ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Super League:Τα αποτελεσματα της 2η αγωνιστική των play-offs

 Super League:Τα αποτελεσματα της 2η αγωνιστική των play-offs

 05/05/2014


ΑΣΤ.ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1-0
 
Μεγάλη νίκη για τον Αστέρα, οποίος επικράτησε 1-0 του Ατρόμητου για τη 2η αγωνιστική των play-offs, ξεπερνώντας τον στη βαθμολογία. Χρυσός σκόρερ ο Μπαράλες, ο οποίος είχε σκοράρει και στην Τούμπα.

Ο Αστέρας είναι εδώ

«Παρών», δηλώνει στα play-offs ο Αστέρας, καθώς μετά τον βαθμό που… τσίμπησε στην Τούμπα, νίκησε (1-0) τον Ατρόμητο στην Τρίπολη και έδειξε ότι δεν είναι αμελητέα ποσότητα στο μίνι-πρωτάθλημα. Το πολύτιμο γκολ πέτυχε ο Μπαράλες, που είχε σκοράρει και στην πρεμιέρα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Μεγάλη ευκαιρία έχασαν οι ηττημένοι στο φινάλε με τον Παπαδόπουλο, ενώ είχε χάσει ανεπανάληπτη ο Ούμπιντες στην αρχή.

Τους τέσσερις βαθμούς έφτασαν οι νικητές, και ξεπέρασαν τους «μπλε», που έχουν τρεις. Τον Παναθηναϊκό θα υποδεχθούν την Τετάρτη οι Αρκάδες και οι Περιστεριώτες θα παίξουν εκτός με τον ΠΑΟΚ. Με δέκα ολοκλήρωσε το ματς ο Αστέρας, καθώς ο Εντό, επιδίωξε και πήρε δεύτερη κίτρινη στις καθυστερήσεις του ματς, ώστε να μην λείψει σε παραπάνω από ένα ματς, καθώς είχε συμπληρώσει κάρτες.

Χωρίς τον πρώτο του σκόρερ στη φετινή σεζόν, Δημήτρη Παπαδόπουλο –για να ξεκουραστεί- ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Ατρόμητος, με τον έμπειρο επιθετικό να περνά στο ματς στο 73ο λεπτό. Στο 64’ μπήκε ο Πίτου Γκαρσία, που είχε ενοχλήσεις στο γόνατο τις τελευταίες ημέρες. Δεν χρησιμοποιήθηκε ο Ναπολεόνι, που είχε δεχθεί χτύπημα στην πλάτη και ένιωθε ενοχλήσεις μεσοβδόμαδα.

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο. Οριακά καλύτερος ο Ατρόμητος, που έχασε μεγάλη ευκαιρία μόλις στο πέμπτο λεπτό, όταν ο Ούμπιντες δεν μπόρεσε να σκοράρει μέσα από την περιοχή και ενώ ο Ερνάντες ήταν εξουδετερωμένος. Θα μπορούσαν να είχαν πετύχει γκολ και οι δύο ομάδες, καθώς είχαν κάποιες σημαντικές φάσεις, όμως τα άσχημα τελειώματα, όπως αυτό του Αργεντινού μεσοεπιθετικού, τους κόστισαν. Εμφανής η απουσία του Παπαδόπουλου, που βρισκόταν στον πάγκο έκανε πιο αδύναμους επιθετικά τους φιλοξενούμενους, που είχαν εκτός ενδεκάδας και τον Ναπολεόνι.

Οι γηπεδούχοι έχασαν την καλύτερη τους ευκαιρία στο 8ο λεπτό, όταν ο Ντε Μπλάσις με τον Καράσκο βρέθηκαν στην περιοχή, αλλά δεν συνεννοήθηκαν σωστά και ο πρώτος τελείωσε «άτσαλα» τη φάση, ενώ οι προϋποθέσεις ήταν πολύ καλές. Αυτές ήταν οι μεγαλύτερες στιγμές Αστέρα και Ατρόμητου στο πρώτο μέρος. Οι «μπλε» θα μπορούσαν να είχαν μπει μπροστά και στο 20’, όταν στη σέντρα του Ούμπιντες, έχασε την μπάλα μέσα από το χέρια του ο Ερνάντες, όμως ο Καραμάνος, που ήταν σε αντίθετη κίνηση, δεν περίμενε το λάθος του αντίπαλου πορτιέρο.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν από εκεί και πέρα κυρίως με τον Καράσκο, όμως τα σουτ του σε δύο περιπτώσεις έφυγαν απελπιστικά έξω. Οι Περιστεριώτες προσπάθησαν να γίνουν επικίνδυνοι μέσω αντεπιθέσεων, όμως τα χαλούσαν στην τελική πάσα, όπως στο 31’ όταν ο Γιαννούλης λίγο έλειψε να μπει στην περιοχή από τα αριστερά, αλλά τον εμπόδισε ο Λούι και η πάσα που έκανε ήταν πάνω στον Ερνάντες.

Μοιρασμένο ήταν και το δεύτερο μέρος και φαινόταν ότι όποιος αν κάποιος έβαζε γκολ θα έπαιρνε το ματς. Τελικά, τα κατάφερε ο Αστέρας, με τον Μπαράλες να βάζει το γκολ, εκμεταλλευόμενος την ικανότητα που έχει στις στημένες φάσεις. Ο Ουσέρο εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά και ο Αργεντινός επιθετικός πρόλαβε την έξοδο του Τσέναμο, κάνοντας το 1-0. Οκτώ λεπτά νωρίτερα ο Ατρόμητος είχε φτάσει κοντά στο 0-1, αλλά ο Μπάλλας που εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Σανκαρέ, κλέβοντας του την μπάλα, συνέχισε μόνος του, ενώ θα μπορούσε να τροφοδοτήσει δύο συμπαίκτες του, που ακολουθούσαν και το σουτ του μπλόκαρε ο Ερνάντες.

Από το 67’ και μετά που μπήκαν μπροστά οι γηπεδούχοι, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά, λόγω και του τρόπου παιχνιδιού του Αστέρα. «Άναψε» ξανά το ματς λίγο πριν συμπληρωθούν τα 90 λεπτά. Ο Καραμάνος βρέθηκε μέσα στην περιοχή και λίγο πλάγια, αλλά το σουτ του ήταν αδύναμο. Κάλλιστα, θα μπορούσε να είχε κάνει το 1-1 ο Παπαδόπουλος στο 90+5’ που βγήκε απέναντι από τον Ερνάντες, όμως νικήθηκε από τερματοφύλακα από τη Βενεζουέλα.


Οι συνθέσεις

Αστέρας Τρίπολης
(Στάικος Βεργέτης): Ερνάντες, Λουί, Κοντοές, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Εντό, Μουνάφο (64' Βάλντο), Ουσέρο, Μπαράλες, Ντε Μπλάσις (88' Τσαμπουρής), Καράσκο (73' Κουρμπέλης).

Στον πάγκο έμειναν οι: Μπαντής, Κάφα, Ναβάρο, Ντελγκάδο.

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Τσενάμο, Νάστος (41' Φυτανίδης), Γιαννούλης, Λαζαρίδης, Ταυλαρίδης, Δημούτσος (64' Πίτου Γκαρσία), Μπάλλας, Ούμπιντες, Μπρίτο (73' Παπαδόπουλος), Καραμάνος, Φάμπιο.

Στον πάγκο έμειναν οι: Σηφάκης, Γεωργίου, Ναπολεόνι, Φωτάκης.

Γήπεδο: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»

Διαιτητής:
Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Κόκκινες: 93΄ Εντό (2η κόκκινη)
Κίτρινες: Ντε Μπλάσις - Λαζαρίδης

ΠΑΟ-ΠΑΟΚ 1-1

Άλλο έργο σε σχέση με τον τελικό Κυπέλλου παίχτηκε στη Λεωφόρο, όπου ο ψυχωμένος ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε την οπισθοχώρηση του Παναθηναϊκού και πήρε πολύτιμη ισοπαλία με σκορ 1-1.

Σε... άλλο έργο θεατές
Όλα παραμένουν ανοιχτά μετά τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκ. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φύγει με το βαθμό (1-1) από τη Λεωφόρο χάρη σε γκολ του Σαλπιγγίδη στο 84’, που απάντησε στο «παρθενικό» με την (νέα) πράσινη φανέλα τέρμα του Πέτριτς.

Δικαίωση για τον Γιώργο Γεωργιάδη, ο οποίος ρίσκαρε στο τελευταίο ημίωρο παίζοντας με 4 επιθετικούς, αλλά και τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη που πέρασε πολύ δύσκολα τις τελευταίες μέρες, αλλά όπως κάνει εδώ και χρόνια, απάντησε μέσα στο γήπεδο.

Η βαθμολογία των πλέι οφ

ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 4
Π.Α.Ο.Κ. 4
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 4
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 3

Η επόμενη αγωνιστική (7/5)

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος (18.15)
Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός (20.30)

Το ματς

Οκτώ ημέρες μετά τον τελικό του Κυπέλλου, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ τέθηκαν ξανά αντιμέτωποι, με πολλά πράγματα πάντως να έχουν αλλάξει σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα. Και οι δύο προπονητές προχώρησαν σε διαφοροποιήσεις στις ενδεκάδες, ο Αναστασίου τόλμησε περισσότερο αλλάζοντας και σχήμα, ενώ σε αντίθεση με εκείνο το 4-14 στο ΟΑΚΑ, αυτήν τη φορά ο κόσμος δεν ήταν μοιρασμένος.

Υπήρχαν όμως και κάποια στοιχεία που έμειναν ίδια κι απαράλλαχτα. Για παράδειγμα οι «ανεγκέφαλοι» των δύο ομάδων των οποίων η παρουσία ευθύνεται για το γεγονός πως το παιχνίδι καθυστέρησε να ξεκινήσει κατά μισή ώρα. Η κοινή… κάθοδος των Αλαφούζου-Σαββίδη ευτυχώς λειτούργησε πυροσβεστικά με αποτέλεσμα να αρχίσει το παιχνίδι και να φανεί πως οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτήν τη φορά πιο υποψιασμένοι. Ο «δικέφαλος του Βορρά» ήταν ανώτερος στο πρώτο τέταρτο, αν και η αλήθεια είναι πως ακόμη και στο καλό του διάστημα δοκίμασε μάλλον ανορθόδοξα να φτάσει στο γκολ προσπαθώντας κυρίως με σέντρες από τα δεξιά ενώ δεν εκμεταλλεύτηκε καθόλου το γεγονός πως από απέναντι ο Στοχ έπαιζε με αντίπαλο τον πιο βαρύ και αργό Τριανταφυλλόπουλο.

Είπαμε, όμως. Αυτό το παιχνίδι είχε πολλές ομοιότητες και ταυτόχρονα μεγάλες διαφορές σε σχέση με το τελευταίο μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ παιχνιδιού. Για παράδειγμα, για λογαριασμό του «τριφυλλιού» δεν έπαιξε ο Νάνο, όμως ο Χουχούμης που τον αντικατέστησε, «γέμισε» τα παπούτσια του Ισπανού και από τα δικά του πόδια και μια στημένη φάση ήρθε και το γκολ που χώριζε τις δυο ομάδες μετά από 45 λεπτά παιχνιδιού. «Χρυσός» σκόρερ ήταν ο Πέτριτς, ο οποίος πανηγύρισε σαν τρελός αφού ήταν το παρθενικό του γκολ με την πράσινη φανέλα και το πρώτο του από το Φεβρουάριο του 2012!

inner

Έχοντας και πάλι σε καλή μέρα τους Σίλντενφελντ, Κουτρουμπή και τον Ζέκα ξανά να «καταπίνει» αντιπάλους και χιλιόμετρα, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να εξουδετερώσει με σχετική ευκολία τους Αθανασιάδη, Βούκιτς και Νάτχο. Ο Γεωργιάδης προσπάθησε να αλλάξει τις ισορροπίες γυρίζοντας το σύστημα σε 4-2-4 (!) με την είσοδο του Σαλπιγγίδη (χειροκροτήθηκε για μία ακόμη φορά από τον κόσμο του Παναθηναϊκού), όμως με Λαγό και Ατζαγκούν αντί των Πέτριτς και Καρέλη, οι γηπεδούχοι πρόσθεσαν «πνευμόνια», πίεση και ταχύτητα στο παιχνίδι τους, αν και η αλήθεια είναι πως χρειάστηκε να μιλήσουν αρκετές φορές με τον Αναστασίου προκειμένου να λάβουν οδηγίες για το πώς θα αντιμετώπιζαν το… εξωτικό αυτό σύστημα.

Μέχρι να… μάθουν οι «πράσινοι», βρέθηκαν δύο φορές σε δύσκολη θέση, όμως ο Καπίνο όταν χρειάστηκε, σταμάτησε Σαλπιγγίδη (σε τετ α τετ) και Ισαουράλδε (σε καρφωτή κεφαλιά), διατηρώντας ανέπαφη την εστία του, κάτι που δεν έγινε στην τρίτη και… φαρμακερή ευκαιρία του ΠΑΟΚ την οποία μετέτρεψε σε γκολ ο «Σάλπι», που έγραψε το 1-1 και εξιλεώθηκε για τη χαμένη νωρίτερα.

inner


Tα goal και τα highlights






Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ:
Καπίνο, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Χουχούμης, Μέντες (81’ Κλωναρίδης), Πράνιτς, Ζέκα, Πέτριτς (55’ Ατζαγκούν), Μπεργκ, Καρέλης (62’ Λαγός).

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Δώνης, Ρισβάνης.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Λίνο (85’ Τζαβέλλας), Κάτσε, Λάζαρ (59’ Σαλπιγγίδης), Νάτχο, Στοχ, Βούκιτς (68’ Κουλούρης), Αθανασιάδης.

Στον πάγκο: Γκσπούρνιγκ, Κατσικάς, Σαββίδης, Μάρτενς, Ολίσε.

Βαθμολογία play-offs (2 αγώνες)

Αστέρας Τρίπολης 4 (2-1)
ΠΑΟΚ 4 (2-2)
Παναθηναϊκός 4 (2-2)
Ατρόμητος 3 (1-2)

1η αγωνιστική - Τετάρτη 30/04/14

(17:00) Ατρόμητος - Παναθηναϊκός 1-1

(19:15) ΠΑΟΚ-Αστ. Τρίπολης 1-1

2η αγωνιστική - Κυριακή 04 /05/14

(18:15) Αστ. Τρίπολης - Ατρόμητος. 1-0

(20:30) Παναθηναϊκός- ΠΑΟΚ 1-1

3η αγωνιστική - Τετάρτη 07/05/14

(18:15) ΠΑΟΚ - Ατρόμητος

(20:30) ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - Παναθηναϊκός

4η αγωνιστική - Κυριακή 11/05/14

(18:15) Παναθηναϊκός - Αστ. Τρίπολης

(20:30) Ατρόμητος - Π.Α.Ο.Κ.

5η αγωνιστική - Τετάρτη 14/05/14

(17:00) Αστ. Τρίπολης - Π.Α.Ο.Κ.

(19:15) Παναθηναϊκός- Ατρόμητος

6η αγωνιστική - Σάββατο 17/05/14

(20:30) Ατρόμητος- Αστ. Τρίπολης

(20:30) ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

* Αναμένεται να δούμε τι θα γίνει με την έφεση του ΠΑΟΚ για την ποινή που του έχει επιβληθεί και αν θα ισχύσει στη βαθμολογία των play-offs, της κανονικής περιόδου ή του χρόνου.

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου