ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

"Έχουμε μεγάλες φιλοδοξίες"

"Έχουμε μεγάλες φιλοδοξίες"

25/2/2014

 
Ο Κριστιάν Καρεμπέ έχει τιμήσει την ιστορική "ερυθρόλευκη" φανέλα. Τώρα προσφέρει τις υπηρεσίες του στον αγαπημένο του Ολυμπιακού, απο το πόσο του Συμβούλου Στρατηγικής της Διοίκησης του συλλόγου.
Ο Καρεμπέ, έχει αντιμετωπίσει σαν παίκτης, στο μακρινό 2001 και 2002, τους "μπέμπηδες" και μάλιστα δυο φορές. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο επίσημο σάιτ του Ολυμπιακού, μίλησε για τις αναμνήσεις του, αλλά και το αποψινό μεγάλο παιχνίδι.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Κριστιάν Καρεμπέ:
Τι είναι αυτό που σου έχει μείνει από εκείνες τις δύο αναμετρήσεις απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;
«Θυμάμαι ότι είχε πολύ κόσμο! Πολλούς φιλάθλους! Το πρώτο παιχνίδι ήταν στο ΟΑΚΑ και σε ένα μεγάλο στάδιο όπως αυτό ο κόσμος ήταν πάρα πολύς! Είχαν έρθει να ζητωκραυγάσουν για την αγαπημένη τους ομάδα και μία από τις χαρακτηριστικές μου αναμνήσεις για αυτά τα παιχνίδια ήταν πως είχε αναβληθεί το παιχνίδι, λόγω του χτυπήματος στους Δίδυμους Πύργους στην Αμερική. Αυτό το συμβάν μας λύπησε όλους και έφερε πολλά προβλήματα στον κόσμο. Θυμάμαι πως τότε ήμασταν σε καλή κατάσταση για να αντιμετωπίσουμε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αγωνιστικά, όμως μετά από δύο εβδομάδες ήταν αλλιώς. Προσπαθήσαμε να παλέψουμε κόντρα σε μία μεγάλη ομάδα, με τον κ. Φέργκιουσον προπονητή και παίκτες όπως ο Φαν Νίστελροϊ, αλλά δεν καταφέραμε να κερδίσουμε και μείναμε στο 0-0».
Πιστεύεις ότι ο Ολυμπιακός έχει περισσότερες ελπίδες τώρα, σε σχέση με τότε, να πάρει την πρώτη του νίκη απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;
«Ευελπιστώ πως ναι. Πρέπει φυσικά να είμαστε φιλόδοξοι, αλλά πρέπει παράλληλα να δείξουμε σεβασμό στην ιστορία αυτής της μεγάλης ομάδας. Μέχρι σήμερα έχουν προβλήματα στην Πρέμιερ Λιγκ και σίγουρα αυτό παίζει ρόλο. Η Πρέμιερ Λιγκ είναι σε υψηλό επίπεδο. Εμείς κάναμε καλή παρουσία στο Champions League έως τώρα, απέναντι στην Παρί, την Μπενφίκα και την Άντερλεχτ. Ναι έχουμε τις πιθανότητες, τουλάχιστον σε ένα από τα δύο παιχνίδια, στην έδρα μας, να «προκαλέσουμε» αυτό τον σπουδαίο αντίπαλο. Αλλά πρέπει να τους σεβαστούμε γιατί έχουν πετύχει ήδη πολλά. Εμείς οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι να παλέψουμε απέναντί τους, να επιβάλουμε, αν μπορούμε, τον ρυθμό παιχνιδιού μας, τη νοοτροπία μας και να τους δείξουμε ότι στο Καραϊσκάκη θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για εκείνους. Είναι η πρώτη φορά που έρχονται στο Καραϊσκάκη».
Πόση μεγάλη διαφορά θα κάνει το γεγονός ότι τώρα οι δύο ομάδες παίζουν στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, την φυσική έδρα του Ολυμπιακού, σε αντίθεση με τα προηγούμενα δύο παιχνίδια που έγιναν σε ΟΑΚΑ και Ριζούπολη;
«Φυσικά θα κάνει μεγάλη διαφορά. Κάθε στάδιο έχει τη δική του ατμόσφαιρα. Και μπορεί κάποιος να μιλάει για το «τείχος» της Ντόρτμουντ και την επιρροή που έχει στο παιχνίδι, αλλά και εμείς εδώ έχουμε το δικό μας «τείχος». Και αν όχι τείχος, έχουμε τα κύματα! Γιατί είμαστε κομμάτι του Πειραιά. Σηκώνουμε κύματα για τους αντιπάλους, τους φέρνουμε τρικυμία και καταιγίδα! Ελπίζω ότι μπορούμε να το πετύχουμε αυτό και στο ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».
Ο μόνος παίκτης ο οποίος έπαιξε σε αυτά τα παιχνίδια το 2001 και το 2002 και είναι πολύ πιθανό να αγωνιστεί και σε αυτό στο Καραϊσκάκη είναι ο Ράιαν Γκιγκς. Ένα σχόλιο για αυτό;
«Έχει πετύχει ένα σπουδαίο ρεκόρ. Είναι ακόμη ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής και ξέρω ότι στο κοντινό μέλλον θα γίνει και μάνατζερ. Είναι ένας θρύλος για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και είναι χαρά για εμάς που θα παίξει αντίπαλός μας στο Καραϊσκάκη. Είμαστε περήφανοι που θα παίξουμε απέναντι στη Manchester και που πολλές προσωπικότητες του αθλητισμού θα είναι εδώ για να δουν το παιχνίδι αυτό. Θέλω να συγχαρώ τον Γκιγκς για την καριέρα του. Είναι ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής και για την Αγγλία και για την Ουαλία».
Πόσο σημαντικό είναι που δύο μεγάλες ομάδες επιλέγουν να συνεργαστούν με την Unicef για το καλό των παιδιών;
«Είναι ένα μεγάλο κοινό στοιχείο των δύο ομάδων. Είναι σημαντικό, στο πνεύμα της φιλανθρωπίας, που δύο μεγάλες ομάδες, μία από την Αγγλία και μία από την Ελλάδα προσπαθούν να βοηθήσουν τα παιδιά, να τους δώσουν ένα καλύτερο μέλλον. Δείχνει την αξία του αθλήματός μας, του ποδοσφαίρου και ελπίζω να μπορούμε να δείχνουμε στο μέλλον ακόμη μεγαλύτερη φροντίδα και να φέρνουμε τον κόσμο κοντά μας σε αυτή την προσπάθεια».
Τέλος μια πρόβλεψη για τον αγώνα Ολυμπιακός - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;
«Ελπίζω να κάνουμε μία νίκη στο Καρϊσκάκη και μετά θα κοιτάξουμε πιο μακριά. Είναι «νόμιμο» το να έχουμε μεγάλες φιλοδοξίες. Μας επιτρέπεται! Ό,τι έχουμε πετύχει έως τώρα είναι ένα μεγάλο βήμα. Θέλουμε να συνεχίσουμε και παρακάτω. Είναι ένα παιχνίδι και όλα γίνονται, έτσι εμείς έχουμε το δικαίωμα να ονειρευόμαστε. Η «πύλη» της Λισαβόνας είναι πολύ κοντά πλέον. Το έκανε κάποτε η Εθνική ομάδα, γιατί να μην μπορέσει να το κάνει και ένας σπουδαίος σύλλογος από την Ελλάδα;». 

Mike7Sotiropoulos
για τον
ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου