ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του Πειραιά τίμησε τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του Πειραιά τίμησε τον Βαγγέλη Μαρινάκη

07/05/2014

Η σχέση του Προέδρου του Ολυμπιακού με τον Πειραιά και το ποδόσφαιρό του είναι κομμάτι του ίδιου του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο ισχυρός άνδρας των πρωταθλητών Ελλάδας έχει προσφέρει τόσα και τόσα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και συνεχίζει να το πράττει αδιάκοπα, στοχεύοντας σε ένα καλύτερο μέλλον για τα σωματεία της πόλης!




proedros_mwralis

Σε μία ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης για την προσφορά του, η ΕΠΣ Πειραιά τίμησε το βράδυ της Τρίτης τον Βαγγέλη Μαρινάκη, σε μία ξεχωριστή εκδήλωση στο V’ammos. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ, κ. Γιώργος Ανατολάκης, η Διοίκηση της ΕΠΣ (παλαιά και νέα) αλλά και πλήθος κόσμου, τόσο από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, όσο και από τα σωματεία του Πειραιά, κατέκλυσαν το V’ammos στο γήπεδο Καραϊσκάκη!

Το παρών έδωσε ο Αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού και υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης, ο Αντιπρόεδρος κ. Σάββας Θεοδωρίδης, ο κ. Γιάννης Βρέντζος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ, ο κ. Αγραφιώτης, Γενικός Διευθυντής, ο κ. Γιώργος Παύλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Θρύλος ΑΕ, η κα. Κατερίνα Μυλωνά, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, ο κ. Κώστας Καραπαπάς, Διευθυντής Επικοινωνίας του Ολυμπιακού, ενώ παρών ήταν και ο Γρηγόρης Γεωργάτος, γενικός αρχηγός των Ακαδημιών και ο κ. Αντώνης Γλύκας, Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Βετεράνων το Ολυμπιακού μας!

Γιώργος Καραμπέτσος: «Μεγάλος υποστηρικτής του Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου ο Βαγγέλης Μαρινάκης»
Πρώτος τον λόγο πήρε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣ, κ. Καραμπέτσος, ο οποίος τόνισε: «Μεγάλος υποστηρικτής της προσπάθειάς μας είναι ο Ολυμπιακός και ο Πρόεδρός του, ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης. Με κάθε δυνατό τρόπο συμβάλλει στην ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου του Πειραιά, δείχνοντας έτσι και το κοινωνικό του έργου. Αποφασίσαμε το ελάχιστο, να τον τιμήσουμε δηλαδή για την προσφορά του αυτή. Για πρώτη φορά αισθάνομαι ως εκλέκτορας, για τον υποψήφιο. Συνήθως είναι ο υποψήφιος εκείνος που αισθάνεται τιμή, όμως σε αυτή την περίπτωση είμαστε εμείς οι ψηφοφόροι που νιώθουμε τιμή, γιατί έχουμε να κάνουμε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη ως υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο. Εγώ έχω καταλάβει κάτι. Πέρα από την οικογένειά του, έχει δύο μεγάλες καψούρες. Τη μία, τον Ολυμπιακό, μπόρεσε και την πήρε. Η άλλη είναι ο Πειραιάς. Πρέπει να του τον δώσουμε»!

Γιώργος Ανατολάκης: «Τ’ όνειρο του πατέρα σου κράτα οδηγητή»

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΕΠΣ, κ. Γιώργος Ανατολάκης: «Μου έδωσαν μια μαντινάδα, την οποία θέλω να σας διαβάσω. Μια μαντινάδα που λέει πολλά.
Σε ευχαριστούμε Πρόεδρε για τη βοήθειά σου
να ξέρεις πως η Ένωση θα ‘ναι πάντα κοντά σου
Τώρα που άνοιξες πανιά, για νέες κατακτήσεις
ολόψυχα πιστεύουμε, προβλήματα θα λύσεις
Τ’ όνειρο του πατέρα σου κράτα οδηγητή
και σίγουρα τον Πειραιά θα δούμε Νικητή!

Η ΕΠΣ Πειραιά με μεγάλη χαρά τιμάει απόψε τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού, τον κ. Μαρινάκη, γιατί προσφέρει στα παιδιά μας. Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, μέσα στην κρίση, μπορούν να έρχονται σε αυτό το στολίδι του Πειραιά, το Καραϊσκάκη, να παρακολουθούν τα αστέρια της ομάδας μας και τον Ολυμπιακό μας. Να δίνει στην ΕΠΣ το γήπεδο για τη διοργάνωση του μεγάλου τελικού του Κυπέλλου και να βοηθάει όπως πέρυσι, με τη χορηγία της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Να το ακούσουν τα σωματεία, συνεχίζεται η επιχορήγηση και φέτος»!

Κάνοντας έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, αφού ο κ. Μαρινάκης ασχολείται ενεργά με τη Ναυτιλία, ο κ. Ανατολάκης, αλλά και όλα τα μέλη του ΔΣ της ΕΠΣ, πρόσφεραν στον Πρόεδρο του Ολυμπιακού μία τριήρη, την οποία ο κ. Μαρινάκης δέχθηκε με μεγάλη χαρά!
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Αυτά που έχουμε πει θα τα κάνουμε πράξη»

Ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, με τη σειρά, του πήρε τον λόγο και μίλησε για τη σχέση του με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά, αλλά και για την βοήθεια (ακόμη μεγαλύτερη), την οποία μπορεί να προσφέρει ο ίδιος, αλλά και ο κ. Γιάννης Μώραλης, μέσω της Δημαρχίας Πειραιά:
«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα για το πολύ ωραίο δώρο που μου κάνετε. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς η Ένωση Πειραιά κάθε χρόνο να ανεβαίνει επίπεδο και να κάνει πράγματα στον Πειραιά. Όταν είχα αναλάβει τον Ολυμπιακό πριν από 4 χρόνια και είχα έρθει στην ΕΠΣ, είχα πει ότι το όνειρό μου είναι να βλέπω Έλληνες ποδοσφαιριστές στην ομάδα μας, να πρωταγωνιστούν. Για να γίνει αυτό όμως χρειάζεται ένα φυτώριο. Χρειάζεται όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία του Πειραιά και το φυτώριο του Ολυμπιακού, να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους σωστά, να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο το επίπεδό τους και να μπορούν τα παιδιά να αθλούνται σωστά, να δουλεύουν σκληρά και να μπορέσουν έτσι να πρωταγωνιστήσουν. Αυτό που κάνετε είναι λειτούργημα. Είμαι κοντά σας και θα συνεχίσουμε όλοι, όπου μπορούμε, να προσφέρουμε προς τη σωστή κατεύθυνση.
Όσον αφορά στον Δήμο Πειραιά τώρα, συνειδητοποιώ ότι δεν υπάρχει ένα γήπεδο να γίνονται αγώνες ποδοσφαίρου για τα ερασιτεχνικά σωματεία. Θεωρώ ότι αυτό είναι κατάντια για τον Πειραιά, είναι κατάντια να το αφήσουμε να συνεχιστεί. Κάνουμε μια προσπάθεια για τον Δήμο, με τον Γιάννη Μώραλη, έναν άνθρωπο τον οποίο γνωρίζω πολύ καλά. Τον γνωρίζω χρόνια, όχι μόνο τα τελευταία 4 που ανέλαβα τον Ολυμπιακό, αλλά πολλά χρόνια πριν. Είναι ένας άνθρωπος δοκιμασμένος, ένας άνθρωπος που έχει περάσει από πολλά πόστα στον Ολυμπιακό και είναι ιδιαίτερα εργατικός, τίμιος και πιστεύω ότι από τη στιγμή που θα αφιερώσει τον χρόνο του στον Δήμο Πειραιά, πολλά από τα όνειρά μας και πολλά από αυτά που έχουμε συζητήσει κατά καιρούς, θα γίνουν πραγματικότητα. Έχει την πλήρη στήριξή μου.
Αυτό που ζητάω είναι από όλους να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια. Να μεταφέρετε το μήνυμα ότι εμείς μπορούμε να κάνουμε πράγματα. Μπορεί να μην τάξουμε 20 έργα, αλλά 10 έργα τα οποία έχουμε πει ότι θα κάνουμε, μπορούμε να τα κάνουμε και θα τα κάνουμε. Να είστε σίγουροι για αυτό. Βέβαια για να γίνουν όλα αυτά, θα πρέπει πρώτα να κερδίσουμε. Και μέχρι σήμερα δεν έχουμε μάθει να κερδίζουμε εύκολα. Χρειάζεται μία μεγάλη προσπάθεια από όλους μας και μέχρι την τελευταία ημέρα, αυτό που ζητάμε από εσάς είναι να μεταφέρετε το μήνυμα. Η τοπική κοινωνία σας γνωρίζει καλά, έχετε μεγαλώσει μαζί με τους περισσότερους δίπλα σας, σας εμπιστεύονται και μπορείτε να μεταφέρετε αυτό το μήνυμα! Νομίζω ότι στα χρόνια που έρχονται, από τη στιγμή που θα κερδίσουμε και αυτό το «στοίχημα» (και έχουμε μάθει να κερδίζουμε), θα έχουμε πολλά πράγματα να χαιρόμαστε. Και τα καλύτερα έρχονται»!

Γιάννης Μώραλης: «Αμεσα γήπεδο στο ΣΕΦ»

Εν συνεχεία, στο βήμα πήρε θέση και ο Αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού και υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης, ο οποίος σημείωσε: «Πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, γιατί πρόκειται για μία μαζική συγκέντρωση σήμερα, αλλά και για την τιμή που κάνετε στον Πρόεδρο του Ολυμπιακού, την οποία αξίζει γιατί έχει προσφέρει πολλά στο πειραϊκό ποδόσφαιρο. Είστε πολίτες του Πειραιά. Και για αυτό θα μιλήσω, πριν πάω στα του ποδοσφαίρου. Είναι δεδομένο ότι ο Πειραιάς μένει στάσιμος, ή κάνει βήματα προς τα πίσω. Σε όλους τους τομείς. Δεν έχει πάει μπροστά. Και όπως λέει ο απερχόμενος Δήμαρχος, ότι καθάρισε την πόλη, πράγματα έγινε αυτό σε ένα κομμάτι του κέντρου. Στα γκάλοπ, όμως, οι πολίτες θέτουν την καθαριότητα ως πρόβλημα Νο2 πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχουν μείνει ικανοποιημένοι. Δεν έγινε καμία ανάδειξη στον Πειραιά. Η ανεργία είναι πιο μεγάλη από κάθε άλλη πόλη. Τα μαγαζιά κλείνουν. Ο τουρίστας έρχεται για να πάει στην Αθήνα και γυρνάει ξανά για να φύγει. Η Ναυτιλία δεν αναπτύσσεται. Οι γειτονιές μαραζώνουν, δεν υπάρχουν χώροι για να παίξουν τα παιδιά, ασφαλείς, με φωτισμό. Δεν υπάρχουν αθλητικοί χώροι. Αυτή είναι η εικόνα.
Έτσι κάναμε την επιλογή, μια ομάδα ανθρώπων στην οποία και εγώ βγήκα μπροστά, σημαντικών φορέων της πόλης, επιχειρηματίες, άνθρωποι του αθλητισμού, να κάνουμε αυτή την κίνηση και να διεκδικήσουμε τον Πειραιά. Είναι βέβαιο ότι η επόμενη πενταετία είναι η τελευταία ευκαιρία του Πειραιά. Όλες οι πόλεις-λιμάνια στη Μεσόγειο θα είναι στο κέντρο της γαλάζιας ανάπτυξης. Αυτό που καλούνται να αποφασίσουν οι πολίτες είναι ποιοι μπορούν να αρπάξουν την ευκαιρία αυτή και να αλλάξουν την πόλη. Μπορεί μία δημοτική αρχή η οποία 3,5 χρόνια δεν δημιούργησε τίποτα; Ή μπορούν άνθρωποι επιτυχημένοι στον τομέα του ο καθένας, στην αγορά, στις επιχειρήσεις, στον ανταγωνισμό, στην επιστήμη, στον αθλητισμό; Αυτή είμαστε εμείς! Επιτυχημένοι άνθρωποι που ερχόμαστε να αλλάξουμε τον Πειραιά! Και νομίζω ότι μόνο εμείς είμαστε ικανοί να αρπάξουμε σε αυτή τη φάση τις ευκαιρίες και να αλλάξουμε τα πράγματα.

Οι άνθρωποι που ηγούμαστε αυτής της προσπάθειας, αλλά και αρκετοί άλλοι που βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο, προερχόμαστε από τον αθλητισμό. Έχουμε μία ιδιαίτερη ευαισθησία για τον αθλητισμό. Και είστε οι πρώτοι που ζείτε τα χάλια του Πειραιά σε σχέση με τον αθλητισμό. Δεν έχουμε γήπεδα στον Πειραιά, όπως είπε και ο Πρόεδρος, να φιλοξενήσουμε αγώνες σωστούς, να κάτσουν οι άνθρωποι, με σωστά αποδυτήρια, με σωστές κερκίδες, με ασφάλεια. Παλεύουμε να φτιάξουμε το γήπεδο στο ΣΕΦ, να το κάνουμε λίγο πιο αξιοπρεπές, γιατί φιλοξενεί περισσότερες από δέκα ομάδες. Στα Καμίνια το ίδιο. Μια στασιμότητα. Και αν δεν υπήρχε ο Ολυμπιακός και η ίδια η Ένωση Πειραιά με τις προσπάθειές της, το βλέπω τα τελευταία 21 χρόνια ότι το κάνει με επιτυχία τηρουμένων των αναλογιών, δεν θα γινόταν τίποτα!
Εμείς μπορούμε να την κερδίσουμε αυτή τη μάχη. Θα κοιτάξουμε άμεσα να φτιάξουμε το γήπεδο στο ΣΕΦ με χρήματα που μπορούμε να βρούμε με χρηματοδότηση και από τη Γραμματεία και από την Περιφέρεια και είναι κάτι που μπορεί, ξαναλέω, να γίνει άμεσα! Τους πρώτους μήνες, αφού αναλάβουμε. Και από εκεί και πέρα να δούμε πως μπορούμε να βρούμε έναν χώρο για να κάνουμε ένα ακόμη γήπεδο για να παίζουν τα σωματεία μοιρασμένα και πιο αξιοπρεπώς. Όλοι, όλα τα σωματεία, όλος ο Πειραιάς, πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Δεν μπορούμε να πετύχουμε τίποτα αν δεν συσπειρωθούμε. Αν δεν βγει ο κόσμος και η πόλη μπροστά. Θέλω κι εγώ να συγχαρώ τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την προσφορά του στην ΕΠΣΠ. Είναι πολύ μεγάλη και την έχω ζήσει από την αρχή. Θέλουμε τις τελευταίες αυτές ημέρες να συστρατευτούμε, όλοι μαζί, να είμαστε ενωμένοι. Έχουμε μάθει να κερδίζουμε και θέλουμε να κερδίσουμε αυτή τη μάχη για να αλλάξουμε τον Πειραιά προς το καλύτερο»!


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου