ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

«Με νοιάζει ο Πειραιάς, δεν είμαι ο Έλληνας Μπερλουσκόνι»

«Με νοιάζει ο Πειραιάς, δεν είμαι ο Έλληνας Μπερλουσκόνι»

04/05/2014
 
 Ενδιαφέρουσα συνέντευξη με αφορμή την υποψηφιότητά του ως Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, παραχώρησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης. Διαβάστε εκτενή αποσπάσματα.

«Με νοιάζει ο Πειραιάς, δεν είμαι ο Έλληνας Μπερλουσκόνι»
Το ενδιαφέρον του για το μέλλον της πόλης του Πειραιά και μόνο ώθησε τον Βαγγέλη Μαρινάκη να θέσει υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος με το σχήμα που ηγείται ο Γιάννης Μώραλης, όπως δήλωσε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, στο «Βήμα της Κυριακής».

Ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρόλευκων», ξεκαθάρισε πως δεν επιθυμεί να γίνει ο … Σίλβιο Μπερλουσκόνι της Ελλάδας και πως δεν είναι τέτοιας λογικής. «Αν με ενδιέφερε κάτι τέτοιο, θα έφτιαχνα το δικό μου “Ποτάμι”, ή “Ελιά” ή “Νέα Ελλάδα”» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης στην εφημερίδα.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, ανάμεσα σε άλλα ενδιαφέροντα που επισημαίνει, δεν διστάζει να αποκαλύψει πως αν δεν έθετε υποψηφιότητα στις εκλογές ο Γιάννης Μώραλης, θα ψήφιζε τον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν παρέλειψε να απευθύνει ευθείες «βολές» προς τον Δήμαρχο, Βασίλη Μιχαλολιάκο, τον οποίο κατηγόρησε για μεγάλη απραξία και εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Τα καλύτερα αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο «Βήμα»

Γιατί αποφασίσατε τώρα να ασχοληθείτε με την πολιτική; Μεγαλώσατε με την πολιτική, ο πατέρας σας ήταν επί χρόνια βουλευτής. Γιατί τώρα και όχι αργότερα ή νωρίτερα;


«Κάποια στιγμή έρχεται το πλήρωμα του χρόνου. Κάποτε είχα ως μοναδικό μου μέλημα τις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες. Στη συνέχεια, ήρθε ο Ολυμπιακός και απορρόφησε κάθε στιγμή του ελεύθερου χρόνου μου. Ωστόσο, μήνες τώρα υπήρξαν έντονες ανησυχίες για την πορεία της πόλης και τις χαμένες ευκαιρίες. Από ενεργούς πολίτες, επικεφαλής κοινωνικών ομάδων, της ηγεσίας της Μητρόπολης Πειραιώς, φορέως της πόλης που τους ένωνε η αγάπη και το κοινό ενδιαφέρον για τον Πειραιά. Συζητώντας λοιπόν, μαζί τους έγινα δέκτης αγωνίας τους για το μέλλον. Μου έλεγαν: “Κύριε Μαρινάκη, έχετε πετύχει στη Ναυτιλία και στον Ολυμπιακό δημιουργώντας ένα μοντέλο διοίκησης που οδήγησε σε οικονομική και αγωνιστική ευρωστία. Πρέπει να ενεργοποιηθείτε για τον Πειραιά, τον χάνουμε”. Η προσπάθειά μας αυτή δεν είναι δικό μου καπρίτσιο, αλλά απαίτηση και κάλεσμα των κοινωνικών δυνάμεων της πόλης, όπου γεννήθηκα, μεγάλωσα και δραστηριοποιούμαι καθημερινά. Άλλωστε, μεγάλωσα σε πολιτική οικογένεια και ήρθε η στιγμή, τώρα που ο Πειραιάς βιώνει με τον πλέον βίαιο τρόπο την κρίση και απαξιώνεται μέρα με τη μέρα, να βγω μπροστά μαζί με μία ομάδα ικανών ανθρώπων για να αλλάξουμε τον Πειραιά. Να ξαναγίνει η πόλη που κάποτε μεγαλουργούσαν άνθρωποι που ήρθαν εδώ από όλα της σημεία της Ελλάδας, αλλά και από τη Μικρά Ασία και την Κωνσταντινούπολη και είχαν καταστήσει τον Πειραιά ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας».

Αφού λοιπόν το αποφασίσατε, γιατί δεν θέσατε υποψηφιότητα για δήμαρχος; Θέλω να πω, με τέτοια επιχειρηματική και κοινωνική δραστηριότητα, αν αποφασίσεις να μπεις στη μάχη, δεν μπαίνεις ως στρατιώτης…

«Αυτή ακριβώς είναι η διαφορά μου με άλλους. Βλέπετε, με την ευλογία του Θεού, έχω εισπράξει από τα εκατομμύρια των φιλάθλων του Ολυμπιακού απέραντη αγάπη και έχω ζήσει σημαντικές στιγμές δόξας μαζί τους. Όπως αντιλαμβάνεστε, δεν έχω καμία ανάγκη αναγνωσιμότητας, πόσω δε μάλλον μέσω της θέσης του δημάρχου του Πειραιά. Υπάρχει, όμως, και μία άλλη παράμετρος που αφορά την εμπλοκή μου στην πολιτική μου από τη θέση του δημάρχου. Πρόκειται ασφαλώς για μία στρέβλωση που πρέπει κάποτε να τελειώσει. Είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα να δοθεί ευκαιρία στις παραγωγικές τάξεις να προσφέρουν. Δεν είναι δυνατόν να διαφεντεύουν τις τύχες της πόλης ή ολόκληρου του ελληνικού λαού άνθρωποι που δεν έχουν κολλήσει ούτε ένα ένσημο και δεν έχουν δημιουργήσει ούτε μία θέση εργασίας. Αφιερώνω όμως το πάθος μου για προσφορά σε αυτή και στηρίζω τον Γιάννη Μώραλη, ο οποίος έχει δοκιμαστεί στα δύσκολα. Θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις αυτή την προσπάθεια».

Μπορεί στο μέλλον να σας δούμε και ως υποψήφιο βουλευτή;

«Τώρα πάτε τη βαλίτσα μακριά. Μην ψάχνετε να βρείτε θέμα. Για τον Πειραιά μιλάμε. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Πειραιά. Και ο Πειραιάς με νοιάζει. Τον Πειραιά θέλουμε να γιατρέψουμε για να αισθανθούμε και πάλι οι Πειραιώτες υπερήφανοι. Για το λιμάνι της καρδιάς μας παλεύουμε…».

Τώρα ξέρετε τι λέει ο κ. Μιχαλολιάκος. Ότι εισάγετε στην Ελλάδα την πολιτική σχολή του Μπερλουσκόνι. Από τις επιχειρήσεις στα ΜΜΕ, μετά στο ποδόσφαιρο και στη συνέχεια στην πολιτική…

«Για να τα λέμε καθαρά και πειραιώτικά, όπως συνηθίζουμε εδώ στο λιμάνι. Προσωπικά δεν έκανα ούτε πρόκειται να κάνω δουλειές με το Δημόσιο, άρα δεν μπορώ και δεν θέλω να γίνω Έλληνας Μπερλουσκόνι. Αν ήθελαν θα έθετα υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος; Δεν θα μπορούσα να φτιάξω το δικό μου Ποτάμι ή τη δική μου Ελιά; Δεν θα μπορούσα να φτιάξω και εγώ το κόμμα της Νέας Ελλάδας; Συμμετέχω καθημερινά στην παραγωγική δραστηριότητα της χώρας, δημιουργώ τίμιες θέσεις εργασίας. Όχι με λόγια, αλλά με σκληρή δουλειά. Δεν πολιτικολογώ αόριστα, αλλά δουλεύω 18 ώρες το 24ωρο. Και σας το είπα και πριν. Η ενασχόληση με την πολιτική και τα κοινά πρέπει να αποτελεί προνόμιο των ανεπάγγελτων ή των κομματικών κολαούζων; Να μας το πει ο κ. Μιχαλολιάκος να το ξέρουμε…».

Και γιατί όλα αυτά που δεν έκανε ο Μιχαλολιάκος θα τα κάνει ο Μώραλης;

«Διότι ο Μώραλης διαθέτει σημαντική εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα, ικανότητες αλλά και πολιτική παιδεία. Μην ξεχνάμε ότι έχει μεγαλώσει σε ένα σπίτι που είχε πατέρα πολιτικό, έναν από τους πιο αξιοπρεπείς, τίμιους και σοβαρούς που πέρασαν από αυτή τη χώρα, Είναι συνεπώς ένα πρόσωπο νέο, αλλά και πολιτικά καταρτισμένο. Είναι αυτό που χρειάζεται ο Πειραιάς σήμερα. Τι λέει ο κόσμος; Νέα πρόσωπα, που να έχουν δουλέψει, με νέες ιδέες. Αυτός είναι ο Μώραλης. Τι εκπροσωπεί ο Μιχαλολιάκος; Το παλιό. Το παλαιοκομματικό. Που κούρασε και κουράστηκε. Που βλέπει τον Πειραιά ως ένα κλειστό σύστημα διαχείρισης της εξουσίας και διαιώνισης της οικογενειοκρατίας. Εμείς δεσμευόμαστε ότι τα 10 μεγάλα έργα που απαιτεί ο πειραϊκός λαός θα γίνουν πραγματικότητα. Νέες θέσεις εργασίας. Χώροι άθλησης σε κάθε γειτονιά. Ένα κλειστό γυμναστήριο. Ένα κολυμβητήριο. Ένα σκοπευτήριο. Δημιουργία νέου δικαστικού μεγάρου στην πόλη. Νέο μεγάλο παιδότοπο στο Φάληρο. Όλα αυτά και όχι μόνο θα γίνουν ότι και να συμβεί, χωρίς πολλά λόγια. Όπως συμβαίνει και με το 97% στην Ευρώπη. Όπως επίσης απαιτούμε από το Ελληνικό Δημόσιο τη θεσμική και αποφασιστική διερεύνηση της συμμετοχής του Δήμου στη διοίκηση του ΟΛΠ. Αυτό, επίσης, συμβαίνει σε αντίστοιχα ευρωπαϊκά λιμάνια. Μέσα από τη διευρυμένη συμμετοχή του Δήμου στη διοίκηση του ΟΛΠ, θέλουμε να συναποφασίζουμε για το αναπτυξιακό μέλλον της πόλης. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερο κοινωνικό μέρισμα για όλους τους Πειραιώτες. Είναι απλά τα πράγματα. Σας είπα: θάλασσα και Πειραιάς πάνε μαζί. Λιμάνι και Πειραιάς πάνε μαζί. Το λιμάνι της καρδιάς μας δεν πωλείται και οι θέσεις εργασίας θα διαφυλαχθούν πάση θυσία».

Το ελληνικό ποδόσφαιρο πάσχει ή όχι; Και ποια είναι η χειρότερη ασθένειά τους;

«Δυστυχώς, για το ελληνικό ποδόσφαιρο όχι μόνο ο Ολυμπιακός επενδύει σε αυτό. Με χρήματα και καθημερινή προσπάθεια. Ο Ολυμπιακός έχει δείξει ότι είναι κάτι περισσότερο από μία ομάδα. Είναι ο μεγαλύτερος αθλητικός σύλλογος στη χώρα και λειτουργεί με ευρωπαϊκά πρότυπα. Στο πλαίσιο αυτό να πανηγυρίσουμε πολλά ακόμη. Τα καλύτερα έρχονται…».

Είστε ικανοποιημένος από τη φετινή πορεία του Ολυμπιακού;

«Πώς θα μπορούσε να συμβαίνει το αντίθετο, όταν η φετινή χρονιά ήταν μία από τις πλέον επιτυχημένες στην ιστορία της ομάδας; Και αυτό δεν το λέω εγώ, αλλά τα αποτελέσματα. Σαφώς και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Από εκεί και πέρα, όπως συνηθίζω να λέω, τα λόγια είναι φτώχεια. Οι πράξεις έρχονται λίαν συντόμως. Θα δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο και θα καταστήσουμε τον Ολυμπιακό ακόμη πιο ισχυρό εντός και εκτός Ελλάδας».


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου