ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Με το μυαλό στην Ευρώπη

ε το μυαλό στην Ευρώπη

15/10/2011 1
Σε ένα από τα χειρότερα ντέρμπι όλων των εποχών, ο Ολυμπιακός είχε το μυαλό στο ματς της Τετάρτης με την Ντόρτμουντ και δεν κατάφερε να νικήσει στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ. Το τελικό 1-1 διαμορφώθηκε με τη γκολάρα του Μιραλάς και την απάντηση του Λεονάρντο στο πρώτο ημίχρονο. Η ΑΕΚ ήταν ακίνδυνη, αλλά ο Θρύλος πήγε να πάρει το ματς στο ρελαντί και τελικά άφησε τους βαθμούς απέναντι σε έναν αντίπαλο που ήθελε (τρομάρα του) και εκδίκηση για την εξάρα. Ο Ολυμπιακός δεν είχε αντίπαλο μόνο τον μέτριο εαυτό του αλλά και τη διαιτησία, καθώς οι δύο επόπτες έπαιζαν σαν στόπερ της ΑΕΚ σε όλο το ματς και στέρησαν τουλάχιστον τρεις επιθέσεις για γκολ.

Ο Κωνσταντινέας πήγε να δώσει προσωπική παράσταση με τις κάρτες που μοίρασε σε όλο το παιχνίδι, με συνέπεια στο τέλος να αποβληθούν ο Μάκος και ο Μοδέστο, αλλά αυτοί που στέρησαν από τον Ολυμπιακό τη δυνατότητα να πάρει το διπλό έστω κι αν δεν έπαιξε καλά ήταν ο Αλεξέας με τον Καρσιώτη. Μόλις στο 3 κόπηκε με ανύπαρκτο οφσάιντ ο Αμπντούν, ενώ σε άλλες τρεις περιπτώσεις ο Αμπντούν μία φορά και ο Τζεμπούρ άλλες δύο έφευγαν μόνοι τους προς την αντίπαλη περιοχή αλλά κόπηκαν με ανύπαρκτες υποδείξεις για φάουλ. Ο δε Αλεξέας άφησε από θέση οφσάιντ τον Γκουντγιόνσεν στη φάση του 45, όπου ο άτυχος Ισλανδός έσπασε το πόδι του πέφτοντας με δύναμη πάνω στον Κοστάντσο. Ο Κωνσταντινέας ήταν τόσο εμφανώς παρτάκιας για το ματς που έβγαζε κίτρινες και κόκκινες για ψύλλου πήδημα, δεν άφηνε το ματς να παιχτεί, ενώ απέβαλλε ον Τάσο Μητρόπουλο και τον γυμναστή του Ολυμπιακού από τον πάγκο!

Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καλά στο ματς, αλλά προηγήθηκε με το εκπληκτικό γκολ του Μιραλάς που εξουδετέρωσε τον Μανωλά και σούταρε έξοχα στην εστία εκμεταλλευόμενος την ωραία ενέργεια του Τζεμπούρ. Ένα γκολ σπεσιαλιτέ του Βέλγου παικταρά στο 23.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς πήγαινε για άνετο διπλό, ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να κάνει το δεύτερο γκολ στο 35 και στο 37 με τον Αραμπατζή να προλαβαίνει τη σέντρα του Μοδέστο στον Τζεμπούρ και το σουτ του Αμπντούν από την υπέροχη σέντρα του Χολέμπας να κοντράρει. Η ΑΕΚ πήρε θάρρος και με τον Λεονάρντο ισοφάρισε στο 43 μετά από μπαράζ λαθών των παικτών του Ολυμπιακού στο κέντρο όπου έχασαν δύο φορές τις κόντρες από τον Κάλα, πριν η μπάλα πάει στον Βραζιλιάνο που απέφυγε τον Αβραάμ και εκτέλσε τον Κοστάντσο. Στη φάση αυτή πάντως υπάρχει ΞΕΚΑΘΑΡΟ φάουλ του Κάλα στον Μοδέστο με το τάκλιν του Ισπανού αντικανονικό με τα δύο πόδια. Αλλά ο Κωνσταντινέας ασχολιόταν πάλι με τα δικά του εκείνη την ώρα.

Ο Βαλβέρδε που έχασε με τραυματισμό τον Φουστέρ στο ημίχρονο, πέρασε τον Μοδέστο που είχε προβλήματα με τον Λεονάρντο στα χαφ και έφερε δεξί μπακ τον Αβραάμ, με τον Μέλμπεργκ στόπερ. Ο Ολυμπιακός επιθετικά δεν λειτούργησε καλά ούτε στο δεύτερο, καθώς ο Ιμπαγάσα ήταν σε κακή μέρα και η μπάλα δεν κυκλοφόρησε καλά. Ουσιαστικά η ομάδα δεν έκανε ούτε μία ευκαιρία στο δεύτερο μέρος.

Στο 87 αποβλήθηκε για διαμαρτυρία με δεύτερη κίτρινη ο Μάκος και την ώρα που ο Βαλβέρδε πήγε να βάλει τον Πάντελιτς για να πιέσει για τη νίκη, ήρθε η αποβολή του Μοδέστο που τσίμπησε στην πρόκληση του Κάλα και του τράβηξε το σορτσάκι ένα λεπτό αργότερα. Ο Κορσικανός είχε πάρει άδικα την πρώτη κίτρινη, αλλά σε εκείνο το σημείο στο φινάλε έπρεπε να είχε καθαρό μυαλό.

Με καλούς αλλά απομονωμένους τους Τζεμπούρ και Μιραλάς και με τους χαφ εκτός αγώνα δημιουργικά, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε και να χάσει το παιχνίδι αν η ΑΕΚ δεν τον φοβόταν τόσο πολύ. Ήταν φανερό ότι η ομάδα πήγε να πάρει το ματς όπως όπως, έχοντας το μυαλό της στη Ντόρτμουντ.

Από κει και πέρα, όλη η σκέψη πλέον πάει στο ματς με τους Γερμανούς κι εκεί όλοι περιμένουμε ότι ο Θρύλος θα είναι ξανά αποφασιστικός και ποιοτικός, κάτι που δεν είχε απόψε στο ΟΑΚΑ.

Εκτός από τον Μοδέστο που αποβλήθηκε και δεν θα παίξει με τον Πανιώνιο, πήρε κίτρινη ο Χολέμπας.

ΑΕΚ: Αραμπατζής, Γεωργέας (84 Κοντοές), Καράμπελας, Μανωλάς, Κάλα, Μάκος, Βάργκας, Λαγός, Λεονάρντο (76 Κάρλος), Γκουντγιόνσεν (46 Καφές), Λυμπερόπουλος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κοστάντσο, Μοδέστο, Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα (90 Μακούν), Φουστέρ (46 Μέλμπεργκ), Αμπντούν (63 Φετφατζίδης), Μιραλάς, Τζεμπούρ

Τα γκολ των Μιραλάς και Λεονάρντο




www.thrylos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου