ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

«Δεν ξέρω αν θα είχαμε φύγει ζωντανοί από το γήπεδο»

«Δεν ξέρω αν θα είχαμε φύγει ζωντανοί από το γήπεδο»

10/05/2014
 
Σε συνέντευξή του σε ισπανικό ΜΜΕ ο Νταβίντ Φουστέρ αναφέρθηκε στην εφετινή πορεία του Ολυμπιακού και στα γεγονότα που έγιναν στην Τούμπα στον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

«Δεν ξέρω αν θα είχαμε φύγει ζωντανοί από το γήπεδο»
«Δεν ξέρω αν θα είχαμε φύγει ζωντανοί από το γήπεδο αν είχαμε νικήσει»…

Με τον τρόπο αυτό ο Νταβίντ Φουστέρ σχολίασε τα όσα έγιναν στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Ο Ισπανός άσος του Ολυμπιακού χαρακτήρισε επιτυχημένη την εφετινή σεζόν του Ολυμπιακού σχολιάζοντας…

«Τέσσερις σεζόν στην ομάδα, ισάριθμοι τίτλοι. Ίσως κάποιος να νομίζει ότι είναι εύκολο, αλλά δεν είναι! Δουλεύεις πάντα σκληρά και κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς για να πετύχεις το στόχο, αλλά και για να συνεχίσεις να κατακτάς τίτλους. Κι αυτό είναι το πιο δύσκολο», ανέφερε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νταβίντ Φουστέρ:


Για τα τέσσερα πρωταθλήματά του σε ισάριθμα χρόνια στον Ολυμπιακό:
«Ήταν άλλη μια χρονιά που πήγε καλά. Κι αυτό είναι που με κάνει χαρούμενο, αλλά και όλους στον Ολυμπιακό. Η ομάδα κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα και για εμένα ήταν ένας ακόμα τίτλος για την καριέρα μου. Πήραμε το τέταρτο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Και είμαι πολύ περήφανος για ό,τι πετύχαμε μαζί με τους συμπαίκτες μου. Τέσσερις σεζόν στην ομάδα, ισάριθμοι τίτλοι. Ίσως κάποιος να νομίζει ότι είναι εύκολο, αλλά δεν είναι! Δουλεύεις πάντα σκληρά και κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς για να πετύχεις το στόχο, αλλά και για να συνεχίσεις να κατακτάς τίτλους. Κι αυτό είναι το πιο δύσκολο».

Για τα γεγονότα στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ:

«Φτάσαμε κοντά στον τελικό του Κυπέλλου, θέλαμε να κατακτήσουμε και αυτό το τρόπαιο, αλλά στο δεύτερο ημιτελικό δεν τα καταφέραμε. Δυστυχώς δεν πήραμε το εισιτήριο για τον τελικό. Αλλά με όσα έγιναν από την πλευρά των αντιπάλων μας, θα μπορούσα να πω ότι εάν είχαμε καταφέρει να πάρουμε την πρόκριση, δεν ξέρω εάν θα είχαμε φύγει ζωντανοί από το γήπεδο!».

Για τη διαφορά του Ολυμπιακού από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες:
«Είχαμε σημαντική διαφορά στη βαθμολογία από τις άλλες ομάδες και ήμασταν στην πρώτη θέση καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Υπήρχε αντιπαλότητα με τον ΠΑΟΚ, τη δεύτερη πιο δυνατή ομάδα στο πρωτάθλημα, από την αφετηρία της περιόδου, αλλά εμείς συνεχίσουμε να διατηρούμε αυτή τη μεγάλη απόσταση από τους υπόλοιπους και όταν τους αντιμετωπίσαμε, στον α' γύρο, τους νικήσαμε 4-0 στο γήπεδό μας. Ήταν πολύ σημαντικός ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος, η ομάδα παρέμεινε αήττητη. Κι αυτό μας βοήθησε πολύ για να καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο μας, αλλά κυρίως να έχουμε ηρεμία στο δεύτερο μισό της σεζόν. Ήταν μια χρονιά αν μη τι άλλο εξαιρετική. Η ομάδα έχει δουλέψει φανταστικά, σε όλα τα επίπεδα, σε συνεργασία με το τεχνικό επιτελείο, κάναμε μεγάλη προσπάθεια και μεγάλη σεζόν και στο τέλος ήρθε η επιβράβευση».

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και τη φιέστα:

«Για εμένα ήταν πολύ ιδιαίτερη η βραδιά της απονομής του τίτλου. Στιγμές πολύ όμορφες που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Κι έπαιξε σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι ήμουν μεταξύ των αρχηγών της ομάδας. Οι αρχηγοί μπήκαμε διαφορετικά στο γήπεδο, όχι όπως οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές που πέρασαν από το διάδρομο με τα πρωταθλήματα της ομάδας, από τις περιοχές που είναι τα τέρματα, για να παραλάβουμε τα μετάλλιά μας. Το στάδιο ήταν γεμάτο και ήταν πολύ συγκινητικό όταν όλοι άρχισαν να φωνάζουν το όνομά μου. Φαίνεται και στο πρόσωπό μου πως ένιωσα, η χαρά και η φόρτιση».

Για τη σχέση του με την ομάδα και τον κόσμο:

«Νιώθω σα να είμαι στο σπίτι μου. Όλοι με έχουν αγκαλιάσει. Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένος από αυτό, αλλά και από την αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπό μου. Καθημερινά το βλέπω αυτό και με ευχαριστεί ευχάριστα. Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Καθημερινά είσαι σε επαφή με τον κόσμο, αλλά υπάρχει σεβασμός. Όταν είσαι έξω δεν σε ενοχλούν. Ζητούν μια φωτογραφία, ένα αυτόγραφο».

Για την παρουσία του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ:

«Είμαστε πικραμένοι από τον αποκλεισμό από τη Μάντσεστερ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είχαμε το πλεονέκτημα από τη νίκη 2-0 στο γήπεδό μας. Είχαμε προσδοκίες για κάτι παραπάνω. Δεν τα καταφέραμε. Σημείωσαν τρία γκολ και μας απέκλεισαν. Πάντως πρέπει να πω ότι είμαστε πολύ περήφανοι για τη χρονιά που κάναμε στη διοργάνωση. Σε ό,τι αφορά τον αγώνα, είχαμε αρκετές ευκαιρίες. Και εγώ και ο Τσόρι δεν καταφέραμε να σκοράρουμε, ενώ από την άλλη ο Φαν Πέρσι έβαλε τρία γκολ. Αλλά είμαστε λυπημένοι γιατί θεωρούσαμε ότι ήταν μέσα στις δυνατότητές μας να περάσουμε τη Γιουνάιτεντ. Μην ξεχνάμε ότι ήμασταν σε έναν όμιλο πολύ δύσκολο με την Παρί Σεν Ζερμέν, την Μπενφίκα και την Άντερλεχτ. Δηλαδή την πρωταθλήτρια Γαλλίας, την πρωταθλήτρια Πορτογαλίας και τη βελγική ομάδα με πολύχρονη παρουσία και εμπειρία από το Τσάμπιονς Λιγκ. Και αποτελεί επιτυχία ότι καταφέραμε να περάσουμε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης με αντιπάλους αυτές τις ομάδες. Φέτος είχαμε και την τύχη με το μέρος μας, κάτι που μας έλειψε τα προηγούμενα χρόνια στο θεσμό».

Για τη συνεργασία του με τον Μίτσελ:

«Έχω ένα χρόνο συμβόλαιο ακόμα. Συνεχίζω στον Ολυμπιακό. Το ίδιο και ο Μίτσελ που θα είναι και τη νέα σεζόν στον πάγκο του Ολυμπιακού. Είχαμε πολύ καλή σχέση και συνεργασία τη σεζόν που ολοκληρώθηκε και ελπίζω να πάμε ακόμα καλύτερα τη νέα σεζόν. Έχουμε την τυπική σχέση παίκτη-προπονητή, αλλά ένας Ισπανός προπονητής με έναν Ισπανό παίκτη μπορεί να μιλήσουν και λίγο παραπάνω».

Για το καμπ που διοργανώνει στην πόλη Ολίβα της Βαλένθια:
«Κάθε φορά θέλουμε να δώσουμε κάτι καινούργιο, κάτι παραπάνω στα παιδιά. Ένα παιδί μαζί με τον συνοδό του θα κερδίσει ένα ταξίδι για την Αθήνα, για να ταξιδέψει και να παρακολουθήσει μια αναμέτρηση του Ολυμπιακού. Είναι ένα διαφορετικό... δώρο που σίγουρα θα αρέσει στον νικητή».


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου