ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Μαρινάκης εφ ολης της υλης (video)

Μαρινάκης εφ ολης της υλης (video)

09/05/201


Δέσμευση πως θα παραμείνει για πολλά χρόνια ακόμη στην ηγεσία του Ολυμπιακού έλαβε ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε συνέντευξη στον Alpha. «Κτηνωδία ό,τι έγινε στην Τούμπα», είπε, ενώ μίλησε για τον Πειραιά.
Για το όραμά του για τον Ολυμπιακό, αλλά και τον Πειραιά από τη στιγμή που είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος μίλησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην εκπομπή «Αυτοψία» του Alpha.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ δεσμεύτηκε πως θα παραμείνει στην κεφαλή του συλλόγου για πολλά χρόνια ακόμη και θα τον οδηγήσει σε πολλές ακόμη επιτυχίες, προανήγγειλε μεταγραφική ενίσχυση, ενώ ανέλυσε το πλάνο που έχει για την αναβάθμιση του Πειραιά σε όλα τα επίπεδα. Παράλληλα μίλησε για τη βία στα γήπεδα κάνοντας λόγο για «κτηνωδία» στον επαναληπτικό ημιτελικό Κυπέλλου της Τούμπας και έλλειψη επενδύσεων από όσους μιλούν για «παράγκες».

Αναλυτικά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε για:

-την ενασχόληση με την αυτοδιοίκηση: «Για εμένα είναι πρόβλημα, χάνω χρόνο από τη δουλειά μου και δεν θα πάρω πράγματα από τον Δήμο. Μόνο να δώσω έχω. Νομίζω πως ο Γιάννης Μώραλης θα έχει όλο το χρόνο μπροστά του να ασχοληθεί με τον Πειραιά. Θα υπάρχουν αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι που ο καθένας θα έχει το ρόλο του. Σε ό,τι αφορά εμένα, πέντε πράγματα που έχουμε πει πως θα κάνουμε, θα τα κάνουμε. Είτε με δωρεές, είτε με το ΕΣΠΑ, είναι δέσμευση δική μου πως θα γίνουν. Είναι ένα στοίχημα για εμένα και τα στοιχήματα τα κερδίζω».

-τις ομοιότητες της αποστολής στο Δήμο με το ξεκίνημα στον Ολυμπιακό: «Όταν ξεκίνησα στον Ολυμπιακό δεν έτρεχε το χρήμα. Κάναμε μια πολύ σωστή διαχείριση με σκληρή δουλειά, οι συνεργάτες μου τα δίνουν όλα για να πετύχουμε. Σε μικρό διάστημα καλύψαμε το χρέος και φτιάξαμε υποδομές. Έχουμε ακαδημίες και φυτώριο στον Ολυμπιακό. Νέα παιδιά και εκεί επενδύουμε. Για εμένα είναι ευχαρίστηση να βλέπω νέα παιδιά να αθλούνται, να μαθαίνουν τη σημαίνει ευγενής άμιλλα. Είναι όνειρο ζωής για εμένα, να βλέπεις νέα παιδιά να μεγαλώνουν με αυτές τις αξίες».

-τον αντίπαλο στις δημοτικές εκλογές κ. Μιχαλολιάκο:
«Για έναν άνθρωπο που δεν έχει κολλήσει ούτε ένα ένσημο είναι δύσκολο να καταλάβει τι σημαίνει σκληρή δουλειά και θέσεις εργασίας. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις δεν είναι δύσκολο να γίνουν ούτε πολλά χρήματα. Χρειάζεται σωστή διαχείριση. Δεν είναι δυνατό να είσαι Δήμαρχος Πειραιά και να μην υπάρχει γήπεδο ποδοσφαίρου για Ερασιτεχνικά σωματεία και να μην ντρέπεσαι για αυτό».

-το ποιον προτιμά μεταξύ Μιχαλολιάκου-Δρίτσα: «Ο Μώραλης θα είναι Δήμαρχος, δεν χρειάζεται να το συζητάμε. Προσωπική άποψη ανάμεσα σε Μιχαλολιάκο και Δρίτσα, προτιμώ τον Δρίτσα. Μιλάμε για διαφορά σε επίπεδο ανθρώπου. Εδώ είμαστε δεν πρόκειται να φύγουμε. Και χθες εδώ ήμασταν και αύριο εδώ θα είμαστε. Δεν είμαστε περαστικοί από τον Πειραιά. Αν περπατήσετε στον Πειραιά θα καταλάβατε ποιοι θα είναι στον δεύτερο γύρο. Ο κόσμος στον δρόμο μας λέει να δώσουμε ό,τι μπορούμε για την πόλη. Αυτό μας δίνει δύναμη. Εγώ μέχρι τώρα έχω δει πολλά χαρούμενα πρόσωπα γιατί έχουμε μεγάλες επιτυχίες με τον Ολυμπιακό και ελπίζουμε να έχουμε μεγαλύτερες».

-την εύρεση πόρων για να γίνουν όσα υπόσχεται η παράταξή του: «Τα χρήματα τα βρίσκεις. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να βοηθήσουν. Υπάρχουν προγράμματα που δεν μπορείς ή δεν θες να τα απορροφήσεις. Στο τέλος της ημέρας, δεν το κάνεις γιατί είσαι ανίκανος. Για εμένα είναι. Δεν βρίσκω άλλη εξήγηση. Ο Ολυμπιακός πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη εκτός ελληνικών συνόρων. Δεν μπορεί ο Πειραιάς με αυτή τη φυσική ομορφιά να μην μπορεί να ορθοποδήσει και να δίνει την εικόνα μιζέριας. Με κλειστά μαγαζιά και ανθρώπους άνεργους χωρίς ελπίδα. Εμείς αυτό θα το αλλάξουμε. Τα λεφτά τα βρίσκεις με σωστή διαχείριση, από πάρα πολλά κονδύλια του ΕΣΠΑ που είναι τραγικό να είναι ανεκμετάλλευτα και από ανθρώπους που θέλουν να δωρίσουν χρήματα στον Πειραιά. Είναι πολλοί αυτοί οι άνθρωποι αλλά για να το κάνουν θέλουν να ξέρουν πως τα λεφτά θα πιάσουν τόπο. Είναι άνθρωποι από το χώρο του εφοπλισμού που αγαπάνε τον Πειραιά και θέλουν να αφήσουν κάτι πίσω τους. Θα το κάνουν όταν βλέπουν εμάς να προσπαθούμε και να θέλουμε να κάνουμε έργο. Θα ξεκινήσει από τον Πειραιά και θα γίνει σε όλη την Ελλάδα θέλω να πιστεύω».

-την απαγόρευση σε ιδιοκτήτες off-shore εταιρειών να πολιτεύονται: «Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και πρέπει να αλλάξει. Δεν μπορούν οι παραγωγικές τάξεις που ασχολούνται με τη ναυτιλία να εξαιρούνται από τις εκλογικές διαδικασίες. Οι offshore στην ναυτιλία είναι καθόλα νόμιμες. Το θεωρώ άδικο, και δεν το λέω μόνο για εμένα αλλά και για άλλα ικανά άτομα, να μην μπορούν να προσφέρουν. Το θεωρώ άδικο. Το άλλο κομμάτι είναι ο χρόνος. Απασχολούμαι με τη δουλειά μου και τον Ολυμπιακό και δεν θα ήθελα να χρεωθώ μια τέτοια αποτυχία. Για αυτό θεωρώ πως ο Γιάννης Μώραλης είναι ο καταλληλότερος. Έχει δείξει ποιος είναι στον Ολυμπιακό, στη Σούπερ Λίγκα, είναι δοκιμασμένος. Προέρχεται από μια οικογένεια πολιτική και τα επόμενα χρόνια θα είμαστε περήφανοι για αυτόν και για τον Πειραιά».

-τις κατηγορίες πως φιλοδοξεί να γίνει ο Έλληνας Μπερλουσκόνι: «Αν ήθελα να φτιάξω κόμμα θα το έφτιαχνα. Θα μπορούσα να έχω το δικό μου ποτάμι, τη δική μου ελιά, τη δική μου Νέα Ελλάδα που μου αρέσει και σαν όνομα. Θα δείτε τον νέο Πειραιά, τον Πειραιά νικητή. Αν ήθελα κόμμα, θα το έκανα και θα προσπαθούσα για το καλύτερο. Όμως ο Μαρινάκης δεν έχει δουλειές με το ελληνικό δημόσιο κι ούτε θα έχει. Η μόνη μου δουλειά είναι ο Ολυμπιακός. Οπότε το Μπερλουσκόνι είναι άκυρο. Ο Μιχαλολιάκος τα λέει αυτά στον πανικό του. Όταν ένας αποτυχημένος βλέπει έναν άνθρωπο με όρεξη και ικανότητα, έχει πανικό. Εμένα δεν με ενδιαφέρει να κάνω κόμμα, να κυβερνήσω τη χώρα. Το κεφάλαιο αυτό κλείνει γιατί δεν έχει περάσει καν από το μυαλό μου. αυτό που περνάει από το μυαλό μου είναι να δω τον Πειραιά νικητή. Είναι κάτι που θα κάνουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα και θα είναι καλό για όλα τα παιδιά του Πειραιά. Για όλους τους Πειραιώτες».

-τα εθνικά προβλήματα, το χρέος και την ανεργία: «Πριν από 2,5 χρόνια είχα μπει μπροστά για το χρέος. Το οποίο τότε μπορούσε να το αγοράσουμε με 10-12%. Το είχα κάνει με τους εργαζόμενους στην εταιρία μου και τον Ολυμπιακό. Ήταν ένα καλό παράδειγμα που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν πολλοί στην Ελλάδα και με το 1/10 να αγοράσουμε το ελληνικό χρέος. Δεν μας ακολούθησαν. Στον Πειραιά πιστεύω πως θα μας ακολουθήσουν πολύ περισσότεροι. Μας έχει αγκαλιάσει ο κόσμος και είναι κάτι που δεν περίμενα. Υπάρχει πολύς κόσμος και θέλει να προσφέρει. Από τη στιγμή που θα δει τα έργα, θα ακολουθήσουν κι άλλοι».

-τις κατηγορίες περί «ολυμπιακής» υποψηφιότητας: «Έχουμε πολύ πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθούμε. Δεν είναι σοβαρά πράγματα. Δεν είναι υποψηφιότητα του Ολυμπιακού. Δεν είναι υποψηφιότητα Ολυμπιακού η Ειρήνη Νταϊφά. Έχει τεράστια κοινωνική προσφορά στον τόπο. Θέλει πραγματικά να προσφέρει και τέτοιους ανθρώπους τους χρειαζόμαστε. Έχουμε πάρα πολλούς επιστήμονες, και γιατρούς, που θέλουν να βοηθήσουν τον Πειραιά. Υπάρχουν πέντε Παναθηναϊκοί στο ψηφοδέλτιο. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Και ο Παναθηναϊκός Πειραιώτης θέλει τον Πειραιά νικητή. Και ΑΕΚτζήδες έχουμε, και πάρα πολλούς Εθνικούς. Δεν υπάρχουν τέτοιοι διαχωρισμοί, υπάρχει μια πειραϊκή ταυτότητα».

-το αν θα έκανε μεταγραφή στην ομάδα για να κερδίσει ψήφους: «Ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει μπροστά, θα κάνουμε τις μεταγραφές που χρειαζόμαστε, έχουμε ήδη μιλήσει με τον προπονητή μας, όλο το τιμ είναι έτοιμο και προχωράμε διάφορες περιπτώσεις. Δεν χρειάζονται πυροτεχνήματα για να κερδίσουμε εντυπώσεις. Θα κάνουμε αυτό που πρέπει, ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα καλύτερα έρχονται. Να ζήσουμε μεγάλες χαρές με τα εκατομμύρια των φιλάθλων μας. Αλλά δεν θα κάνουμε μεταγραφή για να πάρουμε τον Δήμο του Πειραιά».

-το μέλλον του στην ηγεσία του Ολυμπιακού: «Όταν πήραμε το πρώτο πρωτάθλημα είχα υποσχεθεί άλλα είκοσι. Έχουμε πάρει τέσσερα, αλλά χρειαζόμαστε άλλα 17. Οπότε έχουμε δρόμο».

-την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά: «Πάνω απ’ όλα είμαι Έλληνας και Πειραιώτης. Μετά εφοπλιστής και οτιδήποτε άλλο. Είναι τραγικό λάθος η πώληση του Λιμανιού. Δεν γίνεται. Το δίκτυο αυτό δεν μπορεί να πωληθεί. Η Ελλάδα δεν έχει λύσει τα προβλήματά της με τους γείτονές της. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να παραχωρηθεί μέρος του Λιμανιού σε ιδιώτες για να φέρεις έσοδα στον τόπο. Δεν μπορεί να αξιοποιηθεί μόνο από έναν. Δεν μπορεί να πωληθεί. Δεν γίνεται. Φτηνές δικαιολογίες όλα όσα λένε. Πρέπει να μην πωληθεί, αλλά να αξιοποιηθεί και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίες. Όσοι δουλέψουμε θα παράγουμε έργο».

-το πώς σχετίζονται Δήμος και Ολυμπιακός: «Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη αγάπη και πάθος μου. Γεννήθηκα και μεγάλωσα. Ο Ολυμπιακός είναι για να δημιουργεί αθλητές από τα φυτώρια. Δεν έχει σχέση με τον Δήμο. Ένας άνθρωπος πετυχημένος που αγαπάει τον Πειραιά. Είναι εύκολο να επαναλάβει επιτυχίες. Ξέρει να το κάνει, να κερδίζει και να συνεχίσει με το ίδιο στυλ και τρόπο. Σε ανθρώπινο επίπεδο περίμενα να είναι πιο μετρημένος ο Μιχαλολιάκος και όχι τσιράκι καταδικασμένων επιχειρηματιών. Θα περίμενα από αυτόν να πράξει ως υπεύθυνος Δήμαρχος πέρσι μετά το θέμα με την κλοπή στην πολεοδομία. Έχουν γίνει πολλά στον Πειραιά. Καλά έκανε και ευχαρίστησε επιχειρηματία ο Μιχαλολιάκος. Αυτά που μας έχουν ενοχλήσει είναι άλλα. Εγώ δεν έχω καμία δουλειά με το Ελληνικό Δημόσιο. Έχω τον Ολυμπιακό και η επιχείρησή μου είναι εκτός Ελλάδας. Εμείς θέλουμε να προσφέρουμε γιατί αγαπάμε αυτόν τον τόπο. Απαγορεύεται αυτό στην πόλη που έχω μεγαλώσει κι αγαπάω τα παιδιά της. Πρέπει να απολογηθώ γ’ αυτό;».

-το κοινωνικό έργο του Ολυμπιακού και των εφοπλιστών: «Ο Ολυμπιακός έχει μια τεράστια κοινωνική προσφορά σε όλα τα μέρη της Ελλάδας και ειδικά στον Πειραιά. Η κοινωνική μας προσφορά έχει ξεκινήσει πάρα πολλά χρόνια. Δεν θέλω όμως να πω τι έχουμε κάνει και τι θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Ο Ολυμπιακός έχει τεράστιο κοινωνικό έργο. Έχει βοηθήσει, σωματεία, εκκλησίες, συλλόγους, την ΕΟΕ, συσσίτια, μπορώ να σας εξηγώ ώρες και για την προσφορά στα παιδιά».

-τις λύσεις που θέλει ο κόσμος στα καθημερινά του προβλήματα: «Πήγαινα σε δημόσιο σχολείο στον Πειραιά. Έχω παίξει μπάλα και μπάσκετ. Έχω περπατήσει στον Πειραιά. Έχω δει από κοντά τις ανάγκες των πολιτών. Δεν τις έχω δει, έχω δώσει και λύσεις, πολλές λύσεις. Μόνο ότι ήμουν πλουσιόπαιδο δεν μπορούν να μου πουν. Άλλοι εφοπλιστές έχουν εντελώς διαφορετική νοοτροπία από τη δική μου. Αυτό δεν σημαίνει ότι πολλοί δεν έχουν κάνει κοινωνικό έργο. Είναι δική τους επιλογή να το κρύβουν ή να μην εμφανίζονται. Θα μπορούσαν να έχουν προσφέρει περισσότερα. Θεωρώ ότι έχουν προσφέρει, αλλά δεν φαίνεται. Λίγοι είναι οι εφοπλιστές που μπορούν να φύγουν από τη χώρα. Μεγάλοι μπορούν να το κάνουν. Είναι μία απειλή η οποία δεν χρειάζεται. Έχει γίνει μία αρχή με τη φορολογία. Μπορεί να αυξηθεί. Τα πρώτα βήματα έχουν γίνει κι αυτό έχει σημασία. Δεν θέλω να σχολιάσω τι λέει ο κύριος Τσίπρας, δεν είναι αυτή η δουλειά μου και για να τα λέει αυτά, θα έχει κάνει το πλάνο του».

-τη βία στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Είναι πονεμένη ιστορία και θέλει πολλή συζήτηση. Όταν έγιναν τα επεισόδια στην Τούμπα πριν μερικές βδομάδες, δεν άκουσα τη διοίκηση του ΠΑΟΚ να τα καταδικάζει. Είναι κτηνωδία του ελληνικού ποδοσφαίρου όσα έγιναν στην Τούμπα. Είναι λυπηρό και με έχει στεναχωρήσει αφάνταστα. Η διοίκηση του ΠΑΟΚ έπρεπε να το έχει σταματήσει αυτό. Για δικούς τους λόγους, δεν το έπραξαν. Ο Ολυμπιακός είναι από τις πρώτες ομάδες, ίσως η πρώτη ομάδα που έχει ονομαστικό εισιτήριο. Έχει χτίσει όλη την υποδομή γι’ αυτό. Έχουμε πάρει πάρα πολλά μέτρα εναντίον της βίας. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό, μπορεί ένας οικογενειάρχης να έρθει στο γήπεδο χωρίς πρόβλημα. Στον Ολυμπιακό που έχει τα περισσότερα εισιτήρια στο γήπεδο, τα επεισόδια που έχουν γίνει είναι μηδαμινά».

-τα περί «παράγκας»: «Είναι φτηνή δικαιολογία. Ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη ομάδα, έχει επενδύσει πάρα πολλά και μακάρι και οι υπόλοιποι να μιμηθούν τι έχει κάνει ο Ολυμπιακός τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Μακάρι να πράξουν κι άλλες ομάδες να κάνουν το ίδιο. Να μπορέσουν οι ιδιοκτήτες του να επενδύσουν χρήματα και χρόνο για να ανέβουν επίπεδο. Αυτό θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό να πρωταγωνιστεί καλύτερα. Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει το δίκιο του ισχυρού. Όταν δεν έχεις καλή ομάδα, μπορεί να γλιτώσεις μία ή δύο φορές, αλλά στο τέλος θα φανεί. Είχαμε πολύ καλή ομάδα και πήγαμε πολύ καλά στην Ευρώπη. Για λεπτομέρειες δεν περάσαμε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Του χρόνου θα είμαστε πιο δυνατοί και το όνειρό μας για ευρωπαϊκή πορεία θα γίνει πραγματικότητα».

-το τι εισπράττει από τον κόσμο: «Η ανταπόκριση του κόσμου ειλικρινά με έχει ενθουσιάσει. Κυκλοφορώ κάθε μέρα στον Πειραιά, αλλά αυτή τη στιγμή βλέπεις ανθρώπους που σου ζητούν βοήθεια. Βλέπεις στα πρόσωπά τους μία χαρά, όταν συζητάς μαζί τους, γιατί βλέπουν πως κάτι καλό έρχεται. Αυτό εμένα μου δίνει δύναμη να συνεχίσω. Οι στιγμές που έχουν μείνει από τις επιτυχίες του Ολυμπιακού, είναι η χαρά στο πρόσωπο του κόσμου. Όταν σκέφτεσαι τι έχει γίνει στο παρελθόν, είναι στιγμές που μένουν. Εμείς με ένα πρόγραμμα θα φέρουμε τη χαρά στα πρόσωπα όλων των Πειραιωτών. Εμείς μπορούμε να το πράξουμε. Οι πολιτικοί οι οποίοι το μόνο που θέλουν είναι να χαϊδεύουν αυτιά και πώς να κάνουν περισσότερα ρουσφέτια για να εξασφαλίσουν την εκλογή τους, είναι κάτι που πήγε την Ελλάδα πολλά χρόνια πίσω. Ο κάθε Έλληνας πολίτης, έχει ένστικτο. Μπορεί να μην υπάρχουν οι γνώσεις που πρέπει να έχουν, αλλά έχουν ένστικτο και καταλαβαίνουν πόσες φορές κάποιος τους έχει κοροϊδέψει. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Πάρα πολλά από αυτά που βλέπω δεν μου αρέσουν. Δεν αρέσουν σε πολλούς ανθρώπους. Αυτοί οι άνθρωποι είναι που καθημερινά μου έλεγαν να πάρω πρωτοβουλία. Σας λέω πως εμείς, αυτό που θέλουμε είναι να φτιάξουμε ένα τεκμηριωμένο πρόγραμμα που θα δώσει λύσεις. Το πρόγραμμα αυτό δίνει άμεσες λύσεις και κάποια στιγμή θα γράψουν ιστορία. Αν έχεις πίστη και είσαι εργατικός και προσπαθείς να βρεις λύσεις, πιστεύω είναι εύκολο να πετύχεις. Εγώ είμαι αρκετά αισιόδοξος όχι μόνο για προσωρινές λύσεις, αλλά για μόνιμες. Αυτό που θέλω είναι να δω τους Πειραιώτες χαρούμενους. Ήταν άνθρωποι περήφανοι για την πόλη τους, αλλά πλέον δεν είναι. Άσχετα από αυτό που λέω, είναι να έχουμε πίστη στον Πειραιά. Κάντε μία βόλτα και θα τα δείτε μόνοι σας όλα. Το τι θα πω εγώ δεν έχει σημασία. Εσείς μόνος σας, μπορείτε να κρίνετε. Περπατήστε στις γειτονιές του Πειραιά και θα βγάλετε τα συμπεράσματά σας και μετά θα μπορούμε να πούμε πολλά».

-το πρόβλημα της ανεργίας: «Το μυστικό της επιτυχίας είναι να έχεις πίστη και δύναμη. Να βρίσκεις τη δύναμη. Έχετε σκεφτεί πως σε μία χώρα με τα ποσοστά ανεργίας της Ελλάδας, κάθε χρόνο βλέπουμε και λιγότερους εθελοντές; Αυτό που θέλω να πω είναι πως όταν ένας νέος δεν έχει δουλειά, αντί να σκουριάζει να προσπαθεί να κάνει πράγματα, έστω ως και εθελοντής. Αυτό το λέω για να είναι έτοιμος όταν έρθει η δουλειά, να είναι έτοιμος και να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία. Αυτό που χρειάζεται είναι άνθρωποι που έχουν πετύχει και μπορούν να αλλάξουν πράγματα να βάλουν τις βάσεις για να μπορούν αυτοί οι νέοι να μην σκουριάσουν.

-το πού εντοπίζει το πρόβλημα της Ελλάδας: «Πιστεύω πως το πρόβλημα είναι σύνθετο. Ξεκινάει από την εκπαίδευση, αλλά και η νοοτροπία μας σε πολλά θέματα. Αρκετοί είναι οι νόμοι που πρέπει να αλλάξουν για να προχωρήσουμε μπροστά με πιο απλό τρόπο. Επίσης όταν αλλάξεις ορισμένους νόμους, οι οποίοι θα είναι καλύτεροι για το λαό, θα πρέπει να ξέρει ο κάθε ένας πως πρέπει να ακολουθεί το νόμο και να ξέρει πως αν δεν τον ακολουθήσει θα υπάρξουν συνέπειες για όλους. Χωρίς εξαιρέσεις. Η νοοτροπία μας, πρέπει να είναι πως βασίζεται στις δικές του δυνάμεις και όχι να πάρει τηλέφωνο για να τον βοηθήσει να κάνει κάτι. Θα πρέπει ο νέος και ο κάθε Έλληνας πως πρέπει να στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις. Ο πατέρας μου ήταν ο πιο αυστηρός κριτής μου. Όπου έκανα λάθος μου το τόνιζε δυνατά και αυτό με βοήθησε αρκετά. Η συμπεριφορά του προς εμένα, ήταν η πιο σκληρή συγκριτικά με άλλους. Θεωρώ πως είναι μία σωστή προσέγγιση και μου έκανε καλό, γιατί με ανάγκασε να στηριχτώ στις δικές μου δυνάμεις και να διορθώνω τα λάθη μου».

-το μέλλον των παιδιών του: «Δεν θα ήθελα να ακούσω πως θέλουν να γίνουν πολιτικοί, πρόεδροι ή εφοπλιστές. Θέλω να ακούσω ‘Μπαμπά, θέλω να κάνω αυτό γιατί το αγαπάω’. Πρέπει πρώτα να δουλέψουν, να κολλήσουν ορισμένα ένσημα, να καταλάβουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο καθένας καθημερινά και μετά να ακολουθήσει κάτι τέτοιο».

-το αν θα έχει ενεργό ρόλο στο Δήμο εφόσον εκλεγεί: «Θα πω κάτι απλό. Γιατί να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Τι μου λείπει; Η αναγνωσιμότητα του κόσμου; Κατεβαίνω για να με μάθει ο κόσμος; Κατεβαίνω γιατί θέλω να στηρίξω την προσπάθεια που θα δώσει λύσεις η οποία όταν θα καθίσουμε μετά από ένα χρόνο, θα μου πείτε πως κάτι άλλαξε. Και αυτό που άλλαξε το ακολουθούν όχι μόνο στον Πειραιά, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα».



ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου