ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ο Μυθος υποκλιθηκε στον Θρυλο,Ολυμπιακός - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0 (pics+videos)

 Ο Μυθος υποκλιθηκε στον Θρυλο,Ολυμπιακός - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0 (pics+videos)

26/02/2014
Στο πλαίσιο του α’ αγώνα της φάσης των 16 του UEFA Champions League, ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πήρε τη νίκη με 2-0.

Αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή του στα προημιτελικά του UEFA Champions League έκανε ο Θρύλος!  
Στον πρώτο αγώνα κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τους 16 του θεσμού στο «Γ. Καραϊσκάκης», η ομάδα μας πήρε τη νίκη με 2-0 και πλέον πηγαίνει ούσα σε θέση… οδηγού στη ρεβάνς του Ολντ Τράφορντ!

 Ας τα παρουμε ομως απο την αρχη...

Γαυρο-συροη στον ερυθρολευκο ΝΑΟ πολλες ωρες πριν την αναμετρηση

Πολλες  ώρες πριν από τη σέντρα του μεγάλου αγώνα του Θρύλου κόντρα στην Μάντσεστερ, ο λαός του Θρύλου έχει κάνει ήδη έντονη την παρουσία του στο ΝΑΟ!
Το Red Store, οι καφετέριες και βέβαια το Μουσείο του Ολυμπιακού έχουν από νωρίς κατακλυστεί από κόσμο, ο οποίος έχει έρθει από την Κύπρο, την περιφέρεια, αλλά και από το εξωτερικό, προκειμένου να μπει από νωρίς στους ρυθμούς του ιστορικού ματς!
Πολλές είναι μάλιστα και οι συνεντεύξεις από τον κόσμο των τηλεοπτικών δικτύων που βρίσκονται ήδη στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου!










Η άφιξη του Θρύλου

Η άφιξη του Θρύλου! (video)
Μιάμιση ώρα πριν από τη σέντρα του αγώνα με τη Μάντσεστερ, το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε στο "Γ. Καραϊσκάκης"!
Οι "ερυθρόλευκοι" παίκτες, το τεχνικό τημ και οι υπόλοιποι άνθρωποι της αποστολής αποθεώθηκαν από τους ΓΑΥΡΟΥΣ που κατάλαβαν τον ερχομό τους! Ακούστηκαν συνθήματα και επευφημίες για ένα μεγάλο αποτέλεσμα στο αποψινό ματς!

Δείτε και το video από την άφιξη του Θρύλου στο ΝΑΟ


Η άφιξη της Μάντσεστερ

Η άφιξη της Μάντσεστερ (video)
Στις 20:23, η αποστολή των Άγγλων έφτασε στο ΝΑΟ και άκουσε τις πρώτες αποδοκιμασίες! Οι άνθρωποι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποβιβάστηκαν και στη συνέχεια πήγαν στα αποδυτήρια, ενώ ο κόσμος που βρισκόταν σε απόσταση αποδοκίμασε τους Άγγλους, φωνάζοντας παράλληλα "Ολυμπιακός!"

Δείτε το χαρακτηριστικό video:



H εντεκαδα του Ολυμπιακου




































Δειτε το χαρακτηριστικο video


 Αποθέωση για την αποστολή του Θρύλου

Αποθέωση για την αποστολή του Θρύλου (video)

Όπως αρμόζει στη φετινή ομάδα του Ολυμπιακού υποδέχθηκαν οι οπαδοί του Θρύλου την αποστολή των «ερυθρόλευκων» κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο για την καθιερωμένη προθέρμανση, πριν το ματς με τη Γιουνάιτεντ.

Απολαύστε το video:


To εντυπωσιακο coreo(pics_video)

 Δείτε τις φωτογραφίες με το καταπληκτικό κορεό που ετοίμασαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", στο παιχνίδι κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το οποίο κάλυψε τα 3/4 του γηπέδου.









Πανό για τα θύματα της Λίβερπουλ στο «Καραϊσκάκη»

Πριν λίγο καιρό οι φίλοι της Λίβερπουλ τίμησαν τα θύματα της Θύρας 7. Και σήμερα αυτοί του Ολυμπιακού ανταπέδωσαν για εκείνα των «κόκκινων» του Μέρσεϊσαϊντ.

Πανό για τα θύματα της Λίβερπουλ στο «Καραϊσκάκη» (pic)
Και οι δύο ομάδες έχουν θρηνήσει θύματα.

Έχουν πονέσει για τον χαμό των οπαδών τους.

Και γι’ αυτό κάθε φορά που τους δίνεται η ευκαιρία δείχνουν τη συμπαράστασή τους η μία στην άλλη.

Σήμερα, λοιπόν, ήταν η σειρά των φίλων του Ολυμπιακού να σηκώσουν πανό και να αποτίσουν φόρο τιμής στους 96 φίλους της Λίβερπουλ που έχασαν την ζωή τους στην τραγωδία του Χίλσμπορο.

Και ουσιαστικά «απάντησαν» σε κάτι ανάλογο που είχαν κάνει οι οπαδοί των «κόκκινων» του Μέρσεϊσαϊντ ανήμερα της «μαύρης» επετείου για τα 21 θύματα της Θύρας 7, προ ημερών. 
Ο αγωνας
Η ομάδα μας κοίταξε από την πρώτη στιγμή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα μάτια και προσπάθησε από νωρίς για το γκολ. Μόλις στο 8ο λεπτό, ο «Τσόρι» βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Ντε Χέα έπειτα από ωραία ενέργεια κι έκανε το πλασέ, αλλά ο Βίντιτς έκανε τάκλιν, γλιτώνοντας τους φιλοξενούμενους από το γκολ.




Η Γιουνάιτεντ «απείλησε» στο 17’, όταν, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Σμόλινγκ που έκανε το σουτ, αλλά η προσπάθειά του κατέληξε άουτ. Οι παίκτες μας συνέχισαν να έχουν καλό ρυθμό, με τον Μανιάτη να επιχειρεί το σουτ στο 21’, αλλά τον Ντε Χέα να μαζεύει την μπάλα.
Στο 26’ ήταν η σειρά του Πέρεζ να ξεσηκώσει το γήπεδο. Ο Παραγουανός έκανε ωραία ενέργεια και συνέκλινε προς τα μέσα επιχειρώντας το συρτό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Ίδια τύχη είχε και η προσπάθεια του Χολέβας στο 35’.

Παρόλα αυτά, ο Θρύλος συνέχισε να είναι πιο απειλητικός και στο 38ο λεπτό ήρθε το γκολ! Ο Μανιάτης έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα έφτασε στον «Τσόρι» κι εκείνος την έστειλε με τακουνάκι στα δίχτυα του Ντε Χέα, «γκρεμίζοντας» το «Γ. Καραϊσκάκης»!

 

Δύο λεπτά αργότερα, οι «Κόκκινοι Διάβολοι» προσπάθησαν να «απαντήσουν» με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρούνεϊ, ο Μανωλάς έκανε την κεφαλιά για να διώξει και η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, με το 1-0 να διατηρείται μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την επανάληψη συνεχίζοντας να κλείνει σωστά τους χώρους, μην επιτρέποντας στους φιλοξενούμενους να κάνουν το παιχνίδι τους. Ήταν αυτός που είχε ξανά τις καλύτερες στιγμές, όπως αυτή του Πέρεζ στο 48’ που μπλόκαρε ο Ντε Χέα κι αυτός που πέτυχε και δεύτερο γκολ!
Στο 55’, ο Κάμπελ πέρασε υποδειγματικά τον Κάρικ κι έκανε εξαιρετικό σουτ που κατέληξε στα δίχτυα, κάνοντας με πολύ όμορφο τρόπο το 2-0 που φυσικά πανηγυρίστηκε έξαλλα από παίκτες και οπαδούς!

Οι παίκτες μας συνέχισαν να «εξουδετερώνουν» τα… όπλα της ομάδας του Ντέιβιντ Μόγιες και να προσπαθούν όποτε τους δινόταν η ευκαιρία και για άλλο γκολ. Στο 67’, υπό την πίεση δύο αμυντικών, ο Ολαϊτάν έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, με την μπάλα να περνά μόλις άουτ. Ο κ. Μίτσελ πέρασε στο ίδιο λεπτό τον Φουστέρ στη θέση του σκόρερ Κάμπελ, με τον Κοσταρικανό να γνωρίζει την αποθέωση.

Η ομάδα μας συνέχισε να μην απειλείται ιδιαίτερα και να κλείνει σωστά τους χώρους. Στο 76’ και ο δεύτερος σκόρερ αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο εν μέσω αποθέωσης, με τον Μασάντο να μπαίνει στη θέση του. Ο Ρομπέρτο απέκρουσε στο 81’ έπειτα από σέντρα του Γιάνγκ, μην επιτρέποντας στον Φαν Πέρσι να εκμεταλλευτεί τη φάση, ενώ ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Ολλανδού έπειτα από πάσα του Σμόλινγκ πέρασε άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για το γκολ στα τελευταία λεπτά, με τον Ρομπέρτο να μαζεύει σωτήρια την μπάλα στο 89’ προ του Φαν Πέρσι. Ο Ισπανός τερματοφύλακας μάζεψε στον αέρα τη μπάλα έπειτα από γύρισμα του Εβρά στις καθυστερήσεις, διατηρώντας μέχρι τέλους το 2-0 για τον Θρύλο που του δίνει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση ενόψει της ρεβάνς στο Ολντ Τράφορντ στις 19 Μαρτίου!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Μανιάτης, Εντινγκά, Πέρεζ (86’ Βαλντέζ), Χολέβας, Μανωλάς, Μαρκάνο, Κάμπελ (67’ Φουστέρ), Σαλίνο, Ντομίνγκεζ (76’ Μασάντο), Ολαϊτάν

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Εβρά, Φέρντιναντ, Ρούνεϊ, Σμόλινγκ, Βίντιτς, Κάρικ, Γιάνγκ, Φαν Πέρσι, Κλέβερλι (61’ Καγκάβα), Βαλέντσια (60’ Γουέλμπεκ)

ΓΗΠΕΔΟ: «Γ. Καραϊσκάκης»
ΣΚΟΡΕΡ: 38’ Ντομίνγκεζ, 55’ Κάμπελ / -
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τζιανλούκα Ρόκι (Ιταλία)
ΒΟΗΘΟΙ: Ελενίτο Ντι Λιμπερατόρε (Ιταλία), Τζιανλούκα Καριολάτο (Ιταλία)
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΒΟΗΘΟΙ: Πάολο Ματσολένι (Ιταλία), Πάολο Βαλέρι (Ιταλία)
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ: Αλεσάντρο Τζιαλατίνι (Ιταλία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: - / 3’ Εβρά, 90’ Φέρντιναντ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: - / -


Tα  goals και τα  highlights της αναμετρησης

Στιγμιότυπα Ολυμπιακού από citrusblack83


"Γλέντησε" τη Μάντσεστερ και πάμε στους "8"!

Μέχρι το Παλαιό Φάληρο και τον Προφήτη Ηλία ακούστηκε το σύνθημα των οπαδών του Θρύλου «Θρύλε σ’ αγαπώ… γλέντησε τη Μάντσεστερ και πάμε στους 8», αμέσως μετά τα γκολ των Τσόρι και Κάμπελ!
Όσο λίγα γκολ που έχουν μπει ποτέ στο Καρααϊσκάκη πανηγυρίστηκε από τους οπαδούς του Ολυμπιακού τα γκολ του Τσόρι και του Κάμπελ, επί της Γιουνάιτεντ. Για περισσότερα από δύο λεπτά οι φίλοι του Θρύλου τραγουδούσαν «Θρύλε σ’ αγαπώ… γλέντησε τη Μάντσεστερ και πάμε στους 8».
Ήταν τέτοια η ένταση και ο παλμός των Γαύρων που πρέπει οι φωνές του ν’ ακούστηκαν μέχρι το Παλαιό Φάληρο και τον Προφήτη Ηλία του Πειραιά…

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Η απόδοση των παικτών του Ολυμπιακού στη μεγαλειώδη νίκη με 2-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Ο Αλεχάνδρο Ντομίνγκες ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού στη νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ωστόσο δεν υπάρχει υστερήσας από πλευράς "ερυθρολεύκων", αφού όλοι οι ποδοσφαιριστές έδωσαν το 100% των δυνάμεών τους.
Ρομπέρτο: Σταθερός, έπαιξε με το... ρολόι, πάγωσε το παιχνίδι, μοίρασε την μπάλα όταν έπρεπε, έδιωξε όταν χρειάσθηκε, έκανε τις εξόδους που έπρεπε και έβγαλε και ένα επικίνδυνο χαμηλό σουτ στο τέλος του αγώνα.
Σαλίνο: Κέρδισε μάχες , ακόμη κι όταν στο ξεκίνημα της φάσης ήταν πίσω από τον επιθετικό, προωθήθηκε και βοήθησε τον Κάμπελ, ενώ με την ταχύτητα του έκλεισε τρύπες, σε κάθετες μπαλιές.
Χολέμπας: Αυτή τη φορά δεν ήταν ο επιθετικογενής Χολέμπας, αφού έπρεπε να κρατήσει τον Βαλένσια. Όταν χρειάσθηκε έκανε ώριμες προωθήσεις χωρίς να αφήσει ακάλυπτα τα νώτα του.
Μανωλάς: Κέρδισε όλες τις εναέριες μονομαχίες, έβγαλε την μπάλα στα πλάγια με τάκλιν στις επικίνδυνες μακρινές μπαλιές και προώθησε την μπάλα χωρίς πανικό και με ηρεμία προς τα χαφ.
Μαρκάνο: Μαζί με τον Μανωλά "'έσβησαν" τον Φαν Πέρσι, που φάνηκε μόνο μια φορά όταν πίστεψαν ότι η φάση ξεκίνησε από οφσάιντ. Όταν όμως αφήνουν ένα σπουδαίο σέντερ φορ στο περιθώριο, δεν μπορείς να τους καταλογίσεις το παραμικρό.
Εντινγκά: Από τους κορυφαίους του αγώνα, κράτησε το κέντρο, ήταν απλός, απέριττος , έκανε τις μεταβιβάσεις που έπρεπε και έκοβε τις κάθετες πάσες, ενώ βρέθηκε ουκ ολίγες φορές σε ρόλο οργανωτή.
Μανιάτης: Πραγματικός αρχηγός, με πολλά χιλιόμετρα στο ενεργητικό του, καθοδηγούσε σαν δεύτερος προπονητής τους συμπαίκτες του με εντολές να παγώσουν και να επισπεύσουν το παιχνίδι. Έβγαλε όπως πάντα μεγάλη ψυχή.
Τσόρι Ντομίνγκες: Ο κορυφαίος του αγώνα, όχι μόνο για το έξυπνο γκολ που πέτυχε, αλλά και γιατί κουβαλούσε την μπάλα, άνοιγε το παιχνίδι στις άκρες και διέπρεψε και στον ανασταλτικό τομέα, πράγμα που δεν μας συνηθίζει. Τα έδωσε όλα.
Πέρες: Ουσιαστικός , με πλαγιοκοπήσεις, χωρίς περιττές ενέργειες και σε συνεργασία με τον Χολέμπας κάλυψαν επιθετικά και αμυντικά την αριστερή πλευρά, ενώ έκανε και κάθετες εφορμήσεις.
Κάμπελ: Μόνο για το υπέροχο γκολ που πέτυχε, περνάει κι αυτός στους διακριθέντες, ενώ όταν η μπάλα πήγαινε στα δεξιά, η Γιουνάιτεντ τον αντιμετώπιζε με δύο παίκτες, ενδεικτικό ότι τον φοβόταν περισσότερο απ όλους. Παρόλα αυτά τους έπαιρνε παραμάζωμα ακόμη και όταν είχε απέναντι του αμυντικό δίδυμο.
Ολαϊτάν: Τον αισθάνθηκε για τα καλά η άμυνα της Μάντσεστερ, κέρδισε σχεδόν όλες τις εναέριες μονομαχίες, ενώ στο 67' με ατομική ενέργεια προσπάθησε να πετύχει ένα γκολ ποίημα.
Φουστέρ: Χρήσιμος όπως πάντα, βοήθησε στην αριστερή πλευρά όταν η Μάντσεστερ προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα και δεν επέτρεψε στους αντιπάλους του να αναπτυχθούν με άνεση.
Μασάντο: Προσπάθησε να αντικαταστήσει τον Τσόρι, μετέφερε την μπάλα και προκάλεσε κάποιο πανικό με τις κάθετες προωθήσεις του.
Βαλντές: Έστω και στα λίγα λεπτά που αγωνίσθηκε, κέρδισε δυο κεφαλιές προώθησε την μπάλα και έκανε αυτό που του ζήτησε ο Μίτσελ.
ΜΙΤΣΕΛ: Μετά το πάθημα με την Παρί, έστησε τον Ολυμπιακό συντηρητικά, αλλά επιθετικά, με ωριμότητα και έκανε τις αλλαγές που φρεσκάρισαν την ομάδα, χωρίς να την αποδυναμώσει, ανακόπτοντας αριστοτεχνικά την Μάντσεστερ. Η ομάδα ήταν έτοιμη τόσο αγωνιστικά, όσο και πνευματικά έτοιμη, δεν βιάστηκε να πετύχει γκολ και με πρώτο μέλημα το μηδέν στην άμυνα χτύπησε όταν χρειάσθηκε με δυο γκολ. Και μόνο το γεγονός ότι όλοι οι παίκτες ήταν διακριθέντες φανερώνει ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε σαν ΟΜΑΔΑ, στη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας του, μέχρι την επόμενη.


 Οι δηλωσεις μετα την αναμετρηση

Η Συνέντευξη Τύπου του κ. Μίτσελ

Διαβάστε την τοποθέτηση του Ισπανού τεχνικού του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
 
Θεωρείτε ότι όχι τόσο βάσει σκορ, αλλά βάσει απόδοσης, είναι το καλύτερο παιχνίδι της ομάδας σας όσο είστε στον Ολυμπιακό;
Το μέγεθος του αντιπάλου είναι αυτό που μας κάνει να πιστεύουμε κάτι τέτοιο. Έχουμε κάνει πολλά αντίστοιχα παιχνίδια, αλλά να κερδίζεις τη Μάντσεστερ με αυτόν τον τρόπο, δείχνει ότι είναι πολύ μεγάλο κατόρθωμα. Δεν μπορώ να κρύψω την ευτυχία που νιώθω. Μου φαίνεται κιόλας. Νιώθω περήφανος και ευγνώμων στους παίκτες μου.

Πολλές φορές οι μάχες στη μεσαία γραμμή κρίνουν τα μεγάλα παιχνίδια. Θα θέλαμε ένα σχόλιό για τον Εντινγκά.
Ήταν τέλειος ο Εντινγκά. Όμως είναι άδικο να μιλάμε μόνο για τον Εντινγκά, γιατί πιστεύω ότι κανένας δεν υστέρησε. Οι παίκτες ήταν άριστοι, έκαναν περισσότερα από αυτά που ζητήσαμε και για αυτόν τον λόγο είχαμε το αποτέλεσμα που είδατε όλοι.

Σήμερα ο Ολυμπιακός έκανε τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή του νίκη με πειστική εμφάνιση. Μετά από αυτό το σκορ, πόσο κοντά είναι στο να πετύχει και την μεγαλύτερη πρόκριση στην ιστορία του;
Το παιχνίδι στο Ολντ Τράφορντ το βλέπω με την ίδια απόσταση όση έβλεπα και χθες για το σημερινό παιχνίδι. Όποιος πιστεύει ότι το 2-0 είναι κάτι που μας δίνει περισσότερες πιθανότητες, κάνει λάθος. Ένα 2-0 απέναντι στη Μάντσεστερ δεν είναι τίποτα και ειδικά όταν έχεις να παίξεις μέσα στο Ολντ Τράφορντ. Αυτό το ξέρουν περισσότερο απ' όλους οι ποδοσφαιριστές. Η ιστορία στο ποδόσφαιρο δεν γράφεται από στιγμές που έχουμε κερδίσει. Πρέπει να συνεχίσεις να δουλεύεις για να έχουμε συνέχεια στα κέρδη. Αν μείνουμε σε αυτό το 2-0, απλώς θα μείνουμε στην ιστορία, στις αναμνήσεις και δεν θα έχουμε κερδίσει τίποτα.

Πώς σχολιάζετε το γεγονός ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε την πρώτη της φάση μετά το 80'; Και επίσης, πώς κατάφερε ο Ολυμπιακός να μείνει τόσο συγκεντρωμένος και στα 90 λεπτά του ματς;
Αρνούμαι να μιλήσω άσχημα για την Μάντσεστερ. Έκανε το παιχνίδι που της επιτρέψαμε εμείς. Θέλω να μιλήσω καλά για τους δικούς μας παίκτες. Δεν θέλω να μιλήσω για τους παίκτες της Μάντσεστερ γιατί τους σέβομαι σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Πόσο καλύτερος μπορεί να είναι ο Ολυμπιακός στη ρεβάνς του Ολντ Τράφορντ;
Είπα στην κλήρωση του Δεκεμβρίου ότι θα ήταν καλύτερος ο Ολυμπιακός σήμερα, γιατί το πίστευα και εξακολουθώ να το λέω ότι είμαστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Δεν έχει να κάνει με το ποιος μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο συναγωνισμός ανάμεσα στους παίκτες μου, μας κάνει να σκεφτόμαστε ότι όποιος μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο έχει ως κύριο μέλημα να παίζει σαν ομάδα.

Κατά την προετοιμασία της ομάδας σας, περιμένατε ότι η Μάντσεστερ θα ήταν τόσο κακή και ότι θα έκανε την πρώτη της φάση στο 80' με τον Φαν Πέρσι;
Προετοιμάζουμε το σημερινό παιχνίδι πολύ καιρό και το κάναμε σιωπηλά. Γνωρίζαμε τις δυνατότητες της Γιουνάιτεντ. Ξέρουμε ότι στο Ολντ Τράφροντ θα είναι πιο ισχυρή. Εμείς προτιμάμε να συγχαρούμε για ακόμη μία φορά την ομάδα μας για το πόσο καλή ήταν και να μην μιλήσουμε για το πώς παρουσιάστηκε η Μάντσεστερ. Σεβόμαστε την Γιουνάιτεντ και θεωρώ ότι η νίκη μας είχε μεγαλύτερη αξία επειδή ήρθε απέναντι σε αυτή την ομάδα.

Σε μία συνέντευξή σας στον αγγλικό Τύπο είχατε πει ότι έχετε πει στους παίκτες σας ότι το ποδόσφαιρο είναι μία απόλαυση και ένα χόμπι. Ενόψει της ρεβάνς έχετε να προσθέσετε κάτι άλλο;
Έχουμε ζήσει μία νύχτα σαν αυτή και έχουμε προσφέρει τέτοια χαρά, αποδεικνύει ότι το επάγγελμά μας έχει κι άλλες χαρές. Έχουμε μπροστά μας ακόμα ένα ματς στο Ολντ Τράφορντ. Τι περισσότερο να ζητήσουμε; Προσέξτε όμως: Το γεγονός ότι είναι ένα χόμπι με κάνει να αλλάξω μία θέση με τους ποδοσφαιριστές μου. Ένας γέρος στο Ολντ Τράφορντ.

Έχετε γευτεί μεγάλες νίκες ως ποδοσφαιριστής. Είναι αυτή η μεγαλύτερή σας νίκη ως προπονητής;
Θα μπορούσαμε να πούμε «ναι» γιατί ήταν η πιο σημαντική. Είμαι περήφανος όμως για όλες τις νίκες της ομάδας μου. Κάθε φορά που κερδίζουμε, είναι ένας πλούτος που αποκτώ. Αν με ρωτήσετε για το αν ήταν η καλύτερη νίκη στον κόσμο, θεωρώ ότι «ναι», αυτή ήταν!

Πού θέλετε να αφιερώσετε τη νίκη; Και επίσης, θα θέλατε να μας πείτε το πρώτο τηλεφώνημα που δεχτήκατε ή κάνατε μετά το παιχνίδι;
Αφιερώνω τη νίκη σε όλους τους παίκτες μου που είναι αυτοί που με αντέχουν. Το λογικό είναι ότι οι πρώτοι με τους οποίους μίλησα ήταν τα παιδιά μου που είναι στην Ισπανία. Με το εγγόνι μου δεν μπορώ να μιλήσω ακόμα (γέλια).

Κάποτε πριν από χρόνια ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είχε κάνει ένα υποτιμητικό σχόλιο για τον Ολυμπιακό, λέγοντας ότι η Μάντσεστερ πρέπει να παίζει το ίδιο σοβαρά είτε κόντρα στην Ρεάλ, είτε στον Ολυμπιακό. Σήμερα η ομάδα έδωσε μία «απάντηση».

Ο Φέργκιουσον έχει πάντα δίκιο. Έχει τόση εμπειρία που έχει πάντα δίκιο. Δεν πρόκειται να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί του.

Πόσο σημαντικό είναι για το μέγεθος του Ολυμπιακού που κέρδισε τη Μάντσεστερ; Τα τελευταία επτά χρόνια μόλις τρεις φορές έχασε εκτός έδρας και πρώτη με δύο γκολ διαφορά.
Είναι μία πάρα πολύ σημαντική είδηση, μία μεγάλη νίκη, μία σημαντική στιγμή για εμάς. Είναι όμως μία νίκη. Δεν στέκεσαι μόνο στις νίκες ή στις ήττες. Αν σταθείς σε μία νίκη δεν θα καταφέρεις να συνεχίσεις. Θα το γιορτάσουμε σήμερα, είμαστε ευτυχισμένοι, αλλά από αύριο θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε.

Το είδε όλος ο πλανήτης το ματς. Τι μήνυμα πέρασε ο Ολυμπιακός σήμερα για το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα;
Έχουμε διαλέξει την καλύτερη στιγμή για να δείξουμε σε όλο τον κόσμο ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχει, όπως το 2004 στο Euro. Επίσης έχουμε δείξει ότι ο Ολυμπιακός υπάρχει και μπορεί να κερδίσει μία τεράστια ομάδα όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Για πρώτη φορά η Γιουνάιτεντ με Ρούνεϊ και Φαν Πέρσι κάνει την πρώτη της ήττα. Πώς νιώθετε για αυτό;
Είναι τεράστιοι παίκτες και είμαστε ικανοποιημένοι που κερδίσαμε σήμερα. Δεν επαναπαυόμαστε καθόλου, γιατί έχουμε να τους αντιμετωπίσουμε ξανά στο γήπεδό τους.

Τι έχετε να σχολιάσετε για το γεγονός ότι παρά το κενό που υπήρχε στην εξέδρα λόγω της τιμωρίας, ο κόσμος το κάλυψε;
Αν οι παίκτες ήταν σήμερα καλοί, το ίδιο καλό ήταν και το κοινό. Ακόμη μία φορά έδειξε το πόσο καλό είναι το κοινό. Όχι μόνο έδειξε ο κόσμος ότι είναι παράδειγμα υποστήριξης, αλλά και υπόδειγμα αθλητισμού. Στον Πειραιά ξέρουν πολύ καλά να το προσφέρουν.

Ονειρεύεστε μία βραδιά στην Λισσαβώνα (σ. για τον τελικό);
Είναι λίγο σύντομο. Τα όνειρα γίνονται κάθε βραδιά, όχι για τέσσερις μήνες. Δεν ονειρεύομαι κάτι τέτοιο. Προσπαθώ να έχω τα πόδια μου στη γη, γιατί στο ποδόσφαιρο πρέπει να πηγαίνεις σιγά-σιγά.

Είχατε πει ότι θέλετε την Ρεάλ στα προημιτελικά. Είστε τόσο σίγουρος ότι θα περάσει την Σάλκε;

Το είχα πει σαν αστείο.


Οι δηλώσεις των παικτών μας

Διαβάστε τι δήλωσαν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας μετά τον αγώνα απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Γιάννης Μανιάτης:
«Πιστεύω ότι τα στοιχεία που μας διέκριναν ήταν το πάθος και η θέληση γιατί πραγματικά έχουμε δουλέψει πάρα πολύ αυτές τις εβδομάδες. Κερδίσαμε τον πρώτο τελικό, μένει ένα παιχνίδι, δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα, πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στην Αγγλία και να τελειώσουμε την πρόκριση.
Εννοείται ότι η νίκη απέναντι σε ένα μέγεθος όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δείχνει ότι ανεβαίνουμε επίπεδο και αυτό που θέλουμε πραγματικά είναι να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο που μας βοήθησε και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ».
Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ:
Για το αν είναι ο «μαέστρος» του Ολυμπιακού:
«Πιστεύω ότι είναι υπερβολή αυτό που λέτε, η ομάδα έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια κι είμαστε χαρούμενοι γι' αυτό».
Για τη σημαντικότερη νίκη του Ολυμπιακού στην Ευρώπη:
«Είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα αυτό που έχουμε καταφέρει σήμερα, είναι πολύ ωραίο να συνδέεις το όνομά σου με σπουδαία πράγματα, πρέπει όμως να συνεχίσουμε μ' αυτόν τον τρόπο, δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχουμε 90 λεπτά, έχουμε πίστη και αυτοπεποίθηση και με τον ίδιο τρόπο πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε τις επιτυχίες».
Κώστας Μανωλάς:
Για το αν είναι η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του Ολυμπιακού:
«Σίγουρα είναι μια πάρα πολύ μεγάλη νίκη, μας δίνει αυτοπεποίθηση να συνεχίσουμε τη σεζόν που διανύουμε και ευελπιστούμε να συνεχίσουμε το ίδιο».
Για το ότι ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα:
«Είχαμε διαβάσει πολύ καλά το παιχνίδι μας, το παιχνίδι, ο προπονητής μας προετοίμασε πολύ καλά μέσα στην εβδομάδα, κάναμε ότι είχαμε δουλέψει στην προπόνηση κι αυτό βγήκε στον αγωνιστικό χώρο».
Για το ότι δεν φάνηκε διαφορά απέναντι σε μια αγγλική ομάδα:
«Συμφωνώ ότι δεν φάνηκε γιατί είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα το καλοκαίρι και αποδίδουμε κάθε φορά το 150% για να μπορούμε να κερδίζουμε τα παιχνίδια, σήμερα δε φάνηκε να έχουμε διαφορές στις ταχύτητες, αλλά γι' αυτό κερδίσαμε».
Για το τι σημαίνει το σκορ του πρώτου αγώνα:
«Δε σημαίνει τίποτα, πάμε να παλέψουμε κι ότι θέλει ο Θεός θα γίνει. Σίγουρα έχουμε ένα προβάδισμ, αλλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ένας τεράστιος σύλλογος».
Τζόελ Κάμπελ:
«Ήταν ο πατέρας μου στην κερκίδα και γι' αυτό ήταν η μεγαλύτερή μου χαρά, αλλά αν ήταν και η μητέρα μου θα ήμουν πιο χαρούμενος. Πήγα τον βρήκα, όμως και πανηγυρίσαμε μαζί το γκολ».
Για την εμφάνιση του Ολυμπιακού:
«Κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε, παίξαμε πάρα πολύ επιθετικά κι έτσι κρατήσαμε το 'μηδέν' στη δική μας εστία. Δώσαμε το 100%, ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι και πήραμε αυτό που θέλαμε».
Για τη ρεβάνς στο «Ολντ Τράφορντ»:
«Είναι ένα σκορ πάρα πολύ σημαντικό για μας, όμως μένουν ακόμα 90 λεπτα στο δικό τους γήπεδο. Τίποτα δεν έχει τελειώσει, θα είναι δύσκολο το δεύτερο παιχνίδι, όμως θέλουμε ένα γκολ για να πούμε ότι έχουν τελειώσει τα πράγματα».
Για το αν θέλει να ζήσει άλλες τέτοιες στιγμές με τον Ολυμπιακό:
«Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να μιλήσω γι' αυτό, απολαμβάνω τη χρονιά, έχουμε κερδίσει αυτή τη στιγμή ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και θέλω να το απολαύσω».
Νέλσον Βαλντέζ:
«Ευχαριστώ όλους που μου έδωσαν τη δυνατότητα να είμαι μέρος της σημερινής βραδιάς και αυτό σκεφτόμουν όταν ερχόμουν στην Ελλάδα. Έχουμε κάνει ένα βήμα σήμερα αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για να εκπληρώσουμε το όνειρό μας. Είναι μία επιθυμία μου να παραμείνω εδώ. Θέλω να είμαι ήδη καλύτερα από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και θέλω να μείνω εδώ για αρκετό καιρό».
Ντελβίν Εντινγκά:
Για τη νίκη του Ολυμπιακού:
«Σας ευχαριστώ για τα συγχαρητήρια για ένα ματς που κέρδισε όλη η ομάδα με την προσπάθειά της. Κάναμε αυτό που σχεδιάσαμε, πολλοί πίστευαν ότι θα χάναμε, εμείς παίξαμε αποτελεσματικά και πήραμε μια μεγάλη νίκη.

Είναι απλώς ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για μας, το αφιερώνουμε στο κοινό μας. Μπορούμε να κοιτάμε πλέον με θετικό μάτι τη ρεβάνς στο Μάντσεστερ, να δουλέψουμε, να προετοιμαστούμε, να κάνουμε κι εκεί το παιχνίδι μας και να πάρουμε το καλύτερο δυνατό».
Για τη δική του προσφορά:
«Όλοι αγωνιζόμαστε πάντα με στόχο να δίνουμε το 100%, αυτό προσπάθησα να κάνω κι εγώ, προσπάθησα να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη του προπονητή μου, όλοι πρέπει να γινόμαστε καλύτεροι».

Νταβίντ Φουστέρ:

«Ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι. Ήμασταν πολύ καλοί στην τακτική. Κάναμε στον αγωνιστικό χώρο ότι είχαμε σχεδιάσει. Καταφέραμε να "χτυπήσουμε" την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις αντεπιθέσεις. Είμαστε χαρούμενοι για την νίκη.
Και ο κόσμος ήταν εξαιρετικός. Δημιούργησε μια εκρηκτική ατμόσφαιρα κι εμείς δίνουμε τα πάντα γι αυτόν τον κόσμο», είπε αρχικά ο Φουστέρ.
Στην συνέχεια αναφέρθηκε και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, που ακολουθεί: «Θα τα δώσουμε όλα και σε αυτό το ματς. θα αγωνιστούμε όπως με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ». 

Μαρινάκης: «Ιστορική νίκη»

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν πανευτυχής για την ιστορική-όπως τη χαρακτήρισε-νίκη του Ολυμπιακού επί της Μαν. Γιουνάιτεντ, αλλά επισήμανε πως «… δεν πρέπει να πάρουν τα μυαλά μας αέρα».

Μαρινάκης: «Ιστορική νίκη»
Απόλυτα ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του, αλλά και αποφασισμένος να τη δει να ολοκληρώνει το θρίαμβο παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά του Champions League εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης μετά το 2-0 επί της Μαν. Γιουνάιτεντ.

«Δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη νίκη… Όλος ο κόσμος παρακολούθησε το ματς και είδε ότι μια ομάδα έπαιξε πολύ καλά, πολύ δυνατά κι έκανε πολλές ευκαιρίες. Όλοι μας συζητάνε και πρώτος από όλους εγώ. Περίμενα να παίξει η ομάδα καλά, γιατί ήταν καλά προετοιμασμένη. Η ομάδα αυτή πρέπει να πάει ψηλά γιατί το αξίζει. Είναι μια ιστορική νίκη, είμαστε εδώ για να στηρίξουμε αυτό το όνειρο. Ζήτω ο Ολυμπιακός!», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος της ΠΑΕ.

«Όπως είπα και στους παίκτες, δεν έχει κριθεί κάτι. Πρέπει να πάνε στο Μάντσεστερ και να παίξουμε δυνατά για να πάρουμε την πρόκριση. Δεν πρέπει να παίρνουν τα μυαλά μας αέρα. Η Μαν. Γιουνάιτεντ είναι μεγάλη ομάδα με μεγάλους παίκτες και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να τους αντιμετωπίσουμε και να κάνουμε την υπέρβαση. Αν παίξουμε όπως πρέπει, μπορούμε να πάρουμε την πρόκριση», πρόσθεσε.

Κλείνοντας, είχε ένα μήνυμα για τον κόσμο εν όψει Παναθηναϊκού: «Θέλω να ευχαριστήσω τον υπέροχο κόσμο μας που έκανε κι αυτός την υπέρβασή του. Θέλω να τους καλέσω όλους την Κυριακή στο γήπεδο και να νιώσουμε όλοι την ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκη και να υποδεχτούμε τους αντιπάλους μας, όπως τη Μαν. Γιουνάιτεντ».



Μόγιες: "Η χειρότερή μας εμφάνιση στην Ευρώπη"

Ο Ντέιβιντ Μόγιες ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα, αποκάλυψε ότι δεν έχει ξαναδεί χειρότερη τη Μ. Γιουνάιτεντ στην Ευρώπη και τόνισε ότι πιστεύει πώς στο "Ολντ Τράφορντ" θα ανατραπεί το εις βάρος της 2-0.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ντέιβιντ Μόγιες στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", που βρήκε τους πρωταθλητές Αγγλίας να γνωρίζουν την ήττα από τον Ολυμπιακό και να χρειάζονται πλέον τρία γκολ στη ρεβάνς για να πάρουν το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League.




Αν σας ζητούσαμε να κάνετε μία πρώτη αξιολόγηση για το ματς, ποια θα ήτνα αυτή;

Ήταν η χειρότερη εμφάνιση που έχουμε κάνει ποτέ στην Ευρώπη. Παίξαμε άσχημα, ξεκινήσαμε από την αρχή άσχημα και δεν αξίζαμε να κερδίσουμε τον αγώνα.

Έχετε εντοπίσει τι έφταιξε τελικά;

Δεν μπήκαμε ποτέ στον αγώνα, δεν ήμασταν καλοί, δεν θέλω να πω κάτι συγκεκριμένο. Δεν ήμασταν σε καλή φόρμα και δεν αποδώσαμε αυτό που έπρεπε και μπορούσαμε.

Ποιο είναι το γενικότερο σχόλιό σας για τη σημερινή απόδοση;

Το επίπεδό μας ήταν πολύ χαμηλό, δεχτήκαμε δύο γκολ, είχαμε λίγες ευκαιρίες, αλλά επί της ουσίας δεν κάναμε τίποτα.

Σας εξέπληξε ο Ολυμπιακός με την απόδοσή του ή τον περιμένατε να έπαιζε έτσι;

Δεν ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε. Εχουν ένα καλό ρεκόρ στους εντός έδρας αγώνες, οπότε το αναμέναμε.

Έχετε πίστη στους παίκτες σας;

Φυσικά και έχω πίστη. Την ευθύνη την αναλαμβάνω εγώ. Δεν παίξαμε καλά. Το καλό είναι ότι έχουμε ακόμα έναν αγώνα μπροστά μας.

Ο Γιανουζάι γιατί δεν έπαιξε;

Θεώρησα πιο χρήσιμο να παίξει ο Κλέβερλι και να μην κουράσω περισσότερο τον Γιανουζάι.

Η Γιουνάιτεντ ξεκίνησε αυτό το ζευγάρι ως φαβορί. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, ποιες είναι οι πιθανότητες πρόκρισης των δύο ομάδων;

Δεν μπορούμε να μιλήσουμε ακόμα. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ανατρέψουμε αυτό το εις βάρος μας 2-0.

Ήταν ένα σοκ για την ομάδα σας αυτό που έγινε σήμερα;

Είμαστε όλοι μαζί, πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας και είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας.

Τι είναι αυτό που θα πείτε στους παίκτες σας;

Εχω μιλήσει στους παίκτες και ξέρω ότι έχουν ψυχή και καρδιά. Ξέρουν ότι δεν πήγαν καλά. Θα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Το Ολντ Τράφορντ έχει ζήσει καταπληκτικές στιγμές στο παρελθόν και ελπίζουμε να συμβεί το ίδιο και τώρα.

Αιχμές Φαν Πέρσι για συμπαίκτες του

Ιδιαίτερα εκνευρισμένος εμφανίστηκε ο Ρόμπιν φαν Πέρσι μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, αφήνοντας μάλιστα αιχμές για κάποιους από τους συμπαίκτες του.

Η απογοήτευση ήταν έκδηλη στους ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά το 0-2 από τον Ολυμπιακό.
Μάλιστα, ο Ρόμπιν φαν Πέρσι, μιλώντας στην ολλανδική τηλεόραση, δεν μπόρεσε να κρύψει τον εκνευρισμό του για κάποιους από τους συμπαίκτες του.

Υποκλίθηκε στον Ολυμπιακό ο Κιν

Την ανωτερότητα του Ολυμπιακού έναντι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παραδέχθηκε ο Ρόι Κιν, με τον παλαίμαχο άσο των «κόκκινων διαβόλων» να αναφέρει πως οι πρωταθλητές Αγγλίας χρειάζονται 6-7 παίκτες!

Υποκλίθηκε στον Ολυμπιακό ο Κιν
Ο εξαιρετικός Ολυμπιακός του "Γ. Καραϊσκάκης" ανάγκασε και τον Ρόι Κιν να παραδεχθεί την ανωτερότητά του. Ο παλαίμαχος άσος αναφέρθηκε στα αίτια της τραγικής εικόνας των πρωταθλητών Αγγλίας, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως δεν έχουν πλέον την ποιότητα άλλων χρόνων και πως χρειάζονται σημαντική ενίσχυση με 6-7 παίκτες για να θυμηθούν το ένδοξο παρελθόν!

«Κανείς δεν το περίμενε αυτό. Είναι μια δύσκολη βραδιά για τη Γιουνάιτεντ, τους παίκτες και τους οπαδούς. Μπορούμε να κριτικάρουμε όσο θέλουμε τη Γιουνάιτεντ, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός. Ήταν ανώτερος και τεχνικά εξίσου καλύτερος από τους κόκκινους διαβόλους. Υπάρχει έλλειψη αυτοπεποίθησης και υπάρχουν παίκτες που δεν έχουν την ποιότητα που χρειάζεται. Η Γιουνάιτεντ θέλει 6-7 παίκτες για να… ξαναφτιάξει ομάδα. Μας έχει γίνει… πλύση εγκεφάλου πως η Πρέμιερ Λιγκ είναι το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Δεν έχει λογική. Απλώς έχει το… όνομα», το σχόλιο του Κιν.

 To photostory απο την μεγαλη αναμετρηση
Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες από τη μεγαλειώδη νίκη του Ολυμπιακού
Ο Ολυμπιακός πέτυχε μία τεράστια νίκη και πλέον έχει ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση στους "8" του Champions League. Δείτε υπέροχες φωτογραφίες από το θρίαμβο των "ερυθρολεύκων"επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 2-0 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

  Το εντυπωσιακό κορεό του Ολυμπιακού

  Οι αρχικοί 11 του Ολυμπιακού

  Παραταγμένοι οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων

 
Ο Σάββας Θεοδωρίδης με τον Σερ Μπόμπι Τσάρλτον

 

Σκεπτικός ο Μίτσελ πριν το ματς





  Παρών φυσικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης

  Είναι μεγάλη η ερυθρόλευκη φανέλα

                        
  Η Μάρτα Ντομίνγκεθ πάντα στο πλευρό του Ολυμπιακού

  Ολυμπιακός και σεντόνι πάνε μαζί

  Προβληματισμός για τον Μόγιες

  "Κιτρινίστηκε" νωρίς ο Εβρά

  Τάκλιν της τελευταίας στιγμής από τον Βίντιτς

  Ο Ντε Χέα δεν προλαβαίνει την μπάλα: 1-0!

Πανηγυρίζει σαν μικρό παιδί ο Τσόρι

  Ένα κουβάρι οι "ερυθρόλευκοι"

  Ο Μανιάτης δείχνει το δρόμο της πρόκρισης

  Πλήρης απογοήτευση για τον Γουέιν Ρούνι

  Πλασάρει ο Κάμπελ...

  ...και ο Ντε Χέα πάλι ξάπλα: 2-0!

Ξέφρενος πανηγυρισμός για τον Κοσταρικανό

Συγχαρητήρια από Γιουνάιτεντ και Σερ Μπόμπι Τσάρλτον για τα άψογα μέτρα ασφαλείας στο "Γ. Καραϊσκάκης"

Τα συγχαρητήρια των ανθρώπων της Μάντσεστερ Γ. απέσπασε ο Ολυμπιακός για τα άψογα μέτρα ασφαλείας στο "Γ. Καραϊσκάκης". Επεισόδιο του Γιανουζάι με ξένο δημοσιογράφο.
Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με σκορ 2-0 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και στον επαναληπτικό του "Old Trafford" θα πάει με αναπτερωμένες τις ελπίδες και τις πιθανότητες του προκειμένου να πάρει μια ιστορική πρόκριση, εξασφαλίζοντας την είσοδο του στα προημιτελικά του Champions League.
Οι Άγγλοι μπορεί να ήταν σοκαρισμένοι, ωστόσο δεν παρέλειψαν να δώσουν θερμά συγχαρητήρια στους "ερυθρόλευκους" για την άρτια διεξαγωγή του αγώνα και τα μέτρα ασφαλείας που υπήρχαν στο Φάληρο.
Ο Ολυμπιακός φρόντισε ώστε να μην αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα η αποστολή των "κόκκινων διαβόλων", με τους ανθρώπους ασφαλείας της Γιουνάιτεντ να μένουν απόλυτα ικανοποιημένοι για όλη την διάρκεια της παραμονής τους στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και όχι μόνο.
Διότι υπήρξαν αρκετά παρατράγουδα στους δρόμους της Αθήνας από οπαδούς της αγγλικής ομάδας, ωστόσο ο Ολυμπιακός φρόντισε να διευθετήσει οποιοδήποτε θέμα παρουσιάστηκε.
Λίγο πριν αναχωρήσει το πούλμαν της Γιουνάιτεντ από το γήπεδο και την στιγμή που ο Αντνάν Γιανουζάι ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί, υπήρξε ξένος δημοσιογράφος (πιθανότατα αλβανικής καταγωγής) που έβρισε χυδαία στα αλβανικά τον νεαρό άσο, δίχως όμως να υπάρξει συνέχεια στο επεισόδιο.
Αξίζει να σημειώσουμε πως συνοδεία του αντιπροέδρου των Πειραιωτών, Σάββα Θεοδωρίδη, ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον κατέβηκε στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού, όπου γνώρισε και συνεχάρη τους ποδοσφαιριστές του Πρωταθλητή Ελλάδας για την μεγαλειώδη νίκη τους.

Οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο... από sport24tv

Οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο... από sport24tv

Τα ξένα ΜΜΕ για τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Μ. Γιουνάιτεντ

Η νίκη του Ολυμπιακού επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέπληξε όλη την Ευρώπη, με τα αγγλικά ΜΜΕ να ασκούν έντονη κριτική στον Μόγιες και να τονίζουν πως οι "διάβολοι" χρειάζεται να κάνουν πολλά για να κάνουν την ανατροπή.
Η πρώτη ήττα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην ιστορία της από ελληνική ομάδα και η πρώτη του Ολυμπιακού απέναντι στους "κόκκινους διαβόλους" (μετά από 4 ήττες σε ισάριθμα ματς) δεν ήταν δυνατόν να μην ταρακουνήσει όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη.
Τα αθλητικά ΜΜΕ του εξωτερικού κάνουν εκτεταμένη αναφορά, ασκώντας μάλιστα έντονη κριτική στον Μόγιες και στους παίκτες τους για την οδυνηρή ήττα που τους "αφήνει στο χείλος του γκρεμού".
BBC: Η ManUtd υποχρέωθηκε σε ήττα από τον Ολυμπιακό. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της εξόδου από το Champions League μετά την ήττα με 2-0 από τον Ολυμπιακό στο πρώτο ματς των δύο ομάδων στους "16" της διοργάνωσης.
Sporting Life: Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρέπει να κάνει τα πάντα εάν θέλει να προκριθεί στα προημιτελικά του Champions League, μετά την ήττα με 2-0 από τον Ολυμπιακό.
Daily Mail: Ολυμπιακός-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0: Αυτή ήταν η τελευταία ευκαιριά του Ντέιβιντ Μόγιες να σώσει κάποια δόξα από την απελπιστική πρώτη του σεζόν καθώς ο Ντομίνγκες και ο δανεικός από την Άρσεναλ Κάμπελ διασφαλίζουν τη νίκη για τους Έλληνες και αφήνουν το αφεντικό του Ολντ Τράφορντ στα πρόθυρα ενός ταπεινωτικού αποκλεισμού από το Champions League.

  Mirror: Ολυμπιακός-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0. Ο δανεικός σταρ της Άρσεναλ Τζόελ Κάμπελ βρήκε στόχο απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που γεύτηκε την ήττα. Ο Ντέιβιντ Μόγιες και το επιτελείο του έχει ένα βουνό να αναρριχηθεί εάν θέλουν να φτάσουν στους 8 του Champions League.
Goal.com: Ο Ολυμπιακός έβαλε τη Γιουνάιτεντ στα πρόθυρα. Οι Έλληνες φόρτωσαν και άλλη μιζέρια στην ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες με τη νίκη τους με 2-0 με τα γκολ των Ντομίνγκες και Κάμπελ.
Uefa.com: O Oλυμπιακός ζάλισε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και παίρνει τα ηνία στο ζευγάρι. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες χρειάζεται να κάνει πάρα πολλά μετά το τακουνάκι του Ντομίνγκες και το υπέροχο σουτ του Κάμπελ που χάρισαν μία διάσημη νίκη στους γηπεδούχους.
Marca: H κρίση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεπερνάει τα σύνορα. Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ έδωσε το χτύπημα".
Αs: "O Ολυμπιακός του Μίτσελ δίνει ένα μάθημα στη Μάντσεστερ του Μόγιες".
Mundo Depotivo: Ταφόπλακα του Μίτσελ στη Γιουνάιτεντ.
Sport.es: Ο Ολυμπιακός άφησε τη Γιουνάιτεντ σε ένα ναυάγιο.
Gazzetta dello Sport: "Τι πλήγμα για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Νικήθηκε με 2-0 από τον Ολυμπιακό".
Sport Mediaset: Μία ελληνική τραγωδία. Η Γιουνάιτεντ στην κόλαση, Χρειάζεται ανατροπή στο Ολντ Τράφορντ".
Reppublica: Νοκ-άουτ η Γιουνάιτεντ, ο Ολυμπιακός ονειρεύεται.
Tuttosport: Xτύπημα του Ολυμπιακού: ηττήθηκε με 2-0 στην Ελλάδα η Μάντσεστερ.
Equipe: Κρύο ντους για Μάντσεστερ.
France Football: H Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σκοτείνιασε στον Πειραιά.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι Άγγλοι δημοσιογράφοι "χτυπούν" αλύπητα τον Ντέιβιντ Μόγιες και μέσω των πρωτοσέλιδων.
Χαρακτηριστικό είναι το οπισθόφυλλο με το οποίο θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη η "Sun", στο οποίο φιγουράρει η... αξιολύπητη μορφή του Μόγιες και το οποίο αναφέρει:
"Μουσακάς για Μόγιες. Τελειώνει ο χρόνος για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η οποία υπέστη ελληνική τραγωδία".
Οι αναφορές της σε φαγητά δεν σταμάτησαν πάντως εδώ για το εν λόγω αγγλικό μέσο, καθώς "παίζει" με τη λέξη piti-ful (αξιολύπητος) μετατρέποντάς την σε pita-ful (πίτα) ενώ το κείμενο ξεκινάει από τη φράση "from Kebab to worse" (κεμπάμπ) αντί για την καθιερωμένη έκφραση "from bad to worse" ("από το κακό στο χειρότερο...")
Από την πλευρά της, η "Daily Mail" έχει επιλέξει για τίτλο στο οπισθόφυλλό της τη λεξη "Ταπεινωμένη", έχοντας σε μεγάλη photo τον Γουέιν Ρούνι και σε μικρή photo τον Ντέιβιντ Μόγιες.
"Χωρίς ιδέα, χωρίς στόχο, χωρίς βοήθεια", είναι ο τίτλος στο οπισθόφυλλο της "Telegrapht", η οποία συμπληρώνει: "Η Γιουνάιτεντ έπιασε πάτο καθώς γνώρισαν σοκαριστική ήττα στην Ελλάδα".
Όσο για τους "Times", η οποιά επέλεξε μία φωτογραφία του Μανιάτη να πανηγυρίζει και του Ρούνι να κοιτάζει αποσβολωμένος, έχει τον εξής τίτλο: "Η Γιουνάιτεντ υπέστη ελληνική τραγωδία".


Ελληνικό tweet από τον Μίτσελ

Ο Μίτσελ τουίταρε μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ευχαριστώντας τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, ενώ τόνισε πως η δουλειά συνεχίζεται.
Απόλυτα ικανοποιημένος εμφανίστηκε μέσω του twitter του ο Μίτσελ. Ο προπονητής των "ερυθρολεύκων" πόσταρε αμέσως μετά το τέλος του ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μία φωτογραφία με το αποτέλεσμα του αγώνα, ενώ λίγο αργότερα έγραψε και για τον κόσμο του Ολυμπιακού στα ελληνικά, στα αγγλικά και στα ισπανικά.
"Ευχαριστώ για την υποστήριξή σας. Μοναδική η ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκη και οι παίκτες πολύ μεγάλοι. Μένουν ακόμα 90'. Η δουλειά συνεχίζεται", τουίταρε ο Ισπανός.

Η πρόκριση φέρνει κι άλλο… χρυσάφι στον Ολυμπιακό

Τα κέρδη του Ολυμπιακού από ενδεχόμενη πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League θα είναι και οικονομικά. Δείτε τι έχει... λαμβάνειν εφόσον ολοκληρώσει το θρίαμβο.

Η πρόκριση φέρνει κι άλλο… χρυσάφι στον Ολυμπιακό
Ο Ολυμπιακός βρίσκεται μπροστά σε μία τεράστια ευκαιρία-πρόκληση να προκριθεί στα προημιτελικά του Champions League.

Εφόσον κατορθώσει να υπερασπιστεί στη ρεβάνς του «Ολντ Τράφορντ» το σκορ του πρώτου αγώνα απέναντι στη Μαν. Γιουνάιτεντ, πέρα από τα τεράστια αγωνιστικά οφέλη θα γεμίσει κι άλλο τα ταμεία του.

Η συμμετοχή στους «8» και μόνο συνεπάγεται έξτρα 3,9 εκατ. ευρώ για τους Πειραιώτες από την UEFA (χωρίς να υπολογίζονται εισιτήρια και παράπλευρα έσοδα), που ήδη πήραν 8,6 εκατ. ευρώ από τη συμμετοχή στους ομίλους και 3,5 εκατ. ευρώ από τις τρεις νίκες και τη μία ισοπαλία στη συγκεκριμένη φάση, συν τα χρήματα που θα εισπράξουν από το market pool (όλο το προβλεπόμενο ποσό για την Ελλάδα στη διοργάνωση) και τα οποία αναμένεται να ξεπεράσουν τα 10 εκατ. ευρώ.

Ο Ολυμπιακός, συνεπώς, είναι πολύ πιθανό να σπάσει το φράγμα των 30 εκατ. ευρώ σε έσοδα από τη φετινή του παρουσία στο Champions League.

Οι Ισπανοί για τον «Ολυμπιακό του Μίτσελ»

Αποθεωτικά είναι τα σχόλια των ισπανικών εφημερίδων για τον Μίτσελ, την επομένη της ιστορικής νίκης του Ολυμπιακού επί της Μαν. Γιουνάιτεντ για τους «16» του Champions League.

Οι Ισπανοί για τον «Ολυμπιακό του Μίτσελ»
Ψηλά στα θέματα των ισπανικών εφημερίδων βρίσκεται η χθεσινοβραδινή νίκη του Ολυμπιακού επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Μίτσελ (λόγω και της ισπανικής του καταγωγής) να έχει την τιμητική του.

Οι Ισπανοί αναφέρουν πως οι Πειραιώτες κέρδισαν δίκαια τους «κόκκινους διαβόλους» και τονίζουν ότι πλέον το έργο της ομάδας του Ντέιβιντ Μόγες έχει γίνει εξαιρετικά δύσκολο.

Marca: «Την άξιζε! Ο Μίτσελ οδήγησε τον Ολυμπιακό σε μία λαμπρή νίκη κόντρα στη Γιουνάιτεντ».

inner

AS: «Ο Ολυμπιακός απέδειξε την αξία του κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».

inner

Sport: «Ο Ολυμπιακός άφησε στο χείλος του αποκλεισμού τη Γιουνάιτεντ»!

inner

Mundo Deportivo: «Ο Μίτσελ αφήνει εκτός (από τη συνέχεια του Champions League) με το ένα πόδι τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».

inner

Αποθέωση από το site της UEFA

Για μεγάλο θρίαμβο του Ολυμπιακού κάνει λόγο η επίσημη ιστοσελίδα της UEFΑ, που όπως ήταν φυσικό, αφιερώνει το κεντρικό της θέμα στη νίκη των «ερυθρόλευκων» κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αποθέωση από το site της UEFA
Στον Ολυμπιακό και τον Τσόρι Ντομίνγκες τον οποίο χαρακτηρίζει παίκτη του αγώνα αφιερώνει το κεντρικό της θέμα η ιστοσελίδα uefa.com. Η φωτογραφία, φιλοξενεί τον πανηγυρισμό του Κάμπελ μετά το δεύτερο γκολ και αναφέρει: «O προσεγμένος Ολυμπιακός έχει το πάνω χέρι απέναντι στη Μάντσεστερ».

Στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στο πρώτο γκολ του Ντομίνγκες, το οποίο ήρθε σε κρίσιμη χρονική στιγμή για την εξέλιξη του αγώνα και τονίζεται χαρακτηριστικά και ο ρόλος που έπαιξε το παρθενικό γκολ του Κάμπελ στη διοργάνωση!

«Αέρας» Ολυμπιακού στην Ελλάδα

Η νίκη του Ολυμπιακού επί της Μαν. Γιουνάιτεντ χάρισε πολύτιμους βαθμούς στην Ελλάδα εδραιώνοντας την παρουσία της στη δωδέκατη θέση κατάταξης της UEFA.

«Αέρας» Ολυμπιακού στην Ελλάδα
Με το θρίαμβο του Ολυμπιακού με 2-0 επί της Μαν. Γιουνάιτεντ κερδισμένο είναι και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κι αυτό γιατί προστέθηκαν 400 πόντοι στην ειδική βαθμολογία της UEFA εδραιώνοντας την Ελλάδα στη δωδέκατη θέση της κατάταξης χωρών.

Η χώρα ευελπιστεί σε περαιτέρω συγκομιδή από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ για να παραμείνει πάνω από την Ελβετία, που εκπροσωπείται πλέον μόνο στους «32» του Europa League από τη Βασιλεία.

Υπενθυμίζεται πως αν η Ελλάδα τελειώσει τη φετινή χρονιά κάτω από τη δωδέκατη θέση, θα χάσει την απευθείας θέση στους ομίλους του Champions League από τη σεζόν 2015/16.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Ισπανία 89.570 (6/7)
2. Αγγλία 82.463 (6/7)
3. Γερμανία 80.212 (5/7)
4. Ιταλία 63.938 (5/6)
5. Πορτογαλία 58.466 (2/6)
6. Γαλλία 54.833 (2/6)
7. Ρωσία 46.165 (3/6)
8. Ολλανδία 43.749 (2/6)
9. Ουκρανία 40.799 (4/6)
10. Βέλγιο 36.300 (1/5)
11. Τουρκία 34.000 (2/5)
12. Ελλάδα 33.600 (2/5)
13. Ελβετία 31.625 (1/5)
14. Αυστρία 30.325 (1/5)
15. Τσεχία 28.100 (2/4)
16. Ρουμανία 27.257 (0/4)
17. Ισραήλ 26.875 (1/4)
18. Κύπρος 23.250 (0/4)
19. Δανία 21.100 (1/5)
20. Κροατία 19.625 (0/4)


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου