ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

«Πρώτη μου επιλογή ο Ολυμπιακός»

«Πρώτη μου επιλογή ο Ολυμπιακός»

06/05/2014
 
 Για την έντονη αμφισβήτηση που δέχτηκε ο Ολυμπιακός στο φετινό πρωτάθλημα της Volleyleague, αλλά και για την επιθυμία του να παραμείνει στο ρόστερ της ομάδας μίλησε ο Χρήστος Κιόσσης στην «SportDay».

«Πρώτη μου επιλογή ο Ολυμπιακός»
Ως τους πιο όμορφους μήνες της ζωής του χαρακτήρισε την τελευταία περίοδο ο Χρήστος Κιόσσης, ο οποίος στέφθηκε νταμπλούχος Ελλάδας με τον Ολυμπιακό, λίγους μήνες μετά την γέννηση της κόρης του.

Ο έμπειρος κεντρικός των «ερυθρόλευκων» σε συνέντευξή του στην «SportDay» μίλησε για τον φετινό άθλο των τελικών της Volleyleague κόντρα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, την έντονη αμφισβήτηση που δέχτηκε η ομάδα του, αλλά και για την στήριξή που είχαν απ’ τη διοίκηση και τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Χρήστου Κιόσση στην «Sportday»:

Πόσο δύσκολο -δεδομένου και του αντιπάλου- ήταν να κάνετε τελικά το 3-0 στη σειρά των τελικών και να κατακτήσετε το πρωτάθλημα;

«Είχαμε τα θέματά μας με τους τραυματισμούς αρκετών παικτών αλλά όλα αυτά μάς έκαναν πιο δυνατούς. Ο Εθνικός είναι ένας δυνατός και δύσκολος αντίπαλος κι εμείς στα κρίσιμα σημεία του πρώτου και του δευτέρου σετ του τρίτου τελικού ανταποκριθήκαμε σωστά. Έπειτα στο τρίτο, όλα έγιναν πιο εύκολα μια και η διαφορά έφτασε μέχρι και το +9».

Τι σκέφτεται ένας αθλητής όταν βλέπει ότι είναι πίσω με 18-13 (σκορ πρώτου σετ, τρίτου τελικού με τον Εθνικό) και θα πρέπει να καλύψει όλη αυτή τη διαφορά;
«Εκείνη τη στιγμή δεν βλέπουμε το σκορ. Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και πόντο - πόντο να φτάσουμε. Σαφέστατα και όταν το καταφέρνεις, αυτό σού δίνει ένα μεγάλο ψυχολογικό αβαντάζ για τη συνέχεια του αγώνα».

Πήγες στον Ολυμπιακό στα μέσα ουσιαστικά της σεζόν. Πώς σου έγινε η πρόταση και πώς αντιμετώπισες την προοπτική του να αγωνίζεσαι στους Πειραιώτες;
«Ολα έγιναν πολύ γρήγορα, δεν είχα πολύ χρόνο να το σκεφτώ. Είναι, όμως, από μόνο του πολύ σπουδαίο πράγμα να παίζεις στον Ολυμπιακό, τον πρωταθλητή Ελλάδας. Και δεν λες όχι σε μια τέτοια πρόταση».

Σε προβλημάτισε καθόλου το γεγονός ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή που ενσωματώθηκες στην ομάδα, Γιούρισιτς και Σμαραγδής ήταν το δίδυμο των κεντρικών;
«Εγώ πήγα στον Ολυμπιακό για να βοηθήσω την ομάδα και το ότι θα ήμουν αναπληρωματικός δεν με επηρέασε καθόλου. Δυστυχώς στην Καλαμάτα είχαμε και τον σοβαρό τραυματισμό του Νίκου (σ.σ.: Σμαραγδή) και έτσι κλήθηκα εγώ να τον αντικαταστήσω. Είναι, όμως παλικάρι και είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρει».

Είχες ενδεχομένως -σε έναν μικρό βαθμό- άγχος για το αν θα τα κατάφερνες; Από τη στιγμή που τότε το πρωτάθλημα ήταν σε κρίσιμη καμπή?
«Σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να σκέφτεσαι το ενδεχόμενο της αποτυχίας, γιατί τότε πιθανότατα και θα σου συμβεί. Με βοήθησαν πάρα πολύ οι συμπαίκτες μου και ο προπονητής μου για να αντεπεξέλθω. Είναι σίγουρα πολύ διαφορετικό να αγωνίζεσαι σε μια ομάδα που έχει στόχο το πρωτάθλημα».

Η συμφωνία σου με τον Ολυμπιακό ήταν μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Σου έχει γίνει πρόταση να παραμείνεις και του χρόνου; Είναι κάτι που θέλεις;

«Ειλικρινά δεν γνωρίζω αυτή τη στιγμή τι θα γίνει του χρόνου. Εννοείται ότι πρώτη μου επιλογή είναι ο Ολυμπιακός».

«100% στήριξη»

Σας στεναχώρησε καθόλου όλη αυτή η... περιρρέουσα ατμόσφαιρα που υπήρχε σχετικά με το αν θα καταφέρνατε να πετύχετε;

«Δεχθήκαμε αμφισβήτηση και από τις υπόλοιπες ομάδες, αλλά είχαμε τη διοίκηση να μας στηρίζει 100% από την αρχή έως το τέλος. Αυτό έγινε και μετά την ισοφάριση στη σειρά των ημιτελικών με τον Φοίνικα όταν πριν από το πέμπτο ματς στου Ρέντη, ήρθαν στην προπόνηση τόσο ο κ. Κουντούρης όσο και ο κ. Ταρνατόρος. Μας τόνισαν ότι μας πιστεύουν και ότι έχουμε την απόλυτη στήριξή τους».

Πώς χαρακτηρίζεις αυτούς τους πέντε μήνες που μεσολάβησαν από τον Ιανουάριο και μετά οπότε και φόρεσες τα «ερυθρόλευκα»;
«Καταρχάς σε οικογενειακό επίπεδο, γεννήθηκε η κόρη μου που στις 12 του μηνός θα γίνει τεσσάρων μηνών. Πήραμε πρώτα το Κύπελλο και μετά το πρωτάθλημα, που για μένα ήταν οι πρώτοι τίτλοι που κατέκτησα ως παίκτης. Είναι οι πιο όμορφοι μήνες της αθλητικής μου καριέρας και όχι μόνο...».

«Φοβερή η ατμόσφαιρα»

Στην Αλεξανδρούπολη δεν είχατε τους φιλάθλους στο πλευρό σας, αλλά σάς περίμεναν πώς και πώς στου Ρέντη κατά την επιστροφή σας...

«Μας επιφύλαξαν φοβερή ατμόσφαιρα, ήταν εκπληκτικό αυτό που ζήσαμε. Μας? περικύκλωσαν, γίναμε όλοι ένα κουβάρι και η ?κούπα? άλλαζε συνέχεια χέρια. Δεν είχαμε τη δυνατότητα να το πανηγυρίσουμε μαζί τους στην Αλεξανδρούπολη, αλλά το ευχαριστηθήκαμε φτάνοντας στον Πειραιά».

Πρώτο πρωτάθλημα στην καριέρα σου. Σε ποιους θα ήθελες να το αφιερώσεις;
«Στη γυναίκα μου και στην κόρη μου και φυσικά στους γονείς μου. Σε όλη την ομάδα, στους φιλάθλους μας αλλά και στον Σπύρο Μπλέτσα (φροντιστής του Ολυμπιακού), που δεν ήταν μαζί μας στην Αλεξανδρούπουλη».

Τι ήταν αυτό που είχε ο Ολυμπιακός σε σχέση με τις άλλες ομάδες και έκανε το back to back νταμπλ;
«Την εμπειρία να καταφέρει να κερδίσει τέτοια ματς, σαν τους τελικούς με τον Εθνικό. Ημασταν σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε στο τέλος».



ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου