στις δύο αγωνιστικές που απομένουν χάσει τον τίτλο, τότε θα πάρει την θέση των Τούρκων στους ισχυρούς αφού έχει 59.785.

Στους αδύνατους θα είναι οι Γκρασχόπερς ή η Σεντ Γκάλεν (εξαιρετικά δύσκολο), η Ζούλτε Βάρεγκεμ, η Νόρντζελαντ, η Σάλτσμπουργκ και ο πρώτος των ελληνικών πλέι-οφ. Αν «αυτοκτονήσει» η Βασιλεία και βγει πρωταθλήτρια η Γκρασχόπερς, η πρώτη θα πάει στους ισχυρούς και θα πέσει στους αδύνατους η Φενέρ, όπως ήδη αναφέραμε.

Και πρόστιμο και θλάση για Βούκιτς

27/05/2013
 Ο 33χρονος Σέρβος αποχώρησε με θλάση από τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, ωστόσο θα πληρώσει την τσαντίλα κατά την αλλαγή του

Και πρόστιμο και θλάση για Βούκιτς
Ο Βούκιτς υπέστη θλάση στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης με την ομάδα της Τρίπολης, ωστόσο ο Γ.Χ Γεωργιάδης αποφάσισε να τον κρατήσει στο παιχνίδι και στην εκκίνηση του δεύτερου μέρους. Στο 55ο λεπτό ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ, αντικαταστάθηκε από τον Γεωργιάδη και αυτός αντέδρασε στην αλλαγή. Ο Βούκιτς δεν πήγε στον πάγκο, παρακολούθησε περίπου 15 λεπτά ακόμα τον αγώνα από την φυσούνα, πήγε στα αποδυτήρια για να κάνει ντους και επέστρεψε στα τελευταία λεπτά.

Όπως ξεκαθάρισε ο τεχνικός του Δικεφάλου του Βορρά, ο Βούκιτς θα έχει ανάλογη ποινή με αυτή του Ιτάνζ και του Σίλντεφελντ στους οποίους είχε επιβληθεί πρόστιμο για παρόμοιες συμπεριφορές απειθαρχίας.

Φουλ για Μπόρεκ

27/05/2013
 Προχωρά για την απόκτηση του Τομάς Μπόρεκ ο Παναθηναϊκός. Επαφή του Νταμπίζα με τον μάνατζερ του Τσέχου μέσου. Έρχεται και υπογράφει ο Μπαϊράμι, κλείνει ο Φάλκενμπουργκ, δυσκολίες για Μπεργκ.

Φουλ για Μπόρεκ
Για την απόκτηση του Τομάς Μπόρεκ κινείται ο Παναθηναϊκός. Ο Νίκος Νταμπίζας παρακολούθησε από κοντά τον 27χρονο μέσο της Ντούκλα Πράγας στη χθεσινή νίκη επί της Μλάντα με 2-1 και σχημάτισε πολύ καλές εντυπώσεις γι την αξία του.

Μετά τον αγώνα είχε συνάντηση με τον μάνατζερ του Τσέχου με στόχο να αποκτηθεί δίχως να πάρει η ομάδα του περισσότερες από 100.000 ευρώ, καθώς τα οικονομικά μέσα των «πράσινων» είναι περιορισμένα. Πάντως η Ντούκλα σε πρώτη φάση δεν φαίνεται να πέφτει κάτω από τις 150.000 ευρώ, ποσό που δεν δείχνει διάθεση να προσφέρει ο Παναθηναϊκός για παίκτη που σε ένα χρόνο μένει ελεύθερος. Τον Μπόρεκ, που παίζει ως εσωτερικός μέσος, πιθανώς να παρακολουθήσει από κοντά και ο Γιάννης Αναστασίου.

Με το στυλό στο χέρι

Ο Εμίρ Μπαϊράμι θα είναι εκτός απροόπτου η πρώτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού. Ο Σουηδός ακραίος μεσοεπιθετικός αναμένεται στην Αθήνα για να περάσει από ιατρικά τεστ και να υπογράψει για τέσσερα χρόνια. Η Τβέντε, όπου και ανήκει, δεν θα εισπράξει χρήματα αλλά θα διατηρήσει 35% ως ποσοστό μεταπώλησης για τον πρώτο χρόνο από το τετραετές συμβόλαιο που θα υπογράψει και μικρότερο για τα επόμενα χρόνια.

Οι «πράσινοι» είναι πολύ κοντά και στον Έρικ Φάλκενμπουργκ. Ο Γιάννης Αναστασίου έχει αναλάβει τις επαφές με την Άλκμααρ για τον 25χρονο μέσο και η συμφωνία είναι πολύ κοντά.

Δυσκολίες για Μπεργκ

Σε αντίθεση με τις τρεις προηγούμενες μεταγραφικές υποθέσεις, δυσκολίες που πιθανώς να αποδειχτούν αξεπέραστες έχουν προκύψει για τον Μάρκους Μπεργκ. Αυτές δεν έχουν να κάνουν με τις ετήσιες απολαβές του Σουηδού σέντερ φορ, αλλά με το πριμ υπογραφής που θέλει. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια να δώσει ένα μεγάλο ποσό εφάπαξ στον 27χρονο ποδοσφαιριστή και τις επόμενες μέρες θα γίνει προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα.

Ανοικτά παραμένουν για τον Παναθηναϊκό και τα «μέτωπα» των Καραγκούνη και Ντελαπλάς.

* Η συμφωνία του Παναθηναϊκού με τη Νάπολι για το δανεισμό (με οψιόν αγοράς) του Στέφανο Καπίνο είναι δεδομένη, αλλά για να οριστικοποιηθεί εκκρεμεί η… έγκριση από το νέο προπονητή της ομάδας, που θα είναι ο Ράφα Μπενίτεθ.

Πιο κοντά σε «σεντόνι» και προπονητή

27/05/2013
 Μόλις έναν βαθμό χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στα προκριματικά του Champions League. Παράλληλα, μειώνονται οι υποψήφιοι για τον «ασπρόμαυρο» πάγκο και όλα δείχνουν ιβηρική.

Πιο κοντά σε «σεντόνι» και προπονητή
Σε τροχιά… Champions League βρίσκεται από χθες ο ΠΑΟΚ, ύστερα από τη νίκη (1-0) επί του Αστέρα Τρίπολης μέσα στην Τούμπα.

Πλέον ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα χάσει την πρώτη θέση που οδηγεί στον τρίτο προκριματικό γύρο μόνο με… αυτοκτονία, αφού χρειάζεται μόλις έναν βαθμό για να πετύχει τον πιο μεγάλο στόχο της φετινής σεζόν.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, τα πράγματα θα είναι δύσκολα και ο ΠΑΟΚ θα βρει στον δρόμο του μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στον 3ο προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Από εκεί και πέρα, οι διοικούντες την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ συνεχίζουν τις επαφές που έχουν για το θέμα του νέου προπονητή της ομάδας. Στο περιθώριο του χθεσινού ματς υπήρξαν συζητήσεις και οι Τσιστιακόφ - Βρύζας – Ζαγοράκης ενημέρωσαν λεπτομερώς τον Ιβάν Σαββίδης.

Οι Θεσσαλονικείς έχουν αφαιρέσει αρκετά ονόματα από τη λίστα των υποψηφίων και φορτσάρουν για 2-3 περιπτώσεις, οι οποίες και θεωρούνται ιδανικές για τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα, όλοι οι υποψήφιοι προέρχονται από την ιβηρική χερσόνησο, όπου έγιναν τα περισσότερα και πιο σημαντικά ταξίδια.

Τις προηγούμενες μέρες ακούστηκε έντονα το όνομα του Χουάν Ιγκνάθιο Μαρτίνεθ, όμως η SportDay αναφέρει πως έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα, αφού πρόθεση του Σαββίδη είναι να συμφωνήσει με κάποιον έμπειρο προπονητή που έχει συνηθίσει σε συνθήκες πρωταθλητισμού.

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας υπογραμμίζεται πως αν ο προπονητής που έχει τον πρώτο λόγο, έχει ακόμη υποχρεώσεις (π.χ. Ισπανία), τότε η συμφωνία δεν μπορεί να ολοκληρωθεί αυτήν την εβδομάδα. Αλλιώς το θέμα θα κλείσει γρήγορα κι ο νέος προπονητής θα αρχίσει να ασχολείται με την ομάδα από την τρέχουσα εβδομάδα.

**** Σήμερα εκδικάζεται η υπόθεση του πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ, Γιώργου Δώνη κι όλοι στην ομάδα αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον την απόφαση.

Κι έπεται συνέχεια στην ΑΕΚ…

27/05/2013
 Μετά την παραμονή των Ανάκογλου και Τσουμάγκα, σειρά παίρνουν για διαπραγματεύσεις άλλοι έξι παίκτες σήμερα στην ΑΕΚ. Μάχη για Μητρόπουλο και Κορδέρο, για γκολκίπερ κινείται η «Ένωση».

Κι έπεται συνέχεια στην ΑΕΚ…
Η υπογραφή τετραετών συμβολαίων με τους Ανάκογλου και Τσουμάγκα ήταν η πρώτη ένδειξη των προθέσεων του Δημήτρη Μελισσανίδη για μία αγωνιστικά ισχυρή ΑΕΚ στην τρίτη κατηγορία. Και θα υπάρχει συνέχεια, αφού στόχος είναι η δημιουργία ενός ρόστερ που δεν θα θυμίζει σε τίποτα ομάδα που παίζει στη Γ’ Εθνική.

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος θα έχει σήμερα επαφές με μάνατζερ έξι παικτών για να «κλείσει» τις συμφωνίες μαζί τους. Πιο δύσκολη εξ αυτών είναι του Βαλεντίνου Βλάχου, καθώς ο νεαρός δεξιός μπακ έχει το βλέμμα του στο εξωτερικό και φέρεται κοντά σε μεταγραφή εκτός συνόρων. Δυσκολίες υπάρχουν και για την περίπτωση του Παύλου Μητρόπουλου λόγω του συμβολαίου που έχει με τον Παναιτωλικό και των απαιτήσεων που έχει η ομάδα του Αγρινίου.

Αντίθετα, σίγουρη θεωρείται η επιστροφή του Νίκου Γεωργέα στα 37 του, ενώ σχεδόν βέβαιες οι παραμονές των Γιάννη Καραλή, Χρήστου Αρκούδα και Αινεία Καλογέρη. Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν επαφές και με τους πέντε παίκτες που εκπροσωπεί ο Βασίλης Τσιάρτας και έχει εγγυηθεί ο ίδιος για την παραμονή τους. Εμπόδια υπάρχουν για τον Ξενοφώντα Φέτση, καθώς δεν έμεινε ικανοποιημένος με την πρώτη πρόταση που του έγινε, ενώ αντίθετα δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα για να μείνουν οι Τσούπρος, Κουρέλλας, Γροντής και Νικολόπουλος.

Επαφή θα γίνει και με τον Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο, τον οποίο θέλουν πολύ στην ΑΕΚ, αλλά είναι δύσκολο να μείνει για να παίξει στην τρίτη κατηγορία, ειδικά αν υπάρξει πρόταση γι’ αυτόν από την Ισπανία. Στα πλάνα του Τραϊανού Δέλλα είναι και οι Νίκος Κατσικοκέρης και Θωμάς Τσίτας, ενώ μέχρι την Παρασκευή περιμένουν στην ΑΕΚ την απάντηση του Σωκράτη Τσουκαλά. Τέλος, ο Χρήστος Μπούρμπος περιμένει την πρόταση που θα του γίνει για να αποφασίσει.

Πάει και για γκολκίπερ

Η ΑΕΚ θα κινηθεί για την απόκτηση τερματοφύλακα που θα λογίζεται βασικός, καθώς ο μεν Κωνσταντόπουλος αναζητεί ομάδα στην Αγγλία, ο δε Αραμπατζής είναι δύσκολο να μείνει λόγω των οφειλών που υπάρχουν απέναντί του και αγγίζουν τις 400.000 ευρώ. Οι Μοσχονάς και Μακρυωνίτης ήταν οι «ρεζέρβες» για τη συγκεκριμένη θέση φέτος, αλλά είναι αμφίβολο αν θα παραμείνουν και οι άνθρωποι της «Ένωσης» ψάχνουν έναν έμπειρο γκολκίπερ για να στηριχτεί πάνω του η ομάδα στην τρίτη κατηγορία.

Δουλειά για γήπεδα και Ερασιτεχνική

27/05/2013
 Γεμάτη με ζητήματα που αφορούν την ΑΕΚ είναι και αυτή την εβδομάδα η ατζέντα του Μελισσανίδη. Εξελίξεις για Σπάτα, Ελληνικό και Νέα Φιλαδέλφεια, διεργασίες εν όψει των εκλογών της Ερασιτεχνικής.

Δουλειά για γήπεδα και Ερασιτεχνική
Εβδομάδα εξελίξεων σε πολλά μέτωπα θα είναι ΚΑΙ η τρέχουσα για την ΑΕΚ, όχι μόνο στο μέτωπο της στελέχωσης του ρόστερ. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης και οι συνεργάτες του προχωρούν με γοργά βήματα όλα τα ζητήματα που αφορούν την ομάδα.

Αρχικά για τα… γήπεδα, καθώς γίνονται (δι)εργασίες για Ελληνικό, Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά και Σπάτα.

Στην προσωρινή έδρα της «Ένωσης» θα αρχίσουν άμεσα τα έργα, που αφορούν την αντικατάσταση του χλοοτάπητα, την εγκατάσταση λυόμενης κερκίδας για να αυξηθεί η χωρητικότητα σε 9.000 θέσεις, αλλά και τους εσωτερικούς χώρους, όπως και τα γραφεία της ομάδας που θα μεταφερθούν εκεί.

Για τα Σπάτα, ήδη έχουν αρχίσει τα έργα βελτίωσης των δύο γηπέδων που θα προπονείται η ομάδα ώστε να είναι έτοιμα τον Αύγουστο, όταν και θα αρχίσει η προετοιμασία, ενώ γίνονται μελέτες για τρίτο γήπεδο με πλαστικό χλοοτάπητα και λυόμενες εξέδρες.

Για τη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Δημήτρης Μελισσανίδης πιθανώς να δει από κοντά κι άλλα γήπεδα, πέραν αυτού της Γιουβέντους, το προσεχές διάστημα. Στόχος και πρόθεσή του είναι να αρχίσουν τα έργα μέσα στο 2013, αλλά ακόμη υπάρχουν αρκετά ζητήματα που πρέπει να ρυθμιστούν.

Το θέμα του νέου γηπέδου θα προχωρήσει περισσότερο μετά τις εκλογές της Ερασιτεχνικής (9/6). Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι σε επαφή με τους Κωνσταντίνο Κοτσάτο και Αλέξη Αλεξίου, που θα ηγηθούν του ψηφοδελτίου το οποίο ο ίδιος στηρίζει. Τα πρόσωπα που το απαρτίζουν θα «κλειδώσουν» μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.
ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου