ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

"H μεγαλύτερη νίκη του κόσμου"

"H μεγαλύτερη νίκη του κόσμου"

26/2/2014

 
Πανευτυχής ο αρχιτέκτονας της μεγάλης επιτυχίας Μίτσελ τόνισε στη συνέντευξη Τύπου πως αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη του κόσμου.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ισπανού στη συνέντευξη Τύπου:
Για το αν είναι το καλύτερο παιχνίδι που έχει κάνει ο Ολυμπιακός με τον ίδιο στον πάγκο
«Το μέγεθος του αντιπάλου είναι τέτοιο που μας κάνει να το πιστεύουμε. Έχουμε κάνει τέτοια ματς αλλά το να κερδίζεις την Μάντσεστερ δείχνει ότι έχουμε κάνει εξαιρετικό παιχνίδι.
Δεν μπορώ να κρύψω την ευτυχία που νιώθω. Νιώθω περισσότερο περήφανος και ευγνώμων για τους παίκτες μου».
Ένα σχόλιο για την απόδοση του Εντινγκά…
«Ήταν τέλειος ο Εντινγκά και έκανε πολλά περισσότερα από όσα του ζητήσαμε. Είναι άδικο όμως να μιλάμε μόνο για αυτόν. Όλοι οι πάικτες ήταν άριστοι έκαναν πολλά περισσότερα από οσα τους ζητήσαμε και για αυτό είχαμε αυτό το αποτέλεσμα στον αγωνιστικό χώρο».
Πόσο κοντά είναι ο Ολυμπιακός στην μεγαλύτερη πρόκριση της ιστορίας του;
«Το παιχνίδι στο Ολντ Τράφορντ το βλέπω με την ίδια απόσταση όπως έβλεπα. Και το σημερινό κάνει λάθος όπως πιστεύει ότι είναι εύκολο να προκριθούμε.
Δεν είναι τίποτα το 2-0 και ειδικά όταν έχεις να παίξεις στο Ολντ Τράφορντ.
Και η ιστορία του ποδοσφαίρου δεν γράφεται από στιγμές που έχουμε κερδίσει. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά.
Αν μείνουμε εδώ θα μείνουμε στην ιστορία, στις αναμνήσεις και δεν θα έχουμε κερδίσει τίποτα».
Για την πρώτη απειλή της Γιουνάιτεντ μετά το 80’ και πως ο Ολυμπιακός κατάφερε να μείνει τόσο συγκεντρωμένος και στα 90 λεπτά…
«Αρνούμαι να μιλήσω άσχημα για την Μάντσεστερ. Έκανε το παιχνίδι που την επιτρέψαμε εμείς να κάνει. Θέλω να μιλήσω καλά για την δική μου ομάδα».
Πόσο καλύτερος μπορεί να είναι ο Ολυμπιακός σε ένα μήνα από τώρα;
«Η ομάδα είναι όλο και πιο ομάδα Δεν έχει να κάνει με το ποιος παίζει αλλά με το ότι ο συναγωνισμός κάνει τους παίκτες μας να σκέφτονται ότι όποιος και να μπει στο γήπεδο θα πρέπει να παίζει ομαδικά».
Περιμένατε την Μάντσεστερ τόσο κακή σήμερα;
«Προετοιμάζαμε αυτό το ματς πολύ καιρό και το κάναμε σιωπηλά. Γνωρίζουμε πολύ καλά την Μάντσεστερ και ξέρουμε οτι στο Ολντ Τράφορντ θα είναι πολύ πιο ισχυρή
Προτιμώ να συγχαρώ τους παίκτες μου παρά να μιλήσω άσχημα για την Μάντσεστερ.
Σεβόμαστε πάρα πολύ την Μάντσεστερ και πίστεύουμε ότι σήμερα η ομάδα μας είχε πολύ μεγάλη αξία».
Έχετε να προσθέσετε κάτι σε αυτό που είχατε πει ότι είναι απόλαυση το επάγγελμά σας;
«Θέλω να προσθέσω ότι είχα δίκιο. Το ότι έχουμε ζήσει μια νύκτα σαν αυτή, το ότι έχουμε δώσει στον κόσμο μας τόση χαρά, το ότι νιώθουμε ευτυχισμένοι, αυτό το αποδεικνύει. Τι περισσότερα να ζητήσουμε από ένα παιχνίδι στο Ολντ Τράφορντ;
Το γεγονός ότι η δουλειά μου είναι και το χόμπι μου με κάνει να θέλω να αλλάξω θέση με οποιονδήποτε από τους παίκτες μου. Ένας παππούς στο Ολντ Τράφορντ».
Για το αν αυτή είναι η μεγαλύτερη του νίκη ως προπονητής…
«Θα μπορούσα να πω πως ναι γιατί είναι η πιο σημαντική. είμαι περήφανος όμως για όλες τις νίκες που έχω κάνει έχουν την ίδια αξία.
Σήμερα όμως ήταν η καλύτερη νίκη στον κόσμο».
Για το που θέλει να αφιερώσει τη νίκη και ποιοι ήταν αυτοί στους οποίους μίλησε πρώτα…
«Αφιερώνω τη νίκη σε όλους τους παίκτες μου που με αντέχουν και οι πρώτοι άνθρωποι που τηλεφώνησα ήταν τα παιδιά μου στην Ισπανία. Με το εγγόνι δεν μπόρεσα να μιλήσω είναι μικρό.
Κάποτε πριν από χρόνια ο Σερ Άλεξ Φέργιουσον είχε κάνει ένα πολύ υποτιμητικό σχόλιο για τον Ολυμπιακό λέγοντας ότι η Μάντσεστερ πρέπει να παίζει το ίδιο σοβαρά είτε με τον Ολυμπιακό είτε με τη Ρεάλ. Σήμερα ο Ολυμπιακός έδωσε μια απάντηση χαίρεστε που είστε ο αρχιτέκτονας της νίκης;
«Ο σερ Άλεξ έχει πάντα δίκιο δεν θα έρθω σε αντιπαράθεση μαζί του.
Για το πόσο σημαντικό είναι για το μέγεθος του Ολυμπιακού το ότι νίκησε την Γιουνάιτεντ που έχει χάσει στο Τσάμπιονς Λιγκ τα τελευταία χρόνια πολύ λίγες φορές εκτός έδρας και πρώτη φορά με τέτοια διαφορά… 
«Είναι μία πολύ σημαντική είδηση. Μία μεγάλη βραδιά και μία μεγάλη νίκη. Είναι μία στιγμή όμως. Δεν μπορείς να στέκεσαι στο ποδόσφαιρο σε μία νίκη. Θα το γιορτάσουμε όμως μόνο σήμερα. Από αύριο θα αρχίσουμε να δουλεύουμε».
Για το μήνυμα που πέρασε ο Ολυμπιακός για το ελληνικό ποδόσφαιρο σήμερα με δεδομένο πως τον έβλεπε όλος ο κόσμος…
«Έχουμε διαλέξει την πιο καλή στιγμή για να δείξουμε πως το ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχει όπως τότε στο Γιούρο. Επίσης δείχνουμε στην πιο καλή στιγμή πως ο Ολυμπιακός υπάρχει και μπορεί να κερδίσει έναν πολύ μεγάλο σύλλογο όπως η Γιουνάιτεντ».
Για το πως αισθάνεται που κέρδισε την Γιουνάιτεντ με Ρούνει και Φαν Πέρσι…
«Είναι παίκτες τεράστιοι. Αντίστοιχοι της ομάδας που εκπροσωπούν. Είμαστε πολύ χαρούμενοι όμως δεν επαναπαυόμαστε διότι έχουμε και δεύτερο παιχνίδι στο Ολντ Τράφορντ».
Για τον πύρινο κόσμο του ΘΡΥΛΟΥ και τις άδειες Θύρες…
«Εάν οι παίκτες ήταν σήμερα καλοί το ίδιο έκανε και το κοινό. Έδειξαν πόσο καλοί είναι. Όχι μόνο ως παράδειγμα υποστήριξης αλλά και υπόδειγμα αθλητισμού. Στον Πειραιά γνωρίζουν πολύ καλά πως να προσφέρουν».
Το 2004 η Εθνική Ελλάδας είχε κατακτήσει το Ευρώ στη Λισαβόνα. Ονειρεύεστε μια τέτοια νύχτα και για τον Ολυμπιακό;
«Είναι λίγο σύντομα (γέλια). Τα όνειρα γίνονται κάθε βραδιά όχι από τώρα για τέσσερις μήνες μετά. Όχι δεν το ονειρεύομαι προσπαθώ να έχω τα πόδια μου στην γη γιατί προτιμώ να πηγαίνω σιγά σιγά».
Είχε πει ότι θα ήθελε να παίξει με Ρεάλ. Είναι σίγουρος ότι η Ρεάλ θα περάσει την Σάλκε;
«Το είχα πει σαν αστείο». 

Mike7Sotiropoulos
για τον
ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου