ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Μαρινάκης: "Δεν έχω καμία ανάγκη αναγνωρισιμότητας"

Μαρινάκης: "Δεν έχω καμία ανάγκη αναγνωρισιμότητας"

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης υποσχέθηκε έναν ακόμη πιο δυνατό Ολυμπιακό, αναφέρθηκε στους "τζαμπατζήδες, δήθεν σωτήρες" που λυμαίνονται το ελληνικό ποδόσφαιρο και τόνισε πως η ενασχόληση του με τα κοινά του Πειραιά έχει να κάνει καθαρά με την αγάπη του για την πόλη και την ανάγκη για ουσιαστικές αλλαγές. "Ο Πειραιάς δεν είναι τσιφλίκι κανενός...", τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ερυθρολεύκων.
"Αν ήθελα να γίνω Μπερλουσκόνι, θα έφτιαχνα το δικό μου Ποτάμι ή Ελιά ή Νέα Ελλάδα"... Τάδε έφη ο πρόεδρος του Ολυμπιακού (και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά), Βαγγέλης Μαρινάκης, σε συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής".

Ερωτηθείς, γιατί αποφάσισε τώρα να ασχοληθεί με την πολιτική, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είπε:

"Κάποια στιγμή έρχεται το πλήρωμα του χρόνου. Κάποτε, είχα ως μοναδικό μου μέλημα τις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες. Στη συνέχεια ήρθε ο Ολυμπιακός και απορροφούσε κάθε στιγμή του ελεύθερου χρόνου μου. Ωστόσο, μήνες τώρα, υπήρξαν έντονες ανησυχίες για την πορεία της πόλης και τις χαμένες ευκαιρίες. (...) Συζητώντας μαζί τους, έγινα δέκτης της αγωνίας τους για το μέλλον (...) Η προσπάθειά μας αυτή δεν είναι δικό μου καπρίτσιο, αλλά απαίτηση και κάλεσμα των κοινωνικών δυνάμεων της πόλης, όπου γεννήθηκα, μεγάλωσα και δραστηριοποιούμαι καθημερινά.

Άλλωστε, μεγάλωσα σε πολιτική οικογένεια και ήρθε η στιγμή, τώρα που ο Πειραιάς βιώνει με βίαιο τρόπο την κρίση και απαξιώνεται μέρα με τη μέρα, να βγω μπροστά με μία ομάδα ικανών ανθρώπων, για να αλλάξουμε τον Πειραιά".

Η απέραντη αγάπη των φιλάθλων και το ασυμβίβαστο για τη Δημαρχία


Κληθείς να απαντήσει, γιατί δεν έθεσε υποψηφιότητα για Δήμαρχος, απάντησε:

"Αυτή ακριβώς είναι η διαφορά μου με τους άλλους. Βλέπετε, με την ευλογία του Θεού, έχω εισπράξει από τα εκατομμύρια των φιλάθλων του Ολυμπιακού απέραντη αγάπη κι έχω ζήσει σημαντικές στιγμές δόξας μαζί τους. Όπως αντιλαμβάνεστε, δεν έχω καμία ανάγκη αναγνωρισιμότητας, πόσω δε μάλλον μέσω της θέσης του Δημάρχου του Πειραιά.

Υπάρχει όμως κι άλλη μία παράμετρος, που αφορά την επιχειρηματική μου δραστηριοποίηση στο εξωτερικό και η οποία με βάση την κείμενη νομοθεσία συνιστά ασυμβίβαστο για την όποια εμπλοκή μου στην πολιτική, από τη θέση του Δημάρχου. Πρόκειται ασφαλώς για μία στρέβλωση που πρέπει κάποτε να τελειώσει. Είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα να δοθεί η ευκαιρία στις παραγωγικές τάξεις να προσφέρουν.

Δεν είναι δυνατόν να αφεντεύουν τις τύχες της πόλης ή ολόκληρου του ελληνικού λαού, άνθρωποι που δεν έχουν κολλήσει ούτε ένα ένσημο και δεν έχουν δημιουργήσει ούτε μία θέση εργασίας. Αφιερώνω όμως το πάθος μου για προσφορά σε αυτή και στηρίζω τον Γιάννη Μώραλη, ο οποίος έχει δοκιμαστεί στα δύσκολα. Θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις αυτήν την προσπάθεια", είπε, προσθέτοντας πως η πιθανότητα να τον δούμε υποψήφιο βουλευτή, είναι πολύ μακρινή.

"Δεν μπορώ και δεν θέλω να γίνω Έλληνας Μπερλουσκόνι"


Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Μιχαλολιάκου, ότι εισάγει την πολιτική σχολή του Μπερλουσκόνι, ο κ. Μαρινάκης είπε:

"Προσωπικά δεν έκανα ούτε πρόκειται να κάνω δουλειές με το Δημόσιο, άρα δεν μπορώ και δεν θέλω να γίνω Έλληνας Μπερλουσκόνι. Αν ήθελα, θα έθετα υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος; Δεν θα  μπορούσα να φτιάξω το δικό μου Ποτάμι ή τη δική μου Ελιά; Δεν θα μπορούσα να φτιάξω κι εγώ το κόμμα της Νέας Ελλάδας; (...)"

"Ο Πειραιάς δεν είναι τσιφλίκι κανενός"


Στη συνέχεια, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Μιχαλολιάκου, ότι "ούτε ο Γουλανδρής ούτε ο Νταϊφάς θεώρησαν τον Πειραιά τσιφλίκι τους", είπε:

"Ο Πειραιάς δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Πολύ περισσότερο δε ενός παλαιοκομματικού, ψεύτη κομματάρχη. Οι Πειραιώτες είμαστε άνθρωποι εργατικοί, υπερήφανοι, προοδευτικοί. Με μια λέξη... Λεβέντες. Δεν θα επιτρέπαμε ποτέ και σε κανέναν να λειτουργήσει ως τσιφλικάς. Αλλά θα σας πω και το άλλο. Με τον αείμνηστο Σταύρο Νταϊφά ήμουν πολύ πιο κοντά από κάποιους που τον επικαλούνται σήμερα, όπως ο κ. Μιχαλολιάκος.

Εξάλλου, η κόρη του, η καλή μου φίλη Ειρήνη, με την τεράστια κοινωνική προσφορά στον τόπο μας, συμμετέχει στον συνδυασμό μας ενισχύοντας έμπρακτα αυτήν την προσπάθεια. Και όπως δήλωσε κι η ίδια προ ημερών, συντάχθηκε μαζί μας 'γιατί δεν μπορεί να υπάρχει ο Θρύλος στον Πειραιά, και η πόλη μας να μην είναι Θρύλος.

Αυτό τα λέει όλα αναφορικά με το παραλήρημα του κ. Μιχαλολιάκου. Σε ό,τι αφορά την οικογένεια Γουλανδρή, διατηρώ, όπως πιθανόν να ξέρετε, άριστη επαφή μαζί τους και στηρίζουν απόλυτα την κίνησή μας για έναν Πειραιά-Νικητή".

Ασκώντας δριμεία κριτική στον κ. Μιχαλολιάκο γιατί δεν έδωσε λύση στα μεγάλα προβλήματα του Πειραιά, λέγοντας ψέματα στους πολίτες του, ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε, τους  λόγους για τους οποίους πιστεύει στον κ. Μώραλη:

"Διότι ο Μώραλης διαθέτει σημαντική εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα, ικανότητες και πολιτική παιδεία. Μην ξεχνάμε, ότι έχει μεγαλώσει σε ένα σπίτι που είχε πατέρα πολιτικό, έναν από τους πιο αξιοπρεπείς, τίμιους και σοβαρούς που πέρασαν από τη χώρα. Είναι συνεπώς ένα πρόσωπο νέο, αλλά και πολιτικά καταρτισμένο. Είναι αυτό που χρειάζεται σήμερα ο Πειραιάς. Τι λέει ο κόσμος; Νέα πρόσωπα, που να έχουν δουλέψει, με νέες ιδέες. Αυτός είναι ο Μώραλης (...).

"Αν το δίλημμα ήταν Μιχαλολιάκος ή Δρίτσας, θα ψήφιζα Δρίτσα"


Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Δρίτσα, είπε:

"Ο κ. Δρίτσας μέσα από τον πολιτικό του λόγο εκφράζει και αυτός την αγωνία του για το μέλλον της πόλης και ασκεί κριτική στη διοίκηση Μιχαλολιάκου. Συμφωνώ μαζί του σε πολλά. Και πάντως, από κοινού αναγνωρίζουμε τα χρόνια και μεγάλα προβλήματα της πόλης που πρέπει να διορθώσουμε.

Θα σας πω και τούτο διότι, όπως ξέρετε, εγώ δεν μασάω τα λόγια μου. Αν το δίλημμα ήταν Μιχαλολιάκος ή Δρίτσας, εγώ θα διάλεγα Δρίτσα. Αλλά τώρα υπάρχουμε εμείς. Όλοι οι φορείς του Πειραιά συσπειρώθηκαν και δημιούργησαν αυτήν την πλατιά συμμαχία, που έχει τις δυνάμεις και τη βούληση να αλλάξει την πόλη".

"Το λιμάνι της καρδιάς μας δεν πωλείται"


Όσον αφορά, στην αντίθεσή του με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, είπε, πως για το λιμάνι έχουν μία ξεκάθαρη, κρυστάλλινη θέση:

"Λέμε λοιπόν, ότι θα πρέπει να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του, όπως συμβαίνει με το 97% των λιμανιών στην Ευρώπη. Όπως επίσης απαιτούμε από το Ελληνικό Δημόσιο τη θεσμική και αποφασιστική διερεύνηση της συμμετοχής του δήμου στη διοίκηση του ΟΛΠ. Αυτό επίσης συμβαίνει στα μεγάλα ευρωπαϊκά λιμάνια. Μέσα από τη διευρυμένη συμμετοχή του δήμου στη διοίκηση του ΟΛΠ, θέλουμε να συναποφασίζουμε για το αναπτυξιακό μέλλον της πόλης. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερο κοινωνικό μέρισμα για όλους τους Πειραιώτες.  Είναι απλά τα πράγματα. Σας είπα: θάλασσα και Πειραιάς πάνε μαζί. Λιμάνι και Πειραιάς πάνε μαζί. Το λιμάνι της καρδιάς μας δεν πωλείται και οι θέσεις εργασίας θα διαφυλαχθούν πάση θυσία".

Ο Ολυμπιακός και οι "τζαμπατζήδες" του ελληνικού ποδοσφαίρου


"Πόσο πάσχει, αν πάσχει το ελληνικό ποδόσφαιρο; Και ποια είναι η χειρότερη ασθένειά του;", ρωτήθηκε ο κ. Μαρινάκης και απάντησε:

"Δυστυχώς για το ελληνικό ποδόσφαιρο, μόνο ο Ολυμπιακός επενδύει σε αυτό. Με χρήμα και καθημερινή προσπάθεια. Ο Ολυμπιακός έχει δείξει, ότι είναι κάτι περισσότερο από μία ομάδα. Είναι ο μεγαλύτερος αθλητικός σύλλογος στη χώρα και λειτουργεί σε ευρωπαϊκά πρότυπα. Στο πλαίσιο αυτό, έχει και έντονη κοινωνική δράση (...)

Όμως, αυτό που με ενοχλεί, είναι να βλέπουμε τζαμπατζήδες, σαλταδόρους, δήθεν σωτήρες, λαθρεμπόρους να συνεχίζουν ανενόχλητοι τη δράση τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο, να προσπαθούν να πάρουν ό,τι μπορούν περισσότερο, χωρίς να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Αναρωτιέμαι, μήπως ήρθε η ώρα, η Πολιτεία να τους μαζέψει;"

Αναφερόμενος στη φετινή πορεία του Ολυμπιακού, και το κατά πόσο είναι ευχαριστημένος, είπε:

"Πώς θα μπορούσε να συμβαίνει το αντίθετο, όταν η φετινή χρονιά ήταν μία από τις πλέον επιτυχημένες στην ιστορία της ομάδας μας; Και αυτό δεν το λέω εγώ, αλλά τα αποτελέσματα. Σαφώς και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Από εκεί και πέρα, όπως συνηθίζω να λέω, τα λόγια είναι φτώχεια. Οι πράξεις έρχονται λίαν συντόμως. Θα δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο και θα καταστήσουμε τον Ολυμπιακό ακόμη πιο ισχυρό εντός και εκτός Ελλάδας".

Σας περνάει ποτέ από το μυαλό σας ότι κάποτε μπορεί να πάψετε να είστε πρόεδρος του Ολυμπιακού;

"Από την πρώτη μέρα που ανέλαβα τον Ολυμπιακό, ακούω συνεχώς σενάρια ότι φεύγω. Τώρα προφανώς διακινούν σενάρια όσοι φοβούνται μήπως μείνω πολύ στον Ολυμπιακό. Και όσο βλέπω ότι τους τρομάζει η παραμονή μου στον Ολυμπιακό, τόσο περισσότερο θα μένω. Μην ξεχνάτε ότι είμαι πολύ νέος και στην ηλικία και ως πρόεδρος του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του έναν λαμπρό δρόμο. Και θα τον περπατήσω με τα εκατομμύρια των φιλάθλων μας, εντός και εκτός Ελλάδας. Έχουμε να πανηγυρίσουμε πολλά ακόμη. Τα καλύτερα έρχονται".


ALEX WEB RADIO/TV 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου