ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Ολυμπιακός - Άρης 77-44

Ολυμπιακός - Άρης 77-44

Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός στην τρίτη περίοδο, ενώ έπαιξε και καταπληκτική άμυνα στο δεύτερο μέρος, κρατώντας στους 17 πόντους στην επίθεση τον Άρη, τον οποίο και κέρδισε με 77-44. Οι Πειραιώτες έκαναν το 1-0 στα playoffs και με νίκη στο Αλεξάνδρειο παίρνει την πρόκριση στα ημιτελικά.
Για το πρώτο ματς της προημιτελικής φάσης των playoffs, ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Άρη με σκορ 77-44, κάνοντας με αυτόν τον τρόπο το 1-0 στη προημιτελική σειρά, σε ένα παιχνίδι που κράτησε λιγότερο από μιάμιση ώρα. Η δεύτερη αναμέτρηση θα διεξαχθεί την Πέμπτη (8/5) στη Θεσσαλονίκη και εφόσον οι Πειραιώτες κερδίσουν και στο Αλεξάνδρειο τότε θα πάρουν την πρόκριση για τα ημιτελικά της Basket League.


Ο πρωταγωνιστής

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος ήταν τόσο ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 18 πόντους (4/4δ, 3/5τρ), όσο και ο πρώτος πασέρ της αναμέτρησης με 5 ασίστ. Δείχνει σε πολύ κατάσταση και με το παιχνίδι του έδωσε ρυθμό στην ομάδα ειδικά στην καθοριστική τρίτη περίοδο


Που κρίθηκε το παιχνίδι

Το παιχνίδι κρίθηκε στην εντυπωσιακή ερυθρόλευκη τρίτη περίοδο, στην οποία ο Ολυμπιακός βρήκε δαιμονιώδη ρυθμό, κάνοντας ό,τι ήθελε στο παρκέ. Η πεντάδα με τους Σπανούλη, Κόλινς, Παπαπέτρου, Πέτγουεϊ και Ντάνστον συνδύαζε την ουσία με το θέαμα στο παιχνίδι της, με τους Πειραιώτες να μετρούν σκορ 30-8 στο προτελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης.

Ο αριθμός του αγώνα

Τα 18 λάθη του Άρη ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν κατάφερε να παρουσιαστεί ανταγωνιστική μέχρι τέλους στο ΣΕΦ. Το πάλεψε το ματς στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο ξέμεινε από δυνάμεις, υποπίπτοντας σε μπόλικα λάθη, με τον συσχετισμό τους στο assist/turnover να έχει αρνητικό πρόσημο (10/18).

Ο αγώνας

Ο Άρης μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έχοντας καλές επιλογές στην επίθεση προηγήθηκε με 4-7 στο σκορ  χάρη στον Πελεκάνο. Ο Ολυμπιακός απάντησε άμεσα με δύο σερί τρίποντα από τους Σπανούλη-Κόλινς στο 5'. Ο δραστήριος Πελεκάνος έφτασε τους 7 πόντους στο ματς με σουτ από τα 6.75 μέτρα (10-10), ενώ ακολούθως ο Κόλινς έκανε ένα εντυπωσιακό coast-to-coast, τελειώνοντας την φάση με εντυπωσιακό τρόπο. Και οι δύο ομάδες έβγαζαν αρκετά ελεύθερα σουτ ύστερα από καλή κυκλοφορία της μπάλας αλλά ήταν άστοχοι από την περιφέρεια, με τον Μποχωρίδη με λέι-απ να δίνει ξανά το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους (13-14). Οι Πειραιώτες στη συνέχεια απάντησαν με ένα σερί 7-0, χάρη στους Σπανούλη, Πρίντεζη και Ντάνστον, με το 20-14 να είναι το σκορ της πρώτης περιόδου.

Ο Ολυμπιακός στη δεύτερη περίοδο θέλησε να τρέξει περισσότερο στο ανοιχτό γήπεδο, αυξάνοντας την διαφορά στο +8 (24-16) με τζαμπ-σουτ του Μάντζαρη. Ο εξαιρετικός Πελεκάνος βρήκε ξανά τον στόχο από την περιφέρεια, ο Σίμονς έβγαζε άμυνες, με τον "καυτό" Μάντζαρη ακολούθως να "πυροβολεί" δύο σερί φορές από τα 6.75 μέτρα (30-21). Ο εξαιρετικός Βεζένκοφ τελείωνε τις προσπάθειες κοντά στο καλάθι με υπέροχες κινήσεις, ενώ ακολούθως ο Χαρίσης με θεαματικό κάρφωμα μείωσε το σκορ σε 30-25 στο 18'. Τόσο οι γηπεδούχοι, όσο και οι φιλοξενούμενοι, υπέπιπταν σε αρκετά λάθη, με τον Πρίντεζη στη συνέχεια να δίνει... ανάσα στους ερυθρόλευκους με έμμεσο τρίποντο (33-25), με το 33-27 να είναι το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός επεδίωκε να σκοράρει στο τρανζίσιον σε κάθε ευκαιρία, με τον Πέτγουεϊ από την γωνία με τρίποντο να αυξάνει την διαφορά στο +9 (38-29) στο 23'. Ο Παπαπέτρου έκοψε με εντυπωσιακό τρόπο τον Γκίκα στον αιφνιδιασμό, στιγμή που ξεσήκωσε το κοινό στις εξέδρες, ενώ στη συνέχεια ο Σπανούλης με ντράιβ αξιοποίησε το γκολ-φάουλ που κέρδισε. Οι Πειραιώτες έβγαζαν καλές άμυνες και είχαν βρει δαιμονιώδη ρυθμό στο παιχνίδι τους στην επίθεση, με τον Παπαπέτρου να αυξάνει την διαφορά στο +14 (43-29) στο fast-break. Ο Άρης είχε μπλοκάρει απέναντι στην ερυθρόλευκη πίεση, αδυνατούσε να σκοράρει, με τους Σπανούλη-Κόλινς να "πυροβολούν" από την περιφέρεια. Οι φιλοξενούμενοι είχαν παραδοθεί στις διαθέσεις των γηπεδούχων, οι οποίοι έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ, με τον Παπαπέτρου να εκτοξεύει το προβάδισμα των Πειραιωτών στο +25 (60-35) στο 29'. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης συνδύαζαν την ουσία με το θέαμα στο παιχνίδι τους στην τρίτη περίοδο, με τον Παπαπέτρου να καρφώνει με επιβλητικό τρόπο μπροστά στην άμυνα του Άρη, με το 63-35 να είναι το σκορ του αγώνα στο 30'.
Στην τελευταία περίοδο ο Γιώργος Μπαρτζώκας συνέχισε το ροτέισον στην πεντάδα, ο Σλούκας με τζαμπ-σουτ εκτόξευσε την διαφορά στο +30 (65-35), με τους παίκτες του Άρη να δείχνουν κουρασμένοι, αλλά και διστακτικοί στην επίθεση. Οι Πειραιώτες κυκλοφορούσαν γρήγορα την μπάλα και έβγαζαν ελεύθερα σουτ στην επίθεση, με τον Σλούκα να μην χάνει σουτ, ενώ ο Πρίντεζης διαμόρφωσε το 71-39 στο 37'. Οι κιτρινόμαυροι είχαν ξεμείνει από διάθεση, ενέργεια και επιθυμία στο παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό αντιθέτως να συνεχίζει να παίζει με θέληση και αποφασιστικότητα, μη χαλαρώνοντας στιγμή στο ματς. Ο Καββαδάς μοίραζε μπλοκ στο τελευταίο λεπτό, ο Βεζένκοφ ευστόχησε σε τρίποντο στη συνέχεια, αλλά με τον ίδιο τρόπο απάντησε και ο Πρίντεζης, με τους ερυθρόλευκους να κερδίζουν τους κιτρινόμαυρους στο ΣΕΦ με σκορ 77-44, κάνοντας το 1-0 στη σειρά των playoffs. Οι γηπεδούχοι κράτησαν τους φιλοξενούμενους στους μόλις 17 πόντους στο δεύτερο μέρος.

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 33-27, 63-35, 77-44
Ανά δεκάλεπτο: 20-14, 13-13, 30-8, 14-9

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 3 (1), Ντάνστον 7, Σπανούλης 18 (3τριπ, 5ριμπ, 5ασ, 1κλεψ), Περπέρογλου, Παπαπέτρου 8, Σλούκας 4, Κόλινς 13 (2τριπ, 3ριμπ, 3ασ), Σίμονς, Λοτζέσκι, Πρίντεζης 16 (2τριπ, 5ριμπ, 1κλεψ), Μάντζαρης 8 (2τριπ, 3ασ), Καββαδάς.

Αρης (Μίνιτς): Μποχωρίδης 8, Πελεκάνος 12 (2), Γκίκας, Τσακαλέρης, Ασημακόπουλος, Χαρίσης 4 (5ρ.), Λαρεντζάκης, Βεζένκοφ 6 (5ρ.), Σαρικόπουλος 6, Μούρτος 2.

Αναλυτικά τα στατιστικά του Ολυμπιακού στο ματς

Αναλυτικά τα στατιστικά του Άρη στο ματς



Δείτε τα highlights της νίκης του Ολυμπιακού επί του Άρη 
 


ΑLEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου