ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Λογοδοτούν για το «φαγοπότι» του 2004

Λογοδοτούν για το «φαγοπότι» του 2004

04/05/2014
 
 Εξηγήσεις για το μεγάλο «φαγοπότι» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και τη μεταολυμπιακή χρήση των ακινήτων καλούνται από τη δικαιοσύνη να δώσουν οι πρώτοι ύποπτοι.

Λογοδοτούν για το «φαγοπότι» του 2004
Έστω και δέκα χρόνια μετά, οι πρώτοι ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων για το μεγάλο «φαγοπότι» των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 θα δώσουν εξηγήσεις. Σύμφωνα με τη Real News, σύντομα θα ασκηθούν ποινικές διώξεις στους υπεύθυνους της διαχείρισης των ολυμπιακών ακινήτων, μετά και την προκαταρκτική εισαγγελική έρευνα.

Ήδη ενώπιον των εισαγγελέων Σωτήρη Μπουγιούκου και Ελένης Σίσκου έχουν δώσει εξηγήσεις υπεύθυνοι της εταιρείας που είχε αναλάβει τη μεταολυμπιακή συντήρηση και χρήση τόσο των σταθερών, όσο και των προκάτ κατασκευών που χρησιμοποιήθηκαν και κόστισαν δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ. Όπως προκύπτει από την εισαγγελική έρευνα, η εταιρεία Ολυμπιακά Ακίνητα παρότι δεσμευόταν να αποκτήσει δομή και στελέχωση προκειμένου να συντηρεί τα ακίνητα, δεν το έπραξε.

Εξάλλου, στα χέρια των εισαγγελέων βρίσκονται τα πορίσματα της τριμελούς επιτροπής που από το 1999 μέχρι το 2007 διενεργούσε τον διαχειριστικό έλεγχο στα πεπραγμένα της οργανωτικής επιτροπής «Αθήνα 2004», πρόεδρος του οποίου ήταν η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. Οι υπεύθυνοι απαλλάχθηκαν καθώς η διαχείρισή τους κρίθηκε νομότυπη, ωστόσο υπάρχουν στοιχεία για υπέρογκες δαπάνες κι ακόμη και στην περίπτωση που προκύψουν αποχρώσες ενδείξεις για κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος θα γίνουν διώξεις. Επίσης υπό διερεύνηση είναι οι συμβάσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ με εταιρείες για την κατασκευή των ολυμπιακών ακινήτων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν το ελληνικό Δημόσιο υπέστη ζημιά από απευθείας αναθέσεις και χωρίς τους προβλεπόμενους διαγωνισμούς που θα μείωναν αισθητά το κόστος.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου